Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• joghurt

addikt

válasz kuntics #4 üzenetére

E53, fémházzal. Még rendesen befért a zsebembe.

Kár, hogy ezeket a régi telókat lassan már egyáltalán nem lehet használni, mert a 2G-t is lelövik a szolgáltatók.

• kuntics

aktív tag

Jó kis nosztalgia, azt az időszakot hozza vissza, amikor még szerettem mobilarena cikkeket olvasni. Szinte vártam az újabbnál újabb teszteket, holott pénz nem nagyon volt cserélgetésre csóró középiskolásként. Mennyi érdekes kialakítás, funkció volt annak idején, amiből mára maradt a téglaforma meg a fingreszelés apróbb módosításokkal.

Nokiából 2 jutott, egy csúcs N8 beépitett fm transmitterrel, mini hemi-vel meg xenon vakuval. Utána meg egy N9, a kb egyetlen MeeGo rendszerrel - ami már akkor full gesztusvezérléses volt- megáldott telefon a maga kis hibaival meg szar kijelzőjével együtt.

a symbianos sony ericcsonok nekem is nagyon tetszettek, sajna p1 nem fért bele, csak egy féltégla p990. A w950/960 meg a G-s típusokat is elfogadtam volna, de az még használtan se sűrűn fordult elő

• rover45

őstag

A mai napig őrizgetem az E6-ot otthon dobozában, eredeti állapotban, imádom elővenni és nyomkodni :)
    Véleményem szerint fényévekkel jobb TELEFON, mint bármi azóta!

• Hieronymus

veterán

LOGOUT blog

válasz Samus #1 üzenetére

...egy Nokia telefonom volt, az N82, amivel bár nem volt zökkenőmentes a kapcsolatunk...

Nekem több Nokia telefonom volt. A munkahelyemen találkoztam több Nokia telefonnal. Később Microsoft telefonnal is.

Kezdetben a Nokia maga volt a minőség jelképe. Amit legjobban szerettem, az a Nokia 6210 volt. A mai szemmel nézve buta telefon, de elsőosztályú megvalósítással.
    Később a Nokia egyetlen hátoldali kamerával megoldotta a szelfizés problémáját. Egy kis domború tükröt rakott a telefon hátuljára. A szelfiző tudta merre fordítsa a telefont.
    Nagyjából itt a siker történet vége.

A Symbian OS vitte tovább a Nokia telefonok színvonalát.
    A buta telefon kategóriájában kaptunk a munkahelyen első körben szolgálati telefonokat. A kamera olyan volt, mint az állatorvosi ló képe. Az összes kamera hibát tartalmazta. Gyakorlatilag fényképes dokumentálásra sem volt alkalmas. Ezt követte a Microsoft okostelefonok korszaka.
    "Ó'csó" MS telefonokat vásárolt a cégünk. Elméletileg ideális volt. Telefonálni, navigálni lehetett vele. Nekem nem volt problémám, mert egy közép kategóriás Microsoft telefont használtam akkoriban. Ki akartam próbálni. (Ez volt az egyetlen telefonom, amit a garancia ideje alatt javíttatni kellet. A kijelző csere sikeres volt. de a telefon nem maradt megbízható a javítás után.)
    Az Android és iPhone felhasználók számára kényelmetlen volt.
    Egy év után a belépőszintű Microsoft telefonok több mint fele meghibásodott.
    Egy részüknél a másik a másik pofont a fal adta. Egy részüknél a SIM foglalat adta fel a harcot. Mivel volt második SIM foglalat ezt a problémát meg lehetett kerülni.
    A nosztalgia szép. Főleg akkor, ha Nokia megbízható korszakából ered.

• Samus

addikt

Sohasem voltam nagy Nokia fan, de egy N900-at és egy Lumia 1020-at el tudnék képzelni a polcon. Engem leginkább a technika vonzott akkoriban, minden ami különleges (az N900 Linux alapú oprendszert kapott, a 1020 pedig valódi 41 megapixeles, fizikailag is hatalmas méretű szenzorával, és a mögé pakolt szoftverrel fogott meg. Összesen egy Nokia telefonom volt, az N82, amivel bár nem volt zökkenőmentes a kapcsolatunk (egy hét után megkopott a fólia alatt a billentyűzet, és két év alatt kétszer cseréltek benne kijelzőt, mert pixelhibás lett, egyszer pedig a sztereó hangszóró egyik fele döglött be), de nagyon szerettem. Olyan fényképeket csináltam vele akkoriban, hogy mindenki a csodájára járt.

Új hozzászólás Aktív témák