Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Digitális Állampolgárság Program
- 🖥️⛅
- Asszociációs játék. :)
- Bambanő háza tája
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- +363025648**
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Fűzzük össze a szavakat :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nagyon lement a szemüveg ára, mi történt?
Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
-
félisten
Nem vagyok igazán otthon az alaplapok kínálatában, de tényleg ott tartunk, hogy az adott kategóriában egy 120e Ft-os alaplap a "megfizethető" kategóriába esik?
Ez egy prémium szegmens?
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
Graphics
Jómunkásember
Jó, de ha nem vagy otthon, akkor mi a kérdés?
Most genya leszek, de:
A friss platformok alaplapjai mindig is drágán indítottak, és mivel először a felsőbb kategóriás cuccok jönnek ki, így nincs meglepetés.
Később jönnek az olcsóbb deszkák, ilyenkor ezek vannak.
Ez most a legfrissebb Ryzen szériára készültek.
Tehát nem, nem prémium szegmens, hanem friss piacra kerülés. Nagyjából meg se tudom mondani mióta így jönnek ki a friss platformok.
[ Szerkesztve ]
Eladó HP Prodesk ( i3-6100T/8GB/128GB)
-
Komplikato
veterán
A PCie4+DDR4 platformok sokkal drágábbak voltak, mint elötte bármi, ezt sikerűlt tetézni a PCIe5+DDR5 platformok áraival és semmit se ment lefelé az áruk. Régen egy 60.000-es alaplap csúcs volt.mindenben, persze léteztek extrákkal felszerelt WS lapok 100e+ áron. Ez a 120.000-es megfizethető lap régen a 30-40.000 közötti kategória volt. Most meg egy jól felszerelt lap közel negyedmillió és akkor az MSI GoodLike szériát nem is említettem. Mindezt úgy, hogy a bővíthetőség a béka segge alatt. Ha kell extra slot vegyél Xeon vagy Theadrippert, ahol a CPU+lap már milliós tétel.
És erre a lapra 120-ért nem fért bele egy Wifi?"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)
-
félisten
A kérdésre megadtad a választ.
A paraméterek alapján nem láttam azt a nagy csodát, hogy 120e Ft legyen a gazdaságos szint. (Legutóbb tavaly vettem alaplapot, 45e Ft volt a közepes szint.)
De ha ez egy új platform, akkor kénytelen vagyok érteni.
Köszönettel: MaCS
-
balojazz
aktív tag
válasz Komplikato #9 üzenetére
Asusék az olyan lapokat, amikben van vájfáj, úgy is nevezi, a végén ott van, hogy "wifi". Vehetsz olyat is, de nem mindenki igényli: gondolom, a hardcore gamerek madzagon tolják. Ebből is van wifi verzió.
Soha nem voltam trafikban. Soha nem fogok bemenni. Mindig gőzölni fogok.
-
Komplikato
veterán
Valami jót is írjak a lapról van legalább rajta egy 8x meg egy 1x PCIe, így már sokkal bővíthetőbb, mint a mai alaplapok 98%-a. Í
Wifi néha jól jöhet, meg ugye VR-t már nem sokan nyomják kábeles verzióban."Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)
-
Trailblazer
veterán
Az Asus ProArt 4060 OC tuti vétel. Nekem is ilyen van jóideje, csak akkor még kicsit drágábban mérték. Lényeg a lényeg: a 3 halk ventinek köszönhetően a legnagyobb nyári melegben sem láttam 54 Celsiusnál nagyobb maghőfokot, és mindezt tényleg kussban nyújtja. AV1 recode-ra használom jobbára Studio driverrel, ezt persze lazán kirázza a kisujjából, de persze játékra is alkalmas. Kellemes Full HD-s kártya. Nem is tervezek tőle megválni még jóideig.
Lehet más a helyesírás...? -> https://lnk.bz/fJ4V
-
válasz Trailblazer #17 üzenetére
Az csak a nevében Prime.
Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
-
Graphics
Jómunkásember
válasz Trailblazer #17 üzenetére
Ez lehet, de ezzel a vezérlőhíddal sem az alsó kategóriákban keresi a helyét.
A többit leírtam.
-
őstag
Elsőre azt hittem a Samsung 32-es monitorját végre ajánlhatom egyik barátomnak, de aztán látom csak full HD-s. Azért az komoly. Ekkora az enyém is, de 1440p-s és ő ezt látta, de persze nem is egy árkategória, nálam a G7 van. Pedig 80K-ért már megérné, ha nem ez a panel lenne a G3-ban. Persze ott a G5, de az már 120K és neki 80-90K max a keret. Max majd a Jézuska kipótolja.
RYZEN 7+ RTX Powa@1440p 240Hz hétvégén nem biztos, hogy elérsz
-
Chiller
őstag
Dehogy voltak drágák. Max a túlcsicsázott übertuninglapok.
Felfrissítem a memóriád, mert úgy látszik 2016 már nagyon régen volt.
Itt egy MSRP lista a Z170 (anno ez volt a fullos skylake platform ugye) lapokról:
ASRock Z170 Gaming K6+ ($200) / Z170 Gaming K6 ($185)
ASRock Z170 Gaming K4 ($146)
ASRock Z170M Pro4S ($100)
ASUS Z170-A (165$)
ASUS Z170-Deluxe (320$)
ASUS Z170 Pro Gaming (160$)
MSI Z170A Gaming M5 (195$)
GIGABYTE Z170X-Gaming GT ($299)
GIGABYTE Z170X-Gaming 7 ($219)
GIGABYTE Z170X-Gaming 3 ($160)
GIGABYTE Z170X-UD5 ($190)
GIGABYTE Z170X-UD3 ($165)
GIGABYTE Z170XP-SLI ($150)
GIGABYTE Z170N-WIFI ($150)
GIGABYTE Z170-D3H ($115) / Z170-HD3 ($115) / Z170-HD3P ($125)Innen vannak az árak:
https://www.anandtech.com/show/9485/intel-skylake-z170-motherboards-asrock-asus-gigabyte-msi-ecs-evga-supermicroNekem személy szerint Z170-D3H volt, ~30ezerért. tökéletesen elég volt anno mindenre. 4db DDR4 slot, m2 slot, USB3, USB-C, 3db SATA express, 6db SATA, Gigabit LAN, dualBIOS, RAID0/1/5. Két kattintás alatt felugrott 4.5GHz-re a 6600k. De persze a ram tuning is támogatott volt.
[ Szerkesztve ]
-
Graphics
Jómunkásember
2015 és valóban rég volt . 9 évvel ezelőtt egészen más árazások voltak. Igen, nagyon jól mondod, nagyon rég volt.
Ez 2024-ben nem igazán lesz mérvadó már sajnos.
Sőt a technikai fejlődés mértékét is érdemes volna nézni.Gyorsabb, jobb a 2024-es megoldás? Többet kínál?
Ha a válasz nem, akkor jogos a felháborodás, miért ilyen drága. 250$ amúgy.
Én értem, hogy anno tökéletesen elég volt mindenre, nosztalgikus számomra is, de elég hamar megtaláltam én is a korlátait ( Z170-es deszkám volt szintén.)
2024-be dollárban több az ára, és sajnos a hazai környezet nem kedvez már ennek sem.
Ez most ennyibe kerül. Új platform, szerintem sosem volt olcsó. Fentebb meg már írták, lehet venni most is előző Ryzen szériát kínáló megoldásokat is.
[ Szerkesztve ]
-
Chiller
őstag
Ez hívnák fejlődésnek igen. Ha a 8086 óta folyamatosan így emelgették volna az árakat különösebb indok nélkül, akkor most millió dolláros CPU-knál/alaplapoknál járnánk kb.
Lehet szerinted nincs ezzel gond, de én biztos nem fogadom el. Ha esetleg eljön az ideje, kényszerűségből majd fejlesztek, de a pénztárcámmal jelzem, és ameddig csak lehet kihúzom a jelenlegi konfigommal.
[ Szerkesztve ]
-
Komplikato
veterán
-
HantekDSO
junior tag
válasz Komplikato #24 üzenetére
1988-ban egy 25 MHz-es 80386-os processzorral, 80 MByte-os (dupla magas) MFM winchesterrel és 4 MByte RAM-mal felszerelt PC-t 1.400.000 -ért vettünk. (És az akkori 1,4 millió "kicsivel" többet ért, mint a mai... )
Régen az új autó kézikönyvében az volt, hogyan kell beállítani a szelephézagot. A maiban pedig az, hogy ne idd meg az akkumulátor savat.
-
A ProArt széria sztem kifejezetten jól néz ki kár, hogy a tesztek szerint játékra nem való. Hangos, rosszul hűt és nincs akkora boost mint egy TUF-nál. (4080 S tesztben)
Kár érte, kiváló ügynök volt.
[ Szerkesztve ]
S23 Ultra / Watch 6 / Q80T 65" / 14600KF / RTX 4080 S / JBL / S3000 Pro
-
Kansas
addikt
válasz Trailblazer #27 üzenetére
Ez majdnem olyan, mintha nem lenne mindegy, hogy 115W-ot(4060) vagy 320W-ot(4080S) akarsz elvezettetni vele...
Nincs olyan MI, ami képes lenne szimulálni az emberi hülyeséget... ha valaha lesz, annak tuti az emberi hülyeség lesz az oka... A Föld erőforrásai közül a legjobban az ész van elosztva - mindenki meg van róla győződve, hogy több jutott neki, mint másoknak.
-
HantekDSO
junior tag
MS-DOS 3.30 - amennyiben jól emlékszem. Egy Novell szerver ( 2.12 ELS, non-dedicated) futott rajta, öt, HDD nélküli XT munkaállomást kiszolgálva - természetesen ARCNET hálózaton keresztül! (Régi szép jumperelgetős idők... )
[ Szerkesztve ]
Régen az új autó kézikönyvében az volt, hogyan kell beállítani a szelephézagot. A maiban pedig az, hogy ne idd meg az akkumulátor savat.
-
HantekDSO
junior tag
-
moleculez
veterán
válasz Trailblazer #34 üzenetére
Nekem is 4060 van, igaz “csak” 2 fan, ASUS Dual, OC
Valami £240-ért vettem. Szerintem korrekt kártya, ár/érték arányban el van találva. Ami ennél olcsóbb az nem annyival olcsóbb mint amennyivel gyengébb. Feljebb meg fölösleges számomra a lóerő de legalább rohadt drága is.
Még nincs kész, de már majdnem elkezdtük!
-
Kansas
addikt
válasz Trailblazer #34 üzenetére
Mindegy, Az ASUS nem ad meg TDP/TBP-t erre a kártyára a saját oldalán, TPU szerint pedig alap 115W-ot eszik. Nem kell ahhoz nagyon eltaláltnak lennie, hogy ne legyenek hűtési problémái, különösen egy 320W-os 4080Superhez képest... akkort sem, ha esetleg ezen egy kicsivel könnyebb/kisebb lenne is a borda. Gyanítom, nem sok kéne ahhoz, hogy passzívan is le lehessen hűteni, ha már LP OC verzió is van belőle...
Nincs olyan MI, ami képes lenne szimulálni az emberi hülyeséget... ha valaha lesz, annak tuti az emberi hülyeség lesz az oka... A Föld erőforrásai közül a legjobban az ész van elosztva - mindenki meg van róla győződve, hogy több jutott neki, mint másoknak.
-
btoth0413
kezdő
Anyagi szempontból nem megérős
ᴀ ꜱᴢáᴍíᴛóɢéᴘ ᴍűᴋöᴅéꜱᴇ ᴀ ʟᴏɢɪᴋáʀᴀ éᴘüʟ. ᴇᴢ ᴀᴢ ᴇʀőꜱꜱéɢᴇ, ᴅᴇ ᴇʙʙᴇɴ ʀᴇᴊʟᴇɴᴇᴋ ᴀ ᴋᴏʀʟáᴛᴀɪ ɪꜱ.
-
btoth0413
kezdő
A szemüveget sem érteni
ᴀ ꜱᴢáᴍíᴛóɢéᴘ ᴍűᴋöᴅéꜱᴇ ᴀ ʟᴏɢɪᴋáʀᴀ éᴘüʟ. ᴇᴢ ᴀᴢ ᴇʀőꜱꜱéɢᴇ, ᴅᴇ ᴇʙʙᴇɴ ʀᴇᴊʟᴇɴᴇᴋ ᴀ ᴋᴏʀʟáᴛᴀɪ ɪꜱ.
-
félisten
válasz HantekDSO #32 üzenetére
Ilyesmi, de talán szürkébb.
A kijelzője kizárólag válogatott fényviszonyok között, pontosan derékszögből volt olvasható.
Tán WordPerfect 3 futott rajta, vélhetően floppy-ról. (Elfért a DD-s floppy-n.)
Kizárólag a poén kedvéért használtam egy rövid ideig. Nem volt jó...
MaCS
-
Kansas
addikt
válasz Trailblazer #39 üzenetére
Én hoztam volna be? Javaslom olvasd el még egyszer a #26-ot. Konkrétan azt írta, hogy ez a hűtés "Hangos, rosszul hűt és nincs akkora boost mint egy TUF-nál. (4080 S tesztben)" Van még kérdésed?
[ Szerkesztve ]
-
Trailblazer
veterán
Semmilyen relevanciája sincs a 4080S-nek itt, szálljatok már le róla. Akkor nem te hoztad be. Itt akkor is 4060-ról van szó, kár a minden további szócséplés. Mondjuk aki látatlanban, előre hülyézi embertársait (lásd aláírásod)... hadd ne kommentáljam. Kicsit lejjebb az elefántcsonttoronyból.
[ Szerkesztve ]
-
Kansas
addikt
válasz Trailblazer #44 üzenetére
Akinek nem inge... az megérti, miről folyik itt a diskurzus, és miért.
Meg azt se érti félre, mi van az aláírásomban. Aki meg szándékosan, rosszhiszeműen érti félre, azt csak sajnálni tudom.[ Szerkesztve ]
-
Kansas
addikt
válasz Trailblazer #47 üzenetére
Nem, részedről félremagyarázás van, nem is épp jóhiszemű.
Nem fogom a szádba rágni mi miért mit jelent, vagy érted, vagy nem. Úgy nehezebb, ha nem is akarod...
De elég ebből a szálból, állatira off, és láthatólag nem vezet sehova, csak érvek híján személyeskedsz és szalmabábot építesz, az se világos, hogy miért. Fejezd be, légy szíves!Nincs olyan MI, ami képes lenne szimulálni az emberi hülyeséget... ha valaha lesz, annak tuti az emberi hülyeség lesz az oka... A Föld erőforrásai közül a legjobban az ész van elosztva - mindenki meg van róla győződve, hogy több jutott neki, mint másoknak.
-
Trailblazer
veterán
válasz Trailblazer #49 üzenetére
Ugyanis a kutyát nem érdekli a 4080S TDP-je, és hogy a ProArt hűtése hogy viszonyul hozzá. A 4060 OC-ről volt szó, az offot ti kezdtétek. Vagy hülyének nézitek az embert, vagy ott van gond a szövegértelmezéssel. De a sajátotokéval, azt sem értitek, amit leírtok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Windows 11
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- VMware
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Digitális Állampolgárság Program
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Elite: Dangerous
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- 1000W-os Hátsó Motoros Újszerű Mountain Bike gázkarral
- Eladó LG (49UH610V) UHD TV 4K. Led hibás (Kék árnyalatúl a kép)
- Steelseries Arctis Nova Pro Wireless
- Gamer PC v4 , R5 5500 , RX 6700 XT 12GB , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 500GB HDD
- Gamer PC v3 , i7 10700 , RX 6700 XT 12GB , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 1TB HDD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest