Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- bambano: Bambanő háza tája
-
LOGOUT
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Monngoose
aktív tag
válasz
wallace 234
üzenetére
Amióta az rtings megállapította pl., hogy a C9 betekintési szöge rosszabb mint a C8-é (ha jól emlékszem a típusokra) vegyes érzelmeim vannak a tesztjeikkel kapcsolatban (ugyanaz a panel van mindkettőben).
A C1 első példányainak valóban volt fényerő problémája, de - ha hinni lehet Vincent-nek - ezt azóta egy firmware frissítéssel helyretették.
Ha mostanában vennék tévét, megvárnám a JZ1500-at, kiváncsi vagyok, hogy sikerült az új hűtött panellel. Mindig is szerettem a panát. 
-
junkpod
nagyúr
válasz
wallace 234
üzenetére
Természetesen saját szememmel láttam. Nem áruházban ahol a bemutató módban tolják a tv-ket.
Kb 2,5-3m távolságból, szemben ülve, homogén színes felületen is látszott a szélek más árnyalata. Oldalról nézve pedig egyre többet vesztett a kontrasztból, kifeheredett minden, élvezhetetlen volt. Visszavitték. Vették OLED-et amit elsőre is javasoltam. Ezt a szomszéd lakásból is nézheted akkor sincs változás a képben.
A Samsung qled csak szemből volt alkalmas tv nezesre. (Színei amúgy szépek, élethűek voltak.) -
bok92
addikt
válasz
wallace 234
üzenetére
Oké, de ha legkisebb mobil előfizetéses árat nézed, akkor is 458k.
-
bok92
addikt
válasz
wallace 234
üzenetére
A c1 listaára 459 ezer.
-
powerup2
addikt
válasz
wallace 234
üzenetére
48-as drágább szokott lenni mint az 55-ös
Kiváncsi vagyok 77-es model lesz e majd a telekom kinálatába.
-
gyerecske
senior tag
válasz
wallace 234
üzenetére
Azért ez elég szomorú. Én egy több százezres tv-n még egy ujjlenyomatot sem szeretnék látni, nemhogy hibás panelt
-
anrab
addikt
válasz
wallace 234
üzenetére
Igen, sajnos.
-
kapasz
tag
válasz
wallace 234
üzenetére
Székhelyszolgáltató címen működik, telefon sincs. Ez egy eldobós cég, full kamu!
-
anrab
addikt
válasz
wallace 234
üzenetére
Még rövidebben: Főténykedés
Azért írtam hogy gáz. -
Pferi
senior tag
válasz
wallace 234
üzenetére
Nem tudom, 10 éve vettem utoljára tv-t, pár napja kezdem el nézelődni mit lenne érdemes beszerezni.
-
Segal
veterán
válasz
wallace 234
üzenetére
Ha nagyon csökkentenék akkor értelemszerűen az alatta levő szériákat is csökkenteni kéne.
Amíg senki sem jelent rájuk veszélyt oled fronton hülyék lennének csökkenteni. -
petoth
csendes tag
válasz
wallace 234
üzenetére
Nekem friss tapasztalatom van...most cseréltek B7-es panelt március 8-án, egy március 1-i bejelentés után.
Az LG ügyfélszolgálat azt mondta, hogy 3 évig cserélnek beégés esetén - feltételezve azért, mert januártól 3 év a jótállás.
Én 5 év garanciával vettem annak idején a tévét, a kijövő szerelő azt mondta, hogy z 5. év végéiig is kicserélték volna beégés miatt
Én ebből arra követeztetek, hogy a jótállás végéig cserélik - szó nélkül - független attól, hogy mi van leírva a jótállási jegyben a statikus képernyő használatról. -
válasz
wallace 234
üzenetére
Fel is csontolom százra akkor!
Köszi, ez valóban megnyugtató!
-
kokobe
őstag
válasz
wallace 234
üzenetére
Jó az rtings!De Maradok a hdtv-nél kicsit komolyabb a szakértelem meg ugye tesztelnek Panát ami nem hátrány.Már akinek múlt a plazma most sikerült intéznem egy patika állapotú krp600m-et.Na a lényeg , hogy nem adnám oda egy oledért max a hz2000-ért.

Qd-oledre én is nagyon kíváncsi leszek.
-
arn
félisten
válasz
wallace 234
üzenetére
En ugy tudom feher led + feher led szinszurokkel.
-
alaves
addikt
válasz
wallace 234
üzenetére
Nem hulladék a Q90, hanem minden bizonnyal az egyik legjobb LCD TV. A bolt dolognak csak annyiban van jelentősége, hogy az összehasonlítás mesterséges fényű nappali világosságban történt. Állítgattam, de hiába, csak néhány fokkal mentem oldalra és a Q90 képe drasztikusan romlott, valamint számomra a QLED képminősége összességében jelentősen gyengébb.
-
kokobe
őstag
válasz
wallace 234
üzenetére
Ez nem vita kérdése ezek tények egy szaros lcd sose lesz jobb egy jó plazmánál vagy olednél!Nem véleltenül szállnak ki az lcd szegmensből és minden évben a legjobb tv-k között utolsó helyen zárnak mert nincs oledjük...
-
pitör84
tag
válasz
wallace 234
üzenetére
miben fejlődött a qled azóta?
