Hirdetés

2020. január 20., hétfő

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Notebook hibák

Hozzászólások

(#14151) Ogre24 válasza _Berci_ (#14146) üzenetére


Ogre24
(csendes újonc)

Brutális nagy köszönet!!!! A lábak szét voltak trancsírozva és összezárt!
Sokat segítettél, igazán! :)

(#14152) _Berci_ válasza Ogre24 (#14151) üzenetére


_Berci_
(aktív tag)

Örülök, hogy segíthettem ;)

[ Szerkesztve ]

Nagy az Isten állat kertje, csak sajna nincs kerítés!

(#14153) Ogre24 válasza _Berci_ (#14152) üzenetére


Ogre24
(csendes újonc)

Nagyon köszönöm! Hátha tudok egyszer én is segíteni!

(#14154) grosy


grosy
(senior tag)

Sziasztok!
Lenne egy egyszerű, de bosszantó hiba, amire jó volna , ha lenne valami ötletetek. Adott egy HP Pavilion 15(Star Wars ed.), aminek a "W" gombja olyan, mintha "beragadna". Igaz, hogy csak akkor, amikor az új Aliennel játszom rajta. Ez azért gondoltam megemlíteni, mert ebben a játékban kell viszonylag sokat sétálni ide-oda. Más alkalmazásnál nem sikerült előcsalnom ezt a hibát, de tény és való, hogy itt nyomom csak percekig a "W-t". Gondolom nem kell ecsetelnem, hogy ez egy FPS-nél mennyire zavaró. Nem lehet, hogy a Windows 10-ben van valami beállítás, ami "automatizálja" a gomb lenyomását? A hiba miatt elkezdtem a magát a billentyűt is vizsgálni, és azt vettem észre, hogy már nem annyira érzékeny, mint a többi, csak akkor reagál megfelelően, ha középen nyomom, ha a sarkainál, akkor nem mindig, vagy szakaszosan. Fizikailag beragadni, nem ragad be, legalábbis úgy nem, hogy feltűnjön. Amúgy a gép nincs egy hetes, azért aggódom. Köszönöm a válaszokat előre is!

(#14155) _Berci_ válasza grosy (#14154) üzenetére


_Berci_
(aktív tag)

Üdv

Hááttt ez nem hangzik túl jól... pláne, h 250K-s gépről beszélünk...
Igaz ebből kb 70-100K a Design és az emiatt járó licenc díj, de akkor is )

Más játéknál próbáltad? van akár csomó online game aminél "taposni" kell a "W"-t :)

Tudtommal nincs ilyen opció, h folyamatosan nyomja neked bármelyik gombot is :)

Nagy az Isten állat kertje, csak sajna nincs kerítés!

(#14156) grosy válasza _Berci_ (#14155) üzenetére


grosy
(senior tag)

Igen, próbáltam más játéknál, WORD-ben, ott nem jelentkezett. Azért gondoltam, hogy valami szoftveres hiba lehet, mert amikor néha előjön, akkor kilépve a menübe, és vissza, akkor már nem marad "beragadva" pedig a W-hez hozzá sem nyúltam. Nektek a W, aki játszik FPS-el, olyan billentyű érzékenysége, mint a többinek?

(#14157) _Berci_ válasza grosy (#14156) üzenetére


_Berci_
(aktív tag)

Melyik Alien am? :D
FPS mennyi?
(nem hiszem, de előfordulhat akadás is)
Nekem ilyen jellegű gondom sose volt a notimmal :)

Nagy az Isten állat kertje, csak sajna nincs kerítés!

(#14158) grosy válasza _Berci_ (#14157) üzenetére


grosy
(senior tag)

Alien isolation.
Még tesztelem kicsit, mert más játéknál még nem jött elő.

(#14159) noodle93


noodle93
(újonc)

Helló,

van kb egy 4 éves Acer Aspire 5750G notebookom (i3-2330M, 4gb ram, 640 hdd, geforce 520m) Windows 10 Home.

Annyi a probléma vele hogy LoLozás közben ha Skypolok szinte mindig egy idő után kikapcsol a webkamerám 2-3-szor, majd utána nem is érzékeli a hardvert. A gép kikapcsolása és egy kis pihentetés után megoldódik a probléma, de a restart nem segít.

Tudna valaki segíteni?

