Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- eBay-es kütyük kis pénzért
- N€T0X|N: 4070 Super -> 5070ti
-
LOGOUT
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
belan
addikt
-
hunspikey
őstag
válasz
szkutyi
üzenetére
Lehetséges.. de én akkor is látok egy trendet az egészben ami nem neki kedvez hosszú távon sajnos.
Valószínűleg a G3 azért lett bravúros mert első generációs MLA lévén még az eredeti nagy koponyák dolgoztak rajta, míg a későbbi facelifteket már kiadják a kiscsíráknak míg a nagy koponyák átmennek fejleszteni a következő valós generációs lépcsőt.
-
alaves
addikt
válasz
szkutyi
üzenetére
Ha elindítod és belepörgetsz a fényes jelenetekbe a 1080p/HDR rilíznél (LG-n is mkv-ból HDR10-ben, S90C-n gyönyörű, de szerintem C3 belső lejátszó is hasonlóan értelmezi), akkor láthatod hogy sokkal több értelme van ennek a módosításnak, mint amikor 300-400 nit lesz a vége. Inkább olyat nézek, mert a gyakorlatilag SDR-re redukált HDR/DV-nek nincs értelme. Megnéztem a BD50-t is, az is 1000 nit, de azzal sincs probléma, nagyon szép az is.
-
Sasi001
őstag
válasz
szkutyi
üzenetére
Legalábbis szemre nem vettünk észre semmit. Persze tény, hogy Lg-nek magasabb az eladása, de nagyon sokan veszik már a Samsung-ot is a vásárlás növekedésével viszont nem tapasztalható a hiba bejelentések növekedése. Mindenki azt szajkózta, hogy majd az idő de lassan már cserélgetik le az első generációs (QD-oled) tévéket a felhasználók probléma nélkül.
-
powerup2
addikt
válasz
szkutyi
üzenetére
Pl a g4-et láttam az alzába nekem tetszett de ott pl a samsungot jobbnak véltem. Ebben a kategóriába mindegyik tv jó, lehet miniled lehet oled, hanem maga az hogy mennyi tv romlott el egy adott márkából. Ami jelen esetben az lg-t nézve nem jó reklám. De az biztos oled terén LG-ből adnak el a legtöbbet igy abból is kerül ki a legtöbb hibás.
-
Sasi001
őstag
válasz
szkutyi
üzenetére
Nálad a samsung nem jön be másnak az Lg. Van ilyen. Én is kifogtam nekem sem kellene Lg emiatt. Bár most a 77s95D előtt megfordult a fejemben az Lg. de hamar elvetettem a gondolatot. Nem bírom a rózsaszín tintinget és még a mai napig jellemző rá. Marad a homogén QD-oled.
-
Delphinus
kezdő
válasz
szkutyi
üzenetére
de van. van egy alap fényerő szint hdr filmnél majd mikor jön a hdr effekt, ÉRTSD: nap,lámpa bármi, akkor az sokkal nagyobb fényerejű lesz ugye. de én erre az ALAP FÉNYERŐRŐL beszéltem hogy mi határozza meg. a mastering, vagy valahol olvastam hogy az sdr fényerőt használja ilyenkor. IGEN tudom hogy vált a tv a forrásanyagok között, de ezért tettem fel a kérdést.
-
hunspikey
őstag
válasz
szkutyi
üzenetére
Itt van ugyan az a képi profil ugyan az a képkocka csak egy hosszú expozíció hogy lássuk mi van a frameben.
Magyarul itt látszik hogy itt a fórumon csak arról szól a kép küldés hogy kinek mit exponált a kamerája. Semmilyen valós következtetést NEM lehet levonni semmilyen fotóbólEzért kértem tőled a rögzített értékekkel exponálást mert azt viszont igen is össze lehet hasonlítani.

-
hunspikey
őstag
válasz
szkutyi
üzenetére
Nekem nem egyértelmű... DV fehéregyensúlya messze a legjobb, illetve szerintem tónusokban is az nyer. Most nyilván azt ne várjuk, hogy amennyiben a filmesek ezt egy ennyire sötét jelenetnek gondolták, akkor legyen meg a 1400 nit, nem lesz... nem is kell - mert itt kvázi egy gyertyaláng fény van jelen.
Lehetek pofátlan és le tudnád fotózni a következő adatokkal ugyan ezt a jelenetet?
ISO 800, 1/6 sec, WB:6500
Ezt a kamera alkalmazásod "PRO" módjában tudod beállítani.
Ettől ki fog égni a pasi arca, de meglátom, hogy mennyi a sötét részlet.
Köszi!
-
-
Vhiktor
Topikgazda
-
junkpod
nagyúr
-
alaves
addikt
-
hunspikey
őstag
válasz
szkutyi
üzenetére
a DV-t azért elég nehéz elengedni amikor pl egy Netflixen minden de értsd minden DV-ben van ma már. Csak a régi release-ek újra kínálatba helyezésekor találni esetleg hagyományos SDR 4k-t netán old-school FHD-t, de minden ami most készül DV-vel megy fel. Szóval ez szerintem egy igen is hétköznapi probléma, ráadásul igaz a Disney+, Apple TV és kicsit a Prime esetén is. Egyedül a Skyshowtime, meg a Max az ahol nem minden release DV, de azért ott is szaporodik, Max-on inkább.
A C9-ről meg szerintem azért érdemes egyáltalán szót ejteni, mert kb reprezentál minden OLED TV-t B7-C2 tengelyen, ugyanis a G széria kivételével ezek kvázi kotta ugyan azon TV-k voltak. Egymás mellé teszel egy B7-et egy CX-el és nincs különbség. Egy az egyben azt történt a G3-ig bezárólag mint ami a mobiltelefonoknál történik. Haverom Samsun S23-a kotta ugyan azt tudja mint az én S21-em. Még talán picit szarabb a fotója. Nincs olyan magas MTF görbéje az optikájának, bár ez lehet egyéni telefon probléma.
Na, visszatérve a TV-kre:
Másik érvem meg szimplán az, hogy nem csak most frissen az OLED táborba lépőkkel kell számolni. Rengeteg korábbi OLED TV tulaj nézi minden évben, hogy na, történt-e végre már valami?
Reálisan a G3 akkorát szólt, hogy minden ilyen 7-8-9-X-1-2 szériás tulaj ezt leste és amint látta hogy az MLA panel igen is brutál javulást hozott egyből váltott. Én is ezért váltottam. C3-ra sosem váltottam volna C9-ről!
Fotó küldözgetésnek sajnos nem sok értelme van. Ha csak nem ugyan azon telefonok ugyan azon rögzített pro expozíciós módjával fotóznánk de erre kicsi esélyt látok.
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
szkutyi
üzenetére
Eddig még talán lehetett azzal magyarázni, hogy kevés volot a háztartásokban azon tv-k amiknek elegendő fényerejük lett volna (mondjuk 300 nit körül van egy belépő tv) és ezért készítették úgy a tartalmakat ahogy. Bár ezt azért nagyon bele kell magyarázni

Most már, hogy terjednek el a valóban nagy féynerejű tv-k, remléhetőleg a masterek már megfogják ugorni a minimum 1.000 nitet és nem kamu HDR-eket adnak ki, amik valójában HDR konténerbe ágyazott SDR tartalmak. És nem csak fénysűrűség tekintetében, hanem sokszor a színek sem lépik át a Rec709 színteret (hiába P3 színtér szerepel a masterban, ha valójában a képi tartalom Rec709 alatt mozog
) -
Vhiktor
Topikgazda
válasz
szkutyi
üzenetére
Ha be van kalibrálva egy C és egy G szériás oled, akkor a sötét részleteknél nincs különbség, zajosodás és egyéb nem kívánatos dolgok lehetnek, de más nem, mint pl fénysűrűségbeli különbség nem.
A C3 és G3 között 2 különbség van
1.: maximális fehér fényerő
2.: színek fényereje, de ez is csak bizonyos tartalmaknál látszik, sötét jeleneteknél nem, mert ott ugyanaz.Nem feltétlenül az a jó, ha minden látszik.
Pár hónappal ezelőtt, ha emlékszel pont ebből a témából kifolyólag hasonlítottunk össze képeket a Te tv-den, az éppen akkor nálam lévő tv-n, és tőkéletesen egyforma volt, talán pont @huspikey tett be egy képet amin nagyon nagyon emelkedett volt a feketeszint, aminek hatására jobban látszódtak a rélszletek, csak éppen a szabványhoz nem volt köze (persze képek alapján ezt nehéz megítélni).
-
hunspikey
őstag
válasz
szkutyi
üzenetére
Na, általad linkelt harmadik kép, talán sárkányok háza, G3-on ott van a háttér, C3-on semmi sincs a bal oldalon feketébe dől az egész.
Pontosan ezt látom élőben is.
Átmentem a barátomhoz aki megvette a C9-emet, beraktuk a "Dark" című TV sorit az Apple TV-ről. Bakker, null koma null a láthatóság a dobozon belüli jeleneteknél - még a vivid sem menti meg - azt a sorit szerintem nem lehet megnézni és C osztályú TV-n, ha csak nem kalibrált. G-n elfogadható. Nem szép, de látod.
-
-
junkpod
nagyúr
válasz
szkutyi
üzenetére
Elnézést ha félreérthetően fogalmaztam, de nem érdekel, hogy te mit gondolsz vagy más mit gondol egy tv funkció használatáról. Akinek tetszik használja.
Egyszerűen felhívtam a figyelmedet egy ténybeli dologra, miszerint nem minden tv és tv néző egyforma, akkor sem ha minden LG paneles (kivéve akit kivéve). Erre te válaszul akkor is és most is csak mellebeszelsz.A topik lakó szurkitését látom, azonban a törölt posztokat nem, így természetesen nem mások irasaira reflektaltam és nem is érzem szükségét, hogy számomra bárki bizonygassa, indokolja a torleseket és tiltasokat. Nem tartozik rám.
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
szkutyi
üzenetére
Engem lehet fikázni nyugodtan, nagyon nem érdekel, azért nem lesz moderáció kérve.
Arról nem is beszélve, hogy tévedhetek én is, de ott van rtings, akik saját maguk találnak ki teszteket bizonyos dolgokra és meg is osszákl a mérésket, mérésekkel meg kár kötekedni.
A mérleggel is lehet veszekedni ha túl nagy súlyt mutat, de általában az sem téved. -
-
Kobe
veterán
válasz
szkutyi
üzenetére
Jurassic Park Világuralom
a Max-os theatrical cut verzióban 43.20 - 43.30 között, amikor a kék hátterű párbeszédről a felvillanó sárgás háttérre a kocsikkal, vált a kép akkor ugrik felEgyébként kipróbáltam, valszeg valami Max-os dovi ás appletv kombó hülyeség lehet, bár jobban gyanakszom a Max-ra mert vinyóról és appletv-n Infuse / Jellyfin kombinációval nem mutat hasonlót
Az apple tv-t átdugtam másik hdmi-re, ugyanúgy felvillan a Max-os verziónálAz LG saját appját nem szedtem le, mert már LG fiókot kér a letöltéshez is, azt meg csináljon az akinek 2 anyja van....
-
-
belan
addikt
válasz
szkutyi
üzenetére
Na ez azért már jobb kép van fekete , az a kép amit a fórum társ készíttet egy jó Mini led tv be is sokkal jobb fekete meg a kép . Persze ezeken a képen annyira nem jön át valóság szóval Viktornak teljesen igaza van ! S90c sokkal jobb készülék mint a 806! Kiváncsi lennék Viktornak milyen tv-je van .
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
vrolee79
csendes tag
válasz
szkutyi
üzenetére
Lehet inkább elvi kérdés, hogy egy 550.000ft-os tv-nél ne kelljen már kompromisszumot kötni.
Igen, jelenleg jóval kevesebb a HDR10+ tartalom, de nem akarok bután nézni, ha 1-2 év múlva megfordulna a trend.
Azt mondod, hogy inkább LG?
A távirányító és a Skyshowtime (tudom gáz, de gyerekek miatt az is szempont) miatt is inkább LG lenne a befutó, na meg a garancia sem mellékes. -
alaves
addikt
válasz
szkutyi
üzenetére
Elvileg a streaming-nél a mastereléshez nem nyúlnak, azonosnak kellene lennie az UHD BD-vel (csak a tömörítés történik). Bár a FEL-el hozzá tudnak adni utólag is (pl. 1000 nit ---> 4000 nit). Másik példa, nagyjából azonos csapat készítette Mad Max 2015 (4000 nit) vs. Furiosa 2024 (900 nit). Meg lehetne vizsgálni a csúcsfényerőt 1-2 évre visszamenőleg pár filmnél a NF, AMZN vs BD50 vonatkozásában (akinek van kedve és ideje letölteni mindkét verziót néhány filmből). És még a HDR10/HDR10+/DV-nél is azonosnak kellene lennie, mert a technikai határ mindháromnál 10000 nit (csak a statikus/dinamikus metaadat különbözhetne).
Új hozzászólás Aktív témák
- LG OLED 55 B3 - 120Hz, 140cm, 4k - gari, fóliás
- LG OLED65B49LA AI 4K HDR 120HZ Smart Gaming 65" OLED TV!
- Bomba ár!!Garanciás LG OLED 65C3 (164cm) TV/4K 120Hz/Evo/ Dolby Vision/HDR10/beszámítás van
- LG OLED C1 48"
- LG 83B4 - 83" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- ÚJ Microsoft Surface Laptop 7 13.8" 2K - 120Hz Érintő - Snapdragon X Elite - 16GB - 512GB-2 év gari
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3763, 100% Akksi
- Honor Pad X8 / 4/64GB / Wi-Fi / 12 Hó Garancia
- Játékra vagy Munkára! Csere-Beszámítás! I7 3930K / Nvida GTX Titan X / 16GB DDR3 / 500GB SSD!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3195, 95% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
telefonon hol kell be lépni ?meg próbálom
Ha a frissítés miatt lenne ilyen gond azt már tudnánk. Nálam az appletv4k az okos otthon központ a frissítésekkel képben vagyok.

A MA.WEB-DL-es anyag amelyet láttam (már nincs a mag-on), annak csúcsf.: ~1700 nit, átlag: ~700 nit.
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Vhiktor