Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Rák
- DeFranco: Tanuljunk angolul játékosan! - Duolingo
- Real Racing 3 - Freemium csoda
Új hozzászólás Aktív témák
-
divot
veterán
válasz
TheVeryGuest #49 üzenetére
Megcsináltattuk, és nagyon jó lett. De egy nyüszítő kutya ellen nem véd. Viszont míg korábban azt is hallottam, ha a szomszéd a tévéjét nézte, most már csak azt hallom, ha túlüvölti a kutyáját.
-
TéKrys
senior tag
Én egyszerűen kitiltanám a bérházakból, társasházakból az állatokat. Főleg a hangosabbakat. Pölö: kutya. Egy ilyen állatnak normális hely kell. Az lehet hogy jobban szeretik esetleg mint egy kertesházban tartottat, de akkor sem odavaló.
-
cornfake
aktív tag
nalunk is ugyanez van folottunk ,telen-nyaron,ejjel-nappal vonyit a kutya..lehet en is keresek vmi rendeletet es celzaskeppen bedobom a postaladaba,csak eppen redonyt akarunk szerelni az rkelyre,a felso szomszedhoz meg at kell menni,mert ugye az o rkelyet is meg kell hozza furni...ugyhogy puncsolas lesz ezerrel,ha kocsog akkor meg majd jol elinteztetjuk..ilyen hangos nepet nem is hallottam meg ,mint akik folottunk laknak,a gyerek este 10kor rohan,a budirol ordibalnak ki egymasnak,csapkodjak az ajtokat.../na nalunk meg a kolokmacska szoklta ha kizarjuk a szobabol,de ha nem mozgolodunk akkor elfoglalja magat...es csend lesz/
-
szucsi
őstag
OK, hogy neked van igazad, morális értelemben pláne, de látod, hogy nem nagyon lehet mit tenni.
Neked reggel 6:08-kor édesmindegy, hogy igazad van-e vagy nincs, akkor is fölébreszt a nyüsz-nyüsz.
Mivel úgy érzed, neked van igazad, és a másiknak kellene változtatni, lehet, hogy elkerülte a figyelmdet, hogy te mit tehetsz anélkül, hogy fejszével menj a szomszédnak. -
neduddgi
aktív tag
Bárcsak tudnék valakit ahová vinni lehetne. Fel kell jelenteni, de legjobb lenne az, ha amikor kiviszi sétálni, lekeverni neki egy nagy frászt, a kutyust meg elvinni valahová ahol szeretni fogják. Egyszerűen berakni egy autóba, és elvinni ha lehet vidékre keertes házba, de akár panelba is, olyan helyre ahol leglább3* leviszik, legalább 3 órát kint töltenek vele a szabadban lehetőleg más kutyusok társaságában is. A kutyusok épp úgy barátkoznak egymással, mint az emberek. Ha találkoznak egy baráti kutyussal, üdvözlik egymást, puszit adnak egymásnak, ha rosszban vannak, jól megugatják egymást. ( Kb ...''nem félek ám tőled, tűnj el innen!...) tartalommal. Saját magát pedig családtagnak tekinti, és az is kell hogy legyen, ha valaki azt vállalja, hogy kutyája van.
Amikor valaki hazavisz egy 6 -8 hetes kutyust, úgy kell ránéznie, mint egy kis árvára, mert az is. Neki is volt anyukája, csak attól elvették. Tessék róla gondoskodni! Ha ezt nem tudja megtenni, ne okozzon neki szenvedést, engedje el!
-
Thunder78
őstag
Szerintem próbálj meg gazdit keresni neki, aztán tegyél ki a szomszéd ajtajára egy cetlit, hogy mi az ábra, különben gáz lesz. Ha nem akarod még alá sem kell írnod ... ugyse tudja, hogy ki volt az, mert a saját lépcsőházásra gyanakodik először mindenki
A legjobb megoldás tényleg az lenne, ha olyan gazdihoz kerülne a kutyus, aki foglalkozik is vele. -
törölt tag
Hát jogilag igazad van. Akkor elmondom, ebből mi lesz:
Egy hétig rohangál majd, hogy történjen valami, hogy tudomásul vegyék a városvezetésnél, mi újság. Tippelhetsz, mennyi idő, míg az ügyet felgöngyölítik és határozatot hoznak, amelyben vagy kedvező, vagy kedvezőtlen eredmény lesz. Ha a kutyának mennie kell, akkor kitalálhatod, hova fog menni.
De neked van igazad -
gro0ms
aktív tag
Ezek beteg emberek, jobb ha megszokod, mert mást nem tehetsz, nem tudod bizonyítani, hogy kínozza és amúgy is. Nálunk éjszakára a kertbe szokták kizárni a kutyákat, nem tudom mi bajuk van, de amikor elutaznak hétvégére (kutya a kertben) amikor elmennek 1 hétre nyaralni (kutya a kertben) szal mindig ott van a kutya. És leszarják, mert kb 6cm magas a fű. Innen, az ablakból oda látok. Csöppet irritál.
-
Den
veterán
a kutya egy társas lény, nagyon erősen vágyik a szeretetre, és hogy a falkájával legyen amennyit csak lehet és igényli a foglalkozást egyedül unatkozik. ha egy olyan környezetben van ahol a szeretetet megkapja, foglalkoznak vele, és úgy érzi hogy ő vkihez, vkikhez tartozikj, akkor a kutya boldog. miért ne lehetne panelben tartani? lehet hogy vannak aki azt hiszik a kutya minden ébren töltött percét futással tölti?
van egy mozgásigénye azt természetesen ki kell elégíteni, napi 3-szor legalább levini, játszani vele, engedni hogy más kutyákkal játszon és kész. vannak persze extrém mozgásigényű fajok de azokat is csak azért nem érdemes panelben tartani, mert a mozgásigény kielégítéséez félnapot a házak közt sétálva tölthetnél. de az ilyen kutyák sem a magányos futkosást igénylik hanem hogy futtassák, tehát attól hogy kicsapják egy kertesház félhektáros udvarára egész napra, még nemlesz boldog.
-
neduddgi
aktív tag
Ha eleget foglalkoznak egy kutyával, elég gyakran leviszik sétálni, kb 3 óra hossza naponta a minimum, akkor igenis lehet panelban is sokkal jobb dolga mint egy olyan családi ház kertjében, ahol a kertből ki sem jöhet egy életen át. Ehez persze be kell osztani a családtagoknak, ki mikor viszi ki. Napi 3-4 alkalom ami elég. Ezt kell kb 3 óra hosszára kiosztani. A kérdés az, hogy a lakásban miként tartják. Ha egy kis szobába zárják be, akkor persze hogy sír. Ha az egész lakásban oda megy a kutyus ahova akar, akkor sokkal jobb dolga lehet, mint akár egy családi háznál nevelkedett kutyusnak, amelyiket a kert egy részletébe szorítják be a hülye virágok, vagy még hülyébb zöldségek miatt. A kutyák ha jól van dolguk, napi 16 -18 órát képesek aludni, szundikálni. Napi 3 óra hossza séta, meg egy kicsi otthoni szeretgetéssel kiegyensúlyozott életet élhetnek panelban is. Az más kérdés, hogy ismertem olyan panelban kutyát tartó embert, aki alig vitte le szerencsétlen kutyát, nem volt képes wc-zni a szerencsétlen. A kutyus a vizeletével meg is jelöli a területetét, tehát sokszor pisil keveset. Ezért kell elegendően hosszú időt biztosítani számára sétáltatással.Meg olyat is ismertem, amelyik egy 2 négyzetméteres gardróbba zárta be mindíg amikor elment. Persze szegény kutyus állandóan ugatott amikor egyedül hagyták, hamar el is pusztult.
Szóval tanácsom; először menj be hozzá beszélj vele, nézd meg milyen körülmények között tartja, beszéltesd hogy tudd te is hogy mi a helyzet, és ha úgy látod, hogy az a helyes, ( de előtte ellenőrizd! ) a szomszédokkal közösen nyugodtan jelentsétek fel. Akiket én ismertem kutyabörtönös panel-kutyatartókat, azoknál a kutyusok 5- 6 éves koruk körül legkésőbb elpusztultak Amíg fiatal a kutyus befogadhatja más, ahol jobb dolga lesz; jobb ha most az elején feljelented.
[Szerkesztve] -
Digital
addikt
Azt hittem valami hűtő/vinyó nyüszít
Szegény kutyu,szerintem nem bírja a magányt!
-
neduddki
nagyúr
HI!
KOcsi ki es eballashoz kutya ezerva ugy 1-2 percre, hogy mijjen hisztit le vag hogy be mertuk zarni az mar egyszeruen fellemtes, majd mikro megyek kkienengedni akko rpanaszkodas hogy nekimost 2 perce be kelelt zarv alenie egyszeruien felemetes hogy mit tud jaccani...:- )))
de ha nicns bezarva akkor meg tobbnyire doglika a hejjen meghozza belefurva magat aszalamaba, mikro kigyun a hwejejrokl siznte tobb rajt a aszlama mint a szor /pedgi abbol si vanbovebben rajta/:- ))))
udv
neduddki -
Thulcandra
senior tag
Hát a mi kutyánk, egy másfél éves utcagyőztes, egy szeretethiányos idegbeteg kutya és kecske keverék. Ez egyfolytában fesztiválozik. Ha bárki elmegy itthonról, min 10 perc nyerítés a kapunál várható tőle. Ha hátramegyünk a kertbe odajön a kertkapuhoz, ugat nyerít, rágja szét a rácsot. Teljesen hülye dög. Általában mindíg kilóg a f*rka, mindíg ugrál, és mindíg nyal. Mániákusan szereti megnyalni az embereket ahol csak éri. Ha elmegyünk azért ugat, ha megjövünk azért. Pedig sokat van vele foglalkozva, de neki soha nem elég. Bezárva nincs soha, egész udvar az övé, több mint 100 négyzetméter.
Szal néhány kutya alapból hülye, lehet az is azért vonyít. Haveromék panelos kutyája mindíg a konyhaasztal tetején ülve vonyított az ablaknál. -
ToBeY
nagyúr
Mi kutyánk is mikor magárhagyjuk(van az úgy hogy az embernek akad egyébb dolga)ugat vonyít majd megunja és alszik!
DE előtte egy félórát tuti arénázik
[Szerkesztve] -
mayerlaci
senior tag
válasz
Darth_Revan #21 üzenetére
A az ilyennek beszélhetsz.
-
Darth_Revan
veterán
Nem mondtad már a szomszédnak,hogy mit szokott csinálni a kutya mikor nincsenek otthon?
-
e.vid
senior tag
válasz
#64791808 #17 üzenetére
Jól kezdted, mert nincs igazad. Minden városnak, településnek van rendelete az ebek tartásról, amiben szépen le van írva, hogy mit lehet és mit nem. Itt nem az állat kínzásáról van szó, hanem arról, hogy társasházban a szomszédok engedélyével ill. zavarása nélkül tarthat csak kutyát. Szerezd be ezt az Önkormányzati rendeletet, és mutasd meg a szomszédnak, ha nem tesz semmit, akkor jelentsd a jegyzőnél. Idézet a nálunk érvényes rendeletből:
9.§ Az eb tulajdonosa a megengedett tartás, ill. hozzájárulás esetén is köteles ebét úgy tartani, hogy :
a. ...
b. a házban vagy annak közvetlen szomszédságában lévő lakók nyugalmát ne zavarja.
[Szerkesztve] -
anulu
félisten
az én qtyusom az első 1-2 hétben nyüszített (nagyon kicsi volt, amikor hozzánk ''került'', talált kutya), aztán megszokta. már 5+ éves, de ha dörög az ég, akkor vmi kegyetlen, amit művelni tud. ekkor ki kell mennem (vagy valakinek a családból), és foglalkozni vele (nemmintha egyébként nem tennénk, de ekkor fokozottan).
-
törölt tag
Remélem, hogy nincs igazam.
Nem tudsz vele mit csinálni. Kutya nem panelbe való, és nem olyan embernek, aki nem figyel rá. Én bolondulok a macskákért, mégcsak nem is panelban hanem társasházban lakom zárt udvarral, és mégsem veszek/hozok macskát, mert nem érezném biztonságban. A kutya még kényesebb.
Olyan ember, aki ezt nem tudja, annak nem fogod felnyitni a szemét, ha beszélgetsz vele. Se te, se más. Tehát érzelmi hatások kizárva. Jogilag meg
kiröhög, jogi értelemben ez meg sem közelíti az állatkínzást.
Próbálj meg felhajtani valami öreg nénit, akinek jól jönne egy kutya, majd le kellene ülni a szomszédokkal, hátha odaadnák/eladnák a kutyát.
Semmilyen jogi húzással, vagy beszélgetéssel vagy ilyesmivel ne próbálkozz, mert eredményt nem érsz el, de szerzel egy családnyi ellenséget. -
Dilikutya
félisten
Majd hozzászokik. Kezdetben szerintem minden kiskutya nyüszít ha egyedül van. Náluk a a szomszédban a kis vizsla hónapokig nyüszitett, pedig abszolút korrekt körülmények között volt, a gazdája vadász. Egyszerűen csak az új hely, anyja hiánya, stb...
-
bebean
aktív tag
nem akarok kegyetlennek tűnni, de ez allatkinzasnak meg keves. marmint nekem bőven eleg, de a hivataloknak? sok helyen pecoztam & gyakran előfordult, hogy a magara hagyott allatok kinjukban vagy unalmukban nyüszitettek, vagy ugattak. szerintem ez a lakasban tartott allatokkal gyakran előfordul. lehet, hogy tevedek.
-
mayerlaci
senior tag
Nálunk is pont ugyan ez volt.Aztán mikor már ők sem birták ki akkor eladták asszem vagy lehet hogy meghalt
-
supercow
őstag
első körben hívd ki az állatvédőket, ők tudnak intézkedni (feljelentés, szabálysértés stb) és megvannak a bejáratott módszereik az ilyen esetekre.
-
divot
veterán
A szomszéd (az a marha állat) vett magának (illetve a hülye kölkének) egy uszkárt. Gondolom két napig érdekes volt, de most már nem annyira, így van, hogy teljes hétvégére magára hagyják a lakásban szerencsétlen jószágot. Persze redőny lehúzva, mert az úgy szokás, hogy száradna le a büdös prolija keze.
Na most az egy dolog, hogy zavar a nyüszítés, de a rohadt állatkínzóját is jó lenne móresre tanítani. Szóval mit lehet tenni? Milyen hivatalhoz lehet/érdemes fordulni? Vagy ez túl komolytalan, is mindenhol az arcomba fognak röhögni?
De egyszerűen borzasztó hallgatni, hogy mennyire kínlódik ez a szegény négylábú.
Új hozzászólás Aktív témák
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest