Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- eBay-es kütyük kis pénzért
- potyautas: A Magyar Néphadsereg emlékére
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- bambano: Bambanő háza tája
-
LOGOUT
Padavan firmware image file-ok, hasznos infók

Új hozzászólás Aktív témák
-
szaboi6512
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Minden happy, csak a menü nem mutatja ha fel van csatolva a háttértár.
Létrehoztam benne a transmission mappát, azt látja az mc. A többi tartalmat nem, még a háttértár cimkét sem.
Lehet hogy ez bug?
Letölteni még nem próbáltam rá.
A háttértár ext4.
Eddig a háttértár 66u b1 routeren volt Hgg fw-el. Ott nem volt ilyen probléma.
Ez alapján került rá a transmission.
Köszi -
nrg_52
addikt
válasz
Intruder2k5
üzenetére
De jo neked, hogy nalatok stabil az elektromos halozat.
-
rErEaT
senior tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
WANra tetted ki az FTP-t?
SFTP még oké... :D - csak tudnám beállítani a routeren
Bármikor kérdeztem erről bárkit, azt mondták megvagyok huzatva, így OpenVPN mögül érem el az SMB megosztást inkább :D -
rErEaT
senior tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
nem szándékozol egy frissebb verziót buildelni ? ;)
egyébként a QoSnek van értelme? egyikbe se buildeltétek bele szerintem.
-
nrg_52
addikt
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Inkabb csak elmelkedtem a dologrol, nyilvan nem varhato el senkitol, hogy kibogozza.

-
nrg_52
addikt
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Ha ezt sikerulne megoldani valahogy az 57u-ra az nagyon patent lenne. 😀 Nem mintha nem lennek a lopertpeter fw-jen...
-
attilav2
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Van valami lényeges különbség az openssh és a dropbear között? Melyik a jobb szerinted, melyiket érdemes beleforgatni?
-
attilav2
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Látom hogy a Prometheusban az "auto editor"-ral konfiguráltad a fw-t, most megnéztem, egész kényelmes így ki bekapcsolni az opciókat, sokkal áttekinthetőbb mint a "notepad" konfig szerkesztési opció
Én mindig a "notepad" azaz mc-s konfigszerkesztést használom.
Beüzemeltem a WSL2-t, natív linux környezettel versenyképes a fordítási idő, MiR3G topikban írtam róla, próbaképp leforgattam egy MiR3G fw-t. -
attilav2
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Az RT-AC1200 csak 100 megabites lannal rendelkezik, legalábbis az asus oldala szerint.
Ma már mikor terjed a gigabit nem éri meg 100-as routert venni. Hacsak nem elírás a hivatalos oldalon a RJ45 for 10/100 BaseT for WAN x 1, RJ45 for 10/100 BaseT for LAN x 4.
Persze ha valaki olyan környéken lakik ahol esély sincs gigabitre talán még érthető, de később akár költözhet olyan helyre ahol van gigabit, hosszútávra jobb 1000-es routert venni. -
rErEaT
senior tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
használom is egyelőre, mert tényleg mostanában feltűnt, hogy sokszor ledobja a PPPoE kapcsolatot, hanwckf féle verzió, azt hittem a hiba nálam van, de mikor megláttam ezt itt a fórumban, inkább most lecseréltem

csak egyedül az az USB tulajdonságok rész hiányzik, bár havi 1x ha ránéztem
-
rErEaT
senior tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
nem fordítasz egy ilyen verziót frissebb Alexey alapból?
nem tudom változott-e bármi lényeges -
herdsman12
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Kipróbálnám, ha izgatna, de elképzelni se tudom azt a helyzetet, hogy WiFi-zni jöjjenek hozzám a haverjaim.

(#1316) z123456789
Dobjál majd valami visszajelzést a működésről.
-
herdsman12
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
-
z123456789
addikt
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Óh de kár.

Akkor a router saját maga szabályozza ezt? Mármint tesz különbséget az alap wifi és a vendég wifi prioritásában? Teszem azt összejövünk 10en haverok, és leülünk youtube-ot nézegetni a telóinkon, amik mind az én vendég wifimen lógnak, közben pedig megy a letöltésem a szerverre. Ezt valahogy szabályozza önhatalmúlag, hogy az én letöltésem jobban haladjon, mint az általuk lefoglalt Youtube-os sáv?![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Tudom, hogy egy nagyon remek, és életszerű esetet hoztam össze, de érted, mire gondolok, nem?
-
z123456789
addikt
válasz
Intruder2k5
üzenetére
1. És ezt tudom korlátozni is valahogyan?
2. Pipa.
3. NAS-t és Transmissiont elérem. De a router felületét nem, és az NAS ftp-jét sem.
4. OK
5. OK
6. OK -
golya87
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Akkor ez eldöntetett, köszönöm!
-
golya87
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Hektikus, hogy mikor jelentkezik, de olyankor (pl a poszt írása előtt) több (magyar) oldallal is így jártam. Most ismét nem tapasztalom.
-
z123456789
addikt
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Hát...kb semmit sem találok meg magamtól.
Felteszem a kérdéseket, aztán ha van kedved (vagy másnak) válaszolni, akkor azt megköszönöm. De alapvető dolgokat nem találok, vagy legalább is nem vagyok benne biztos.
Tomatohoz tudom hasonlítani, ezért az ott beállított dolgokat hozom fel, amiket most keresnék a Padavanban.1. Vendég Wifi. Tomatoban volt br0 és br1 IP cím, és a br1-hez tudtam kötni a vendégwifimet.
Olvastam, hogy más itt korábban kutatta már ezt, és Padavanban máshogy van megoldva. De mindegy is, szeretnék vendég Wifit beállítani. Illetve érdekelne, hogy vajon a b/g/n képes telefonom miért nem látja az 5GHz-es wifit, ha a/n/ac-re van állítva a routerben, és nincs rejtettre állítva. Továbbá ha már vendég wifi, azt szeretném lekorlátozni. Ezt hol tudom?2. Statikus IP. Tomatoban volt egy Device List, ott rákattintottam az eszközre, és átdobott a Static DHCP/ARP/IPT menübe. Itt a Lan/Route résznél kell beállítani? Ha igen írna rá valaki egy példát?
3. DDNS külső elérés. Abszolút nem jutok vele semmire...Fogalmam sincs mi a rossz. Cím, és fiók beállítva, belső hálón ha beírom a ddns címem akkor bedobja a router admin felületét. De volna itt egy NAS és annak a TM-je is. Persze azoknak ugye egyelőre fix IP-t sem tudok állítani. :/ Administration/Services-nél korábban HTTP & HTTPS volt beállítva Tomaton. Itt miután átállítottam, sem lett meg a külső elérés.
4. A hármas pontból adódik a port forwarding. Statikus IP hiányában ennek sincs értelme neki állnom, illetve bevallom őszintén, azt a pontot sem értem teljesen. WAN/Manual Port Forwarding - Enable Manual Port Forwarding? Enabled? És a manual Port Forwarding List-ben lehet megadogatni számokat, eszközöket?
5. DMZ-t kell beállítanom?
6. Konfiguráció lementése merre található? Administration/Settings/Router Settings (NVRAM)/Save Setting to a File?
Köszönöm előre is.
-
z123456789
addikt
válasz
Intruder2k5
üzenetére
NVRAM törlést hogyan csinálok? A felület már megvan, illetve a menüpont is. Korábban már egy kolléga is írta hsz-ben, csak azt nem tudom mire kell nyomni.

-
z123456789
addikt
válasz
Intruder2k5
üzenetére
-
enginev3.0
félisten
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Wifin csatlakoznak egymáshoz
Próbáltam wdsben de ott is ugyan ez volt
-
enginev3.0
félisten
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Lehet hogy Mac címet néznek
Nekem 2 padavan routerem van
Egyik router másik AP, általában az AP-hez csatlakozik elsőnek a telefon mert az van lent, és ha felmegyek az emeletre (ahol egyébként bőven befogja még a lenti wifit is), olyan mintha nem lenne net, gondolom bezavar a fenti router, ki és bekapcsolom a wifit a telefonon és rögtön jó leszEzzel mit tudok kezdeni?
-
BalanceR
addikt
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Köszi, telepítés előtt azért fizikailag is leellenőrzöm...
BTW... Jelenleg használom az asus Dinamikus DNS szolgáltatását... (asuscomm.com)
Ugye ezt tudom továbbb használni a CFW-vel is? illetve a mobilos remote app használható marad?
-
BalanceR
addikt
válasz
Intruder2k5
üzenetére
A doboza szerintem már egy hajléktalan ágyának részét képezi, mert bontás után azonnal ment a szelektívbe...
A jelenlegi Fw: 3.0.0.4.380_10923 és azt mondja, nincs frissebb, szóval nekem ez V1nek tűnik..
A router alján hol lenne jelölve? -
BalanceR
addikt
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Nagyon köszi

Azt, hogy V1, vagy V2 megtalálom valahogy a beállításokból, mert a legmagasabb szekrény tetején van a router és egy félelmetes kábelkígyó őrzi, kb mindent ki kell húznom, hogy alánézzek..
-
rErEaT
senior tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
nekem még csak 22 nap

-
golya87
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Régi szép Tomato-s idők a 400+ napos uptime-mal...
-
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Na kérem, uptime 85 nap, és a szünetmentesben megtörtént az akkucsere. Remélem jó is az akksi, majd hétvégén azért letesztelem, hogy meddig bírja. Bár a napokban gondolkodtam, hogy kéne már új fw-t fordítani, de aztán letettem róla, mivel semmi számomra fontos újítás nincs benne, a jelenlegi meg beton stabilnak látszik, szóval haladunk, jöjjön a 100 nap.

-
blakey
titán
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Azt hittem más miatt. Korábban ilyen lehetőség is volt:

Akkor csak simán ki/be kapcsoltam és annak megdelelően osztotta az IP-ket. Mostanság már inkább a routerre bízom. Nem vettem észre semmilyen gyorsulást ha az eszközöknek direktbe osztom. Asus firmware-ben csak egy DNS cím továbbítható, vagy vesszővel kettő is odaírható? A Padavan most nincs előttem, hogy megnézzem, de mintha ott is csak egy hely lenne. Szóval az általad említett helyen én még nem állítottam be DNS-t csak egyszer véletlenül, mert nem vettem észre, hogy a WAN részen van az igazi. -
zsolt320i
senior tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
thx.
ez lassít amúgy?
-
seger
addikt
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Köszönöm. Sikerült
-
seger
addikt
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Csináltam reset-et. Viszont 5GHz-n 460-at mérek most. De 2.4GHz-n baromira lassú.
28-án vettem. Benne vagyok a 3 napban pünkösd miatt -
Janaboy
veterán
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Köszi, akkor már csak az a kérdés hogy a firmware file az oszfben lévő linkről töltendő?
Amugy ez a jelenlegi verzióm: 3.4.3.9-099_32a93db -
zsolt320i
senior tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
thx én is az usb3.0 megoldást
-
J0hn
csendes tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Hello!
Az 5G-t már korábban kikapcsoltam, de nem tudom, hogy azóta ilyen e, bár gondolom ennek nem kéne befolyásolnia.
Az USB porton egy SSD van, de az eredetileg is rajta volt.
"Disable USB3 Interface (USB2 only)?" - Ez NO -ra van állítva, ha erre gondoltál.
Jött egy tv box, de nem emlékszem, hogy előtte vagy utána kezdte e el, ezt a vacakolást.
Köszi, hogy segítesz. -
J0hn
csendes tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Hello!
Nekem ugyanez vagy hasonló a problémám. Csak nekem Xiaomi 3g routeren van a padavan. December környékén tettem fel rá az fw-t és most kezdett el vacakolni.
Ledob a wifiről, majd újra csatlakozik. Próbáltam a 20MHZ-t és a csatorna módosítást, talán picivel jobb lett, de még mindig gyakran eldobja a wifit.
Mit lehet még megpróbálni?
Köszi -
Vtmk
tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
ssh-n bemegyek de nem tudom hol keressem a samba cuccom mert csak samban használom localhoston itthon.
Megvan ,de ezt dobja:SFTP error #3 Premission denied
Szerk:
Moba-n mentem fel.
Megvan a hiba. Commanderben próbáltam jogot adni még de most ssh-n visszaírtam 755-e. Ezután már tudtam törölni a mappát. Bocsi ne haragudjatok.A fölös kommentekért. És köszönöm viszont ssh-n nem is gondolkoztam,hogy felmegyek és megvizsgáljam.
Viszont azt szeretném kérdezni,hogy így ssh-n nem lehet utólag a nyelvet módosítani? Tehát angolról magyarra? Illetve napi reboot-ot beírni cronba lehetséges? Köszönöm szépen.
-
Bazs1981
aktív tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Kitöröltem a chrome előzményeket és most már jó lett, bent vagyok a setup-ban, köszönöm! Átváltottam a régiót USA-ra, ott ahol eddig egyáltalán nem volt jel ott most megjelent.
-
Bazs1981
aktív tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Szia!
Sikerült a firm upgrade, vissza is állítottam a lan kátyát az eredeti állapotba de a 192.168.1.1-el nem tudok belépni a router menüjébe ezt az üzit kapom:
"A beállítások frissítésre kerültek. A weboldal frissítése most megtörténik.
Az IP-cím vagy portszám módosult. Az Ön és a(z) RT-AC66U_B1 közötti kapcsolat bontásra kerül.
A(z) RT-AC66U_B1 beállításainak eléréséhez csatlakozzon újra a vezeték nélküli hálózathoz és használja a frissített IP-címet és portszámot."Mi lehet a gond?
A wifik között megjelent egy ASUS SSID de oda meg jelszót kér.
-
blakey
titán
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Vagy én értettem félre valamit, mert hónapok/évek óta azt lehet hallani, hogy AC57UV1 és AC1200GU ami ajánlott és van rá CFW, ha most egy sima AC1200-ra is van akkor én értettem félre a dolgokat.
(#1208) Intruder2k5
Ha új a router akkor azt visszaküldeném, nem sokat ér a 100Mbps.
Amúgy igen, USA-ra állítva erősebb lesz a Wifi jelerősség. Ezt könnyen ellenőrízheted EU-ra állítva majd USA-ra állítva, jól látható, érezhető a különbség. -
Bazs1981
aktív tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Állítólag ha nem európai hanem amerikai beállításokkal megy akkor szinte dupla teljesítményt fog adni, nekem erre lenne szükségem.
-
Bazs1981
aktív tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Köszönöm a választ:
Ilyet rendeltem:
https://www.arukereso.hu/router-c3144/asus/rt-ac1200-p353087831/Remélem sikerül a telepítés, ha igen akkor hogyan tudom állítani a teljesítményt?
-
McCsaplak
tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Nagyon szépen köszönöm!
-
rErEaT
senior tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Notify interval - vajon ez lenne az a beállítás?
ha jól látom 15 percenként frissíti.Meg is nézem, max előhozom ssh-n a configját, de elvileg defaulton be van kapcsolva az inotify
-
rErEaT
senior tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Azt nem tudod esetleg, hogy a DLNA szerver miért nem frissül magától?
Mármint ha hozzáadok egy filmet a megjelölt mappába, direkt le van szűkítv, ahol keresse ezeket.
Akkor nem látom egyből a TV-n
Kell nyomni rá egy full databse rescan-t
Erre nincs megoldás?
-
Williams
aktív tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Kábelen van net.
Fel lehet csatlakozni a hálózatra, csak internet nincs.
Új kliens a háznál? Talán két hónapja egy telefon pluszba, de nem tudom hozzá kötni a problémát. Kb egy hónapja csinálja véletlenszerűen, valamikor napokig megy gond nélkül. -
petir
senior tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
(#1143) blakey válasza
Annyi , hogy a DNS résznél nem a szokásos 8.8.8.8 , 8.8.4.4 -es google dnst adod meg hanem ami itt van?(#1145) Intruder2k5 válasza
Jó lenne ha működne
úgy hozzám nőtt a NO-IP-s címem 
Megnézem azért mind a két DNS szolgáltatót , köszi.Átolvastam azért így elsőre vannak bennem kérdések 🤔 főleg, hogy ugye én Asusra fordítanék ha menni fog... ahogy láttam trance89 es lopertpeter is más repokbol frissített itt akkor ők már nem is prometheus az alap ? Vagy az alap mindig az csak utána más?
Egy VMware tuti kell egy ubival..azt már most látom.
-
rErEaT
senior tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Értem, köszönöm

