- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Az én válaszom a 2010-es választásokra!!
- Tanuljunk angolul játékosan! - Duolingo
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fancy-boy
addikt
válasz
Kivagyokvele #136 üzenetére
Szívesen! Reméljük sokáig kiszolgál majd Titeket.
-
Fancy-boy
addikt
válasz
Chris0321 #137 üzenetére
Szia!
- Képet biztosan lehet vele küldeni akár Bluetooth, akár MMS.
- A kihangosítás passz. Itt mondjuk azt írják, hogy van benne.
Az egyik tulajnak kellene írni privát üzenetet. Úgy gyorsabb.Vagy marad a B-terv, hogy a HMD-vel felveszed a kapcsolatot.
A lap közepén e-mail vagy chat. Korábban nem beszéltek magyarul. Szerintem még mindig nem.[ Szerkesztve ]
-
Chris0321
veterán
Hello.
Nézegettük ezt a telefont, édesanyámnak mindenféleképp egy kinyitható kell. A mostani is az, csak már régi és le kell cserélni. Olvastam a tesztet és pár oldalt is megnéztem ahol árulják és lenne két kérdésem:
- van a telefonon kihangosító?
- Lehet vele képet küldeni? -
Kivagyokvele
újonc
válasz
Kivagyokvele #130 üzenetére
Kedves Fancy-boy,
A sim-et áttettem a másik lukba, azóta működik a nyavalyás.
Köszi a tanácsot újra! -
válasz
Fancy-boy #134 üzenetére
Igazából azt kapja, hogy jelenlegi készüléke nem lesz támogatva a hálózaton vagy valami ilyesmi és állandóan az okosakat ajánlják mint alternatíva, itt nyilván van aki tudja, hogy nem az okosság a lényeg, hanem hogy 3g már nincs, 2g amit terveznek lelőni ezért kell egy 4g képes telefon ami lehet okos vagy buta is.
Nekem is ez a bajom, hogy alap funkciók annyira frankón mennek a Nokia 1200-on hogy öröm nézni. Az újakon meg macera, vagy nem lehet azokat a dolgokat kitenni gombra amiket én kiteszek. Vagy egyáltalán nincs is olyan finkció amit használnék, pl a naptár egy fosh, vagy nincs átváltó, vagy nincs stopper vagy visszaszámláló emlékeztető (valamelyik a kettő közül nem emlékszem melyik nem volt).Mos mé, hánem? De! Vagy nem...
-
Fancy-boy
addikt
válasz
benedekco #133 üzenetére
"váltania kell okosra"
Engem nem bombáznak ilyen értesítővel, pedig több 2G készüléket is használok.
Amennyiben szó szerint ezt írták az nem túl korrekt, mivel léteznek 4G képes hagyományos mobilok is. ( nem csak okostelefonok )
Jó lenne, ha a régi gépeket át lehetne alakítani 4G képesre...
Nem szívesen használnék mást.[ Szerkesztve ]
-
válasz
Fancy-boy #132 üzenetére
Mivel én elképzelhető, hogy utazom idén még EU-ne belül is olyan országba ahol már nincs vagy már nem lesz 2G ezért nekem sajna sürgős kezd lenni a váltás, otthon is apám kapja az SMS-eket állandóan hogy hamarosan kuka és váltania kell okosra. Ahol én élek még el leszek 2030-ig de egyre többször van probléma a térerővel (UK).
Mos mé, hánem? De! Vagy nem...
-
Fancy-boy
addikt
válasz
Kivagyokvele #128 üzenetére
Sajnos ez valóban nem a legjobban sikerült HMD/Nokia teló.
Mindenféle anomália felüti a fejét ezen a készüléken.
SIM kártya csere esetleg... hátha megoldja.Amennyiben van rá lehetőség, akkor lehet jobban járna egy 3210 4G-vel.
Vagy egy régi eredeti Nokiával, Samsunggal vagy SonyEricssonnal.[ Szerkesztve ]
-
Kivagyokvele
újonc
Idős rokonnak becseréltem a régi Samsungot Nokia 2660-ra. Bár ne tettem volna.
Azóta folyton azt hallom, hogy milyen sz@r, a régi jobb volt.
Történetesen tényleg az, csak rosszul esik hallani, mert magamra veszem a kritikát.
Na, az a kérdésem, hogy találkozott-e valaki azzal, hogy a (telekomos, vagy hogy hivjak) kártyás telefont híva, az a válasz, hogy pillanatnyilag nem kapcsolhato!
Ha ki-be kapcsolom, hivható lesz. De masnap újra ez történik.
Hálásan veszek minden hasznos tanácst.
Esetleg a szolgáltató lehet a hunyó ?
Köszönöm a figyelmet. -
Fancy-boy
addikt
Szia!
A HMD féle új Nokiákon akár 2000 kontakt is elfér.
A GSMArena forumán is azt írta egy felhasználó, hogy több mint 1000. (over 1000)
Mivel a belső memóriába is lehet menteni, ami 30 Mb körüli, így bőven fér bele.
Az SMS tár is bőséges lehet. A Reddit fórumon 100 körül volt egy tagnak és még nem telt be. (sanszos, hogy több százat is elbír)[ Szerkesztve ]
-
Sziasztok!
