Hirdetés

2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Notebook hibák

Hozzászólások

(#12542) cuko


cuko
aktív tag

Sziasztok,
Egy laptop hibával kapcsolatosan szeretnék hozzátok fordulni segítségért.

Kolleganőm gépének (~3 éves Asus N61V) kijelzője elkezdett függőlegesen csíkozni, először kicsit aztán nagyon, úgyhogy úgy döntöttünk, hogy szervízbe visszük. Le is adtuk a gépet (innen, ph-ról találtam megbízható ember), majd jött a hívás a szervízből, hogy a kijelzőt cserélni kell + még "valamit az alaplapon" javítottak. Rendben, leokéztuk kifizettük a javítást.

Amikor visszajött a gép, 2 hét alatt kétszer is furcsa dolgokat csinált a kijelző - elszíneződött, majd újraindítás után tovább működött a gép(ezt az albumban az első kép mutatja). Mivel garanciát vállaltak a javításra, odatelefonáltam és leadtam, hogy megnézzék mi baja lehet. Ezután kb 1 hónapig folyamatosan tesztelték, terheléses tesztekkel stb., de nem tudták reprodukálni a hibát, és azt mondták, hogy ha ennyi terheléses teszt után nem jött elő, akkor nem lehet nagy hiba, lehet valami szoftveresen akadt össze.

Visszakaptuk megint a gépet, újrahúztam a windowst, minden drivert és programot újratelepítettem, és ezek után az első héten kétszer is produkált hasonló hibát, a második kicsit máshogy nézett ki, mint a többi (fehéren villogott, nem pirososan), és utána lekapcsolta magát a gép.
Egyik hibát sem előzte meg semmi különös terhelés vagy "trigger", szimplán böngészés vagy szövegszerkesztés közepén jött elő.

Most itt tartunk, megint telefonáltam a szervíznek, mondták, hogy vigyem megint vissza, de már kicsit elegem van abból, hogy nekik 4 hét "kemény tesztelés" után nem jön elő a hiba, nálunk meg az irodai használat alatt kétnaponta előjön kb. Az meg a másik, hogy több 10 ezer forintos javítás után visszaadják úgy a gépet, hogy az a hiba már nincsen, amivel bekerült, de másik viszont van. :F
A hibákról csináltam képeket, itt vannak ebben az albumban.

TL;DR:
- kijelzőcsere és javítás után véletlenszerűen glitch-csel a kép - így;
- több hét tesztelés után a szervíz "nem tudta reprodukálni a hibát", azt mondták nincs baja;
- ezek után továbbra is többször produkálta a hibát nekünk.

Mi lehet a hiba oka?
Lehetséges, hogy annyira véletlenszerű a probléma, hogy több hét tesztelés után nekik nem jön elő?
Lehetséges, hogy ártalmatlan, szoftveres alapú hiba és nem kellene törődnünk vele? :F

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Notebook hibák
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.