Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Kalandor: Szeptember 11: hol voltál, mit csináltál, amikor megtudtad?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: A BitLocker és a SmartThings problémák okai és azok elhárítása
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: MárkaLánc
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
LZs?!
senior tag
Örülök az örömödnek...de én is az OG ház okán írok: jó látni, hogy még mindig beválnak.
Nekem is volt Chieftec házam az érából, több is - minden méretben, még az első az OG 3x 80mm ventistől az utolsó szériásig, már az elforgatott HDD tartóval; az utolsó egy full nagy torony volt, minden kiegészítőjével, makulátlan állapotban lőttem itt az aprón kb. 10+ évvel ezelőtt, és teljesen belaktam, illetve azon morfondírotam, mikent tudnék egy külön kis ITX konfigot építeni a felső 6x 5'25-ös térbe; aztán később láttam, ezt gyártók konkrétan meg is lépték. Végül azért ment, mivel sehogyan sem tudtam görgőket keríteni rá tömege miatt (még a gyártó oldalán sem), illetve a Chieftec által akkor feketének hívott sötét-csukaszürkét meguntam - ha 'rendes' fekete lett volna, talán ma is meglenne. Időnkétn ránézek itt a felhozatalra, hátha szembe jön egy jó álapotú fekete; átköltöztetném bele a home serveremet.
-
MasterDeeJay
veterán
Nem problémás rövid távon, csak számolni kell vele hogy kb 5 év után lehet hozzá kell nyúlni, légnél meg csak paszta csere vagy portalanítás.
-
tlac
nagyúr
Gyárilag a folyadék bomlik meg maga a hűtő anyaga is oldódik. Illetve nyilván van egy tervezett avulás is. Az összerakott drágább folyadékos hűtőknél is tönkremegy a folyadék 5+ évenként. Zárt teljesen de a saját anyagai bomlanak.
Szétszedem a blokknál majd azt kitakarítom, desztvizet töltök utána.hm, ez nekem újdonság, hogy ez ilyen problémás tud lenni
pont 9800x3d-ra gondolkozok, hogy tennék valami vízhűtést, mivel a mostani léghűtésem hiába nagy darab, nem bír vele el teljesen (itx-es házban meg limitált a magasság, de egy 280-as aio meg beférne még oldalra)
-
MasterDeeJay
veterán
Gyárilag a folyadék bomlik meg maga a hűtő anyaga is oldódik. Illetve nyilván van egy tervezett avulás is. Az összerakott drágább folyadékos hűtőknél is tönkremegy a folyadék 5+ évenként. Zárt teljesen de a saját anyagai bomlanak.
Szétszedem a blokknál majd azt kitakarítom, desztvizet töltök utána. -
tlac
nagyúr
Van itthon egy régi Corsair H100-as (2011-es), azt 4-5 évente kellett karbantartani mert sok trutyi összejön benne de mai napig működik (igaz mai viszonylatban gyenge mint a harmat). AM5-re használtam egy ideig pont ezen a procin még az elején amikor nem jött meg a blokk, nyilván egy 9800x3d-re ez is bőven elég volt.
Mostani AIO-kat nem ismerem mennyit bírnak és mennyire bonyolult szerelni őket ha kell.
Lég meg gyakorlatilag csak megy a végtelenségig, márkás ventiket meg nem hallottam még csapágyasan (bezzeg videókariknál milyen trágya noname ventik vannak) szóval talán kijelenthető hogy nincs igazán karbantartás igényük. (jellemzően venti nélkül zuhany alatt mosom ha nagyon poros).Van itthon egy régi Corsair H100-as (2011-es), azt 4-5 évente kellett karbantartani mert sok trutyi összejön benne de mai napig működik
sosem volt még AIO-m, nem értek hozzá
de ezek nem zártak? hogy tud benne összegyűlni trutyi?
szétszeded, újratöltöd vagy mit értesz karbantartás alatt? -
MasterDeeJay
veterán
Igazat megvallva én speciel sosem vennék Noctua hűtőt, pláne amikor egy 360/420-as Liquid Freezer-t gombokért tudok szerezni, és van megannyi más alternatív léghűtő is - DE azt aláírom, hogy a support tényleg 10/10.
Szereztem egy U9S hűtőt, amit egy P5E3 Deluxe-ra akartam feldobni. 775-ös lefogatóm nem volt hozzá, ami utólagosan beszerezhető volt azt pedig persze már kb. sehol sem árulták, így gondoltam felkeresem a supportot, hátha esetleg közvetlen a Noctua-tól még tudok venni.
Számla meg ilyesmi nyilván nem volt egyikhez sem, ennek ellenére másnap jött az e-mail, hogy már küldik is, teljesen ingyen és bérmentve...
Van itthon egy régi Corsair H100-as (2011-es), azt 4-5 évente kellett karbantartani mert sok trutyi összejön benne de mai napig működik (igaz mai viszonylatban gyenge mint a harmat). AM5-re használtam egy ideig pont ezen a procin még az elején amikor nem jött meg a blokk, nyilván egy 9800x3d-re ez is bőven elég volt.
Mostani AIO-kat nem ismerem mennyit bírnak és mennyire bonyolult szerelni őket ha kell.