Az érdekelne, hogy ez a telefon hány darab telefonszámot ill. sms-t tud tárolni? Sehol nem találom ezt az infót. A telefonkönyvben ha minden igaz a "memória állapota" menüpont megadja a választ. Édesapámnak kellene egy jól olvasható, nyomógombos, flip-es mobil ami minimum 500kontakt tárolására is alkalmas. Sajnos többnyire 200 férőhelyesek szoktak lenni az olcsóbbak, szóval ezt is figyelembe kell vennem rendeléskor.Csak konstruktívan! ;)
-
Fancy-boy
addikt
Amennyiben szoftverfrissítéssel nem javítják, akkor annyi.
Ez a legutolsó elvileg: 23.00.17.00
Maintenance Release: September 11, 2023Érdekes lenne megnézni az alapjául szolgáló és most megjelent Barbie Phone-t.
Azon már lehet javították vagy nem.B-lehetőség, hogy megkérdezed őket chat-en vagy levélben.
A lap alján: [link]
Magyarul nem beszélnek.[ Szerkesztve ]
-
Algieba
őstag
Valaki talált megoldást a hangerőszabályzó gombok problémájára? Ez egy hihetetlenül bosszantó hiba, hogy táskában nekinyomódva valaminek tökig viszi a hangerőt (vagy le) és ha nem veszem észre, híváskor max hangerőn szól a csengőhang. Ez csendes környezetben tartózkodva kimondottan bosszantó. Persze már ösztönösen megnézem belépve bárhová, hogy némán maradt-e. Ha nem, ismét lehalkítom, illetve újra beállítom, hogy rezegjen, mert az is elállítódik.
A tudás az egyetlen érték, ami a használat során nem fogy el, hanem még gyarapszik is.
-
-
Fancy-boy
addikt
Amikor beírtál a teló kereső topikba, először egy SIM kártya fogadására alkalmas asztali telefont ajánlottam volna neked. Tehát kvázi úgy használhattad volna mint egy vonalas, csak vezeték helyett SIM-ről ment volna.
Utána viszont olvastam, hogy vinnéd strandra, tehát így ez kilőve.Külsőre is olyan mint egy "normál" készülék csak van egy kis antennája.
-
Gomez86
őstag
válasz
kchris78 #115 üzenetére
Hát itt több helyen is hiányzik a minőségérzet.
Pl a kijelzőn felül még a legolcsóbb műanyag a készülékház (de legalább nem fényes), a kameránál szebb képet rajzolok bal kézzel, a "vaku" nem igazán fényes lámpaként (sem), a gombok nyomáspontja is elmarad a legendás nokia termékektől.Nem akarom ugyanakkor felhozni ezeket a készüléknek feltétlenül mert boldog vagyok vele úgy hogy arra amire vettem tökéletesen használható és nem lenne szép dolog tőlem egy több 100k-s telfonhoz hasonlítani. De a minőségérzet nagyon messze van ettől a készüléktől.
"A man is a success if he gets up in the morning and gets to bed at night, and in between he does what he wants to do." Bob Dylan
-
Gomez86
őstag
válasz
kchris78 #113 üzenetére
Sajnos nem. A munkámhoz nekem is szükségem van egy csomó "okos" funcióra, és azt is nagyon élvezem hogy okostelefonnal "ingyen" tudok üzeneteket váltani a családdal. Arról nem is beszélve hogy egy mostani jó okostelefonnak igen-igen jó kamerája van.
Ennek a készüléknek a célja a régi vonalas telefon kiváltása volt vonal nélkül. Nincs is behúzva ide, és nem is szeretném ha lenne, így ez egy gyorsabb, egyszerűbb megoldás volt.
Illetve esetenként elvinném magammal ilyen kirándulásokra, meg strandra meg nemtudom a főtelefon helyett."A man is a success if he gets up in the morning and gets to bed at night, and in between he does what he wants to do." Bob Dylan
-
Gomez86
őstag
válasz
Fancy-boy #111 üzenetére
Köszi, közben írtak a boltból hogy hamarabb mehetek, így be is szaladtam érte.
Sötétzöldet választottam, mert az olyan semleges szín, de végre nem fekete mint minden telefonom mostanában.Eddig jópofának tűnik, kb azt kaptam mint amire számítottam. Ami kicsit meglepett hogy a kijelző betekintési szögei nagyon rosszak (kevés?). Persze nincs mihez viszonyítanom, gondolom ebben a huszonezres kategóriában kb ez megy, de azt vettem észre hogy tényleg csak az látja normálisan a kijelzőt akinek a kezében van a telefon. Persze ez nem katasztrófa csak meglepett/elszoktam ettől.
Tetszik hogy viszonylag gyors és reszponzív, triviális a kezelése jellemzően.
Ami tetszene, és kihagyott ziccer (a cikkben is benne volt így nem újdonság) hogy nem USB C-s a töltője, ebből a szempontból az általad linkelt jobb terméknek tűnik, bár +20k-t nem ért volna nekem ez, és ahogy írtad is a KaiOS nekem inkább hátrány mint előny, pedig a készítő gondolom extraként árulja a telefonnal.
Szerintem jóban leszünk :-)
"A man is a success if he gets up in the morning and gets to bed at night, and in between he does what he wants to do." Bob Dylan
-
Fancy-boy
addikt
Gratulálok hozzá!
Kíváncsian várom, hogy mennyire leszel elégedett a masinával.
