Hirdetés

2020. augusztus 8., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) cornelius


cornelius
(tag)

Egy félig rossz 3TB-os Seagate HDD-t vettem ki az iMac-ból és nem tudom USB dockolón keresztül olvasni.

A sztori bővebben:
A vinyóm régóta szarakodott, így megérett a cserére, beszereztem egy új 4TB-os SSD-t. Próbáltam a Time Machine mentést csinálni, de a HDD már anniyra rossz állapotban volt, hogy állandóan leállt és újraindult a mentéstől a gépem. Ez már az álmoskönyvek szerint is bajt jelent, de szerencsére azért még annyira nem volt rossz, hogy ne tudjak róla bebootolni es egyesével, iszonyatosan lassan kimásolgatni a fájljaimat. Ezt csináltam is egy hétig, amikor végre megjött az OWC HDD cserélő tookit az amazontól, így rögtön neki is estem: szétkaptam a gépem és kicseréltem a vinyót SSD-re. A korábban elkezdett mentést még nem fejeztem be, de az volt az elképzelésem, hogy a maradékot majd USB dockolón keresztül be tudom olvasni.
Nos, a művelet zökkenőmentesen, meglepően simán lement, az új Mojave is feltelepült az SSD-re, de utólag kiderült, hogy mégis nagy hiba volt abbahagyni a mentést, mert az USB dockolóba betéve a vinyót az OSX nem látja azt. Felmountolni nem tujda, csak a Disk Utility érzékeli, de az sem jól, mert csak 875 GB-t mutat, holott ez csak az szabad terület mérete volt a 3TB-ból.

Kérdésem az, hogy van-e valamilyen módszer, hogy olvashatóvá tegyem azt a maradék 2 TB-ot, amin az adataim vannak? Természetesen USB dockolón keresztül gondolom, mert gondolom ha újra szétkapom a gépet, akkor megint be tudnék róla bootolni, csak ehhez már nem nagyon lenne kedvem, ráadásul a képernyő ragasztóm is elfogyott.

(#2) King Unique válasza cornelius (#1) üzenetére


King Unique
(félisten)

Ha a HDD nem krepált be teljesen, felpörög és működik, akkor a dokkoló lehet a probléma forrása. Pontosabban vagy nem kezeli USB-n megfelelően a 2 TB+ HDD-ket, vagy a megszokott AF 512e helyett 4Kn szektorméretet használ USB-n. Ez esetben a megoldás pedig egyszerű, vissza kell tenni az eredeti gépbe (vagy akár másikba) a HDD-t és SATA-n csatlakoztatni. Vagy olyan dokkolót használni, aminél az előbb említettek nem jelentenek problémát.

Legközelebb meg kérdezés előtt használni kellene a fórum keresőjét és nem nyitni indokolatlanul és feleslegesen külön topikot egy kérdésnek, ha van már olyan topik, ami lefedi a témát! Jelen esetben pedig van több is, legközelebb ezek valamelyikében kellene feltenni az ilyen kérdéseket attól függően, hogy mi a cél és mely hardverkomponens hibája okozza a problémát.

Adatmentés - liksoft - HDD kereső mentéshez
HDD probléma (nem adatmentés)
Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.