Hirdetés

2019. október 18., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Notebook hibák

Hozzászólások

(#151) spety válasza udo74 (#150) üzenetére


spety
(csendes tag)

Ez a HP központi szervíze volt. A címe:

XI. Budapest
Prielle Kornélia u. 4.

De sztem ha gond van, érdemes felhívni a supportot, ott is korrektek, és hátha otthon is megoldható.
Egyébként kicsit fura a szervíz, ugyanis adott egy terem, és ott van pár asztal, azok mögött az ügyintézők. Nekem eléggé puritánnak tűnt az egész, de legalább korrektek voltak. (az is igaz, hogy még garanciális volt a cucc)

(#152) JaniMOV


JaniMOV
(csendes tag)

Sziasztok!

Lehet hogy nem pontosan ide tartozik de azért megkérdezem. Egy ismerősömnek van egy GATEWAY 6020GZ típusú laptopja és volna egy kis gond vele. Elmondása szerint rosszul húzta le vagy dugta fel a hálózatra és a lényeg az hogy most nem látja a rendszer az USB portokat. Vagyis a portokat látja csak hiába dug rá bármit is a rendszer nem reagál semmit. Én rádugtam a kártyaolvasómat és égett a lámpája. Tehát ebből arra következtettem hogy táp az van rajta. Mivel nem foglalkoztam soha laptoppal nem tudom hogyan kezdjek hozzá. Ha valaki tudna segítenmi a diagnózisban azt nagyon megköszönném. Egyátalán mitől lehet ez és meg lehet-e javítani. Próbáltam azt is hogy rádugtam egy USB kulcsot amiről bootolni is lehet és újraindítottam úgy is. Ekkor sem ismerte fel. Szóval ha valaki tudna segíteni azt nagyon megköszönném. Ja és elég sűrgős lenne mert csak hétvégére van nálam a gép és utánna a tulaj meg megy külföldre szóval jó volna ha addig meg tudnám oldani a problémáját.
Előre is köszönöm a segítséget;

JaniMOV

(#153) szasza42


szasza42
(csendes tag)

Hi!
Clevo laptop szeretlőt keresek! D400 szériába billentyűt kéne cserélni! /billentyűm sincs/
jó a használt is /a legjobb/

(#154) yash


yash
(senior tag)

Nem tudom ez hiba-e, de olyan érzésem van, mintha a notim képernyőjének alsó sávja erősebben világitana! De nem sokkal, csak mintha alulról megvilágitaná vmi a monitor üveglapját, és mintha alul fényesebbek lenneének a pixelek végig, persze kb negyed centi után ez a jelenség eltűnik halványodva a közepe felé haladva... de viszont ha lesüllyesztem a fejem, szemből (ahol már totál kényelmetlen) nem látszik ez a jelenség... ez vajon direkt ilyen? Nagyon szép a kijelző, 500ezres gép, nem hiszem, hogy ezt a gyárban nem vették volna észre, annyira nem is zavaró, csak kiváncsi vagyok, a többieknél van-e ilyen... kezdő notebookos vagyok, nem bámultam még kijelzőket... más kezdésnél nem vett észre ilyen effektet?

(#155) Chili7


Chili7
(őstag)

Van egy kis gondom a notim DVD meghajtójával!
Azzal kezdődött, hogy néhány írást elrontott, aztán egyszer-egyszer már régebbi jól megírt lemezeket nem akart olvasni se, de 2ik, 3ik frissítésre listázta a fájlokat.
Most legutóbb CD-t írtam volna, és ''hardver error'' hibaüzivel leállt.
Olyan is volt, hogy az eject-re nem köpte ki a lemezt.
Pillanatnyilag bent van egy DVD lemez, rajta 1,3 GB, de a meghajtó tul.-nál CD-t ír ki, és hogy 700MB - ból 30MB free, de most épp megnyitja, és ott már látni az 1,3GB-nyi cuccost!
Szóval meg van zavarodva! :O
Van itt még lehetőség szoftverfrissítésre, vagy megint szervíz?
Köszi

(#156) sssent válasza yash (#154) üzenetére


sssent
(senior tag)

Ez az ''effekt'' (és hasonlók) sok TFT panelnél előfordul, nem csak notebookban, asztalin is. Nagy valószínűséggel nem rossz, hanem ez a konstrukció hibája.

(#157) sssent válasza Chili7 (#155) üzenetére


sssent
(senior tag)

Ennek elég hullaszaga van. A rossz FW nem olyan szokott lenni, hogy egy darabig jó aztán egyszer csak elromlik.

