Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sh4d0w: Kalózkodás. Kalózkodás?
- bambano: Bambanő háza tája
- Hieronymus: Kalózkodás. Kalózkodás? hozzászólás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- droidic: Windows 11 önállóság nélküli világ: a kontroll új korszaka
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
-
LOGOUT
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Celtis
veterán
Ezt pontosan értem. Mondjuk a TV estén szerintem más az effekt, mert nem olyan gyors a mozgás. A lényeg szerintem, hogy egy sample and hold kijelzőn egy mozifilm kockája kb. 40ms ideig áll, holott a szem/agy azt várná, hogy ezen idő alatt is mozog. Ha ennél rövidebb ideig villantjuk fel a képet, akkor nincs ez az ellentmondás.
Ha viszont többször villantjuk fel ugyanazt a képet, akkor megint az lesz, hogy ott vannak a képen az objeltumok, ahol nem kéne lenniük, ezért elmosódnak.Egy kép többet mond ezer szónál. Az rtingsnek van egy ügyes megoldás a motion blur bemutatására. Egy mozgó képet lefényképeznek a TV előtt folyamatosan mozgó fényképezővel viszonylag hosszabb expozícióval. Ezen az oldalon a BLACK FRAME INSERTION FREQUENCY fejezetben jól látszik, hogy ha a BFI frekvenciája magasabb, mint a forrás kockasebesség, a BFI szinte értelmét veszti. Persze kevéséb villog a 120Hz-es BFI, de a hatás elmarad. Ha végtelenségig növeljük a BFI frekvenciát, visszakapjuk a sample and hold-ot.
Persze ezen az elven a mozifilmhez 24hz-es a BFI kéne, ami nyilván képtelenség. Szóval továbbra sem tiszta.
Új hozzászólás Aktív témák
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- BESZÁMÍTÁS! Dell Latitude 5455 14 FHD+ üzleti notebook - Qualcomm X Plus X1 16GB DDR5 512GB SSD W11
- Honor 400 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2660v4 (28c/56t, 2.0/3.2GHz), 96GB RAM, 4x1G, áfás
- Samsung Galaxy s25 256GB,Uj, Dobozával 12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Vhiktor