Hirdetés

Aktív témák

  • elmoraan (r)

    aktív tag

    válasz bolondember #1812 üzenetére

    Sex is overrated. (Lehet, hogy nem véletlenül közhely. :U )

    Mondjuk meg lehet ezt másképp is fogalmazni...: (bocs azoktól, akik nem tudnak angolul, ajánlom Dr. House 1. évad, 3. rész megtekintését.)

    Dr. Cameron: I'm uncomfortable about sex.
    Dr. Robert Chase: Well, we don't have to talk about this...
    Dr. Cameron: Sex COULD kill you. Do you know what the human body goes through when you have sex? Pupils dilate, arteries constrict, core temperature rises, heart races, blood pressure skyrockets, respiration becomes rapid and shallow, the brain fires bursts of electrical impulses from nowhere to nowhere, and secretions spit out of every gland, and the muscles tense and spasm like you're lifting three times your body weight. It's violent. It's ugly. And it's messy. And if God hadn't made it UNBELIEVABLY fun, the human race would have died out eons ago.
    [She pauses to catch her breath]
    Dr. Robert Chase: [He is speechless]
    Dr. Cameron: Men are lucky they can only have one orgasm. Know that women can have an hour long orgasm?
    Dr. Eric Foreman: [enters]
    Dr. Cameron: [as if nothing had just occurred] Hey Foreman. What's up?

    David Shore rulz. De durván ám. :K :R

    A legnagyobb okosság ott van elásva, hogy "the brain fires bursts of electrical impulses from nowhere to nowhere". Ebből (illetve abból a következtetésből, hogy az agy enyhén szólva elveszíti az irányítást szex közben) elég messzire el lehet jutni... Pl. ahhoz, amit kifelejtett a doktornéni, jelesül, hogy az orgazmus a maga fizikai valóságában gerincvelő reakciója, nem az agyé... Ebben a történetben az agy csak külső receptor (vagy inkább interface), és azok az ingerek, amik az agyon keresztül jutnak a gerincvelőbe, csak másodlagosak (látás, szaglás stb.) Az elsődleges tényező a fizikai érintés, ami közvetlenül a gerincvelőbe jut. (bocs Primőr, hogy lerombolom az illúzióid a fizikai kapcsolat nélküli szexualitásról.)
    Elég sajnálatos, de a szex (illetve az orgazmus), mint olyan még csak nem is az agyunkba van kódolva, hanem kicsit mélyebben, kb. egy szinten a légzéssel és a szívműködéssel (ez utóbbiakat az agytörzs irányítja, ha jól tévedek). Csak az agytörzs sérülésébe belehalsz, a gerincvelő sérülésébe meg nem feltétlenül. Ebből következtessen tovább mindenki a saját lelki világa szerint. :U

    Vazze, ez hosszú és értelmetlen lett. Bocs.

    "Now all the stars have gone / faded into cracks of dawn"

Aktív témák

Hirdetés