(#14160) _Berci_ válasza noodle93 (#14159) üzenetére


_Berci_
(aktív tag)

Helló

1. Driver problémára gyanakodnék, hardverazonosító alapján tudsz keresni több drivert...
Érdemes újabbat, régebbit is megpróbálni :)

2. Próbálj meg vmi más progit használni videó beszélgetésre (a Skype nagyon hulladék szoftver, nem is értem mért ien népszerű amikor tele van buggal)

3. Próbáld meg Win 8.1 / Win 7-el
A win10-et én csak újabb gépekre tenném fel, ha már mindenképpen 10 kell:)

Utóbbi időbe elég sok hibát hallok/tapasztalok Windows 10 alatt!
Szerintem, és sokak szerint is, ha van egy ép működő rendszered NE piszkáld :)

Nagy az Isten állat kertje, csak sajna nincs kerítés!

(#14161) mylocky


mylocky
(csendes tag)

Újabb adag.. :)

Asus X55A - Hiba: ~30 perc tökéletes működés után fogja magát a gép és kikapcsol.

Amit eddig megnéztem:
Hőfok, ram, hdd, dvd, wlan, op.reszder, töltő, akku. Szóval csinálja másik töltővel is, csinálja akkuról, sőt simán BIOS-ba lépve is. Bios frissítés is történt, CMOS elem is cserélve lett.

Tuti nem vga hiba. :) De a gyári konfig szerint B960-as proci van benne, ebbe pedig egy 2. gen i3. Viszont ennek sem lehetne problémája, viszont az őt tápláló áramkör szemmel láthatóan volt már reflow áldozat.

Nagyon hálás lennék bárminemű segítéségért. :R :F

(#14162) Dell XPS válasza mylocky (#14161) üzenetére


Dell XPS
(veterán)

Intel HM70 -es vezérlőnél nem lehet bővíteni Core i processzorral a laptopokat, mert "csak" pontosan 30 percig üzemel. Tudtommal eddig nincs rá megoldás (több éve..). Intel okosság. :D

(#14163) mylocky válasza Dell XPS (#14162) üzenetére


mylocky
(csendes tag)

Tolok bele egy B-s procit és alátámasztom. :) Kérek fél órát (+2 percet. :))

(#14164) Dell XPS válasza mylocky (#14163) üzenetére


Dell XPS
(veterán)

Ok. :)

(#14165) mylocky válasza Dell XPS (#14164) üzenetére


mylocky
(csendes tag)

You win. :) Egy szerényebb százalék alkoholtartalmú üdítőre a vendégem vagy. :)

(#14166) mazza


mazza
(tag)

Sziasztok,

Mi okozhatja ezt a problémát, BIOS elem, vagy komolyabb? KÉP
Elveszti a dátumot és az időt, ha kihúzom a töltőjét. IBM ThinkPad R50e

Comodo Internet Security

(#14167) Dell XPS válasza mylocky (#14165) üzenetére


Dell XPS
(veterán)

Kedves Tőled, de nem én fedeztem fel, csak én voltam a leggyorsabb. :B :R

[ Szerkesztve ]

(#14168) Dell XPS válasza mazza (#14166) üzenetére


Dell XPS
(veterán)

CMOS battery! :K

(#14169) germinator66


germinator66
(aktív tag)

Sziasztok!

Dell noti esetén, ha az akksi LED folyamatosan, gyorsan villog narancssárgán, az mit jelent pontosan? Az odáig oké, hogy az akksit letiltja valamiért (semeddig sem bírja hálózat nélkül), de ez cella zárlat, vagy mi lehet?

(#14170) _Berci_ válasza germinator66 (#14169) üzenetére


_Berci_
(aktív tag)

Hy

Am ha jól tudom akkor az aksi ciklus végét jelzi :(

Meleg nagyon az aksi? Mert néha akkor is csinál ilyet..

Nagy az Isten állat kertje, csak sajna nincs kerítés!

(#14171) germinator66 válasza _Berci_ (#14170) üzenetére


germinator66
(aktív tag)

Nem tűnt fel, hogy meleg lenne, mivel már kikapcsolt állapotban, bedugás után pár mp. múlva beáll ez az állapot. Előtte narancssárgán hosszabb időközökkel felvillan, majd gyors villogásra vált.