Milyen színben vásároltad?Még ezt a Gigasetet tudtam volna neked mondani, ami kinyithatós és dokkolós: [link]
Bár ez eléggé súrolja az okos kategóriát a KaiOS rendszernek köszönhetően.[ Szerkesztve ]
-
Gomez86
őstag
Hosszas (rövid) merengés után tegnap rendeltem egy ilyet, holnap megyek érte. Ha valakit érdekel ez a termék, vagy olyan funkciói ami nem volt kifejtve a cikkben, írjon rám nyugodtan.
Egy valami admin meg igazán kitisztíthatná ezt a chat-et így hogy megvolt a kattintásszám, mert mostmár semmi haszna kb 50 hsz-nek (no offense azok felé akik elmélkedtek itt dolgokon).
[ Szerkesztve ]
-
Kinder
senior tag
Ohh, elnézést, dr. professzor admirális generális úr, hogy nem tudom önnek is megfelelően kifejteni, hogy téved, és hülyeségeket beszél, mert így nincs tisztában ezzel, csak nyomja a hangzatos, ámde minden tudást nélkülöző dumáját önnön fensőbbrendűségéven tisztában léve.
Elnézést mégegyszer, hogy megzavartam a nagyszerűségében. -
Noukoum
veterán
Az nem kifordítás hogy nem tudod mi az okostelefonfüggőség, és lazán letudod annyival az egészet hogy "Egy okostelefon sokkal kevésbé okoz visszafordíthatatlan károkat, bár nem mondom, hogy 100% nem." Így a levegőbe, bravo.
[ Szerkesztve ]
„Kettős úton halad az emberi élet: Egyik a gyakorlat, másik az elmélet. ”
-
Kinder
senior tag
Csak a digitális függőségre mondtam.
Nem kell ám minden választ kifordítani a sarkából.
Én pontosan arra reagáltam, ami a cikkben van.
Te pl alkoholra is át akarod ültetni. Oké.
Az alkohol a testet is rombolja sejtszinten, főleg az agyat, de szinte bármit elfogyaszt fizikailag. Ez orvosi dolog, ezt csak gyógyszerekkel és gyógyszeres kezeléssel lehet megoldani, mert lehet, hogy valaki nagy nehezen felfogja, hogy állandóan ittas, és abbahagyja, de az már visszafordíthatatlan károkat okozott.
Egy okostelefon sokkal kevésbé okoz visszafordíthatatlan károkat, bár nem mondom, hogy 100% nem. Az, hogy józanul sem veszi észre valaki, hogy függő, annak úgyis mindegy, az úgysem fog butatelefonra váltani, mert iszonyodik még csak a gondolattól is, hogy nem tud kapcsolatban maradni a világgal. Aki pedig rájön, hogy függő, annak nem is kell butatelefon, mert rájött, és az ilyenek nagy %-ban vissza tudják venni az okostelefonozást legalább egy kis mértékben.
Egy gyereknek/nagyszürőnek, hogy kapcsolatban tudjon lenni a szüleivel/gyerekeivel, viszont tökéletes. -
troller
senior tag
válasz
Orosz Mérnök #48 üzenetére
A MyPhoneExplorer-rel lehet érdemes megpróbálni, anno a butatelóimról ezzel mentettem le a képeket/kontaktokat.
Asus P8H67M-LE; Xeon E3-1270v2; 2x8GB DDR3; PNY GTX 1660 super 6GB
-
Ez már a lágyabb megfogalmazás, sikerült érzékenyíteni a palit, először még idiótának hívta őket
re: SsPL711
Köszönöm a felajánlást, de nem élnék vele. Külföldön élek, illetve amíg van használható 2g addig vannak készülékeim amik működnek. Az apró okos majd akkor fog kelleni, ha kihalnak alólam a régi nokiák és/vagy lekapcsolják/redukálják a 2g-t.Mos mé, hánem? De! Vagy nem...
-
mekker
őstag
válasz
Celithrandi #90 üzenetére
Kereslet-kínálat
Данное сообщение (материал) создано и (или) распространено иностранным средством массовой информации, выполняющим функции иностранного агента, и (или) российским юридическим лицом, выполняющим функции иностранного агента.
-
Noukoum
veterán
válasz
Celithrandi #95 üzenetére
Igen, nagyon szánalmas az összes szenvedélybetegségben szenvedő ember. Világ lúzerei na. Az összes.
„Kettős úton halad az emberi élet: Egyik a gyakorlat, másik az elmélet. ”
-
-
Mondjuk a tudatosság gyakorlását sosem szabad abbahagyni, mivel ez az egyetlen megoldás arra hogy az ember ne csináljon hülyeséget. Folyamatosan gyakorlom hogyan ne szóljak hozzá bármihez. Olykor sikerül.
A Tények Erdejében nincsenek faházak
-
Celithrandi
addikt
válasz
benedekco #93 üzenetére
Szerintem meg ne akard másoknak megmondni, hogy mit tehetnek és mit nem. Nem tehetek róla, hogy sok a szánalomra méltó ember akik nem képesek saját magukat uralni annyira sem, hogy nem veszik elő a zsebükből a telefont ha nincs rá szükségük. De kiszálltam ebből a vitából is, ez itt már igazából a mobilfüggősimogatást teljes mértékben kimeríti ami még a mobilfüggésőgnél is szánalmasabb
i9 14900K, MSI Z790 Tomahawk MAX, ARCTIC LFIII 420, MSI 4090, GSkill DDR5 7600Mhz, Patriot VIPER VP4300 Lite 4TB, Lian Li LANCOOL III, LG 34GN850-B, Optoma UHZ66
-
lujo10
aktív tag
Köszi a tesztet
igazi felüdülés volt olvasni
Egy igazi férfi Internet Explorer-t használ -> Kaland, veszély, kockázat. (Ha már nyakig szarban vagy, adj hálát Istennek: "Köszönöm Uram, hogy legalább nem hullámzik!") Navigare necesse est, vivere non est necesse. Ja és Széles Utat!!!
-
válasz
Celithrandi #91 üzenetére
Ilyen lendülettel, ilyen kaliberű vádakkal téged is le lehetne idiótázni akár bármiért is.
Első körben ezt olvasd el, vagy az előttem kommentelő linkjeivel is kezdhetsz, de ez a lekezelő stílus szerintem csiszolásra szorul a jövőben, illetve jobb lenne ha a négy fal között művelnéd nem az online térben, mondjuk ott is max akkor ha egyedül élsz.Mos mé, hánem? De! Vagy nem...
-
kchris78
veterán
válasz
Celithrandi #91 üzenetére
-
Celithrandi
addikt
-
mekker
őstag
válasz
benedekco #70 üzenetére
Ezek már nem ugyanazok a számok. A) Kávák, fizikai gombok lekerültel B) képarány is más.
https://m.gsmarena.com/results.php3?nYearMin=2020&nWidthMax=70&nWeightMin=135&nWeightMax=165
Itt egy egyszerű szűrés, itt tudsz keresni. Használtan is van pár modell, például Google Pixel 4a: 77e, 85e, 95e jelenleg HA!-n. 4a: 144 x 69.4 x 8.2 mm 143g. 4a 5G: 153.9 x 74 x 8.2 mm 168g[ Szerkesztve ]
Данное сообщение (материал) создано и (или) распространено иностранным средством массовой информации, выполняющим функции иностранного агента, и (или) российским юридическим лицом, выполняющим функции иностранного агента.
-
Ez tök jó hogy ilyen klassz elvárásaid vannak, remélem nem vagy pszichológus.
Amúgy az tökre oké, hogy valaki felfogja, ellenben kezelni lehet, hogy más úton fogja mint ahogy te azt elvárod tőle. Pl úgy, hogy beteszi a fiókba az okosat pár hétre/hónapra.Mos mé, hánem? De! Vagy nem...
-
Kinder
senior tag
válasz
Feketelaszlo #85 üzenetére
Én a cikkben említett dologra reagáltam csak.
Ettől függetlenül az agyi érettség bizonyos szintje elengedhetetlenül fontos(nak kéne lennie), hogy felfgja valaki önmagától, ha függő lett. -
Feketelaszlo
senior tag
Szerintem egy téves megközelítés, hogy a butatelefon valami függőség ellenszere lenne, mint a nikotin tapasz. A legtöbb vásárló részéről ez abban az értelemben tudatos döntés, hogy felmérte mik a vágyai és mik azok a funkciók amikre ténylegesen szüksége van. Nyilván mindenki szeretne a zsebében hordani egyszerre egy világatlaszt, világhálót, egy összes ismerőssel és ismeretlennel azonnal összekötő eszközt, csak ez egy idő után már olyan, mint a svájci bicska: az is jó mindenre, de ha van kéznél célszerszám akkor valószínűleg nem kezded el az 1 millió app között keresgélni, hogy melyik is kell most, hanem megfogod a csavarhúzót és azzal húzod meg a csavart.
Aki tényleg ilyen készüléket keres az valószínűleg már rég letörölte magát a közösségi oldalakról, tehát több mint valószínű, hogy már átállt egy olyan felhasználói módra amihez feleslegesen nagy tudású az Apple/Google rendszere, nem pedig így akar leszokni a kényszeres képernyőnézegetésről. -
Kinder
senior tag
Ez A FOMO-JOMO úgy hülyeség, ahogy van.
Ha az agyaddal nem vagy képes magad leállítani arról, hogy "görgess", akkor tökmindegy, mert hiába lesz nálad egy ilyen butafon pl egy koncerten, mert jajjdejó, nem kell figyelni, a hangulatodat simán megöli a "Mi van ha épp most küldtek nekem valamit, de bakker nem tudom megnézni...!" érzés, és akkor megette a fene az egészet.
Legyen csak nálad az okostelefon, de tudd élvezni mellette a koncertet is.
Amőgy meg akkor ott a "ne zavarj" funkció, szóval totál értelmetlen a FOMOJOMO.
Nagyinak/10 év alatti gyereknek tökéletes a telefon.[ Szerkesztve ]
-
kchris78
veterán
válasz
benedekco #78 üzenetére
Ezért van muternak valamilyen szinten igaza abban hogy 10 éve mondjuk opcionális jellege volt egy okostelónak ma már egyre kevésbé. SMS drága, appokkal működnek a push message-ek, vannak cégek akik egyenesen FB-ra raknak ki árakat/szolgáltatásokat (pl irodai ebéd és hasonlók). Így esélyes hogy aki fogékony, beszippantja.
-
válasz
Jon Mathias #77 üzenetére
Vicces meg minden. De valójában ez pont olyan mint egy alkoholistának azt mondani, hogy állj meg egy pohárnál azt kész vagy.
-
Jon Mathias
senior tag
-
consono
nagyúr
válasz
benedekco #72 üzenetére
Nekem is iPhone 12 Mini van jelenleg, imádom, hogy kicsi, de a következő már egy számmal nagyobb lesz, akármi lesz is, egyre rosszabb a szemem...
