Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- sh4d0w: Kalózkodás. Kalózkodás?
- GoodSpeed: Kell-e manapság egérpad vagy sem?
- Olcsó USB WiFi AC adapter
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- bambano: Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
Radeon_5
aktív tag
találtam 1 marha jó angol nyelvü tesztet Turion vs. Dothan, igaz felsőkategóriás gépekkel, de pont ugyanolyanra hozták a 2t, még a x700-as órajeleit is, igy tényleg a procikat hasonlitják össze. Nagyon részletes fasza teszt, érdemes elolvasni: Bővebben: link

-
Radeon_5
aktív tag
az 5024wlmi-ből mennyit sikerült max. kihúzni akkumlátorról, scak internet vagy ilyen lájtos dolgok mellett? tulajok? ja és vga teszteken kivül mit tud ez a gép? tömörités, hasonlók.
1 picit a 16:10-en való játéktól, meg a tükröződő kijelzőtől félek, de asszem ez lesz nálama befutó akkor is
-
parandroid
félisten
válasz
Cickánykoma
üzenetére
Ez csak a pénzedtől függ. Az X700 notiban szinte mindenre elég, x600 ettől jelentősen lemaradva követi, ez után próbál felzárkózni a 6200TC, és sereghajtóként alaposan lemaradva kullog az osztott memóriás x300. Utóbbit semmiképpen ne, én pénztárca függvényében a középső 2 közül ajánlanám valamelyiket, ha csak ritkán játsszol.
Böngészd a táblázatot, az x300 kivételével a többihez vannak iránymutató eredmények.
p -
Cickánykoma
tag
Hi !
Véleményt szeretnék kérni. Notit akarok a közeljövőben vásárolni, de a vid. kari teljesitmények közt vacillálok (azaz milyen alapú noti vegyek majd...)
Sokat nem akarok játszani inkább multimédia lenne a felhasználási irány
(inkább bika proci, sok RAM és egy nekem tűrhető kari )
Alternativák: X700 64 MB, X600 64 MB, Gf 6200 Go Turbocache 128. ill 256 MB, és végül X300 oszott memóval
Várom a tippeket, köszike!
Üdv:
Cickánykoma -
xedos
addikt
A fent beírt eredményeim maradtak...
A gorsabb winyó és a több RAM nem változtatott. -
parandroid
félisten
A frissített eredmények:
xls: Bővebben: link
html: Bővebben: link
p -
Ben Cseng
tag
Nézd, inkább úgy fogalmaznék, hogy nem életszerű a SuperPI, hanem olyan mint egy verseny. Ebből pl csak nagyon halvány következtetéseket tudok levonni arra vonatkozóan, hogy milyen gyorsan teljesít alkalmazásokban vagy vmilyen adatbázis-kezelést végző rendszerben.
Ha megnézed a Fless által készített teszteket, láthatod, hogy igencsak életszerű feladatokat végeztetnek a különböző rendszerekkel. -
McLaca
őstag
válasz
Ben Cseng
üzenetére
Nagy marhaság ez a SuperPI. Semmi mást nem mért mint a proci teljesítményét, legfeljebb minimális RAM bejátszik.
Már miért lenne? Az ilyen jellegű mérésekkel a processzor és a memóriavezérlő (ezzel pedig a memória) összhangját, együttes működését lehet mérni. A minimális RAM 2M tizedesjegyig 16,7 mega, de 32M jegyig már 268 mega! És mivel ennyi számjegy nem fér el a proci cache-ében, ezért nagyon is számít a memória és a vezérlő sebessége.
Üdv! -
Wander01
csendes tag