[ Szerkesztve ]

(#14172) mazza válasza Dell XPS (#14168) üzenetére


mazza
(tag)

köszi

még egy olyan gondom lenne ezzel a laptoppal, hogy az USB portok halottak, pedig minden driver fent van, eszközkezelőben is látszik, hogy rendben

Comodo Internet Security

(#14173) _Berci_ válasza mazza (#14172) üzenetére


_Berci_
(aktív tag)

Hi

Volt mar szerelve a gep?

Az osszes usb halott?

Nagy az Isten állat kertje, csak sajna nincs kerítés!

(#14174) mazza válasza _Berci_ (#14173) üzenetére


mazza
(tag)

Szia,

amint tudom megkérdezem, 2 USB portból egyik sem reagál

Comodo Internet Security

(#14175) korkeadk


korkeadk
(csendes újonc)

Sziasztok, lenne kérdésem, fontos lenne, ha minél hamarabb tudnátok segíteni.
Az van, hogy van egy Asus X555DG-m, fülest akartam bedugni a gépbe, de amikor kerestem a csatit a sötétben véletlen mellément és az usb-t találtam el. Nem erőszakoltam bele, csak hozzáért a jack az usb-hez. Ezek után 1-2 mp-cel lekapcsolt a gép, és akárgányszor akármennyit várok, a bekapcsolással, felvillan a led, elindul a venti, aztán 2mp múlva lekapcsol. Nem tudom mi lehet a baj, vagy hogy hogyan tudnám megoldani. Légyszi segítsetek, fontoss lenne.
Köszi

(#14176) korkeadk


korkeadk
(csendes újonc)

még annyit fűznék hozzá az előbbi hibalíráshoz, hogy ha ebbe az usb-be amitől szó van, erre csatizok egy laptophűtőt akkor az rendesen világít meg pörög a venti, a külső vinyón működött a visszajelző led.

(#14177) _Berci_ válasza korkeadk (#14176) üzenetére


_Berci_
(aktív tag)

Hello!

Itt nekunk mindenki fontos, teljesen mindegy ki az:)
Attol, hogy irod, Neked fontos, sos attol nem lesz gyorsabb, de lassabb se :DD
Roviden a hibarol:
Hihetetlenul balszerencses modon rovidzarat okozzal a notiban, es e miatt elfustolt vmi belul :(
Amper szaga nincs?
Valoszinuleg alaplap csere lesz :(
Ha szercsesebb vagy akkor elofordulhat, hogy csak 1 kondenzator, vagy valami konnyen cserelheto alkatresz szallt el!

Nagy az Isten állat kertje, csak sajna nincs kerítés!

(#14178) NEMO1968 válasza korkeadk (#14176) üzenetére


NEMO1968
(őstag)

Szia!
Bátor vagy,hogy ezek után még megpróbáltál USB-s HDD-t rádugni ;] .
Egy SM-bus resettel még meg lehet próbálkozni esetleg.
Akksi ki,táp ki,bekapcs gomb nyom kb. fél percig,táp vissza,gép bekapcs.

CNC-s aranyköpés: Mnden program jó, csak néha útban van az anyag!!!

(#14179) korkeadk válasza NEMO1968 (#14178) üzenetére


korkeadk
(csendes újonc)

Hello. Az aksi nem kivehető és fogalmam sincs, hogy hogyan kéne resetelnem. Amúgy elintéztem garanciális úton a radium-nál, de köszi a válaszokat, legalább tudom mi történhetett.

(#14180) _Berci_ válasza korkeadk (#14179) üzenetére


_Berci_
(aktív tag)

:Y jó fejek :D (gondolom nem mondtad, hogy mi történt :DD)
Munkalapra mit írtak?

Nagy az Isten állat kertje, csak sajna nincs kerítés!

(#14181) korkeadk válasza _Berci_ (#14180) üzenetére


korkeadk
(csendes újonc)

Csak a tünetekről beszéltem, de még nálam van a gép, majd jön érte futár. Viszont mégegy kérdés: alaplapcserénél a vinyóval gondolom semmi nem történik, mmint szépen megarad minden ahogy volt?

(#14182) _Berci_ válasza korkeadk (#14181) üzenetére


_Berci_
(aktív tag)

nem 100%

Szervizek az adatokért felelősséget nem vállalnak!
(Kérheted az adatok mentését, akkor elv megmarad minden)

Nagy az Isten állat kertje, csak sajna nincs kerítés!

