Hirdetés

2024. szeptember 13., péntek

Gyorskeresés

(#1) flexxx2

flexxx2
őstag

Ez az amit én már nem értek miért :F

(#2) Busterftw válasza flexxx2 (#1) üzenetére

Busterftw
veterán

Tobbfele felhasznalasi modja van.

(#3) -Skylake- válasza Busterftw (#2) üzenetére

-Skylake-
addikt

amire a kolega celzott az az, hogy nem mindegy, hogy egy termek az megoldas egy problemara, vagy egy termek egy megoldas onmagaban, amihez gyartani lehet egy problemat. tulajdonkepp ra sem kell kerdezzek, hogy mi az a "tobb felhasznalasi mod" , mert mindegyik olyan, ahol a problemat ennek a termeknek a leteze generalja, nem forditva.
mivel az sem biztos, hogy letezik egyaltalan meg egy ilyen haz (de elegans leszek, letezik meg 2 darab), igy ket lehetoseg van :
- ez a termek megold olyan problemakat, amik eddig is leteztek, de meg soha egyetlen pc haz gyarto sem tudta megoldani
- vagy okkal nem ilyenek a pc hazak

na tippelj melyik....

[ Szerkesztve ]

"Homie, I get up I run my shit, Really, I don't give a fuck "

(#4) TeeBee73

TeeBee73
addikt

Teletubbies Edition.

"4Z 1N73LL1G3NC14 4 V4L70Z45H0Z V4L0 4LK4LM4ZK0D45 K3P3553G3" -573PH3N H4WK1NG

(#5) ledgeri

ledgeri
nagyúr

Nekem mondjuk jobban tetszik, mint külön extra monitor, mint PC házelej.
Egyébként meg #3!

// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //

(#6) Busterftw válasza -Skylake- (#3) üzenetére

Busterftw
veterán

Nem latom a problemat.
Eddig is voltak PC-re/PC-be illesztheto kijelzok, meme-t kirakni, vagy harder monitornak stb, ez sem mas, csak masik megkozelites, masik gyartotol.

Alusapkazni azert nem kellene.

(#7) ledgeri válasza Busterftw (#6) üzenetére

ledgeri
nagyúr

Csak a meme-t kirakni, vagy -részt hagytad volna ki... ;] :P

// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //

(#8) Synthwave válasza flexxx2 (#1) üzenetére

Synthwave
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

Egy második monitor? Kevesebbel nem is használnám a főgépet, az a bare minimum. A három már kicsit túlzás lenne, de még azt is be tudnám osztani.

De ha elvetemült vagy, ezzel a Zalman házzal egybegépként is használhatod a vasat.

[ Szerkesztve ]

Full hiánytalan, kék Keychron Q9 knob ISO barebone aluházas billentyűzet ELADÓ – 20k + FOXPOST, Akko Silver kapcsolókkal 24k, Epomaker Sailing (Cherry) doubleshot ABS kupakokkal 32k, és a FOXPOST-ot állom.

(#9) Armagedown

Armagedown
őstag

Értelme annyi, mint a kijelzős rgb aio folyadékhűtőknek.

“If you don't read the newspaper, you're uninformed. If you read the newspaper, you're mis-informed.”

(#10) Synthwave válasza Armagedown (#9) üzenetére

Synthwave
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

Még egyszer: ez egy Full HD-s, leválasztható monitor, ami HDMI-n keresztül kapja a jelet, Type-C-n keresztül meg az áramot. Mellesleg lehet "előlap" is.

[ Szerkesztve ]

Full hiánytalan, kék Keychron Q9 knob ISO barebone aluházas billentyűzet ELADÓ – 20k + FOXPOST, Akko Silver kapcsolókkal 24k, Epomaker Sailing (Cherry) doubleshot ABS kupakokkal 32k, és a FOXPOST-ot állom.

(#11) flexxx2 válasza Synthwave (#10) üzenetére

flexxx2
őstag

Nem tudom, hogy lehet fel le tenni a monitort, mennyi idő, és milyen tartós, de ha nekem 2-.ik kijelző kéne, akkor nem a ház elején kellene, mivel nagyon a szélén van a látómezőnek. Ha meg leszedve használom, inkább veszek egyet, és meghatározott helye van az asztalon.