az 562/es hozzaszolasban van az en gepem is. listara felkerulok?
-
xedos
addikt
Ideiglenessen bedobom az új gép adatait:
ACER Travelmate 4652Lmi 1.73Dothan 512Mb 80G/4200 Gef6600/64M XGA
Superpi 2M 1:51
3Dmark 2001 14602
3Dmark 2003 5660
3Dmark 2005 1921
Everet Home Edition v2.2
Memória olvasás/írás/késleltetés (1x512M RAM single chanel)
3093/730/111 -
AMD Power
titán
válasz
AMD Power
üzenetére
Ajánlom figyelmébe a topic nyitónak, illetve a táblázat készítőnek ezt a hsz-t!
Bővebben: link -
Ben Cseng
tag
''Szerintem max. a videokártya teszteredmény érdekli az embereket, a többi csak szőrözés...''
Hát ez bizony nem így van. Programozó vagyok és elég sok programozó ismerősöm van, nagyrészük notebookal szaladgál. Elhiheted, hogy amikor pl. az ember hazaviszi hétvégére a munkáját és egy két millás adattáblára többször rá kell ereszteni különböző vizsgálatokat/javításokat, nem mindegy, hogy mennyi idő alatt végez. -
Ben Cseng
tag
Nagy marhaság ez a SuperPI.
Semmi mást nem mért mint a proci teljesítményét, legfeljebb minimális RAM bejátszik.
VIszont egy gépnél - főleg egy notebooknál - kezdve a chipsettől egészen a winyókig minden bejátszik. Ezért lenne érdemes kiterjeszteni a tesztet ZIP-re és MPEG/DIVX-re. Ezek mind olyan tesztek, amelyek irányadóak a HDD-RAM-CPU konfig tekintetében, ami ugye notik esetében nem igazán cserélhetők (legfeljebb ha hibás). -
SimonMágus
senior tag
válasz
Sz. Péter
üzenetére
Eh, eredetileg én is 200k-ról indultam, aztán 300-ig sikerült eljutni, hidd el, jobban megéri minőséget venni, mint kicsit később rájönni, hogy mégsem ilyet szerettél volna, mert akkor eladáskor máris buksz min. 50 rongyot egy 200k-s gépnél...
Az Asus a 35. hsz-ben van a belinkelt topicban.
Igazad van, a gari nagyon fontos, főleg fafejű kishazánkban, ahol bizony sok embernek okozott már gondot az uniós gari érvényesítése (majd csak belejövünk)
Egyébként én is egy Asust néztem ki elsőre, sajnos nem jött össze a vásárlás, de nem bántam meg, mert nagyon elégedett vagyok a mostani gépemmel, és bizony sok sörről lemaradtam a nyáron a 100k-s különbség miatt, de aszondomm megérte...
Ahoj -
Sz. Péter
csendes tag
válasz
SimonMágus
üzenetére
Hy SimonMágus!
Híj, köszi az ajánlatot. Nagyon fajin' gépek!!!! Tényleg max 200-at szánok rá. Ezek a gépek, amiket belinkinkeltél télleg' jobban megérnék. Csak az a szívás, hogy eredetileg én 80 ról és használt notiról indultam. Most meg már ennek a duplájánál is jóval magasabban vagyok ár belileg. És ez már azt jelenti, hogy 1 félév diákhitel, + kiegészítés. Az 5040-es ASUS-t még épp hogy ki tudnám fizetni.
Viszont legalább új, és van rá két év (kis hazánkban érvényesíthető ) gari.
''az Asus A6Q00k csak 195k''
Ez hol is van?
Peace!
[Szerkesztve] -
SimonMágus
senior tag
válasz
Sz. Péter
üzenetére
Ha mindenképp Asust szeretnél, ajánlom kukkants be ide Bővebben: link, nézd meg az M6000-est, nem rossz ajánlat, és már csak egy keveset kellene hozzátenni...
Illetve itt van még ez is Bővebben: link, az Asus A6Q00k csak 195k, 6200-as 256Mb-os GefGO-val!
Ahoj, SM
[Szerkesztve] -
SimonMágus
senior tag
válasz
Sz. Péter
üzenetére
Szia,
nem volt hülye a kérdés, most már vannak olyan notik, amelyekben lehetőség van vidkari cserére (pl. lent), egyenlőre még nem láttam ilyen kareszt, de valszeg horror áron fognak kijönni, főleg ha szervízben akarod garivesztés nélkül cseréltetni, illetve a növekvő teljesítménnyel járó valószínűsíthetően magasabb hőleadás nem biztos, hogy jót tesz a notinak.
Üdv:
SM
(Ezek szerint kb 200k-t szánsz notira?) -
ans
aktív tag
Mivel a táblázatban még nem szerepel:
IBM T41
1,4 PM Bamias
768 MB ram
Radeon 7500 32 MB
3dMark2001SE: 3990 -
Sz. Péter
csendes tag
Hy! Köszi a választ!
Szóval az IEG2 jobb. A SiS-es Mirage 2 kb hány pontot tud 3DMark2001-ben?
Nagyon gáz az a Mirage 2? Mert az van, hogy két gép között vacillálok..
ASUS A3L 5010 és
ASUS A6U 5040
Annyi pénzem van rá, hogy az 5040-eset pont ki tudnám fizetni. Nomármost az 5010-es az olcsóbb is kicsit, meg IEG2-es... viszont kevesebbet tud, mint az 5040. 5040-en pölö van TV-out is, meg DVD írós. Szóval ez jobban megérné... DE ez SiS-es... elsősorban nem játrékra kell, mer' nincs pénzem egy olyan notira amivel nagyon lehetne játszani, de azért szeretném hogy ez-az eldöcögjön rajta...
Hm, egy nagyon hülye kérdés... olyan gondolom nem létezik, hogy egy notiba lehessen utólag rakni vmi normálisabb VGA-t? Nincs bennük semmiféle ilyen bővítőhely ugye? -
AMD Power
titán
Az első dolog: Ez nem az a Topic!!
Van egy olyan , hogy : ''Milyen Notebook-t vegyek?''
Bővebben: link
De azért adok egy jó tippet noti ügyben:
ACER Aspire 5002WLMI
- Jobb cpu
- 15,4-s TFT
- 512 MB Ram
- 60GB HDD
De az usanotebook.hu-nál olcsobb vagy 20K-val!
erebus
tag
Sziasztok!
Szeretnék venni egy notebook-ot, de nem nagyon értek hozzá. Az Asus A6U 5040-es gépét néztem ki, de semmi felhasználói infóm nincs róla
Tudnátok mondani vmit gépről?
Vagy 200-250 bruttó körül ajánlani egyet?
CPU : AMD Mob. Sempron 3000+
RAM : 256MB DDR
LCD : TFT 15'' XGA
FELBONTÁS : 1024x768
CHIPSET : SIS M760GX+964L
VIDEO RAM : SIS M760GX megosztott
A SIS tényleg nem nagy durranás? Ezt a videókarit nekem a boltban egy 9250-es radeonhoz hasonlították ..
Ha tudtok lécci minél hamarabb írjatok!
Köszi
-
AMD Power
titán
3D Mark 2005 (1.2 Patch)
Teljes teszt!
Default 1024X768: 208 pont
-
zsoltee10
addikt
válasz
parandroid
üzenetére
ha van kedved akkor frissítheted az M400A teszteredményeit húzott vga-val.
alapon 6000 pont volt a 3dmark03
húzva a vga 420/420-ra 3dmark2001: 19800, 3dmark03: 7100
procit sajna nem tudom húzni, pedig jól megkergetném.
nézegetem a táblázatot, és eléggé szóródnak az eredmények, még azonos konfigok esetén is. fura. mondjuk nekem se a gyári driver van fenn a vga-hoz. -
AMD Power
titán
válasz
parandroid
üzenetére
Én vagyok az első a táblázatban de jó!