(#14183) Serpenthelm


Serpenthelm
(csendes tag)

Sziasztok!

Van egy Lenovo G510 laptopom 2014 nyár végén lett vásárolva, Win10 Edu. oprendszerrel. Nem volt vele semmi bajom, szoktam rajta játékokat futtatni néha (nem a legújabbakat, és nem ultrahigh beállításokon persze :D) és azt vettem észre, hogy mostanság játék közben a processzor nem dolgozik 3,0-3,03 GHz órajelen, csak sokkal alacsonyabban, kb. az "alap" órajelen. Azért írom, hogy alap, mert ez egy i5-4200m processzor, aminek az alap órajele 2,5 GHz, ám képes felmenni 3,1 körülre, és eddig fel is ment.

Próbáltam figyelni hogy mi történik vele, alaphelyzetben 3,03 GHz, elindul a játék, és onnantól kezdve visszaesik 2,48-ra. (emiatt már persze van, hogy beakad, és így nem a leggjobb). A CPU hőmérséklet ezalatt a terhelés alatt kb. 65-70 °C körül szokott lenni. Tavaly nyár végén volt már egyszer a bolt szervizében, mert melegedett, és még nem volt megbontva, ők állításuk szerint csak fizikailag takarították (por kiszedése) nem pasztázták újra (pedig külön kértem előtte) mert a "gyári a legjobb".

Szerintetek érdemes lenne újrapasztázni? A port már néztem, amit találtam benne, azt kiszedtem.
Előre is köszönöm! :)

(#14184) mezis válasza Serpenthelm (#14183) üzenetére


mezis
(nagyúr)

Üdv.!

"A port már néztem, amit találtam benne, azt kiszedtem."
A szöszöket még csak el tudom képzelni, de az apró porszemeket legfeljebb kifújni lehet. Akkor is maradnak makacsul lerakódottak.
(Én csak olyan porszívót veszek, aminek a csövét fújásra is át lehet dugni, mint anno a Rakéta-nál. (Pakema)

[ Szerkesztve ]

mezis

(#14185) _Berci_ válasza Serpenthelm (#14183) üzenetére


_Berci_
(aktív tag)

Szia

nem pasztázták újra (pedig külön kértem előtte) mert a "gyári a legjobb".
Ezek atom sík hülyék!
Ismerőseimnek is mondom, nagyon max 2 évente pasztázni kell, mert megszárad a paszta és akkor kb semmit nem ér!
65-70°C nem olyan vészes, de egy pasztázástól nem fog megsértődni a gép :)
Esetleg meglehetne másik adapterrel is próbálni, mert ha nem ad elég áram erősséget az is okozhat ilyet, h nem megy a TurboBoost :)

[ Szerkesztve ]

Nagy az Isten állat kertje, csak sajna nincs kerítés!

(#14186) Serpenthelm válasza _Berci_ (#14185) üzenetére


Serpenthelm
(csendes tag)

Köszönöm a segítséget! :) Vettem hozzá pasztát, szétkaptam, és tettem rá újat, azóta terhelés alatt jó 10 °C-ot csökkent a CPU hőmérséklete, (meg a GPU is) és nem korlátozza le az órajelet :)

Ha hazaérek hétvégére akkor pedig kompresszorral/porszívóval is kitakarítom még a maradék port.

Ami viszont elszomorít, hogy alap terhelés mellett is 40°C körül van benne minden. Ez normális laptopoknál? (Mert asztali gépnél tuti lehet ennél kisebb hőmérsékleteket elérni)

(#14187) _Berci_ válasza Serpenthelm (#14186) üzenetére


_Berci_
(aktív tag)

40°C az teljesen rendbe van :)

Nagy az Isten állat kertje, csak sajna nincs kerítés!

(#14188) OkayDonkey


OkayDonkey
(újonc)

Helló!

Van egy 2014-ben vásárolt másodlagos HP 250 G3 laptopom, amire semmilyen operációs rendszert nem tudok feltelepíteni. Chrome OS-nél a particionálás után lemezdiagnosztizálást kezd, A Windows telepítésénél a 2. lépésnél hibába szalad, az Ubuntu vagy az Elementary OS-nél pedig Errno 5-ös hibát kapok tőle. A hibák eredete legtöbb esetben az, hogy a merevlemez nem működik, többféleképpen is diagnosztizáltattam a merevlemezt, soha nem talál semmilyen hibát. Formáztam már a merevlemezt többször (GParted Live bootolható USB-vel), egyszer sikerült felraknom a Kali Linuxot, miután futtattam a dd if=/dev/zero of=/dev/sda parancsot, de mikor újratelepítettem, a Kali felment, de a GRUB már nem. Nem értem mi a probléma, már tényleg kiegyeznék a Chrome OS-el is. Kérlek segítsetek valahogy.