Neked ez lett volna az ideális, de ha jól látom sold out... Nem is, Amazonon van
[link]
[ Szerkesztve ]
"Mechazilla has caught the booster."
-
Sony-nak volt még ilyen klassz kis telefonja. Az is hasonló áron ment.
Nejemnek van A40 samuja, az kb ekkora mint ez az Asus, mm-ekkel kisebb csak. De nekem már az is nagy.
Iphone van pici, az már jó méret. Csak szintén, drága illetve, nem használnék IOS-t.
Legjobb egy ilyen S30 (nem a +) rendszerű kicsi mobil mint ez itt, de ez mind egy fos sajna.[ Szerkesztve ]
-
Olyan teló is jó lenne, ami tudna működni mint a telefon alvállalkozója, tehát androidos közelében szinkronizálná a képeket, üzemeteket, lehetne törölni az smst, kezelni a telefont, viszont külön meg régi teló. 2-t használok, a nagyot nem hordom csak ha kell, esetleg ha táska is van nálam, a kicsivel így sokkal kényelmesebb az élet, nem merül le, de nem vagyok miniszter az is igaz, de még emailre sincs szükségem, melóban meg mindig rossz számot adtam meg, hogy ne tudjanak szabadidőben elérni, ezért tehetem meg persze.
-
kchris78
veterán
válasz
Celithrandi #64 üzenetére
igen ez igy van. hiaba akarna az ember ilyet, sok ha nem is letszukseglet de eleg fontos dolog koltozott at a telefonra. Viszont aki fuggo annak huzos. Biztos nem mondana az ember egy alkesznak az ember hogy jarj egy laposuveg tomennyel, es neha ha valami olyan dolog van egy rovidet igyal meg belole.
-
Celithrandi
addikt
válasz
Danipicur2 #10 üzenetére
Minek? Ne vedd elő ha van jobb dolgod is és kész. Én se nyomkodom a telóm ha van jobb dolgom, de azért nem rossz ha tudok vele fizetni, van gps-nálam, van kamerám és ha kell még net is elérhető
10 éve még én is ilyenekkel rohangáltam, de eltelt 1-2 év és mindenhez kellett egy app, egy qr kód, egy blu kapcsolat és vége is lett a butatelefonnak.
i9 14900K, MSI Z790 Tomahawk MAX, ARCTIC LFIII 420, MSI 4090, GSkill DDR5 7600Mhz, Patriot VIPER VP4300 Lite 4TB, Lian Li LANCOOL III, LG 34GN850-B, Optoma UHZ66
-
blueMerle
veterán
-
kchris78
veterán
válasz
Necroman_Mk2 #58 üzenetére
olvass utana ha erdejel hogy hogy mukodik ennek a pszichologiaja de kb igen.
-
Nem szereted a nagy telefonokat vagy bringázol, futsz, kőműves vagy, rendszeresen berúgsz mint a pincsikutya. Na ilyen szitukban nem árt ha van egy olcsó/pici szarod.
Az a baj, hogy nekem pl a fülemmel van baj, okostelefonoknak olyan szar a hangjuk, hogy nem értem mit mondanak az emberek, az ezer éves Nokia 1200-on meg tökéletesen értem őket. Így nekem pl emiatt kell valami régi szar. Már van is egy pár opcióm akkorra ha ez az 1200-as beadja az unalmast. Van egy 6600s, egy 2760 és egy 2630. Kérdés, hogy 2G meddig lesz, meg az akkuk mennyire bírják még.Mos mé, hánem? De! Vagy nem...
-
Necroman_Mk2
őstag
Ma is tanultam valamit, mert itt olvastam először a JOMO-ról. Bár a logikáját nem nagyon értem: itt az lesz az élvezet, ha az ember kimarad az online elérhetőségből?
A készülék még tetszik is, a kihajthatós telefonok mindig bejöttek (bár sohase volt olyanom), de a beépített kevés hely miatt mégse venném. Még úgy sem, hogy elvileg memórikártyával bővíeni; bár ahogy nézem, ma már nehéz 32 gigás microSD kártyát is kapni, mert inkább a nagyobbak mennek.#48 Orosz Mérnök Nézz körbe itt, hátha találsz megfelelő szoftvert. (De hogy futnak-e ezek a régi progik egy modern W10 PC-n, azt nem tudom.)
"Élő gondolkodó lény vagyok, aki az információ tengeréből született!"
-
Chiller
őstag
válasz
callmeakos #18 üzenetére
Ezt sose értettem. Olyan a munkám, hogy a telómon kb. mindegyik üzenetküldő fent van, és használom is őket napi szinten (percenként). Emailezés is megy ezerrel. Böngészni is szoktam vagy zenét hallgatni rajta. Egyedül a videózás nem megy, nekem nem kell egérmozi.
De ha olyan helyen vagyok hogy nem nagyon akarok telefonozni, akkor vagy:
1) alapból nincs térerő a hegyen/dzsungelben/tengerben/akárhol
2) képes vagyok táskában/kocsiban lerakni vagy repülő módban/mobilnet nélkül "használni".Na persze aki függő, annak értem hogy ez gond, de ott nem feltétlenül egy ilyen telefon vásárlása a megoldás.