-
McLaca
őstag
válasz
Sz. Péter
üzenetére
Nos, az Intel int. VGA-k klasszisokkal jobbak a SiS-nél (alaplapi chipsetben is), ha integráltban gondolkodsz, inkább az Intel. Sőt, ha Intel procis gépet veszel, akkor a legérdemesebb a teljes Intel platform, tehát Inteles alaplapot kell választani.
Az IEG2 3DMark 2001-ben kb. 2200-2500 pontot csinál, az újabb, és jobb IGMA900 viszont egyes állítások szerint (sajnos élőben még nem volt szerencsém találkozni vele) ~4000 pont körül teljesít szintén 3DM2001-ben, szóval ha nem is csúcsjátékokra csúcsfelbontásban, de azért használható.
A Celeron M-nél jobb az AMD, a Pentium M-nél már árnyaltabb a külöbség, egyik területen az egyik, másik területen a másik jobb. A P-M-nek 2MB belső cache-e van, ami nagyon hasznos dolog.
A Pentium-M-et egyébként inkább a Turionnal kéne összehasonlítani, bár nem szerencsés, mert utóbbi 64 bites. A mobil Sempront meg inkább mobil P4-gyel, azzal van egy kategóriában.
Viszont ha leginkább játszanál, akkor sokkal többet számít a VGA, mint a proci, 1,7GHz-es Dothanok is remek jól elhajtják igen szép pontszámokkal az x700-as kártyákat.
Üdv! -
xedos
addikt
Tuning őrültek még a SuperPi eredményeket szókták nyilvántartani!
Ez főleg a proci teljesítményét méri. -
Ben Cseng
tag
Bocs, hogy beleugatok, de nem gondoltatok arra, hogy a video/játék-on kívül más szempontból is tesztelni kellene a notikat? Pl zip-tömörítés vagy mpeg kódolás.
Lehetne felrakni egy zip állományt amit mindenki letölt, kicsomagol és mondjuk Total Commander alatt egy újraindítás után ismét becsomagolna.
Vagy lenne egy divx-es avi fájl amit le lehetne tölteni, majd át kellene kódolni mpeg-be majd ismét divx-be.
Szóval gondoljátok meg, nem csupán játékból áll az élet, ezek a tisztek utalnának arra is, hogy zusammen milyen a proci-mem-chipset-hdd konstrukció sebessége. -
Ben Cseng
tag
Üdv,
IBM Thinkpad G41 (UG17BHL):
- Mobile Intel® Pentium® 4 /FSB533
- 3.06 GHz
- 855-ös chipset
- 256 Mb RAM (PC2700)
- NVIDIA® GeForce FX Go 5200 128MB
3DMark2001: 6800
3DMark2003: 1324 -
Sz. Péter
csendes tag
Hali!
Lenne egy két kérdésem... bocsi... lehet nem a legtopicbavágóbb... de bízom benen, hogy ti majd tudtok válasozlni.
Noti vásárlás előtt vagyok. No.. tudom, hogy az integrált VGA-k nagyon sete-suták... de mégis melyik a jobb, vagy van-e egyáltalán különbség az Intel Extreme Grapic 2 és a SIS M760GX integrált VGA-ja között?
Valamint melyik procit választanátok?
Intel Celeron MPM 1,5 GHz
AMD Mob. Sempron 3000+
A fölsőben ha minden igaz 1M L2 Cash van... de ha az AMD oldalán jól szrepel, akkor a másodikban csak 128K... nem kevés az?
Szal' melyik lenne a jobb váalsztás?
Köszi a válaszokat! -
ezredes
csendes tag
Hi '
ACER Travelmate 4401LMi,
Erről tud vki valami bővebbet, hogy 3dMarkt alatt mennyit tud?
A táblázatban nincs benne. -
parandroid
félisten
Javasolnám a következő témát a kérdésed feltevéséhez: Bővebben: link. Népszerűbb, ezáltal látogatottab és jobban is illik hozzá.
p -
Manager
csendes tag
hi
[Szerkesztve] -
Wander01
csendes tag
5.9-es atidriverrel 2531 pontot kaptam 3dmark 2005-ben a laptomora.
Albacomp Power 6
Centrino (sonoma) 1,7Ghz
512 mega memoria
Ati X700 128 mega -
Manager
csendes tag
Mondja meg nekem valaki okos, hogy a kettő közül melyik, miben és miért jobb a másiknál?!
AMD Mobil Athlon 64+ 3000Mhz vs. AMD Turion 64+ MT-32 1800Mhz
Talán a 3000-es többet eszik százon, és ennyi? Vagy komplikáltabb a helyzet?!
Hama! Hama! Hama!
-
MUŁĐER
addikt
Albacomp Business (1,73 Ghz Dothan, 512 Mb DDr 533, Nvidia GO 6600)
3D Mark 2003: 4700
3D Mark 2005: 2000 -
balco
aktív tag
válasz
parandroid
üzenetére
Tényleg.
El is felejtettem...
Annyit még, hogy a travelmateben 512 Ram van.
[Szerkesztve] -
xedos
addikt
válasz
SimonMágus
üzenetére
Nem írtad, hogy gyorsabb vagy lassab 1000ponttal... vagy csak én nem látom...
-
SimonMágus
senior tag
Ma felraktam külön partícióra a 64 bites Winfost, aztán jött némi tesztelgetés, és lőn: uolyan beállításokkal azonos verziószámú catalyst között 3dmark03-ban 1xx pont különbség (2-2 teszt). Ez persze nem egy ''hű de atomgyors lett a karim'' változás, gondoltam érdekesség gyanánt leírom...