[ Szerkesztve ]

(#14189) RedCactus válasza OkayDonkey (#14188) üzenetére


RedCactus
(senior tag)

Windows-t miről próbálod telepíteni és melyiket valamint mi a második lépés, aminél elszáll?

Aquila non captat muscas

(#14190) OkayDonkey válasza RedCactus (#14189) üzenetére


OkayDonkey
(újonc)

Több Pendriveról is, amikre RUFUS-al írtam fel az OS-t, és más laptopra tökéletesen fel tudtam vele rakni. Az első lépése a telepítésnek a Windows fájlokat másol, ezzel végez amit egy zöld pipával jelöl, és a következő lépés (expanding files) már nem sikerül neki. Kali Linuxnál ellenőriztem, a telepítés 20. százalékánál áll le a telepítés.

(#14191) laci643 válasza OkayDonkey (#14190) üzenetére


laci643
(csendes tag)

Lehet ram hiba is, azt tesztelted?

[link]

(#14192) OkayDonkey válasza laci643 (#14191) üzenetére


OkayDonkey
(újonc)

Teszteltem azt is, kifogástalan állapotban van a RAM. A számítógép hardveresen rendben van, nem értem miért nem sikerül semmit sem telepíteni.

(#14193) RedCactus válasza OkayDonkey (#14190) üzenetére


RedCactus
(senior tag)

Lehet, hogy a merevlemezzel lesz valami. Talán nincs hely? Formáztad telepítés elött?

Aquila non captat muscas

(#14194) OkayDonkey válasza RedCactus (#14193) üzenetére


OkayDonkey
(újonc)

Rengetegszer formáztam. Volt hogy töröltem a meghajtót és csak a telepítő formázta, volt hogy én megadtam hogy Ext4. Minden lehetséges módot kipróbáltam.

(#14195) OkayDonkey


OkayDonkey
(újonc)

Chrome OS telepítésénél elkezd diagnosztizálni, mert valamiféle hibába fut. Mindenesetre ezt írja

[ Szerkesztve ]

(#14196) OkayDonkey


OkayDonkey
(újonc)

Nem tudom hogy, de sikerült egy hét szenvedés után felrakni az ubuntut. Köszönöm mindenkinek a segítséget, hálás vagyok.

(#14197) Serpenthelm válasza _Berci_ (#14187) üzenetére


Serpenthelm
(csendes tag)

Sajnos nem oldódott meg a probléma, vagyis de, a hőmérséklet lejjebb ment, de ha eléri a kb. 70°C-ot akkor egyből leszabályoz (nem biztos hogy ettől függ) és nem megy a TurboBoost. Hogyan tudnám ellenőrizni, hogy a tápegység miatt van-e? Vagy esetleg valami Windows beállítás elállítódott (tekintve arra, hogy eddig jó volt) :(

(#14198) _Berci_ válasza Serpenthelm (#14197) üzenetére


_Berci_
(aktív tag)

Próbálj meg vmi notebook hűtőt alá pattintani :)
Am előfordulhat, h elfáradt a hűtő rendszer :(

Msconfig/Rendszerindítás/Speciális beállításoknál, mi van kipipálva?

[ Szerkesztve ]

Nagy az Isten állat kertje, csak sajna nincs kerítés!

(#14199) Serpenthelm válasza _Berci_ (#14198) üzenetére


Serpenthelm
(csendes tag)

A hűtőt kipróbálom, hátha segíteni fog.
Ott nincs semmi kipipálva, csak a Hibakeresési port és az átviteli sebesség, de ezek inaktívak? Esetleg valami mást is be kellene?

(#14200) _Berci_ válasza Serpenthelm (#14199) üzenetére


_Berci_
(aktív tag)

nem, pont úgy jó ahogy van :DD
Direkt így kérdeztem :)

Nagy az Isten állat kertje, csak sajna nincs kerítés!

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Notebook hibák
Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.