Hirdetés

2019. december 10., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Notebook hibák

Hozzászólások

(#14101) germinator66


germinator66
(aktív tag)

Sziasztok!

Akku felújítással mi a tapasztalat? Érdemes foglalkozni vele? Tudtok ajánlani megbízható céget?

(#14102) _Berci_ válasza germinator66 (#14101) üzenetére


_Berci_
(aktív tag)

Szia

Szerény véleményem szerint kb olyan, mint a töltött patron...
Rövid távon lehet, h olcsó, de hosszú távon nagy ráfizetés lehet.

Csak egy példa:
Aksid újonnan 20k megcsinálják neked 7k ért
Majd fél év múlva megin (eddig 14)
Majd megin.... (21k)
Magyarán kb 1 év alatt költesz annyit az után gyártottra/felújítottra, mint egy eredetire :)

Zárlat, túlfesz, stb meg ilyeneket nem is említek :) (láttam már 2 éves gépet ekfüstölni hibás aksi miatt)

Nagy az Isten állat kertje, csak sajna nincs kerítés!

(#14103) germinator66 válasza _Berci_ (#14102) üzenetére


germinator66
(aktív tag)

Akkor az utángyártott akksiról is hasonló véleményed van gondolom...?

(#14104) _Berci_ válasza germinator66 (#14103) üzenetére


_Berci_
(aktív tag)

Igen-Igen jól látod :)

Nagy az Isten állat kertje, csak sajna nincs kerítés!

(#14105) lenovo90


lenovo90
(újonc)

Sziasztok!
4 éves Lenovo y570 notebookom van, augusztusban pasztázva lett egy szervizben, miután hazahoztam pár nappal később a webkamerájával voltak gondok (csak úgy lehetett használni a webkamerát, ha egy bizonyos szögbe hajlítottam a kijelzőt), de ez miatt nem problémáztam.
Pár hónappal később egy újabb probléma adódott, a notebookom kijelzője 4 (szabálytalan) részre osztódott, eleinte mindezt orvosolni tudtam azzal, ha újra indítottam a gépemet, de most már ez sem segít, sőt ma újra telepítettem a videokártyák (integrál és dedikált) drivereit is, de ez sem hatott. Ez a probléma már az indítástól kezdve fellép ( a BIOS-ban is ).
Jelenleg úgy tudom csak "normálisan" használni a notebookomat, hogy egy monitort csatlakoztattam a notebookomhoz.
Megmondom őszintén, hogy ezen a téren laikus vagyok és tanácstalan, nem tudom kihez fordulhatnék, mert a legutóbbi szervizben enyhén szólva is barbár munkát végeztek a gépemmel. Jelenleg pedig nagy szükségem lenne a notebookomra, mivel ezen írom a szakdolgozatomat.
Tudom, hogy fórumon keresztül nem lehet pontos diagnózist felállítani, de ha szervizbe kell vinnem a gépemet, akkor egy kicsit felkészültebben szeretnék odamenni és nem szeretném azt, hogy hülyének nézzenek és átverjenek a javítást illetően.
Kérlek adjatok tanácsot, hogy Szerintetek mindezt mi okozhatja.

Válaszaitokat előre is köszönöm.
Ui. Egy képet is csatoltam a problémáról.

http://prohardver.hu/dl/upc/2016-02/597286_12755407_961926617194799_82580113_o_2.jpg

(#14106) _Berci_ válasza lenovo90 (#14105) üzenetére


_Berci_
(aktív tag)

Szia

pár nappal később a webkamerájával voltak gondok (csak úgy lehetett használni a webkamerát, ha egy bizonyos szögbe hajlítottam a kijelzőt), de ez miatt nem problémáztam.
:Y :Y :Y érdekes hozzá állás :D (takarítást kérnék.. elbasztátok, sebaj jó ez így kb)

Melyik szerviz volt az? Mennyit kértek azért, hogy elrontsák a géped?
csak, hogy hova ne menjen más :) (Én magamnak csinálom, de ha más olvassa tanulhat belőle)

Amiket leírtál az alapján LCD szalag kábelre gyanakszok, a webkamera is erre utal.
Sok esetben a webkamera kábele az LCD kábellel együtt van:)

[ Szerkesztve ]

Nagy az Isten állat kertje, csak sajna nincs kerítés!

(#14107) BalogGergely


BalogGergely
(csendes újonc)

Sziasztok!

Adott egy MSI laptop aminek kuka a touchpad és a billentyűzete is. USB-s egérrel megy hibátlanul, a billentyűzetet is felismeri de nem hajlandó vele müködni. 2 különbözőt is ráraktam már de az eredmény ugyanaz :W

[ Szerkesztve ]

"A kevés tudás veszélyes. A sok is."

(#14108) Toby888


Toby888
(senior tag)

Üdv.Van egy Acer Aspire E5-571G laptopom, amin nincs hang :/ illetve van, csak nagyon halkan, és mellette recsegés sistergés, és max hangerőn van !! HDMI-n TV-re tökéletesen átmegy a hang, de a jack csatlakozón meg a belső hangszórók nem szolnak :/ mi lehet a baj ??

(#14109) szezso15


szezso15
(addikt)

Sziasztok!
Lenne nálam egy Lenovo G570-es notebook, amiben tropa lett a HDD (BIOS nem látja, nem is bootol a Windows, bootable drive-ot keres a gép).

Azon kívül, hogy 2,5"-os, milyen HDD-t vegyek bele? :) Akármelyik SATA-ssal mennie kéne?

Köszi! :R

*Hajrá Loki!* ## i7

(#14110) mezis válasza szezso15 (#14109) üzenetére


mezis
(nagyúr)

Üdv.!

A 27. oldalon a HDD spec.
(A 37.-től meg a kiszedés.)

[ Szerkesztve ]

mezis

(#14111) Dell XPS válasza lenovo90 (#14105) üzenetére


Dell XPS
(Ármester)

" Ez a probléma már az indítástól kezdve fellép ( a BIOS-ban is "

Sajnos gpu hibás a noti. :(

(#14112) szezso15 válasza mezis (#14110) üzenetére


szezso15
(addikt)

Szuper, nagyon köszönöm! :R

*Hajrá Loki!* ## i7

(#14113) Dell XPS válasza BalogGergely (#14107) üzenetére


Dell XPS
(Ármester)

Lehet KBC hiba (alaplap), de ha lekötöd a billentyűzetet ?

(#14114) BalogGergely válasza Dell XPS (#14113) üzenetére


BalogGergely
(csendes újonc)

Lekötöttem. Úgy sem reagál viszont billentyűzet hangot ad.
BIOS - ban működik. Valószínűleg Windowst cserélek hátha ott van valami "okos" hiba.

"A kevés tudás veszélyes. A sok is."

(#14115) Dell XPS válasza BalogGergely (#14114) üzenetére


Dell XPS
(Ármester)

Live Linux ? :)

(#14116) lenovo90 válasza _Berci_ (#14106) üzenetére


lenovo90
(újonc)

Köszönöm a választ.
Tegnap este kikapcsoltam és lehajtottam a notebookomat, ma reggel bekapcsoltam és ismét jó lett.
Ma telefonon beszéltem egy "szakemberrel" is aki gpu problémára gyanakszik, mármint hogy használat alatt túlmelegszik a gpu. Hát reggel óta használom, szóval az állítólagos "szakember" kijelentésében kételkedem. Józan paraszti ésszel valami érintkezési hibára szavaznék (ahogy Te is mondtad szalagkábel hiba)
Kérdésedre válaszolva: somogy informatika az üzlet neve, több dolog is írható még a számlájukra, szóval nem ajánlom őket senkinek...

(#14117) _Berci_ válasza lenovo90 (#14116) üzenetére


_Berci_
(aktív tag)

Imádom az ilyeneket hülyére oltani :DD
kértem tőlük árajánlatot :D

Nagy az Isten állat kertje, csak sajna nincs kerítés!