Egy gondom akadt, a RadLinkert az E partíción (itt fut a 64 bit) telepítve nem ajánlja fel az E-re való telepítést, hanem alapból feldobja a C-re, ami nem is lenne gond, de nem jelentkezik mint új progi a 64 bit alatt, mintha nem telepítettem voln...
valakinek van erre tippje, vagy próbálkozzak más karicibáló progival? -
parandroid
félisten
Az Acer-ed már szerepelt a táblázatban, a másikat beírtam.
A frissített táblázat:
p -
hehehehe
tag
válasz
Tommmmka
üzenetére
hat igen...az ar
most kicsit gondolom mindenki meg akar majd kovezni dehat ez van.szal az egeszet ugy kb 260er vettem bruttoban boltban...1 ev gari meg minden de meg nemsoka veszek hozza utolag 3 evet.csak most en eppen Arnhemban ucsorgok kinn hollandiaban...itt ennyibe van ez a notebook.meg jo hogy mi otthon ilyen jol elunk es megengedhetjuk a 70-80ezerrel magasabb arat a hollandoknal...
ecceruen nem birom felfogni hogy a fenebe olyan draga otthon..itt 19% az afa oke de akkoris...
-
balco
aktív tag
Acer TM 4002LMi: (1.6 Dothan, Mob. Radeon 9700)
3dmark2003: 2715 pont
Asus A6KQ002: (1.6 Turion, GeforceGo 6200)
3dmark2003: 2468 pont
superpi (1M): 56 sec -
MaTT
aktív tag
Hali!
Fujitsu-Siemens Amilo M7440G
1.6os mobil P4 cpu
512 ram
intel 915gm vga
3dmark 01: 4414
3dmark 03: 1018
3dmark 05: 258
üdv!
Matt -
egamega
tag
3dmark 2001 se - 11766
-
egamega
tag
válasz
parandroid
üzenetére
igen, bocs. most akartam szerkeszteni, mert rájöttem, hogy ez így csöppet kevés

