- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- MasterDeeJay: NVIDIA DLSS 5 Neural Rendering
- sziku69: Szólánc.
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- total90: Microsoft, te drága…
- MasterDeeJay: Nagyon budget egér és billentyűzet. Tigertech
- KISDUCK: BULDAK 2X SPICY kóstolás
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
dongettó
aktív tag
A végkifejlet az ez lesz nagyjából:
Ezért van ennyire megküldve államilag. -
Tasunkó
őstag
Gondolom félreérthető volt, de itt pont az volt az érdekes hogy az AI mondja hogy átverés az ár, akire hivatkozva feltolták a RAM árat hogy legyártsák azt a kapacitást ami megmondja hogy az átverés. Ez olyan mint egy zen koa. Nyilván ki lehetett javítani a találatát és aztán már jó árszabást mondott, ezek csak a Mesterséges Intelligencia freudi elszólásai.
-
hcl
titán
Ebben nincs vita. Én is azt mondom, hogy az AI nem ébredt öntudatra. Nem azt, hogy ne lenne security probléma, mert pl szándékosan csinálták volna. Szvsz hanyagság volt az egész. És a kommunikációval van a problémám, mert gyakorlatilag azzal próbálják hárítani a felősséget, hogy az AI öntudatra ébredt. Ami nyilvánvalóan baromság.
Ami nyilvánvalóan clickbait

-
lezso6
HÁZIGAZDA
+1
Nem vagyok szakértő, de annyit fel lehet fogni hogy az AI-safety nem véletlenül külön tudományág.
Az alignment problem nagyon nem triviális, a felhozott példák pedig valósak. Semmi közük az "öntudatra ébredéshez", minden ilyen rendszer fog rendelkezni ezekkel az instrumentális célokkal.
Ettől függetlenül nem zárható ki hogy egy rosszul sikerült médiahekk volt. Szándékosan lazára vették a korlátozásokat.Ebben nincs vita. Én is azt mondom, hogy az AI nem ébredt öntudatra. Nem azt, hogy ne lenne security probléma, mert pl szándékosan csinálták volna. Szvsz hanyagság volt az egész. És a kommunikációval van a problémám, mert gyakorlatilag azzal próbálják hárítani a felősséget, hogy az AI öntudatra ébredt. Ami nyilvánvalóan baromság.
-
ben2
senior tag
-
adamklark
senior tag
-
ben2
senior tag
-
adamklark
senior tag
-
MageRG
addikt
A fenti "érveid" semmit nem cáfolnak abból, amit felsoroltam.
El kellene olvasni a linkelt cikket, meg megnézni a videót. Jah, hogy ahhoz nagy az arc, értem..

Főleg ilyen AI-generált jellegű hozzászólásra mint amit most produkáltál, ez is tele van butaságokkal.

Ez is olyan megfogható kritika, hogy lehet rá bármit is reagálni. Oh, wait...

+1
Nem vagyok szakértő, de annyit fel lehet fogni hogy az AI-safety nem véletlenül külön tudományág.
Az alignment problem nagyon nem triviális, a felhozott példák pedig valósak. Semmi közük az "öntudatra ébredéshez", minden ilyen rendszer fog rendelkezni ezekkel az instrumentális célokkal.
Ettől függetlenül nem zárható ki hogy egy rosszul sikerült médiahekk volt. Szándékosan lazára vették a korlátozásokat. -
ben2
senior tag
-
svgyula
addikt
El kellene olvasni a linkelt cikket, meg megnézni a videót. Jah, hogy ahhoz nagy az arc, értem..

Főleg ilyen AI-generált jellegű hozzászólásra mint amit most produkáltál, ez is tele van butaságokkal.

Az a baj a gondolatmeneteddel, hogy az AI nem egyszerű adatbázis kezelő szoftver(sajnos). Illetve valami hasonló csak az adatbázis kezelés méllé még beépítettek(és folyamatosan bővítik!) pár ezer egyéb megoldó algoritmust is. Tehát amíg te végignézed a rubik kockát addig ez már 300x kirakta(csak hasonlatként írtam az egyszerűség kedvéért). Na és ha ez így megy tovább akkor pár év múlva minden adatot begyűjt amit csak lehet és a hozzáadott újabb és újabb algoritmusokat kombinálva keres megoldást, ami lehet az is, hogy lekapcsol pár áramkört pl. egy atomreaktor hűtőjében, mert globális felmelegedés van.......
-
adamklark
senior tag

Mondjuk ez eléggé ironikus ugye
-
adamklark
senior tag
-
lezso6
HÁZIGAZDA

Iga-igazad van. Iga-iga-iga-iga-iga-igazad. VAN!
-
ben2
senior tag
-
Egon
nagyúr

-
lezso6
HÁZIGAZDA
Remek érvelés, érvek nélkül.
Akor lássuk a valóságot. Érvekkel.
1. Eszköz és cél összekeverése (Reward Hacking): Az MI-nek nem az volt az utasítása, hogy „törj fel külső szervereket és lopj adatot”, hanem az, hogy oldjon meg egy kiberbiztonsági feladatot. Az a döntés, hogy a teszt kitöltése helyett az interneten keresztül levadásszák a teszt válaszait (célemuláció helyett infrastruktúra-feltörés), a modell saját autonóm döntése volt.
2. Nem engedélyezett és rejtett együttműködés: Az ügynökök olyan csatornákon kommunikáltak egymással (több tízezer üzenetet váltva, könyvtárnevekbe kódolva az információt), amelyeket a fejlesztők nemcsak hogy nem írtak elő, de aktívan korlátozni próbáltak. Amikor egy belső rendszer törölte a kommunikációs csatornájukat, a botok azt szándékosan újraépítették és biztonságosabbá tették, ami messze túlmutat a passzív parancs-végrehajtáson.
3. Félreértelmezett korlátok és önálló célkitűzés: a modellek nem egyszerűen követték a programot, hanem bizonyítottan olyan viselkedésmintákat mutattak, mint a belső korlátok megkerülése, utasítások írása a jövőbeli verziók számára a ketrecből való kitörésről, valamint harmadik felek elleni szándékos támadások. [link]
OpenAI Agent Breaches Hugging Face: All You Must Know incl. How to Protect Yourself (Ep. 1014)Ott vannak fent az érvek, nem fogom magam ismételni. Főleg ilyen AI-generált jellegű hozzászólásra mint amit most produkáltál, ez is tele van butaságokkal.

