Hirdetés

2019. november 22., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Notebook hibák

Hozzászólások

(#14601) morbias2


morbias2
(aktív tag)

Amúgy rákötöttem tv-re a laptopot és ott semmi vibrálás meg ugrabugra nincsen... szal a kijelzővel van valami kontakt hiba.

Ne próbáld! Tedd vagy ne tedd, de ne próbáld! (Yoda)

(#14602) tantaun


tantaun
(csendes tag)

Üdv!

Van egy Dell Latitude E6500 típusú laptopon, amelyet sokáig akksi nélkül használtam és egyszer amikor be volt kapcsolva, kihúzódott a tápkábele, azóta csak akkor indul el, ha előtte kb. fél óráig áramtalanítva volt.
Ha úgy próbálom bekapcsolni, hogy éppen előtte állítottam le, akkor hangosan felpörög a ventilátor, majd leáll és CPU hibát jelző hibakódot kapok.
Ha sikeresen elindult, és újraindítom, akkor sikeresen újraindul, alvó állapotból viszont nem lehet elindítani.
Az lenne a kérdésem, hogy mi okozza a hibajelenséget, illetve hogyan lehet megjavítani.

A válaszokat előre is köszönöm!

[ Szerkesztve ]

(#14603) sirkope válasza Duree (#14596) üzenetére


sirkope
(csendes tag)

Nna akkor számoljunk:

110eFt volt a notebook
1 új aksi 15eFT + GPU cere először 35eFt + GPU csere másodszor 25eFt = 75eFt

valóban nem gazdaságos...

Azon kell még elgondolkodnom, hogy megéri-e a gyereknek az asztali gép mellé, hogy megy-ameddig-megy..

Majd jelentkezem.

(#14604) roberto211


roberto211
(őstag)

Sziasztok. Következő lenne a kérdésem. Van egy Dell Inspiron 15r 5537 laptopom ,s regen is csinalt ilyet de most újból elkezdte azt h beakarnám kapcsolni felpörög a ventilator de nem ad se kepet se boot logot se semmit ..

Regen volt ilyen billentyűzetkombináció,hogy bekapcsgomb után nyomtam és beindult adott kepet de elfelejtettem.

Tudtok ebbe segiteni h ez mi lehetett? Vagy mit csinaljak?

SWIFT 1.5 VVT GS///

(#14605) Francia91 válasza roberto211 (#14604) üzenetére


Francia91
(veterán)

CMOS Reset:
Akku és tápkábel ki, bekapcs gombot nyomvatartod 1 percig. Eztán pihi, 3-4 perc múlva akku nélkül, tápegységről bekapcsolod

"Nincsenek példaképeim. A munkát, az elkötelezettséget és a versengést csodálom." /Ayrton Senna/

(#14606) embe válasza Duree (#14596) üzenetére


embe
(nagyúr)

De ilyen hülyeséget miért írsz ide? :W Privátba szerintem.

".... a Kádár-rendszerben születtem, de nem akarok annak primitív paródiájába beleöregedni.."

(#14607) SkiDev


SkiDev
(senior tag)

Sziasztok!

Egy HP ProBook 455 G2-m van.
A6 Pro 7050B CPU
R4 videókártya
4GB RAM

Ezt csinálja bármely 720p videónál. (YouTube, Twitch, M4 Sport)
Leveszem 360p-re és ott is röccen.
Nettel nincs baj, mert 200 Mbps, lakótársam laptopja tökéletesen viszi, a telefonom is......

hiba

Siemens A40 \ Siemens C35 (BOCI Ver.) \ Siemens AF51 \ SE k310i \ Nokia 3110c \ SE k800i \ LG GT 500 \ SE Xperia X8 \ Sony Xperia SP \ LG G4 Brown Leather \ Huawei Mate 10 Pro

(#14608) Ciccuka válasza SkiDev (#14607) üzenetére


Ciccuka
(addikt)

Sajnáljuk

🏎️ 🏁

(#14609) embe válasza SkiDev (#14607) üzenetére


embe
(nagyúr)

Videó letiltva a YT-on.

".... a Kádár-rendszerben születtem, de nem akarok annak primitív paródiájába beleöregedni.."

(#14610) SkiDev válasza embe (#14609) üzenetére


SkiDev
(senior tag)

Hova tudnám, akkor feltenni? :/

Siemens A40 \ Siemens C35 (BOCI Ver.) \ Siemens AF51 \ SE k310i \ Nokia 3110c \ SE k800i \ LG GT 500 \ SE Xperia X8 \ Sony Xperia SP \ LG G4 Brown Leather \ Huawei Mate 10 Pro

(#14611) SkiDev válasza SkiDev (#14610) üzenetére


SkiDev
(senior tag)

Bocsi a dupláért.....
Ide sikerült felrakni, remélem fent is marad, kár, hogy nincs HD

Siemens A40 \ Siemens C35 (BOCI Ver.) \ Siemens AF51 \ SE k310i \ Nokia 3110c \ SE k800i \ LG GT 500 \ SE Xperia X8 \ Sony Xperia SP \ LG G4 Brown Leather \ Huawei Mate 10 Pro

(#14612) Ciccuka válasza SkiDev (#14611) üzenetére


Ciccuka
(addikt)

vga driver, flash plugin, böngésző, laptop bios a legújabb?
Mitől lett ilyen, előtte jó volt, tiszta újratelepítést próbáltál?

[ Szerkesztve ]

🏎️ 🏁

(#14613) embe válasza SkiDev (#14611) üzenetére


embe
(nagyúr)

Hőfofok rendben vannak?

".... a Kádár-rendszerben születtem, de nem akarok annak primitív paródiájába beleöregedni.."

(#14614) tlala


tlala
(őstag)

Van egy öregecske Lenovo 3000-esem (N100, 0768), amely még mindig remekül működik (szép kép, jó billentyűzet) - asszony nagyon szereti.

Az a bibi állt elő, hogy bekapcsoláskor a venti felpörög és megáll. És soha többé nem kapcsol be - így a proci nagyon forró.
Javítható ez még?

(#14615) embe válasza tlala (#14614) üzenetére


embe
(nagyúr)

IGP megpusztult?? :U
Javítani lehet mindent.....csak kérdés, hogy mennyire gazdaságos.

".... a Kádár-rendszerben születtem, de nem akarok annak primitív paródiájába beleöregedni.."

(#14616) Tim82 válasza tlala (#14614) üzenetére


Tim82
(nagyúr)

Amikor leáll a venti, akkor azért bebootol? Nem kaptok boot-nál "fan error" hibaüzenetet? A noti belseje mikor volt utoljára tisztítva?

Amúgy szerintem vagy venticsere, vagy meg lehet próbálkozni a jelenlegi venti tengelyének óvatos megzsírozásával.

"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - JVC HA-S500 fejes és JBL Control 1C hangfalpár eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA

(#14617) embe válasza Tim82 (#14616) üzenetére


embe
(nagyúr)

Én mondjuk a " soha nem kapcsol be" -t arra értettem, hogy maga a gép nem kapcsol be.
De igazad van...

".... a Kádár-rendszerben születtem, de nem akarok annak primitív paródiájába beleöregedni.."

(#14618) babu87


babu87
(senior tag)

Sziasztok!

Szerintetek mi lehet a baj, ha a HP 650 proci és memória bővítés után magától egyszer csak kikapcsol?? Teljesen szűz rendszer van rajta, net sem volt még rádugva, program se lett telepítve. Majd fogja magát és minden előjel nélkül kikapcsol.
Gondoltam futtatok rajta memtestet (5.01-es verzió)... 3 módon ment a teszt. Első, mikor mind a két modul benne volt... 63% környékén fogta magát és kikapcsolt hibaüzenet nélkül. Majd elindítottam még egyszer, az eredmény ugyanaz volt.
Második és harmadik teszt során külön külön teszteltem a modulokat... egyszer végig ment sikeresen, de ugye kétszer szerettem volna, de a második során már ugyanúgy kikapcsolt hibaüzenet nélkül.
Samsung 1600-as ramokkal és 3210M procival lett bővítve.
Régebbi BIOS (F.22) volt rajta, amit a hivatalos oldalon írtak szerint frissítettem F.39-re.

Vkinek vmi ötlet? :)

(#14619) hcs57 válasza babu87 (#14618) üzenetére


hcs57
(őstag)

Talán rosszul tetted fel a proci hűtőt és túlmelegszik..

Okos vagy, ha csak a felét hiszed el annak, amit hallasz. Zseniális, ha tudod, melyik felét. forrás: mozaik.bloglap.hu

(#14620) babu87 válasza hcs57 (#14619) üzenetére


babu87
(senior tag)

Nem! Hibátlanul működik 30 percig! Kiderült, hogy a noti chipsetje (HM70) nem kezeli az i3-as és i5-ös procikat!

(#14621) sajmon8282


sajmon8282
(csendes tag)

Sziasztok !

Segítséget Szeretnék kérni tölletek :R :R :R :R

Lenne egy laptopom ami pontosan egy Toshiba Satellite l300-as mostanság olyan problémával szenvedek hogy rendszert nem hajlandó rakni magára se win7-et se xp-t mindig megáll a tellepítésnél vagy marad kék a háttér vagy csak simán feketeség van egyszer egy hirensboot-os win xpvel sikerült egy hiba kódot előszedni ami konkrétan ez lenne INT13/42h read error (AX=0400. DL=00) Block=00000000

(#14622) embe válasza sajmon8282 (#14621) üzenetére


embe
(nagyúr)

Nekem akkor csinált ilyet, amikor a vinyó megpusztult. Másikkal megtudod nézni? Szerintem ez lesz neked is a gond.

".... a Kádár-rendszerben születtem, de nem akarok annak primitív paródiájába beleöregedni.."

(#14623) sajmon8282 válasza embe (#14622) üzenetére


sajmon8282
(csendes tag)

Nem sajnos az sem segít :( már probáltam

(#14624) tlala válasza Tim82 (#14616) üzenetére


tlala
(őstag)

Semmi hibaüzenet - bekapcsoláskor gyönyörűen felpörög a venti, aztán 2 mp múlva lassan leáll, mint ami nem kap vezérlést, nem úgy mintha megszorulna (teljesen tisztítva minden).
A hőmérséklet érzékelőre tippelek. Ezekben hol van az érzékelő? Nem a ventiben, ugye?

(#14625) CosmoBacsika


CosmoBacsika
(tag)

Sziasztok!

A következő hiba jött elő a laptopunknál:
Típus: Lenovo Thinkpad Edge e125
Bekapcsolás, és csak fehér képernyő. A fényerő gomb működik, ebből azt veszem le, hogy fagyás nincs, csak kép nem jön. Még nem tudtam küldő monitorral megnézni.

Tudtok erre valami okosat? Már rég nem garis.

(#14626) Tim82 válasza tlala (#14624) üzenetére


Tim82
(nagyúr)

Biztos nem a ventiben, de ettől még lehet, hogy a venti csatlakozója, kábele kezd elhullani és az okozza a hibát. Teljesen biztosra csak csereventivel lehetne menni.

"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - JVC HA-S500 fejes és JBL Control 1C hangfalpár eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA

(#14627) ratkaics


ratkaics
(aktív tag)

Sziasztok!

Az egyik ismerős laptopja (Toshiba Satellite L505-13D) azt csinálja, hogy ha bekapcsolom, akkor a "power on LED" világít, egy rövid ideig a HDD aktivitását jelző LED is világít, azután elalszik. Ezen kívül semmi reakció. Se kép, se hang, se semmi más. Hosszú bekapcsológomb nyomásra leáll, de ezen kívül semmire nem reagál.
Próbáltam külső kijelzővel is, de ott sem volt semmi.

Van valakinek valami ötlete?

Köszi előre is minden segítséget!

Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó ....

(#14628) RoSSo3


RoSSo3
(aktív tag)

Sziasztok!
Fuji A555G készüléknél hogy lehet az Overclocking-ot letiltani? A BIOS-ban az Advanced fülnél semmi ilyesmire vonatkozó beállítást nem találok. Hátha ezzel megoldódna a gondom, és nem kéne leírnom a teljes problémát.
Köszi!