Nem fontos csak érdekelt

-----------------
hanwckf repoban mi ez a SMB36 AVM Patch?
tudja valaki?
-
rErEaT
senior tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
igen így gondoltam
egyesíthetnék a repokat és 1 féle verzión dolgozhatnának többen, ez szerintem több jóra vezetne 
-
rErEaT
senior tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
na ez nagyon nem épp pozitív

szerintem feladom, ezt a célom, csak azt hittem nem szarnak ennyire a ügyfélre

(#1108) lopertpeter Látom az Alexey repo is frissült rendesen, de vajon tényleg miért nem egybe rakják és akkor követhető lenne? ... :/
-
nrg_52
addikt
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Ugy valahogy. Ha mar magam nem csinalok, legalabb teszteljek. Nezegettem mar, hogy bele kellene fogni, kigyujtogettem az iromanyokat, kellekeket, de sosincs idom hozzafogni. Talan majd egyszer.

blakey: ezt majd elmagyarazza aki jobban ert hozza, mas mas forrasbol keszultek, de igazabol napi hasznalatban nem veszed szerintem eszre a kulonbseget kozottuk. En nem nagyon szoktam utananezni a valtoztatasoknak, inkabb csak kiprobalgatom oket.
-
rErEaT
senior tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
felhívtam a telekomot, ők azt mondták harmadszori megkeresésre is, hogy nálam van a hiba, kapnom kéne IPv6 címet

na mindegy szerintem feladom ezt
megpróbáltam, ez vanszerk.: pontosan úgy állítottam be ahogy nálad a Digi-s IPv6 van

