Hirdetés

2024. március 29., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Notebook hibák

Hozzászólások

(#15951) kreten67 válasza asprey (#15950) üzenetére


kreten67
senior tag

Ha jól pasztáztad akkor nem kapcsolna le, csak akkor ha egyéb hardver hiba van.
105-110 fok körül kapcsol le a gép de azzal már károsodik ,5-10 magától kikapcsolástól akár már bga hibás is lehet.

(#15952) Duree válasza hrabanc (#15939) üzenetére


Duree
veterán

Szakembernek 30-40 perc. Szét kell szedni a gépet és mérni kel a chipset környékén.

duree54

(#15953) supperduck


supperduck
csendes tag

Sziasztok,
Tegnap vásároltam egy Dell 7567-es laptopot, és olyan problémám van, hogy 99%-ig töltődik az akksi, és utána azt írja folyamatosan, hogy 1 perc még a teljes feltöltésig. Ez folyamatosan, tehát nem tölt fel 100%-ra , 99%-nál megáll. Valaki esetleg tud tippet adni, hogy lehet akksi hiba, vagy csak valami leszabályozza, v bármi tipp? Előre is köszönöm a segítséget. (win10-et raktam a gépre, hátha ez is fontos)

(#15954) Elmariacchi


Elmariacchi
csendes tag

Üdv mindenkinek!

Van egy HP Probook 450 G0 típusú gépem, amelynek képernyőjén főként bekapcsoláskor egyre több alkalommal vibrálások, villogások történnek az alábbi videókon látható módon. A kérdésem az lenne, hogy mi lehet a probléma és milyen módon orvosolható.

[link]

[link]

[ Szerkesztve ]

(#15955) NEMO1968 válasza Elmariacchi (#15954) üzenetére


NEMO1968
őstag

Szia!
Ha elindult a gép, már nem vibrál?
Megmozgatod a kijelzőt, akkor is előjön a hiba?
Szalagkábel megtörésére tippelnék elsőre.
Csere megoldja.

Az ember az időtől retteg, az idő a piramisoktól.

(#15956) Elmariacchi válasza NEMO1968 (#15955) üzenetére


Elmariacchi
csendes tag

Használat közben nagyon ritkán vibrál, de akkor csak pár pillanatig és nem feltétlen a képernyő mozgatásánál, de valamikor akkor is.

(#15957) Pierre75 válasza supperduck (#15953) üzenetére


Pierre75
senior tag

AIDA-t megadja az elhasználódás értékét, de a szervíz csak akkor cserél ha a bios hibát jelez.
99% után nálam is 7559 alatt cirka 30-40 perc míg eljut 100%-ig. Használd, pár feltöltés után látni fogod mennyit bír.

(#15958) NEMO1968 válasza Elmariacchi (#15956) üzenetére


NEMO1968
őstag

Ùjranèzve a videokat, mèg mindig a szalagkàbel megtörèsère, a hàttèrvilàgìtàs vezèrlö vagy az LCD panel hibàjàra gondolok.
A javìtàs is ebben a sorrendben dràgul.
Nincs esetleg a gèpben automatikus fènyeröszabàlyozàs,ami a környezethez àllìtja a kijelző fènyerejèt?
Azzal is lehet gond.

Az ember az időtől retteg, az idő a piramisoktól.

(#15959) Elmariacchi válasza NEMO1968 (#15958) üzenetére


Elmariacchi
csendes tag

A képernyő fényereje egy fix értékre, általában 100%-ra van beállítva, nincs automatikus érzékelés bekapcsolva, ha van egyáltalán ilyen lehetőség.

(#15960) 1user


1user
újonc

Sziasztok! :)
Amikor a notebookomat bekapcsolom, akkor nagyon lassan tölt be a Win10Pro. Miután nagy nehezen betölt, használhatatlanul lassú. Újraindítás után viszont mindig minden gyors és tökéletesen működik. Ez egy állandó jelenség, tehát mindig ilyen. Már a felhasználói bejelentkezéskor újra szoktam indítani emiatt a gépet és utána tök gyorsan működik. Csak a gép bekapcsolásakor iszonyat lassú. Eredeti, aktivált, tisztán telepített Win10Pro. Tudom, hogy ez nem lehet hardware probléma, mert akkor újraindítás után mitől működik mindig gyorsan és hiba nélkül? Valami software-es probléma lehet, de mi? :F Ha jól emlékszem amíg nem telepítettem drivereket, addig nem volt ilyen gond. Most az eszközkezelőben minden driver telepítve van és ha frissíteni próbálom őket, akkor azt írja, hogy naprakész mind és a legújabb van fenn minden illesztőprogramból :( Amit még észrevettem, hogy bekapcsoláskor az indulóképernyő alján nem írja ki, hogy F2=BIOS menü F12=Boot menü, viszont újraindítás után már kiírja ezeket. :N

(#15961) supperduck válasza Pierre75 (#15957) üzenetére


supperduck
csendes tag

AIDA 4% elhasználódást mutat... :/ pedig 1 napos gép. Ez normális ?
egyébként közben feltöltötte 100% ig, ahogy mondtad 30-40 perc kell hozzá

(#15962) Pierre75 válasza supperduck (#15961) üzenetére


Pierre75
senior tag

"AIDA 4% elhasználódást mutat. Ez normális ?"
A mai tömegtermelésben senki nem kapja fel a fejét 10%-os elhasználódásnál sem. A bios-ban tudod megnézni az akku állapotát, amit a szerviz is nézne kezdésként. Ha 4-5 órát elböngészkedsz vele, ne görcsölj rajta.

(#15963) NEMO1968 válasza Elmariacchi (#15959) üzenetére


NEMO1968
őstag

Akkor 90%-ban az első három lehetőség a ludas.
Mindenképp szerviz és bevizsgálás sajnos, ezzel házilag nem tudsz mit kezdeni.

Az ember az időtől retteg, az idő a piramisoktól.

(#15964) Land


Land
veterán

Van egy HP laptop, melynek rossz a kijelzője, elfolyt.
Megkértek, hogy mentsem le róla az adatokat.
HDMI-vel TV-re dugtam, de nincs jel. Milyen módom tudom a laptop képernyőjét klónozni úgy, hogy alapból a beállításhoz látni kellene a kijelzőt és azon kattintgatni? Van erre valamilyen billentyűparancs? Persze fene tudja alapból meddig bootol be a gép.
Vegyem ki a vinyót és úgy mentsem le?

Pixel 8 8/128 Gb | Sendiy M2 & KZ ED9 & QCY C13 és C17 | Citroen C5 Tourer 3.0 V6 HDI Exclusive

(#15965) dugo_ válasza Land (#15964) üzenetére


dugo_
veterán

Win+P, majd egyet vagy kettőt jobbra a kettőzés/kiterjesztéshez.
Win bootra számolj 5 percet, aztán kész.

(#15966) Land válasza dugo_ (#15965) üzenetére


Land
veterán

Biztos működött volna, de a vinyó ki, gépembe be gyors volt és a másolás része is megoldott. Thx

Pixel 8 8/128 Gb | Sendiy M2 & KZ ED9 & QCY C13 és C17 | Citroen C5 Tourer 3.0 V6 HDI Exclusive

(#15967) PrivBook


PrivBook
újonc

Sziasztok. Nemrég vásároltam egy HP Elitebook 8540p laptopot. Elkezdtem rendberakni. Szétszedtem, kitisztítottam, újrapasztáztam, újragappeltem. Összerakásnál vagy a VGA- vagy a bekapcsológombos szalagkábelnél rákötés előtt szikra volt. Utána bekapcsoláskor a LED-ek felvillantak és lekapcsolt a gép. Átnéztem, reseteltem, CMOS-törlés. A Socket-zár csak félig volt ráhajtva. Most teljesen. Tápról felpörög indulásnál a ventilátor, de aksiról nem. A rendszer felélül. SSD van benne. Tudtok segíteni?

(#15968) Laszmen


Laszmen
aktív tag

Sziasztok!

Adott egy Dell 5537 típusú notebook, Windows 10 64bit operációs rendszerrel telepítve...
Nemrég vettem a gépet, de egy olyan problémám van vele hogy csatlakoztatva van hozzá egy cooler(hűtőpad) usb keresztül ugye, és egy vezetékes egér... Mikor leállítom a gépet, egyszerűen a hűtőpad pörög tovább, az egér ugyan úgy világít, a gép meg nagyon halkan "zúg" tehát olyan mintha alvó állapotba raknám a gépet, holott ez nem így van, rendesen a leállítom ahogy kell, de az istennek se akar kikapcsolni, mi lehet a probléma?

