Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- potyautas: A Magyar Néphadsereg emlékére
- btz: Internet fejlesztés országosan!
-
LOGOUT
Padavan firmware image file-ok, hasznos infók

Új hozzászólás Aktív témák
-
-
suste
veterán
válasz
woodworm
üzenetére
És most sikerült életre kelteni a 9092-t?
Én meg ötletelek ezen a weboldal nem elengedésen, de jó lenne ha valaki más is látná, hátha eszébe jut valami. Ha csak leírja ezt így nekem valaki, akkor én sem hinném el hogy egy parancs parancssorban indítva jó, de weboldalt létrehozó scriptben meg máshogy viselkedik
.Még az jutott eszembe, hogy egyelőre nem állítottam be jelszót a lighttpd-nek, és ilyenkor simán admin -nal futtat-e mindent?
Persze érdekes lenne ha ez lenne a hiba, hiszen a feladatok/parancsok végrehajtódnak...
Egyébként valaki tudja hogy alkotók be felhasználót/jelszót a lighttpd alá? Elég lenne, ha a rendszer "admin" -t használná.Ja, én winscp-t használok fájlkezelésre.
-
válasz
woodworm
üzenetére
Linux alatt én a Midnight Commander-t szoktam használni, Left vagy Right menü, majd ott Shell link, és azt hiszem root@192.168.1.1 a Machine name formátuma, utána pedig a jelszót kéri még. Annyi, hogy az mc-t ilyenkor sudo-val szoktam indítani, hogy root-ként fusson, és nekem a routeren is át van írva az admin root-ra.
-
woodworm
veterán
válasz
woodworm
üzenetére
Közben nulláról telepítem az alkalmazásokat a routeren, kezdve friss fw forgatásával. Remélem így nem lesz gond a libekkel.
Egy kicsit megakasztott, mire elfogadható winscp alternatívát találtam linuxra. Amit eddig használtam nem hajlandó csatlakozni a routerre frissítés után. -
-
suste
veterán
válasz
woodworm
üzenetére
KÖSZI!!!
Gyorsan végig futottam a configot:
#CONFIG_FIRMWARE_INCLUDE_HID=y
EZ az USB-HID lenne? Később még jól jöhet
#CONFIG_FIRMWARE_INCLUDE_QOS=y
QOS nem árt.CONFIG_FIRMWARE_INCLUDE_LANG_RU=y
#CONFIG_FIRMWARE_INCLUDE_LANG_UK=y
Orosz helyett jobb lenne az angol.#CONFIG_FIRMWARE_INCLUDE_DROPBEAR=y
ha ez nincs, akkor másik SSH van benne?Kínomban már találtam itt
a 321-esben egy fw-t csak reggel lehet leszedni....
RT-N65U_3.4.3.9-099 -a neve, és olyasmit ír csak a készítő, hogy a 2,4ghz-es wifi nem megy, egyébként jól telepakolta
-
blakey
titán
válasz
woodworm
üzenetére
Ugye egy nap az 24 óra, minden nap 00:00 órakor kezdődik és 23:59:59-kor ér véget. A programok általában 00:00 - 23:59 időzítést tudnak kezelni, tehát 00:00 - 24:00-át sem tudsz kiválasztani, mert nem tudja értelmezni. A kezdeten nincs mit kerekíteni, a végén még nyilván azt az 1 másodpercet kéne kerekíteni illetve 24:00 lenne a jó de az már a következő nap. Olyat nem tudsz beállítani, hogy a kezdeti és a záró idő is azonos, azaz 00:00 - 00:00 nem működik viszont 00:01 - 00:00 már igen.
-
-
válasz
woodworm
üzenetére
Valóban, ha csak 1 perces szünetet hagyok benne, akkor nem kapcsol ki a WiFi, a log-ba sem kerülnek be ezek a WiFi Scheduler sorok.
1. teszt
A beállítás, ami szerint 20:13 és 20:15 között nem kéne lenni WiFi-nek, tehát 2 perc lenne a kimaradás.Ehhez képest simán nyomtam a speedtest-eket 20:13 után is a telón, és csak 20:14-kor kapcsolt ki a rádió, ahogy az a log-ban is látszik.
Oct 6 20:14:05 WiFi scheduler: 2.4GHz radio: OFF
Oct 6 20:15:05 kernel: device ra0 entered promiscuous mode
Oct 6 20:15:05 kernel: br0: port 3(ra0) entered listening state
Oct 6 20:15:05 WiFi scheduler: 2.4GHz radio: ON
2. tesztItt már csak egy perces kimaradást hagytam, és ahogy írtad is, így valóban nem kapcsol ki a rádió, tehát folyamatosan van WiFi.
Még 20:30-kor is csak a korábbi "WiFi scheduler" bejegyzések voltak a log-ban
-
-
zolnagy
őstag
válasz
woodworm
üzenetére
Gondolom ez plusz költség lenne havi szinten. Még teszek egy próbát, visszateszem a gyári fw-t, mert úgy rémlik, hogy ott működött. Előbb utóbb úgyis vissza kellett volna, mert ígéri a digi az optikát hamarosan 1000 Mbittel, de a padavan nem tudja a hw natot kezelni ezen a routeren.
-
Gyurka6
őstag
válasz
woodworm
üzenetére
Köszi a segítséget, még egyszer kicsomagolom, a parancsok megegyeznek, a kicsomagolt név is azonos, ha nem kevertem el.
Meg újra indítom ez a putty képernyő:
admin@(none):/tmp# ls
RT-AC1200GU_3.4.3.9L-100.trx ppp
avahi redirect_rules
detect_wrong.log resolv.conf
dhcp6c resolv.dnsmasq
etc settings
filter.default share
filter_ipv6.default syslog.log
filter_rules syslog.log-1
home udhcpc
miniupnpc.log udhcpc0.expires
mnt var
nat_rules webs_upgrade.log
nat_rules_eth3_eth3 wpa_cli
notify zcip
admin@(none):/tmp# mtd-write -i RT-AC1200GU_3.4.3.9L-100.trx -d linux && reboot -
Gyurka6
őstag
válasz
woodworm
üzenetére
Másoltam a beírásokat, azért lehetett hiba, az első sorra, ezt kapom:
--2019-12-12 22:29:01-- https://dimez.ru/padavan-ng/current/asus/RT-AC1200GU_3.4.3.9L-100.trx
Resolving dimez.ru... 81.177.34.188
Connecting to dimez.ru|81.177.34.188|:443... connected.
OpenSSL: error:14094410:SSL routines:ssl3_read_bytes:sslv3 alert handshake failure
Unable to establish SSL connection.Második routerként van beállítva
-
attilav2
őstag
válasz
woodworm
üzenetére
Na átléptem debian alá és megpróbáltam befrissíteni a scriptet, hát azt mondta nem elérhető a szerver. Ezek szerint a régi verziót nem lehet frissíteni, vagy legalábbis nálam nem ment, újra le kellett töltenem. Csináltam egy új könyvtárat és újra letöltöttem a scriptet, működik, ki lehet választani a repót, próbaképp buildeltem is egy ALXDM fw-t, simán lefordult. Csináltam egy újabb könyvtárat és a Miracle091 repóból is próbáltam egy fw-t buildelni, de hibával megállt:
"libiconv/iconv.c:103:47: warning: missing braces around initializer [-Wmissing-braces]
checking for Doxygen tools... checking for dot... not found
Makefile:9: *** missing separator (did you mean TAB instead of 8 spaces?). Stop.
make[1]: *** [Makefile:181: all] Error 2
make: *** [Makefile:172: libs_only] Error 2
/------------------------------------------------------------------------------/
Firmware: ERROR
An error occured during the compilation process!
Please copy the logs and then ask questions on 4pda!
Press any key to continue... "
A Doxygen-t felraktam de így sem találja.... -
-
klrt
tag
válasz
woodworm
üzenetére
Köszi szépen!
Intruder2k5 neked is köszönöm!
Közbe felment win alól.
A virtualbox által létrehozott kapcsolatot kellett letiltani! -
-
válasz
woodworm
üzenetére
Köszi!
Ha jól rémlik a romfs mappát quick build során is törli és újra létrehozza, szóval ez sem járható. Meg ugye a quick build önmagában sem egy életbiztosítás, eddig én is minden körben újraforgattam a teljes fw-t, sosem quickeltem. Mondjuk annyira nem is fontos, igazából részemről is csak próba lett volna, mert ahogy még tegnap is írtam, egyelőre jobban bízom a Linaro repoban.
