Hirdetés

2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  OLED TV topic

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-12-12 22:14:59

LOGOUT.hu

OLED Televíziók - témaösszefoglaló

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#31553) Victoryus94


Victoryus94
őstag

Sziasztok.

Megjött az LG 55OLEDB8-as TV-m szerdán. Erről írnék pár szót röviden:
Én nem TV-ként, hanem médiaeszközként fogom használni, tehát nincs sem antenna, sem beltéri egység rákötve.
Ami ezzel kapcsolatban zavar: Nem találtam meg, hogy lehetne beállítani alapértelmezett forrásnak a PLEX-et, vagy bármely más appot. -Így ugyanis fekete képernyő, vagy "Nincs jel" felirat fogad minden bekapcs-kor.
Következő problémám az internettel van:
1. Van egy 10/100-as UTP portja (mivel még ideiglenes helyen van a TV ezt nem tudtam tesztelni)
2. Wifi elég lassú, állítgatni kell a routert hogy használható legyen. N-es szabványon elég lassú, 4K tartalom streamelésére alkalmatlan.
Az AC-s szabványt bár támogatja, nagyon nem mindegy neki, milyen csatornára van állítva a router. Ettől függően lehet 2-3mb/s-et is, és 80-90-et is mérni (többet még nem sikerült, de még játszadozom majd a beállításokkal).
Szintén wifi probléma. Bekapcsolás után nincs wifi, nem csatlakozik fel magától azonnal, csak jónéhány perc után, vagy a wifi beállításokba navigáláskor.
Ami tetszik: A távirányító. Sokkal jobban használható, mint a Samsung hagyományos távirányítója. A szoftver is használható sebességű (bár a böngésző lassú, és képtelen megjegyezni bármilyen jelszót, macerás mindig beírogatni az email+pw párost).
Digi TV Online felületével teszteltem, ez jól működik, bejönnek az adások HD-ban.
Illetve RTLMost-tal, az nem működik. Legalább a mobil appba tehettek volna egy virtuális billentyűzetet a gyorsabb kereséshez.
Alkalmazásügyileg úgy tűnik nekem, a Samsung boltjában több magyar/általunk ismert app van, mint LG-nél, de a legfontosabbakat megtaláltam itt is.
Hang: Szerintem meglepően jó, én sokkal rosszabbra számítottam. Teljesen élvezhetők vele a filmek, és a zenék sem rosszak, így akár külső hangfalszett nélkül is használható (mondjuk én 5.1-et tervezek miután elkészült a nappalink)
Kép: Kicsit állítgatni kellett, de RTINGS jó kiindulásnak. HDR tartalomnál is található olyan profil, ami az adott tartalomhoz passzol, ezt még ki kell ismernem, ha nem akarom random végigpróbálni.
A fekete tényleg fekete. Mivel este állítgattam, volt is vele problémám, hogy bizonyos esetekben semmi fényt nem ad a TV, a távirányítót még nem kezelem vakon. :D
Viszont egy HDR tartalomnál nagy élményt ad, és egy hagyományos 1080p-s Netflix sorozat is teljesen élvezhető vele (hagyományos TV adásokra viszont bőven elég szinte bármely 100-150 ezres TV, fele annyi pluszt sem adna erre a célra mint amivel drágább).

Összefoglalva:
Én érzek hiányosságokat szoftver-ügyileg, ezen majd egy mini PC, vagy TV box fog tudni segíteni [ha találok HDMI 2.0-sat]. A távirányító kényelmesen használható. Az internettel vacakolni kell, de még épp használható 4K HDR streamhez (kábellel vagy ha közel az AP). A hangminőség elfogadható (mozi élményhez azért kell külső hangeszköz). A kép szerintem tökéletes (kis állítgatás után)

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  OLED TV topic
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.