Lég meg gyakorlatilag csak megy a végtelenségig, márkás ventiket meg nem hallottam még csapágyasan (bezzeg videókariknál milyen trágya noname ventik vannak) szóval talán kijelenthető hogy nincs igazán karbantartás igényük. (jellemzően venti nélkül zuhany alatt mosom ha nagyon poros). -
eca
tag
Én is pont ilyent használok a support még nem kellet, kicsit drága volt ,de világvége biztos darabnak mondják. A mostani árak mellet még tuti ,hogy ez a gépem marad. Egy 5900x-et hűt.
-
snemeth
aktív tag
Nekem egy 10 éves NH-U12S-hez küldtek lefogatót tavaly. Szintén fénykép a hűtőről, meg számla az alaplapról. Simán megvehettem volna hozzá, dehát ha már küldik ingyen, akkor miért ne? Még mindig ugyanolyan hangtalan, mint új korában.
-
Gyok2
senior tag
Alpenfohn hasonlo: Brocken 2-hoz kerestem AM4 vagy AM5 lefogatot, es csak kp-val lehetett fizetni a vissza postaköltséget (ha ugy tetszik ez volt az ára) amit duplabubis boritekban kuldtem el nekik expressz modon. Miutan ket hetig nem tortent semmi rajuk irtam es mondtak hogy ok ugyan nem kaptak semmit, de kuldtek ket lefogato szettet cserébe!!!!

En meg pont nem jártam jól az Alpenfohnnel, pedig számlám is volt róla, mégse tudtam tőlük AM4 lefogatót szerezni egy Matterhornhoz, vagy talán csak drága lett volna, már nem emlékszem pontosan. Végül egy angol webshopból sikerült nem drágán.
-
Balu117
junior tag
Köszi!
Chieftec GX-01B-OP a gépház, nincs értelme cserélni, pontosabban drága lenne egy hasonló masszív gépház. Erre rámerek állni.Megértem. Emlékszem nekem is mekkora csalódás volt az első “szép” gépházam ilyen téren. (A dög nehéz de stabil régi után csak nyeklett nyaklott)
-
tlac
nagyúr
Igazat megvallva én speciel sosem vennék Noctua hűtőt, pláne amikor egy 360/420-as Liquid Freezer-t gombokért tudok szerezni, és van megannyi más alternatív léghűtő is - DE azt aláírom, hogy a support tényleg 10/10.
Szereztem egy U9S hűtőt, amit egy P5E3 Deluxe-ra akartam feldobni. 775-ös lefogatóm nem volt hozzá, ami utólagosan beszerezhető volt azt pedig persze már kb. sehol sem árulták, így gondoltam felkeresem a supportot, hátha esetleg közvetlen a Noctua-tól még tudok venni.
Számla meg ilyesmi nyilván nem volt egyikhez sem, ennek ellenére másnap jött az e-mail, hogy már küldik is, teljesen ingyen és bérmentve...
pláne amikor egy 360/420-as Liquid Freezer-t gombokért tudok szerezni
hol vannak azok gombokért?
-
MasterDeeJay
veterán
-
Balu117
junior tag
Jó olvasni hogy vannak ilyen cégek is!
Bár őszinte leszek először a képen a gépházat szúrtam ki. Nem mai gyerek, de úgy látom a célnak megfelel
-
Roniemgee
csendes tag
Szép darab és valóban megnyugtató, hogy ilyen support van a termék mögött!
-
wapee
tag
90 fokban elfordítva sem fér el a ventilátor? Vagy úgy nem jó a hűtési irány? Ezeket lehet forgatni úgy tudom.
-
strike-force
őstag
Alpenfohn hasonlo: Brocken 2-hoz kerestem AM4 vagy AM5 lefogatot, es csak kp-val lehetett fizetni a vissza postaköltséget (ha ugy tetszik ez volt az ára) amit duplabubis boritekban kuldtem el nekik expressz modon. Miutan ket hetig nem tortent semmi rajuk irtam es mondtak hogy ok ugyan nem kaptak semmit, de kuldtek ket lefogato szettet cserébe!!!!

-
MasterDeeJay
veterán
-
bambano
titán
Rakhatsz rá kisebb ventilátort, és akkor elfér a ramok felett.
-
Yézi
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Új Dobozos ASUS Vivobook S 14 laptop -30% AMD Ryzen AI 7 350 16/1TB 14" WUXGA FHD+ OLED
- LENOVO X1 Carbon Gen 8 / 14" FHD / i5-10210U / 8GB DDR4 / 1TB NVMe / W11 / Magyar bill / Számla, 1 é
- Dell Inspiron 14 Plus Copilot+ 7441 laptop 14" hüvelykes QHD+ érintőképernyővel Snapdragon X Plus
- ÚJ HP OmniBook X Flip x360 Dobozos Érintős Hajtogatós Laptop Tab -35% 16" Intel Ultra 5 226V 16/512
- Samsung Galaxy S10+ és Watch Active 2 (44mm) csomag / EKG, Vérnyomás mérésre
- Add el nekünk!Apple iPhone 14 Pro/14/14 Plus/14 Pro Max
- Törött kijelzős Lenovo L14 Gen4 i7 1355U és Dell 5330 - 16GB RAM, 256GB SSD, jó akku
- Lenovo LOQ Ryzen 7 7435HS Rtx 4050 16GB-Garis
- Eredeti Microsoft Windows 10 / 11 Pro OEM licenc Akciós áron! 64/32 bit Azonnali kézbesítéssel
- 275 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5080