Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Régi Gépterem: II.486
- Tanuljunk angolul játékosan! - Duolingo
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- Hiányzik a gamer érzés
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Mindent a StreamSharkról!
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Itt szerintem két feladat volna: 1. Ha jól értem fentről lefelé kell haladni, és ahol több építő elem van egy dominón belül annak a jelét kell berni a négyzetbe. Négyzet, kör, rombusz, négyzet, kör, rombusz. - ez lehet neki a ritmikus sor. 2. A bal kör és a jobb négyzet jelölésű az egyforma
Ez nem ovis, inkább kisiskolás feladat, de hát a mai gyerekeket el kell indítani az analitikus gondolkodás irányába minél hamarabb, nehogy elvesszenek.
[ Szerkesztve ]
A természettől nem félni kell, hanem megismerni azt. A megismerés pedig nem csak arról szól, hogy ránézek valamire és hiszek valamit az által, hanem arról, hogy foglalkozom vele, hagyom, hogy megmutassa önmagát.
-
-
-
Jap, az valóban ott van. Csakhogy Ovis Fejtörő?! a címe a blogbejegyzésnek, megkavart .
A természettől nem félni kell, hanem megismerni azt. A megismerés pedig nem csak arról szól, hogy ránézek valamire és hiszek valamit az által, hanem arról, hogy foglalkozom vele, hagyom, hogy megmutassa önmagát.
-
Nah mivel sikerült megfogni a dolog lényegét kitöröltem az "iskolás" jelzőt.
A tudást mástól kapjuk, a siker a mi tehetségünk - Remember: Your life – Your choices!
-
-
-
-
yanna
addikt
Nekem csak két problémám van ezzel. Domonót ugyan annyit látok legalább, mint pöttyös labdát. A másik meg csak az, hogy mindegyik több darabból épült.
-
Egyébként a megoldás egyszerű egy felnőttnek... Annyi benne a becsapós rész, hogy fentről lefelé kell haladni. Meg a feladat leírása is kacifántos...
Egy dominón van két épület. A bal felső sarokban lévő dominóval kezdünk. A bal oldali épület 8 darabból áll, a jobb oldali 7 darabból. A bal oldali a több, vagyis beírjuk annak a jelét (négyzet) az első négyzetbe. Most jön a baloldali középső dominó. Ott is a baloldali áll több elemből. Vagyis kör lesz a jel. Bal oldalon az alsó dominónál, a jobb oldalon van több elem. Annak a jele rombusz vagy élére állított négyzet.
Ha mind a hatot végig csináljuk, akkor négyzet, kör, rombusz(?), négyzet, kör, rombusz(?) lesz a sorminta.
Egy óvodásnak odaadnám, kíváncsi lennék megoldaná e.
Szerk. : balról jobbra is megoldható. Akkor négyzet, négyzet, kör, kör, rombusz, rombusz a megoldás.
[ Szerkesztve ]
Are you Baby Shark? No, i'm a motherf*cking hardstyle fish!
-
PC-rev-RM
tag
A feladat kitalálójának és kivitelezőjének egy gyengéd tarkónverés, de a feladat leírását készítőnek egy, vagy inkább több, ritmikusan ismétlődő büdös nagy pofon lenne részemről a jutalma.
1. A képen nincs dominó. Azt hiszem, mindannyian tudjuk, mi az és hogy néz ki.
Tegye fel a kezét, aki a dominó szó hallatán egy olyan rajzolt téglalapra gondol, amin belül elválasztó vonal van. Itt ráadásul a pöttyök helyén színes fakocka-épületek vannak.
Nem gyengén kell elvonatkoztatni.
2. Attól, hogy ismétlődik, még nem biztos, hogy ritmikus. Ahhoz ugyanis időben is ismétlődőnek kellene lennie. Egy rajznál ez lehetetlen.
3. A dolgozni szót kerülném, kivéve, ha gyerekmunkás a megoldó.+1: "azoknak az épületeknek a jelét, amik több darabból épültek" : külön bokánrúgás a kis beugratósnak szánt, de összezavaró megfogalmazásért.
Találkoztam felkészítő füzettel, elképesztő marhaságok vannak benne.
"My GPU maker took more money from me than yours did from you! My GPU maker is #1!"
-
-
Samus
addikt
Biztos buta vagyok, de a leírás alapján a létező leghalványabb fogalmam sincs, hogy mit kellenne csinálni. A hozzászólásokat olvasva jöttem rá, hogy itt dominóként kell kezelni a színes képeket (értem, hogy írja, hogy dominó, de aki látott már dominót, az egy "picit" másképp néz ki, fő ismertetőjele, hogy a számokat jelentő pöttyök egyformák). Hiába, régen volt már az iskola. Mostmár minden rettentő bonyolult, az egyszerű dolgok meg nem mennek...
'' Az élet egyszerű. Döntéseket hozol és nem nézel vissza.'' // Tomorrow's just your future yesterday!
-
Szirtimorc
aktív tag
Búgócsiga legyek, ha értem. A dominót még sikerült dekódolni, de hát mindegyik alakzat több darabból készült. Ritmikusan meg a fordító fejét kéne ütögetni.
Az egyformák meg lettek. -
Nem mindenki erőssége az analitikus gondolkodás :-(
Stay up Stay humble Ride hard Get stoked
-
Ebben a feladványban bármilyen analitikus gondolkodást keresni nekem akkora f@..ágnak tűnik, mint a klasszikus programozós szóvicc.
Menj boltba hozz margarint, ha van tojás akkor tízet.
Volt tojás. Hoztam 10 margarint.
A tudást mástól kapjuk, a siker a mi tehetségünk - Remember: Your life – Your choices!
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xbox Series X|S
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Megköveteli a hardveres sugárkövetést az új Indiana Jones
- Kis méretű csúcsmobillal készül a OnePlus
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Milyen videókártyát?
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- DJI topic