-
-
rErEaT
senior tag
válasz
woodworm
üzenetére
ahogy nézem igazából erre hivatkozik:
https://github.com/zanezam/padavan-ngSzóval az előbbi linkem felesleges

-
attilav2
őstag
-
Williams
aktív tag
válasz
woodworm
üzenetére
Sikerült, köszönöm a segítséget!
Intruder2k5: Neked is köszönöm a türelmed és a segítséget!
Ezzel a routerrel már nem lassul be a letöltés, ha a Port Forwarding be van állítva. -
attilav2
őstag
válasz
woodworm
üzenetére
Nem lehet összefüggésben ez a skinekkel? Hogy a skin nélkülin rosszul vagy egyáltalán nincsenek kivezetve egyes beállítások a gui-ra? Nálad skines build van fenn. Én azt mondom tegyen egy próbát rErEaT a skines builddel is hátha. Ha nem jár biztonsági kockázattal esetleg próbaképp én is megpróbálhatok végigvinni egy openvpn beállítást, nálam is a skinek nélküli build van fenn. Ugye ehhez nem kell kinyitnom a routert a wan felé? Ha bekapcsolom az openvpn szervert akkor automatikusan kinyílik a wan felé?
-
attilav2
őstag
válasz
woodworm
üzenetére
Itt a templates.config
Szerintem benne kell legyen az openvpn az alábbi sor legalábbis erről tanúskodik:
### Include OpenVPN. IPv6 required. openssl ~1.2MB, openvpn ~0.4MB
CONFIG_FIRMWARE_INCLUDE_OPENVPN=y -
attilav2
őstag
válasz
woodworm
üzenetére
Alapértelmezett Prometheus beállításokkal forgattam.
A templates.config-ot melyik mappába rakja a prometheus? Ha elő tudom keríteni akkor felrakom a pastebin-re.
Egyébként meg nem értek annyira hozzá hogy kapcsolgassam az opciókat, ezért forgattam alap beállításokkal. Miket nézzek meg/írjak át hogy teljesen beleforgassa az openvpn-t? -
Vtmk
tag
Ez ami kódot beraktál ez az asus melyik file-ában van?
Ez van a mienkben:
# CONFIG_MT76X2_AP_LED is not set
CONFIG_MT76X2_AP_LED_SOFT=y
CONFIG_MT76X2_AP_LED_SOFT_GPIO=15
# AP MODE MediaTek MT7603E PCIe Wireless driver
#
# CONFIG_MT76X3_AP_LED is not set
CONFIG_MT76X3_AP_LED_SOFT=y
CONFIG_MT76X3_AP_LED_SOFT_GPIO=14Nagyon nem ugyanaz a kernel..
-
Gyurka6
őstag
Köszi!
Mondjuk ehhez kevésnek érzem magam! Egy olyan megoldást gondoltam, amit a dir-860-on meg lehet lépni, a teljes firm-et (szinte) kimásolja egy pen-re és azután onnan indul. Így különösebb kockázat nélkül ki lehetne próbálni. Most az egyiken padavan a másikon lede/wrt tanyázik, egyelőre nem cserélném le őket.
Azért megköszönöm (az eddigieket is), ha át tudod küldeni. -
Vtmk
tag
Én csak a magyart akartam. Se angol se orosz csak magyar. Ha irtam volna bele magyart az angol is ott fityegne. De na nehogy mán. Én nich sprechen english! Daaaa.
Full magyar 6-7 skin. Jó ez így neken.A ledes dolgot a wifi 2 nev 5g még nem tom szerintem kinézem a gyári firmware bol. Csak remenykedek,hogy abban az 1 file ban kell csak firkalni... utana kb soha tobbet nem kell felmennem a panelba. Es lesz egy kozeposztalyos rutyibol egy fullos.
Befejezem a router gyartasat a gyarto helyett. Már megérte megvenni
Új hozzászólás Aktív témák
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Mindenkinél több és erősebb AI gyorsítót ígér Elon Musk
- Lézervágás, gravírozás
- Garancia kérdés, fogyasztóvédelem
- Steam Deck
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- iPhone topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Star Wars rajongók
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 512GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, 100% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
- Xiaomi Redmi Note 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro+ 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
.