na szal, pentium M 735 (1,7 GHz) van benne, intel 855PM chipset, m radeon 9700, 64MB VRam, 1 x 512 RAM. 2001-es eredményem így hirtelen nincs, de majd csinálok, ha lesz időm. -
egamega
tag
MSI MegaBook M510A 3DMark 2003 - 3315 pont

-
hehehehe
tag
válasz
parandroid
üzenetére
ohmm..bocsi
szal ize hogyismondjam...kihagytal a tablazatbol
#530...elore is koszi
-
SGC
tag
válasz
parandroid
üzenetére
Szarban lehet a PH!, ha már zöld, foltos, csigaszarvú földönkívüliek is modok lehetnek.

Felcserélted az ok-okozatot. Most már szarban is van, hogy az lettem.
De no off plíz, arra ott az off-topic. - peterkeT -
parandroid
félisten
A frissített táblázat:
p -
x.geo
aktív tag
3dm05: 3470pont
-
balco
aktív tag
ECS G320 (nem az enyém, véletlenül került a kezembe) :
3dmark2001se: 739
akksiról: 368
super pi (1M) : 7:52
1.2 via c3 (nehemiah-p)
via/s3g unichrome igp (32mb) -
xedos
addikt
Most 1:51-et futott a Super pi 2M
-
Zsiba
senior tag
Kiegészítés: Super PI 2M: 1:33
-
Zsiba
senior tag
Részemről is egy teszteredmény!
HP Compaq NX8220 - Pentium M 2.0 GHz, 1 GB ram, ATI X600/64 MB ram
3DMark2001: 12659 pont
3DMark2003: 3261 pont
3DMark2005: 942 pont -
hehehehe
tag
Na van nekem egy ACER Aspire 5024 WLMI-m
ML-34es turion(1.8GHz) meg 512 333as ddr ram(2X256mb) meg egy X700 128 megaval.
3dmark2001: 15292
3dmark03: 5494
3dmark05: 2197
eddig jol megy tudom ajanlani mindenkinek
[Szerkesztve] -
x.geo
aktív tag
01:34
-
x.geo
aktív tag
asztali proci, de tényleg nem melegszik
(a dell tudja mit csinál)
Everest home 2.20:
mem olvas: 5191
irás: 1923 pontocska
-
x.geo
aktív tag
Tegnap csereberéltem egy duál xeon (3.2, 2GB RAM...) gépre.
Első nekifutásra szivtam a fogam( nagyon szar eredményeket produkált, kb 10 perc müködés után a teljesitmény leesett 60-70%-kal), de ma szétszedtem, volt belül (teljesen középen) egy nagy venti, ami be volt álva (a pici mennyiségü portól
)letisztit, videjókaresz kicsit átalakit (a hütő nem illeszkedett rendesen, kellett egy rézlapot szerválni, polir, spec ragacs...), a proci és a hüti között nuku paszta(és ez egy 3,4es prescottnál)...
Arra a következtetésre jutottam, hogy valaki próbálta szerelgetni (kevés sikerrel), nekem 3-4 óra az életemből...
De most isten a masina
Az eddigi legbrutálisabb hütőrendszer van benne, amit valaha láttam notiban.
a hejesirási
hibákért bocs, csak nincs hosszú i-m, és ü-m. -
McLaca
őstag
A napokban szűk két óra alatt kellett egy Toshiba (a MediaMarktos Sulinetes) notit használható állapotba hoznom, ha a gazdája majd nem 250km-re lesz tőlem (lesz még egy útja hozzám, mert mondtam neki, hogy ez most csak felszínes összecsapás volt, meg a NIS-t amúgy is le kell róla szedni, nem jó semmire, csak a gépet fogja és a 3D eredményt csökkenti
) ,szóval ha ismét a közelembe kerül, gazdagítom a táblázatot még egy gép eredményével. Vázlatosan egyébként 852GM/IEG2, 256RAM, az oszott memóriát majd tesz előtt 32-re állítom (vagy 64-re, vagy mindkettővel megcsinálom
), és CeleronM 1,6.
Üdv! -
x.geo
aktív tag
Van tegnap óta egy Dell 9100 XPS notim

3400MHz Prescott, 1GB ram (2db 512 duálban 400), ATI 9800 256MB DDR
teszt: 2001: 16870pont
03: 6431pont
tuning ATI (mag 425, mem 850)
2001: 18890
03: 8102 -
parandroid
félisten
A frissített eredmények:
p -
parandroid
félisten
válasz
AMD Power
üzenetére
Jártál te már erre, ha jól látom, sőt, ígértél is valamit: Bővebben: link.

-
AMD Power
titán
Battery Eater Pro teszt eredményeket is be lehet ide dobni? ( Cpu , memória....)