Elsőnek észre se vettem, csak mikor 2 nap távollét után arra mentem haza hogy üzem meleg a gép, és a ventilátor hangját halottam hogy dolgozik, csak úgy tudom teljesen leállítani ha kihúzom a hálózati csatlakozót! :R

(#15969) Duree válasza PrivBook (#15967) üzenetére


Duree
veterán

Szinte biztos, hogy az a szikra kivégezte az északi hidat.

duree54

(#15970) mekker


mekker
őstag

Üdv!
Az utóbbi fél napban valami nagy gáz van a gépemmel.
-Az eddig tökéletes akksi most nem tölt. Ha kirakom-berakom, akkor egy pár mp-ig jelzi, hogy tölt, de mindig abbahagyja. A Windows azt írja, hogy bent van az akksi, de nem tölt, a helyzetjelző led is hasonló eredményt mutat.
-A ventillátor környékén valami néha elkezd kerregni, valamikor pedig csak a szokásos szélzajra visszaáll (pl. ha befújással lelassítom a ventit).

Szétszedtem a gépet - kosz, rendellenesség nem igazán volt benne, a kábeleket megigazítottam, semmi égett szaggal nem találkoztam. Próbálgattam, hátha eloxidálódott/bekoszolódott valami csatlakozó, de semmi eredmény.

Mi lehet a probléma? Valami elektronika halt meg benne?

*Közben lefuttattam a HP Support Assistant akkutesztjét, és azt írta, hogy akkut kell cserélni, mert hibát jelzett az eszköz.

[ Szerkesztve ]

Данное сообщение (материал) создано и (или) распространено иностранным средством массовой информации, выполняющим функции иностранного агента, и (или) российским юридическим лицом, выполняющим функции иностранного агента.

(#15971) Lacesz88


Lacesz88
tag

Üdv Mindenkinek!

A következő hihetetlenül zavaró gondom van:

Adott egy viszonylag új Dell laptop, melyben van egy ssd és egy hdd is. Hd sentinel szerint mindkettő 100/100-as. Oprendszer az ssd-n van, windows 10.

Sokszor iszonyatosan lassan áll fel a windows csak forog és forog a Dell logó társaságában a betöltés, majd mielőtt elindulna kiírja, hogy "scanning and repairing drive E (ő a hdd) 100%" majd elindul a windows.

Ez így 2017 végén nagy duzzogva talán elfogadható, hogy 20 perces betöltése van a windows-nak, de ezeket követően vannak alkalmak mikor nem tudom elérni a nevezett meghajtón lévő adatokat. Programok, képek vannak rajta főként. Látja a meghajtót a windows a méretét is de mikor rámegyek, csak tölt és tölt, ha pedig nagy nehezen mégis elérem egy pár megás képet fél perc mire megnyit, vagy meg se nyitja, kiírja, hogy a fájl túl nagy vagy sérült. Nem sérült mert következő próbálkozásra nagy nehezen mégiscsak meg tudja nyitni azt.

Olyan mintha lekapcsolná a gép a kevésbé használt meghajtót majd mikor szükség lenne rá nem tudja azt felébreszteni. Az energiagazdálkodási beállításokban már kikapcsoltam a gyors rendszerindítást. Olvasgattam külföldi fórumokon a hibáról de érdemi megoldást nem igazán találtam. Mivel nem én telepítettem az oprendszert gondoltam arra is, hogy újrateszem, hátha telepítésnél állítottak valamit be rosszul, de annyi adatot kellene lementenem róla, hogy ezt akarom a legvégső megoldásnak hagyni.

Tudja valaki hogy mi okozhatja ezt a problémát/jelenséget és hogy miként lehet ellene bármit is tenni?

Egyben a munkaeszközöm is a gép és van hogy ez miatt fél órával később tudok csak elkezdeni dolgozni, szóval elképesztően zavaró a jelenség.

Köszönöm előre is a segítséget mindenkitől.

(#15972) KION3524 válasza Lacesz88 (#15971) üzenetére


KION3524
tag

Próbáltad úgy, hogy kiveszed a merevlemezt és csak az SSD-t hagyod benne? Ha úgy normális lesz, akkor a HDD a hibás.

(#15973) Lacesz88 válasza KION3524 (#15972) üzenetére


Lacesz88
tag

Még garanciás a laptop szóval ez igazából meg sem fordult a fejemben.

Ez lesz a végső megoldás ha nincs más, megy vissza a bolthoz, de reménykedtem hogy csak valami beállítási probléma lesz, esetleg a windows 10 valamely csodás új képessege miatt csinálja ezt amit lehet valamiképp kapcsolgatni és volt gond nincs gond...

[ Szerkesztve ]

(#15974) Beethoven


Beethoven
tag

Sziasztok

Gép: HP Elitebook Workstation 8760W
Az Nvidia Quadro 3000m mxm kártyával szerelt fullos i7 procis változat.
Rendszer: Windows 7 Ultimate 64bit

Nemrég javítva volt gariba szerviz által. Bakapcsolt a gép de miután felpörgött a venti le is állította magát. Mint kiderült az Nvidia kártya adta be a kulcsot. Ezt megrendelték, kicserélték. Azt mondták elvileg most már de ha mégse akkor vigyem vissza és tovább próbálkoznak vele.

Jelenleg az a probléma hogy rendszertelepítést követően miután az nvidia kártya driverét telepítem csak csökkentett módban indul el a rendszer, normál módban kék halálozik majd újraindul. A drivert telepítettem már a hivatalos nvidia oldalról és a legfrissebb Driver Booster nevű driverkereső progival is de egyikkel se jártam sikerrel.

Mivel feleslegesen nem rohangálnék a szervizbe vele folyton mert amúgy mostanában nem igazán van erre időm, így arra gondoltam nem-e valamilyen beállítási probléma amit magam is megcsinálhatnék?
Valakinek valami ötlet?

(#15975) Duree válasza Beethoven (#15974) üzenetére


Duree
veterán

Ez biztosan VGA kártya hiba. Sajnos a szervízben nem szokták tesztelni az alkatrészeket.Bekapcsolják a gépet és ha ad képet akkor jó, Sajnos ez a gyakorlat a HP-nál de sajna a Dellnél és a Lenovónál is.Az Asus az kivétel ebböl a szempontból.

[ Szerkesztve ]

duree54

(#15976) Duree válasza Lacesz88 (#15971) üzenetére


Duree
veterán

Ez nagyon vezérlö hibára utal, Méghozzá a déli hídban lévö sata vezérlö egyik ága amelyiken a hdd van hibás,
Vidd vissza a boltba és cseréljék ki ha lehet. A másik alternatíva , hogy a hdd fejmozgató motorja lehet hibás lassan tudja csak a fejeket a célterületre vinni, és ezt a HD sentinel nem érzékeli mivel a HDD smartját olvassa ki, az meg ezt nem tárolja.

duree54

(#15977) Beethoven válasza Duree (#15976) üzenetére


Beethoven
tag

Egy 60 gigás Transcend SSD a rendszer meghajtó. Ami hdsentinel szerint hibátlan 100/100-as

(#15978) frovery


frovery
senior tag

Sziasztok!

Adott egy Toshiba C850D laptop.
Win10-et feltelepítettem, természetesen a microsoft honlapjáról letöltve a legfrissebbet, 1709-es verziót.
A hiba a következő. Akksi teljesen 0, tehát el sem indul a laptop. Töltő bedugva oké, win betöltése után jobb alsó ikon látja, 100%-ot jelez, és, hogy töltötte. Ha akksi nélkül töltővel indítom, akkor is látja, hogy nincs benne akksi. Ja és a led sem világít, ami a töltést jelezné a laptopon. Sem akksival, sem akksi nélkül.

Bár az igazsághoz hozzá tartozik, hogy majd fél évet állt a szekrény aljában, talán 2× vették elő fél órára.
Mi a frász történhetett vele, hogy akksi így lenullázódott. Kb: 1 órát simán ment előtte.

Én valami driver vagy segédprogi hiányára gyanakszom de melyik lehet az konkrétan?

(#15979) Dell XPS válasza Beethoven (#15974) üzenetére


Dell XPS
veterán

Sajnos valami nem lett ellenőrizve, mert ahogy a kolléga is jelezte, VGA hibás a noti.