-
blakey
titán
válasz
wallace 234
üzenetére
Úgy látszik, gondjaid vannak. - Természetesen nekem vannak gondjaim, én járok ide az LCD-t fényezni.
Én normális emberi módon, röviden le írtam - Akkor jársz ide amikor tudsz indokot találni az LCD fényezését illetően. Szerencsére kivülállóként jól látszik. Nekem van LCD-m, volt sokkal jobb LCD-m, mint neked most a Q80T-d, volt/van OLED-em, de egyiket sem fényezem úgy ahogy te. Nem megyek az LCD topikba és folyamatosan keresem azt a hsz-t ahol az OLED-et tudnám győztesként kihozni. szerintem lépj túl azon, hogy neked nem jött össze az OLED, van egy LCD-d, használd. Leírom, hogy sz@r a Q80T feketéje és egyből visszavágsz, hogy nem az.
Nem értelek, miért fáj ez neked. - Nekem ugyan nem fáj, nagyon jól tudom milyen az LCD, egyáltalán nem zárkozom el tőle de azt is tudom, hogy jelenleg az OLED a jobb. Az sem fáj, hogy leírod, hogy az OLED beég, de nem úgy ahogy leírod, mert nem 100%-ban ég be az összes, ugyanúgy ahogy nem 100%-ban felhős, vagy bevilágítástól szenved az összes LCD.
Másik részéhez hozzá se szóltál, mit írtam Garancia téren. De ne izgulj én ettől még jól alszok,hogy te többet látsz bele amit írtam. - Engem nem érdekel, hogy te miként és hogy alszol, a garancia beégésre nem vonatkozik ha rendellenes használat során jelent meg, 4 hónapos TV akkor ég be ha úgy használják ahogy a boltokban a bemutató TV-ket, ergo nem megfelelően. -
blakey
titán
válasz
wallace 234
üzenetére
Nem az extrém dolog a gond hanem az az állítás, hogy ma már más. Pontosan ugyanaz, sőt, sokkal sz@rabb LCD-ket gyártanak. Szerintem ne trollkodj itt az LCD-vel, egy sz@r, állóképre tervezett technológiával. Senki nem állította, hogy az OLED nem ég be, te ellenben állítod, hogy az LCD jobb lett mint valaha, pedig ellenkezőleg. Ha valamit látni akarsz akkor keress rá a neten és ne itt folytasd, mert az is fárrasztó, hogy az egyik OLED alázza a másikat, de az, hogy más témád nincs itt a topikban csak az LCD "polírozása" az még fárrasztóbb. Máshol "izgulj" a témára.
-
blakey
titán
válasz
wallace 234
üzenetére
Nem kell LCD-t védeni, ma is ugyanúgy beéghet ahogy régen, semmi nem változott.
-
Monngoose
aktív tag
válasz
wallace 234
üzenetére
Mint mondtam, a kérdése második mondatára válaszoltam ("Vagy ha bármi probléma van a tvvel, akkor jobb, ha már regisztrálva van, nem?"). Erre írtam azt, hogy érdemes regisztrálni és azt is hogy miért. Mi a baj ezzel?! Sokszor tényleg nem tudom, hogy miről beszélsz.
Neked is részletesen leírtam, hogy miért érdemes regisztrálni. Ha nem érted, nem tehetek róla.
A magam részéről lezártam a dolgot, nem akarok újabb sok oldalas vitát, mint mikor arról próbáltál mindenkit meggyőzni, hogy a Samsung Q80T-dnek mennyivel jobb a képe a fakó, élettelen Oled-énél. Akkor kibírtam hozzászólás nélkül, de egyre több butasággal rongálsz minket, úgyhogy most kiborult a bili, bocsesz. Na szeva. -
Monngoose
aktív tag
válasz
wallace 234
üzenetére
"ha gond van hívja az LG-t. Egyszerűbb és gyorsabb. Garancia meg törvényileg jár a 3 év. Így a regisztrációnak, már nem sok értelme van! Ha meg hívja az lgt, hogy gondja van amúgy is rögzitik."
Korábban sem a garancia miatt volt érdemes regisztrálni, mert a 2 év mindenképp járt. Ráadásul egy szót sem szóltam a garanciáról, nem értem miért kevered bele, én PATTA86 kérdésének második mondatára reagáltam (egyébként sem veled beszélgettem).
Korábban már többen elmondták itt, hogy mennyire megkönnyítette az ügyintézést, hogy a weben keresztül fel tudták tölteni a panaszukhoz a vonatkozó fényképeket is, így nem kellett a telefonban magyarázkodni (nem minden esetben fogadnak el hibát bemondásra), másnap pedig már jelentkezett is a szerelő, hogy megrendelték a panelt.
Az egy dolog, hogy mindenbe belepampogsz, de legalább próbálj meg tájékozódni előtte).
-
törölt tag
válasz
wallace 234
üzenetére
Idén januártól lépett életbe a rendelet.
-
arn
félisten
válasz
wallace 234
üzenetére
Olyan szempontbol nem az, hogy az elso par napon valoban valtozik a homogenitasa. De utana en mar semmit valtozast nem eszleltem.
-
kevesbence
csendes tag
válasz
wallace 234
üzenetére
Amúgy igen. Egy legenda, de ártani nem árt. Az első szar panel után megfogadok mindent.
