Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • bunfi

    őstag

    (#1266) Cthulhu Dawn
    Én a sima 80-ról beszéltem, ami az előző generációban is lecsúszott a felső-középkategóriába, mert a 2070Ti majdnem ugyanazt a teljesítményt tudta.

    (#1269) Cthulhu Dawn
    Lehet, hogy csak nekem savanyú a szőlő. De gratuláljak ahhoz, hogy visszatértek a normális árazáshoz? Gratuláljak ahhoz, hogy ígérték a 100%-ot, de még a 60 sincs meg stabilan? Gratuláljak ahhoz, hogy megint sikerült valami olyat alkotni, amire nem mondhatom rá, hogy átverés, mert tényleg annyi (új definíció szerinti) CUDA core van benne, de játékokban esélytelen, hogy kihasználható legyen, mert soha nem lesz tiszta PF32? Persze reménykedhetek, hogy a játékok majd kihasználják, de emlékeim szerint jogosan lett ekézve emiatt az AMD. Mellesleg egy ilyen helyzetre a sajtó sincsen felkészítve, nemhogy a vásárlók, hogy az optimalizálások drasztikusan javíthatják az adott játékban nyújott teljesítményt... És mindezeken felül órákat vitatkozhatnánk a tesztjátékokról, a tesztmetodikáról és hasonlókról, miközben 5-10-20% már egyáltalán nem mérési hiba, hanem teljesítményszintlépés.

    Szerintem örömteli, hogy kijött a 3080 és visszabillentette az ár/érték arányokat, de attól még tény, hogy sokat fogyaszt és nevetséges, hogy majd amikor az nVidia úgy érzi, akkor generáción belül/fél-egy év múlva kidobnak egy jobb kártyát ugyanannyiért/nem sokkal drágábban...

    (#1271) Tuskone
    A 3060 alatt nincs semmi, akkor tekinthető-e az a kártya a low-endnek, hiszen nincs alatta modell? Ez olyan teoretikus kérdés, hogy pl. a 1050 már olyan kompromisszumokra kényszerítette a játékosokat, hogy akkor ha játszani akarsz, akkor vegyél 1060-at, tehát kvázi az lett a belépőkártya, ha normális felbontás-framerate kombinációval akartál játszani.

    ...mert csináltak előrelépést globálisan a gpu techben, nem is keveset.

    Igen, leginkább azon dolgoznak, hogy az ipari felhasználású dolgaikat maszírozzák egy kicsit és adják el játékos featureként, így csökkentve a fajlagos fejlesztési költségeket. De kicsit olyan érzésem van, mint a sok exklúzív technológia esetében, amiről az esetek nagy részében bebizonyosodott, hogy korántsem akkora nagy durranás, mint ahogy beállították (SLI, PhysX, G-Sync stb.), lévén, hogy döglött/döglődik/nem is élt.

    [ Szerkesztve ]

    János először lőtt oszt már kérdeznie se kellett

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés