Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• tutis
    addikt

Nekem egy szabály elég. Járdán ne lehessen használni. Hogy az autók közt hogy döglenek meg, azt leszarom, de csak magukat öljék meg.

gratulálok..

• Viktor77
    titán

Nekem egy szabály elég. Járdán ne lehessen használni. Hogy az autók közt hogy döglenek meg, azt leszarom, de csak magukat öljék meg.

• Peti870
    csendes tag

Nem a roller a veszélyforrás, hanem aki használja.
    Persze, ha nincs aki használja, magában, állásban, nem veszélyes. Kivéve, ha kigyullad.

Ellenberger, ha valaki rááll, közlekedik vele, a roller A veszélyforrás. Ezt kéne megérteni.
    Nevezetesen: kicsi a kereke, minőségbiztosítás 0, bármikor akkorát zakózol, hogy csak.

Ui: azt, hogy járdán veretik, az nagyon határozottan tiltani kéne. Az életveszélyes! Nem feltétlenül a rollerezőre (bár rá is, közvetetten), hanem a gyalogosra, aki nem számít rá.

"Amikor 8 éves elhúz melletted 40-el és utána ő van felháborodva mikor szólsz neki."
    Peti870: konkrétan takarodjon le a járdáról a szarjával, ha 40-nel repeszt, akkor pláne... Tessék menni a bicikliúton - onnan meg a gyalog takarodjon! :D -, vagy az út szélén.:K)

Bármelyik vacakből ki lehet hozni 30-40es tempót
    Ez tényszerűen nem igaz... Lehet olyan rollert gyártani, ami nem megy többet 25-nél. :)
    Ha feltörhetetlen szoftveres korlát van benne, akkor úgy. De megoldható hardveresen is. Nevezetesen adott akkuval, fizikailag képtelen többel menni. Pont. Aki gyorsabban akar, annak akkut kell cserélnie, amit nem feltétlen visel el a vezérlő, akkor cseréljen azt is, és ha a megnövekedett teljesítményt nem bírja el a motor, és leég a retekbe, akkor azt is.:DDD Ismerem a módját, játszottam ilyesmit, kis pénz kis foci alapon, de ha szarrá büntetnek, hamar leszoktam volna róla. Szülő felelőssége? Naná. 8 évesnek 40-nel menő szart?:F Hol élnek ezek, könyörgöm? Mondjuk ha biciklizik, akkor mehet annyival, az más kérdés. (Korhatár kérdésben van nekünk - régi, szar - SMKP szabályozásunk... az 14 évtől indul.)

Ui2: ha feltörték a korlátot (mert mégsem volt feltörhetetlen), akkor meg jöhet a bírság... Nem kell ezt túlgondolni, tőlünk nyugatabbra párezer eurót rávernek, rollert bezúzzák, és egész biztos, hogy nem lesz második alkalom, amikor ezzel játszik a tulajdonos gyereke.

A pár ezer eurót rávernek, rollert bezúzzák lehetne itt is, plusz apukának ugrik 5 pont a jogsiból. De gyávák errefelé a jogrend alkotók hogy egy ilyet meghozzanak szerintem. Mert hát jajj milyen felháborodás lenne akkor... És minimum 2mm-es falu dobozba engedném tárolni, amit kötelező jelleggel meg kellene vásárolni. De lehet jobb a tiltás, mert rengeteg szemét van már így is. Nem magyar országra való röviden. Ott hagyják a főút mellett, vagy éppen a buszmegállóban keresztben letéve, bejárati ajtó mellett stb. Még arra sem képesek hogy csengessenek ha zúznak egy gyalogos mögött, és gyalog vagy kerékpárral még én ugorjak odébb hogy elférjen... Balkánra nem való sajna.

