Hirdetés

2024. március 29., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Notebook hibák

Hozzászólások

(#14801) mikehf


mikehf
csendes tag

Sziasztok!

Egy Lenovo G510 laptop hibára keresek megoldást.

Sok helyen olvastam hogy akkumulátoros használatnál leesik a processzor sebessége 0.77Ghz-re és hogy ez BIOS frissítéssel orvosolható.
Nekem viszont akkor esik le a sebesség ha bedugom a töltőt. Akkumulátorról teljes sebességgel megy. Végig nyálaztam már az energiagazdálkodási beállításokat minden jól van beállítva.
Feltelepítettem a Lenovo Energy Manager nevű programját ami minden töltő bedugáskor az alábbi üzenetet írja:

Lehetséges hogy nem elég a töltő a gépnek? (eredetileg egy i3 proci volt benne de cserélve lett i7-re) lehetséges hogy emiatt nem elég a szufla neki?

(#14802) Duree válasza mikehf (#14801) üzenetére


Duree
veterán

Ha eredetileg 65w volt benne akkor cseréld le 90w-osra.

duree54

(#14803) pataslogeza


pataslogeza
aktív tag

Sziasztok.
Van egy regi hp omnibook xe4100 tipusu laptopom. Gondoltam felujitom kicsit es darabokra szedtem. Kozben tesztelni akartam valamit ezert radugtam az alaplapra az tapcsatlakozot, kijelzo es billentyuzet csatlakozot, majd bekapcsoltam, de azt irta ki hogy hibat talalt es a karosodas megelozese miatt leall. Azota nem kapcsol be, csak felvillannak a ledek rajta egy masodpercre es annyi, olyan mintha kihuztam volna az tapkabelt mikozben indulna. Ez alaplap vagy processzor hiba lehet?

Ja, a processzort is kivettem a foglalatbol, de jol raktam vissza.

(#14804) mikehf válasza Duree (#14802) üzenetére


mikehf
csendes tag

Lecseréltem, most már teljes sebességgel pörög! Köszi!

(#14805) Syfell


Syfell
újonc

Üdv!
Nemrégiben vettem egy Lenovo Y700 laptopot. Először minden patentül ment. Kipróbáltam a Fallout 4-et (legfrissebb patchekkel) de nem igazán futott valami jól. Minimumon 20 fps körül mozgott. Aztán gondoltam kipróbálok valami könnyedebbet grafika szemptonjából a WoW-ot (Legion) hát a Recommended beállításoknál sem igazán megy a 30 fps csak ha lehúzom minimum de a városokban minimumon sincs meg a 30 fps. Észrevettem a Black Desert-nél hogy a beállításoknál kilehet választani melyik videókártyával fusson a játék de csak az integrált volt ott. Gondoltam belenézek a driverbe. Nem tudtam átállítani hogy a dedikált videókártyával fussanak a játékok csak Nagy Teljesítményre tudtam átállítani de mindent át is állítottam arra. Energiagazdálkodásnál is átállítottam Nagy Teljesítményre. A Processzor is szinte mindig teljesen pörög max teljesítménnyel. Nem tudom mi tévő legyek van-e erre megoldás. Valaki aztmondta hogy a videókártyával van baj más pedig hogy a processzorral vannak. Remélem valaki ki tud segíteni.
Lenovo Y700 15-acz
Proci - R7 FX8800P
Ram - 16 GB
Videokártya (dedikált) - R9 M385X

(#14806) Duree válasza Syfell (#14805) üzenetére


Duree
veterán

Ha windows nélküli géped van és te telepítetted akkor valószínű, hogy driver felrakási sorrendet elrontottad.Csak akkor müködik az autómatikus átkapcsolás a kér vga között ha elsönek felrakod a chipset drivert majd az intel vga-t és utána az ati drivert.Ha így teszel akkor rendben kell müködnie.

duree54

(#14807) Syfell válasza Duree (#14806) üzenetére


Syfell
újonc

És mit ajánlasz honnan töltsem le a VGA drivert? A lenovo oldaláról vagy az AMD oldaláról?

(#14808) Duree válasza Syfell (#14807) üzenetére


Duree
veterán

Csakis a Lenovo oldaláról.

duree54

(#14809) pataslogeza válasza pataslogeza (#14803) üzenetére


pataslogeza
aktív tag

Ezzel kapcsolatban annyi fejlemeny van, hogy ha kiveszem a processzort es ugy probalom bekapcsolni, akkor vilagitanak a ledek folyamatosan amig ki nem huzom a tapkabelt belole, szoval nem csak felvillanak egy masodpercre mint amikor benne van a processzor.
Ebbol lehet arra kovetkeztetni hogy a processzor serult?

