Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  OLED TV topic

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-12-12 22:14:59

LOGOUT.hu

OLED Televíziók - témaösszefoglaló

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#40051) Jakesz válasza daneel_hu (#40049) üzenetére


Jakesz
őstag

Erre a méltányossági garanciára én nem alapoznék, mert a füzetben a garit kizáró okoknál ott van, hogy beégés esetén nem érvényes. Innentől kezdve nem méltó említésre, ha mondjuk 20 beégett tv-ből egyet cserélnek.
Ha pedig mindazokat a dolgokat leírnák, amit hiányolsz a leírásból, akkor a vásárlók jó része elolvasás után már vinné is vissza a tv-t, mivel ők használatra vettek tv-t, és nem azért, hogy hímestojásként kelljen bánni vele.

(#40052) daneel_hu válasza Jakesz (#40051) üzenetére


daneel_hu
addikt

"Erre a méltányossági garanciára én nem alapoznék, mert a füzetben a garit kizáró okoknál ott van, hogy beégés esetén nem érvényes. Innentől kezdve nem méltó említésre, ha mondjuk 20 beégett tv-ből egyet cserélnek."

Eddig világszerte mindenhol az összeset cserélték ahol beégés-probléma volt, gyári garanciaidőn belül. Tehát ugorjunk... pipa.

"Ha pedig mindazokat a dolgokat leírnák, amit hiányolsz a leírásból, akkor a vásárlók jó része elolvasás után már vinné is vissza a tv-t, mivel ők használatra vettek tv-t, és nem azért, hogy hímestojásként kelljen bánni vele."

Éppen ezért nem írják bele.
Ha viszont szerinted elolvasná vásárlás előtt a csomagban rejlő(!) kis füzetecskét - ezt nem is értem hogyan gondolod(?) :D - akkor valóban gondolkodhatnának.
De ilyen nincs, nem életszerű, 100 emberből jó ha egy tájékozódik előtte a neten esetleg.
Odamegy, tetszik neki - megveszi - jobb esetben nézelődik hol vannak jobb árak stb, agyal rajta kicsit.

[ Szerkesztve ]

(#40053) nünüke1975


nünüke1975
aktív tag

Ha biztosra menne az Lg a beégéssel kapcsolatba,akkor megadnák a 10 évet. Pl mosógép direct drive. Az is Lg. Ott adnak 10 évet

(#40054) adamssss válasza ChoppR (#40036) üzenetére


adamssss
veterán

Ha van minosegi sound bar-od akkor igen.

Addig gyorsítottuk a világot míg mi magunk maradtunk le...

(#40055) FollowTheORI válasza Joshi (#40037) üzenetére


FollowTheORI
nagyúr

Nem degradálja... ezt nem tudom ki írta vagy hol olvastad.

Alapvetően a szubpixelfényerőt, vagyis az ahhoz szükséges áramot/feszültséget állítja be/kompenzálja... tehát amennyivel csökkent a fényerő, annyit próbál erősíteni rajta... vagy valami ilyesmit csinál. Nyilván a pontos dolgot nem tudom, nem tudni, mert nincs leírva sehol.

Ez hülyeség, hogy a többit is rontja... már a gondolat is. :D :B

[ Szerkesztve ]

Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m

(#40056) Calogero válasza nünüke1975 (#40053) üzenetére


Calogero
addikt

De csak a motorra ad 10 évet. Ha 3 év után medöglik rajta az elektronika ami nem javítható (vagy csak horror áron), akkor ugyanúgy dobhatod ki az egész gépet a 10 év garis motorral.. Parasztvakítás az egész.....

(#40057) FollowTheORI válasza Calogero (#40056) üzenetére


FollowTheORI
nagyúr

Az én LG mosógépem most lesz 7 éves és semmi baja, sehol egy rozsda vagy bármi... nyilván hangosabb, mint új korában, de semmi más baja nincs... szóval szerintem simán bírni fogja a 10 évet. :)

De igazad van amúgy, csak azért szerintem ritkán romlik el 10 év alatt a többi része is (relative). Szóval azért nem parasztvakítás.

Persze sokat számít azis milyen környezetbe (párás, vagy jól szellőző/szellőztetett, stb) hogyan van használva...

