Hirdetés

2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Nyomtatók, szkennerek  »  Nyomtató topik (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#951) LeeFer


LeeFer
tag

Sziasztok!

Van egy routerem, amit lehet használni printer szerverként is. Eddig nem is volt ezzel semmi gond mindkét házon belüli gép tudta használni a nyomtatót. Viszont nemrég alaplapot cseréltem amin már nincs lpt port. A ''Remote port setup'' progi amivel fel szoktam venni a nyomtatóhoz a portbeállításokat viszont csak lpt portot támogat. Nem tudom hogy volt-e már ez itt téma, de ha tud valaki megoldást azt megköszönném.

Üdv.

(#952) neduddki válasza LeeFer (#951) üzenetére


neduddki
nagyúr

HI!

ki ken talalni hogy a router raw vagy lpr-t tamogat-e?
fekrakod a nyomtataot mint rendesen, kivalasztod hogy helyi nyomttao, de uj port letrehozasa> standard tcpip>beirod a router ip-jet, mikor kesz vagy lerehozza a nevet /ip ele beirva ip_/ > ha nincs mas utasitas a manualban akkor elfogadhato a generic /ha nem akkor egyeni, itt lehe beallitnai a protokolt raw lpr, rawnal port lpr-nel nevet tucc allitani>es utanna mar a szokaso modszer
csak a kivancsisag vezerel: mijjen router es mijjen nyomi?

udv

neduddki

https://facebook.com/bestwax.eu, mailto: bestwax.eu@gmail.com hamarosan: www.bestwax.eu a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni

(#953) LeeFer válasza neduddki (#952) üzenetére


LeeFer
tag

Szia!

Ez egy OKI B4100-as nyomtató és egy ilyen [link] szerkezet. Úgymond több mint router. Amit leírtál azt még meg kell emésztenem, de úgy is visszakérdezek ha vmi nem tiszta. Azért hogy egy kicsit még bonyolítsam a dolgot, ez a BlackBox-om most csak switch-ként üzemel mert elé került a HGW az iptv-vel. Szóval mielőtt alaplapot cseréltem előtte már annak az ip-jével ment a dolog. Csak mint írtam most nicns az alaplapomon lpt port. Szerintem itt kezdődik a gond.

(#954) LeeFer


LeeFer
tag

Na megoldódott a probléma. Néha előfordul az is hogy a hiba az Ön készülékében van. Tehát azért a pontos ipcím fontos a printer server ügyben.

(#955) PEPE85


PEPE85
senior tag

Hellosztok, lenne egy kérdésem. Adott egy Epson C42SX nyomtató, kb egy éve egyáltalán nem volt használva, most vettem bele egy originált utántárgytott fekete és színes patront, beleraktam és ilyet nyomtat[link](a jobb felső sarokban a világosabb ''A'' betű az nem érdekes, az csak átütött a túloldalról, az egy másik nyomtatóval lett nyomtatva csak azért, hogy a porttal és a géppel minden rendben van-e). Lefuttattam az összes teszet, tisztítást amire volt lehetőség a gyári programban, de ilyen maradt. Lehet ezzel valamit csinálni?

Watch 4k movies with Netflix :)

(#956) neduddki válasza LeeFer (#954) üzenetére


neduddki
nagyúr

HI!

Hat az emberi hujjeseg barmijjen jo cucct meg tud kegiteni:- )))

udv

neduddki

https://facebook.com/bestwax.eu, mailto: bestwax.eu@gmail.com hamarosan: www.bestwax.eu a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni

(#957) szaki1


szaki1
tag

Van egy Canon i990 (állítólag super foto-nyomtató?! Kétlem!) amivel normál és nagyfelbontású papírra tudok jó színű képeket nyomtatni , de a Canon glossy photo paper (GP-501) nevezetűre csak silány saar minőséget!
Mi a francot lehet itt még kitalálni?
Már kifogytam az ötletekből, tud valaki erre mondani valami okosat?
thx :W :W :W

(#958) tothbe válasza PEPE85 (#955) üzenetére


tothbe
addikt

ez ránézésre is fejcserés lesz. Annyit meg nem ér az egész nyomtató.

By(e) Tothbe

(#959) PEPE85 válasza tothbe (#958) üzenetére


PEPE85
senior tag

Azt hittem már nem kapok választ, de köszönöm, hogy válaszoltál bár szomorúan olvastam. :(

Watch 4k movies with Netflix :)

(#960) zzz zulu


zzz zulu
csendes tag

Üdv!