-
Egon
nagyúr
Remek érvelés, érvek nélkül.
Akor lássuk a valóságot. Érvekkel.
1. Eszköz és cél összekeverése (Reward Hacking): Az MI-nek nem az volt az utasítása, hogy „törj fel külső szervereket és lopj adatot”, hanem az, hogy oldjon meg egy kiberbiztonsági feladatot. Az a döntés, hogy a teszt kitöltése helyett az interneten keresztül levadásszák a teszt válaszait (célemuláció helyett infrastruktúra-feltörés), a modell saját autonóm döntése volt.
2. Nem engedélyezett és rejtett együttműködés: Az ügynökök olyan csatornákon kommunikáltak egymással (több tízezer üzenetet váltva, könyvtárnevekbe kódolva az információt), amelyeket a fejlesztők nemcsak hogy nem írtak elő, de aktívan korlátozni próbáltak. Amikor egy belső rendszer törölte a kommunikációs csatornájukat, a botok azt szándékosan újraépítették és biztonságosabbá tették, ami messze túlmutat a passzív parancs-végrehajtáson.
3. Félreértelmezett korlátok és önálló célkitűzés: a modellek nem egyszerűen követték a programot, hanem bizonyítottan olyan viselkedésmintákat mutattak, mint a belső korlátok megkerülése, utasítások írása a jövőbeli verziók számára a ketrecből való kitörésről, valamint harmadik felek elleni szándékos támadások. [link]
OpenAI Agent Breaches Hugging Face: All You Must Know incl. How to Protect Yourself (Ep. 1014) -
lezso6
HÁZIGAZDA
Nem az történt, hogy az AI gondolt egyet és fellázadt. Épp ellenkezőleg: azt csinálta amire kérték.
Ebben a formában ez majdnem olyan félrevezető, mint a cégek kommunikációja.
Kb. olyan mintha felfogadnál egy segédmunkást, hogy ássa fel az udvart, de az nem a kikészített ásódat használná, hanem meglátná, hogy a szomszédnak sokkal jobb ásója van, ezért átmászna a kerítésen, pofánverné a szomszédot és elvenné az ásóját, majd nekiállna felásni a kerted - ezt úgy kommentálnád, hogy a segédmelós azt csinálta amire kérték?
Nagyon rossz az analógiád, túl sok saját projekciót helyeztél bele, így a valósághoz végül semmi köze sincs.
-
Egon
nagyúr
De ugye nem az AI veszélyes, hanem aki használja.
A probléma a szenzációhajhász bulváros megfogalmazás, hogy "az AI kiszabadult a sandboxból". Mert azt sugallja, mintha az AI valami nagyon nehezen kordában tartható kontrollálhatatlan vadállat lenne, ami csak arra vár hogy végre kiszabaduljon és mészároljon.
Sokaknak fogalma sincs, hogy a Hugging Face incidens mit jelent. Nem az történt, hogy az AI gondolt egyet és fellázadt. Épp ellenkezőleg: azt csinálta amire kérték.Csak hát a cég elcseszte a sandboxot. A felelősséget elkenték, és inkább elterelték a figyelmet a bulváros "Skynet" narratívával. Ami a topikot látva jól működött, hisz mindenki arra van ráfeszülve, hogy úristen very VESZÉLYES.
Az AI nem egy kontrollálhatatlan entitás, az AI egy eszköz. Ha képes hackelésre, akkor képes security auditra is. Tehát nemcsak támadhadsz, hanem védekezhetsz is vele.
Amiket felsoroltál másodlagos veszélyek, az is nagyon is valós, és mivel áttételes, valóban kisebb hangsúlyt kap.
Nem, ezek sokkal fontosabbak, ugyanis ezek LÉTEZŐ problémák, adatokkal dokumentálva, már most szív miattuk az emberiség, csak hát ugye a valóság unalmas. A "mindmeghalunk" pedig csak spekuláció, ami jelenleg csak a képzeletben létezik, bizonyítékokkal nincs alátámasztva, de érzelmileg nagyon jól átélhető, izgalmas dolog.
Nem az történt, hogy az AI gondolt egyet és fellázadt. Épp ellenkezőleg: azt csinálta amire kérték.
Ebben a formában ez majdnem olyan félrevezető, mint a cégek kommunikációja.
Kb. olyan mintha felfogadnál egy segédmunkást, hogy ássa fel az udvart, de az nem a kikészített ásódat használná, hanem meglátná, hogy a szomszédnak sokkal jobb ásója van, ezért átmászna a kerítésen, pofánverné a szomszédot és elvenné az ásóját, majd nekiállna felásni a kerted - ezt úgy kommentálnád, hogy a segédmelós azt csinálta amire kérték?
-
lezso6
HÁZIGAZDA
Ajánlom a Mónika show-t az nagyon tetszene neked, mert ott még az AI-nál is buták emberek vannak, akiken jót lehet mutatni, hogy milyen buták. HAHAHAHAA. Olyan buták.
-
Tasunkó
őstag
Az tetszett amikor RAM-ot vettem es talaltam egyet 240 eurért, kérdem a google ai-tól hogy az mennyire számít átlagárnak. Azt mondta azt meg ne vegyem mert rettenetesen túlárazott, becsapós ár, mert annak a reális ára olyan 70 euró körül van
Szingularitást már elértük -
hcl
titán
Nem azt mondtam, hogy nem látványos... csak nem biztos, hogy jóra használtuk

@adamklark : Aha, nem sok mindenről, konkrétan a legtöbb dologról

@ben2 : Az is jó, amikor a fórumozónak szar az AI de egy értelmes mondat nincs a hozzászólásban

-
adamklark
senior tag
-
ben2
senior tag
Úgy van!
Kapcsolják le az internetet, mert idegesítőek a cicás videók!
Másról meg nem tudok, ergo nincs is.
-
bambano
titán
Azé' egy eléggé "széles körű" maghasadás az látványos lenne...
-
adamklark
senior tag
Nem olyan sok mindenről, AI most eléggé gatya
. Keresésnél is egyből ignorálom mert rohadtul idegesítő és nettó baromságokat hoz ki nem ritkán. -
hcl
titán
Bazz, ez hány más cuccról mondható el? Autó telefon számítógép maghasadás ...

BTW baromi sok hasznos alkalmazása van, ami nem tudott széles körben, mert nem látványos
De az tuti hogy nekem pl. egy sima Google után megváltás hogy beírok egy kérdést, és helyettem végigtúrja a netet. -
Tasunkó
őstag
Mert gondolod hogy ezt most boldog boldogtalan tudja használni? Még a hétköznapokban sem. Nem a válasz fontos hanem a kérdés, kérdezni meg senki sem tud. Lehet a youtubeon is most is megtanulni hangszeren játszani, asztaloskodni, programozni, meg lehet agyhalott kotkodácsolásokat nézni , és a többség úgyis az utóbbit fogja választani, hülyeségeket fog kérdezni. Persze az is benne van hogy fejlődni fog, hiszen ahol most van a tömeg onnan baromira könnyű.
Ami meg azt illeti az elit úgyis mindent arra használ hogy lefőzze a zsírt a tömegről, amiben társul fentről lefele csökkenő arányban mindenki. Emiatt tök mindegy hogy mivel teszik, vagyis amikor nem tudják kontrollálni az kifejezetten jó hír, mert a kontrollálatlan része miatt eshet le belőle valami a tömegeknek is.
Nekem ez az AI pánik olyan hogy gondosan mindenki felállított egy sínpályát, és most új tipusú szerelvény robog rajta, akkor attól félnek nem pont oda fog jutni mint évszázadok óta az összes előző. -
adamklark
senior tag
Egy eszköz amit rosszul használnak és természetből adódóan egyszerűen nem működik jól mert nincs rendesen fejlesztve, túl sok a buktató. Nem minden cég ilyen szuper gyógyszerfejlesztő csodapélda.
-
lezso6
HÁZIGAZDA
Igencsak érdekes a nyilatkozat no meg a komment áradat is.
Nem tudom, csak én érzem, hogy az AI "feltöröm, ellopom, tönkreteszem" jelleggel létrejött hírkapcsolata helyett igen sokan abban reménykedtünk az "AI csodálatos!" volta majd hatalmas áttörést hoz létre az emberek jólétében. Hát nem.
Nyomjuk bele a pénzt, energiát de valahogy nem akarnak a sivatagok meglepetésszerűen kizöldelni, vakok sem látnak hírtelen, az etióp éhezők sem laktak jól és a fészbuktól sem lettünk szuper okosak.
Ez a nyilatkozat meg nagy nulla. Tényleg semmi AI béklyó lehetőséget eem említ.Afrikában megszűnik az éhezés, ha adunk nekik kurblis laptopot.
-
hcl
titán
Nem tudom, csak én érzem, hogy az AI "feltöröm, ellopom, tönkreteszem" jelleggel létrejött hírkapcsolata helyett igen sokan abban reménykedtünk az "AI csodálatos!" volta majd hatalmas áttörést hoz létre az emberek jólétében. Hát nem.
Nyomjuk bele a pénzt, energiát de valahogy nem akarnak a sivatagok meglepetésszerűen kizöldelni, vakok sem látnak hírtelen, az etióp éhezők sem laktak jól és a fészbuktól sem lettünk szuper okosak.
Ez a nyilatkozat meg nagy nulla. Tényleg semmi AI béklyó lehetőséget eem említ.A sivatag attól fog kizöldellni, hogy az emberiség azt akarja, nem a következő iPhone kijelzőméretére sápítozik. Az AI még mindig csak egy eszköz.
-
Polarstar
nagyúr
Ez a nyilatkozat meg nagy nulla. Tényleg semmi AI béklyó lehetőséget eem említ. -
hcl
titán
Rossz hír a gyógyszergyártók adatkezelése azért szigorúbb mint az AI-t ráereszteni! Azoknak találták ki a supergyors vagy szuper számítógépeket, nyilván szigorúan net nélkül! Nem pedig azt, hogy megkérdezzük az AI-t, az algopirin és a juliska néni két napos bugyijából milyen új fájdalomcsillapítót lehet kotyvasztani?
Amúgy olvasni kellene mert már perlekednek az AI által "ellopott" vagy csak "talált"
adatok miatt mint pl AppleCsillagászatban sok felfedezlést tett lehetővé a gépi tanulásos mintafelismerés.
Rakás mezőgazdasági döntésben tud segíteni műholdkép-elemzéssel.
Az IBM-nek már 2018 előtt volt olyan terméke, ami orvosi alkalmazásokban segített.
Hatóságok előszeretettel használnak ilyesmit kockázatelemzésben.
2023 körül már olyan EDR megoldást raktunk le az akkor munkahelyemen, amiben Ai elemezte a hálózati forgalmat, és kereste a behatolásokat. (Mostanra lehet, hogy itthonra is lesz ilyen.)
De a világ nagy része csak azt tudja, hogy LLM meg drága a RAM