-
blakey
titán
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Szándékosan csináltam, a routert alaphelyzetbe állítottam, hogy mi van ha frissen telepítem, mert utána a beállításokból készítek egy mentést. Amúgy nem érek semmit a Ctrl+F5-tel, nem Windowst használok. :)
-
petir
senior tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Nem is igazán akar csatlakozni... mi a helyes beállítás ezen a lapon ?
Ahh közben létrejött a WAN kapcsolat
Köszi szépen!
Valami miatt lassabban csatlakozott és ahogy WIFI-n lógtam csak ott volt a felkiáltójel , hogy valami nem jó. -
Gyurka6
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Megtörtént, tényleg érdekelt miért ettől a feltételtől teszi függővé, hogy "megajánlja"· Kifejezetten zavar amikor egy linuxos rendszerre egy ext rendszerű meghajtót csatlakoztatok és kiírja(már nem) két sorban, hogy nem ntfs.
-
kikinda2
tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Köszi
-
rErEaT
senior tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
értem, köszönöm a választ!
-
rErEaT
senior tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
telekomnál látom gyárilag nem adnak olyan készüléket ami alkalmas lenne az IPv6ra, max kérni lehet.
de ezek alapján amit leírtál felesleges nem?
bár ha ingyen cserélik... -
enginev3.0
félisten
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Nem tudom melyikkel megy de nem mindegyikkel az biztos
-
nrg_52
addikt
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Nekem is igy van belove.
-
LiteCross91
aktív tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Köszi!
Sztem az euronicsben megveszem az AC1200GU-t. Előbb kifogom próbálni a gyári fw-el. Jelenleg itt a leírásban szereplő padavonok közül, a lopertpeter-é az amin működik a led és az usb tulajdonságok is? Mert akkor utána azt lehet kipróbálnám vagy ti melyiket mondanátok? A lehető legstabilabb legyen és ha lehet minden funkció üzemeljen. -
blakey
titán
válasz
Intruder2k5
üzenetére
-
blakey
titán
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Ha már itt tartunk akkor van valamilyen beállítás ezekben a firmware.ekben ami érdemes átállítani? NTP szervert átírtam, Front LED ethernet ezen a firmware-an LAN-ra van állítva, WAN-ra állítottam, igyekeztem minden funkciót úgy beállítani ahogy tudomásom szerint jó, de hátha valami elkerülte a figyelmemet. Egyébként nagyon jól működik, tényleg semmi probléma.
Pl itt a túzfalnál így használjam?
-
blakey
titán
válasz
Intruder2k5
üzenetére
-
blakey
titán
válasz
Intruder2k5
üzenetére
A default az a Padavan logó és az Asus-ra váltáskor is a Padavan logó jelenik meg, minden más jól működik, végig mentem az összesen. Tehát egyik sem jelenik meg csak ha url-t adok meg és onnan szedi le.
-
aerol
tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
részemről kb. 115 nap után volt vmi... ment a transmission (kb. 50 seed), openvpn és távolról vpn-t használva töltöttem le kb. 1Mb/s sebességgel... aztán egyszercsak semmi... pár perc múlva működött minden...
jó kis masina ez a xiaomi router, de egyre többet gondolkodok azon, h veszek mellé egy pi-t
trance89 legutolsó fordítását használom
-
enginev3.0
félisten
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Lehet hogy Dns gondom volt, mert megint csinálta
Pedig google dns-t használom, de most beraktam az 1.1.1.1-et is -
Smite
tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Kb. 1 hete beszálltam én is egy RT-AC57U-val. A gyári fw-rel kezdett hasznàlhatatlan lenni. Rendszeresen eldobálta a 2,4GHz-es wifit, és úgy megfagyott, hogy nem tudtam elérni a webui-t.
Padavannal egyelőre betonstabil a vas, és a webui is sokkal pörgősebben reagàl. Úgyhogy szeretném elsősorban neked megköszönni a munkád, mivel a Te verziódat tettem fel, de a többieknek is köszi!
A telepítésnél volt egy kis malőröm. Egy 10 percig gondolkoztam, hogy mi lehet a gond.
Aztán rájöttem, hogy le kéne tiltani a Virtualbox hálókártyáját, mert nem találta a routert a restoration tool.
-
nrg_52
addikt
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Vettem egy sima 2.0-as passziv hama slim usb hubot, gyonyoruen megy egymas mellett a nyomtato es a hdd. Koszi a kezdolokest!
Valakinek bevalt adblock beallitasa van-e esetleg padavanhoz?
-
nrg_52
addikt
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Igen azon gondolkoztam en is, hogy aktiv kell legyen. Egyenlore teszek majd egy probat passzivval, az olcsobb, max hasznalom üajd masra, ha nem megy.
-
nrg_52
addikt
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Fu, az kiraly lenne, koszi!
-
nrg_52
addikt
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Te ugyis kepben vagy mindennel, azt nem tudod veletlenul, hogy usb hubbal megy-e egyszerre a nyomtatomegosztas es a hattertar ac57u-rol?
-
nrg_52
addikt
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Koszonom, mukodik szuper. Sokkal egyszerubb volt mint gondoltam.Nem is kellett hozza mas csak egy total commander. Letrehoztam a mappat vele, bemasoltam amit kellett, a router webes feluleteten customization->scripts->custom user scripts->run after router started, itt hozzaadtam a kello sort, restart, kesz. Jovok egyel mester!

-
nrg_52
addikt
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Elsore annyi kerdesem lenne, hogy ebben a verzioban, ha nincs midnight commander akkor winscp is megoldas lehet?
-
nrg_52
addikt
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Fu, Istencsaszar vagy, koszonom!

