Hirdetés

2024. április 23., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  OLED TV topic

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-12-12 22:14:59

LOGOUT.hu

OLED Televíziók - témaösszefoglaló

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#18095) janos666 válasza Joshi (#18091) üzenetére


janos666
nagyúr
LOGOUT blog

Hardware szempontból gyakorlatilag a HDR10 is képes dinamikus metaadat kezelésre. Ha kézzel kattintgatom PC-n manuális felülírással a nit értéket, akkor ránézésre gyorsan és simán reagál a C7V is (nem villódzik a kép, csak átskálázza a kontrasztot valahogy úgy, mint ha a TV menüjében kapcsolgatnám a Dinamikus Kontraszt kapcsolót).
Persze lehet hogy nem minden kijelzőn működik így (talán csak azért tudja a C7 hardware, mert a DolbyVision miatt felkészültek ilyesmire és megörökölte a HDR10 mód is, passz).

Ez a statikusság inkább arról szól, hogy a forrásanyagban, tehát a HDR10-es BD lemezeken a videó anyagnál nem X képkockánként van definiálva ez a szám, hanem csak a teljes stream-re egyszer. De tippre egyáltalán nem tűnik lehetetlennek visszafelé kompatibilitás megtartásával megoldani, hogy sűrűn (jelenetenként) lehessen váltogatni (gondolom amúgy pont ez a Samsung féle HDR10+, csak szabványosítani kéne).

Aztán ott van a félmegoldás, amit az LG hazudik, hogy Active HDR néven csinálnak a TV-ik. Ha tényleg csak azt csinálná a Dinamikus Kontraszt Alacsony állása, amit az LG mond róla, akkor legtöbb esetben ugyan az lenne az eredmény (persze jobb előre bevésni a forrásba ahelyett, hogy a TV találgat + amúgy hazudik erről az LG, de az már más téma).

A DolbyVision pedig úgy van kitalálva, hogy a Dolby-nak legyen a legjobb.

[ Szerkesztve ]

TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  OLED TV topic
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.