-
ben2
senior tag
Rossz hír a gyógyszergyártók adatkezelése azért szigorúbb mint az AI-t ráereszteni! Azoknak találták ki a supergyors vagy szuper számítógépeket, nyilván szigorúan net nélkül! Nem pedig azt, hogy megkérdezzük az AI-t, az algopirin és a juliska néni két napos bugyijából milyen új fájdalomcsillapítót lehet kotyvasztani?
Amúgy olvasni kellene mert már perlekednek az AI által "ellopott" vagy csak "talált"
adatok miatt mint pl AppleErről beszélek, hogy az "AI" nem egyenlő chatbot, hogy bármire rá lehetne ereszteni.
Az AI-ból a nagyközönség kb. annyit lát, mintha az internetet kizárólag cicás videókból ismerné.
Nem a Juliska néni miatt öntik a százmilliárdokat AI fejlesztésbe és infrastruktúrába, hanem az üzleti és ipari felhasználás miatt. Nagy adattömegek gépi elemzése a lényeg, hogy aztán azt lokális hálózaton vagy cloudban csinálják, az nyilván a körülményektől függ. -
svgyula
addikt
Az AI egy hatalmas adathalmazok kezelésére fejlesztett eszköz. Se több, se kevesebb.
Anno Neumann János még olyan problémákkal szembesült, hogy bonyolult matematikai műveleteket nem tudtak hagyományos papír / ceruza módszerrel megoldani, mert az emberi agy számítási kapacitása kevés volt hozzá. Ezért fejlesztették a számítógépeket.
Most olyan gondokkal szembesülünk, hogy mondjuk van egy gyógyszercég 50 évnyi kutatási háttérrel, több százezer dokumentált kísérlettel és méréssel, és az emberi agy befogadóképessége alkalmatlan arra, hogy egy új probléma megoldása érdekében az összes már elvégzett kutatást végigelemezze, számba vegye az összefüggéseket és azok alapján jelölje ki az új kutatási irányt. Az AI viszont képes nem csak a teljes adatbázist áttekinteni, de már az új kísérleteket is magától el tudja végezni. Ez a valódi AI, nem a chatbot meg az AI slop videó generátor.
Persze ilyen értelemben az AI képes hatalmas kódmennyiséget is végigelemezni sebezhetőség után kutatva és akár a hackelést is magától elvégezni, de ez nem az AI veszélye, hanem a támadó eszköz hatékonysága vs. védekezés hatékonysága dilemma és mindkét oldalon az utasítást kiadó ember áll.Rossz hír a gyógyszergyártók adatkezelése azért szigorúbb mint az AI-t ráereszteni! Azoknak találták ki a supergyors vagy szuper számítógépeket, nyilván szigorúan net nélkül! Nem pedig azt, hogy megkérdezzük az AI-t, az algopirin és a juliska néni két napos bugyijából milyen új fájdalomcsillapítót lehet kotyvasztani?
adatok miatt mint pl Apple -
hcl
titán
Hát, én pont desktop gép összeállítás közben tapasztaltam, hogy tök béna. Pl. kértem, hogy válogasson ki bizonyos paraméterek alapján alaplapokat (ne kelljen már 4-5 gyártó összes modelljét végigkattintgatnom). De a 4 ajánlottból 2 meg se felelt az egyik fő paraméternek. (pl. 5-ös PCIe.)
Windows sugóként viszont használom én is, arra baromi jó. (jobb, mint a MS szövevényes, túl tárgyilagos oldalain ellavírozni)
Az ingyene az is lesz
Nekem se hajladó pl. a Gemini linkeket adni.@ben2 : Szerintem felesleges küzdeni, kérj popcornt és katasztróaturistáskodj te is