Off vége. :D

[ Szerkesztve ]

Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m

(#40058) julius75 válasza FollowTheORI (#40057) üzenetére


julius75
aktív tag

Reméljük így lesz. De azért aki kicsit benne van a hajtástechnikában, az tudja jól, hogy a legkevesebb hibalehetőséggel pont az a "direct drive" motor rendelkezik az egész mosógépben. Szóval valóban nem akkora kunszt az a 10 év.

A magam részéről oled esetén megelégednék 5 év garival is, még ha az a beégésre nem is vonatkozik. Elfogadom, hogy a technológiának vannak gyenge pontja, amit odafigyeléssel ki lehet védeni. Ennek tudatában veszem vagy nem veszem.....
De például egy w széria esetében nem mindegy, hogy a plusz 3 év garit kapom vagy biztosításként kell kifizetni....

(#40059) Fisha válasza Calogero (#40056) üzenetére


Fisha
őstag

Mondjuk az is vicc, hogy 2020-ban még mindig egy mozgó alkatrész a legmegbízhatóbb része egy terméknek.... :(

Ezzel a beégéssel az az inkorrekt, hogy erre simán figyelmeztethetne menet közben a TV, ha túl sok ideje van meghajtva egy-egy terület ugyanúgy. De gondolom a marketingosztályon "kiközvéleménykutatták", kiszámolták, hogy jobban járnak a gariztatásokkal, mint ahogy ezzel a korrektebb eljárással járnának.

[ Szerkesztve ]

(#40060) sebgutkopf válasza hunspikey (#40042) üzenetére


sebgutkopf
őstag

Azért az kemény, hogy már az 5. héttől (érzékenyebbeknek még hamarabb), már látható a magentán a beégés, a többi színnél később jön elő és erősödik, de nem kellenek ide évek statikus téma esetén.
Ellenben a színtér alig változott, míg a fényerőben jobban bárja hosszútávon (12000 óra) az oled mint az IPS.
Összességében ha a beégés parán túl tudunk esni a készüléknek megfelelő tartalom használatával, akkor igen csak sokáig jó szolgálatot tehet egy OLED tv (még a régebbiek is), nincs ok az elkeseredésre.

(#40061) sebgutkopf


sebgutkopf
őstag

Ha már beégés para. A logo-k okozzák leggyakrabban. Amerika egy híresen pereskedő társadalom, őszintén szólva csodálom, hogy még senki nem indított pert a tv csatornák ellen, hogy XY csatorna miatt károsodott az OLED tv-je.
Miért a tv gyártó tehet a beégésről, normál használat esetén nincs észlelhető beégés, míg a csatornák a fix logókkal, vagy egyéb sarkokat csúfító tartalmakkal idézik elő a beégést. Fizessék ők a panel cserét, őket kéne beperelni. Legyenek logo mentesek, vagy max áttetsző fehér logo max 2 percig reklám után, stb... minden másért meg fizessenek.
Jó vicc, hogy a user fizeti a tv előfizetést és még a készülékét is tönkre teszik. Ha fizetős a tartalom, akkor legyen logo mentes, márpedig ingyen kábel tv nincs.
Van kedve valakinek egy próba pert indítani? :))

(#40062) rothfb válasza sebgutkopf (#40061) üzenetére


rothfb
veterán

Vicces, de van abban valami, amit mondasz. Én sosem értettem ezeket a színes csicsamicsa logókat. Meg, hogy sokszor már minden sarokba jut valami mozgó színes sz@r. Nem azt mondom, legyen logó, de áttetsző, fehér és ennyi. Vannak csatornák, akik már felismerték ezt, nem értem, a többi miért nem lát az orránál tovább. Ráadásul nézőket is vesztenek. Itt van pl a Sport1-2. Érthetetlen számomra, hogy évtized is kevés volt az élénk logójuk lecserélésére. Már a plazma Samsungomon is meglátszott a hülye élénk logójuk, de oleden kerülöm is a nézésüket. Érdekes a sokat szídott (politikailag) Spíler képes volt ennek a logó hülyeségnek a felismerésére. De ott vannak a Digi csatornák is, a fehér átlátszó logóikkal. Miért nem látja a többi csatorna, hogy átléptünk a 21.-ik századba? Voltak plazmák, most vannak oledek, egyre több. Miből állna alkalmazkodni?