(#158) Chili7 válasza sssent (#157) üzenetére


Chili7
(őstag)

:O .....hát ja! Most például sikerült megírnom egy dvd-t második nekifutásra! Lehet, h rászokom a test&write opcióra! :F :)
Asszem írok egy mailt az acernak. :B

(#159) LeC


LeC
(addikt)

nem tudja vki hogy laptopnál hogyan kell cmos resetelni?

◄► !!! FIGYELEM !!! E-MAILT ÍRJ!!!! Nem tudok a privikre válaszolni!!!!!! ◄►               ◄► [Eladó Hardverek: www.LeC23.uw.hu] ◄► TEL: [06-20/520-48-93] ◄►

(#160) Gus válasza LeC (#159) üzenetére


Gus
(tag)

Gyártófüggő. Van ahol alaplapi jumper, van ahol csak az elem kivétel elég. Többnyire házilag nem igen férhető hozzá egyik sem. Meg kell bontani a cuccot. Ha még bebootol a gép, akkor a BIOS frissítés is alapállapotba hozza a beállításokat.
Szerintem...

(#161) yash válasza Gus (#160) üzenetére


yash
(senior tag)

Hát nem jól gondolod, én ezt eljátsozttam (frissités BIOS-ra), beállitások maradtak, semmi nem veszett el, jelszavak sem. Sztem a gyártó direkt fel van készülve, hogy lopott cuccot ne lehessen ilyen simán kiiktatni a biztonsági rendszeréből! Túl egyszerű lenne... ha jól tudom, a kritikus cuccok (jelszavak) nem elemfüggők, flash tipusu memória tárolja el őket a gép szívében bent jól.... :)

(#162) Gus válasza yash (#161) üzenetére


Gus
(tag)

Hát nem tudom. Épp most frissítettem egy nc 6000-t és úgy elfelejtette a bios jelszót mint a sicc. Persze biztos igazadvan és van számos gyártó ami ezt nem teszi lehetővé, ezért is írtam, hogy gyártófüggő.

(#163) yash válasza Gus (#162) üzenetére


yash
(senior tag)

Ez így egy kicsit mókás, mert ugynaz a gyártó az esetünkben :) Én NC4400-at frissítettem. Mondjuk ebben van Embedded Security Chip, aminél azért már összefüggésbe hozható talán, hogy BIOS update nem teszi simán használhatóvá a gépet... lehet, hogy ez a dolog kategóriafüggő is egyben :F

(#164) morfondőr válasza Gus (#162) üzenetére


morfondőr
(őstag)

Igazából mire használjátok a BIOS jelszót? Ha valaki ellopja a gépet attól még tudja használni, hogy nem tud belépni a biosba. Vagy láma vagyok és nem tudom, hogy máshova sem lehet belépni? :F

Steam/Uplay/Origin: racka_HUN

(#165) yash válasza morfondőr (#164) üzenetére


yash
(senior tag)

Sok dolog van, ami BIOS jelszó nélkül félős... pl, ha Power On jelszó van beállitva, akkor (eseteg) BIOS hack-eléssel (update, elemkiszedés) meg tudod oldani. De ha mégsincs poweron, akkor is félős lehet, ha a rendszer meghal.. én direkt ugy állitottam be ;] a BIOS a tolvajok ellen, hogy ha új oprencert akarna feltenni, akkor beszopná, mert ez a gép semmi másról nem fog bootolni az életben, mint a beépitett merevlemezről. Na jó, ha mondjuk beletesz egy kész image-s winyót, akkor ez ugrik :) De hát bizom benne, hogy nem lopja el senki sem... (tom, nem kéne, de utálok jelszavakat géeplni mindig, oprencerbe meg ujjlenyomatleolvasoval lépek be).

(#166) sssent válasza morfondőr (#164) üzenetére


sssent
(senior tag)

Ezek szerint neked még nem voltak olyan tréfás kedvű kollegáid, akik gondolták állítanak be neked egy frappáns bios jelszót - ha még úgysincs - aztán elfelejtik, hogy mi is volt az.

(#167)(senior tag)

Hiall,

Lehet hogy szoftver, de azért próba.
Notebookom ( MSI S271B) az akksirol azt mondja hogy 1 minute remaining és 33%-os a töltöttség. Mindíg.

Ugyanúgy elketyeg 3-4 órát, csak nem a pontos állapotot mutatja.

Valami ötlet?

(#168) LeC válasza (#167) üzenetére


LeC
(addikt)

örülj neki hogy müxik. Valszeg rossz a töltöttséget jelző szoftware.

◄► !!! FIGYELEM !!! E-MAILT ÍRJ!!!! Nem tudok a privikre válaszolni!!!!!! ◄►               ◄► [Eladó Hardverek: www.LeC23.uw.hu] ◄► TEL: [06-20/520-48-93] ◄►

(#169) morfondőr válasza sssent (#166) üzenetére


morfondőr
(őstag)

Valóban nem volt még ilyen kollégám! De nem tom mit csinálnék vele ha lenne! ;]

Steam/Uplay/Origin: racka_HUN

(#170) LeC válasza sssent (#166) üzenetére


LeC
(addikt)

pf jófej kollégák... :(((

◄► !!! FIGYELEM !!! E-MAILT ÍRJ!!!! Nem tudok a privikre válaszolni!!!!!! ◄►               ◄► [Eladó Hardverek: www.LeC23.uw.hu] ◄► TEL: [06-20/520-48-93] ◄►

(#171) sghc_toma válasza (#167) üzenetére


sghc_toma
(senior tag)

volt kalibrálva az akksi?

in asm we trust

(#172) sssent válasza morfondőr (#169) üzenetére


sssent
(senior tag)

Szerencsére még nekem se, de egy ismerősöm volt ilyen szerencsés. Azóta én is óvatosabb vagyok, ki tudja. Különben céges buli, pár rekesz sör, ilyesmi voltak ott. Céges gépről lévén szó másnap nem csak a buli miatt fájt a fejük ;]

(#173) sssent válasza sghc_toma (#171) üzenetére


sssent
(senior tag)

Ennyire azért szerintem nem szokott elkalibrálódni.

Pé: milyen sw jelzi ezt? Ha a windows kis beépített bigyója, az gáz, de ha más akkor azt próbáld lecserélni.

(#174) sirály69


sirály69
(őstag)

Hali!
Az a problémám, hogy a gépem(DTK 755IA0, P4 2.6, 1Gb memoria) baromi lassan bootol.
KB 4 perc mire felál a win.
A prociterhelés min 30%. :W

Szerver Hosting Debrecenben

(#175) yash válasza sirály69 (#174) üzenetére


yash
(senior tag)

Három lehetőséged van: vagy gépet cserélsz, vagy oprencert :D vagy pedig megprobálod kijavitani a hibát szoftveresen... driverek töltése tarthat ennyi ideig, vagy ha már nagyon szutykos a rendszered... sok kis ''startup betöltöm'' progi, vagy töredezett a merevlemezed!

(#176) sirály69 válasza yash (#175) üzenetére


sirály69
(őstag)

Céges gép ezért csere kilőve.
Oprendszer 1 hete lett felrakva.
Amim érdekes néha fogja magát és megjavul a prociterhelés leseik a normális szintre
és a kikapcsolásig ugy marad.


[Szerkesztve]

Szerver Hosting Debrecenben

(#177) Quentin Ruby válasza sirály69 (#176) üzenetére


Quentin Ruby
(senior tag)

Bootvis progit használtad már?
Bár ez a 4 perc nagyon elgondolkodtató.. :U

A közgazdaságtan az agyvérzés egyik formája

(#178) sirály69 válasza Quentin Ruby (#177) üzenetére


sirály69
(őstag)

Még nem de kipróbálom. :)

Szerver Hosting Debrecenben

(#179) Feri 01


Feri 01
(csendes tag)

Sziasztok!

Van egy COMPAQ ARMADA M 700-am és újabban nem működik aksiról. Hálózatról is csak úgy,hogy kiveszem az aksit /meggyőzződök róla, hogy teljesen fel van töltve/ visszateszem és utána elindul. Nem tud valaki tanácsot adni, hogy mi lehet vele?

(#180) Feri 01


Feri 01
(csendes tag)

Sziasztok!

Van egy COMPAQ ARMADA M 700-am és újabban nem működik aksiról. Hálózatról is csak úgy,hogy kiveszem az aksit /meggyőzződök róla, hogy teljesen fel van töltve/ visszateszem és utána elindul. Nem tud valaki tanácsot adni, hogy mi lehet vele?

(#181) tkazmer válasza Feri 01 (#180) üzenetére


tkazmer
(addikt)

Ez egy elég régi gép már nem? Sztem vagy az akksi romlott el benne, v vmi érintkezési hiba van; egy barátomnak is van hasonló problémája, ott vmi eltört a tápcsatlakozónál, és épphogycsak meg tudta forrasztani.

úgy tervezték, hogy kibirjon egy atomtámadást is. De nekünk komolyabb fegyvereink vannak, mint pl Béla bá, a földmunkagépkezelő

(#182) ficsmix válasza dat (#1) üzenetére


ficsmix
(tag)

Hello Hjúzton BajVan. Vettem 1db GERICOM blockbuster laptopot. Szeretném a BIOS-át is frissiteni... csak a gyári oldalról nemtom épségben letölteni!!! Van esetleg valakinek ilyen tipusu gépe? Tudtok segiteni? Lécci! :( :F :(

FICSMIX™

(#183) ficsmix válasza ficsmix (#182) üzenetére


ficsmix
(tag)

jah... a pontos tipusa:Blockbuster-251S5
ez MP3-as elöl, és ATI 9600/128MB...stb

FICSMIX™

(#184) richies


richies
(aktív tag)

Compaq Presario 733EA
1.athlon, kb 3.5 éves, s randol fagy.. servizben nem találtak semmi mem gondot...
vki esetleg tudna adni ventiszab. progit?
sztem az a baj..
szét kell szednem..
s ha elvágom a venti zsab. kábelt, akkor fullon megy, nem ?:)

thnx, Ric

Rozsomak of Power

(#185) akkos


akkos
(csendes tag)

Hello!!
Dell Inspiron6400 (core2 2.0,1gb,X1400)
Miután felraktam mindent a gépre, ami nekem kell, belassult a windows bejelentkezése nagyon. Tud erre vki vmit mondani?
Wifi-s router van hozzá, szokásos progik, office, autocad...
Gondoltam rá, hogy azért van, mert nem talál ugye Local Area Netvorkot.... és amíg keresi ilyen lassú... Lehet ez a probléma? :F Ha igen, mit lehet tenni? Vagy ez baromság? Akkor vajon mi? :W

Előre is THX:)

(#186) evo87


evo87
(senior tag)

Sziasztok!

Kis bibi lenne a gépemmel. Teljesen váratlan időpontokban (néha órákig működik gond nélkül, de előfordult már hogy 30 perc alatt kétszer is megmakkant) kékhalált hal szegény, de sajnos a hibaüzenetet nem nagyon tudom elolvasni, mert olyan gyorsan eltűnik a kép.
Biztos nem az oprendszerrel van a gáz, mert win reinstall után sem változott meg a helyzet.
Előfordulhat hogy a memória csúszott ki a slotból egy kicsit??? Vagy mi lehet a probléma???

Előre is köszi,

evo

Samsung S10e / Seiko Samurai / Panasonic GX80 / Mitsubishi Lancer Ralliart

(#187) Shadowfax válasza evo87 (#186) üzenetére


Shadowfax
(addikt)

de sajnos a hibaüzenetet nem nagyon tudom elolvasni, mert olyan gyorsan eltűnik a kép.

Az automatikus restartot kikapcsolhatod: Vezérlőpult - Rendszer - Speciális fül: Indítás és helyreállítás - Beállítások: Automatikus 'újraindítás' elöl pipát kiszed.
Ha megvan a konkrét hibaüzenet, többet tudunk majd segíteni. ;)

(#188) MarkoRuLeZ


MarkoRuLeZ
(csendes tag)

Sziasztok..
Compaq EVO n800v laptopommal lenne gond. Tökéletesen müködik a gép maga, de az LCD szinhibás (tiszta zöld) és a pixelek terén is van moire effekt, vagy mi.. Olyan,mintha minden második pixel hiányozna, de nem interlaced szerüen, hanem öszevissza. Magyarán szinhibás, és a megjelenitéssel is gondok vannak. Kisebb felbontásban használható, mert ugy nem marad le annyi pixel, és még olvasható marad a kép. A szinhiba érdekes, de néha megszünik. Gondolom átvezető szalagkábel hiba lesz. Jövő héten neki esek gsm szerelő haverommal, és szétszedjük, de addig is hátha valamelyikőtök találkozott már hasonló problémával!
Külső csatlakoztatott monitorral szép képe van! tehát nem a video vezérlő a rossz (szerintem).
Segitséget, tanácsot, tapasztalatot előre is köszönök!

(#189) SzCoolman


SzCoolman
(csendes tag)

Sziasztok!

Van egy Fujitsu-Siemens Amilo Pro v2000 gépem, és a következő problémát generálja:
Beindításnál felpörgeti a ventillátort, majd 2-3mp múlva le is állítja. Kipróbáltam másik ventillátort is, azzal is ue a hiba jelentkezik. Valami vezérlési hiba lehet.

Tud rá valaki esetleg valami magyarázatot?

