Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1903) King Unique válasza Glaz-dozfhut (#1902) üzenetére


King Unique
titán

Az olvasási sebesség valóban OK és tényleg megfelel a gyártói adatoknak. Viszont az írás elég gyenge...De mondjuk a mintafájl méretét sem érdemes túl kicsire venni, mert akkor nyilván nem fogja hozni a tesztnél a szekvenciális maximumokat! Azonban pl. az 50 MB még nem olyan apró és normál esetben azzal is többet kellene tudnia. A sima fájlkezelős / Double Commander másolással mi a helyzet, ott is ilyen lassú az írás egy nagyobb méretű fájl esetén?

Egyébként az az érdekes, hogy a korábbi mérésed alapján Windows alatt majd 100 MB/s volt az írási sebesség. A mai Linuxok ugyan már natívan támogatják az NTFS, vagy akár az exFAT fájlrendszert is, de pl. az írás nem feltétlen lesz minden esetben olyan gyors, mint Windows alatt (példa). Ellenben a túl nagy lassulás sem normális. Viszont, ha pl. FAT32 / Ext4 fájlrendszerre lenne formázva a pendrive, akkor úgy már a fájlrendszer sem lehet gond.

Amúgy vannak WinPE-alapú, szintén pendrive-ról bootolható megoldások is (pl.). Ezek ugyan nem hivatalos kiadások és ennek megfelelően kezelendők stb., de pl. diagnosztikai és tesztelési célra alkalmasak lehetnek.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.