Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• d4d

aktív tag

válasz szimi57 #18755 üzenetére

Egyelőre nem gondolom, hogy több kört kellene tennem. Másold be a két okosnak a hozzászólásokat, ha ki tudod hozni náluk, hogy a C3 jobb/ideálisabb a fenti két autóhoz és felhasználáshoz, megeszem a kalapom. Én mindent megpróbáltam. Értem hogy egr katalizátor meg laboratoriumi fogyasztáscsökkenés, de nekem akkor se sikerült rávenni az eszeseket hogy az SSO 0w30 mellett a VMP-t hozza ki első ajánlottként.

A Molibdén nem "helyettesíti" a Cinket
    A molibdén (MoDTC) egy súrlódásmódosító (friction modifier), ami főleg akkor segít, amikor az alkatrészek egymáson csúsznak. A Cink (ZDDP) viszont egy határréteg-kenési (boundary lubrication) adalék.

A különbség: A molibdén "csúszósabbá" teszi az olajat (fogyasztáscsökkenés), de a cink az, ami kémiailag beleedződik a fémfelületbe, és megvédi a vezérműtengely bütykeit a kopástól, amikor az olajfilm elvékonyodik.

A molibdén szuper dolog a fogyasztásnak, de a régi szelephimbás vagy hidrotőkés vezérléseknek a ZDDP (Cink) a 'páncélja'. A C3-ban ez le van korlátozva, hogy ne tömítse el a (nem létező) részecskeszűrőt.

A cink csak extrém terhelésnél kell. Ez tévedés.

A valóság: A hidegindítás minden reggel "extrém terhelés" a motornak. Ilyenkor nincs még rendes olajnyomás és összefüggő olajfilm mindenhol. Ekkor véd a fémfelületre korábban felrakódott cink-foszfát réteg. A C3-as olaj ebben a pillanatban "vékonyabb" védelmet nyújt.

A VW 504 vs. A3/B4 közötti fogyasztáskülönbség egy régi Suzukinál mérhetetlen. Beszélünk talán 0,5-1 deciliterről 100 kilométeren.

A te két autód esetén senki nem fogja kihozni a C3-at „jobb” vagy „ideálisabb” választásként. A fizikai és kémiai tények egyszerűen nem támogatják: nincs DPF, nincs emissziós kényszer, nincs longlife igény, a molibdén nem pótolja a cinket, a fogyasztáskülönbség elhanyagolható

Nekem most az is elég, hogy "olajosvili" azt mondta az sso-ra, levezetve mibe kell, milyen felhasználásra, hogy jó az elgondolás (tudta hogy jelenleg vmpt használok) Az SSO azért is szimpatikusabb mert a környezetemben vannak olyanok akik hülyét kapnak a 0ás olajoktól. Jaj az víz, nem is ken stbstb. Alig várom, hogy belekerüljön. Nem egy szégyelnivaló adatlap.

Approvals: BMW Longlife-98, MB-Freigabe 229.5, Renault RN0710, VOLVO VCC 95200356 - Service Fill, VW 502 00, VW 505 00

Sűrűség 20 °C-on: 843,0 kg/m³
    Viszkozitás 100 °C-on: 12,0 mm²/s
    Viszkozitás 40 °C-on: 60,9 mm²/s
    Viszkozitási index (VI): 198
    HTHS viszkozitás 150 °C-on: 3,57 mPas
    CCS viszkozitás -35 °C-on: 5580 mPas
    Pumpálhatósági viszkozitás (MRV) -40 °C-on: 16.300 mPa*s
    Dermedéspont: -60 °C
    Noack párolgási veszteség: 9,2 % M/M
    Lobbanáspont: 236 °C
    Teljes bázisszám (TBN): 12,5 mg KOH/g
    Szulfáthamú: 1,3 tömeg%