-
tothn
tag
Egy teszteredmény a táblázatba: Sony Vaio PCG-GRX316MP, P4M 1.6 Mhz, 512 RAM, ATI 7500 16+16 RAm,
3d Mark2001 : 3653 -
Cs_Laci
senior tag
válasz
parandroid
üzenetére
THX, megpróbálom.
-
parandroid
félisten
Vagyunk, csak a kérdésre nem tudunk válaszolni... Vedd ezt up-nak. Lehet egyébként, hogy érdemesebb lenne itt: Bővebben: link feltenni a kérdést, lévén nem kimondottan notebook-specifikus.
p -
Cs_Laci
senior tag
Bárki?
Vagy ez a fórum már halott? -
Cs_Laci
senior tag
Itt van..
System / Memory-nál írják a 2 csatornát. És a többi modell úgy is van összerakva.
(a tesztben nc8230 van, de az majdnem ugyan az.
Cs_Laci
senior tag
Nem akartam új topikot nyitni, de lenne egy teljesítményt érintő kérdésem.
Veszek most egy Notebook-ot.
Sonoma alapú, Intel 915PM Express Chipset, Pentium M 740 (1733 Mhz)
Alapból van benne egy PC3200 DDR2 Hynx RAM, CL4
Én ezt lecserélem egy PC4200 DDR2 Kingmax CL4-re
A kérdés az, hogy elvileg a chipset tudja a Dual Channelt.
Akkor 2x 512 modul a jobb?
Vagy 1x1024, mert nem számít a RAM sávszélnek a Dual Channel.
Tudtok bármit mondani erre?
HP NX8220 a Notebook. -
Atlantis
veterán
Gép: Dell Inspiron 6000, Intel Celeron-M 1,3Ghz, Intel GMA 900, 512 MB DDR2, chipset Intel Alviso-G 915GM.
3DMark 2001 : 3836 (1024x768x32)
Újabb 3D Markot értelemszerűen nem futtattam. -
lapa
veterán
válasz
parandroid
üzenetére
mondhatni ''békebeli'' a D510-es ''tejfölösdoboz'' szintű minőségéhez képest. mondjuk talán ha kétszer nyomultam rajta nfs x rendőrös-üldözőssel. a világért el nem cserélném, pláne most könyörögtem ki egy hdd upgrade-et 7200rpm-re. akár dolgozni is lehet rajta mostmár.
-
parandroid
félisten
válasz
parandroid
üzenetére
Közben próbáltam mindenhol kigyűjteni a chipseteket, de nem egyszerű. Kérek mindenkit, aki a neve mellett csak annyit lát a táblázatban, hogy INtel Extreme Graphics 2, hogy írja be a tényleges chipkészletet.
Intel oldala szerint ez IEG2 esetében lehet:
865G, 865GV, 855GM, 855GME és 852GME,
Intel Extreme Graphics esetében pedig:
845G, 845GE, 845GL és 845GV .
Előre is köszönöm.
Emellett szeretnék mindenkit megkérni, hogy 3DMark2001-et mindenképpen futtasson, illetve a VGA teljesítményétől függően 3DMark03 és 3DMark05 eredményeket is szívesen látunk. További alternatíva az Aquamark3, aminek egyelőre a táblázatban még nincs oszlopa, de ha lesz elég eredmény, azt is beleveszem.
Köszönöm,
p -
lapa
veterán
üdv,
Dell Latitude C840
Mobile Intel Pentium 4M 2GHz
512MB RAM
NVIDIA GeForce4 440 Go 32MB
3DMark2001 SE 1024x768 default 5256 ponty
mindjárt lesz még egy. -
parandroid
félisten
Köszönöm. Frissítve. Bővebben: link
Érdekes, hogy mennyi m400a eredményünk van már amúgy.
Szerk: feltettem htm-ben is, hátha valakinek így szimpatikusabb, bár így nem lehet szűrni benne: Bővebben: link
p
[Szerkesztve] -
re@per
csendes tag
válasz
parandroid
üzenetére
Lefuttattam a 3D 05-t is és 1235ponty jött ki így már teljes lehet a táblázatod. Nagyon szép munka.

ja 1024x768 defaultben ez elfelejtettem.
[Szerkesztve] -
raszputyin
senior tag
válasz
parandroid
üzenetére
Köszi... hát ez szomorú hír

no van még kérdés... itt is fölteszem, mert a ''milyet vegyek''-ben nem érkezett válasz:
a 855/915 chipsetek kapcsán:
mit tudtok erről: ki tudja használni egy Pentium M 1,5-1,7 körüli processzor a kétcsatornás DDR2-533 memóriát, vagy elég neki a DDR-333 is? És egy magasabb Pentium M (2,1x)?
más... van valakinek tapasztalata a 915GM/915PM-be szerelt Intel High Definition Audio chipről? esetleg láttatok valami tesztet, ahol vizsgálták, hogy a ''HD Audio''-t mennyire lehet itt komolyan venni? -
M400A Pro
csendes tag
Halihó!
Lefuttattam én is pár benchmark-ot.
A noti Clevo M400A Pro, a videókari X700 256MB, a teszteléshez Catalyst Mobility 5.8-at használtam (http://www.ati.com/online/mobilecatalyst/).
Az eredmények, mindenhol default beállításokkal:
3Dmark2001 SE (Bulid 330): 16170 (17874)
3Dmark03 (Build 120): 6131 (7174)
3Dmark05 (Build 360): 2746 (3259)
Aquamark3 (score): 45410 (50753)
Aquamark3 (gfx): 6027 (6981)
A második pontszámnál az ATITool-al 425/400-ra állítottam az órajelet, a gyári 350/330 helyett, gond nélkül lefutott minden.
Új hozzászólás Aktív témák
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3760, 93% Akkumulátor
- Apple iPhone 13 128 GB Fekete 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! MSI Z77 MPOWER Z77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

valakinek van erre tippje, vagy próbálkozzak más karicibáló progival?

) ,szóval ha ismét a közelembe kerül, gazdagítom a táblázatot még egy gép eredményével. Vázlatosan egyébként 852GM/IEG2, 256RAM, az oszott memóriát majd tesz előtt 32-re állítom (vagy 64-re, vagy mindkettővel megcsinálom