Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- N€T0X|N: Poloskahegy
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
-
LOGOUT
Ezt a fórumot azért hoztuk létre,hogy ne zavarjuk azon felhasználókat, akik még csak most ismerkednek a tablettel, vagy akár az Android rendszerrel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
RoundRobin
aktív tag
válasz
Orionhilles
üzenetére
LEhet igy is, de megirhattad volna scriptbe, mert ezt mindig be kell majd körmölni.
-
RoundRobin
aktív tag
-
RoundRobin
aktív tag
válasz
Orionhilles
üzenetére
Át kell irni a launcher scriptet.
-
RoundRobin
aktív tag
resize2fs program will resize ext2, ext3, or ext4 file systems.
It can be used to enlarge or shrink an unmounted file system located on device. If the filesystem is mounted, it can be used to expand the size of the mounted filesystem, assuming the kernel supports on-line resizing. (As of this writing, the Linux 2.6 kernel supports on-line resize for filesystems mounted using ext3 and ext4.
-
RoundRobin
aktív tag
válasz
_Soma77_
üzenetére
Gondolkoztam és arra jutottam, lehet, hogy mégis csak megérné a fasboot-ra irni scriptet.
A fastboot-droidboot páros lehet, hogy nem olyan kényes a kapcsolatra, mint a flash tool, hiszen, bár egy frontend, de az ellenoldal csak a kopasz hardver.
A root-oláskor is flashel a fastboot, mégsem okozott ez problémát senkinél, igaz az adatmennyiég is kisebb volt, de akkor ment 1.1-es USB-vel is, nem voltak gondok.
Lehet, hogy az intel site-ról általad belinkelt fastboot script is ezért készült. Amondó vagyok, hogy a reparticionálást és az ifwi.bin file-t fasboottal kéne megoldani, utána pedig CWM-ből egy saját backuppal kész is lenne a feladat.nos?
-
RoundRobin
aktív tag
válasz
Keeperv85
üzenetére
FAT filerendszerek alatt biztos, hogy nem töröl, ez tény, kipróbáltam. Te is megteheted. Törölsz egy particiós táblát, ujra csinálod azonos kiosztással és ott lesz a fat tábla és minden korábbi adat.
Szerintem linux alatt sem törlődik, mert akkor nem kellene ujraformázni a particiókat. Mondjuk ext filerendszerekkel nem vagyok képben, de erősen feltételezem, hogy ott sem törlődik adat. Gondolj bele, a partició menedzserek hogyan méreteznének át, ha egyszer az átméretezés egyúttal töröl is? Jó, tudom, létezik temp de ezt csak az adatok átmozgatásához használják, ha a partició, pontosabban a filerendszer végén van érdemi adat. -
RoundRobin
aktív tag
válasz
_Soma77_
üzenetére
simán lehet a nand is sz.r. valszeg ezért hal bele egy csomó gép az update-be szép kis USB-s ikont hagyva maga után.
Annak oka valószinűleg az, hogy a tab-ok nem azonos firmware-rel kerültek ki és van köztük olyan, amit nem kellene frissiteni, mégis megtörténik. Az első ota tartalmaz droidboot és boot update-et, csak éppen ezek az update-ek elég öregecskék. Egyes gépeken gyak. felülflasheli a régi update az új, működőképeset. Aztán meg, egyszerűen nem indulnak a tabok.
-
RoundRobin
aktív tag
Végigolvasva a legutóbbi hsz-eket, arra jutottam, hogy:
Tekintettel a tényre, hogy a márkatársaknak alapvetően a flasheléssel akad gondjuk, ki kellene találni valami olyan módot, ami a flashelést fölöslegessé teszi.Erre mondjuk talán van is mód.
A hosszas körmölgetés helyett meg lehetne irni egy scipt csomagot, ahogy azt mások is teszik, a user-eknek pedig más dolguk nem volna (a kötelező backup-on kívül), mint elinditani egy batch file-t a PC-jükön és az felmásolná a scripteket a TAB-ra, ott elvégezné a dolgát (particiók lementése lehetőleg SD kártyára, azok visszairása) és ha az átparticionálás meg lenne oldva, akkor szépen visszairogatná a tartalmakat a particiókra.
Igy csökkenne az elgépelésből fakadó hibalehetőség és nem kellene felül-flashelni a TAB-ot. -
RoundRobin
aktív tag
-
RoundRobin
aktív tag
-
RoundRobin
aktív tag
válasz
medvesajtgaz
üzenetére
Az csak a firmware verziószámát adja meg. Ott ID nincs.
-
RoundRobin
aktív tag
a processzorban lévő ID t adja vissza , és az a kikapcsolás után is megmarad , sőt tovább mennék az akkumulátor kivétele után is .
Ez nyilvánvaló, csak azért mondok ellent, mert kevéssé hiszem, hogy az intel engedné bármely vásárlójának, hogy a proci azonositóját maga irja be.
Azt viszont senki nem tudja, hogy a proci köré, amit az intel raklapszámra elad, majd valamikor, milyen hardver környezetet legóznak majd össze.
A store-nak viszont a gép hardvere kell, nem csak az, hogy milyen proci van benne.
Ezért gondolom, hogy az id-t az nvram tárolja (és nem a flash, bár utóbbi is tárolhatná éppen, lesikálhatatlanul !!!), az meg ugyanúgy nem felejt, mint a proci.de hát nosza, nézzük meg.

-
RoundRobin
aktív tag
Na de ez az, hogy nekem nem lett más. Pontosan ugyanazt a számot kaptam vissza, amit szinte már fejből ismerek. Pedig vadidegen (teclast) ROM-ot tettem fel.
Viszont ha belegondolsz, mondjuk a cache-ben letárolódik ez az ID, valaki csinál egy backupot, fellövi valahova, hivatkozik rá, letöltik és restore-olják (a cache-t is), akkor a versenyzők ugyanazzal az ID-vel fognak birni, menni fog a store is - hiszen a vas ugyanaz - egészen kikapcsolásig.
-
RoundRobin
aktív tag
Két ID-je van egy gépnek. Az egyik az amit flashelésnél is látunk, amikor flash módba bejelentkezik a gép. Ez a proci ID-je. De ezen kivül van egy másik is. Ezt látod az adb konnektnél. Szerintem mindenképpen ez utóbbit használja a google azonositásra, mert a prociban lévő ID-ről sok nem derül ki, nem tudni milyen hardverkörnyezetbe (display, RAM, stb) fogják illeszteni.
-
RoundRobin
aktív tag
válasz
medvesajtgaz
üzenetére
Erről nem sokat tudok. Én nem vok érintett a playstore-os cuccokban. Mindent a netről szerzek be, amire szükségem van. Semmilyen google cucc (Gdrive, Gmail, stb) nincs is a gépeimen. Még enélkül is elég jól bedrótozta magát a google az androidba.
Azt sejtem, hogy a gépek ID-jét a google osztja ki a fejlesztőknek és nyilván nem ingyen. Ezért, hogy a korai tabokon nem is volt playstore, mert (szerintem) ennek költségét meg akarták spórolni. A playstore pedig az általa birtokolt adatbázisból azonositja be a készülékeket, hogy azok mégis, milyen paraméterekkel birnak.
Valahogy így lehet, legalábbis szerintem. De hogy ID mindenképpen kell a playstore-nak, az zihher. -
RoundRobin
aktív tag
válasz
medvesajtgaz
üzenetére
Azért hiszi, mert törli a gép ID-jét és az meg erősen kell a playstore-hoz. Az alapján nézi meg a store, hogy kinek milyen vacka van, mit ajánlhat ki és mit nem.
-
RoundRobin
aktív tag
válasz
RoundRobin
üzenetére
Egyébként ez a portváltás szerintem arra vezethető vissza, hogy nincs meg az összhang a gép portja és a TAB-é között. Nem véletlen, hogy a driver install kitér erre. A két portnak össze kell harangoznia egymást. Anélkül is megy a (vélhetően aszinkron) kommunikáció, csak hát, sz.rul.
-
RoundRobin
aktív tag
válasz
_Soma77_
üzenetére
Laptopoknál előfordul, hogy van 4-5 port és abból csak 2 db 2.0-ás, a többi 1.1, mivel a keynek, egérnek, modemnek elég az is. Sztem nézze meg egy pendrive-val hogy melyik a gyors portja (vszleg az 1.es) és tegye oda, arra a TAB-ot. Vagy a többi portba dugdosson pendrive-okat. Igy meglesz a foglaltság. Nem vált portot a flasher.
-
RoundRobin
aktív tag