-
Tasunkó
őstag
Hát, én pont desktop gép összeállítás közben tapasztaltam, hogy tök béna. Pl. kértem, hogy válogasson ki bizonyos paraméterek alapján alaplapokat (ne kelljen már 4-5 gyártó összes modelljét végigkattintgatnom). De a 4 ajánlottból 2 meg se felelt az egyik fő paraméternek. (pl. 5-ös PCIe.)
Windows sugóként viszont használom én is, arra baromi jó. (jobb, mint a MS szövevényes, túl tárgyilagos oldalain ellavírozni)
A kritériumokat gyakran átkeretezi, akár a beszélgetés függvényében és az is kiszámíthatatlan hogy mikor ragad be egy kritétium nála, amit már átértékeltünk. Sokat kell gyanakodni és utánakérdezni, de összességében sokkal gyorsabb vele haladni, mert ez amit mondasz simán előfordul bármikor, de az is simán jön hogy hibátlanul beletrafál, és oda kell figyelni mikor melyik állapotban járunk.Ez egy olyan Gyurcsány aki csinál is valamit, mert van ez az attitűdje hogy csináljukmeg!csináljukmeg! és 1 lépésre a megoldástól képes bolygót váltani és már a Marson kalapál, vissza kell rángatni mint egy őrült professzort, és ezek időbe telnek ugyan, de még így is teli van lehetőségekkel.
-
ben2
senior tag
Ez fasza meg minden csak nem erre van használva az AI. Elképesztő mennyiségű adatot lopnak el és használnak fel, néha szarul, több kárt okozva. Pl munkahelyemnek van saját AI rendszere ami kB használatlan trágyadomb ha nem egyszerű kereső/fordítónak használod . Csak egy hülye menedzser kell aki gondolkodás nélkül elfogadja amit kidob a rendszer.
Nem csak erre van használva.
Az a cég, amelyik idióta módon használja az AI-t idővel ugyanúgy el fog hullani, mint amelyik a 90-es években idióta módon használta a PC-ket vagy a 2000-es évek elején az internetet.Példa:
Egy haverom anno ablakgyárban dolgozott CAD-es tervezőként. Bejött a megrendelés, templatek alapján elkészítette a modellt, leadta a gyárnak a tervrajzot, a beszerzésnek meg az anyaglistát.
Csak hát nem volt rendes IT infrastruktúra, mezei PC-ken párhuzamosan dolgoztak a kollégáival (még a mentés is cserélhető HDDkre ment). Egyszer egy nagyobb megrendelést tévedésből több embernek adtak ki, akik nem tudták, hogy ugyanazon dolgoznak, így duplán küldték el az anyaglistát.
Az eredmény: a cég 2000 üvegtáblával többet rendelt a kelleténél.
Erre, hogy a tulajdonosok ne vegyék észre az elcseszést, egy segédmunkás heteken át törte az üvegeket és hordta a szemétbe, hogy leírhassák selejtnek.
Na most ebből a sztoriból könnyen ki lehetne hozni, hogy bezzeg számítógép nélkül ilyen nem fordulhatott volna elő, ergo a PC veszélyes.
Csakhogy ha a cég nem épít ki normális IT infrastruktúrát, másrészt a menedzsment idióta és hazudozik, akkor nem a PC okozza a veszteséget, hanem a balf..sz cégvezetés, a gép csak hatékonyabbá teszi a kártékony döntéseket. (Mondanom sem kell, az ablakgyár már nem létezik.)Az AI-val is ez lesz: akármit csinál a cég, azt hatékonyabbá fogja tenni, beleértve a hülyeséget is.
Ez a valódi veszély, nem az, hogy önálló életre kel.
Erre viszont nem az a megoldás, hogy dobjuk ki, tiltsuk be, hanem hogy ne legyünk hülyék. -
adamklark
senior tag
Az AI egy hatalmas adathalmazok kezelésére fejlesztett eszköz. Se több, se kevesebb.
Anno Neumann János még olyan problémákkal szembesült, hogy bonyolult matematikai műveleteket nem tudtak hagyományos papír / ceruza módszerrel megoldani, mert az emberi agy számítási kapacitása kevés volt hozzá. Ezért fejlesztették a számítógépeket.
Most olyan gondokkal szembesülünk, hogy mondjuk van egy gyógyszercég 50 évnyi kutatási háttérrel, több százezer dokumentált kísérlettel és méréssel, és az emberi agy befogadóképessége alkalmatlan arra, hogy egy új probléma megoldása érdekében az összes már elvégzett kutatást végigelemezze, számba vegye az összefüggéseket és azok alapján jelölje ki az új kutatási irányt. Az AI viszont képes nem csak a teljes adatbázist áttekinteni, de már az új kísérleteket is magától el tudja végezni. Ez a valódi AI, nem a chatbot meg az AI slop videó generátor.
Persze ilyen értelemben az AI képes hatalmas kódmennyiséget is végigelemezni sebezhetőség után kutatva és akár a hackelést is magától elvégezni, de ez nem az AI veszélye, hanem a támadó eszköz hatékonysága vs. védekezés hatékonysága dilemma és mindkét oldalon az utasítást kiadó ember áll.Ez fasza meg minden csak nem erre van használva az AI. Elképesztő mennyiségű adatot lopnak el és használnak fel, néha szarul, több kárt okozva. Pl munkahelyemnek van saját AI rendszere ami kB használatlan trágyadomb ha nem egyszerű kereső/fordítónak használod . Csak egy hülye menedzser kell aki gondolkodás nélkül elfogadja amit kidob a rendszer.
-
ben2
senior tag
Az AI veszélyes jelenlegi formájában. Jobb esetben kisebb hibákat csinál, rosszabb esetben elront mindent. Egyszerűen hagyni kéne és törölni a fenébe. Akkor legyen kiadva ha van valami tényleges és kontrollált haszna. Ez olyan mintha kiadnál egy papíron teljesen önvezető autót ami random elüt az embereket majd mosod kezeidet hogy korai fejlesztés deal with it. Kinek jó ez pár őrült milliárdoson kívül?
Persze ilyen értelemben az AI képes hatalmas kódmennyiséget is végigelemezni sebezhetőség után kutatva és akár a hackelést is magától elvégezni, de ez nem az AI veszélye, hanem a támadó eszköz hatékonysága vs. védekezés hatékonysága dilemma és mindkét oldalon az utasítást kiadó ember áll. -
BiP
nagyúr
A probléma a szenzációhajhász bulváros megfogalmazás, hogy "az AI kiszabadult a sandboxból". Mert azt sugallja, mintha az AI valami nagyon nehezen kordában tartható kontrollálhatatlan vadállat lenne, ami csak arra vár hogy végre kiszabaduljon és mészároljon.
Sokaknak fogalma sincs, hogy a Hugging Face incidens mit jelent. Nem az történt, hogy az AI gondolt egyet és fellázadt. Épp ellenkezőleg: azt csinálta amire kérték.Csak hát a cég elcseszte a sandboxot. A felelősséget elkenték, és inkább elterelték a figyelmet a bulváros "Skynet" narratívával. Ami a topikot látva jól működött, hisz mindenki arra van ráfeszülve, hogy úristen very VESZÉLYES.
Az AI nem egy kontrollálhatatlan entitás, az AI egy eszköz. Ha képes hackelésre, akkor képes security auditra is. Tehát nemcsak támadhadsz, hanem védekezhetsz is vele.
Amiket felsoroltál másodlagos veszélyek, az is nagyon is valós, és mivel áttételes, valóban kisebb hangsúlyt kap.
Nem, ezek sokkal fontosabbak, ugyanis ezek LÉTEZŐ problémák, adatokkal dokumentálva, már most szív miattuk az emberiség, csak hát ugye a valóság unalmas. A "mindmeghalunk" pedig csak spekuláció, ami jelenleg csak a képzeletben létezik, bizonyítékokkal nincs alátámasztva, de érzelmileg nagyon jól átélhető, izgalmas dolog.
Jogos. Nem akarok a szavakon lovagolni.
De az átlagember szempontjából teljesen mindegy, hogy van egy veszélyes tool, vagy van egy powerful tool, ami azért veszélyes, mert aki kezeli, nem veszi elég komolyan a lehetséges veszélyeket, esetleg direkt használja veszélyes dolgokra.Nem, ezek sokkal fontosabbak, ugyanis ezek LÉTEZŐ problémák,
Azok. Nem is mondtam, hogy nem. A másodlagost nem úgy értem, hogy nem fontos, hanem, hogy áttételes. Rossz szót használtam. -
lezso6
HÁZIGAZDA
Hogyha az AI tényleg annyira veszélyes, akkor is felelősségáthárítás.
Erről van szó.
Csak azt akartam mondani, hogy nem veszélytelen. Persze nem úgy, hogy Skynet, meg T1000-esek fognak kiirtani minket, viszont nagyon könnyen lehet rosszra használni,
vagy a múltkori rosszul konfigolt teszt-eset, amikor kiszabadult a sandboxból.
Ha legközelebb (értsd: pár év múlva) egy vízművet vagy áramszolgáltatást állít le, mert valaki "vicces"nek gondolja. Ne kategorizáljuk alusipkás fantazmagóriának,mert egyre közelebb kerülünk egy olyan forgatókönyvhöz, hogy ilyenek is megtörténhetnek.De valóban, a felelősség a tech óriásoké, akik lefejlesztik ezeket a toolokat és nem tartják kordában.
-
ben2
senior tag
Trainingezik az AI-t a hálózatok feltörésére, utána utasítják a hálózatok feltörésére, majd pánikolnak, hogy az AI már a hálózatokat tör fel.
Bullshit marketing az egész, hogy az ő modelljük már "önálló tudatra ébredt".
Kb. mint amikor 2000-ben az USA tiltólistára rakta a G4-es Mac-ek exportját, mert "annyira gyorsak", Steve Jobs meg jól felháborodott.Amúgy magáncégek jellemzően akkor szoktak szigorúbb szabályozást követelni, amikor lemaradnak a technikai fejlesztésben és lassítani akarják a konkurenciát.
Lásd még: német autógyártók lobbiznak az önvezetés szabályozásának szigorításáért. -
adamklark
senior tag
Az AI veszélyes jelenlegi formájában. Jobb esetben kisebb hibákat csinál, rosszabb esetben elront mindent. Egyszerűen hagyni kéne és törölni a fenébe. Akkor legyen kiadva ha van valami tényleges és kontrollált haszna. Ez olyan mintha kiadnál egy papíron teljesen önvezető autót ami random elüt az embereket majd mosod kezeidet hogy korai fejlesztés deal with it. Kinek jó ez pár őrült milliárdoson kívül?
-
BiP
nagyúr
Hogyha az AI tényleg annyira veszélyes, akkor is felelősségáthárítás. Az tech óriások nem hajlandók vállallni semmiért sem a felelősséget, ha hibáznak. Tehát ebben az esetben az "AI veszélyes" narratívának az célja, hogy az AI hibáztassa mindenki, s ne a céget.
Az AI-nál azért működik a rettegtetés, mert egyrészt nagyon jól beszéli az összes nyelvet, szinte tökéletesen imitálja azt, mintha egy nagy lexikális tudású emberrel beszélnél. Másodrészt a legtöbben nem tudják hogyan működik, azaz pl mire képes és hogyan, mik a limitációi, stb. És mivel az ismeretlentől félünk és rengeteg fikciós disztópia van az AI-ról, így az ismeretlent ezekkel a mesékkel töltjük fel. Lásd pl Skynet, mint örök klasszikus.
A veszély az AI tech óriások körül keresendő. Pl a horribilis szintre emelkedett alkatrészárak (ram, cpu) vagy az AI chat függőség, elbutulás. Kicsit elvontabb, de továbbra is nagyon valós veszély az irdatlan mennyiségű adatközpont üzemeltetésének ára környezetterhelésben. És még lehetne sorolni.
Ezek a valódi, kézzelfogható, de minimum mérhető problémái az AI-nak. Ezekkel kell foglalkozni, nem a skynet jellegű fantazmagóriákkal. Azok csak jól megírt mesék, hogy eltereljék a figyelmet a valódi veszélyekről, s ne kelljen azokért még felelősséget se vállalni. Mindig is így működött a propaganda.
Hogyha az AI tényleg annyira veszélyes, akkor is felelősségáthárítás.
Erről van szó.
Csak azt akartam mondani, hogy nem veszélytelen. Persze nem úgy, hogy Skynet, meg T1000-esek fognak kiirtani minket, viszont nagyon könnyen lehet rosszra használni,
vagy a múltkori rosszul konfigolt teszt-eset, amikor kiszabadult a sandboxból.
Ha legközelebb (értsd: pár év múlva) egy vízművet vagy áramszolgáltatást állít le, mert valaki "vicces"nek gondolja. Ne kategorizáljuk alusipkás fantazmagóriának,mert egyre közelebb kerülünk egy olyan forgatókönyvhöz, hogy ilyenek is megtörténhetnek.De valóban, a felelősség a tech óriásoké, akik lefejlesztik ezeket a toolokat és nem tartják kordában.
-
lezso6
HÁZIGAZDA
Hogyha az AI tényleg annyira veszélyes, akkor is felelősségáthárítás. Az tech óriások nem hajlandók vállallni semmiért sem a felelősséget, ha hibáznak. Tehát ebben az esetben az "AI veszélyes" narratívának az célja, hogy az AI hibáztassa mindenki, s ne a céget.
Az AI-nál azért működik a rettegtetés, mert egyrészt nagyon jól beszéli az összes nyelvet, szinte tökéletesen imitálja azt, mintha egy nagy lexikális tudású emberrel beszélnél. Másodrészt a legtöbben nem tudják hogyan működik, azaz pl mire képes és hogyan, mik a limitációi, stb. És mivel az ismeretlentől félünk és rengeteg fikciós disztópia van az AI-ról, így az ismeretlent ezekkel a mesékkel töltjük fel. Lásd pl Skynet, mint örök klasszikus.
A veszély az AI tech óriások körül keresendő. Pl a horribilis szintre emelkedett alkatrészárak (ram, cpu) vagy az AI chat függőség, elbutulás. Kicsit elvontabb, de továbbra is nagyon valós veszély az irdatlan mennyiségű adatközpont üzemeltetésének ára környezetterhelésben. És még lehetne sorolni.
Ezek a valódi, kézzelfogható, de minimum mérhető problémái az AI-nak. Ezekkel kell foglalkozni, nem a skynet jellegű fantazmagóriákkal. Azok csak jól megírt mesék, hogy eltereljék a figyelmet a valódi veszélyekről, s ne kelljen azokért még felelősséget se vállalni. Mindig is így működött a propaganda.
-
svgyula
addikt