(#12) -Skylake- válasza flexxx2 (#11) üzenetére

-Skylake-
addikt

de nem erted, rakhatsz ki ra memet. meg hofokot. 15,6 colon nezheted a hofokot. gondolkodj mar bro

"Homie, I get up I run my shit, Really, I don't give a fuck "

(#13) Synthwave válasza -Skylake- (#12) üzenetére

Synthwave
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

Ha gondolkodik, akkor inkább Discordot, levelezőprogramot, OBS-t vagy épp egy második böngészőt rak ki rá...

[ Szerkesztve ]

(#14) flexxx2 válasza Synthwave (#13) üzenetére

flexxx2
őstag

akkor meg miért nem érintőképernyős ;]

(#15) Komplikato válasza flexxx2 (#14) üzenetére

Komplikato
veterán

Biztos, hogy nem az?

"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)

(#16) Synthwave válasza flexxx2 (#14) üzenetére

Synthwave
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

Hogy ~200 helyett ne 300 dollár legyen.

Amúgy csak én nem rajongok az érintőképernyőkért?

[ Szerkesztve ]

(#17) FoxiestFox

FoxiestFox
félisten

Igen régi ötletet vettek elő, ilyen már a CRT érában is volt. :D
Mondjuk nekem még mindig inkább az kéne, pont egy huszonéves Chieftec toronyban lakik a Ryzen gépem, elférne benne bőven. :))

(#18) aginor válasza -Skylake- (#3) üzenetére

aginor
veterán

Sokkal-sokkal kisebb méretben monitorozásra még jó is lehetne, de másban én sem nagyon látom az előnyét. Várj, de! Lanpartyn nagyot lehet vele villantani, amikor erről rendelitek a pizzát.. :)) :DD

Azért vagyunk a világon,hogy valahol vegyünk egy ATI Radeon-t :))) by: LADA VFTS http://www.flickr.com/photos/40852488@N03/

(#19) Rozisoft_Bp

Rozisoft_Bp
tag

"45/62 százalékos NTSC/sRGB színtérlefedettség"
Ezt ezért megkönnyeztem.. :)

(#20) Synthwave válasza FoxiestFox (#17) üzenetére

Synthwave
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

Ez nem egészen ugyanaz, azt a CRT-t külön lehetett venni. De azt a kis amber csodát elfogadnám én is. A Chieftec-es/LGA775-ös vashoz vagy a Tuás Voodoo Boxhoz nem volna rossz. :))

-----------------------------------------------------

#19Rozisoft_Bp: A 30 ms-en nem? : >

-----------------------------------------------------

#18aginor: [link]

[ Szerkesztve ]

(#21) FoxiestFox válasza Synthwave (#20) üzenetére

FoxiestFox
félisten

Ilyen menő dolgaid vannak neked is, és a retro topikban sose látunk? :))

(#22) Synthwave válasza FoxiestFox (#21) üzenetére

Synthwave
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

Van még 4 MB-os Monster 3dfx-re vágyó P233 MMX is + C-64 (amit lehet, nem ártana már újrakondizni ennyi állás után). :))Meg a PIII-hoz kéne még Monster Sound MX300, mert az SB Live!/Audigy olyan snassz. A dobozos MS Natural Keyboard from '95 + Logi MX 300 + Allsop Raindrop XL már megvan hozzá, hehe.

Leginkább csak állnak a motyók, pedig van egy rakat big box game a '90-es évekből, amikhez nem volna rossz őket be-beröffenteni. Ha odakerül a sor, úgyis benézek. :))

[ Szerkesztve ]

(#23) FoxiestFox válasza Synthwave (#22) üzenetére

FoxiestFox
félisten

Az Aureal király, csak ne lenne olyan bugos a drivere.
Nekem is MX300-am van, igaz, letörtem róla egy smd kondit, úgyhogy nemsoká viszem javíttatni.
Most azzal tervezek kísérletezni, hogy a V2 SLI+Gef 2 PIII-amban a Win ME alatt hajlandó-e együtt működni a Live és az Aureal kártya úgy, hogyha A3D játékot játszom, letiltom a Live-ot, ha olyat amiben az EAX jobb, letiltom az Aurealt.
Nyilván házhoz megyek a pofonért, mert a Vortex már magában is szopacs tud lenni, de hátha ezúttal sikerül ;]

Ja ugyanitt vennék big box Duke Nukem 3D-t, ha látsz valahol, szólj plz

[ Szerkesztve ]

(#24) Synthwave válasza FoxiestFox (#23) üzenetére

Synthwave
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

Hát, a Win ME-t azt a HIV mellett láttam a szinonímaszótárban. :DDD Miért nem 98 SE?

Azt én is vennék, ahogy big box Doomokat is. :))

(#25) FoxiestFox válasza Synthwave (#24) üzenetére

FoxiestFox
félisten

Az igazi aids a win98, rémesen instabil, évek óta szopok vele a gépen, ideje valami mást kipróbálni. Ezen nincs szükségem DOS módra, csak arra, hogy az Aureal driver működjön, és az ME az utolsó, amin mennek (jobbára) a 98 driverek.
Meglátjuk. :))
Van egy P2-m, arra megy majd DOS, Win95, vagy talán veszek egy 486-ost is nemtom még most eléggé leköt hogy tudjunk házat venni (lakó, nem pc ;] ), aztán ha sok helyem lesz, lesz minden is.

(#26) Synthwave válasza FoxiestFox (#25) üzenetére

Synthwave
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

Hát, a Vistánál csak egy rosszabb Windows van, és az az ME. :DDD

Ja, télleg, van egy 486-os is, csak nem tudom rendesen összerakni a házát. Ha érdekel, szerintem kiárulom a belét.

(#27) Dragon3000 válasza Synthwave (#26) üzenetére

Dragon3000
veterán

Szerintem a vistával semmi gond nem volt, csak sokan olyan gépen akarták használni, ami még az xp esetében is közelebb volt a minimum gépigényhez. Szerintem a vista sokkal jobb volt, mint az előtte lévő összes szar. Persze mire jött a win7 eltelt 2 év és a sok szart az emberek lecserélték és így jött a vista milyen szar a win7 milyen király hülyeség, pedig megfelelő gép esetében a kettő ugyanolyan jól futott.

(#28) Synthwave válasza Dragon3000 (#27) üzenetére

Synthwave
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

Úgy írtam, amit, hogy használtam is, és nem egy kenyérpirítón. XP >>> Vista. A Win 7 vagy 10 meg aztán különösen.

(#29) Dragon3000 válasza Synthwave (#28) üzenetére

Dragon3000
veterán

Én is úgy írtam, hogy használtam és semmi gondom nem volt a vistával, amikor jött a win7 semmivel sem volt jobb.

(#30) Synthwave válasza Dragon3000 (#29) üzenetére

Synthwave
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

Atttól eltekintve, hogy rendesen működött miden, kb. állandó jelleggel. Legalábbis itt.

(#31) aginor válasza Synthwave (#20) üzenetére

aginor
veterán

És a földön a lábadnál lévő gépen akarsz böngészni egy álló tájolású monitoron? Bullshit és ezt te is tudod, csupán belelkesedtél rá és most gyártod az indokokat, hogy ez miért is annyira jó. ;) :R
Szerintem akinek szüksége van több kijelzőre, az vesz magának több kijelzőt, nem ilyennel bohóckodik. Vészmegoldásnak még jó is lehetne, de azért venni egy ilyen házat, hogy majd szökőévente egyszer biztos jó lesz, nem életszerű.
Továbbra is tartom, hogy ennek a megoldásnak szinte semmi gyakorlati haszna sincs, de villantani ettől még lehet vele.