Üdv, Dell XPS

(#15980) Dell XPS válasza frovery (#15978) üzenetére


Dell XPS
veterán

Mélyre merült, cellazárlatos lett, így cserés az akku. Nem tett jót, hogy másfél évig nem használták.

Üdv, Dell XPS

(#15981) NEMO1968 válasza Dell XPS (#15980) üzenetére


NEMO1968
őstag

Szia!
Nem vitatkozni akarok, de nem másfél évet állt a gép, hanem csak fél évet.
Fél év alatt azért nem megy mélymerülésbe egy jó akku, ha feltöltve teszik el.
Ezenkívül ez alatt a fél év alatt is elővették, használták kétszer is, tehát valamennyit töltött bele a gép.
Más lesz ott a baj szerintem.

Az ember az időtől retteg, az idő a piramisoktól.

(#15982) Duree válasza NEMO1968 (#15981) üzenetére


Duree
veterán

Hogy az akksi mennyit áll vagy nem az most mellékes,mert nagyon valószínű, hogy cellazárlatos az akku.Ez a zárlat most jött elö amikor bekapcsoltad a gépet. ha gondolod vidd el az Akku-elemhez a Váci utra és 3 perc alatt megmondják , hogy melyik cella zárlatos.Azt egyébként talán lehetne cserélni is.

duree54

(#15983) #48967168


#48967168
törölt tag

Adott egy Dell Latitude E5470-es laptop. Céges a szentem, nap mint nap dokkolóval használom, max havonta nélküle.

Ma próbáltam volna önállóan használni dokkoló és töltő nélkül, de nem tudom bekapcsolni... :(

Ha teszek rá tápegységet akkor igen, és egyből 100%-osnak írja az akkut, tehát elvileg fel van töltve. Rajtahagytam 2 órát, hátha mégis tölteni kell, de amint kihúzom a tápot azonnal kikapcsol.

Mi a túró lehet? Kivettem volna az akksit egy hardresethez, de hál Istennek ez beépített, szétcsavarozni meg nem merem, mert még nincs fél éves, úgyhogy buknám a garit.

A szervizelés előtt tudok még valamit csinálni vele? (idén már tuti rá se néznek...)

(#15984) kreten67 válasza #48967168 (#15983) üzenetére


kreten67
senior tag

Szétszedheted nem bukod a garit mert nincs leragasztva sehol.

(#15985) uhhKinos


uhhKinos
csendes tag

Egy új Acer Aspire A515-nél van az, hogy bootoláskor
"PXE-E61: Media test failure, check cable" hibát ír. Ez mit jelent? Elindul és látszólag nincs vele baj, de kb. egy hete vettem és azóta csak az asztalon volt, alig nyúltam hozzá, úgyhogy kicsit fura.

(#15986) Duree válasza uhhKinos (#15985) üzenetére


Duree
veterán

Ez azt jelenti , hogy nem talál bootolható eszközt a gépbe, azaz nem látja a hddt meg az optikát sem.

duree54

(#15987) Duree válasza #48967168 (#15983) üzenetére


Duree
veterán

Ez egyértelmüen akku hiba, van egy elsö cella zárlat ami miatt az akku nem tud leadni feszültséget, de az elektronika feltöltöttnek érzékeli. Gar cserére kell vinni.

duree54

(#15988) uhhKinos válasza Duree (#15986) üzenetére


uhhKinos
csendes tag

optikai meghajtó nincs rajta, a hdd meg működik, elindul a windows, jelzi a meghajtót, megy minden rendesen. hogy lehet, hogy mégsem látja?

[ Szerkesztve ]

(#15989) Vitaqo


Vitaqo
senior tag

Sziasztok!

Lenne egy laptop problémám. Van egy Samsung Np300E5a típusú laptopom, és sehogy se tudok belépni a biosba. Amikor újraindul, és feljön a lehetőség, megnyomom az F2-t, kiírja, hogy Please Wait, majd betölt az oprendszer. Se Win10 se Win7 esetén nem tudok belépni. Próbáltam F10-el, Delete-vel FN+F2, Fn+F10 de semmi. Cmos akksit kivettem 1 órára, de ugyanaz. Már több tippem nincs. Tudna valaki segíteni? Phoenix Biosos a gép.