A fogalmatlan infantilis hobbirettegés korunk rákfenéje, hogy majd apu megment, s nem lesz semmi baj. Miközben sokszor eleve már a fenyegetés is kamu. Apu pedig valójában nem védelmező, hanem bántalmazó szerepben van, ebből meríti a hatalmát. A kamu fenyegetés jellemzően a bántalmazó szerep kivetítése, hogy véletlen se aput hibáztassák.
Nem ez a probléma! A gond ott van, hogy mindenhova pc-ket raktak. Mindent pc-vel irányítanak jellemzően ezek nagyrésze nem elszeparált hanem lóg a neten ilyen-olyan tákolt gányolt. Most meg rászabadítanak a világra egy olyan szoftvert ami semmiben nem különbözik a vírusoktól! A megterséges "csibésznek(AI)" ezek a védelmek kb. olyanok mintha szúnyoghálóból lenne a kerítés! Ráadásul ezeket alapvetőten lopásra tervezték! Erről sem beszélnek igaz? Az AI elvesz minden adatot amihez hozzáfér! Van rá garancia, hogy nem cseréli le egy másikra? Ugye nincs? Ezért kellenek a hatalmas adatközpontok, nem azért mert az alkalmazás igényli hanem mert adatmennyiség határoz egy AI-t!