Azért vagyunk a világon,hogy valahol vegyünk egy ATI Radeon-t :))) by: LADA VFTS http://www.flickr.com/photos/40852488@N03/

(#32) FoxiestFox válasza aginor (#31) üzenetére

FoxiestFox
félisten

Szerintem a macskának pont jó lesz valami egeres játékot játszani ott a földön :))

(#33) NandoXXL válasza aginor (#31) üzenetére

NandoXXL
senior tag

Ha a gép mellett lehajolsz a szappané.... közben mémezhetsz, discordozhatsz, nézheted a hőfokokat ;]

(#34) Synthwave válasza aginor (#31) üzenetére

Synthwave
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

1) Földön nem tárolunk gépet, mert minden vackot felszív alulról.

2) Két monitort használok minimum 6 éve, és nyilván nem animált GIF-ek futnak a másodlagos, pivotba állított darabon.

3) Annyira "belelkesedtem", hogy nem nagyon érdekelhetne kevésbé. Nálam ott alapból megbukott, hogy 30 ms és nem legalább 100+ Hz. Ettől eltekintve meg tudom látni a nem nekem szánt dolgokban a használati értéket. Sokakkal ellentétben.

(#35) Rowon válasza Synthwave (#26) üzenetére

Rowon
veterán
LOGOUT blog

Én középiskolás koromban végig ME-t használtam. Arra emlékszem, hogy pár havonta mindig újra kellett telepíteni, de néha sűrűbben is. Kék halál, rendszerösszeomlások, na meg tonnányi vírus, néha olyanok, hogy az egeret nem tudtam mozgatni, a feladatkezelőt nem tudtam megnyitni, meg egyszer valami rendőrségi fotó is bejött, ami zárolta az egész gépet. Kíváncsi fiú voltam, mindent is letöltöttem mindenhonnan is.

A Windows XP fellélegzés volt.

Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.

(#36) Rowon válasza Synthwave (#34) üzenetére

Rowon
veterán
LOGOUT blog

1) Földön nem tárolunk gépet, mert minden vackot felszív alulról.

Nálam pedig a 20-25 kilós torony ott van. Igaz, a táp ventilátora nem lefelé néz, hanem felfelé. De egyébként egyetértek, semmilyen elektronikának nem tesz jót a szőnyegben lévő porcicák.

[ Szerkesztve ]

(#37) Busterftw válasza Rowon (#36) üzenetére

Busterftw
veterán

Nálam is, nincs semmi vacak ott, mert a robotporszívó megy, heti 1x pedig alatta feltörlöm egy nedves papírral.

Tisztaság kérdése. Ami por megy, azt a porszűrő megfogja, de ha félévente egyszer belenézek a gépbe, a tápnál(tápban) nincs semmi por, mindig a front panelnél kezd látszani, azt meg szintén 1 mozdulattal letörlöm.

(#38) FoxiestFox

FoxiestFox
félisten

Hát, nálam maradnak földön a gépek.
Az asztalon lévő hely túl értékes, kell a CRT monitoroknak. :D
Mondjuk nálam nem a padlóról szív a verda, mert régi házat használok, felülre megy a táp.

Amúgy is, tinikoromban (jó 15 éve) volt utoljára fontos, hogy a pc belseje mennyire rendezett és tiszta, ezt a modern gépet én már nem tudom úgy szeretni mint hardvert, hogy egyáltalán ránézzek, mi van a belsejében. Működik, kész.

(#39) Rowon válasza Busterftw (#37) üzenetére

Rowon
veterán
LOGOUT blog

Nálam még padlószőnyeg van, de a gép alá beraktam régebben egy bútorlapot. Az is sokat számít, na meg amit mondasz, hogy van-e rendszeresen porszívózva. Tisztaság fél egészség még a számítógépnek is.