• DigitXT
    félisten

amíg a lime és társai mentességet kapnak a védőfelszerelések használata alól, addig szerintem nagy változás se lesz. Azokkal védőfelszerelés nélkül, bárki rollerezhet, és nézd meg a belvárost, járdán veretik mert vagy nincs bicikliút, vagy szarik bele.
    Amúgy tervezz le egy útvonalat bárhova, küld rá AI-t számolja ki az útvonal mennyi százalékán nincs normális kerékpársáv vagy elkülönített rész. Sosem lesz 100%-os lefedettség, szóval lehet itt elvárni a járda tiltását, csakhát ugye egy korlátozott sebességű mondjuk pálcika rollert beküldeni az autók közé, na az se legszerencsésebb dolog..
    Szerintem korhatár emelés, biztosítás kötelezővé tétele minden rollernél, lime kivétel megszüntetése, kötelező bukósisak használat, nagy teljesítményű rollerek jogsival.. de a járda tiltás azért kicsit erős mert nem adunk biztonságos alternatívát. Főleg úgy hogy szerintem több biciklist látok a járdán mint rollerest...járdán sebességkorlátozás okés, teljes tiltás kicsit fura, főleg ha mondjuk 10-el csorogsz ott mert nincs alternatív útvonal, és így is kiszednek majd hogy miafaszt keresel ott..száguldozás meg nyilván büntetve legyen. Egyébként szülői felelősség is egyértelmű, pénzbirság kiskorú szabálytalankodása esetén, visszaesésnél lehessen akár szülői jogosítvány hibapont is....Aztán majd apuka meggondolja kell-e a 12 évesnek 45-el száguldozó roller...

A bérrollerek kivételkezelése alapvetően elhibázott döntés, be kéne inkább szántani. :RSajnos kapudrogként funkcionál, az emberekkel elhiteti, hogy ez olyan valami, amire csak úgy gyaloglás közben/helyett rá lehet ugrani, és ugyanolyan, csak gyorsabb. Hát: nem. :D (Megjegyzem több európai nagyvárosban már meglépték, lásd pl. Párizs... Nem általános tiltás van! A bérrolleres történetet beszántották... Akinek van saját, annak lehet sisakja is.)

Ui: tök jó, hogy hagyjuk a járdán 10 km/h-val, csak amikor az egyszeri rollervásárló első (!) kérdése, hogy jó, jó, hogy tudja a 25-öt, de nem lehetne-e 35, és veszi a "csodakábelt", ami után tényleg megy a 35, az szerintem nem fogja az ilyet betartani. Innentől kezdve nettó a gyalogosok "tepsi épségének" veszélyeztetése, ha 25-tel is megy. De inkább persze 35-tel. Amúgy ez az "alternatív útvonal" kérdése érdekes: pl. csak azért, mert nekem "kényelmes" lenne adott irányban az autópályán veretni SMKP-val, még nem mehetek fel rá. Magyarán, ha adott élethelyzetben a roller valamire alkalmatlan, akkor nem kell (arra) rollerrel menni: kerékpárosok sem akkor mehetnek a járdán, ha éppen a kedvük tartja, hanem ha az úttest alkalmatlan kerékpározásra. Namost, ahol fel van festve a kerékpársáv is, biztos nem az... Ennek ellenére igen, mennek a járdán, mert csak, nagy többségében a "vendégmunkások".

• haruspex
    aktív tag

amíg a lime és társai mentességet kapnak a védőfelszerelések használata alól, addig szerintem nagy változás se lesz. Azokkal védőfelszerelés nélkül, bárki rollerezhet, és nézd meg a belvárost, járdán veretik mert vagy nincs bicikliút, vagy szarik bele.
    Amúgy tervezz le egy útvonalat bárhova, küld rá AI-t számolja ki az útvonal mennyi százalékán nincs normális kerékpársáv vagy elkülönített rész. Sosem lesz 100%-os lefedettség, szóval lehet itt elvárni a járda tiltását, csakhát ugye egy korlátozott sebességű mondjuk pálcika rollert beküldeni az autók közé, na az se legszerencsésebb dolog..
    Szerintem korhatár emelés, biztosítás kötelezővé tétele minden rollernél, lime kivétel megszüntetése, kötelező bukósisak használat, nagy teljesítményű rollerek jogsival.. de a járda tiltás azért kicsit erős mert nem adunk biztonságos alternatívát. Főleg úgy hogy szerintem több biciklist látok a járdán mint rollerest...járdán sebességkorlátozás okés, teljes tiltás kicsit fura, főleg ha mondjuk 10-el csorogsz ott mert nincs alternatív útvonal, és így is kiszednek majd hogy miafaszt keresel ott..száguldozás meg nyilván büntetve legyen. Egyébként szülői felelősség is egyértelmű, pénzbirság kiskorú szabálytalankodása esetén, visszaesésnél lehessen akár szülői jogosítvány hibapont is....Aztán majd apuka meggondolja kell-e a 12 évesnek 45-el száguldozó roller...