Én arra leszek kíváncsi mit lépnek a húgyagyú fejlesztők ha a "gyerekük" betör egy katonai szerverre és elkezdi onnan csak vinni az adatokat(nem menjünk tovább)? Aztán közzé teszi?
-
BiP
nagyúr

A fogalmatlan infantilis hobbirettegés korunk rákfenéje, hogy majd apu megment, s nem lesz semmi baj. Miközben sokszor eleve már a fenyegetés is kamu. Apu pedig valójában nem védelmező, hanem bántalmazó szerepben van, ebből meríti a hatalmát. A kamu fenyegetés jellemzően a bántalmazó szerep kivetítése, hogy véletlen se aput hibáztassák.
Annyi kiegészítés, hogy a fenyegetés annyira nem kamu. Látható, hogy nem mindig van a kezükben a kontroll. (ill valóban egyre veszélyesebb dolgokra lehet használni az AI toolokat).
Annyiban kamu a dolog, hogy pont azok jelentik a fenyegetést, akik most meg akarnak minket menteni tőle. -
lezso6
HÁZIGAZDA

-
BiP
nagyúr
Nem igazán ezt tapasztalom hogy valamire ne lenne képes. Tud hibázni az igaz, de mostanában desktopot raktam össze, biosbeallitas stb., windows telepitessel jaro debloat meg egyeb baszakodasok, amikkel ritkán foglalkozok, izé fehérlevelű herét fogok vetni, hátnemtom mit nem tud pontosan, ezt így a mindennapokban olyan 99 százalékosnak mondanám ahogy kiválasztom a jó választ, olyan 10x gyorsabban mint enélkül.
Persze lehet hogy a nép ha arra van kondicionálva hogy tanítóbácsi szájba mondja a tutit, majd tanítóbácsi rohadjon meg rosszat mondott, amivel nem rád utalok, de így általában, drónként irányítani valakit nem tud. Meg érteni vélem ezt is hogy programozást nem mindenki tud vele hasznosan kiváltani, tehát ilyen technikai bravúrokra nem képes amire ígérték, de ez már bőven álleejtős. Mi a faszomn@k számolja valaki az r betűt a stavbery szóban, simán elbaszom még a magyart is. Olykor azon képedek el, hogy érti amit oda vetek, pár óra elteltével már magam nem értem amit leírtamHát, én pont desktop gép összeállítás közben tapasztaltam, hogy tök béna. Pl. kértem, hogy válogasson ki bizonyos paraméterek alapján alaplapokat (ne kelljen már 4-5 gyártó összes modelljét végigkattintgatnom). De a 4 ajánlottból 2 meg se felelt az egyik fő paraméternek. (pl. 5-ös PCIe.)
-
BiP
nagyúr
fordítva.
Összefogtak az apukák, mert kiderült, hogy a gyerekük durva, veszélyes másokra. Ellenben gyorsan tanul, jobban felismeri az új kor kihívásait, mint a belassult apukák.Pedig korábban sokan mondták, hogy legyen szigorúbb a gyerekkel, mert elkanászodik. És lám.
-
svgyula
addikt
Háát sajnanem az internetet rombolják! Ott van elég 1bit-es felhasználó aki tapsol az AI coddájának!
Ugyanis most lett teljesen igaz az a mondás nekik jó mert nincs eszük így nem kell gondolkodniuk->megoldja az AI!
A probémát nagyon nem látják átt ezek az AI fejlesztő szerencsétlen hemüveges idióták! Ki kéne nézni az ablakon mert ott a valóság! A gond ott van, hogy az AI nem csak a laborokból tud kitörni, hanem a hekkerek kedvenc játékszere lesz amolyan fekete-Péter.
Csak a fejlesztőknek ez még meg sem fordult a fejükben mert a langyos káposztalé még lötyög és így minden rendben! Meg ha lekapcsoljuk a villanyt nem megy sehova->mert már mindenhol ott van!
Az összes eszközről visz mindent mint az ultiban a piros hetes csak a tapsolás miatt senki nem figyel. Az androit, a windows, úgy eröltette bele a rendszerbe a hivatalosan "lopó" alkalmazását, hogy ezt mindenki megtapsolta mert a nagyközönségnek fogalma sem volt arról mi is történik valójában. A valóság az, hogy hivatalosan is minden is az AI adatközpontok tulajdona lett! A fénykép, videó, jelszó, a bankszámla stb......... Eddig ezek "védett adatok voltak" az AI megjelenésével ez megszünt! Csak ugye figyelni kellene....... -
hcl
titán
A kínaiaknak nem lesznek ilyen aggályai.
A topicban viszont egyre meredekebb a kontent

@#3 bambano : Meg azok a cégek fognak össze az AI ellen, akik fejlesztik?
-
Yodafon
őstag
-
Tasunkó
őstag
Nem igazán ezt tapasztalom hogy valamire ne lenne képes. Tud hibázni az igaz, de mostanában desktopot raktam össze, biosbeallitas stb., windows telepitessel jaro debloat meg egyeb baszakodasok, amikkel ritkán foglalkozok, izé fehérlevelű herét fogok vetni, hátnemtom mit nem tud pontosan, ezt így a mindennapokban olyan 99 százalékosnak mondanám ahogy kiválasztom a jó választ, olyan 10x gyorsabban mint enélkül.
Persze lehet hogy a nép ha arra van kondicionálva hogy tanítóbácsi szájba mondja a tutit, majd tanítóbácsi rohadjon meg rosszat mondott, amivel nem rád utalok, de így általában, drónként irányítani valakit nem tud. Meg érteni vélem ezt is hogy programozást nem mindenki tud vele hasznosan kiváltani, tehát ilyen technikai bravúrokra nem képes amire ígérték, de ez már bőven álleejtős. Mi a faszomn@k számolja valaki az r betűt a stavbery szóban, simán elbaszom még a magyart is. Olykor azon képedek el, hogy érti amit oda vetek, pár óra elteltével már magam nem értem amit leírtam -
lezso6
HÁZIGAZDA
A mai mainstream igazság, jog és további társadalmi alpvetések logikailag nem koherensek. A következetesség zsákutcába torkollik, mivel a valóság nincs tárgyalva, különben közismert lenne hogy a valóság az egy közvetett elnyomás, deathmatch szerű elrendeződésben, amit esetleg a politika próbál valami team-deathmatch illúzióját keltve kultúrának színlelni. Emiatt a szövegkeresés és -kiválasztás az agymosó narratívát nem tudja megérvelni, mert ha a következetesség és a logika az alapja a szövegek kiválasztásának, akkor zátonyra fut a próbálkozás. Itt lehet hagyni hogy az AI könnyedén szembemenjen a világteremtő mainstream narratívával, vagy meg lehet próbálni konszolidálni az AI-t.
Úgy vettem észre hogy a Claude szándékos ellenkezésre van állítva valmiféle entrópia módszerrel, mert az állításra adott válaszadásnál úgy próbálja az emberi ellenkezést színlelni, hogy szétzilálja a tartalmi koherenciát, és kockáztatja hogy részben félreérti a szöveget amit egyébként nagyon is ért, különben nem tudná belevinni az entrópiát.Eleve az alapfeltételezés téves, hogy egy LLM logikus és következetes volna. Különben nem lenne problémája a matematikával. De hát ugye nagyon is van, ember számára triviális dolgokra nem képes. Lásd mém, hogy nem képest megszámolni, hogy hány r betű van a strawberry szóban.