(#14118) Top cat


Top cat
(senior tag)

Sziasztok!

Adott egy SONY VAIO laptop. Bekapcsoláskor megmozgatja az optikai meghajtót és annyi. A kijelző sötét ventilátor nem forog. Majd kb fél perc múlva elindul a ventilátor magas fordulatszámon és pár másodperc múlva elég forró levegőt fúj kifelé.

Kivettem a vinyót majd a ramokat egyesével de a helyzet változatlan.

Annyi lenne az alaplapnak?

(#14119) _Berci_ válasza Top cat (#14118) üzenetére


_Berci_
(aktív tag)

Egy pasztázást és thermalpad cserét sz.tem megér... igaz pár másodperc alatt nem lenne szabad forrót fújnia...

[ Szerkesztve ]

Nagy az Isten állat kertje, csak sajna nincs kerítés!

(#14120) Top cat válasza _Berci_ (#14119) üzenetére


Top cat
(senior tag)

Ha csak melegedési gond lenne attól még a kijelzőnek működnie kellene. Külső monitort is raktam rá de azon sincs semmi.
Mint írtam kivettem a vinyót és a ramokat de azokért sem csipog.

Ráraktam egy USB optikai egeret de bekapcsoláskor az is éppen hogy csak felvillan.

(#14121) _Berci_ válasza Top cat (#14120) üzenetére


_Berci_
(aktív tag)

Ha valamiért (pl zárlat) úgy melegszik a gép, hogy már bekapcsoláskor eléri a küszöb értéket akkor nincs kép :)

Nagy az Isten állat kertje, csak sajna nincs kerítés!

(#14122) Duree válasza Top cat (#14118) üzenetére


Duree
(veterán)

Szinte biztosara mondom északi híd hiba.

Notebook javítás alaplap szinten, csatlakozók , chipset , smd csere. Kijelző és káva javítás, csere

(#14123) Dell XPS válasza Top cat (#14118) üzenetére


Dell XPS
(Ármester)

Pontos típusa ?

(#14124) Top cat


Top cat
(senior tag)

_Berci_ Erre nem gondoltam :)

Duree Én is ilyesmire gyanakszom. Szerintem szétkapom megnézem a Chipset melegszik e olyan hirtelen.

Dell XPS SONY VAIO VPCEA1S1E

(#14125) Dell XPS válasza Top cat (#14124) üzenetére


Dell XPS
(Ármester)

északi híd processzorba van integrálva (első gen. core i). Memória modulokat, ill. slot is ellenőrizd le újból. A típus nagyon melegszik, arra is érdemes rátekinteni. CPU/GPU pasztázva van. Amíg meleget tapasztalsz van remény, hogy nem alaplap hiba. Reméljük nem videokártya okozza a jelenséget.

(#14126) _Berci_ válasza Dell XPS (#14125) üzenetére


_Berci_
(aktív tag)

Én GPU-ra tippelnék, ha jól tudom (ebben nem vok otthon) akkor a reball segíthet :)
Aláírás alapján: Duree sz.ted?

[ Szerkesztve ]

Nagy az Isten állat kertje, csak sajna nincs kerítés!

(#14127) Top cat válasza Dell XPS (#14125) üzenetére


Top cat
(senior tag)

Szétszedtem, CPU/GPU-n van hűtés a chipseten nincs. Érintésre a chipset nem vészesen melegedett a CPU/GPU jobban. Leszedtem a hűtést a paszta elég száraz volt, letakarítottam átkentem. Az eredmény ugyanaz mint eddig csak kevésbé meleget fúj ki a ventilátor amikor elindul. Úgy érzem a CPU melegszik jobban.