[ Szerkesztve ]
-
Pacák
senior tag
Micro usb? Jól kicentizik a témát 2024-ig, amikortól már csak usb-c csatlakozóval lehet forgalomba hozni.
Talán ezrével áll még a raktáron az előző technika?Nuclear launch detected
-
-
Remus389
veterán
Ez kábé annyit tud mint a Samsung E310-zem 2004-ből, de még az is jobb képeket csinált (tényleg, nem vicc).
Nekem tetszettek és ma is tetszenek az összecsukható telefonok, de legalább egy normális 12 mp-eles kamerát beletennének.
-
za75
csendes tag
Pontosan ezért használok egy régi kis okostelefont, ami már csak 2G-n működik (3G kiírtva és ennyit tudott a kicsike), de mivel csak hanghívásra használom, ezért nem zavar (SMS nem megy vele, mivel T-Komos Multi SIM szolgáltatást használok, ott meg a mellék SIM nem fogadhat/küldhet SMS-t, viszont a hívószám ugyanaz). Ez a kerti melózós, bringázos telóm, ha esetleg elhagynám, összetörtném, akkor is csak a SIM-kártyát kell átrakni másikba (vagy tiltani) és a probléma letudva, mégse a sok százezres készülék lett oda. A legjobb benne, hogy WiFi-n tudom a névjegyzéket frissíteni (Google fiók), ezért ezen is mindig naprakész az aktuális névjegyzék (ha nem felejtem el...
).
Erről van szó: lg l3 II - Bing images
[ Szerkesztve ]
-
kchris78
veterán
Létezik egyébként valami normális minőségű félig-okostelefon? Ami kinézetre nem egy fröccsöntött szappanos doboz? Nekem van Nokia 7110-em, 6310i-m, de vagy az akksi szar (gondolom az
) hiába vettem újat gondolom az is állt pár évet valahol.. Mert sokkal jobban merül mint emlékszem és restartol hébe-hóba.. Emiatt kicsit sajnos kezd használhatatlanná válni. Plusz megszokja az ember a VoLTE-t, ráadásul maga a hangszórója is még ilyen hagyományos.. 2G sávot kezdik összenyomni minimálisra.. 3G már nincs..
(VAGY digitális detoxként létezik még az a varia hogy egyszerűen nem veszi elő a telefont az ember csak ha csörög, push-ok meg letiltva
)
[ Szerkesztve ]
-
válasz
Orosz Mérnök #48 üzenetére
Régen volt erre valami softwer. Sajnos nem tudom a nevét. Talán a Motorolának , de rémlik hogy univerzális is volt. Ha olyat kiásol, lehet elmegy a Windowson. Valami synch funkciójával lehetett a képeket áthúzni a mobilról.
[ Szerkesztve ]
-
Orosz Mérnök
tag
Nem teljesen ide való a kérdésem,de ha már retró a téma. Elő került a 2004-5 körül vett Motorola V300-am,és lenne rajta egy csomó rég elfeledett,de nekem fontos kép. Adatkábel van, csak kellene egy program, hogy le tudjam tölteni gépre. Sajnos ugye ebben nem volt Bluetooth, csak az E550/V550/525-ben,ami erre épül. Valaki esetleg tudna segíteni?
-
bostone
addikt
Szoftverfejlesztésben majdnem nullához közelítenek a mai nyomógombos típusok, pedig szerintem össze lehetne rakni egy életképes alternatívát, még talán az okostelefonokhoz képest is elfogadható ajánlattal, no nem mint versenytárs, hanem kiegészítő, helyettesítő funkciókkal ellátva.
Nem egyszer volt nálam olyan telefon, amin nem volt befejezve a szoftver, nem volt kész, mégis piacra dobták. Akkora fokú igénytelenség jellemzi ezt a kategóriát, könnybe lábad a szemem.
Szerintem itt a fórumon is elkészülne egy virtuális modell, ami a nagyközönség igényeit felmérve közelítene az ideális mobil felé. -
Én ilyen készülékek helyett inkább egy kis önuralmat javasolnék a fiataloknak.
Én nem tudom már feladni az okostelefont, bármennyire is idegesít, hogy nincs kontrollom a rendszer és az adataim felett... csak nekem nem függőség miatt kell, hanem mert már nem tudnék GPS, mobiljegyek, 2FA, banki és telefonszolgáltatói alkalmazások nélkül létezni. Nem kell 0-24 nyomogatni, de hatalmas segítség, amikor kell és ott a zsebedben a tűrhető kamera meg a mobilnet egy teljes funkcionalitású böngészővel.
Üdv, pengwin
-
A Molyember
tag
válasz
#90032896 #44 üzenetére
Az mar reg elegett, miutan a Microsoft kicsinalta oket a Windows Phone-nal.
Ertem en a nagy nosztalgiat, de azert nem kene ugy tenni, mintha anno a Nokianak minden telefonja arany lett volna. Nem volt. Rengeteg hulladekjuk volt mar a fenykorban is, amit persze mar mindenki jotekonyan elfelejtett. Meg lehet nezni, itt is rengeteg telefonjukat savaztak szet a kollegak a tesztekben. -
Feketelaszlo
senior tag
Egyrészt tényleg fantasztikus látni, hogy az S30+-al még 2023-ban is kiadnak új készüléket - az operációs rendszerrel ami kb. a Windows XP-vel egy időben jelent meg. S ráadásul ez ha jól értem nem a hátránya, hanem az erénye a készüléknek, mert a KaiOS-es Nokiákat szidták, mint a bokrot, ez meg ahhoz képest egészen összeszedettnek néz ki szoftveresen.