(#14629) embe válasza RoSSo3 (#14628) üzenetére


embe
(nagyúr)

Talán azért mert nincs benne overlocking? Vagy van? :U

".... a Kádár-rendszerben születtem, de nem akarok annak primitív paródiájába beleöregedni.."

(#14630) RoSSo3 válasza embe (#14629) üzenetére


RoSSo3
(aktív tag)

Ez a baj, hogy nem tudom :( Új még a gépem, és nem vagyok egy hardver-szaki.

Leírom röviden a gondom: 3 hete használom a gépet, minden ok volt eddig. Win 7-el telepítettem, és frissítettem 10-re. Azóta is megy már vagy 2 hete gondok nélkül.

De tegnap kaptam egy kék halált (x00000124.es hibakód, valamint hal.dll+35f1f és ntoskrnl.exe+2108bc hibakód). Nem foglalkoztam vele, de ma megint előjött, szimpa böngészés közben.

Nem telepítettem új hardvert vagy ilyesmit mostanában, programot is csak egy fekete macskát az áruházból, nem hinném, hogy ez gondot okozna. Viszont a gép frissített pár dolgot, lehet ott volt valami, ami bezavar?

CPU hőmérséklet rendben van - eleinte hangos volt a ventillátor ezért a BIOS-ban silent-re állítottam (az az egyetlen módosítás, eszemben sincs overclocking-olni), valamint an energiatakarékos sémában állíotttam a Fuji forumban leírtakat - 55%-os értékeket és passzív hűtést. Így csöndesebb, és alapjáraton 45-47 fokos a CPU.)

Hardver gond nem tudom, mi lehetne egy új gépnél, mert pl terhelésre (3Ds max) nem jön elő a gond, legalábbis most kipróbáltam, és nem kaptam kék halált.

Köszönet előre is, ha tudtok segíteni, van crash dump-om is, ha ez segítség lenne.

(#14631) embe válasza RoSSo3 (#14630) üzenetére


embe
(nagyúr)

Drivereket ( chipset, stb. ) rendben feltelepítetted?

".... a Kádár-rendszerben születtem, de nem akarok annak primitív paródiájába beleöregedni.."

(#14632) RoSSo3 válasza embe (#14631) üzenetére


RoSSo3
(aktív tag)

Elvileg igen - kaptam a géphez egy programot (hivatalosan, a géppel együtt küldték, MOBILE Portfolio a neve, 2016-os és kifejezetten Win 10-hez van). Ezt használtam, ez automatán feltelepített mindent. Rányomtam az eszközkezelőben a CPU és a GPU-ra, de nem talált frissebb drivert. (Bár nem tudom, mennyire lehet ebben megbízni.)

Most megy a gép már egy ideje, nem tapasztalok hibát, de az a baj, hogy nagyon váratlanul jön, nem is terhelés-függő.

(#14633) embe válasza RoSSo3 (#14632) üzenetére


embe
(nagyúr)

Érdemes a gyári oldalról leszedni az ott talált drivereket. Van úgy hogy a Win10 által telepített diver nem a legtökéletesebb.

".... a Kádár-rendszerben születtem, de nem akarok annak primitív paródiájába beleöregedni.."

(#14634) RoSSo3 válasza embe (#14633) üzenetére


RoSSo3
(aktív tag)

Nem win 10 által telepítettek, hanem a géphez kapott CD-n lévők (amik kifejezetten 10-hez valók). De lehet megnézem, miket tett fel!

Gondolod, hogy driver probléma lehet? Nagyon remélem, hogy nem hardveres, de az csak kijött volna már 3 hét alatt, nem?

(#14635) embe válasza RoSSo3 (#14634) üzenetére


embe
(nagyúr)

Akkor annak illik jónak lennie.
Nekem egyszer egy integrált telepítő miatt dobált kék halált a gép, random. Feltettem egy MSDN-es telepítőt, utána semmi baja nem volt.

".... a Kádár-rendszerben születtem, de nem akarok annak primitív paródiájába beleöregedni.."

(#14636) RoSSo3 válasza embe (#14635) üzenetére


RoSSo3
(aktív tag)

sajnos én is attól tartok (vagyis nem tartok, mert jobb lenne, mint egy hardverhiba!), hogy a win7-10 frissítés nem az igazi, és kellene egy tiszta install. csak lusta vagyok 2 hét után megint újratenni az összes programot! :)

(#14637) z0d1@Ku$


z0d1@Ku$
(aktív tag)

Sziasztok!
Remélem tudtok segíteni a problémában. Hozzám került egy Sony Vaio VGN-NNW21SF laptop a következő hibajelenséggel: bekapcsol, a venti felpörög, hdd felpörög, de se kép, se hang. Cmos reset volt, memória teszt volt, külső monitoron se nagyon akarja az igazságot. Az illető, akitől hozzám került, azt mondta, hogy egyik este bekapcsolva hagyta a notit, mert dolgozott rajta és úgy maradt, majd reggel már nem volt kép. Megsült, alaplap, vagy kijelző hiba a valószínűbb?
Előre is köszi a válaszokat! :))

(#14638) embe válasza RoSSo3 (#14636) üzenetére


embe
(nagyúr)

Pedig lehet egy tiszta telepítési érdemes lenne megpróbálni. Legalább akkor egy lehetséges okot kizárnál. Én inkább megcsinálnám ezt, minthogy belepiszkáljanak feleslegesen a gépembe.

".... a Kádár-rendszerben születtem, de nem akarok annak primitív paródiájába beleöregedni.."

(#14639) pozsoka


pozsoka
(tag)

Üdv,
Hp g6000 notebook wifi problémával küszködik.
A készülék elején található wifi kapcsoló mindkét állásban pirosan világít, tálcán, hálózat megosztási központban nincs vezeték nélküli kapcsolat, vezérlőpulton, eszközkezelőben nincs vezeték nélküli ikon, lehetőség semmi, biosban nincs erre irányuló beállítási lehetőség, hp wireless assistant feltelepítve de nem reagál semmire, hp oldalról feltelepítve minden ehhez kapcsolódó driver.
Lehet, hogy nem szoftveres probléma?
Van ötlete valakinek?

Okos ember nem szemetel, a többieknek meg tilos!

(#14640) Duree válasza pozsoka (#14639) üzenetére


Duree
(veterán)

Ez lehet kártya hiba is,de lehet vezérlö hiba is.Mindenképpen szervíz a vége.

Notebook javítás alaplap szinten, csatlakozók , chipset , smd csere. Kijelző és káva javítás, csere

(#14641) Duree válasza z0d1@Ku$ (#14637) üzenetére


Duree
(veterán)

Biztosan nem kijelzö hiba.Nagyon mcp hibának tünik (Észai híd)

Notebook javítás alaplap szinten, csatlakozók , chipset , smd csere. Kijelző és káva javítás, csere

(#14642) Duree válasza RoSSo3 (#14630) üzenetére


Duree
(veterán)

Ez a hibakód a registry problémára utal.Valami hibás bejegyzés került oda.Próbálj meg egy tisztítót lefuttatni,bár inkább az ujratelepítés lehet a végső megoldás.

Notebook javítás alaplap szinten, csatlakozók , chipset , smd csere. Kijelző és káva javítás, csere

(#14643) RoSSo3


RoSSo3
(aktív tag)

Köszönet! Valószínűleg az lesz, és akkor már a Win 7 (vagy esetleg megpróbálkozom egy tiszta Win 10 telepítéssel, mert a felülete sokkal jobban tetszik, minta 7-é.)

(#14644) z0d1@Ku$ válasza Duree (#14641) üzenetére


z0d1@Ku$
(aktív tag)

Értem. Mennyire fáj egy ilyennek a javítása? Vagy inkább felejtsem el?

(#14645) Duree válasza z0d1@Ku$ (#14644) üzenetére


Duree
(veterán)

Keress meg bevizsgálom a gépet és adok rá egy árajánlatot,és akkor még mindíg eldöntheted ,hogy kéred vagy nem.Ha nem akkor nem kell semmit sem fizetned.(BGA ic csere 25-35 ezer között van.)

Notebook javítás alaplap szinten, csatlakozók , chipset , smd csere. Kijelző és káva javítás, csere

(#14646) z0d1@Ku$ válasza Duree (#14645) üzenetére


z0d1@Ku$
(aktív tag)

Hát lehet hogy ennyit azért nem ér meg egy 8-9 éves gép:( azért nagyon szépen köszönöm a segítséget! :))

(#14647) Duree válasza z0d1@Ku$ (#14646) üzenetére


Duree
(veterán)

OK! Rendben van.Ha vennél esetleg új gépet került a VAIO-t.

[ Szerkesztve ]

Notebook javítás alaplap szinten, csatlakozók , chipset , smd csere. Kijelző és káva javítás, csere

(#14648) z0d1@Ku$ válasza Duree (#14647) üzenetére


z0d1@Ku$
(aktív tag)

Eszembe se jutna soha vaiot venni, aki megkérdez róla, azt is szépen lebeszélem róla mert megbizhatatlan és csak a baj van vele. Ez is csak azért került hozzám, mert a tulaja nem akart vele foglalkozni, kidobni meg kár lett volna :D

(#14649) nephatum


nephatum
(csendes tag)

Sziasztok! A segítségeteket szeretném kérni, mert nálam megállt a tudomány.
Jöjjön a sablon elsőre:

Gép pontos típusa: Lenovo Y700 ACZ (AMD TURBO QUAD Core FX-8800, 8 GB RAM, AMD Radeon R9 M385 4GB GDDR5 + RADEON R7 DUAL CROSSFIRE, 120 GB SSD + 1 TB HDD)

A vásárlás dátuma: 2016.07.13

Oprendszer: WIN10

Javítva nem volt.

Hiba leírása: Kettő problémám is van. A gép képes CrossFire funkcióra, de elvileg ki van kapcsolva, legalább is a GPU-Z azt jelzi, hogy available (disabled). Őszintén szólva, soha nem használtam még sem SLI-t, sem CrossFire-t, így nem tudom, hogyan kell ezt kapcsolgatni stb, de zavaró, hogy kikapcsoltnak jelzi. A legfrissebb Radeon driver van fent. Google-t bújva láttam képeket, hogy a Catalystben és a Crimsonban is van opció a CrossFire-re, de nálam ott sajnos nincs semmi. Bármiféle tanácsot, megoldást elfogadok.

A másik probléma, ami még égetőbb mint a CrossFire, az nem más mint a kurva magas ping. Két játékkal szoktam leginkább játszani, az egyik a Guild Wars 2, amit ha beállítok legmagasabb grafikai beállításra, 6000 lesz a pingem és élvezhetetlen lesz a játék de néha low-on is ugyanez, a gép pedig bírja, fixen 50-60 fps-el. A másik a World of Warcraft, ahol szintén hatalmas pingekkel küszködöm (nem, nem törtszerver, hogy esetleg a szerver lenne rossz). Torrenten keresztül is 600kb/secig megy a letöltési sebességem, nem tovább. Wifi-n nyilván nincs teljes sávszél, de az előző laptopomon simán tudtam a 30Megás nettel 1,5-1,7 MB/secel tölteni. Pingeltem több weblapot is, sokszor horror 2000-3000 volt a válaszidő. A gépben az eszközkezelő szerint egy Realtek 8821AE Wireless LAN 802.11ac PCI-E NIC neveztű cucc van, amihez a legfrisebb drivert használom. Itt megjegyezném, hogy nem töltök közben se pornót, se semmi egyebet. Nagyon úgy érzem, hogy a gép a ludas, mivel a barátnőm aki mellettem ülve nyomja a WoW-ot, Guild Wars 2-öt, semmiféle hálózati problémát nem érzékel, nála stabil 14-15ös ping van.

Köszönöm előre is.

(#14650) Duree válasza z0d1@Ku$ (#14648) üzenetére


Duree
(veterán)

Igen a Vaio megbizhatatlan, drága, nehéz javítani a pótalkatrészek sokkal drágábbak mint a többi notié.

Notebook javítás alaplap szinten, csatlakozók , chipset , smd csere. Kijelző és káva javítás, csere

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Notebook hibák
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.