(#40063) Fisha válasza rothfb (#40062) üzenetére


Fisha
őstag

Azért erre azt is lehet mondani, hogy vicc olyan TV-t gyártani, ami tönkremegy abban, hogy TV-ként üzemel. Persze ettől függetlenül reagálhatnának a csatornák az igényekre, de nem őket érzem ludasnak az ügyben.

(#40064) salapp válasza Fisha (#40063) üzenetére


salapp
addikt

Nyilván ha lenne a világon bárhol komoly fogyasztóvédelem, már régen kötelezték volna a gyártókat, hogy ne használják az oledre a "televízió" megnevezést, hanem a "mozgókép megjelenítő" vagy hasonló szavakat. Akkor lenne védhető a bármilyen statikus elemek kapcsán kialakult kijelző hiba. Hiszen valljuk be, ha egy kijelző mást is megjelenít (kiégett elemek), mint a ráküldött képi anyag, az hiba.
Sajnos akármennyire irritáló is a műsorszóró csatornák által a képernyőre pakolt statikus szemét, mégsem ők a hibásak azért, mert az eszköz nem alkalmas arra, amire a megnevezése szerint alapvetően gyártották.
Mondjuk tévézés céljára nálunk is a VA lcd szolgál, de ez nem elvárható az átlag felhasználótól.

Cathrine Tate: -Computer says: nooo!

(#40065) Jakesz válasza rothfb (#40062) üzenetére


Jakesz
őstag

Nem gondolom, hogy a hazai csatornák készítőit akár csak gondolatban is foglalkoztatná, hogy a logókkal kárt tehetnek a tv-kben, mivel az országban az oled tv-vel rendelkező háztartások aránya tuti 5% alatt van.

(#40066) rothfb válasza Jakesz (#40065) üzenetére


rothfb
veterán

Pedig az utóbbi időben nem véletlenül szaporodtak el a fehér átlátszó logók. Nem puszta hobbiból álltak át páran erre a logó stílusra. Tehát vannak akik gondolkodnak is, nem csak vegetálnak és a dollárjelek vannak a szemük helyén.

[ Szerkesztve ]

(#40067) owen23


owen23
tag

Sziasztok!
Van egy samsung tv-m.
Samsung q60rat.
Van egy xobox one x-em.
Hogy tudom beállítani hogy tudjak 4k-ba játszani?
Képeket mellékeltem ott elakadtam.

Köszönöm.

http://hardverapro.hu/apro/elado_egy_uj_logitech_x-530-as_hangfalszett/hsz_1-50.html

(#40068) rothfb válasza owen23 (#40067) üzenetére


rothfb
veterán

Egyrészt nem sikerült képeket mellékelni, másrészt rossz fórumba írtál.
Ide írj:
link

(#40069) PuMbA válasza owen23 (#40067) üzenetére


PuMbA
titán

Semmit, ha HDMI 1.4 kábellel kötöd össze és a játék támogatja a 4K-t, akkor abban fog menni :)

(#40070) Joshi válasza rothfb (#40066) üzenetére


Joshi
titán

Igen én is észrevettem az egyre több sima fehér logót, de még jó néhány csatorna használ színeket a statikus logójában.

(#40071) daneel_hu válasza sebgutkopf (#40061) üzenetére


daneel_hu
addikt

"Miért a tv gyártó tehet a beégésről, normál használat esetén nincs észlelhető beégés, míg a csatornák a fix logókkal, vagy egyéb sarkokat csúfító tartalmakkal idézik elő a beégést. Fizessék ők a panel cserét, őket kéne beperelni. Legyenek logo mentesek, vagy max áttetsző fehér logo max 2 percig reklám után, stb... minden másért meg fizessenek.
Jó vicc, hogy a user fizeti a tv előfizetést és még a készülékét is tönkre teszik. Ha fizetős a tartalom, akkor legyen logo mentes, márpedig ingyen kábel tv nincs.
Van kedve valakinek egy próba pert indítani? :))"

Mert fordítva ülsz a lovon. :)
A tévé egyik feladata, hogy tévéműsort jelenítsen meg az adott készüléken, a tévéműsor már 30 vagy 40 évvel ezelőtt is "logós" volt, tehát ez nem kéne ujdonságnak lennie egy készülékgyártónak.
Ha nem képes ilyen műsort megjeleníteni - vagy rövidtávon is károsodik -, akkor azt nehezen lehetne tévének hívni.

Nyílván a kompromisszum lenne a jó, ami lényegében zajlik is. Tehát a tévécsatornák csökkentik a rikitó szarjaikat a logókban, az LG pedig méltányossági alapon panelt cserél.

Lehetne amúgy törvényileg is kötelezni a tévécsatornákat az átlátszó fehér logóra, de erre valami közös akarat kell, aztán lenne rá mondjuk EU-s szabályozás. De amíg az ötlettől egy ilyen szar eljut a törvényig az több év.
Egyébként nincs az a oledes per ahol ne a gyártó bukna szerintem... gyári profilok 80-as, 100-as oled fénnyel. Hírsávot beégeted 3-400 óra alatt. A kiskönyvben az van beírva, ne nézzem egyszerre sokáig... na de ha sokszor nézem rövid ideig akkor is pontosan ugyanaz a végeredmény. Utalás sincs erre.

Az érdekes, hogy az USA-ban nincs per.
De szerintem azért nincs mert full mindig peren kívüli egyezség van. :C

(#40072) hunspikey válasza sebgutkopf (#40060) üzenetére


hunspikey
őstag

Én azt mondanám, hogy érzékeny szeműek már week 4-képén vastagon látják, week 3 nálam a küszöb.

De mit is jelent ez igazából?

Legyen a 4 hét - ez szerintem fair.

A TV 20 órát ment naponta, minden nap. Azaz 4 héttel számolva kapunk 560 órát.

Azaz ezt azt jelenti, hogy ha 560 órán keresztül ég a full kotta 100% vörös - pl NETFLIX logo a képernyőn, míg a szomszédos pixeleken nem ez a helyzet, akkor ott egy kontrasztos piros hiány keletkezik, ami persze elrántja a sárgát és a magentát is.

Én néztem a felhasználói szokásaimat. Nekem naponta kb 20 percet ég ott a logo, mivel kb ennyit tallózok a filmek közt. Ez 1680 napnyi netflix filmböngészést jelent nálam (most azt hagyjuk, hogy C9-es panelem van, nem olyan "régi" mint amit teszteltek.

Ez az 1680 óra egyenlő nagyjából 5 évvel. Tehát öt évig kell minden nap netflixet böngésznem, hogy egyáltalán egy árnyék ott legyen.

Ha a friss fejlesztések igazak és a nagyobb vörös pixelek meg egyebek miatt már csak 50%-al jobban bírja a strapát akkor 7 és fél évről beszélünk.

Innentől fogva ez az ügy nálam az említésre se méltó kategóriába tartozik!

SZERK: a netflix menü nem HDR azaz az akkori fényerő kb a tizede annak amire a mai HDR panelek tervezve lettek. Ráadásul 30-as fényerő untig elég menüt nézni, az összes tartalom úgy is Dólbi Vízsön... azaz a valós helyzet valószínüleg sokkal jobb mint amit számoltam!

[ Szerkesztve ]

A whisky skót, a kávégép olasz, a TV meg Oled, épp egy LG77G3

(#40073) rothfb válasza daneel_hu (#40071) üzenetére


rothfb
veterán

Azt azért te is érzed, hogy az nem túl nyomós érv, hogy 30-40 éve van logó a csatornákon.:D Ezzel az erővel az autózásban a ketütemű motor is jogos lenne mind a mai napig, hiszen 40 éve tömegesek voltak.:D
Régen még csak volt értelmük, mert ha odakapcsoltál, tudtad mit nézel. De manapság a digitális televíziózás korában, azonnal tudod, melyik csatornán vagy. Magyarul tök felesleges a logós mizéria. De ha már mégis, legyen a korral haladó fehér átlátszó.

(#40074) Fisha válasza rothfb (#40073) üzenetére


Fisha
őstag

Inkább az lenne a helyes autós hasonlat, hogy ez olyan mintha a tesla kötelezné a közútkezelőket, hogy úgy tegyék ki a táblákat, hogy az ő autója fel tudja ismerni azokat. Az se reális. Ehhez képest a logókkal egész jól állunk, annak ellenére hogy elég kevés embert érint a probléma. Oledből sincs túl sok, és akinél egész nap megy a logós csati, az meg sokszor nem is fogja észrevenni ha beég.

[ Szerkesztve ]

(#40075) rothfb válasza Fisha (#40074) üzenetére


rothfb
veterán

Én csak arra akartam utalni, hogy ha 40 éve kis felbontású, mai szemmel pocsék minőségű adás volt, ma annak már nincs létjogosultsága. Jó a Teslás hasonlat is, minden nézőpont kérdése.

(#40076) daneel_hu válasza rothfb (#40073) üzenetére


daneel_hu
addikt

Nem ragaszkodom a logók, de ettől még 40 éve ott vannak. :)
Csak azt állítom, hogy a tévékészülékek gyártóinak tudniuk kell mire kell fejleszteni. Nem fordítva.
Ausztráliában ugye törvényileg ez nem is elfogadható. :) Mármint nincs olyan, hogy megmondom előre azt, hogy beéghet a csatornalogó és ezáltal a garancia érvényét veszti.

(#40077) sebgutkopf válasza daneel_hu (#40071) üzenetére


sebgutkopf
őstag

Egyik felet se kéne védeni, ez egy kollektív felelősség. A tv gyártó előállít egy tv nevezetű megjelenítő eszközt, ami jobb képminőséget tud mint eddig bármi, de van néhány technológiai sajátosság.
A tv adó pedig abból él, hogy eladja a műsorát és abban érdekelt, hogy magas legyen a néző száma. A potenciális nézők között terjed az újabb technológiás tv nevezetű megjelenítő eszközök. Kérdés hogyan reagál.

Lemond ezekről a nézőkről (néző betartja a gyártói ajánlást, hogy nem néz semmi logós tartalma), felvállalja, hogy kárt okoz nekik, vagy alkalmazkodik a piachoz?

Egy próba per tök poén lenne. Ahol macskát tesznek a mikróba és még meg is nyeri a hülye, ahhoz képest ez bőven egy értelmes per lenne.

(#40078) julius75 válasza sebgutkopf (#40077) üzenetére


julius75
aktív tag

Szerintem meg egyszerűen nincs mi alapján perelni.
Ha az RTL Klub holnaptól a képernyő közepére teszi a logót, háromszoros méretben, már elnézést, de semmi közöd hozzá.
Nem nézed, lemondasz minden előfizetést, tiltod a csatornalistából....bármi oké, de hogy ezért pereld, nos az vicces lenne.
A tv gyártóját is nehéz lenne véleményem szerint, hiszen ő ismerteti a "beégést", mint a technológiára jellemző jelenséget, aminek a csökkentése érdekében természetesen mindent elkövet, mind szoftveresen, mind pedig az újabb panelek fejlesztésével hardveresen.
Ettől függetlenül úgy árulja a terméket, hogy a beégés nem hiba, ezért nem garanciális probléma.
Személy szerint ezt a megkötést sokkal jobban / szívesebben elfogadom, mint a sima lcd-nél jelentkező bevilágításokat, felhősödéseket, amelyek sokszor használhatatlanná teszik az egész tv-t.

(#40079) daneel_hu válasza julius75 (#40078) üzenetére


daneel_hu
addikt

"A tv gyártóját is nehéz lenne véleményem szerint, hiszen ő ismerteti a "beégést", mint a technológiára jellemző jelenséget, aminek a csökkentése érdekében természetesen mindent elkövet, mind szoftveresen, mind pedig az újabb panelek fejlesztésével hardveresen."

Ez az ami sajnos nem igaz.
Különben nem lennének pl a WebOS-ben csili-vili magenta és sárga statikus elemek.
De még a gyártó szoftverében is vannak, így azt kell mondjam: nem tesznek meg mindent ezért.
Értem, hogy beég a kacsatévé logója az user error, de ha a webos alapmenüje ég be vagy a youtube színes pöcke a menüben az kinek a sara?

(#40080) Pro Koryak válasza daneel_hu (#40079) üzenetére


Pro Koryak
addikt

... hát a pöcöké! :DDD

Megint megy a pöcköcörülész a beégéssel, minek?
Akinek nem gond anyagilag, nyugodtan vegyen oledet és élvezze, akinek nem egyszerű a megvétele sem, az meg ne és nem fog fájni a feje.

[ Szerkesztve ]

(#40081) julius75 válasza daneel_hu (#40079) üzenetére


julius75
aktív tag

Mi az, ami a WebOS-ban folyamatosan ott van? Például a híradó alatt is?
Mert azért gondolom nem a menüben töltött idő az, ami majd tönkrevágja a képernyőt.

(#40082) salapp válasza julius75 (#40078) üzenetére


salapp
addikt

"tv gyártóját", ennyi, ha tv-nek hívja a készülékét, akkó vizesnyolcas, mondaná Besenyő Pista bácsi.
Mindegy, akik oledet vet(t)ünk, úgy aratu.., akarom mondani, 1. elfogadjuk vagy 2. fingunk nem volt róla és a kiégett kacsa/filmbox stb logóval, vagy éppen snooker fanként, akinél a zöld posztó trapéz visszamarad egy hosszú szezon után, majd mérgesen tárcsázzuk a szervízt.

Cathrine Tate: -Computer says: nooo!

(#40083) janos666 válasza salapp (#40082) üzenetére


janos666
nagyúr
LOGOUT blog

Látom, nagyon bele akar égni a topic nyelvezetébe ez a kiégés dolog. :DDD
Pontosan ugyan úgy néz ki az égés PDP-n és OLED-en: mindig ott a sötétebb, ahol a legtöbbet volt hajtva, és PDP-n is degradációról volt szó, így nem értem miért kell ezzel ennyit variálni.
Ha így folytatjuk, meglesz az utódja a plazmás "kiszökik belőle a gáz" mesének, mikor majd nagyítóval keresik az emberek a kis lukakat a kijelző felszínén, ahol kiégett egy-egy pixel.
Ugyan így nem szerencsés azután, hogy a magyar köznyelvben egy "kiégett" fényforrás az, mikor abszolút működésképtelenné vált (elégett az izzószál, stb), nem csak meggyengült.

TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

(#40084) salapp válasza janos666 (#40083) üzenetére


salapp
addikt

Tökmindegy, arra várhatunk, hogy degradációnak nevezze az átlagmadzsar.
Nédda, Maris, belegyógyult a sporttéjvé loggója, a franc essen bele. :D
Azért plazmán szerintem jobban lehetett korrigálni, igaz, hamarabb össze lehetett szedni egy ghostot.

[ Szerkesztve ]

Cathrine Tate: -Computer says: nooo!

(#40085) Fisha válasza salapp (#40084) üzenetére


Fisha
őstag

Csinálnátok nekem még egy kis interpolációs tesztet? Leginkább C9-en érdekelne, de minden más is jöhet, akinek kedve van hozzá. Még mindig a kedvenc tesztesetem: Planet Earth 2.
Ezúttal 5. rész: grasslands. 48:00-tól. Üldözi a farkas a gidát. 2-es dejudderrel megnézitek nekem, hogy milye?. B9-en egyszerűen minősíthetetlenül fos. Gyakorlatilag hol ott van a gida a képen, hol nincs.
Előre is köszi a tesztet.

[ Szerkesztve ]

(#40086) julius75 válasza salapp (#40082) üzenetére


julius75
aktív tag

Igen, így is értelmezhető, ahogyan te írod.
De talán úgy is, hogy hiába képes az én autóm a német autópályán 212 km/h-ra, ha a tervezett 250ezer km élettartamból (hasraütött szám) túl sokat erőltetem ezt a tempót, akkor vélhetően lényegesen hamarabb kifektetem.
És attól függetlenül, hogy él még rá a garancia, nem esküdnék meg, hogy fogom is tudni érvényesíteni.

Továbbra is azt mondom, hogy túl van ez a dolog aggódva, de persze ettől még létező.
Ismert, a jelenlegi oled technológia talán legnagyobb hibája. Aki ezzel nem tud / akar együtt élni, szerencsére nem muszáj, van bőven alternatíva.

(#40087) salapp válasza julius75 (#40086) üzenetére


salapp
addikt

Abszolút egyetértek, aki tud a kellemetlen tulajdonságról, dönt róla, hogy így is kell-e.
Én csak a "televízió" kifejezésre, mint "false advertising"-ra hívtam fel a figyelmet.
De persze az életünk tele van ilyen termékekkel.

Cathrine Tate: -Computer says: nooo!

(#40088) julius75 válasza salapp (#40087) üzenetére


julius75
aktív tag

:R :R :R

(#40089) hunspikey válasza Fisha (#40085) üzenetére


hunspikey
őstag

Nekem van c9-em csak nincs planet earth 2 :(

Esetleg Our planet valamelyik jelenete?

A whisky skót, a kávégép olasz, a TV meg Oled, épp egy LG77G3

(#40090) sakal83


sakal83
addikt

Skacok! Beeghet az oled tv? :DDD

Mar reg olvastam itt rola :DDD

(#40091) hunspikey


hunspikey
őstag

Szerint ez a beégés téma amúgy tényleg unalmas.

Sokkal nagyobb gondok is vannak szerintem : pl vertical banding.

Tessék YouTube - on megnézni az 5% grey videót. Valami szörnyűség ahogy egy ilyen panel kinéz...

A whisky skót, a kávégép olasz, a TV meg Oled, épp egy LG77G3

(#40092) Joshi válasza hunspikey (#40091) üzenetére


Joshi
titán

Én is így gondolom.

(#40093) julius75 válasza hunspikey (#40091) üzenetére


julius75
aktív tag

Unalmas persze,....., azért jutottunk arra - amire: tudott dolog, vagy kell így vagy nem.

Átjöttem az LG LCD topikból, mert szerencsémre volt aki már megjárta mind az ips mind a va típussal. Hétvégén el is döntöttük: lesz egy 65W(9/X) a nappaliba, váltja a régi GT30-at, illetve a picur kap a szobába egy mesenézős va panelest, amiért nem kár, bármi lesz vele.

Erre reggelre mi fogad: vertical banding........... :O :Y :O :Y :O :Y

(#40094) alaves válasza hunspikey (#40091) üzenetére


alaves
addikt

A csesznye 55OLED754-en nem látható banding az AVSHD IREs 5% grey.mp4 videón, de alig észrevehető inhomogenitás azért van.

Fisha: nem mindegy a forrásanyag, ez jó lesz? Planet Earth II (2016).S01.HEVC.2160p.UHD-BD.HDR.DTS-HD 5.1.HuN-verpistike ...tesztelés indul...

Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]

(#40095) Fisha válasza alaves (#40094) üzenetére


Fisha
őstag

Igen, jogos, sajnos ez az editálási lehetősé lejárta után jutott eszembe. Nálam ez van:
Planet.Earth.II.2016.S01.UHD.BluRay.2160p.DTS-HD.MA.5.1.HUN.HEVC.REMUX-emre

(#40097) daneel_hu válasza julius75 (#40093) üzenetére


daneel_hu
addikt

"Átjöttem az LG LCD topikból, mert szerencsémre volt aki már megjárta mind az ips mind a va típussal. Hétvégén el is döntöttük: lesz egy 65W(9/X) a nappaliba, váltja a régi GT30-at, illetve a picur kap a szobába egy mesenézős va panelest, amiért nem kár, bármi lesz vele."

Ez nagyon tisztességes, és előre is gratula.
Viszont némileg lehetne hallgatni olyanokra is akiknek már legalább 3 éve van oledjük és az egyik be is égett. :)
Szerintem a WX-et vedd, lesz benne 120-as BFI, míg a W9-esben csak 60-as van. Ha plazmáztál akkor hallgass rám, ennyit megér a dolog. Vagy ha van időd nézd meg a jelenlegi oledek mozgásmegjelenítését.

(#40098) daneel_hu válasza hunspikey (#40091) üzenetére


daneel_hu
addikt

Hányszor látsz 5% grayt miközben valami tartalmat nézel a tévén? :D

(#40099) Joshi válasza Dreimus (#40096) üzenetére


Joshi
titán

Én így vettem meg a Dirt Rally 2 játékot. A honlapon 1699 Ft volt feltüntetve és annyit is vontak le a kártyámról, később derült ki, hogy elírás volt, mert valójában 16999 Ft volt az ára. Persze nem tudtak mit tenni, mert ugye az digitális játék volt amit egyből letöltöttem. Egy tévénél nincs ilyen gond, mert egyszerűen nem szállítják ki.

(#40100) chros válasza julius75 (#40093) üzenetére


chros
őstag

A vertical banding kutya faxa a potencialis tinting-hez kepest! :D

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  OLED TV topic
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.