Másrészt nem lepne meg, ha újabb cég sülne fel a Nokia márkanévvel, mert az egy dolog, hogy a Microsofttal bukták az okostelefon piacot az előző évtizedben, de látva, hogy kis gyártók milyen árkülönbözettel hoznak ki sikeres butatelefonokat erre a 'JOMO' vonalra felépítve (Punkt, Mindful Phone, Light Phone) én azért elkezdenék gondolkodni a HMD helyében. Ha egy 100 ezer forintos készülék nem is lenne bestseller, szerintem azért sokan fizetnének 50-60 ezer forintot egy közel hibátlan butatelefonért egy nagyon műanyag, nagyon kompromisszumos készülékkel szemben. -
-
törölt tag
Ez szégyen. Az a kamera, 20 éve láttam ilyet utoljára..
Hihetetlen, hogy a Nokia évek óta csak ilyen szarokkal égeti magát.[ Szerkesztve ]
-
Jó látni ilyen telót is, de azért jobbat is eltudnék képzelni, sokkal jobbat.!
OnePlus 13 GLOBAL 12/512GB és Iphone 12 Por Max eladó.!!!
-
Én egy hasonló, "modern" Nokia zenetelefont használok, ott ugyanaz a baj, mint ezzel: könnyen benyomódik az oldalsó gomb. Pedig ha ez nem így lenne, simán megvenném. Tök jó hogy mindig látom az időt, értesítéseket, nem kell felébreszteni a kijelzőt. Leírás alapján jó az üzemidő is, ráadásul tudja a perfekt magyart. Viszont nem értem, hogy azért mert 4g képes, miért kell kontrában feltüntetni a döcögős internetes kapcsolatot. Ilyen telefonnál ez ugyanolyan jelképes, mint a kamera, csak azért került bele, hogy jobb legyen a hívás minősége. Nagyon is jó ez a készülék, a Doro- hoz, Alcatel - hez képest sokkal fiatalosabb a dizájn. Könnyebb és légiesebb mint egy 7 colos tepsit zsebre vágni, plusz sokáig bírja egy töltéssel, és nem akkora érvágás kicserélni ha összetörik.
Csak nevess, ne vedd túl komolyan!
-
cami][us
senior tag
Akkor inkább veszek az X10-be új akkut. Azon is van Doodle Jump, de legalább a kamera használható.
#21 Egy komplett csatlakozót neveztek el róla. Szép mobil volt.
[ Szerkesztve ]
-
Zsolt73
csendes tag
Az adatforgalmat nem érdemli meg amivel előjön ez az egész. Mármint az oldal.
-
Átgondolt menüvel, a régiekhez hasonló sms kezeléssel, simán venném. De már van 1 ilyen chinese Nokiám, és pont olyan kínai káderekkel leprogramozott menüje van mint az aliexpresses mp3 lejátszóknak. Évek óta használom, egy ipari hulladék, csak rühellem az okostepsit cipelni magammal.
-
Végre egy klasszikus telefon teszt, még akkor is ha olyan-amilyen.
A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.
-
SkyLine3000
addikt
Ha megunom az okostelómat, akkor előveszem a 6303-at, a 6131-et, esetleg a Siemens SL45i-t. Plusz, még amik vannak. Néha nem is tud hiányozni, hogy mindenki elérjen, állandóan jöjjenek mindenhonnan a különféle üzenetek, stb. Megvan ezeknek a telóknak is a létjogosultságuk.
-
mekker
őstag
Lassan 15 év eltelik a Nokia 5630-am megvétele óta, ami már akkoriban is gyenguska volt a 600 MHz-es ARMv6 procijával és a gyenguska grafikus teljesítményével, de azóta sem igen jött ki hasonlóan színvonalas nyomkodós telefon. És nem is lesz már, mert felesleges. Egy jó butatelefon kéne "katalógusban szereplő" hardverekből összeállítva. Egy FirefoxOS reboot.
[ Szerkesztve ]
-
vilmose33
őstag
Köszönöm a tesztet
A jövő most van
-
beef
őstag
Ezekkel az időseknek is szánt butafonokkal a legnagyobb baj, hogy sokkal bonyolultabb velük akár egy sima névjegyzékből hívás vagy ne adj isten, új kontakt felvitele, mint egy okosfonnal.
Többet próbáltam. Gyakorlatilag használhatatlan hulladékok. Nem tudom kinek tervezték a túlbonyolított menürendszerüket, de tuti nem időseknek.Ennél a telónál meg, ha már nincs dokkoló, illett volna egy Type-C, hogy bármely irányból bedugható legyen a töltő.
-
Postas99
senior tag
Valamelyik nap valaki itt hírdetett 30e HUF-ért tökéletes példányt.
De ugyanennyiért van ebay-en is. Az akksit meg már tudom hogyan lehet kicserélni egy haldokló pédányban, egy nagyobb mAh méretűre ami pont belefér a régi akkuházba.
Nekem sem volt régen, de nosztalgiából beszereztem egyet.[ Szerkesztve ]
-
DeFranco
nagyúr
-
consono
nagyúr
válasz
callmeakos #18 üzenetére
A saját buborékodban élsz... Nálunk az egész család telefonon hívja egymást, a Messenger meg a Viber inkább csak képekre meg arra van, ha nem tudja felvenni az ember a telefont.
