Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- N€T0X|N: Poloskahegy
-
LOGOUT
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
imyourfriend
őstag
válasz
szunnyadopoc
üzenetére
35-ösből é 50-esből kiindulva ha ezek a fixek a képsarkokban kicsit gyengébbek, akkor ugyanarról a helyről lőve előbb 35-össel majd kivágva az 50mm-eres gyútávnak megfelelő képméretet elhagysz némi képszélt. De szerintem ez nem túl jelentéktelen egy fix üvegnél. Másrészt játszik a torzítás. 35-ös fix jobban torzít mint 50-es. DX-re tervezett üvegnek annyi előnye lehet hogy azt olyan kivágásra tervezték amit egy FX-es üveg kivág egy FX vázon. Saját példámból merítve voltam úgy hogy eseményen 70-200al fotóztam, és néha szűk volt a 70mm-eres vég is, míg egy FX-es vázat használó fotósnak pont jó volt a 70-200 és nem kellett cserélgetnie. Pluszt nem kapsz csupán egyik DX-re lett tervezve másik pedig FX-re (javítson valaki ki ha rosszul mondom) törekedve arra hogy elérjék a valós 50mm-eres gyútávot.
-
A Zéé
addikt
válasz
szunnyadopoc
üzenetére
meg az 50-es és a 35-ös közt amúgy alig van különbség méretben. Viszont kimondottan portrézni jobb a hosszabb.
-
schawo
titán
válasz
szunnyadopoc
üzenetére
Ugyanaz a gyútáv/fényerő kombó DX-re kisebb méretben megvalósítható. De ez csak elmélet.
-
.DLL
veterán
válasz
szunnyadopoc
üzenetére
Nekem van, és lekopogom hibátlan. Élesnek is éles, tehát még nyitva is összevethető az IS kitobival nyitva (már ha ez erénynek mondható
) Maga a konstrukció viszont tényleg gyenge és nagyon műanyag, emiatt nem lehet olyan pontosan gyártani. -
válasz
szunnyadopoc
üzenetére
40/2.8 stm nem lenne megfelelő?
Nem tudom, h Magyarország mennyire van messze neked, de az indexen elég sok canon cuccot árulnak. Érdemes lesni a fórumot. -
válasz
szunnyadopoc
üzenetére
Nem hallottam arról, h a Canon lencse pontatlan lenne, inkább nem mindig talál fókuszt. Az 1100D-t nem ismerem, de azon nem lehet finomhangolni a focust? Esetleg egy használt, de jobb váz finomhangolással? Nekem 40D-m van, de azon leginkább a hátsó kijelzőt cserélném le, mert eléggé pixeles. 1100nél is hasonló.
-
A Zéé
addikt
válasz
szunnyadopoc
üzenetére
az 50mm (ekv 75mm) mint egyetlen obi nem lenne kicsit szűk?
Egy fix obis felálláshoz aps-c vázra én inkább a 35-öst venném. És amúgy mindkét esetben Nikon rendszert
Ugyan jóval olcsóbb a Canon 50/1.8, de amennyivel drágább a Nikon AF-S 50/1.8 szerintem annyival jobb is.
Ha az ekv 50mm-t keresnéd, akkor a Nikon AF-S 35/1.8 (ekv 52mm) perdöntő. Canonban csak valami régi ff 35-ös obi van, ami drágább is, meg nem is jobb minőségre.
Ungvárról nem érné meg esetleg átjönni mondjuk Nyíregyházára, vagy Kassára?
Új hozzászólás Aktív témák
- Eredeti Canon BG-E11 Elemtartó Markolat (5D III, 5DS, 5DS R)
- Nikon D810 Full-frame, 36MP Workhorse Magas expószám, rendkívül alacsony ár!
- Canon EOS 5DS R váz (50MP felbontás, AA szűrő mentes) - Stúdió minőség a legkedvezőbb áron
- insta 360 x4 8K bontatlan új + kiegészítők ELADÓ
- Insta360 X5 - GO Ultra
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4061, 100% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3871, 100% Akkumulátor
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 128GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, 100% Akkumulátor
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
) Maga a konstrukció viszont tényleg gyenge és nagyon műanyag, emiatt nem lehet olyan pontosan gyártani.