Van egy ip4200-as nyomim, és mostanában elkezdett lemezekre (cd, dvd) úgy nyomtatni, hogy a lemez közepén lévő furat szélességében halványabban nyomtat egy sávot. Ez miről lehet? Esetleg valakinek valami tipp?

(papírra tökéletesen nyomtat. Mindig eredeti patronokkal nyomtattam vele. Mindig ugyanott van a halvány sáv a lemezen.)

(#961) Ondrék


Ondrék
csendes tag

Sziasztok.

Nekem egy Epson Dx 5050 típusú nyumtatóm van.
Az lenne a kérdésem hogy ennek a patronjában van-e Chip?
És ha igen akkor hol lehet venni hozzá Chip resetert és hozzávaló festéket.
Meg még olyan gondom is lenne, hogy amit vettem hozzá utángyártott patront, a feketét felismeri gyárinak, a többi színt pedig ismeretlenként kezeli és nem tudok vele nyomtatni.
Előre is köszi.

Hali.

(#962) Tul


Tul
aktív tag

Sziasztok!
Nagy gondom van. A sok fórumot olvasva, meg egy-két tesdztet is különböző helyeken, meggyőztem magam, hogy vegyek egy canon ip4300-as nyomtatót. Gyors, legrosszabb minőségben is elfogadható nyomatokat csinál, viszont.. Remélem csak én vagyok figyelmetlen, vagy én nem állítottam be jól valamit a nagy idegeskedésben, de mikor megláttam az első fotónyomtatványt, lefordultam a székről.. Egyszerűen nem tudok jó képet nyomtatni!!!! Ha fényes fotópapírra nyomtatok és ezt is adom meg neki papírtípusnak, akkor minden szín barnás lesz! Ha fényes papírhoz mattot adok meg neki, akkor a színek jók, de a kép továbbra is szörnyű! Itt egy kép, nézzétek meg, bescanneltem és nem a scannerrel van a hiba, ez így néz ki!!!
[kép]
Mint egy régi szellemképes tv, amin a piros szín még jól ki is van emelve.. Itt az eredeti, hogy lássátok mi van:
[kép]
Scanneltem painttel készített képeket is, mert a kontúrokat akartam vizsgálni, meg hogy képes-e feketét nyomtatni. Ez sima papír, de ennyira fakó képet szerintem ezzel sem engedhetne meg.. Ráadásul nézzétek meg a függőleges egyenesek szélét!
[kép]
Mi lehet a baj emberek?:( Nekem van egy hp photosmart 7150-em, amit több, mint 4 éve vettem. Az hibátlan képeket nyomtatott, nem voltak színproblémák, se kontúrgondok..
Lehet, hogy a papírral van gond?? Valaki mondja meg, mit csináljak. Pestről hozattam, szikszói vagyok (miskolc mellett), úgyhogy nem egyszerű gariztatni. Persze nem ettől félek, hanem hogy eleve ilyen a nyomtató.. Na akkor baromi pipa leszek:O

Skoda 120L..::NEED FOR STREET::..

(#963) Tul válasza Tul (#962) üzenetére


Tul
aktív tag

Itt van, ami nem jött be:
[kép]

Skoda 120L..::NEED FOR STREET::..

(#965) lkalmi


lkalmi
csendes tag

üdv

nekem egy hp 2600 n tipusú laserjet nyomtatóval van gondom. a piros színt csak a lap közepén nyomtatja normálisan, a lap jobb és bal széle felé haladva kezd sárgába váltani

url=http://kepfeltoltes.hu/view/070515/V_g_lap01_www.kepfeltoltes.hu_.jpg][kép][/url]


a magenta 75%-os

mi lehet a probléma, találkozott már valaki ilyennel?
az előző tonerrel is ezt csinálta, kicserélték erre a tonerre.
ja, és eredeti a tonerr
a kékkel, sárgával és feketével nincsenek ilyen gondok.

[Szerkesztve]

(#966) wwhy válasza Tul (#962) üzenetére


wwhy
veterán

Spéci ezt a nyomit nem tudom, de nekem a canon IP 1600-as szintén barnás-vöröses fotót nyomtatott, a vele adott fényes papírra; ment is a kukába a fotó :( a színes patront meg elhasználtam a szakdogéhoz :)

ELADÓ <<narancs Honor Magic5 Ultimate>> <<Újszerű, doboz, minden kellék>>

(#967) Dr. Romano válasza Kalandor (#964) üzenetére


Dr. Romano
veterán

Hali!

Erről a konkrét modellről nem tudok semmit. Azonban nekem ennek a modellnek az egyik ''testvére'' szolgál itthon: HP 3325 (ugyanúgy néz ki, mint az 1360-as, de ez kék-fehér szinű és 27-28-as patronok mennek bele).
Ez egy viszonylag régi modell, de ha normálmódban nyomtatok szöveget az eléggé jó minőségű lesz, minőségi módban nem próbáltam még a szövegnyomtatást (abban csak fotókat szoktam).
Remélem valamit tudtam segíteni. :)

Ez....e...ee...ez egy.... ez egy FOTEL???

(#968) Rocko66


Rocko66
aktív tag

Hali!
Haveromnak eddig 98 volt fent most feltettem az xp-t! Ip1600-as nyomtatója van neki és felismeri a gép addig még bejön az új hardver varázsló és kiírja hogy USB NYOMTATÓTÁMOGATÁS és kér egy cd-t és én beis raktam a nyomtató cd-jét de nemjó nemfogadja el sőt még az alaplap cd-jét se!
Valaki tud megoldást milyen drivert rakjak fel neki??
Kössz előre is a segítséget!

(#969) rvR--


rvR--
csendes tag

Sziasztok!

Egy Hp Photosmart P1000 nyomtatóval volna problémám. Évek óta megvan, semmi baja nem volt, eddig a régi driverrel ment rendesen. Most olyat játszik, hogy nem lehet a drivert felinstallálni, mert amikor kiválasztom, hogy paralell vagy usb port (USB-n haszálom), bekötöm és nyomok egy ok-ot nem megy tovább az install: printer is not responding címszóval. Ilyen csinált már korábban is, de egy driver uninstall (már amennyit eddig feltelepített) és utána egy újabb drivert ha feltettem, ment rendesen. Utoljára egy éve fordult elő ez a probléma. Most viszont a legújabb driverrel se megy, registryből is kitöröltem mindent amit ''hp''-ra meg ''photosmart'' ra kidobott. Találtam egy ilyen megoldást, gondoltam segíteni fog [link]

Nem upgradeltem xp-re, xp pro sp2 van fent (eredeti legális). Kitöröltem a reg kulcsokat amiket itt írtak USB-s telepítéshez, de még mindig semmi :( :O
Feltettem újra az xp-t még mindig semmi.
Lehet tönkrement a nyomtató? Valami ötlet? Elég kétségbeejtő a helyzet, házidogát kéne nyomtatnom nem is egyet ;D

(#970) rvR--


rvR--
csendes tag

Ha rakok bele CF kártyát, akkor arról tud direktbe fotót nyomtatni hibátlanul.. csak a pc nem fogja vmiért..

(#971) rvR--


rvR--
csendes tag

Jah és a paralell portos csatlakoztatást is kipróbáltam, szintén semmi, legújabb drivert 6x feltettem és kitöröltem a key eket, az alapján amit belinkeltem és driver reinstall és még mindig szar :((

(#972) Rocko66


Rocko66
aktív tag

Valaki Légyszi tud válaszolni a (#968)-ben feltett kérdésemre:?

(#973) rvR-- válasza Rocko66 (#972) üzenetére


rvR--
csendes tag

Tedd fel a drivert hozzá és nem fog kérni USB supporthoz semmilyen cd-t szerintem.
Nem szabadna neki azután. Ha ezután is kéri, akkor passz.

[link]

[link]

(#974) rvR--


rvR--
csendes tag

Vki az én problémámra vmi tippet? :R :R

(#975) Rocko66 válasza rvR-- (#974) üzenetére


Rocko66
aktív tag

Kössz! holnap megnézem haveromnál és majd írok!

(#976) rvR--


rvR--
csendes tag

Én problémámra senki nem tud vmi körülbelüli segítséget? :O :O
Kénytelen leszek nekiesni egy fejszével ;]

(#977) 5teve válasza lkalmi (#965) üzenetére


5teve
senior tag

megrázogatni próbáltad?
nincs valami lerakódva a sínre ahova becsúsztatod, és ezért ferde esetleg?

tel: 7o-373-oo29 *** NO SMS!!! *** brit tudósok szerint 10 fogorvosból 8 az 2.