Ami nagy dolog, kiderült, hogy nem nand hiba miatt lőtték el a particionálást ennél a gépnél.
Szerintem vhogy úgy lehetett, hogy a TESCO berendelt ebből a gépből, de 16 GB ROM-mal és később valamiért ócsitotta, lezongorázva, hogy elég lesz a 8 GB is. A szoftverező részleg pedig nem volt felkészitve a 8 GB ujraparticionálására, meglehet, képességüket is meghaladta volna. Nem lennék meglepve, ha később felbukkannának 16 GB-os példányok is, valamivel drágábban. Mivel olyanokat kaptak a tesztelők igy nyilvánvaló, hogy nem csak 5 db készült abból a fajtából sem.
-
RoundRobin
aktív tag
Lesz uj odex-ed. Azt mindig, indulásnál ujragenerálja a rendszer. Legalábbis ha jól tudom.
Az odex-et deodexelni kell, igy lesz minden (resources is) egyben. De elég nagy hozzáértést igényel egy odex file-ba belenyúlni. ÉN meg amúgy is kiütést kapok a java-tól.
Ja, módositás után asszem wipe-olni kell a dalvikot is, bár, lehet hogy nem, de ártani nen fog. -
-
RoundRobin
aktív tag
Hogyne. Mindent úgy fogsz találni, ahogy hagytad a mentés előtt.
Aki a TECLAST romban gondolkodik, az ne tegye.
Erősen bugzik ezen a vason. Nincs bluszituszi, de van FC rendesen, meg 1000 más baj, szóval, nem erre a rézre kalapálták.
Én is visszatettem a saját mentésemet, azóta kifogástalan a cucc.
-
RoundRobin
aktív tag
Még egy bizonyíték.
Hardcopy, bár az autofókusz nem volt a helyzet magaslatán.
-
RoundRobin
aktív tag
válasz
RoundRobin
üzenetére
-
RoundRobin
aktív tag
Itt egy tool az USB portokhoz.
Kicsi, csak 80 K.Ezzel tudjátok megnézni a csatlakoztatott cuccokat és be-kikapcsolni azt ami átmenetileg nem kell.
Minden installált vagy csatlakoztatott eszközt megmutat.
Az eszköz-sávon klikk a piros, zöld, stb ledekre a ki-bekapcshoz.A link:
-
RoundRobin
aktív tag
válasz
_Soma77_
üzenetére
Értem és ezt vallom én is, csak felületesen olvastam és abban a hitben voltam, hogy ugyanazt a p89 mini ROM-mal kisérleteztetek, amit én is letöltöttem. Ezért is örültem (a VPN szempontjából fölöslegesen), amikor bejelentettétek, hogy az ifwi.img cseréjével helyreállt a töltés és a Wifi hiba.
Mindegy, egy működésképtelen tabletnél még egy kitkat-os is jobb.
Akinek flash gondja van (USB logó a képernyőn), annak az alábbiakat tudom javasolni:
1. Régi laptopot, 1.1-es USB portokat felejtse el. 40-szeres az elvi sebességkülönbség az 1.1 és a 2.0 USB között! Ez itt igenis számít! Én spec ezért szivtam, mert egy p3-as laptop kövületet használok flashelésre és azon csak 1.1-es port van. A fene se gondolta volna, hogy maholnap száloptika kell egy nyomorult tab felflash-eléséhez. :

2. A gép gyári kábelével kisérletezzen, mert a használt kábelek lehet, hogy már megkoptak (csatlakozó) amit kapott az viszont jelenleg még elég újnak számít és elég patentül illeszkedik.
3. Az intel driver telepitésénél a következőkre kell figyelni:A TAB NE LEGYEN csatlakoztatva a géphez és amikor a driver települt, akkor a végén feljön egy ablax, abban le van irva mit kell tenni. Ime:
a: Bekapcsolt állapotban csatlakoztatni a TAB-ot.
b: Kikapcsolni a TABOT.
c: Bekapcsolni a TABOT.Valszleg igy lövi be a port, vagy a kommunikáció sebességét a driver.
Igy vélhetően nem jön majd sleep error sem. -
RoundRobin
aktív tag
válasz
_Soma77_
üzenetére
Igen, pontosan erre.
A te linkedről töltöttem le. Google drive.Csak azt nem tudom, hogy miért 4.4.2-t ir ki verziószámnak?

Nekem pont a 4.2.2 kellett volna, mert VPN-re használom és a VPN-nek alárugott a google a kitkat-ban. Ezért is akartam a rom cserét, a kis DATA partició engem nem nagyon zavart, bár hogy most több, természetesen jobb is.
Köszi mégeccer Neked is és Kollégádnak is..

-
RoundRobin
aktív tag
válasz
_Soma77_
üzenetére
Na, én is visszahoztam az USB-s 'halálból' a tabot, pedig nekem már pirosan villogott a logó.

Most már csak azt kell kideritenem, hogy melyik rom van rajta, mert oroszul jelentkezett be, strandpapucsos háttérképpel és a töltéskijelzés szerint az akku 0 %-on áll. Képernyőfotó gomb sincs.. (pedig ez utóbbira baromi nagy szükség lett volna.)Köszönet az eddigiekért.

P.s: Azt azért elárulhattátok volna, hogy nincs MBR, csak GPT van.

Még vmi. poénnak: A tethered CWM-ben van parted.

-
RoundRobin
aktív tag
-
RoundRobin
aktív tag
válasz
RoundRobin
üzenetére
boot sector helyett MBR-t akartam irni.
Sorry..
Már kezdek kissé álmosodni..
-
RoundRobin
aktív tag
SD-ről való bootolást próbálta már valaki?
-
RoundRobin
aktív tag
válasz
_Soma77_
üzenetére
Bocsánat, nem data, system particióra gondoltam. A 83 hex pedig nem is linux swap, hanem linux nativ partició a táblában.
Szóval, arra szeretnék kilyukadni, hogy lehetséges, a partició(k) - especially system- méretét a boot sectorban rögzitik. Talán ezért nem lehet megváltoztatni olyan könnyen. -
RoundRobin
aktív tag
válasz
Orionhilles
üzenetére
Igen, ez tiszta, de az MTK flash toollal különböző méretű (data) particiókat hozhatsz létre. Ha átszerkeszted a scatter file-t.
A 4 file közül mindig csak 1 'játszik'. A file-ok végén az utolsó két byte: 55AA
Ami boot signatura. -
RoundRobin
aktív tag
Tévedésből lehúztam a teclast p89 mini 3G-s verziójának ROM-ját (Riley ROM). Az persze ehhez nem jó, hiszen MTK procis - miért ne később nézzem meg a gép speckóját, ugye?
-, de ezt találtam benne:
Új hozzászólás Aktív témák
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- BestBuy topik
- Autós topik
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- League of Legends
- Meghalt a Windows 10, éljen a Windows 10!
- M.2 csatlakozók terén (is) jónak ígérkezik az MSI közelgő AMD-s alaplapja
- Gumi és felni topik
- Gaming notebook topik
- További aktív témák...
- ÚJ! BONTATLAN! Ipad Mini 6 Wifi + Cellular 256GB(független)
- IPAD AIR 5 ( M1 )64GB WIFI+CELLULAR (5G ) , KÉK, GARANCIÁVAL, ÜZLETBŐL
- Apple iPad 9th Gen 256GB, Wi-Fi+Cellular, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Panasonic Toughbook CF-20 - MK2 - I5-7Y57 - Billentyűzettel - Több darab
- iPad Smart Keyboard iPad Pro M4 12,9 hibátlan!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Crosshair VIII Extreme alaplap garanciával hibátlan működéssel
- 134 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8H) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4090 - 3 év garancia
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 64GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3851, 100% Akksi
- BESZÁMÍTÁS! Dell Precision 5540 notebook - i9 9880H 64GB DDR4 2TB SSD nVidia Quadro T2000 4GB W11
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

CONGRATULATION!!!