(#14810) Syfell válasza Duree (#14808) üzenetére


Syfell
újonc

KÍnos, nem találok a lenovo oldalán a laptopomhoz illő CHIPSET drivert. Se Windows 8.1 se Windows 10hez. Lenovo Y700-15ACZ : Lenovo Share-it, Costumer Engagement Service, Utility for Windows 7, OneKey Optimizer, BIOS Update, Realtek LAN, Camera driver, Realtek Audio driver, Genesys Card Reader, Disk DPIM AC Mode Power settings, Bluetooth driver, WLAN driver, AMD VGA driver. :(

(#14811) Krissz80


Krissz80
senior tag

Sziasztok!

Van egy HDD problémám az MSI GT628-ammal.
Már egy ideje SSD + HDD konfiggal használom, a CD rom helyére betett HDD beépítő kerettel (Icy box).
A próbléma akkor kezdődött, amikor vettem bele egy új 1GB-os Toshiba vinyót.
Először az SSD a vinyó helyére lett betéve, a HDD meg a CD-romhelyére.
Ekkor fagyogatott időnként a HDD műveleteknél.
Gondoltam megcserélem, és most meg gyakran induláskor nem látja az SSD-t a CD rom helyén.

Ez a felállás régebbi 320GB-os vinyóval szépen működött, az új 1TB os vinyóval kezdte ezt.

Esetleg van valakinek ötlete mi okozhatja ezt?

Köszi előre is.

(#14812) Duree válasza Syfell (#14810) üzenetére


Duree
veterán

Akkor irány az intel weblapja ott biztosan van.

duree54

(#14813) pity-putty


pity-putty
tag

Sziasztok!

Kb 1 hónapja vettem használtan egy Lenovo Thinkpad x220 notit. (i7-2640M, 2*4GB RAM)
Egy windows 10 Enterprise (64 bit) van rajta oprendszerként.

A problémám az, hogy a gép nem marad alvó állapotban miután elküldtem oda. Akár start menüből akár a fedél lehajtásával küldöm alvó állapotba, az történik, hogy elalszik, majd 4-5 másodperc múlva csipog egyet és felébred.

Mi okozhatja a problémát? Mivel lehet a baj? Hardver vagy szoftver?

Előre is köszönöm a válaszokat!

(#14814) Duree válasza pity-putty (#14813) üzenetére


Duree
veterán

Ez biztosan szoftvet gond.nézd mrg az energie managementet hogy mi van beállítva,és tedd fel a lenovo saját managementjét.

duree54

(#14815) gyalu 1


gyalu 1
aktív tag

Sziasztok!
Adott egy Acer Aspire E14 laptop (ismerősé). Gyárilag win 8 volt rajta. Első alkalommal a hiba úgy kezdődött, hogy nem indult el a windows, hibajavítás sem segített. Fogtam és felraktam a win 10-et. Gyalultam mindent, teljesen "szűz" rendszerrel adtam vissza. Működött is szépen a gép, egészen múlt hétig (nagyjából egy hónapot). Jelenség: Indulásnál durván belassult, majd kb. 10 perc után kiírta, hogy a win hibát észlel, ezért leáll. Majd próbálkoztam a gép alaphelyzetbe állítással, de nem segített. Újra raktam a windowst, gyalultam mindent, de a jelenség nem változott, iszonyú lassú teljesen új rendszerrel is. Ezek után hardver hibára gyanakszom. Ötlet valakinek? Milyen irányba tapogatózzak tovább? :F

(#14816) Duree válasza gyalu 1 (#14815) üzenetére


Duree
veterán

Nagyon esélyes ,hogy a hdd hibás tele lehet bad sectorral.Hd sentinel megmondja ,hogy milyen a hdd kondija.

duree54

(#14817) gyiku


gyiku
nagyúr

hello, hp elitebook 745 g2 es 840 g3 is a kovetkezo hibat produlakja teljesen random modon, mind win 8.1 es 10 alatt:
egyszer csak megall a touchpad, nem mukodik, sarga led vilagoit a bel felso sarokban. ha uninstallalom a Synaptics touch pad drivert, akkor jo egy ideig.

mi lehet ez?

hüllő

(#14818) gyalu 1 válasza Duree (#14816) üzenetére


gyalu 1
aktív tag

Köszi! Megnézem majd. :R

(#14819) katokacaj


katokacaj
tag

Sziasztok!

Egy olyan problémám lenne, hogy a laptopom kb 2 hete csak másodjára kapcsol be. Amikor megnyomom a bekapcsoló gombot elindul, felvillan a kép, majd hirtelen leáll. Megnyomom mégegyszer és elindul, onnantól hibátlanul működik. Nem tudom hova írhatnék ezzel a problémával, van ötletetek mitől lehet?

Előre is köszi :)

(#14820) Duree válasza katokacaj (#14819) üzenetére


Duree
veterán

Számtalan notinál elöforduló hiba a ene vezérlö nem ad impulzust az északi hídnak, vagy ad de az északi híd nem tudja indítani a gépet mert az a láb ami ezt intézi nem ér be az alaplapra ezért nem kapcsol be.Addig amíg csak így másodszorra indul el nem kell vele foglalkozni,ha sürüsödni fog a dolog naa kkor kell szervízbe vinni és reballozni.De lehet belsö tápegység hiba is.

duree54

(#14821) katokacaj válasza Duree (#14820) üzenetére


katokacaj
tag

Köszönöm a gyors választ! :)

(#14822) Eradication


Eradication
csendes tag

Sziasztok!

Van egy Asus Eee 1001P netbookom, a töltője rossz volt, illetve a gépen a csatlakozó is (el volt görbülve), ezért nem használtuk (legalább 1 évig).
Most előszedtem, szétbontottam, hogy jobban hozzáférjek a csatlakozóhoz, megcsináltam, tölt, ok.
De nem kapcsol be. Világít a bekapcsolást jelző és a wifi led, felvillan a kijelző és ennyi, a hűtés sem megy. Mintha sípolna benne halkan valami.
Próbáltam úgy is, hogy kiveszem a ramot, hátha, de semmi. Az USB-n van áram.
Valakinek van valami ötlete, hogy mi lehet a gond? Alaplap probléma?

Előre is köszönöm!

(#14823) Duree válasza Eradication (#14822) üzenetére


Duree
veterán

Szinte biztos alaplap gond van.Sajnos a hosszú állásban nagyon sok gép tönkremegy,ez persze nem csak a notiknál van így ez lehet akár tévé vagy erősítő is.

duree54

(#14824) Málnabeach


Málnabeach
csendes tag

Sziasztok!
Hetfon erkezett meg az uj laptopom, egy asus k501-es. Az volna a problemam, hogy a kepernyon van kb. Egy ujjpercnyi folt, ami ugy tunik mintha meg lenne nyomodva. A folt "ugral" ha mozog a laptop. Talan ahhoz tudnam hasonlitani, mint amikor egy tetris kepernyojet nyomkodtam. Mi volna a teendo? Vigyem/kuldjem vissza vagy csak a kapcsolatot vegyem fel a ceggel (computerimperium)?

(#14825) Duree válasza Málnabeach (#14824) üzenetére


Duree
veterán

Mindenképpen cseréltesd ki.

duree54

(#14826) SunMount3r


SunMount3r
nagyúr

Hello!

Nekem az lenne a gond a notimmal (Samu, Pentium Dual Core 2.1GHz, 4GB RAM, kb 6 éves), hogy bizonyos időközönként marhára belassul. Néha felmegy a proci használat 100%-köré és vannak alkalmazások amik eleve elég csigák már. Windows 3 éve (!) volt újra telepítve rajta, tudom, ez is lehet az oka, majd újra is rakom. Pl. elég gyakori, hogy már 720p-s YT videóknál hallom, hogy felbúdolnak a ventik. De arra gondoltam, nem lehet e ezeknek az oka, hogy már 6 éves és még 1x sem volt kitakarítva belülről?! Én szétszedni nem merem (néztem ilyen videókat a YT-on és, nem merném megkockáztatni, hogy esetleg valami kis kábel félét elszakítok, vagy félrepattintok valamit, sajnos ez nem asztali PC, amit én is bármikor), de ha beadom egy számtech boltba, hogy pucolják ki belülről, lehet, hogy tapasztalnék utána valami javulást? Pl. sok a por a hűtők körül, ventik már nem bírják szusszal és ezért a proci is hamarabb melegszik, stb...?! :F

Köszi!

(#14827) Duree válasza SunMount3r (#14826) üzenetére


Duree
veterán

Alapos belsö tisztítás és windows újratelepítés,ezekkel megoldódik a problémád.és nem ártana egy Hdd ellenörzés is.

duree54

(#14828) SunMount3r válasza Duree (#14827) üzenetére


SunMount3r
nagyúr

Folyamatosan fut a Sentinel a háttérben és a szerint minden OK a HDD-vel. De azt észrevettem, hogy akkor pl. fokozottabban jelentkeznek a belassulások amikor már csak kb. 4GB szabad hely van a vinyón. Ha ezt feltornászom 10GB köré, akkor már jobb a helyzet. (Win7). De alapból, fizikailag nem hiszem, hogy baj lenne a vinyóval.

(#14829) pekrilga


pekrilga
újonc

Sziasztok!
A lenovó laptopom kijelzője invert szint produkál "piros szin", de másik monitoron a kép tökéletes.
mi lehet a probléma? Melyik szervízbe érdemes elvinnem?

(#14830) Duree válasza SunMount3r (#14828) üzenetére


Duree
veterán

Kevés a hely a virtuális memóriának.Mindenképpen újra kell telepíeni mert régi a windows telepítésed és tele van lassító szeméttel.

duree54

(#14831) Duree válasza pekrilga (#14829) üzenetére


Duree
veterán

Ez lehet kijelző hiba de lehet alaplap is,mindenképpen vidd szervízbe.Pl IdeKorrekt hozzáállás jó árak.

duree54

(#14832) uzsidoboz14


uzsidoboz14
csendes tag

Üdv 1 hete vettem egy kínai voyo vbook v3 tipusu ultrabook szerü notebookot és miután a biosba át álítottam a videókártya beállításokat azután elszált és nem hajlandó semmitsem csinálni. Több óra keresgetés utánse találtam rá a bios resetre csak chip programozásal van aki ezekhez a kínai tipusokhoz ért? És meg is tudná csinálni?

I3 550 3.2ghz box 2x2g 1333mhz ddr3 ram gt220 dx10 1gb ddr3 /samsung galaxy s2 (L)

(#14833) Duree válasza uzsidoboz14 (#14832) üzenetére


Duree
veterán

(#14834) pataslogeza


pataslogeza
aktív tag

Sziasztok.
Forrasztott mar itt valaki laptop processzor hutojenek a hutocsovet?
Tegnap akartam egy nyilt langu forrasztoval, de nem melegszik fel annyira hogy megolvadjon rajta a forrasz anyag mert elvezeti a hot azonnal. Van valami trukkje ennek?

[ Szerkesztve ]

(#14835) Duree válasza pataslogeza (#14834) üzenetére


Duree
veterán

Minek akarod forrasztani? Ha kilyukadt akkor nincs értelme mert elötte gázzal kellene feltölteni.Házilag a dolog nem kivitelezhető.

duree54

(#14836) pataslogeza válasza Duree (#14835) üzenetére


pataslogeza
aktív tag

Mifele gazzal?
Mar forrasztottam nehanyat, de csak ott tudom ahol mar gyarilag rajta van a forraszanyag a hutocsovon, nekem meg most kicsivel arrebb kellene.

(#14837) pataslogeza válasza Duree (#14835) üzenetére


pataslogeza
aktív tag

Delelott nem volt idom rendesen valaszolni.
Azert akarom forrasztani, mert a laptopom hutese nagyon alul van meretezve, es ki akarom cserelni valami normalisabbra. Illetve mar kicsereltem, jobb is lett a hutese de meg most sem jo, csak jobb valamivel. Eddig 100% terhelesnel 100 fokon es 2,9ghz-en ment a 3,4ghz helyett. A barkacsolasom ota szinten 98-100 fokon megy de mar nem csokken az orajel, vegig 3,4ghz-en megy 100% terhelesnel, szoval jobb lett de meg mindig nagyon forro. Mult heten meg beszereztem egy nagyon igeretes hutocsovet hutobordaval es mar sikeresen meghajtogattam a megfelelo szogbe, de a hutocso talpa, ami a processzorra fekszik fel, fel centivel arrebb van a kelletenel, es ezt akarom a megfelelo helyre raforrasztani a hutocsore.
Ennyi a tortenet.
Amugy az elmult nehany napban kilyukasztottam meg szettortem jo par hutocsovet de gaz egyikbol sem jott ki, viszont valami por szeru anyag volt a csovek belsejeben. Ezert kerdezem mifele gaz, mert ezekben nem volt semmifele gaz, ez tuti.

(#14838) Duree válasza pataslogeza (#14837) üzenetére


Duree
veterán

Pedig kellene lennie mivel a gáz szállítja el a meleget a proci felöl.

duree54

(#14839) Ghost84


Ghost84
aktív tag

Sziasztok!

Nekem egy olyan gondom lenne, hogy a Dell laptopom az indítási képernyőig jut ahol a biosba lehetne belépni és onnan nem megy tovább biosba se lép be nem reagál semmire mi lehet a baja?

(#14840) Duree válasza Ghost84 (#14839) üzenetére


Duree
veterán

Nézd meg hdd nélkül ha úgy sem megy akkor lehet alaplaphibás(északi híd)

duree54

(#14841) 5z3p3_mark


5z3p3_mark
újonc

Acer Aspire V3-571G

Nehezen indul, újraindításkor is és sima indításnál is, akár min 3 perc is eltelik míg elindul a boootolás.
Van-e esetleg valakinek ötlete?

Amiket megtettem:
- ramok cseréje
- oprendszer telepítés
- proci hűtő ventillátor tisztítás
- indítás optikai meghajtóval, és nélküle is
- boot sorrend változtatás
- akksiról és a tápról is ugyan azt csinálja.

A hiba egyik próbálkozásom után sem változott. Van amikor 3 perc alatt elindul a gép van amikor akár 10 percet is várhatok rá... Miután feláll az oprendszer utána minden megfelelően működik, kül. diagnosztikákat lefuttatva nem mutat semmi hibát.

Ha valakinek van valami használható ötlete kérem jelezzen.

A hibáról feltöltöttem egy videót youtubera: https://www.youtube.com/watch?v=TTInKk2O4Xo

(#14842) FireKeeper válasza 5z3p3_mark (#14841) üzenetére


FireKeeper
nagyúr

BIOS vissza defaultra vagy BIOS frissítés/újrahúzás esetleg?

steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 IV || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill

(#14843) Dell XPS válasza 5z3p3_mark (#14841) üzenetére


Dell XPS
veterán

- hdd nélkül ?
- pendrive -ról indítva (OS, Linux, mini xp, stb.) ?

Üdv, Dell XPS

(#14844) johndoe13


johndoe13
csendes tag

Sziasztok!

Lenovo z50-70-es gépem nem bootol be, csak fekete képernyő van (háttérvilágítás sincs), de ha sokszor próbálkozom újraindítással, akkor van amikor még is sikerül és be is kapcsol, vagy volt már, hogy a többszöri újraindításnál fekete képernyőnél vártam változó (15 mp-2 perc) időt, és akkor bebootolt. Ha bekapcsol akkor azonban semmi probléma nincs, minden működik. Valaki tudja mi okozhatja ezt? (HDD ellenőrizve, azzal minden rendben.)

(#14845) 5z3p3_mark válasza FireKeeper (#14842) üzenetére


5z3p3_mark
újonc

Bios visszaállítását próbáltam már. A jelenleginél nem találtam frissebbet.

(#14846) Duree válasza johndoe13 (#14844) üzenetére


Duree
veterán

Nagyon valószínü , hogy kezdödö chipset hiba.

duree54

(#14847) johndoe13


johndoe13
csendes tag

Akkor ez tuti csere?

(#14848) Duree válasza johndoe13 (#14847) üzenetére


Duree
veterán

Igen bga-zni kell a lapot,lehet chippet is cserélni kell.

duree54

(#14849) embe


embe
nagyúr

Sziasztok!
Egy ismerős szólt, hogy szarakodik a HP gépe. Még nem jutott el hozzám. Elmondása szerint bekapcsol, az indulás ok. De miután kiválasztotta a felhasználót, nm tölt be az asztal, fekete a képernyő, csak a kurzort látja.
Ha eljut hozzám merre induljak el? Valszeg nem hardveres lesz a hiba, szerintem legalábbis...

Yamaha RX-A2080 Aventage erősítő, Garmin szíjak eladóak: https://n9.cl/ba3pe

(#14850) spyduck válasza embe (#14849) üzenetére


spyduck
nagyúr

Kiszeded a HDD-t és rádugod egy másik gépre amin van Hard Disk Sentinel. Ha az nem dob hibát, akkor kb 98%, hogy csak újra kell telepíteni. Persze épp ma volt egy olyan gépünk ami HDD hibás volt de egyik HDD ellenőrző sem dobott hibát rá. Ez viszont ritka. Első körben szoftveres hibára gyanakodnék, második körben pedig HDD hibára. Nagyon ritka esetek amikkel eddig találkoztam és hasonló hibát okoztak:
- hibás trackpoint átvezető kábel
- wifi kártya hiba
- bluetooth hiba
- lap hiba
- RAM hiba

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Notebook hibák
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.