Segítségeteket előre is köszönöm,

(#190) v.zsolti


v.zsolti
(csendes tag)

Üdv mindenkinek!
Gigabyte tipusú laptop szervízt keresek (még garanciális)
Előre is köszönöm

(#191) education válasza SzCoolman (#189) üzenetére


education
(tag)

Lehet van fent valami szabalyozo progi, amit ki kellene loni. Win alatt, hasonlot produkal, bios: max seb, majd win alatt mar nem is hallhato, de forog. Ha bekapcsolas utan a biosba lepsz, es ott maradsz, akkor folyamatosan mennie kell. Nalam hp nx6310 nel igy van. Lehet win alatt, valahogy nem tudja helyesen kezelni. Minden driver fent van a notebookhoz? Miota csinalja? Valahogy keresd vissza, mikortol el ez a problema.

(#192) education válasza akkos (#185) üzenetére


education
(tag)

Viruskereso progi is lehet. a NOD32-nel, ha inditom, es ha a halozati kabel be van dugva, 1 percig is vizsgalja a gepet, ha kihuzom pillanatok alatt eltunik.
Az automatikusan elindulo programokat is at kellene nezned. Nem kell, hogy minden progi elinduljon automatikusan, eleg , ha kezi inditasra allitod.

(#193) education válasza evo87 (#186) üzenetére


education
(tag)

Igen, memoria teszt nem artana. Nekem egyszer volt egy ajandekba kapott, ''neha hibazo'' 256mb-s ramom. Szuksegem volt ra, ezert atvizsgaltam, es szemmel is lathatoan, kis ellenallasok forrasztasa valt el, amit finom kis trukkokkel visszaforrasztottam.
Tehat szerintem memoria hiba lehet.

(#194) SzCoolman válasza education (#191) üzenetére


SzCoolman
(csendes tag)

Education, köszönöm a választ!

A helyzet az, hogy szétszedtem, és sehol nem forgott két napig. Ma ismét bekapcsoltam a gépet, és csodák csodájára forog. :D Remélem ezzel a probléma el is tűnik.
Amúgy minden driver fenn van, fél éve használom ezt a konfigot, de csak most jött elő a probléma.

(#195) koh02


koh02
(csendes tag)

Hali!
Kiderült már a probléma oka? Nekem is ilyen laptomom van és ugyan ez a gondja. Nagyon idegesítő.
koh02

(#196) koh02 válasza tundra (#113) üzenetére


koh02
(csendes tag)

Hali!
Kiderült már a hiba oka? Nekem is ilyen laptopom van és ugyan ez a hibája, ami nagyon idegesítő.
koh02

(#197) orkester


orkester
(senior tag)

Sziasztok!
Már az Acer topikjába is beírtam, de talán itt aktuálisabb.
Lett 2db ilyen:[kép] a notebookom kijelzőjén. Olyasmi mintha meleg hatására megolvadt volna a műanyag. És most a kijelző aljánál és jobb szélénél vannak ezek a picit kidomborodott ''8asok''. Igen csak meglepett ez a jelenség és azon kívül, hogy remélem ha visszaküldöm javítják, kíváncsi lennék mi okozhatta ezt.

PSN: orkester ** Steam: orkester ** XBOX: orkesterUK ** Aki tud olyan nemzetközi hírről, ami a Ft-ot nem gyengíti dobjon egy privátot - 2012.05.24. óta 0db üzenet

(#198) Simi2000 válasza orkester (#197) üzenetére


Simi2000
(tag)

Na hallod. Én ezen a képen semmilyen ''8asok''-at nem látok. De biztos ott van, ha Te mondod.

:))

(#199) orkester válasza Simi2000 (#198) üzenetére


orkester
(senior tag)

Élőben tény, hogy jobban kivehető, ami képet beraktam egy elnyújtott 8as forma, de szerintem nem ez a lényeg...

PSN: orkester ** Steam: orkester ** XBOX: orkesterUK ** Aki tud olyan nemzetközi hírről, ami a Ft-ot nem gyengíti dobjon egy privátot - 2012.05.24. óta 0db üzenet

(#200) Boyfish


Boyfish
(senior tag)

Hi
Fujitsu Amilo D7850-es gép
gép kijelzője meghibásodott, teljesen elsötétült a képernyő, de nagyon halványan még látszik, hogy gépen fut a windows...a gépet monitorra kötve minden működik.
Lécci adjatok tanácsot, kb milyen költséggel lehet megcsinálni, a gép már nem garis, több, kb 2,5 éves

''Ráadásul a videókarikhoz nyitotta...'' - by Mr Gambit

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Notebook hibák
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.