Olyan mintha szándékosan feszültséget akarna az USA, hogy minél több pénzt keressen belőle.
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
- Helyszíni riport Hegyen-völgyön, Chongqing
- Tudástár Óriások csatája - General Belgrano
- Teszt Olcsó USB WiFi AC adapter
- Retro Gyere el a 9. BRSZK-ra!
- Bemutató Bakancslista Route 66 Chicagótól Los Angelesig 3.
Általános témák
LOGOUT.hu témák
- [Re:] [Luck Dragon:] Asszociációs játék. :)
- [Re:] [Sub-ZeRo:] Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- [Re:] [gban:] Ingyen kellene, de tegnapra
- [Re:] [antikomcsi:] Ázsia Expressz 5
- [Re:] PLEX: multimédia az egész lakásban
- [Re:] [CaNNa3IS:] Gépház az asztalon. Soha nem fogom ezt megérteni.
- [Re:] [sziku69:] Fűzzük össze a szavakat :)
- [Re:] [sziku69:] Szólánc.
- [Re:] [Luck Dragon:] MárkaLánc
- [Re:] [Szoszo94:] Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
IT café témák
Van az a régi vicc, amiben megkérdezik, hogy
- oroszország melyik országgal határos?
- ???
- Amelyikkel akar.
Ez meg lehet nem tetszik a demokratikus országoknak
[ Szerkesztve ]
どんな時代だろうが、機械は決断しない、 戦闘は人間がやるんだ。
angyalpc2
aktív tag
doooo
veterán
Mindenki magasról sz@rik rájuk. Senkinek sem hiányoznak. Még az ilyeneknek sem, mint te.
FattyDove
őstag
Szegeny ruszkikat mindig csak banccsak! Amugy vicces, hogy meg azzal sem vagy kepbe a nagy ruszki imadatod mellett, hogy mar 2017-ben trump szankcionalta ezeket a kgb szokevenyeket
[ Szerkesztve ]
Héraklész
junior tag
Ilyen alapon a Windows is az, meg egy csomó amerikai szoftver.
A politikát félretéve jó a Kaspersky szoftvere?
[ Szerkesztve ]
btprg
senior tag
Nem hiszem, hogy lenne jó vírusirtó, mivel maga a vírusirtó alapból egy értelmetlen műfaj nem r=1 felhasználóknál. Aki meg mindenre rákattint és mindent letölt és futtat, az meg úgyis meg fogja szívni máshogy is, nem fontos még a gépét is belassítani meg licenszet fizetni.
"Tepid! Tepid is no good for a star, but it'll do for stardust." (nmlorg/naim)
Dr. Akula
félisten
A ruszki kormánynak biztos nagyon jó.
PROHARDVER!
Se politikát, se propagandát, se személyeskedést ne csináljatok a topikban legyetek szívesek.
Alteran-IT
őstag
Persze hogy jó, sőt kiváló. Elég nagy piaca volt emiatt Európában és Amerikában is, csak ugye a politika ezt most visszavetette, egy ideje ezért nem is szerepel nem hogy a legjobb vírusírtók között, mármint az első 3-5-ben, de még a 10-15-ös listákba sem rakják be, pedig a legjobbak között van, gyakorlatilag első 3-ban benne lenne. Én most is Kaspersky-t használok, ezen kívül esetleg még az F-Secure lenne az, amit használnék, annak van normális háttere. Sokan mondják a Bitdefendert is, végül is az F-Secure hasonló alapra épül, annyi hogy a Bitdefender román és kicsit putri háttere van, pedig amúgy az sem lenne rossz.
Pikari
addikt
A cikk pontatlan.
Egy szoftver használatát, licensz kulcsok eladását, stb nem lehet megtiltani egy országban, mert ez fizikai képtelenség.
A forgalmazását lehet megtiltani, ami nem ugyanaz. Magánemberként bárki meg tudja venni ezután is, amennyiben módot talál egy termékkulcs megvásárlására, max a vállalatok nem tudják leírni az adójukból, meg eleve nem lesz amerikai leányvállalat, ami terméktámogatást kínál, vagy ottani gazdasági tevékenységet fejt ki.
A Dunning−Kruger-hatás az a pszichológiai jelenség, amikor korlátozott tudású, kompetenciájú vagy képességű emberek rendkívül hozzáértőnek tartják magukat valamiben, amiben nyilvánvalóan nem azok.
Pikari
addikt
Ezt mindegyik konzumer vírusírtóprogramról el lehet mondani. Több kárt okoznak, mint hasznot.
A Dunning−Kruger-hatás az a pszichológiai jelenség, amikor korlátozott tudású, kompetenciájú vagy képességű emberek rendkívül hozzáértőnek tartják magukat valamiben, amiben nyilvánvalóan nem azok.
Rég használtam már Kaspersky-t de úgy tudom vigyázni kell hol veszed és hol aktiválod a kulcsot. Mondjuk nem tudom mennyire gyógyír erre egy VPN de ez már nagyon szürke majdnem hogy fekete zóna. [link]
Egy vállalat esetén szóba se jöhet a trükközés.
Thanos was right.
Pikari
addikt
Ez a kaspersky saját limitációja (volt 2019-ben). Az ő döntésükön múlik, hogy honnan és hogyan engednek licenszeket aktiválni.
Dr. Akula
félisten
Ja és nem képesek számon tartani hogy ugyanarra a gépre aktiválod egy Win újratelepítés után, nem másikra, így ha nem deaktiválod előtte (mert mondjuk beszart a Windows és már nem tudod), akkor simán ki fogja írni hogy ez a kulcs már használatban van, így jártál. Utána lehet levelezgetni a fogalmatlan ügyfélszolgálattal, amelyiknek 4x kell elmagyarázni a dolgot mire úgy-ahogy felfogja, meg mutogatni a Kaspersky által küldött számlát. Én pl. haverral vetettem meg, aztán ha addigra kitörölte volna a levelei közül, akkor beszopom, vehetem meg újra. Ráadásul egy 2 éves licensz volt, és már az 1. évben elbuktam volna. Így vegyetek Kasperskyt. Amúgy nem rikácsol mint a Defender vagy a free cuccok (Avast és barátai) hogy minden vírusos, jaj világvége, letörli, ne nyisd meg... És kevés erőforrást foglal le. Csak hát a licenszelése az botrányos.
Marad a Norton, ami nem tudom mennyire volt képes azóta leküzdeni az irreális erőforrás használatot, de abból is csak a gémer verziót szabad megvenni, az alap simán ráindítja a víruskeresést a játékra. Ez mondjuk a Kapserskynél alap dolog hogy nem. Aztán van még a románoknak valami híres vírusirtója (az se tökéletes), meg a csehszlovák Nod32, és kb. ennyi ami számít. Meg az alap Windows Defender, ami sok éve még az élvonalban volt, most nem tudom maradt-e még, de ha igen, akkor sokat lehet spórolni egy legális Windowssal.
[ Szerkesztve ]
Mercel
senior tag
Nem hiszem , hogy bárkinek is hiányzik a kaspersky az elmúlt évek történései után.
Valamikor jók voltak és számos úttörő fejlesztésúk is volt , de egyrészt ez elmúlt másrészről olyan biztonsági kockázatot jelentene a használata, hogy én hosszú évek óta magánemberek gépére Sem teszem fel.
Marcel
Héraklész
junior tag
Miért jelentene "biztonsági kockázatot"?
Mercel
senior tag
Mert az FSZB-ből többen is bekerültek már 2015 körül a Kaspersky igazgatótanácsába és operatív vezetésébe ami miatt maga Eugene Kaspersky mosakodott nyilvánosan és hangsúlyozta, hogy de ez nem jelent semmiféle beavatkozást a putleri rezsim részéről, azóta pedig elég sok minden történt ami nem épp a bizalomnak ágyazott meg wgy olyan biztonsági szoftverrel kapcsolatban aminek totális hozzáférése van ?
Marcel
Jarod1
addikt
Ennyi erővel a google-t se tedd a telefonodba, mert abban nyakig benne van CIA, FBI...
Héraklész
junior tag
És az neked személy szerint milyen "biztonsági kockázatot" jelent?
A titkosszolgálatok a gócpontoknál ott vannak nyilván. Szóval olyan nincs, hogy "szabad" meg kémkedésmentes szoftver. Erre kell törekedni oké, de melyik lehet veszélyesebb?
Én jobban tartok az amerikai-EU-s szolgálatokkal koopoeráló cégektől, hiszen azok itt vannak a nyakamban, befolyásolják a környezetemet, itt van a hatalmi területük.
Lehet ezen vitatozni, de a lényegi kérdés az volt, működésileg van-e hátránya az adott programnak, találkozott-e már valaki bármi negatívummal?
Ez a nyilvános FSZB-s dolog nekem új, viszont az amerikai törvény szerint nem lehet titkosított a szolgálatok előtt semmilyen adatbázis.
Mercel
senior tag
@Héraklész
Nem vagyok naiv tizenév IT-ben töltött év után , tisztában vagyok vele . A kémkedés és megfigyelés egyidős a civilizációval viszont nem mindegy ki ki ellen és milyen céllal teszi.
Szóval diktatúrában uralkodó, elnyomó és háborús agresszorok ha lehet semmilyen módon ne lássanak bele Európai és nyugati emberek, vagy cégek, szervezetek privát adataiba.
Márpedig az FSZB amely a KGB utódja nem véletlenül feküdt rá az orosz IT cégek nyakára.
A6, hogy szövetséges államok és országok is megteszik részben vagy egészben ezt az nem jó de nem menti fel az orosz diktatúrát ugyanabban a témában, pláne ha barátinak egyáltalán nem nevezhető hatalomról van szó.
A komcsi kínai cégeknél dettó ez megy , Kínában semmilyen technológiai , telekommunikációs céget nem lehet úgy működtetni, hogy abba ne legyen benne a kínai állam kihelyezett szervei (titkosszolgálatok).
Ez a saját véleményem amit vállalok, hozzáteszem az IT szakma hasonlóan vagy még elzárkózottabb ezekben az ügyekben és nem véletlenül.
-----
Különvéleményem, hogy sosem értettem a kommentszekcióban rendre felbukkanó Dehát Ámerika, meg mi bajod lehet dumával kínai és ruszki témákban ...
Elnyomó diktatúrákkal és azokkal szemben infrastrukturális és információtechnologiai kérdésekben szerintem indokolt a gyanakvás és fenntartás , a mosdatás viszont a legkevésbé sem érthető, de természetesen mindenki azt hisz amit akar .
Marcel
Héraklész
junior tag
Politikáról nem szeretnék vitatkozni, köszi. Egyáltalán nem értek veled egyet.
Szakmai károkról, személyes veszélyekről kérdeztem, érdeklődtem.
Alteran-IT
őstag
Lehet az oroszokat diktatúrázni, de akkor nézz szét magyarországon és azután beszélj, már lassan az összes távközlési szolgáltató a kormánypárt kezében van és nem azért, hogy majd jobb minőségű TV (mondjuk ki néz ma már TV-t, maximum az idősek, meg akik nem ismerik a letöltős, stream-es módszereket) és internetszolgáltatást kapj (na meg persze telefon), hanem azért, hogy állandóan meg tudjanak majd figyelni az igazságügyi minisztérium és az alá tartozó hivatalok (pl. "szuverenitásvédelmi") külön engedélye és tudta nélkül, ugyanis így nincs az a rizikófaktor, hogy kikerül bármilyen engedély vagy lista a megfigyelt emberekről, de ennek ellenére mégis megfigyelhetik őket, hiszen az ő hálózatukat használják minden kommunikáció lebonyolítására.
Szóval itthon nagyobb a baj, mint sokan gondolnák és engem pl. abszolút nem érdekel, hogy Oroszországban a Kaspersky-nél van egy FSZB tag, mert ettől függetlenül a Kaspersky továbbra is egy jó vírusírtó, mióta a Total Security-t, illetve most a Prémiumot használom, azóta egyszer sem volt olyan vírusos jellegű problémám, hogy abból keletkező instabilitás miatt újra kellett volna raknom a gépem, illetve külön vírusírtózni előtte offline módban a HDD-ket, előtte meg mikor ESET-t, Nortont, AVG-t, Avira-t meg egyéb vacakot használtam, mindig ácsúszott egy-egy vírus, amit előbb-utóbb mindig észrevettem a plusz kommunikáció, vagy a felesleges hardverhasználat és egyéb lassulás okán, érdekes mód ez Kaspersky-nél eddig nem fordult elő és tetszik a tűzfalrenszere, meg hogy blokkolja is a DDOS támadásokat és időben felhívja rájuk a figyelmet minden információval, hogy esetleg még a router tűzfalában is blokkolni tudjam.
Volt amúgy az ESET-nél is hasonló, de ott pár bejegyzés után abba is maradt a támadás, mint kiderült, nem azért mert ténylegesen abbamaradt, hanem mert összeomlott a tűzfal komponens és már nem jelzett semmit.
Szóval én továbbra is kitartok a Kaspersky mellett, nem érdekel az ellene szóló duma, mert most magánszemély vagy kisebb "kit érdekel" típusú vállalatok adataival amúgy is mit érnek? Nekik fontosabb az, hogy fennmaradjon a szoftver, mint sem hogy pitiáner adatokba meg ügyekbe belebukjanak. Ha meg az FSZB meg akar tudni valamit, akkor azt meg is fogja tudni és nem a Kaspersky-n keresztül, ezt csak úgy elárulom, de ezzel kapcsolatban azt is, hogy az FBI és a CIA hasonló módszerekkel ugyan ezt meg fogja tenni, csak "nyugat" címszó alatt, mert hát ugye csak a kelet lehet rossz, anno azért nem véletlen volt a Snowden ügy, Amerikában is csúnyán elcsúsztak a dolgok, hiába a látszat, hogy szabad ország meg minden, az emberek többségének nincsen magánélete. A maffia meg egyéb is csak azért működik ott is, mert nem fb-on vagy gmail-en beszélik meg a dolgaikat, hanem a darkweb titkosított chat szobáiban, nem véletlen ellensége Amerikának az összes, nem nekik dolgozó hacker, meg a darkweb, mert hozzájuk semmi közük.
Mercel
senior tag
Mivelhogy Magyarország egyértelműen az Orosz utat követi úgy 10 év "lemaradással" .. ezért abban , hogy nálunk is komoly bajok vannak abban teljesen egyetértek és abban is a leirtak miatt , hogy jóval nagyobb mint az egyszeri polgárok láthatják.
Elvileg abban is egyetértek, hogy a Kaspersky egy jó vírusírtó -biztonsági szoftver volt . Mondjuk a yandex szervereken történő adat továbbítás önmagában megér egy köhintést.. de ez a te döntésed.
Azonban pontosan az oroszokkal történő osszejatszas miatt nincs az az isten , hogy saját vagy ügyfélgépre felengedjem .
Marcel
Mai Hardverapró hirdetések
prémium kategóriában
- Nintendo NES, SNES - Super Nintendo dobozos játékok
- Nintendo Game Boy GB Classic játékok
- Új Lenovo LOQ Gamer 15 FHD IPS 144Hz G-Sync i7-13620H 16GB 512GB Nvidia RTX 4060 8GB Win11 Garancia
- Ritkaság! ASUS X75VD laptop (17,4/i5-G3/8GB/512SSD/Nvidia) - 1 év garancia
- Konzolok és tartozékaik felvásárlása azonnali készpénz fizetéssel!