[ Szerkesztve ]

(#15990) Duree válasza uhhKinos (#15988) üzenetére


Duree
veterán

Na ezt nem értem , ha müködik a winyó és elkezd botolni akkor mi a baj? Ha másik gépben van így akkor valószínü , hogy a sata port körül nem stimmel valami. Csinálj egy biosz alapbeállítást.(Load setup default)

duree54

(#15991) Duree válasza Vitaqo (#15989) üzenetére


Duree
veterán

Ez csak F2-re megy. Vedd kia a HDDt hátha akkor belép.

duree54

(#15992) Vitaqo válasza Duree (#15991) üzenetére


Vitaqo
senior tag

Üdv!

Sajnos korábban megvolt. Csak villog a monitor. Nem csinál semmit. Se Fn+F2 se más kombináció. Kiírja hogy Please Wait, majd tölt az oprendszer.

(#15993) AshaNoR


AshaNoR
tag

Sziasztok,
Nem tudom, hogy ezzel a kérdéssel hova fordulhatok, de segítséget kérnék. Internetezés közben folyamatosan megnyílnak új felugró ablakok, ezért belassul a böngésző is (próbáltam explorert, chromot, firefoxot). Próbáltam mindegyikben az előugrú ablakok letiltását de semmi eredmény. Valami ötlet?

(#15994) Vitaqo válasza AshaNoR (#15993) üzenetére


Vitaqo
senior tag

Pontosan mit tartalmaznak az ablakok? Vannak programok amik okozhatják. Formázva mikor volt? Milyen programok vannak felrakva?

(#15995) retrox


retrox
csendes tag

Sziasztok!Elakadtam. Van nálam 2 éve egy sony vaio vgn-cs108d laptop. Eddig semmi gond nem volt vele, de két napra ki lett vonva az áramellátásból és azóta bios simán bejön de rendszerbetöltéskor vagy 20 at sípol tovább megy aztán meg teljes betöltés előtt kékhalálozik. Ugyanez winchester csere után is. Telepítés usb ről szintén ugyanez. Betöltés közben vagy 20 at sípol aztán a telepítő indul feliratnál csak pörög de nem megy tovább. Memória is cserélve. Ki tapasztalt már ilyet?

(#15996) Duree válasza Vitaqo (#15992) üzenetére


Duree
veterán

Akkor viszont próbálj csinálni egy cmos resetet.Vedd ki a cmos elemet és afoglalat két polusát egy csipesszel zárd rövidre egy jó 20 percre. Persze vedd ki a gépböl az akkut is. Ha eze után sem lép be akkor kaphattál egy biosz vírust, ami csak szervízben orvosolható.

duree54

(#15997) retrox válasza Duree (#15996) üzenetére


retrox
csendes tag

Kosz. Megnezem.

(#15998) retrox válasza Duree (#15996) üzenetére


retrox
csendes tag

https://www.youtube.com/edit?o=U&video_id=GFQwmLbKDN4
https://www.youtube.com/watch?v=k7HCYyjrhsQ

(#15999) Truman


Truman
senior tag

Sziasztok.

Van nálam egy Toshiba NB520 -as netbook. (Intel Atom N570, 2 GB DDR3). A gond hogy irgalmatlanul lassú. Jó tudom, az Atom Procis netbook -ok amúgy is lassúak, de azt meg kell szorozni 100 -al. A Windows 7 Starter 2 óra alatt ment fel rá, 1 db driver telepítés 20 perc. Egyfolytában akadozik, de nem csak a Windows hanem még a BIOS menü is. A vinyója 100%/28% 70 bad szektorral. (Különben erre még mindíg azt írja a HDS, hogy nem lehet gariban cserélni :D ) De hát rossz vinyó miatt a BIOS -nek nem kéne akadozni.

Az élet egy sz*r játék, de azért a grafikája nagyon ott van…

(#16000) Truman válasza Truman (#15999) üzenetére


Truman
senior tag

UPDATE:

Na kiszereltem a vinyót, és utána a BIOS is szépen gördülékenyen futott. Úgy tudtam eddig, hogy a vinyó fizikai állapotának még nincs köze a BIOS működéséhez. Lehet akkor a HDD csere lesz a megoldás? :F

Az élet egy sz*r játék, de azért a grafikája nagyon ott van…

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Notebook hibák
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.