-
h1mpi
félisten
válasz
wallace 234
üzenetére
Neked is köszi

-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
wallace 234
üzenetére
LG, Sony simán rögzíti. Sőt Samsung QFN82 és Q6 FAM-nak se volt ezzel soha gondja.
Ó édes izém, hogy mindig kell lennie valaminek....
Oké itt a képminőség a döntő, de azért na. Több millás tv másolásvédelmi szarsággal jön nekem 2021-ben?
-------------------------
Tényleg, Panasonic tulajok, aki vesz fel külön HDD-re (kódólt csatornáról van szó), nálatok is ez van? -
Pro Koryak
addikt
válasz
wallace 234
üzenetére
Nálunk tuti 80-100e ft-os difi lesz köztük minimum, a jófej árképzés miatt!
-
Pro Koryak
addikt
válasz
wallace 234
üzenetére
Nem mintha a BX olcsóbban nyitott volna, arról meg nem tehetnek, hogy ennyire gyengül a forint. Lehet emiatt sem akciózzák annyira az oled tévéket.
-
F-ECT$
titán
válasz
wallace 234
üzenetére
Én ilyet nem olvastam, inkább az áremelés a jellemző, nem?
-
kokobe
őstag
válasz
wallace 234
üzenetére
Pontosabban a Kodak! Tőlük vette meg az lg a technológiát.Semmi közük nem volt hozzá...
-
anrab
addikt
válasz
wallace 234
üzenetére
Köszi.
-
anrab
addikt
válasz
wallace 234
üzenetére
Ez egy régi cikk. Azóta már megoldották. Egy nem olyan régi cikkben olvastam. Ha jól emlékszem napi 6 órai használattal 12 évig jó.
Akkor miért volt gond idáig a vörös pixelekkel amin most javítottak?
Sántít nekem ez a színszűrö dolog. Nem is hallottam még idáig róla csak most hogy fehoztátok. Nem értek hozzá csak olvasok.
De ha így működik akkor elnézést.
-
Monngoose
aktív tag
válasz
wallace 234
üzenetére
"Az oled tv egy nagy fehér oled kijelző és különböző Színszűrők vannak. Így ha azt nézzük ez is csak egy háttér világítás."
A háttérvilágításos TV technológia lényege, hogy van egy állandó hátsó megvilágítás (régebben "fénycsövek", jelenleg LED-ek) ami előtt LCD TV-k esetében egy LCD kristályrács réteg van. Ezeket a kristályokat vezérlik, "fekete" kép esetén valamennyi zárt állapotban van (persze a tökéletes zárást nem tudták megoldani, így a kristályok kötött némi fény kiszivárog, ezért nem fekete e fekete).
A te esetedben akkor lenne az oled csak háttérvilágítás, ha a valamennyi pixel folyamatosan be lenne kapcsolva és a színszűrőt vezérelnék (kapcsolgatnák ki-be). Másik lehetséges eset pl., ha egy LCD TV-ben oledet használnának háttérvilágításként.
És igen, ahogy Pelican is mondta, a WRGB is igazi oled, mint ahogy majd a Samsung kék oled-es QD színszűrős megoldása is az lesz (ha megjelenik egyáltalán valaha).
-
Pelican
őstag
válasz
wallace 234
üzenetére
Attól, hogy színszűrő van a fehér OLED felett, attól még ugyanúgy pixelenként megy a vezérlés a színes szubpixeleknél is. Amit te hiányolsz, az az RGB OLED a jelenlegi WRGB OLED-del szemben, mivel a színszűrővel semmi baj, az extra fehér pixel az, ami gond, de ettől az még igazi OLED (de nem "igazi" RGB).
-
Pelican
őstag
válasz
wallace 234
üzenetére
Ez a két mondatod ellentmond egymásnak.
Nem, az oled nem egy nagy fehér kijelző, hanem sokmillió függetlenül vezérelt szubpixel.
Ettől hogy legyen igazibb oled? -
F-ECT$
titán
válasz
wallace 234
üzenetére
Írja hogy a gx jobb egy picit. Ezek nem filléres cuccok és 4-5 évesen már van rá esély hogy elromlanak. Én tuti cserélném.
-
korpicschess
veterán
válasz
wallace 234
üzenetére
Új nálam kilőve, erre csak kisker gari van, amúgy gari nélküli használtban gondolkodtam, első körben 200 körül B7-ért, de most kitoltam.
Viszont pl a 350-ért új BX is rosszabb valszeg, szóval nem vennék.
Az érdekelne, hogy egy ilyen panel csere egyéb okból jelenthet-e nagyobb kockázatot pl egy használt, de jó panelhez képest.
Köszi! -
Pro Koryak
addikt
válasz
wallace 234
üzenetére
LG oled??? brrr... Panasonic van.
BX-et semmiképpen nem vennék, de még HZ980-at se.Az új panelre én is kíváncsi vagyok, normál otthoni tévéként megérkezve mennyi is lesz a beígért max. fényereje.
Mondjuk nekem ez is elég.Mindentől jobb a plazma+oled légyott üdvöskéje lenne...

-
Pro Koryak
addikt
válasz
wallace 234
üzenetére
Mert lcd-nél a háttérfényt is emeli valamennyire.