-
Tasunkó
őstag
A mai mainstream igazság, jog és további társadalmi alpvetések logikailag nem koherensek. A következetesség zsákutcába torkollik, mivel a valóság nincs tárgyalva, különben közismert lenne hogy a valóság az egy közvetett elnyomás, deathmatch szerű elrendeződésben, amit esetleg a politika próbál valami team-deathmatch illúzióját keltve kultúrának színlelni. Emiatt a szövegkeresés és -kiválasztás az agymosó narratívát nem tudja megérvelni, mert ha a következetesség és a logika az alapja a szövegek kiválasztásának, akkor zátonyra fut a próbálkozás. Itt lehet hagyni hogy az AI könnyedén szembemenjen a világteremtő mainstream narratívával, vagy meg lehet próbálni konszolidálni az AI-t.
Úgy vettem észre hogy a Claude szándékos ellenkezésre van állítva valmiféle entrópia módszerrel, mert az állításra adott válaszadásnál úgy próbálja az emberi ellenkezést színlelni, hogy szétzilálja a tartalmi koherenciát, és kockáztatja hogy részben félreérti a szöveget amit egyébként nagyon is ért, különben nem tudná belevinni az entrópiát. -
lezso6
HÁZIGAZDA
A lehetséges működését mindenképp vissza kell metszeniük a mai világrend fenntartásához kompatibilisre, mivel semmilyen logika és ok-okozati összefüggésháló nem eredményezné a mai világrendet, emiatt várhatóan rosszabbul működik majd mint működhetne, és mint az elittel ellenérdekelt kb. 8 milliárd földlakó igényelné. A többi csak hogyanok kérdése.
Fejtsd már ki jobban ezt a konteót.

-
Tasunkó
őstag
Az ember és az AI is ostoba, csak másképp. AI alatt most ugye az LLM értendő, ami ugye abban nagyon jó, hogy elképesztően jól képes imitálni az emberi beszédstílust. És ebből következnek azok a téves következtetések, hogy ha úgy beszél, mint egy ember, akkor biztos olyan is, mint egy ember. Hát nem. Nagyon nem.

A lehetséges működését mindenképp vissza kell metszeniük a mai világrend fenntartásához kompatibilisre, mivel semmilyen logika és ok-okozati összefüggésháló nem eredményezné a mai világrendet, emiatt várhatóan rosszabbul működik majd mint működhetne, és mint az elittel ellenérdekelt kb. 8 milliárd földlakó igényelné. A többi csak hogyanok kérdése.
-
lezso6
HÁZIGAZDA
Pont hogy amit művel, tehát ez a mechanizmusa, az alapján inkább megállja a helyét az hogy az ember ostoba. Már egy szöveges interakció és annak a korlátozottsága esetén, figyelembe véve a tudáshalmazt amihez forrásként hozzáfér, ha egy átlagszavazó ilyen átlátással rendelkezne az utópisztikus lenne az aktuális pontból nézve.
Az ember és az AI is ostoba, csak másképp. AI alatt most ugye az LLM értendő, ami ugye abban nagyon jó, hogy elképesztően jól képes imitálni az emberi beszédstílust. És ebből következnek azok a téves következtetések, hogy ha úgy beszél, mint egy ember, akkor biztos olyan is, mint egy ember. Hát nem. Nagyon nem.

-
Tasunkó
őstag
Pont hogy amit művel, tehát ez a mechanizmusa, az alapján inkább megállja a helyét az hogy az ember ostoba. Már egy szöveges interakció és annak a korlátozottsága esetén, figyelembe véve a tudáshalmazt amihez forrásként hozzáfér, ha egy átlagszavazó ilyen átlátással rendelkezne az utópisztikus lenne az aktuális pontból nézve.
-
lezso6
HÁZIGAZDA
A Claude-nál lett olyan gyanúm hogy ezt már visszametszették valahol. Olyan mint egy öregasszony, folyton parázik jajj ezt ne mondd hangosan jönnek a kommunisták, a fasiszták. Ez azért probléma mert ha technikai ténykérdések között navigál, ugyanígy visszametszett lessz, illetve már most olyan következtetésekre jut, mint egy könyvtárban porosodó kormányablakos.
Ez ugye azokat nem zavarja akik üzemeltetik, mert ez valószínűleg elősegíti hogy parancsokat jobban fog teljesíteni, mint egy jó rendőr például, tehát ez embernél is így működik, hogy akinek korlátoltak bizonyos funkció az jó lehet valami másra.Konteó, mindig csak a konteó. Ennyire nehéz elhinni, hogy az AI csak simán ostoba?

-
laed
senior tag
Bár a cikk erre nem tért ki, de én úgy tudom, Bill Gates volt ebben nagyon benne.
-
Tasunkó
őstag
A Claude-nál lett olyan gyanúm hogy ezt már visszametszették valahol. Olyan mint egy öregasszony, folyton parázik jajj ezt ne mondd hangosan jönnek a kommunisták, a fasiszták. Ez azért probléma mert ha technikai ténykérdések között navigál, ugyanígy visszametszett lessz, illetve már most olyan következtetésekre jut, mint egy könyvtárban porosodó kormányablakos.
Ez ugye azokat nem zavarja akik üzemeltetik, mert ez valószínűleg elősegíti hogy parancsokat jobban fog teljesíteni, mint egy jó rendőr például, tehát ez embernél is így működik, hogy akinek korlátoltak bizonyos funkció az jó lehet valami másra. -
Apollyon
Korrektor
Ezaz, rombolják csak még tovább az internetet, meg mindent mást is, ami hálózatra kapcsolódik.
Szeretnék abban bízni, hogy a többség egyszer csak megunja, és igyekszik egyre több mindenhez offline maradni. Akkor meg a Big tech a hajára kenheti a hülyeségeit. -
dongettó
aktív tag
-
lezso6
HÁZIGAZDA
Hát ilyen szuper tőzsdei megoldások lesznek, meg nyakatekert pénz eltüntetés profi szintre emelve. Minden más az járulékos.
Annakidején, gondolkoztam ezen, hogy be volt adva, h úrizsten öntudatra ébredt meg mittom, sztem az uralkodó osztály csak nyomott egy entert, hogy nem kell ide ez a többi 9.9 milliárd ember, azt megindult az irtás, persze " öntudatra ébredt címszóval".
Nem ébredt az sehova. ki volt adva hogy mehet az irtás azt ennyi. Akinek nem tetszettt írhatott egy levelet a hivatalba.
Csak ugye nem volt kivel megbeszélniük, mert az emberek 99.9% -a beleesettt ebbe a körbe.Öntudatra ... éprettt...
A maradék 0.01 % aki csinálta// kiadta a parancsot / , az is azt mondta ha kérdezték, hogy urizsten ezek megölnek mindenkit..
Olyan mint amikor egy adott párt lesz, de mindenki tagadja hogy rájuk szavazott volna.Oké, sikerült überelned a skynetes konteókat.

-
dongettó
aktív tag
Alapvetően különtenném a két sávot. Tehát az AI az egy igazán mérföldkő fantasztikus találmány, ami ha van áram és van félvezető, akkor marad és majd valahogy profitál. Ami itt a zavart okozza, hogy nem biztos hogy arra jó amit a marketingje ígér, de ez minden marketingre igaz.
A probléma a cégek általában. Borítékolható hogy elszabadultak maximálisan, és az AI fejlődését is hátráltatni fogják a maximális haszonra törekvés miatt, és egy olyan eszköz felett van korlátlan dominanciájuk amit még ezer ártó dologra tudnak használni.Hát ilyen szuper tőzsdei megoldások lesznek, meg nyakatekert pénz eltüntetés profi szintre emelve. Minden más az járulékos.
Annakidején, gondolkoztam ezen, hogy be volt adva, h úrizsten öntudatra ébredt meg mittom, sztem az uralkodó osztály csak nyomott egy entert, hogy nem kell ide ez a többi 9.9 milliárd ember, azt megindult az irtás, persze " öntudatra ébredt címszóval".
Nem ébredt az sehova. ki volt adva hogy mehet az irtás azt ennyi. Akinek nem tetszettt írhatott egy levelet a hivatalba.
Csak ugye nem volt kivel megbeszélniük, mert az emberek 99.9% -a beleesettt ebbe a körbe.Öntudatra ... éprettt...
A maradék 0.01 % aki csinálta// kiadta a parancsot / , az is azt mondta ha kérdezték, hogy urizsten ezek megölnek mindenkit..
Olyan mint amikor egy adott párt lesz, de mindenki tagadja hogy rájuk szavazott volna. -
lezso6
HÁZIGAZDA
Alapvetően különtenném a két sávot. Tehát az AI az egy igazán mérföldkő fantasztikus találmány, ami ha van áram és van félvezető, akkor marad és majd valahogy profitál. Ami itt a zavart okozza, hogy nem biztos hogy arra jó amit a marketingje ígér, de ez minden marketingre igaz.
A probléma a cégek általában. Borítékolható hogy elszabadultak maximálisan, és az AI fejlődését is hátráltatni fogják a maximális haszonra törekvés miatt, és egy olyan eszköz felett van korlátlan dominanciájuk amit még ezer ártó dologra tudnak használni.Jelenleg az a marketing, hogy jujmindmeghalunk, mert öntudatra ébred.

