Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  OLED TV topic

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-12-12 22:14:59

LOGOUT.hu

OLED Televíziók - témaösszefoglaló

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#30533) janos666


janos666
nagyúr
LOGOUT blog

Mostanában volt egy kis időm filmet/sorozatot nézni, sőt nemrég játszani a TV-vel és a legfrissebb CalMAN-el (5.10.1 RC1) is, és rájöttem, hogy egy hulladék az 5.10.03-as LG C/E/W8 firmware is. :))
- Azt eddig is tudtuk már szemre is, hogy a DolbyVision-ben bebuknak feketébe a sötétszürkék ezzel a FW-el, bár talán ez a legkevesebb (világos tartalomnál nem látszik, csak nagyon sötét jeleneteknél és ott sem annyira ocsmány)
- Mikor untam egy sötét sci-fi sorozat alatt (Nightfliers), hogy DV-vel túlzottan bebuknak a sötét részek, akkor rájöttem, hogy HDR10 módban tele vannak magentásba csapó banding hibákkal az árnyékos sötét részek HSR10 módban (itt először azt hittem a PC-vel van a baj, amiről DV helyett HDR10-el lehet küldeni a Netflix app képét, mert a TV lejátszója mindig DV-t használ, nem állítható).
- Az SDR módban nem zavart semmi ormótlan, de nyilván ha már ott voltam, lefuttattam azon is a CalMAN-t.

Ami nagyon meglepett, hogy a kalibrálással teljesen rendbe jött a HDR10 mód. Szóval a gyári LUT-ok okozzák a magentás shadow banding-et. SDR módban a legkisebb a különbség (de még itt is meglátszik, már szidom magam, hogy miért voltam ilyen hanyag egész Augusztusban, hogy lefuttassam, csak kevés időt töltöttem a gép/TV előtt).

Szóval most gyakorlatilag egyik HDR (DolbyVision és HDR10) se igazán jó a gyári LUT-okkal ezzel a legújabb firmware-el, ami kint van már több, mint egy hónapja (és friss bétát se látok). :U

TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  OLED TV topic
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.