Hirdetés

2020. szeptember 19., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  OLED TV topic

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-05-21 15:05:16

LOGOUT.hu

OLED Televíziók - témaösszefoglaló

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#701) Bbutton válasza Partz (#700) üzenetére


Bbutton
(csendes tag)

Pont ezt a modellt néztem ki..

A jófogáson most egy cég 699 ezerért árulja...

Sajnos nálunk a 27%-os ÁFA agyon ver mindent.

Talán azért jövőre hivatalosan is benézhet ezen ár alá..most 1 milla.Az nagyon sok...

(#702) sirig


sirig
(újonc)

Sziasztok!
5 napja vettem egy 55c6v modelt.
Volt már jó pár tv-m, plazmától kezdve az LCD-ig, mindent kipróbáltam, tehát, a véleményem szerint, van viszonyítási alapom. Hogy a maximumot hozzam ki belőle (nem mintha "out of box" nem lett volna jó!), elhívtam osztrák barátomat, aki professzionálisan foglalkozik kalibrálással és 2 hosszú nap után állíthatom, hogy én még tv-n nem láttam ilyen élethű színeket, ilyen gyönyörű képet!
Több mint 1100 eredeti blu-ray lemezem van és, sokakkal ellentétben :) , én szeretem a 3D-t. Ezen a tv-n, a 3D egy álom ! A megjelenés full HD, nincs crosstalk és semmiféle más anomália. A kép mélysége egyszerüen lélegzetelállító. Persze, az "egyszerű BD képe is gyönyörű. A felskálázás 4K-ra tökéletes.
Ha valaki ilyen tv-n gondolkodna, akkor nyugodt szívvel tudom ajánlani. Biztos nem bánod meg... :)

(#703) Bbutton válasza sirig (#702) üzenetére


Bbutton
(csendes tag)

Kár, hogy ívelt. Így szóba sem jöhet.

Egyébként gratulálok hozzá! És ahhoz is, hogy vannak olyanok, mint Te is, akik a fizikai képhordozókat preferálják..Hazánkban ez kiment a divatból..Sajnos..1100 Blu Ray lemez...Írigyellek!

(#704) sirig válasza Bbutton (#703) üzenetére


sirig
(újonc)

Köszönöm !
Az íveltséggel kapcsolatban - nagyon szubtil, alig észrevehető. A Samsung ívelt modeljeihez képest, mintha nem is lenne. :)

(#705) mettek válasza sirig (#702) üzenetére


mettek
(őstag)

Nekem tegnap hozták ki az uj tv-m: 55 920v, ergo a tied tavalyi modellje. A boltban a srác azt mondta hogy képre ugyanazt fogja nyújtani mint az uj széria. Előtte 60-65 colos ledben gondolkodtam de végül ezt vettem meg mert extra fél áfás akcióban volt, igy baromi jo áron volt az Oled-ek kozott.

A képe iszonyat, és ezt ugy mondom hogy egy Pana st50 plazmát váltott. Eszméletlen feketéje van, szuper színek, élethű, még a youtubeos 4k videók is lélegzet elállítóak. Bele se merek gondolni mit művelne valós 4k blu rayyel. Ez a televíziók jövője! Az LG megcsinálta és ha a többi gyártó nem hozza be a lemaradását akkor bizony a felső kategóriát az LG fogja uralni mert aki 7-800ezer fölött vesz tv-t és nem oledet választ az nem komplett :DDD

(#706) Bbutton válasza sirig (#704) üzenetére


Bbutton
(csendes tag)

Ma voltam a MM-ban, és megnéztem az Oled TV-t, amit vettél. Csodálatos a képe, persze 4K-s anyaggal ment. Az íveltésege engem zavart, elég hosszan néztem, és bizony nagyon észrevehető.
Továbbra is tartom, hogy csak sík Oled jöhet szóba. Egyszer.