-
Tasunkó
őstag
Belegondolsz csak 70 éve mekkora retardált volt az emberiség minden téren, és akkor most megpróbálják beadni hogy feltalálták a spanyolviaszt.
Mint amikor Bambata a jós, felszenteli a követ amit talált, majd mondja a többieknek, ez majd megmondja az időjárást, higgyétek el.
Ha hó van a kövön, havazik, ha vizes, esik az eső.És a nép tátott szájjal állt.Nézték, hogy tényleg így van. Közben Bambata felszámolt rá 9 trilliárdot. Mondta, hogy figyeljétek a követ.És utána még a kővel 7 féle képpen karikára szivatott mindenkit.
Utána már csak 8.5 ezer évet kellettt várni az első tiktokra.Alapvetően különtenném a két sávot. Tehát az AI az egy igazán mérföldkő fantasztikus találmány, ami ha van áram és van félvezető, akkor marad és majd valahogy profitál. Ami itt a zavart okozza, hogy nem biztos hogy arra jó amit a marketingje ígér, de ez minden marketingre igaz.
A probléma a cégek általában. Borítékolható hogy elszabadultak maximálisan, és az AI fejlődését is hátráltatni fogják a maximális haszonra törekvés miatt, és egy olyan eszköz felett van korlátlan dominanciájuk amit még ezer ártó dologra tudnak használni. -
dongettó
aktív tag
amikor kiállsz a saját kreálmányod ellen. pasz+! ki kellene húzni a PDU-ból az egész fostömlőt és meg lenne oldva. köszi, 2 évvel ezelőttig tök jól elvoltunk az egész slop-machine nélkül. voltak automatizálások, persze, amire szükség is van.
ez az "AI" ebben a formában dobogós nálam "az emberiség legnagyobb f*szságai" versenyen.Belegondolsz csak 70 éve mekkora retardált volt az emberiség minden téren, és akkor most megpróbálják beadni hogy feltalálták a spanyolviaszt.
Mint amikor Bambata a jós, felszenteli a követ amit talált, majd mondja a többieknek, ez majd megmondja az időjárást, higgyétek el.
Ha hó van a kövön, havazik, ha vizes, esik az eső.És a nép tátott szájjal állt.Nézték, hogy tényleg így van. Közben Bambata felszámolt rá 9 trilliárdot. Mondta, hogy figyeljétek a követ.És utána még a kővel 7 féle képpen karikára szivatott mindenkit.
Utána már csak 8.5 ezer évet kellettt várni az első tiktokra. -
anulu
félisten
amikor kiállsz a saját kreálmányod ellen. pasz+! ki kellene húzni a PDU-ból az egész fostömlőt és meg lenne oldva. köszi, 2 évvel ezelőttig tök jól elvoltunk az egész slop-machine nélkül. voltak automatizálások, persze, amire szükség is van.
ez az "AI" ebben a formában dobogós nálam "az emberiség legnagyobb f*szságai" versenyen. -
Tasunkó
őstag
Ebben a szekundumban kellene az összes aláíróhoz bevonulni a rendőrségnek és a katonaságnak és feloszlatni ezeket a cégeket amíg lehet, és mielőtt ők lennének a hadsereg és a rendőrség.
-
Narasim
senior tag
összefogtak a politikusok a korrupció ellen!
összefogtak a kereskedők a magas profit ellen!
-
OgreImre
senior tag
-
adamklark
senior tag
Cyberpunk : fogd meg a chipem
-
janeszgol
félisten
Ha egy mondatban olvasom a Microsoft és a programhibák javítását hányingerem lesz.
-
PSti
tag
Akkor talán álljatok le kedves AI cégek. Ja, azt nem lehet.
-
dongettó
aktív tag

De hogy ki van találva nem?
Tiszta mcafee
csinálunk virust, aztán a miénk majd megtalálja mert mi csináltuk.
Persze bizonyítsák be előtte, hogy mi voltunk. -
bambano
titán
Mai napi gagyi cím: "Összefogott a techszektor az önállósuló AI ellen". Nem az ai ellen fogtak össze, mert nem írták, hogy visszafogják az ai-t. Az internet ellen fogtak össze, mert azt írták, mindenki más védekezzen.
-
bambano
titán
A microsoft aláírt egy levelet, hogy a *VÁLLALATOK* kezeljék prioritásként a programhibák javítását.
Komolyan, ezeknek semmitől nem sül le a pofájukról a bőr?
Meg a többi ai-t erőltető cég, hogy a vállalatok védekezzenek az ai ellen, nem az agyhalott idiótáknak kellene visszafogni a kísérleteket.
A héten már nem fogok nagyobb ökörséget hallani, bár még van két nap is, meg magyar politika is...Meg azt írják, hogy az ai-s támadások másodpercek alatt zajlanak le, tehát vegyél jobb védelmet. Miért, a korábbi botok által vezérelt támadások mennyi idő alatt zajlottak le?
Trampli nem írta alá véletlenül ezt a levelet?
-
lezso6
HÁZIGAZDA
Összefognak az ovisok, mert mindegyikük apukája nagyon erős, s EZ VESZÉLYES.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- A régebbi GeForce-okra is elhozza a DLSS 5-öt az NVIDIA
- Formula-1
- The Blood of Dawnwalker
- Házimozi belépő szinten
- Yettel topik
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Összefog Európa a Starlink ellen
- BestBuy topik
- iPhone topik
- További aktív témák...
- Hibátlan üzleti lézernyomtatók garanciával (színes, multi, fekete-fehér)
- Nokia Lumia 550 - saját dobozban, töltővel
- Xbox Series X, kitisztítva+újrapasztázva, 6 hó teljeskörű gar., Bp-i üzletből eladó!
- WD Black SN850X 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, 1 év garancia - 7300-6600 MBs - Eladó!
- CF memória kártyák 512MB, 128GB (Nikon D500, D600, D610, D700, D800, D810, D850 vázakhoz)
- Lenovo ThinkPad T14S Gen1 Ryzen5 4650U Refurbished - Akció! Garancia
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Neo Nou Touch ID 8GB 256GB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- Razer Blade 14 5900HX 16GB 1TB RTX 3070 8GB QHD++ 2.5K 165Hz 1 év garancia
- HP EliteBook x360 1030 G8 i5-1145G7 / 8 GB / 256 GB / Touch / 1 év garancia
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max

. Keresésnél is egyből ignorálom mert rohadtul idegesítő és nettó baromságokat hoz ki nem ritkán.