"Mechazilla has caught the booster."
-
moleculez
veterán
válasz
callmeakos #18 üzenetére
Igazából ahogy fentebb említették csak töröld az SM accountokat és élvezd az életet🤷🏼♂️. A probléma nem a teló funkcionalitásával van, azért sokkal könnyebb az élet.
Amúgy ha ilyen jellegű DD-re adnám a buksim, akkor nem ezzel tenném, hanem mondjuk egy Nokedli E72-vel
Még nincs kész, de már majdnem elkezdtük!
-
Ez a digitális detox dolog nem hülyeség, én is egyszer egyszer meglépem amikor mgé érzem, hogy sok a hülyeség, de az, hogy egy ilyen telefonnal lehetne helyettesíteni azt, az ma már hülyeség, pláne amikor ma már mindenki a Messengert, Whatsappot, meg a többit haszálja kommunikálásra, telefonon kb. csak üzleti okokból hívnak.
All→M8
-
Ezzel a visszabutított okosplatformmal az a baj, hogy el sem éri már a régi mobilok kényelmét. Az okos funkció kuka itt pl. Képtelen kezelni a proci.
Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
SuperSulc
csendes tag
Tökéletes kocsmafon
-
válasz
Danipicur2 #10 üzenetére
Ennél sokkal egyszerűbb kikapcsolni a netet a mobilon.
De egy okostelefon akkor is túl nagy csábítás...
-
janeszgol
félisten
Ejj. Na ezen meglepődtem. Nem értem, hogy ekkora hibát hogy véthetnek a tervezők?
Adott egy normális telefon, amit elrontanak egy ilyen billenőkapcsolós hibával.
Sokszor úgy hiszem, hogy hiába a nagy nevű egyetemek, hiába a diplomások emelkedő száma már több évtizede, alig akad pár ember a világon, aki tud tervezni normálisan. -
Danipicur2
tag
Technológiából kiszakadni kívánó Z generációnak van egy javaslatom!
1. Fogd meg az okostelefonod
2. Törölj le minden social médiát a mobilodról
3. Lépj ki a böngészőben a Google accountodból
4. Törölj le olyan játékokat, amik szerinted megakadályoznak ebben a célodban.Igazából ennyi! Lett egy telefonod, ami nem pityog, nem vonja el a figyelmed, de továbbra is látod tűző napsütésben, van egy normális kamerád, elmegy több napot és ezért nem fizettél semmit!
[ Szerkesztve ]
-
Örni
senior tag
Hát, nem tudom. Az ember hozzárak még egy kicsit és tud venni egy Xiaomi 13-at...
There's too many men, too many people, making too many problems!
-
joelke HU
senior tag
Egyébként nem olyan rossz cucc, de éppen el kellett koboznom egy idős embertől a családban. Sajnos a hangerőszabályzást hülyén oldották meg. A csengő és beszédhang külön nem állítható, a beállítás mind a kettőre vonatkozik sajnos.
Az oldalsó billenő gombok könnyen benyomhatóak már azzal ha kézbe veszed. Így pillanatok alatt teljesen lenémítható. Ez meg is történt nem egyszer. És ez nem csak azért problémás mert az idős néni aki használta nem hallotta mikor hívtuk, de ami még nagyobb baj, amikor ő akart hívni ő sem halotta a hívott fél hangját. Nem tudta visszaállítani, azt hitte tönkrement a telefon. Na most akkor el lehet képzelni mi lett volna ha mentőt kellett volna hívnia magához.
Szóval jár a kockacukor a Nokiának.
iPhone SE 2020 (PRODUCT)RED
-
JoeYi
őstag
ahh, mekkora retro vibe a videófelvétel
Ezekszerint még mindig van egy raktár ahol a plafonig áll ebből a 0.3-as szenzorból és valamibe bele kell építeni
-
janeszgol
félisten
Ennek igy 4G/VoLTE megletevel, tok jo uzemidovel van ertelme. Idosnek, gyereknek pl siman vennem.
-
Fancy-boy
addikt
Nagyobbat szólt volna a teszt, ha a pinket kapjátok/kéritek tesztelésre.
Aztán még az utca emberének a reakcióját beleírhattátok volna a cikkbe. Ez így csak a szokásos kör volt.
De azért köszönjük, hogy időt szántatok rá.[ Szerkesztve ]
-
rigoberto
őstag
Ezek a kinyitható telok kár hogy eltűntek a piacról, többet ki lehetett volna hozni ebből..
-
alkatraz3000
senior tag
de nosztalgikus volt olvasni egy ilyen tesztet. nem a 12 egy tucat androidos valami, hanem egy ismeretlen valami.
Köszi!
"Nincs pénzünk olcsó sz.rt venni ... !"
-
mrlujoak
veterán
"”Menj digitális elvonóra, és helyezd előtérbe a valódi életet."
...szóval ez a teló analóg?Sony Xperia™ 10 V Dual; Sony WI-XB400; Navitel R600 - menetrögzítő - Sony STARVIS képérzékelővel
-
rdt89
addikt
De jó ez a telefon, érzem ha nekem kéne használni a kijelzőt a másik irányba hajtanám le
Új hozzászólás Aktív témák
ma Nagyszülőknek készült, a Z-generáció csapott le rá. Képernyőidőktől menekülni vágyók kagylója 4G hanghívással és felesleges extrákkal.
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest