Hirdetés

2021. január 17., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  OLED TV topic

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-05-21 15:05:16

LOGOUT.hu

OLED Televíziók - témaösszefoglaló

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#25023) janos666 válasza demmer123 (#25021) üzenetére


janos666
Topikgazda

Szerintem HDR-ben simán észrevehető a különbség a sötét színeken még akkor is, ha nincs egymás mellett a kettő, de az is igaz, hogy sokakat még nagyobb eltérések sem zavarnak és az is, hogy összességében így is élvezhető a kép, illetve én is inkább a C7/B8 HDR módját preferáltam akármelyik készülék SDR módjához képest (többet tesz hozzá a HDR, mint amit elvesz az Alpha 7 féle HDR színtorzítás).

Pl. nagyobb a difi (bár más tekintetben) a Cinema és Ciname Home profilok közt TV-n belül, mint a B8 és C8 saját Cinema profiljai közt (ez most mind HDR-re értendő), mégis sokan csak ízlés szerint tudnak random választani, maguktól szemre nem tudnák eldönteni, hogy melyik a "helyesebb" gyári színprofil a kettő közül (és aztán még ott vannak, akik képesek nézni a Standard-et is...).

De aki hozzá volt szokva a tényleg korrekt színekhez már SDR-ban és esetleg olyan filmet néz most HDR-ben, amit látott már korrekt színekkel SDR-ban, annak ha felhívjuk a figyelmét, hogy mit nézzen, szerintem nem nehéz észrevennie, hogy kicsit sötétebbek a szaturált színek HDR-ben, mint lenniük kéne (Alpha 7).
Ez látszik néha az arcokon is, de főleg fehér háttérre festett színes ábrákon. Pl. egy zárt térben lengő élénk színű színes sávokból álló zászló is nagyon árulkodó lehet, hogy a fehér sáv/háttér sokkal jobban "világít" a rikító színes sávokhoz képest. Olyan, mint ha külön a fehér sávra lenne fókuszálva a megvilágítás, vagy fluoreszkáló festék lenne a fehér mezőn. Ugyan így "körbevilágítja" egy fehér fal az emberek arcát, amitől relatívan érzékelve kiszürkül a bőrszín. Bár ha minden szín hasonlóan sötét és/vagy hasonlóan szaturált a jelenetben, akkor nagyon könnyen alkalmazkodik hozzá az ember és egyáltalán nem veszi észre, csak néhány jelenetben jön ki (vagy ha van mellette másik TV).

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  OLED TV topic
Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.