Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Necc

addikt

válasz linus89 #3945 üzenetére

Kár hogy a ph-s teszt mást mutat, igaz kiemelték, hogy valami gond lehetett a 2600-al, de nem hinném, hogy mára megfordították volna a mérleget.
    Láttam már jó pár korai tesztet, de 1x sem volt rá példa, hogy egy gyengébb VGA driver optimalizáció után lekörözze a nála jelentősen erősebb VGA-t (lásd: x1950 széria és a 8600GTS esete, igaz ezek asztali kártyák).
    Úgy lenne a legtisztább a dolog, ha mind2 kártya újra le lenne tesztelve a legfrisebb driverekkel (a legújabb asztali nvidia driver 10-15%-ot lök a játékok teljesítményén amit pár hete adtak ki és nem hinném, hogy ezt a tesztek tartalmaznák).
    Persze ettől függetlenül tévedni emberi dolog :))

A mobil VGA-k teljesítménye összehasonlítva egy asztaliéval:
    Nekem jelenleg egy 8800GTS 320MB-om van, ma ha még valahol kapni akkor 18-20.000Ft az ára... az összes mai játékot magas vagy maximum grafikán kis tuninngal elviszi 1680x1050 felbontáson, igaz a leges-legújjabbakat még nem próbáltam (pl.: Fallout 3)
    Ehhez képest a 9600M-GT teljesítménye csak kb. a felét hozza (pontosabban a fele felett van egy picivel) a ma már "múzeálisnak", de még mindig tökéletesnek számító 8800GTS-em mellett, igaz laptopon a maximális felbontás tipikusan 1280x800 vagy 1440x900 (vagy 1680x1050 vagy 1920x1200 a "gamer" verziókon aminek annyi értelme van, hogy natív felbontáson tuti elvérezzen a cucc), így a kisebb teljesítményhez kisebb felbontás is társul... hát nem tudom, mivel élőben még nem láttam a cuccost ezért itt hagyom abba az eszmefuttatásom, nem akarok hülyeséget mondani, de elméletben a mobil VGA-k teljesítménye, ha az alsóbb régiót veszem szemügyre, nem éppen bizalomgerjesztő :(

• BemAnyó

senior tag

válasz linus89 #3945 üzenetére

Megnéztem a fizikai adottságai alapján kb egy szinten van a HD2600pro, és 3470 es, de tesztet sehol sem találok hogy mégis melyik lenne az erősebb. A kis geforcok felejtősek , ráadásul a 2 egy és ugyan az csak át lett nevezve :DDD

Új hozzászólás Aktív témák