(#14128) Ogre24


Ogre24
(csendes újonc)

Sziasztok!
T400

Minden normálisan működött. Reggel indítani szerette volna ismerősöm, de megáll a LENOVO feliratnál. Mindent kipróbált azt mondja,de semmi.
Olvastam korábban,hogy a palmrest alatti elemet eltávolítva lehet sikerülne, de engem nem győzött meg.
Mi a véleményetek, mi lehet a gond, mi a megoldás?
Köszönöm

(#14129) Dell XPS válasza _Berci_ (#14126) üzenetére


Dell XPS
(Ármester)

Igen, GPU hibára utal a jelenség. :K Háát... elvileg segíthet rajta, de általában Chip -pen belül van a hiba. Egy próbát mindenképpen megér szvsz. :)

(#14130) Dell XPS válasza Top cat (#14127) üzenetére


Dell XPS
(Ármester)

PCH chip nincs hűtve a típusnál sajnos, így gyakran 60-64 fokos... :U Reménykedtem, hogy nem alaplap hibás, hiszen amíg nem tölt be a rendszer (nincs driver, + energiagazdálkodás, minden órajel max.-on megy), addig "ordít" a ventilátor, kb. ~ 5000rpm fordulatszámmal, ezért gyanakodtam memória modul, ill. slot érintkezés problémára.

(#14131) Dell XPS válasza Ogre24 (#14128) üzenetére


Dell XPS
(Ármester)

Lehet komolyabb hiba is, de előtte ellenőrizni kell a komponenseket is: HDD, RAM, ODD, Akku, (nélkül)

(#14132) mylocky válasza mylocky (#14096) üzenetére


mylocky
(csendes tag)

Senkinek semmi ötlet? :$

(#14133) Top cat válasza Dell XPS (#14130) üzenetére


Top cat
(senior tag)

Memória slot is letisztítva, sajnos a modulokat nem tudom ellenőrizni. Nincs másik laptop.

(#14134) Dell XPS válasza Top cat (#14133) üzenetére


Dell XPS
(Ármester)

Ilyenkor érdemes "átmozgatni" a slot-ban, cserélni egyesével (alsó, felső slot is!), HDD, ODD, akku nélkül természtesen. ÉS lehúzni a kijelző csatlakozóját, hátha... :) Nem valószínű, hogy mindkettő modul hibás, de ennyit lehet "még" megtenni, reball, reflow előtt. :)

(#14135) Top cat válasza Dell XPS (#14134) üzenetére


Top cat
(senior tag)

Próbáltam a memória cserélgetést is. Nem segített.

A reballozás elég változatos áron van ahogyan nézem. Kb 10-40 ezerig láttam árakat. Gondolom az utóbbinál már az új chip ára is benne van.

(#14136) _Berci_ válasza mylocky (#14132) üzenetére


_Berci_
(aktív tag)

Szia

Én próbálnék rá tenni egy új biost :)

Nagy az Isten állat kertje, csak sajna nincs kerítés!

(#14137) Dell XPS válasza Top cat (#14135) üzenetére


Dell XPS
(Ármester)

Remélhetőleg... :) ~ 20k árnyékában megvan, ha nem cserés a chip.

(#14138) Dell XPS válasza mylocky (#14132) üzenetére


Dell XPS
(Ármester)

Könnyen lehet GPU probléma (is). A típus, illetve a HD5XXX sorozat igen híres erről.

(#14139) Top cat válasza Dell XPS (#14137) üzenetére


Top cat
(senior tag)

Nem az enyém egy ismerősé majd eldönti meg e csináltatja. Én csak megnéztem hátha itthon is javítható.

Nem biztos, hogy megéri megcsináltatni. Nem nagyon vigyázott rá, viharvert szegény :( Az ö billentyű már régen eltűnt róla. Lehet, hogy ágyban is használta és nemszellőzött rendesen így megfőzte.

Köszi mindenkinek a segítséget :)

(#14140) sajtee5


sajtee5
(csendes tag)

Sziasztok!

