Hirdetés

2023. március 23., csütörtök

Gyorskeresés

(#1) janeszgol

janeszgol
nagyúr

Dual partíció? Vagy más biztonsági másolat appokról stb?
Ki tudja.

(#2) kbyte1024 válasza janeszgol (#1) üzenetére

kbyte1024
addikt

Mindegy is mi az oka de durva hogy a saját UI 10gigat zabál.

Poco X4 GT

(#3) -Maci-

-Maci-
őstag

Mindig van valami az első szériákkal. Telóból, kocsiból... stb
Majd kijön 1-2 patch és jó lesz. Szerintem annyira nem dráma ez.

If you don't know where you are going, any road will get you there! [--o--] The world is flat!! [--o--]

(#4) stewe780 válasza -Maci- (#3) üzenetére

stewe780
őstag

Semmi sem dráma önmagában. Először az sd bővítés múlt el, nem dráma. Most a belső tárhely csökken 30-40GB-al. Ez sem dráma, de azért majd valahol jó lenne megállni az apró nem drámai szorongatásokkal, mielőtt még annak örülünk, hogy egyáltalán működik.

A bug addig bug amíg nem dokumentálják, onnantól feature.

(#5) Somatom válasza kbyte1024 (#2) üzenetére

Somatom
addikt
LOGOUT blog (1)

Sztem nem ez a durva. Felőlem lehet 50GB is, ha nem százezerbe kerül 512GB tárhely (Ultra 12/512 = 689000 vs. 12/1024 = 789000). Tegnap vettem egy Samsung 512 -es microSD -t 24 -ért.

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#6) sfefe

sfefe
őstag

Ezért adnak dupla tárhelyet "sima" áráért... Samu tudott valamit :)

Az élet nem igazságos csak jobb a halálnál...

(#7) -Maci- válasza stewe780 (#4) üzenetére

-Maci-
őstag

"mielőtt még annak örülünk, hogy egyáltalán működik."

Nem erre gondoltam. Plusz azért ez nagyon messze van a valóságtól :K
Ha jól értem tökéletesen működik a telefon, csak sok tárhelyet fogyaszt. Állítom, hogy a mobil tulajdonosok 90% azt sem tudja hogy kell ezt ellenőrizni és nem is érdekli.

If you don't know where you are going, any road will get you there! [--o--] The world is flat!! [--o--]

(#8) Scalpel

Scalpel
senior tag

Szerintem az a durva, hogy egy frissen telepített W11 is megáll 50GB-ban... ;]

(#9) Balika911

Balika911
félisten

Itt 53 GB a rendszer (S23 256 GB), az összes adat viszont annyi, mint amennyi emlékezetem szerint a korábbi telefonon is volt. Már nem tudom megnézni, mert közben lepucoltam róla mindent.

[ Szerkesztve ]

(#10) dj79 válasza Somatom (#5) üzenetére

dj79
senior tag

Na és bele tudnád tenni a 24ezres microsd-t az s23-ba? Vagy esetleg valamelyik ájfonba? ;]

[ Szerkesztve ]

(#11) adamklark

adamklark
senior tag

Nincs ebben semmi fura, rendszer mindig sokat harapott ki a tárhelyből

(#12) Somatom válasza dj79 (#10) üzenetére

Somatom
addikt
LOGOUT blog (1)

Nem. Ahhoz az S23, meg az Áljfón kevés. Ezért vettem olyan Samsungot, ami többet tud, mint az S23, vagy az Áljfón. :DDD Most 128GB helyett, 640GB tárhelyem lesz. Két SIM mellett. Kettőötvené. Ha hozná végre a futár. :)
De, ha 512GB -ot lehet kapni 24 -ért, akkor az S23 Ultra -ban mi kerül ezen százezerbe? :)

[ Szerkesztve ]

(#13) Roland861010

Roland861010
addikt

S21 FE 46GB rendszernek.

Samsung S21 FE + GW 5PRO Lte

(#14) Balika911 válasza Somatom (#12) üzenetére

Balika911
félisten

Valószínűleg az, hogy sokkal gyorsabb és megbízhatóbb az a tárhely, ami a telefonban van. Telefonban az SD kártya számomra olyan már, mint kliensgépben a HDD, biztos nem kéne.

[ Szerkesztve ]

(#15) Gixxer88 válasza Roland861010 (#13) üzenetére

Gixxer88
addikt

Szerintem itt valami olyasmi lehet,hogy az összes gyorsítótárat és naplófájlt (az appokét is) a rendszer alá számolja ezért néz ki ekkorának.

(#16) Somatom válasza Balika911 (#14) üzenetére

Somatom
addikt
LOGOUT blog (1)

Médiának jó, az adoptable storage -t meg úgyis tiltja a Samsung (nagyon helyesen). Plusz, naponta automatikusan ment a NAS -omra. Sztem nagy baj nem lehet. Ráadásul, ha sérül, meghal a teló, a belső tárhellyel ellentétben, a kártyán levő adatok nagy valószínűséggel megmaradnak. Egyébként kérdem én, hogy mihez kell egy usernek +512GB olyan adat, aminél számít az a sebességkülönbség?

(#17) Balika911 válasza Somatom (#16) üzenetére

Balika911
félisten

Gondolom, hogy főleg a képek, de inkább videók kiírása és elérése, esetleg játékokhoz. A beépített tárhelyről is oda szinkronizál az ember, ahová szeretne. Ezt a közönséget szerintem nem érdekli már az SD kártya, ha pedig mégis, akkor az eladásokon keresztül majd ért belőle a Samsung.

[ Szerkesztve ]

(#18) Segal válasza Somatom (#16) üzenetére

Segal
veterán

Sajnos a mai világban a "micro sd" a felhő. Legyen minden a neten...
Persze szupertitkosításos, feltörhetetlennek mondott helyeken, aztán mégis hetente jön hír hogy valakinek feltörték a rendszerét...

"Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)

(#19) Somatom válasza Balika911 (#17) üzenetére

Somatom
addikt
LOGOUT blog (1)

Igen, én is kíváncsi leszek a sikerességére. Persze, majd az akció után, mert most fals képet adna a valós igényről, hogy eggyel nagyobb verziót ad a Samsung. Nálam így is fájdalomküszöb fölött van az ára.

(#20) Somatom válasza Segal (#18) üzenetére

Somatom
addikt
LOGOUT blog (1)

Ehhez én túl mobil életet élek. Itthon persze korlátlanom van, de pl. csak azért külön 4 rugót fizetek a Vodának, hogy Svájcban legyen 10GB roamingom. Fenenagy felhőzgetés abba nem nagyon fér bele. Felőlem lehet minden a neten, csak akkor legyen hozzá mindenhol sávszélesség, meg roaming net!

[ Szerkesztve ]

(#21) Rocket6

Rocket6
senior tag

Csak 38Gb? Nálam 48-at megeszik a rendszer:

work: https://endel.io/

(#22) pusszycat

pusszycat
nagyúr

Lehet elkülönített a tárhelyből, ha esetleg kifogyna memóriából vagy 10 GB-ot. :)

Samsung Galaxy S9 Plus & Xiaomi Mi 10T 8/128 GB 5G Cosmic Black & Mi 11 Lite 5G 6/128 :)) Xiaomi Redmi Pad 4/128 GB

(#23) MrOomen válasza Rocket6 (#21) üzenetére

MrOomen
tag

Vagy csak rá kéne kattintani arra i betűre az alkalmazásoknál, megadni a fájlkezelőnek a jogosultságot, és lekülönítené az alkalmazásokat a rendszertől srácok :D

(#24) Menyasszony

Menyasszony
tag

Akkor az s22+ omon erre mit mondjak? :DDD És ez még csak sima oneui 5.

[ Szerkesztve ]

(#25) Qtyii válasza sfefe (#6) üzenetére

Qtyii
tag

:C
Nem tudom mi a felháborodás oka
Nekem a52s van és 9 hónapja lakom benne és a rendszer 28gb alkamazasokkal együtt 62 GB.. Ja a52s bővíthető SD kártyával :) így tettem bele
Nos jó ötlet volt 1 nyaralás és napi használata (videó és képek kis zene) csak SD-re mentődnet de azon is 65 GB adat van... Azért a 128 gbos a52s is vételt volna ha nincs SD kártya 🤣 halistennek van....
Reszvetem a többieknek :DD

(#26) doooo válasza Roland861010 (#13) üzenetére

doooo
addikt

S21U-n nálam 31,3 GB, legfrissebb rendszer alatt...
Érdekes ez a szórás, de biztos van oka.

(#27) szemy94

szemy94
senior tag

Szerintem valami mást is hozzávesz, nekem One UI 5.0 S10 Lite 42GB. Nyilván, ha csinálnék egy gyári vissza állítást adatok törlésével együtt nem lenne ennyi.
A lényeg, nem az 5.1 a hibás, már az 5.0 is el van ezek szerint cseszve :DDD

S9, S10 Lite, xBox 360, xBox One S 1TB

(#28) Juhaszatti válasza szemy94 (#27) üzenetére

Juhaszatti
addikt
LOGOUT blog

Nálam S10-en csak 18GB az 5.0, szóval tényleg elég nagy a szórás :D

Szerk.: ez csak 4.1 :))

[ Szerkesztve ]

(#29) Qtyii válasza MrOomen (#23) üzenetére

Qtyii
tag

Igaza van a kollégának alkalmazások mellett i betűt meg kell nyomni utána már külön veszi az appokat.... Mint az alábbi képen

(#30) Menyasszony válasza Qtyii (#29) üzenetére

Menyasszony
tag

Mondjuk így már nekem is "csak" 31.33gb a rendszer.

(#31) Qtyii válasza Roland861010 (#13) üzenetére

Qtyii
tag

nyomd meg az alkmazások melleti bakarikázott i betüt ... utána már leveszi belőle az appok méretét...
egyébként az appok k*rvanagyok már ... régen 6-30 mega volt a facebook ma meg csak 700 MB-ot foglal!!!! és a bene lévő adat nőhetis akár 1gb-ra is 1 gb is .. ez rengeteg ... a tőbb app is hízik csak hízik ... :((

(#32) milespress válasza Juhaszatti (#28) üzenetére

milespress
csendes tag

S10e és nálam is 18Gb

(#33) aprokaroka87 válasza Qtyii (#31) üzenetére

aprokaroka87
nagyúr

Valószínűleg egyre inkább hagyatkoznak a gyorsító tárazásra.

(#34) nordo

nordo
tag

[ Szerkesztve ]

(#35) nordo

nordo
tag

S23 256gb

Screenshot-20230207-185359-My-Files">

[ Szerkesztve ]

(#36) punky10 válasza Somatom (#12) üzenetére

punky10
addikt

Mit vettél?

,Note 4/Huawei P20/Honor 20 Pro/Samsung Galaxy tab A6 10.1 LTE/Huawei Matepad 11,Samsung Xcover6 Pr0

(#37) Sgr_A válasza punky10 (#36) üzenetére

Sgr_A
addikt

Xcover 6 Pro

(#38) ddaydome

ddaydome
aktív tag

Összehasonlításképpen:
Nokia x30 - csupasz android 12 : 1,1 gb

"Ha meg kell b...ódni, akkor meg kell b...ódni......."

(#39) punky10 válasza Sgr_A (#37) üzenetére

punky10
addikt

Egy Note után?

,Note 4/Huawei P20/Honor 20 Pro/Samsung Galaxy tab A6 10.1 LTE/Huawei Matepad 11,Samsung Xcover6 Pr0

(#40) Qtyii válasza nordo (#35) üzenetére

Qtyii
tag

Nyomj egy i betűt kérlek

(#41) DrDoktor

DrDoktor
tag

Pixel 6 P 14 giga a rendszer .Ez is sok nemhogy az 50 gigák...

Amikor a vérbohóc kacsának hiszi magát megfizethetetlen

(#42) zdanee

zdanee
őstag

Lehet pl virtuális RAM. A 3 vagy 4 bites SSD-knél a cache három vagy négyszer annyit foglal, mint a mérete, mert ilyenkor a gyorsabb elérés érdekében a 3 vagy 4 bites cellákat egy bitesként használja a rendszer. 4GB virtuális memória 12 vagy 16GB ismeretlen eredetű fogyás lenne.

Zipit Z2 idomár - LG G8X - Cube i7 Stylus - Pebble Time - Remix Mini 2G - GPD Win

(#43) Somatom válasza punky10 (#39) üzenetére

Somatom
addikt
LOGOUT blog (1)

Igen. A tab sok feladatot átvett a Note -tól. Nem kell cerka, flagship, meg Amoled. Viszont, ha nincs 512 tárhely, akkor kell a mikro SD, két SIM mellett. A három slotot meg nem sok teló tudja. A Note -nak odalett az akkuja, ahogy előtte az összes telómnak. Nem bírják a kamionos használatot (havonta két hét töltőn). Az XCover 6 pro -ban egyszerűen cserélhető az akku.

(#44) Fiktivlife

Fiktivlife
csendes tag

Nálam 22 Ultrán ez van :

[ Szerkesztve ]

(#45) haspok07

haspok07
tag

Ez nem Samsung

(#46) ddaydome válasza Fiktivlife (#44) üzenetére

ddaydome
aktív tag

A 80gb az nagyon durva. Azért ne foglaljon màr közel annyit, mint egy battlefront 2...... Na.

[ Szerkesztve ]

(#47) adamklark

adamklark
senior tag

Nekem kB 61gb (fold 4). Fura mekkora a szórás

(#48) Juhaszatti válasza adamklark (#47) üzenetére

Juhaszatti
addikt
LOGOUT blog

Valószínűleg azért ekkora a szórás, mert a korábban berakott screenshotok alapján úgy tűnik, hogy beleszámolja az alkalmazásokat is. Ha kevesebb a telepített alkalmazás, akkor kisebbnek mutatja a rendszert is.

(#49) Jagon

Jagon
tag

Kell rá egy Android Go, aztán kalap-kabát....

"Mit jelent a rendszerváltás? ... Például Windows telepítés?" - Molnár Krisztián, vlogger.

(#50) ddaydome válasza Jagon (#49) üzenetére

ddaydome
aktív tag

Vagy egy 3.1-es Windows :)))

Copyright © 2000-2023 PROHARDVER Informatikai Kft.