Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Szólánc.
- potyautas: A Magyar Néphadsereg emlékére
-
LOGOUT
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Robb202
tag
válasz
Petzval
üzenetére
Köszönöm a válaszokat.
johnjohn:
Igazából ilyen tárgy sátorban szeretnék többnyire, órákat, kisebb apróbb kütyüket fotózni.
Lehet tévesztettem, de pontosan azt akartam mondani, hogy jó minőségben szeretném a képeket rögzíteni. De tényleg bitang jóban.
Az alap Obim ami a D90-hez járt (18-105) az például nagyon közelről nem tud már élességet állítani, homályos lesz a tárgy és a részletekre nem tudok rámenni. Ráadásul az OBI több sebből vérzik. Ha pl egy belső templomot fényképezek állványról vagy kézből jó megvilágítással a nagyon távoli pontok homályosak lesznek és valahogy nehéz vele olyat állítani hogy a kép minden egyes részlete éles legyen.
Ezért is szeretnék egy jó makrót ami jó minőségben dolgozza fel a képeket lehet vele nagyon közelről is fotózni, akár úgy hogy a tárgysátorba csak az objektívet dugom be a gép kint marad.
Bár kicsit off, de egy ilyen tárgysátorhoz milyen erős fény kell, hogy a képek jó legyenek? Ne sárgásak?
A lényeg, hogy nagyon szép nyálcsorgatós képeket tudjak létrehozni

-
access_denied
senior tag
válasz
Petzval
üzenetére
Senki nem vonta kétségbe a Sigma obik, lencsék minőségét. Bár nincsenek Sigma obijaim, nem kevésszer találkoztam a felületük sérülékénységükről. Elég csak a Sigma, hámlás szót beírni a keresőbe. Nyilván ez a hardcore fotósoknál hamarabb jelentkezhet. Mindenesetre ilyen "hibalehetőségről" Canonnál, Tamronnál nem találkoztam..
Az pedig, hogy a Sigma makrói csúcsak, hát... a Canon 100 (IS nem IS) és a Tamron 90 se egy rossz darab. Itt nincsenek hatalmas minőségbeli különbségek a kapott képet illetően.
Új hozzászólás Aktív témák
- Óra topik
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Google Pixel topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Formula-1
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Xbox tulajok OFF topicja
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 4060 TI 16GB ZALMAN Z1 Plus A-Data 650W
- PlaySation 5 Slim // Bontatlan /// 27% Áfás
- ÁRCSÖKKENTÉS Menő retró konfig: Q9550, Gigabyte P43, 4GB RAM, ASUS GT730
- Logitech Webkamera MeetUp 120 -os látótér, mikrofon, 4K Ultra HD
- AKCIÓ! Intel Core i7 6700K 4mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi