Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- talmida: My Art II.
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 13 – Néhány egyszerű, de finom étel
- Doky586: SecureBoot kulcsok frissítése (2026 nyara)
- sziku69: Szólánc.
- caprine: Snowrunner játék manuális tuning lehetőségei
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
DraXoN
addikt
Próbálhatja nézni az LG tv mit nézek mert leginkább semmit
... Csak azért hoztam ki a telekomtól mert kb. Ingyen volt a 100ezres körüli tv-t 4ezer forintért hozhattam ki és gondoltam csak lecserélem már a 19 éves Samsung lcd-t.
De tv műsor előfizetésem nincs.Elvileg az összes statisztika küldés le van tiltva a tv-n (már amit felajánlott). De még lusta voltam egy tűzfalat berakni elé és szűrni (és megfigyelni) mindent is mit csinál (akár kikapcsolt állapotában).
-
DraXoN
addikt
válasz
Dragon3000
üzenetére
igen, a memória is kevés (HBM elsősorban, és mivel annak a gyártására állnak át a memória gyártók nincs elég DDR5, GDDR7 és GDDR6 lapka).
Azonban a GPU-kat is veszik önmagában is és nem azért, hogy a memóriát leszedjék róluk
a nyers teljesítmény is "kell" a kevésbé nem HBM alapú kártyákból is.. Mindenki AI-t akar számolni és algoritmust fejleszteni.A gyártók se véletlen, hogy az általuk is generált AI nyomás ellenére azért kapacitást nagyon nem bővítenek, mert tudják, hogy nem rentábilis ez a növekedés (főleg a "körbe vásárlás"). Így kihasználják, hogy az árak felmennek, a marketinget AI szempontjából tolják erősen (huh a mostani CES .. egy vicc volt). Ha meg az egész összeomlana? Valamennyi el nem számolt összeget bebuknak, de ők túlélik kapacitás bővítés nélkül.. a szoftvert fejlesztő AI cégek meg? talán marad 1-3 db körüli ami kibírja. (de az MS is szép ámokfutás csinál itt a windowsal, és a google kereső is egyre rosszabb)
Bár talán lesz egyszer fordulat, megjelent nem rég egy-két kutatás, hogy az emberek nagyon is nem vevők ezen AI nyomásra, hogy mindenhova bekerül (és sok esetben nem érdekli az AI az embereket, és nem az alapján vesznek meg ezt vagy azt, hogy van-e benne AI és semmit se számít a választásban)..
Szuper OFF:
én is vettem egy TV-t decemberben ... úgy 2 hétre rá vettem észre a dobozán, hogy nagy betűkkel hirdeti AI képes tv (jah, rémlett is, hgy volt valami copilot a TV-n is, az elsők között rejtettem ez az ikonját, mert letörölni azt persze nem lehet róla)...
és érthető, hogy ennyire nyomják az AI-t mindenbe is, mert rengeteg pénzt toltak bele amit vissza kéne termelni valahogy... valójában még senki se tudja, hogy lesz pozitív a számla a fejlesztő cégek részéről, egyedül a gyártók járnak jól jelen képlet szerint eddig... egyetlen kivétel az a cég lehet aki először tud valódi AI-t (vagy ahhoz nagyon közelit) létrehozni.. De ettől mindenki felmérhetetlenül messze van. kb. mint az első fúziós erőmű ... az most már 30 éve "még 20 év" ... az AI esetében ez még "még 3-5 év" szerű mondás. -
DraXoN
addikt
válasz
Dragon3000
üzenetére
Igazából lehetne gyengített CUDA teljesítményű kiadásokat csinálni ami csak játékra lenne jó...
De nvidiának nem számít nagyon ki veszi meg a kártyát.
Új hozzászólás Aktív témák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Fotók, videók mobillal
- OLED monitor topic
- EarFun Air Pro 4 - a cél a csúcs
- Milyen NAS-t vegyek?
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- További aktív témák...
- LENOVO ThinkPad 13 - i7-7500U, 8GB RAM, 256GB SSD, új akku, számla, 6 hó gar
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 11900KF 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- 185 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5080 (ELKELT)
- Lenovo ThinkBook 14s Yoga 2-in-1 üzleti laptop tollal ÚJ Állapot i7-1165G7 16gb ram 512ssd FHD Gari
- 209 - Lenovo Yoga Pro 7 (14APH8) - AMD Ryzen 7 7840HS, no GPU
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
... Csak azért hoztam ki a telekomtól mert kb. Ingyen volt a 100ezres körüli tv-t 4ezer forintért hozhattam ki és gondoltam csak lecserélem már a 19 éves Samsung lcd-t.
a nyers teljesítmény is "kell" a kevésbé nem HBM alapú kártyákból is.. Mindenki AI-t akar számolni és algoritmust fejleszteni.