(#40) Rowon válasza FoxiestFox (#38) üzenetére

Rowon
veterán
LOGOUT blog

Az asztalon lévő hely túl értékes, kell a CRT monitoroknak. :D

Nyugtass azért meg, hogy nem WinXP-ről netezel. :))

(#41) FoxiestFox válasza Rowon (#40) üzenetére

FoxiestFox
félisten

Nope. :N
Két CRT van fent, plusz a hangfalak, így a hely el is fogyott.
A Ryzenes gép CRT+tetején LCD, a másik CRT váltható 3 retro gép között. :))
Az asztalhoz gyakorlatilag csak gémelni ülök, minden más laptop.
Gémelésre pedig CRT addikt vagyok.
Azért az igazat megvallva tervben van egy nagyobb asztal, költözés után, hogy elférjen 2 PC CRT +1 broadcast CRT +hangfalak + 1PC az asztalon, az lesz ám a jó móka összepakolni ;]

[ Szerkesztve ]

(#42) Rowon válasza FoxiestFox (#41) üzenetére

Rowon
veterán
LOGOUT blog

:C Patent. Én most gondolkozom rajta, hogy a FreeDOS fejlődésével talán én is kialakítok egy retrós sarkot DOS játékoknak, de ez még az a "gondolkozom" fázis. Eszembe jutottak tegnap a kedvenc DOS játékok a gyerekkorból, aztán lehet nosztalgiázni fogok. Volfied, Duke Nukem 3D, Warcraft 1-2, Lemmings, Prehistorik 1-2, Prince of Persia, Doom, Wolfeinstein 3D, Tyrian, Mortal Kombat, stb.

[ Szerkesztve ]

(#43) FoxiestFox válasza Rowon (#42) üzenetére

FoxiestFox
félisten

Abszolút adom, valahogy szórakoztatóbb sok régi game.
Most persze van jó grafika és mindenhová betolt open world de lélek már nem nagyon.

(#44) Rowon válasza FoxiestFox (#43) üzenetére

Rowon
veterán
LOGOUT blog

Érdekes, ezt valahogy én is így érzem.

[ Szerkesztve ]

(#45) [K2]

[K2]
tag

Ott esik hasra ez az egész koncepció használhatósága, hogy asztalra, vagy valami jól látható helyre pont nem egy álló tornyot teszünk, mert sok helyet foglal, hanem egy kisebb, fekvő valamit, lehetőleg a monitor alá.
Persze, ha a még földön csúszó/mászó gyereket akarjuk elkápráztatni az asztal alatt lévő kijelzővel, arra tökéletes :DDD

"Sum ergo cogito; cogito ergo dubito" - Jonathan Hepburn

(#46) Synthwave válasza [K2] (#45) üzenetére

Synthwave
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

A "nálam" varázsszót kihagytad. :))

(#47) Rowon válasza [K2] (#45) üzenetére

Rowon
veterán
LOGOUT blog

Én sem raknék tornyot az asztalra, hasonló okokból.

Most egy integrált lapos minigéppel is elég jól elvagyok, lehet veszek hozzá egy Vesa keretet és feldobom a monitor mögé. Ott még annyi vizet sem fog zavarni.

[ Szerkesztve ]

(#48) aginor válasza Synthwave (#34) üzenetére

aginor
veterán

1. A "nálam" varázsszót kihagytad. :))Amúgy porszűrő és porszívó. Kiváló találmányok, és a probléma jelentős részét megoldják. ;) Amúgy az ismerősi körömben elvétve van csak, hogy nem a földön lakik a gép.

3. akkor miért akarod ennyire erőltetetten megmagyarázni, hogy ez mire jó? Én azt gondolom, hogy ez az eszköz, ebben a formában nem életképes. Legjobb esetben is csak rétegtermék (persze lehet, hogy az eladási számok majd megcáfolnak).

(#49) Busterftw válasza Synthwave (#46) üzenetére

Busterftw
veterán

Te is, a 34 alatt.

(#50) Synthwave válasza aginor (#48) üzenetére

Synthwave
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

Igen, és mindenki másnál, akit kicsit is érdekel a gép belsejének állapota és nem akarja állandóan ganézni a belsejét vagy nem lehet agyműtétet végezni a padlóján. Amúgy felső tápnál is lehet elöl venti, annak sem öröm a padló, és ajánlott legalább egy megemelt platformra rakni. Ez nem preferencia, hanem tény.

Mi ezen az erőltetett? De most komolyan. Mire jó egy második (jelen esetben akár igen helytakarékos) MONITOR? Ki vitatja, hogy rétegtermék? Ne idegesíts már, légy szíves...

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.