(#978) lkalmi válasza 5teve (#977) üzenetére


lkalmi
csendes tag

üdv

igen, a rázogatáson már túl vagyok.

viszont azt csak most vettem észre, hogy a toneren a hengervédő lemezek belseje pestékporos. megnéztem a többinél, de azok nem festékporosak. lehet, hogy alapból selejtes lenne a magenta tonerünk?

sokszor az idegbaj kerülget, amikor piros színt is kéne nyomatni.

(#979) pink75


pink75
aktív tag

kész...azt olvastam, hogy: ''Nyomasztó kérdések és válaszok''
ehh :DDD

xxx

(#980) rvR--


rvR--
csendes tag

:O :O :W :W :W :( ki kell h dobjam a nyomtatót úgynézki...

(#981) Fecdzo


Fecdzo
senior tag

Sziasztok!

Volna egy nagyon idegesítő problémám: Van egy hp deskjet 656c típusú nyomtatóm. Olyan probléma fordult elő már rendszeresen, hogy ha alap beállítások mellett nyomtatok akkor hiba és gond nélkül kinyom minden oldalt.(általában)
Ám ha vázlatosan (kevesebb tintamennyiséggel csak szürkeárnyalatot használva) akkor egy idő után nyomtat rövid kriksz-krakszokat és üres lapokkal folytatja tovább a ''nyomtatást''.

Próbáltam már drivert cserélni, de így is már a legújabb van fen. Xp service pack 2. Új XP után is előjött ez a gond.

Nagyon jó volna erre a gondra valami megoldást találni mert folyton újraindítgatni az amúgysem villámgyors nyomtatást még 40 oldalaknál is nagyon idegesítő!!

Kérem segítsen valaki mert sürgős lenne!!!
Előre is thx!

[Szerkesztve]

fulekitrading.wordpress.com

(#982) 04ahgy


04ahgy
nagyúr

Sziasztok!

Van egy Epson Stylus Color 580 típusú, tintasugaras nyomtatóm. Nem működik. Ha nyomtatnék vele, mozog a fej, semmi hibaüzenet, mintha tényleg nyomtatna is, csak a papíron nincs egy nyomorult tintapaca sem.
A nyomtatófej nincs sem beszáradva, sem eldugulva: kiszereltem, és alkohollal kitisztítottam. A tintapatronok vadi újak, most vettem őket. Merre keressem a gondot, esetleg inkább szervizbe vigyem a gépet?

Üdv.: HGyu

7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!

(#983) fulcrum


fulcrum
tag

Sziasztok!

Van egy HP OfficeJet 7130 nyomtatóm, aminek eltört a scanner része, nem tudok hozzá alkatrészt rendelni. Amúgy teljesen jól működik... Nem tud valaki egy ilyen eladó darabot, kettőből egyet építés végett?!?!? :F

Linux for human beings

(#984) lkalmi


lkalmi
csendes tag

üdv

a 965 hsz-re tudna valaki valami tippet mondani?

(#985) HpTomi válasza rvR-- (#969) üzenetére


HpTomi
csendes tag

valószínüleg a device manager-ben ott van mint nem ismert hardver. Azt kéne kitörölni és újból felismertetni

kábel csere

lehet hogy meg van toldva az USB? (max. 6m lehet)

(#986) zabla


zabla
aktív tag

hp dj 5150-es nyomtatóm mostanában a szöveget ferdén nyomtatja ki :(
az oldal teteje és alja között kb 1-2 cm eltérés van
mitől lehet?

Somewhere between Jesus dying on the Cross and a giant bunny hiding eggs, there seems to be a gap of information.

(#987) Jarod1 válasza zabla (#986) üzenetére


Jarod1
addikt

ferdén húzza be papírt

(#988) zabla válasza Jarod1 (#987) üzenetére


zabla
aktív tag

no de a kérdés, hogy miért?
bár erre itt úgysem kapok választ :)


[Szerkesztve]

Somewhere between Jesus dying on the Cross and a giant bunny hiding eggs, there seems to be a gap of information.

(#989) Jarod1 válasza zabla (#988) üzenetére


Jarod1
addikt

dehogynem kapsz.Azért mert ahonnan a papírt veszi be nincs a 2 szélén tartó rész, állítsd szorosabbra.

[Szerkesztve]

(#990) zabla válasza Jarod1 (#989) üzenetére


zabla
aktív tag

úristen ennyire hülye nem lehetek...
és mégis :DDD
:R

Somewhere between Jesus dying on the Cross and a giant bunny hiding eggs, there seems to be a gap of information.

(#991) rvR-- válasza HpTomi (#985) üzenetére


rvR--
csendes tag

Szia
Nincs a device managerbe semmi sárga cucc, se ?-jeles, se ! jeles.
System devices on és az usb controllers- en belül se :(
Teljesen tanácstalan vagyok :W
USB kábel a gyári, nincs rajta hosszabbító, 2méteres lehet kb.
de egy kábelcserét bepróbálok, pedig nincs megtörve meg megsérülve se sehol.
Vmi átok ülhetett a cuccra =D

(#992) ML320


ML320
aktív tag

Hali!

Ahogy keresgettem, meg visszaolvastam, láttam, hogy volt már szó róla, viszont most kissé tanácstalan lettem, és megerősítést kérnék, ha valakinek van róla tapasztalata:
Receptnyomtatás!

Mivel nem öt lapocska/nap a termelés, ezért mindenképpen lézer jöhet szóba. A programíró céget felhívva ők biztosítottak arról, hogy bármilyen lézert vihetek, a tökéletes. Nos, eddig HP-k voltak kint, de a recepten túl a teljes A4 méret jobb és bal oldalán 1-1 fekete csík alakul ki a hengeren, és egy idő után állandó ganajozást kell végezni, azon túl az A4 és recept vegyes nyomtatása felejtendő...
Mint mondtam, a HP-k próbálgatásából már elegem van, és pénztárcám is véges, ezért a Samsung mellé állok. Mennyire lehet ez jó választás. Alapból tudom, hogy strapabíró, de az állandó recept méret nem viseli meg úgy, mint a fent leírt jelenség a HP-nál?

Augusztusban kell mennem jogsi hosszabbításra :D

Ember tervez, Isten perverz...

(#993) HpTomi válasza rvR-- (#991) üzenetére


HpTomi
csendes tag


< Nincs a device managerbe semmi sárga cucc, se ?-jeles, se ! jeles.
Tehát ha bedugod a bekapcsolt nyomtatót USB kábellel nem írja ki az WinXP hogy új HW-t talált ?

(#994) HpTomi válasza ML320 (#992) üzenetére


HpTomi
csendes tag

receptnyomtatás

Sajnos a lézernyomtatók nem támogtják az A4-nél kisebb formátum nyomtatását. 1-2 oldalt meg lehet így csinálni, de a huzamosabb nyomtatásnál a toner hengerre ahol nem éri a papír ''ráég'' a por és ez látszik az A4-es papíron. Minden márkánál ez a helyzet.

(#995) kolnay


kolnay
senior tag

Sziasztok!
Tegnap vettem egy Canon MP160-as nyomtatót.
Szeretnék bele utángyártott patront venni.Találtam is de azt írták hogy CHIP NÉLKÜL!
Most akkor ez hogy van? :F
Csak chipeset szabad venni? :F
Esetleg ti mit ajánlatok?(netes bolt)

Tyűű, de meleg van!

(#996) kolnay


kolnay
senior tag

JA elnéztem!
Nem lehet utángyártott patront kapni!!!! :Y
Ezt beszoptam!!! :Y :W :O

Tyűű, de meleg van!

(#997) kolnay


kolnay
senior tag

Ha után akarom tölteni akkor azt honnan tudom hogy meddig kell nyomnom az injekcióstűt?

Tyűű, de meleg van!

(#998) tothbe válasza kolnay (#997) üzenetére


tothbe
addikt

utánanézel google-n, hogy mekkora a tartály kapacitása, vagy veszel egy minöségibb utántöltöszettet, amiben leirás és útmutatás is van, ott le van irva, mennyit nyomhatsz bele.

By(e) Tothbe

(#999) tothbe válasza kolnay (#996) üzenetére


tothbe
addikt

Peach-ben biztosan kapsz utántöltö szettet. és az jó minöségre is. keress rá neten.

By(e) Tothbe

(#1000) probizz


probizz
tag

üdv!

Miért van az hogy egy csíkban nem nyomtat a lapra a nyomtató (kb 2cm szélességben), és ha kiveszem a tonert és megrázom majd visszateszem megint kinyom egy jópár oldalt zökkenőmentesen.

De ezt csinálta régebben is 1-2szer aztán nagyon sokáig megint szuper volt. Szóval nem a kifogyással hozom teljes összefüggésbe, mert a lap többi részére gyönyörűen nyomta akkor is.

thx

Útvonal

Fórumok  »  Nyomtatók, szkennerek  »  Nyomtató topik (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.