[ Szerkesztve ]

(#707) sirig válasza mettek (#705) üzenetére


sirig
(újonc)

Gratulálok az új tv-hez !
Már tavaly is gondolkodtam az oleden, de kisebb "gyermekbetegségei" miatt, nem vettem még a 2015-ös szériából. Mielőtt bármi technikai újdonságot vásárolok, hetekig olvasok, járom a külföldi fórumokat, hogy minél több információval rendelkezzem és számomra a legjobb ár/érték arányú eszközt vásároljam meg. Mivel tuudom, hogy max. 2-3 évig használom az új beszerzést, így nagyon fontos az adott termék minden egyes hibájának és erősségének a megismerése. Számomra, az idei oledek érték el azt a technikai szintet, amelyet teljes mértékben elfogadhatónak tartok. A tavalyi oledek is kiváló tv-k és abban mindenki biztos lehet, hogy a fekete ezeken a kijelzőkön, tényleg fekete :), de mindenkinek más a priorítása és (itt újra kiemelném), számomra a tavalyi medellek nem voltak még eléggé kiforottak.
Még UHD-lejátszóm nekem sincs, de épp az előbb néztem (Netflix) egy 4K (Dolby Vision HDR technikával masterelt) filmet és nem győztem csodálkozni :Y és épp most böngészem az internetet, hogy hol tudnék egy új UHD-playert vásárolni... :D

[ Szerkesztve ]

(#708) qqzs válasza sirig (#707) üzenetére


qqzs
(őstag)

Melyik filmet?

(#709) sirig válasza qqzs (#708) üzenetére


sirig
(újonc)

The Do-Over - Adam Sandlerrel.
De a Marco Polo sorozat is Dolby Vision HDR masterelt.

(#710) Petykó78 válasza sirig (#709) üzenetére


Petykó78
(tag)

Köszi a rövid ismertetőt.
Az ST50 is kalibrált tv volt és ahhoz képest is annyival pontosabbak a színek? Nekem plazmám van de az idei típusok elgondolkodtattak a váltásról. A korábbi LG modelleknél sötét-közel fekete képtartalomnál tapasztalható világos sávosodás itt már nincs jelen?

(#711) Strezi


Strezi
(senior tag)

Pár kép az aktuális modellekről, brutál az üveglapos kivitel!

ITX Aorus X570i, Ryzen 3950x, 2080Ti, 32GB@3600, 1TB NVME 4.0 SSD

(#712) sirig válasza Petykó78 (#710) üzenetére


sirig
(újonc)

Szia,
három plazma tv-m volt - az egyik egy Panasonic, még nagyon a sík képernyős tv korszak kezdetén (full HD-t nem is tudott, csak 720p), később egy Pioneer Kuro 5090 és végül a Panasonic 55VTW60 (és persze egy pár LED-es is :) ).
Egyik sem volt képes olyan gyönyörű színeket és mély feketét varázsolni, mint ez az új oled-em !
Semmiféle sávosodást nem vettem észre a kijelzőn és a kinti fórumokon sem olvastam ilyen hibáról. Ami talán érdekes lehet azoknak, akik a "B" modellen gondolkodnak és sokat szeretnek játszani (PC, PS, XBox) a tv-n,
az input lag nagyon magas ezeken az oldeken. A "C","E" és "G" modelleknél kb. 32-35 ms, míg a "B"-n kb. 53-55 ms. Sokan arra gyanakodnak, hogy ez a processzortól van, mivel 3D megjelenítés nincs, sem pár más gimmick ami a többi modellekben van, így az LG egy gyengébb SoC épített be a "B" modellekbe.
Még egy érdekesség - és ezt az LG hivatalosan is megerősítette - az idei modellekbe, a "B"-től a "G"-ig, mind ugyanazon (magas) karakterisztikákkal gyártot kijelzőket (paneleket) építik be tehát, elméletileg, egy "B" és egy jóval drágább "G" modell között, a kép megjelenítésében (a színek, a mély fekete megjelenítése, stb.) nem lehet semmi különbség.
Persze, azt mindnyájan tudjuk, hogy panel és panel között lehet és van is különbség...
Én, a mai napig,a fát kopogtatom, hogy egy ilyen tökéletes panelt fogtam ki, mint ami az én kis "C"-ben van :)

[ Szerkesztve ]

(#713) Partz válasza mettek (#705) üzenetére


Partz
(senior tag)

"Az LG megcsinálta és ha a többi gyártó nem hozza be a lemaradását akkor bizony a felső kategóriát az LG fogja uralni mert aki 7-800ezer fölött vesz tv-t és nem oledet választ az nem komplett"

Mióta bejött az oled tévé fronton én is így voltam vele, de most ért el oda az lcd technológia, hogy elgondolkodnék felső kategóriában egy Sony Z9D-n. Tengeren túl már kapható, van aki konkrétan az idei E6 oled tévéről váltott és pozitívak a visszajelzések. Jövőre nagyon kiélezett lesz a verseny, ha a Samsung is bedobja a Hyperion qunatum-dotos lcd-jét.

(#714) qqzs válasza Partz (#713) üzenetére


qqzs
(őstag)

Hogy oldottak meg a hattervilagitas beszurodest?

(#715) Strezi válasza qqzs (#714) üzenetére


Strezi
(senior tag)

Nagyon sűrű led mátrix adja a háttérviláégítást meg VA panel, gondolom.

Ránézésre legalább 160 x 90 vagy hasonóan magas részletességgel. Pontos számot még nem láttam, de nagy előrelépés az eddigiekhez képest. Már majdnem OLED :))

Itt van pár jó kép róla: led matrix és kontraszt

[ Szerkesztve ]

ITX Aorus X570i, Ryzen 3950x, 2080Ti, 32GB@3600, 1TB NVME 4.0 SSD

(#716) nobeige válasza Partz (#713) üzenetére


nobeige
(tag)

Ne vicceljünk mar ezzel a samsungos qd parasztvakitassal. A valódi qd tv még nagyon sok évnyi távolságban van - ha lesz egyáltalán valaha. A qd film meg pofon a szarnak az LCD hibái szempontjából.

(#717) Partz válasza qqzs (#714) üzenetére


Partz
(senior tag)

Elég sűrű fókuszált led-eket használnak. Lefuttattak egy zóna számoló tesztábrát, szabad szemmel nem volt látható ugrás az egyes zónák között. Itt már igazából nem is beszélhetünk klasszikus zónákról, mivel minden led egyéni vezérlést kapott.

nobeige

Itt nem qd filmet használnának, valahol írtam róla megkeresem.

"Jövőre vagy 2018-ban Samsung a Hyperion quantum-dot-os lcd tévék bevezetését tervezi. Röviden ennek a lényege; kék led-ek használata háttérfény gyanánt, vörös-zöld színszűrők helyett pedig quantum-dot réteget használnának minden egyes pixelnél, ezek teljesen elnyelnék a kék hullámot és 90% feletti hatékonysággal gerjesztenének vörös illetve zöld hullámot. Ezzel sokkal magasabb fényértéket lehetne elérni, mivel a színszűrők az energia ~2/3-át elnyelik (ez a nagy fenéje jelenleg az Lg oled tévéinek), színtisztaság is magasabb lesz mert a színszűrők ezen is rontanak. Ezek a kijelzők előzetesek alapján 4000-5000 nit képesek lesznek, 97% körüli Rec.2020 színtér mellett. Ez még mindig csak az előszele lenne a terveben szereplő valódi rgb quantum-dotos rendszereknek, amit még 5 évre tesznek."

Ha ezt kombinálnák egy Sony szintű új háttérvilágítás rendszerrel, nagy előrelépés lehetne. Persze közel nem olyan tökéletes megoldás, mint egy pixel vezérelt technológia. De kinek mi a fontos, itt már vannak mérhető előnyök az oled-vel szemben. Nem azt mondom, hogy jobb technológia, csak hogy ezzel is számolni kell és ne járjunk szemellenzővel, mint sokan mai napig a plazma korszakot követően.

(#718) Madwe válasza Partz (#717) üzenetére


Madwe
(veterán)

Részemről a fényes részekkel jelenleg sincs problémám, ellenben a sötétekkel, ez arra pedig nem ad választ ha jól sejtem. Persze a színtisztaság üdvözlendő :)

(#719) Migee


Migee
(tag)

Sziasztok.

Ha az ember főleg HD illetve Sd tartalmakat néz, van létalapja egy 4k TV-nek ?

910 vagy 920 ? esetleg a lapos EF9500 ?

A 910 már aránylag elérhető. Kérdés, hogy a panel illetve elektronikában megéri-e az ártöbbletet a 4k.

(#720) nobeige válasza Migee (#719) üzenetére


nobeige
(tag)

Anno én úgy spekuláltam, hogy próbát tenni az OLED-del éppen jó lesz egy 910. Nem egetverően drága, aztán pár év alatt még javulthatnak illetve olcsóbbodhatnak majd az OLED-ek, és ha bevált, akkor 3-4 év múlva veszek egy újat, akkori középkategóriát.

(#721) Tipli41


Tipli41
(csendes tag)

Üdv!
Hátha tud megoldást valaki!
55eg920v. Miért van az hogy a hd adásokon nem tudom a upc táviránytóval a hangot szabályozni csak a tv hangerővel?
Tök zavaró,a tv-n a hang 50,a upc távval szabályozom a hangot sd csatinál-de ha átváltok hd-re-a tv felüvölt hiába veszem 0-ra a hdboxon a hangot?
Köszi!

(#722) Partz válasza Madwe (#718) üzenetére


Partz
(senior tag)

Kicsit tovább gondoljuk a dolgot. Mi van akkor, ha a mostani kevert fehér oled sub-pixeleket lecserélik kékre és elé ezt a quantum-dot szűrőt teszik. Ott vagyunk mint a mostani Lg oled tévék, csak igazi rgb pixel struktúrával, nagyobb színtisztaság-színtér mellett, és jóval energia hatékonyabban. Úgy tudom így tervezi ennek a rendszernek bevezetését a Nanosys. Egyben biztos vagyok, fogunk még látni oled quantum-dotos hibrid kijelzőket.

Közben persze az Lg is fejleszt, ma szellőztették meg, lehet jövőre r-g-b komponensekből keverik már a fehér oled összetevőket, több gyártó javaslatára. (wrgb pixelstruktúra, színszűrő marad) Ezzel szintén a színtér-színtisztaság növelése a cél. Jelenleg sárgás-kék keveréket használnak.


Ez az idei Lg féle Woled panelek színképe

(#723) mettek válasza Partz (#713) üzenetére


mettek
(őstag)

Majd ha korom sötétben olyan fekete képet ad a led tv a sötét jelenetekben, hogy nem látom hol a tv széle (mint ahogy az oled 920-asomon) akkor azt mondom ok, versenyképes lett az led, addig nem!

Eszméletlen fekete, színek és még fényerő is társul az oledhez, szerintem évekig nem lesz ha egyáltalán lesz majd olyan led ami ilyen képet ad majd.

(#724) mettek válasza Migee (#719) üzenetére


mettek
(őstag)

910 ugye full HD, a 920-as 4k-ja rengeteget dob a látványon, szépen skáláz fel. Értsd 720p-s barátok közt is teljesen korrekt a tv-n, nem zajos, darabos. Egy youtube 4k videó már beájulós látványt nyújt. Plusz a 910 procija gyengébb így lassabb a tv menüje.

(#725) qqzs


qqzs
(őstag)

Persze hogy van alapja. (most a jon a szokasos fotonezesnel mindenkeppen :) )
De pl most elkezdtem a Marcopolot netflix, 4k HDR. szepen beultem a teve ele fotelbe 2.5meterre van a fejem . neha megcsap a mongol sztyeppek illata meg le kell porolnom a sivatagi reszek utan magam :)

(#726) Madwe válasza qqzs (#725) üzenetére


Madwe
(veterán)

Azt tudod azért ugye hogy egy netflix 4k a tömörítés miatt kb egyenértékű egy sima 1080p blurayel? :D A rendes 4k-t nem streameken kell keresni...

(#727) qqzs válasza Madwe (#726) üzenetére


qqzs
(őstag)

az lehet de amikor 1080p rol 2160p re valt akkor midig wow van :)

[ Szerkesztve ]

(#728) AVhelper válasza Partz (#722) üzenetére


AVhelper
(senior tag)

Jason Hartlove, a Nanosys vezérigazgatója a HD Guru-n megjelent interjúban azt nyilatkozta:
"What is the advantage of QLED technology?

Hartlove: The advantage of QLED is that instead of using the white OLED material, for example, we can use a blue OLED back light and then in front of that blue light we can put selectively patterned red and green quantum dots. So now we have all of the efficiency advantage and no color filter in the system. You can actually get rid of the color filter. The color filter on every sub pixel throws away two thirds of the light energy that’s coming from the back light. The filter comes off of the sub pixel level but the quantum dot technology is delivering red, green and blue light. Today’s OLED approach is very lossy. But if we can have a blue light source, pixelate it, and in front of it have either no conversion layer or red quantum dots then the whole system efficiency would increase mathematically by a factor of 2.8 over a system using color filters."

Szóval jól tudod.

(#729) Petykó78 válasza sirig (#712) üzenetére


Petykó78
(tag)

Korrekt válasz :R
Külön öröm, hogy az elérhető akkori legjobb képminőségű tévékhez képest is ennyivel többet tud nyújtani. Lassan nálam is eljön a váltás ideje. Viszont úgy tűnik megint beszívtam a konzolosdi miatt. Panasonic plazmánál is a drágább típust kellett választanom a jóval kisebb input lag miatt. (GT60 ST60 helyett). Ebből a szempontból úgy tűnik a "B" széria nálam nem opció.
Köszi mégegyszer, használd egészséggel.

(#730) Migee


Migee
(tag)

A 920-as illetve az EF950V között mi a különbség azon kívül, hogy az egyik ívelt, a másik lapos ?

(#731) BMW001


BMW001
(nagyúr)

Hasznal valaki 55EA980V -t? Elirtam, mert 4k-t nezek. 950,960,970V -rol beszelek. Nagyon filozok azon, hogy a sima LCD helyett inkabb rafizetek egy OLED-re. A problemam ott van, hogy mindig csak hajlitottat latok, amire semmi szuksegem, konkretan herotom van tole.

Kerdes megerne e az OLED a felarat?! 980V smart rendszere milyen fejlettsegi szinten van? Vagy ha nem a hajlitott, akkor mi az ajanlott?

[ Szerkesztve ]

Don't Tread On Me

(#732) hello28


hello28
(aktív tag)

Sziasztok
Esetleg 910v valami beállítás sima sd és fullhd adasokra?
Próbálom mindig finomítani de ti jobban értitek a dolgokat !!
Köszönöm előre is

Másik dolog Média lejátszóval nyomom a filmeket régebbi a 210 pop órán esetleg egy idei kiadás javít a dologkon esetleg minőségbe ?
Írtak mar hogy ha 4 k küldök ki rá és azt a idei média lejátszók vissza rakja fhd ba esetleg jobb lehet a kép !!igaz lehet?

[ Szerkesztve ]

(#733) mettek válasza hello28 (#732) üzenetére


mettek
(őstag)

Nem lesz jobb a kép szerintem. Az egy full hd tv. Sajnos annak olyan a képe amilyen. Én is néztem MM-ban és ezért is vettem a 920-as 4k verziót. Távolabbról kell kicsit nézni. Full hd-nál kb 2-2,5 méter az ideális távolság egy 55 colos tv-nél. Ja és a képi beállítást ne élénk módba hanem mozi/színház módba tedd, annak jobbak a beállításai.

(#734) hello28 válasza mettek (#733) üzenetére


hello28
(aktív tag)

Szia
Azt tudom de esetleg valami egyedi beállítás ??
Ami jó lehet ?
Tudom full HD de annyit nem akartam tvre úgy is ez se kevés viszont így is a sima LED 4k tvket szerintem veri így is....

(#735) mettek válasza hello28 (#734) üzenetére


mettek
(őstag)

én az alap színház és eco kép beállításoknál jobbat nem tudtam kihozni belőle.

(#736) hello28 válasza mettek (#735) üzenetére


hello28
(aktív tag)

Értem
Köszi
Amúgy kalibráltatni megérné szerinted ?vagy ezt a dolgot hogy gondolod ?

(#737) mettek válasza hello28 (#736) üzenetére


mettek
(őstag)

ugye itt a fekete fekete. szóval az nem tud javulni. Max a színek lesznek valósághűbbek de én ezért nem adnék ki pénzt, ez így is messze szebb a legtöbb LED tv-től de nálam pl még a Panasonic st50 plazmától is szebb a képe.

(#738) Partizan182 válasza hello28 (#736) üzenetére


Partizan182
(senior tag)

Hali,

EG910 tulaj szintén, én kalibráltattam, legjobban elköltött 20 ezer Ft-om volt. Észrevehetően kontrasztosabb a képe, pontosabbak a színek, a piros az piros és nem narancssárga, eltűnt a kékeszöld "fátyol". Színekhez nem kellett nyúlni, amint a szürkeskálát kisimítottuk minden a helyére zuttyant.

Egyébként ezt érdemes megpróbálni:

Movie vagy ISF mode

Oled light: 70 (nappal) / 35 (éjjel) (ez kb 220 / 120 nit nálam)
Brightness: 54 (körül, test pattern-el nézd a tiéden pontosan hol van)
Contrast: 90
Sharpness: 0
Colour: 50
Tint: 0

White balance: Warm 2 (elsőre nagyon sárgának fog tűnni, de hidd el ez a jó, a többi túl kék)

Gamma: 2.4 (kalibrálás előtt, a 2.2 faszább lett kalibrálás után).

Minden egyéb (éljavító, zajcsökkentő, trúmóson stb) off.

[ Szerkesztve ]

(#739) nobeige válasza Partizan182 (#738) üzenetére


nobeige
(tag)

Meg akartam kérdezni, hogy a sharpness miért 0, de gondoltam előbb leellenőrzöm a beépített médiajátszóval.
Nagy meglepetésemre az égegyadta világon semmi különbséget nem láttam a beállítóábrán a függőleges és vízszintes élesség min és max állásá között...

A super resolution ki és bekapcsolása között volt különbség, de a fokozatok között ott se volt, legalábbis a beállítóábrán.

Amúgy szerintem trumotion, meg super resolution, éljavító ízlés szerint, érdemes ezekkel játszani. SD-n segít...

(#740) Partizan182 válasza nobeige (#739) üzenetére


Partizan182
(senior tag)

SD-n csak az utolsó kenet segít...

(#741) mettek válasza Partizan182 (#738) üzenetére


mettek
(őstag)

truemotion nélkül olyan szaggatós lesz a film hogy nem lehet nézni.....legalábbis nálam

(#742) Partizan182 válasza mettek (#741) üzenetére


Partizan182
(senior tag)

Kinek mi jon be, engem a szappanopera effektel ki lehet kergetni a világból. MadVR ilyen szempontból nagyon bevált, remekül simítja a 24p anyagokat 60hzen is.

(#743) hello28 válasza Partizan182 (#742) üzenetére


hello28
(aktív tag)

Köszi szépen ki próbálom
Amúgy hol érdemes kalibráltatni ?es 20 lett a vége ?
Ebbe mi van benne egy beállítás vagy ez hogy működik ?
És tényleg akkora lett a különbség ?
Megvagy elégedve tv vel?
Mert tényleg igaz nem 4 k de oled és a sima LED tv-k ami 4 k is sehol nincs ilyen mint az oled ..nem bántam meg

(#744) BMW001


BMW001
(nagyúr)

A LG 55EG960V, 55EF950V, 55EG920V. Vagy talan meg a OLED55B6V, de az dragabb buli lenne. Mik a kulonbsegek az elso 3 eseteben? Azok ugye a regebbi szeriabol valok. A B6V pedig mar a friss. Kerdes, megeri e a felarat? A hajlitott kepernyo mennyire zavaro OLED eseten?

Uzemidot lehet ezeknel csekkolni?

[ Szerkesztve ]

Don't Tread On Me

(#745) Pumma válasza BMW001 (#744) üzenetére


Pumma
(nagyúr)

Nézd meg itt. Van összehasonlító, de a gyári honlapon is. Emitt meg a 2016-ost.

Ha kérdésed van írj privit!

(#746) mettek válasza BMW001 (#744) üzenetére


mettek
(őstag)

én a 920v-t vettem. Az eladó srác pedig azt mondta hogy nem látni képi különbséget a tavalyi és idei között. az idei nem hajlított. számomra egyáltalán nem zavaró, igaz ezt szemből kell nézni. Ha kicsit oldalról nézi az ember akkor eléggé látszik a hajlitás. Ha akciósan tudod megvenni akkor szerintem a régi modell a nyerő.

ja igen, üzemidő. elvileg a korábbi oledek élettartama kisebb volt. Külföldi cikkben azt olvastam hogy 30.000 óra körüli. Talán a tavalyi modell is még ide tartozik, ezt nem tudom. a legújabbak 100.000 órásak már. Mondjuk nálam csak 1-1 mozifilm megy rajta, úgyhogy hosszú életnek néz elébe de azért kötöttem rá plusz 3 év garit, így 5 évig nyugodt vagyok.

de ez a 30ezer se kevés. napi 5 órával évi 1800 óra...akkor is elmegy 15 évig :DDD ...ha meg reggeltől estig megy akkor meg 7-8 évig....addig meg úgyis megérik a cserére.

[ Szerkesztve ]

(#747) mettek válasza BMW001 (#744) üzenetére


mettek
(őstag)

a hajlítás tényleg csak látószög szempontjából lehet gond ha kissé oldalról nézné valaki. De itt nincs olyan gond mint a sima lednél hogy csunyábban bevilágít a széle. itt sötétben nem látod hol a tv széle ha sötét jelenet megy....konkrétan nem látod a tv-t. Még a plazmám se volt ilyen fekete :)

(#748) Partizan182 válasza hello28 (#743) üzenetére


Partizan182
(senior tag)

Amúgy hol érdemes kalibráltatni ?es 20 lett a vége ?

Én a Kalibri.hu-n kértem meg, igen egy 20-as volt.

Ebbe mi van benne egy beállítás vagy ez hogy működik ?

Hozza a srác a műszert és beállítja a TV-t nappali/éjszakai tévézéshez. A fényerő/kontraszt/szín dolgokat te is meg tudod csinálni pattern alapján, amihez műszer kell az a fehéregyensúly/gamma állítás + színek (utóbbihoz nálam nem is kellett nyúlni).

És tényleg akkora lett a különbség ?

Félreértés ne essék: alapból nagyon szép volt a képe és relatíve pontos is (kicsit feljebb tekersz raktam előtte/utána eredményeket). Viszont szebb lett. A kérdés hogy ha fél millát kiad az ember egy TV-re azon a huszason szarrágjon-e ami kihozza a készülékből a 100%-ot.

Megvagy elégedve tv vel?

So-so. Esetek 95%-ban pofánverősen jó a kép. A maradék 5%-ban hányás. Banding/Vignetting nem nagyon javult Május óta, nyitottam rá jegyet az LG-nél, meglátjuk mit mondanak.

Mert tényleg igaz nem 4 k de oled és a sima LED tv-k ami 4 k is sehol nincs ilyen mint az oled ..nem bántam meg

Soha nem mennék vissza LCD-re.

(#749) hello28 válasza Partizan182 (#748) üzenetére


hello28
(aktív tag)

Először is köszönöm a részletes leírást !!
Igen én is igy vagyok vele érdemes lenne beállítani !!Annyit megér!!
Ezeket amit mondtál hibákat elmesélted az Lgnek gondolom erre a válasz majd ez ilyen nem?
Amúgy kár hogy alig van 48 60fps filmek mert azok nagyon szépek amúgy !!
Tettel fel képeket állítás után ??

(#750) hello28


hello28
(aktív tag)

Szia
Amúgy kalibrálas során alap vagy fejlett?es videó processzor állítás érdemes ? és a 3D?
Szerinted vagy mit érdemes ?
Köszi előre is ?
Amúgy ezek a kalibrálasok fixen maradnak maximum ha elromlik a tv nem?tehat törölni nem tudom !?

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  OLED TV topic
Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.