Egy majdnem 4 éves HP Probook 4535s-esem van. A problémája már lassan 1 éve fenn áll, de mostanra kicsit elegem lett belőle. Ha töltő nélkül bekapcsolom, akkor pár perc múlva mindig bekapcsol, de utána azonnal újra indítható, és azt jelzi, hogy pl. 90-95 %-on van az aksi töltöttsége. Ha töltőn van, ilyen probléma nincs. Mi a baja? Haldoklik az aksi? Illetve mennyibe fájna a javítása?

Előre is köszi!

(#14141) _Berci_ válasza sajtee5 (#14140) üzenetére


_Berci_
(aktív tag)

Szia

Zárlatos az aksi :(

új aksi kell bele sajna :(

Nagy az Isten állat kertje, csak sajna nincs kerítés!

(#14142) Ogre24 válasza Dell XPS (#14131) üzenetére


Ogre24
(csendes újonc)

Köszönöm!
Kezdem szétszedni
ujjaim keresztben... :)

(#14143) Ogre24 válasza Ogre24 (#14142) üzenetére


Ogre24
(csendes újonc)

Ramot kiszedtem, csipog, ha nicnsen benn. Tettem bele másikat, változatlan.
Kipróbáltam másik töltővel és másik vinyóval. Semmi változás. A ki-bekapcsoló gombja indít és leállít, de a biosba sem tudok bemenni a ThinkVantage gombbal.
A Thinkpad feliratnál megáll, se hibaüzenet, se F1, se semmi.
Ventilátor megy. Elemet lehúztam róla pár percre, aztán vissza.Akksi nem volt benne.
Így mit gondolsz/gondoltok?

(#14144) _Berci_ válasza Ogre24 (#14143) üzenetére


_Berci_
(aktív tag)

Hy

CMOS resetet javaslok :)

- Ki veszed az aksit, kihúzod az adaptert
- Kiveszed a CMOS elemet
- Vársz 1 percet kb
- Bedugod az adaptert, majd ha a status ledek ki villogták magukat bekapcsolod :)

Nagy az Isten állat kertje, csak sajna nincs kerítés!

(#14145) Ogre24 válasza _Berci_ (#14144) üzenetére


Ogre24
(csendes újonc)

" Az elemet lehúztam róla." -> Úgy értettem,ahogyan te is. Kivettem, lehúztam a kis fehér érintkezőt és vártam, majd ahogyan írod, kicsipogta magát és ugyanaz.

(#14146) _Berci_ válasza Ogre24 (#14145) üzenetére


_Berci_
(aktív tag)

Bocsi :)

Több helyen is olvastam, hogy USB csati gond lehet!
Valamelyik USB port rövid zárja miatt áll meg a gép a Thinkpad feliratnál :(

Nagy az Isten állat kertje, csak sajna nincs kerítés!

(#14147) Ogre24 válasza _Berci_ (#14146) üzenetére


Ogre24
(csendes újonc)

Ugyan! Én köszönöm, hogy próbálsz segíteni.
Le tudom húzni az usb-ket róla?

(#14148) mylocky válasza Dell XPS (#14138) üzenetére


mylocky
(csendes tag)

nVidia.. :( Elvileg ő is ugyan úgy okozhat zárlatot és akkor is valami hasonló a hibajelenség, de a power sequence körben nem az gpu_vcore-t. Szóval részemről ez egyelőre kizárva, de köszönöm a tippet.

bios.. szintén nem értintett jelen esetben.

(#14149) _Berci_ válasza Ogre24 (#14147) üzenetére


_Berci_
(aktív tag)

Ha jól emléxem akkor az ODD felettit igen, de a többi forrasztva van :(
(Ha jártas vagy ilyesmibe le forraszthatod őket :D )
Próbáld megnézni, h nem-e érnek össze a lábacskák :)

Nagy az Isten állat kertje, csak sajna nincs kerítés!

(#14150) _Berci_ válasza mylocky (#14148) üzenetére


_Berci_
(aktív tag)

Azért írtam, mert nekem volt dolgom hasonló hibával, és így orvosoltam :DD

Nagy az Isten állat kertje, csak sajna nincs kerítés!

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Notebook hibák
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.