Nem kizart, hogy lesz meg kerdesem, elore is elnezest!
-
nrg_52
addikt
válasz
Intruder2k5
üzenetére
-
nrg_52
addikt
válasz
Intruder2k5
üzenetére
-
nrg_52
addikt
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Aaa, hogy ennyi mindentol fugg... Akkor igy maradt. Ebbol is latszik, hogy annyit ertek hozza, mint malac a zseborahoz.
-
nrg_52
addikt
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Koszi, sejtettem. Akkor vagy igy marad, vagy meg kell tanuljak fw-t forgatni.
-
herdsman12
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Köszi, most látom volt máskor is áramszünet.
-
herdsman12
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
-
rErEaT
senior tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Igen, ez így van

Max ha Statikus IP-t rakok nekik, de az feleslegesnek tartom a jelenlegi helyzetben
Hagyom így akkor mindkettőt, köszi a segítséget! -
rErEaT
senior tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Annyi lenne még a kérdésem, hogy a routeren érdemes még valamit állítani?
Gondolok itt arra, hogy kilőni a Router DHCP-jét.Vagy nyugodtan menjen mindkét DHCP egyszerre.
-
rErEaT
senior tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Köszönöm, működik!
Még újra se kellett indítani a routert :)
-
rErEaT
senior tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Annyira ez nem fontos, de ha van rá lehetőség, hogy elérjem akkor megpróbálnám :D
-
rErEaT
senior tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
értem :) én más kategóriában használnám, még utána kell néznem :D
Köszi az info-t!
-
rErEaT
senior tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Felraktam ezt, köszi ;)
Gond nélkül felment, beállításaim js megmaradtak :D
-
rErEaT
senior tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Szabad kérdezni a curl-t mire használod routeren?

Mostanában szeretném elkezdeni a használatát, bár én inkább PC-n mint routeren egyelőre

-
rErEaT
senior tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Ugyanez a helyzet nálam is

De ha "No"-ra állítom ezt a kapcsolót akkor a Sagemcom cuccost nem érem el a 192.168.1.1-en :|
De viszont nem kap DHCP-től IP-t a router, mármint Sagemcomtól, emiatt másik alhálózat nem éri el.
Megoldható lenne szerintetek úgy, hogy mondjuk a Sagemcom lenne a DHCP szerver, de mögötte lévő router PPPoE kapcsolatban marad? vagy jobb úgy, ha inkább marad ez a jelenlegi helyzet, hogy a Router 192.168.2.1ről DHCPzik, a Sagemcom pedig 192.168.1.1ről, de az csak a TV-knek
-
jambiyya
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
gratula az áramszolgáltatódnak (kivéve ha szünetmentesen van)
-
rErEaT
senior tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Értem, és ehhez képest mi a különbség a tiédben?

Gond volt a Ledekkel? régebbi verziókban amit én is használok nincs baj

-
enginev3.0
félisten
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Köszi, azt hiszem ez lehetett a múltkori plex akadozásnak az oka, hogy túlterhelt volt a kapcsolatok száma és ezt nem figyeltem
Néha ránézek egy egy "erősebb" torrentes napon hogy hogy alakul
-
enginev3.0
félisten
válasz
Intruder2k5
üzenetére
83MB szabad ramom van, feljebb vittem 32768-ra, cpu load általában 0-5%
Flow control-t érdemes kikapcsolni? Wan és LAN részről is?
-
nrg_52
addikt
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Igen, ezuton koszonom mindotoknek!

-
enginev3.0
félisten
válasz
Intruder2k5
üzenetére

Igazából értem, így ebben a formában, de akkor is nyakatekert
-
nrg_52
addikt
válasz
Intruder2k5
üzenetére
En vegigprobalgattam mindet, az osszes tiedet is, oda vissza ment mindrol, + a tobbiekerol is kiveve a lopertpeter verziojat. Vegul az maradt, mert mukodnek a ledek + az usb tulajdonsagok is.
-
enginev3.0
félisten
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Simán Administration - Firmware Upgrade-ból mehetne nem?
-
shelbygt
tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Sajnos nem találtam.
-
shelbygt
tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
És más használható software?
-
jambiyya
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Mert az nem MTK-s?
Új hozzászólás Aktív témák
- HOWEAR HW ULTRA 3 Call okosóra
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3555,100% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3121, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest

Én mindig a "notepad" azaz mc-s konfigszerkesztést használom.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Aztán rájöttem, hogy le kéne tiltani a Virtualbox hálókártyáját, mert nem találta a routert a restoration tool.