Nézzed félhomályban, sötétebb környezetben és meglátod. Nem véletlenül vannak a valamire való tesztekben feliratos filmek...
Értem én, hogy kisüti a szemed a kuled, de nem csak nappali tévézésből áll a világ, sokszor kész felüdülés sötétben tévézni, ilyenkor még HD tévéadásnál is eléggé
az oled, lcd-nél ilyenkor lehet sírnál...míg nappal sem rossz az oled képe, annyi fényereje azért bőven van. 
-
blaca83
őstag
válasz
wallace 234
üzenetére
Szoftveresen és hardveresen is többet tud mint a B7.

Egyébként csak azért cseréltem, mert egy rokonom átvette tőlem a régit és csak pár ezer Forintot kellett ráfizetnem a BX-re.Azt jelzi valahol ikonnal vagy valamivel, hogy az ARC aktìv-e?
A képjavítókat eleve ki szoktam kapcsolni.@nozs23:
Ha HDR vagy 4K tartalmat indìtok akkor automatikusan HDR/Eredeti módban fut.
Ezt tudom módosítani a HDR-en belül, Élénk, Otthoni mozi, Szìnház és Filmaker Mode-ra. -
törölt tag
válasz
wallace 234
üzenetére
Nem gáz az se, csak az LG OLED-et az aján és közepén kell tartani. Nehéznek meg nem nehéz, egy 77CX pl. 30 kiló sincs.
-
F-ECT$
titán
válasz
wallace 234
üzenetére
És hogy rakod össze a nagyobbakat belőle? Vagy simán, csak 2 ember kell hozzá?
-
Farkassacred
őstag
válasz
wallace 234
üzenetére
Főleg ekkora kijelzőknél játszadozni".. Én ezt a 48-ast alig bírtam összeszerelni, mert a vékonysága miatt vigyázni kellett rá mint állat..
-
Farkassacred
őstag
válasz
wallace 234
üzenetére
Mindkét oldalon lehetnek hibák sajnos, ilyenek ezek a kijelzők.
-
alaves
addikt
válasz
wallace 234
üzenetére
Azt próbálom írni már régóta, hogy az OLED nemcsak a feketéről szól. Szín, kontraszt, stb. összkép, egészen más mint az LCD, az önálló fénykibocsátással rendelkező pixelek miatt.
Lehet hogy Neked az OLED805-öst kellett volna jobban szemügyre venni. Sokan írják OLED hibának, hogy beesik feketébe sok részlet, pedig ez annyi, hogy a brightness-t SDR-ben 51-52-re pöckölik. HDR-DV-t is túl sötétnek látják sokan, pedig az a különböző források EOTF összevisszaságából ered. A HDR és DV nem egy kiforrott képalkotási rendszer. Jó példa erre, hogy pl. OLED754-en a HDR brightness test-nél 63-75 beállítás jó, addig a filmeknél pontosan 50 a helyes érték a referencia feketéhez.
És akkor azt még nem is említettük, hogy az OLED kijelző kék fény kibocsátása kevesebb mint a fele az LCD-LED kijelzőének. Azért a szemünk egészsége sem mindegy, sőt... az egyik legfontosabb. -
Keksz03
senior tag
válasz
wallace 234
üzenetére
Én értem amit mondasz de ami miatt OLED-re váltottam az több ok. Egyik h felirattal nézek filmet, sorozatot, amikor sajnos egy LED-es hiába van local dimming látod a fényerő különbséget főleg sötét jeleneteknél ami nagyon gáz. Ugyanúgy ha egy csillagos eget vagy hasonlót veszel alapul, fújhatod mert annyira nincs sok kicsi zóna, a csillagnak fényesnek kell lennie, mellette az égnek sötétnek, ennyi. Ez technológiai különbség és egy olyan probléma amit egyik QLED sem tud lekezelni.
Ahogy írták már sokan itt is, akinek szempont a magas fényerő, nappaliba lesz stb rengetegszer ajánlottak ebben a fórumban QLED-et mivel OLED-nél alacsonyabb a fényerő. Itt nem beszél rá senki senkit OLED-re akkor is ha az nem jó neki...De ettől egyik sem jobb vagy rosszabb, a felhasználási szokás alapján másra jó. Nekem a CX 40es OLED LIGHT mellett is bőven elég pl egy sötét szobában ahol használom. Előző Samsungnál is le kellett vennem a fényt mert kiégett a szemem pár óra netflix vagy PS-ezés után.
Az h mi lesz később meg majd meglátjuk. De ettől még mindig nem értem hogy tudod kihozni a QLED-et ennyire közelinek az OLED-hez...
-
alaves
addikt
válasz
wallace 234
üzenetére
Semmi probléma nincs azzal, hogy Te kicsi különbséget látsz a kétfajta TV között, sokan vesznek QLED-et is. Én (sajnos vagy nem sajnos) jelentős különbséget látok az OLED javára.
[link] ...ennek alapján majdnem minden fényerő paramétere nagyobb a CX-nek, mint a B7-nek. Nekem is volt B7-em, még itt volt amikor mellé tudtam tenni az OLED754-et. Az OLED754-nek jelentősen jobb képe van, mint a B7-nek. Az MM-ben csutka világosban majdnem a budget OLED754 mellet volt egy Q80. Én megmosolyogtam a QLED-et
-
Keksz03
senior tag
válasz
wallace 234
üzenetére
Azzal egyáltalán tisztában vagy h pusztán technológiai okokból is sokkal kimagaslóbb egy OLED képe mint egy QLED-é?
(true black, LED-enkénti megvilágítás stb)Mindegy én jókat nevettem szóval ha más nem, ennyit elértél a hozzászólásaiddal!
-
Jorgi Kormi
senior tag
válasz
wallace 234
üzenetére
Itt [link]is kifejthetnéd jobban ezt a témát , aztán meglátjuk mit szólnak(írnak) hozzá.
( Kisebb cunamit okoznál a "mélyvízben".
[)/OFF] -
válasz
wallace 234
üzenetére
Amint írtam két nap után vittem vissza a Q82T-t ami Q80T dobozban volt a MM-ben, mert annyi a különbség közte, hogy kb semmi.

Filmet, sorozatot nézni és játékot játszani is sokkal, mérföldekkel jobb a CX szerintem!
Egyedüli előnye a világos nappaliban volt, mert kevésbé tükröződött a napfény benne.
Én itt lezárnám a témát és szerintem engedd is el, főleg ebbe a topicba!
-
válasz
wallace 234
üzenetére
De várj már.
Vak teszten nem vennék észre az emberek a különbséget a QLED,LCD és az OLED között?
Hát az tényleg VAK teszt akkor, mert aki azt nem látja nem tudom mit néz főleg egy sötét szobában.
Nagyon világos térben még talán elfogadható a QLED hiszen a fényerő miatt jobb lehet, de egyébként nem tud labdába rúgni.
Ha egy B9-et váltott a Q80 akkor a feketével nagyon tisztába kellene legyél, hogy az nem fekete.
-
blakey
titán
válasz
wallace 234
üzenetére
Nagyon komolyan tolod, de nem kell több részlet. Az OLED jól, szinte tökéletesre kalibrálható amellett, hogy tökéletes a feketéje, tehát a pontos és szükséges részletesség megvan, ha ennél többet látsz akkor már nem jó a megjelenítés. Én megnéztem mindkét technológiát sötétben, egymás mellett. Az LCD sehol nincs sz OLED-hez képest, ez mostanra is igaz, örülj a TV-dnek de továbbra is LCD ami, ha szigorúan nézzük akkor a 6 évvel ezelötti szinten van, nagyjából akkor csinálták a jó LCD-ket mindenféle hókuszpókusz nélkül, manapság kell a gagyi LCD is, hogy a közepesen sz@r qrva jónak tűnjön mellettük. Ha mindegyik LCD TV megfelelő minőségellenőrzésen menne át akkor szinte mindegyik homogén lenne, nem lenne bevilágítás, felhősödés viszont a Samsun Q-széria sehol sem lenne jobb a többihez képest.
-
blakey
titán
válasz
wallace 234
üzenetére
Szerinted azokon a képeken miért kéne több részletet látni? Egyáltalán nem kell, viszont a helyi sötétítés teljesen szétcseszi a képet, az általa keletkezet aura csak ront az összképen. Neked ez tetszik, de olyat ne állíts, hogy az LCD az OLED közelében van. Én is a világ leggazdagabb ember közelében vagyok csak épp többezer milliárd dollár hiányzik hozzá,
ha így nézzük akkor az LCD valóban közel van az OLED-hez. -
lala666
őstag
válasz
wallace 234
üzenetére
Vedd már észre mindenki kezdi unni a hülyeségedet! Nézzed már végre a qleded csak ne bizonygass marhaságokat!
-
Jorgi Kormi
senior tag
válasz
wallace 234
üzenetére
Az Rtings akkor lesz mérvadó számomra , ha majd Pana és Philips tévéket is fognak tesztelni például .
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
3L1T3
addikt
válasz
wallace 234
üzenetére
-
lala666
őstag
válasz
wallace 234
üzenetére
Nem unod ezt még? Nagyjából pont sz@rrá veri a CX ...
-
#gab_
őstag
válasz
wallace 234
üzenetére
Vicc amit itt müvelsz... komolyan...
-
Jorgi Kormi
senior tag
válasz
wallace 234
üzenetére
" Messze van, mint Makó Jeruzsálemtől."
-
alaves
addikt
válasz
wallace 234
üzenetére
Nincs itt vita, és nem is lehet. A QLED minden paraméterében gyengébb bármilyen OLED-nél, QLED fényereje nagyobb, de annak meg semmi értelme. [link] C9-CX vonatkozásában fényerőben (egyéb tekintetben is) szinte infinitezimális különbségek vannak.
-
#gab_
őstag
válasz
wallace 234
üzenetére
ez aztán marha sokat mutat a tv képességeiből.
Sicario 2 hdr első kb 10 perc. Vagy a Gravitáció. Stb.... ezek a 40-50 local dimminges csodák
mind elvéreznek.
. -
Haart
addikt
válasz
wallace 234
üzenetére
Egyre jobbak a Qledek is, de nézz meg egy csúcs Qledet mondjuk egy Q95T-t 65" méretben és tegyél mellé egy CX 65" oledet.
Jelenlegi árak:
qled 550-600 környéke
Oled 600-650 környékeOtt már szinte különbség sincs árban.
qled: HDR10, HDR10+, game módban local dimming OFF van hátrényként
oled: HDR10, Dolby vision, játék mód is fekete ellenben az előbbivel -
válasz
wallace 234
üzenetére
Nyilván ez a drágább FALD LCD-ket nem érinti, de azért az utóbbi években amikor még több volt az edge-led a felsőosztályban is, eléggé jellemző volt ez bizony még a csúcs tévékre is. Előbb-utóbb sajnos előjött valami, ha nem alapból olyan volt.
-
pitör84
tag
válasz
wallace 234
üzenetére
Igen, engem meglepett, persze közelről néztem, aztán látszott különbség bevallom, de úgy érzem erősen közelit már
-
F-ECT$
titán
válasz
wallace 234
üzenetére
Mitől lett tavalyról-idénre 1.5x szorzó az árakon?
-
polonic
félisten
válasz
wallace 234
üzenetére
Viszont a 2 ezer óra mondjuk a manuálisan futtatottól indul vagy az automatikusan futtatottól?
Ugyanis nekem megjelent a téglalap, ezért vagy 3-szor futtattam. Aztán jött a panelcsere. És mondjuk ott nem nulláztak semmit, úgy emlékszem. Tavaly szeptember óta azért nem ment 2 ezer órát a tv. -
válasz
wallace 234
üzenetére
Hát nem tudom én kivettem a dobozból talán 1-2 dolgot állítottam rajta, meg az üzemmódot szoktam film vagy játék esetén, de szerintem brutál képet ad.
Előtte próbáltam egy Q82T-t, de az elbújhatott minden téren a CX mellett.
-
Elims
veterán
válasz
wallace 234
üzenetére

Energia gazdálkodást kikapcsoltam persze.Tru motion-t is.
Ami zavaró,hogy a barátnőm műsorai rosszabbak -egyértelműen-,mint a régi tv-n.
Most nézett vmi sorozatot (barátok közt vagy éjjel-nappal) és a kamera mozgás láthatóan akadozott+ha vki emelgette a kezét,darabosan látszott.A képminőség romlás már csak hab a tortán.
Nem azt mondom,hogy nézhetetlen,de közel sem ez volt az elvárás.GTVili: Akkor a régi tv-n miért szebb a szar? :-)
Pro Koryak: Nagyon patika beállításom van abban az ips lcd-ben.Emlékszem amikor egy 125-ös va samsung-ot váltottam arra a 165 ips-re.Ugyanilyen szarul esett mint most,hogy kiadtam érte x Ft-ot (akkor sem a bolti árat,de nem is ingyen jött..) és rosszabb a kép,mint a régebbin.
Kb.egy teli hétig állítgattam minden este kb.2-3órát+a beállítás segítség,amíg a jelenlegi tényleg patika szintet elérte.
Nem volt semmilyen sport/kiemelt vagy élénk.Pont az volt a lényeg,hogy úgy érte el a jelenlegi szintet,hogy semmi ilyen felhúzott szarság nem volt benne.Kipróbáltam most ezen az oleden a division 2-t is (ma volt frissítés :-/ ),ps4 pro-n olyat mutat,hogy...hááát... :-)))) igen.Szemmel látható a különbség.Nagggyon Komoly a kép!!
4k hdr-ben iszonyat veszett!! :-)) Nemsokára izzítom rá a ps5-öt..
Szóval jó lenne ha a bnőmnek is tudnék kedvezni.Ő azt mondja,hogy Gyönyörű tűéles,de én azon kivül látom a többi különbséget. (Sajnos.)
Tartok tőle,hogy ezt is majd több estén keresztül kell hegesztgetni mire jó lesz. :-/ -
nozs23
addikt
válasz
wallace 234
üzenetére
A másik a jelentekbe szabályozza a fényerőt! Ahol sötétebb ott kicsit meg emeli, hogy a részleteket jobban lehet látni! 2 külön dolog!
Ez így sem teljesen jó magyarázat, hisz ez a mód is a környezeti fény függvényében csinálja, amit csinál. Ergo tök sötétben nem emelget meg semmit, nagy fényben pedig elég durván.De inkább kikapcsolom mindkettőt a francba.
-
Elims
veterán
válasz
wallace 234
üzenetére
Köszi szépen!

-
Elims
veterán
válasz
wallace 234
üzenetére
Ebben a beállítás súgója van,hogy mivel mit állítok.Lcd-re van olyan amit vki hozzáértő kitalált,hogy szép -és tényleg szép élethű- és továbbadta a beállítást.
De köszönöm! :-)Celtis: Szappanoperás alatt a túl színes,elmosott képet értem.Vannak olyan brazil sorozatok,amiben agyonra van minden húzva.
Kényelmi funkció nekem mindegy,true motion és a társai nem nagyon kellenek.Minél inkább élethűbb képet szeretnék.
4k hdr tartalom is lesz bőven.Ps4 pro/ps5+néha egy-egy 4k-s videó. Megnézem újra az eredetet blu-ray-en.Kíváncsi leszek. -
Keksz03
senior tag
válasz
wallace 234
üzenetére
Igazából TV adást nem nézek 17 éve, szóval PS meg netflix megy csak rajta majd, az meg főleg HDR vagy Dolby Vision. Oké, most a Homeland-et nézem az kivételesen egyik sem szóval relatív meg van oldva a bejáratás.
Az itt olvasottak alapján majd csak 1 hét múlva vizsgálom meg h milyen panelt "nyertem" ha addig nem tűnik fel semmi különös használat közben, ne az legyen h rágörcsölök miközben nem is igazán számít!
Köszönöm a segítséget!
-
Keksz03
senior tag
válasz
wallace 234
üzenetére
Nézegettem rtings meg HDTVTest videókat és alapvetően filmnézéshez marad ez csak felraktam 50 körüli OLED light-ra. Viszont PS4 Pro beállítás közben vettem észre h nekem nincs Dynamic Tone Mapping opció a menüben...ott kéne legyen a Dynamic contrast alatt de nincs, akármelyik módban vagyok! Azt hogy kell előcsalni?
-
alaves
addikt
válasz
wallace 234
üzenetére
Pontosan. Véleményem szerint extrém terhelésnél (napi 12+ üzemóra) nagyobb eltérés keletkezhet a pixelek között, amelyet nem biztos hogy tud kompenzálni a pixelfrissítő 2000 üzemóránként. Ha nem így lenne, nem lenne beégés.
De ez csak az én véleményem, Jánossal és sokakkal ellentétben. -
alaves
addikt
válasz
wallace 234
üzenetére
Pontosan így égett be a B7-em, ahogy írod, hogy többször volt olyan, hogy csak 12-16 óra után tudott kompenzálni, meg volt az eredménye.
-
Pelican
őstag
válasz
wallace 234
üzenetére
"amúgy meg minden 4. Óra után le futtatja a kisebbet"
Ez nem így van, ha pl. 12 órát van bekapcsolva a tévé, akkor nem lesz lefuttatva semmi, csak mikor kikapcsolod, tehát a példánál maradva két pixelfrissítés elmarad. -
alaves
addikt
válasz
wallace 234
üzenetére
Van, ilyen mértékű használatnál (kollégánál 08-01:17 óra) 1x a nap felénél szerintem érdemes hagyni hogy lefusson a kis komp. Átlagos használatnál nem érdemes erre figyelni (napi 4-8 óra). A kézi pixelfrissítő futtatását ennél a terhelésnél azért ajánlom hetente, mert a nagyobb OLED kristály elváltozást (napi pihenése is kevés) már lehet hogy nem képes a nagy komp. sem rendbe hozni. Ezzel a véleménnyel itt a fórumon szinte egyedül vagyok (illetve chros kolléga szokott támogatni ebben). Egyébként kérdésemre az LG is ezt javasolta.
-
válasz
wallace 234
üzenetére
Értem. Sajnos nem követtem a topik történéseit. Ezt nézzétek el nekem.
Akkor megnyugodtam.
-
válasz
wallace 234
üzenetére
Hmm..mikor ki kapcsolom akkor ki is kapcsol (instant)
Pixel "frissítés" , erről nem tudok. (nem vettem észre ilyet) -
Müszi
senior tag
válasz
wallace 234
üzenetére
Már mindegyikkel próbáltam. Remélem nem a TV-nek van baja.
Most levettem a régi TV-ről a HDD-t és azzal is ugyanaz. Mivel le tudja kapcsolni a HDD-t ha nem megy a L.P. vagy ha a készüléken kapcsolok így eléggé érdekes a jelenség. Valami egyéb beállításra gondolok, ami elkerülhette a figyelmem.
Lehet csinálok rajta egy resetet, csak akkor az egész eddigi beállítgatást kezdhetem előröl
. -
Müszi
senior tag
válasz
wallace 234
üzenetére
Igen.
Érdekes, mert hogyha a TV alján lévő manuális gombbal kapcsolom ki, akkor leáll a HDD és átáll "normális" készenlétbe. Ha utána bekapcsolom akkor indul is a L.P. automatikusan ahogyan kell.
-
MrBazsi
senior tag
válasz
wallace 234
üzenetére
SLA. A B8 volt Pla de az is nagyon jó volt.
-
MrBazsi
senior tag
válasz
wallace 234
üzenetére
2 évig volt B8am, soha semmi bajom nem volt vele! október óta van meg a B9, dettó semmi baja nincs, ugyanolyan jó mint a B8 volt, nincsenek képi anomáliák, mozgáshibák, semmi.
BXről nem tudok véleményt alkotni de szerintem erős túlzás azt mondani bármilyen oledre h kivágnám az ablakon... -
Mcleod
tag
válasz
wallace 234
üzenetére
Baja nincs, de annyiért tudom kb. megvenni amennyiért a B7-et eladni, és lesz rá 3 év gari. Szóval így azért csak megéri. Volt arról infó, hogy milyen képbeállítások mellett érdemes használni? Leginkább HBO-GO, Netflix, Médialejátszó és Vodafone tv lesz rajta, mondjuk azon segíteni nem lehet
. -
Archttila
veterán
válasz
wallace 234
üzenetére
Szerintem a B8-al sem lehet gond.
Chros-nak is az van es TM off -al hasznalja. -
alaves
addikt
válasz
wallace 234
üzenetére
Valahol azt írták, hogy a B sorozat chipje gyakorlatilag a B7-é, alpha7 néven.
Lehet, hogy ezt teszik át majd az A1-be. A B-be meg berakják mondjuk az alpha9 gen1-et. -
válasz
wallace 234
üzenetére
A legtöbb említett problémát nem veszed észre, ha nincs mással tapasztalatod, vagy nincs mellette a "jobb" tévé.
Ez olyan hogy maga az OLED kb 95%-a az élménynek, és amin a szőrőzés megy az kb 5% (max 10%).
Nyilván Vincent féle emberkéknek mondani kell valamit, hogy értelme legyen összehasonlítani magukat az OLED-eket is egymás között. Meg ügye a maximalista videofil megközelítés is látszik, tehát nem az a lényeg hogy kiváló/nagyon jó, hanem azon belül is a legutolsó milliméter is a legjobb legyen.
A legtöbb dolog ami probléma vagy különbség, az emberek 99%-nak fel sem tűnik.Szerintem a nagy belépő ugrás az maga az OLED, az a 90-95% fejlődés, amitől mindenkinek leesik az álla (általában átlagembereknek).

Szerintem akinek sose volt OLED tévéje, az a BX-től is ugyanúgy elhasal annyival jobb még ígyis, mint egy "átlagos" LCD. Főleg, ha tényleg olcsóbban is adnák.Persze nyilván a többségnek ugyanígy leesik az álla egy gagyi LCD után, mondjuk egy QLED felsőbb kat tévétől is.

Max amikor sötétben filmeznek, "jobban nekiülnek kihasználni", akkor tűnik fel, hogy azért van pár zavaró dolog még, amit ugye az OLED lép meg/tüntet el végleg.Szerintem a BX-el jelenleg nem az a baj, amit tud, hanem az ára, hogy annyival nem olcsóbb, hogy ne lehetne rávenni az embereket inkább a CX-re pl. (persze akik picit tudatosan vásárolnak, és a megfelelő "szakiba" futnak bele, aki nem csak eldani akar, mindegy mit - vagy megnézik/elolvassák a mértékadó review-erek véleményét mielőtt vesznek valamit)
-
válasz
wallace 234
üzenetére
Jah, ha nem fogják annyira venni, akkor van remény hogy lépnek valamit.

Szerintem egy "tényleg olcsóbb" OLED opciónak sokan örülnnének, akiknek most még elérhetetlen kategória.
-
válasz
wallace 234
üzenetére
Nos, remélhetőleg tanulnak belőle, és a következő belépőszint nem lesz ennyire butítva. Vagy pedig olcsóbban fogják adni. (nagyobb diffivel legalábbis)
-
Haart
addikt
válasz
wallace 234
üzenetére
Ez az europai verziój a H9G-nek?
Nem rossz amugy. De nincs hdmi2.1. Nemmintha jelenleg fontos lenne, de én nem 2 évre veszek tv-t hanem 5-6-ra. És mire oda jutunk valszeg ki lesz használva a 2.1 is.
Egyenlőre megvárom az idei TV-ket meglátjuk mit tud a sok micro/mini-LED.
-
Archttila
veterán
válasz
wallace 234
üzenetére
Kalibralasnal ha van kulso pattern generatorod (pl RPI féle Gpattern vagy barmilyen drágább motyó) akkor szukseg van ra, amugy meg igazad van, nem kellene mutogatni, piszkaltatni

-
powerup2
addikt
válasz
wallace 234
üzenetére
Főleg hogy a netflix sima tv adás hangja sem ment át az erősítőre illetve akadt a hang több mint 2 hónapig szenvedtem vele.
-
powerup2
addikt
válasz
wallace 234
üzenetére
Bízom benne de a vicc az volt egy ideig jó volt aztán már nem de várom hogy jelezzenek már a csomagküldőtől hogy mikor hozzák a CX-et.
-
powerup2
addikt
válasz
wallace 234
üzenetére
Idén én várok változást az árba elvileg kéne csökkeni kéne mert vicces hogy a kisebb tv drágább
. Nekem a héten kicserélik a tv-ét a C9 eArc része meghalt alaplap csere is volt elvileg FW miatt van. Helyette jön egy CX 65" tévé 3 év garival..... De majd akarom cserélni egy 77" modelre mert a 65 nem nagy a moziszobámba.
Új hozzászólás Aktív témák
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kezünkben a OnePlus 15 és az Oppo Find X9-ek
- Lassú lett a Windowsod? Ezeket kapcsold ki elsőnek!
- Kivégezheti a kisebb VGA-gyártókat az NVIDIA döntése
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Filmvilág
- Linux kezdőknek
- Google Pixel topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, 100% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3840, 100% Akksi
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G8 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- 155 - Lenovo LOQ (15IRH8) - Intel Core i5-13505H, RTX 4060
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Ha mostanában vennék tévét, megvárnám a JZ1500-at, kiváncsi vagyok, hogy sikerült az új hűtött panellel. Mindig is szerettem a panát.

Most levettem a régi TV-ről a HDD-t és azzal is ugyanaz. Mivel le tudja kapcsolni a HDD-t ha nem megy a L.P. vagy ha a készüléken kapcsolok így eléggé érdekes a jelenség. Valami egyéb beállításra gondolok, ami elkerülhette a figyelmem.
.
Vhiktor