A 20 kmh határ a lime-nál nagyon sokat segítene, a 25-höz az nagy különbség meg persze a korhoz kötöttség.
    NAgy varázslat nem kellene ma sem, roller mint gyerekjáték mehet a járdán 8 kmh-val, csak mondjuk be kellene tartatni. (A nyomorultnak aki meg elesett eggyel az üres utcán csak ivott persze felfüggesztettek adtak.....) MOndjuk amíg a biciklisek raliterepnek nézik azt is, és minden gond nélkül felháborodva csöngetik le a gyalogosakat addig nem a rolleresek a fő gond. (MOndjuk előbb utóbb az egyiket leszedem a nyeregből, az biztos.)

• tutis
    addikt

Persze, ha nincs aki használja, magában, állásban, nem veszélyes. Kivéve, ha kigyullad.

Ellenberger, ha valaki rááll, közlekedik vele, a roller A veszélyforrás. Ezt kéne megérteni.
    Nevezetesen: kicsi a kereke, minőségbiztosítás 0, bármikor akkorát zakózol, hogy csak.

Ui: azt, hogy járdán veretik, az nagyon határozottan tiltani kéne. Az életveszélyes! Nem feltétlenül a rollerezőre (bár rá is, közvetetten), hanem a gyalogosra, aki nem számít rá.

"Amikor 8 éves elhúz melletted 40-el és utána ő van felháborodva mikor szólsz neki."
    Peti870: konkrétan takarodjon le a járdáról a szarjával, ha 40-nel repeszt, akkor pláne... Tessék menni a bicikliúton - onnan meg a gyalog takarodjon! :D -, vagy az út szélén.:K)

Ez tényszerűen nem igaz... Lehet olyan rollert gyártani, ami nem megy többet 25-nél. :)
    Ha feltörhetetlen szoftveres korlát van benne, akkor úgy. De megoldható hardveresen is. Nevezetesen adott akkuval, fizikailag képtelen többel menni. Pont. Aki gyorsabban akar, annak akkut kell cserélnie, amit nem feltétlen visel el a vezérlő, akkor cseréljen azt is, és ha a megnövekedett teljesítményt nem bírja el a motor, és leég a retekbe, akkor azt is.:DDD Ismerem a módját, játszottam ilyesmit, kis pénz kis foci alapon, de ha szarrá büntetnek, hamar leszoktam volna róla. Szülő felelőssége? Naná. 8 évesnek 40-nel menő szart?:F Hol élnek ezek, könyörgöm? Mondjuk ha biciklizik, akkor mehet annyival, az más kérdés. (Korhatár kérdésben van nekünk - régi, szar - SMKP szabályozásunk... az 14 évtől indul.)

Ui2: ha feltörték a korlátot (mert mégsem volt feltörhetetlen), akkor meg jöhet a bírság... Nem kell ezt túlgondolni, tőlünk nyugatabbra párezer eurót rávernek, rollert bezúzzák, és egész biztos, hogy nem lesz második alkalom, amikor ezzel játszik a tulajdonos gyereke.

• DigitXT
    félisten

Van baj a fejekben rendesen.
    Nem a roller a veszélyforrás, hanem aki használja. Ezt kéne megérteni.
    Pont

• Peti870
    csendes tag

Regen a rendor amikor suhancok voltunk a simsonrol meg a javarol ugy rangatott le minket, mert se jogsi, se buko, eletkor meg plane. Most meg egy rollerral lehet menni 50-el siman behugyozva, beszarva, reszegen.
    Nem tudom mi tart eddig, hogy modositsak a kreszt es kelljen ra jogsi, buko, biztositas minden szar, mint pl egy kis robogora is, ezer eve itt vannak mar koztunk.

A baj az, hogy hiába lesz rá kötelező a bukósisak stb, attól még a gyalogost senki nem védi meg előlük. Főleg ha olyan bukósisakot vesznek fel, aminél sötétített plexi van, még szemkontaktus sincsen.

Teljesítménytől függetlenül városban kizárólag közúton, városon kívül kerékpársávon, maximum 20km/h sebességgel engedélyezném.

Hogy meddig fog ez elmenni? Hozhatnak bukósisak használatot, teljes szkafandert is felvehetnek, de a gyalogosokat ez nem fogja megvédeni, kivéve ha ők hordanak majd ilyeneket.

Ez egy nyűg amivel igazából senki sem akar foglalkozni, új kresz ide vagy oda.

Amikor 8 éves elhúz melletted 40-el és utána ő van felháborodva mikor szólsz neki.

Több mint 10 éve vannak közöttünk a rolleresek, gyakorlatilag 0 éves kortól lehet használni ész nélkül.

A 25km/h max sebesség feletti kötelező biztosítás pedig egy vicc amit még ők sem hisznek el. Bármelyik vacakből ki lehet hozni 30-40es tempót, és a nagy teljesítményűt kis teljesítményűként eladni.

Fejben kellett volna rendet tenni még ezelőtt 10-20 évvel, amikor éppen apuka/anyuka a nevelés helyett a facebookon szocializálódott. Mert nyugodtan hozzá tehetjük hogy nagyon nagy részben a szülők felelőssége hogy idáig fajult a helyzet, utóbbi a kormányé hogy hagyta eddig elfajulni. Ahogy látom ez egy olyan lavina amit nem lehet és nem akarnak megállítani.

• haruspex
    aktív tag

A kedvenc érvem a fentiek közül, hogy olcsó ezért barmilyen paraszt megveheti.

Azért lenyűgöz mekkora taplók vannak itt, szal ha van pénzed akkor több jogod van? Jó költői kérdés, amikor 5 percet autózol, biztosan találkozol valami paraszttal aki szlalomozik, meg rángatja kormányt. Index nélkül, ezeken csak a duda működik persze....És biztosan nem Suzukis vagy dacias lesz....

Persze kellene szabályozni a rollereket, de mondjuk autósként nagypofával osztani az észt magas lórol az elég fura.

• omfgk
    veterán

Egyedül a rolleresek döglenek meg szerencsére. Gondolom a szociális rászorultság indokolja hogy 50-el menjenek ezek a szarok, az agyműtétjét meg az én adómból fizetik a nyomorékoknak.

Én totál egyetértek azzal hogy az a veszélyforrás aki használja, a 98% totál kulturáltan és előzékenyen megy, de azok általában a default xiaomik valamilyen verizóján vagy klónján (ami nekem is van). Fegyver kategóriáson még egyszer sem láttam olyat akin egy sisaknál több védőruha van, pár hete egy elhúzott mellettem a bicikliúton úgy hogy én 55-el mentem... Nem is a xiaomin dolgozni menő irodisták szokták meglékelni az agyukat. Kb ezért mondom hogy a fegyvereket kurvára nem kéne árulni vagy szarrá korlátozni a használatukat.

Sajnos a gyalogosokra masszívan veszélyesek.

Egyébként én úgy volnék vele ,hogy ha meg akar halni, akkor hajrá, csak mást ne veszélyeztessen.

Ezért például az övhasználatot nem is büntetném. Aki hülye, haljon meg.
    Csak a szülőt büntetném ha a gyereke nincs bekötve 18 év alatt.
    18 felett meg eldönti ,hogy meg akar-e halni.

• csibe1
    veterán

Regen a rendor amikor suhancok voltunk a simsonrol meg a javarol ugy rangatott le minket, mert se jogsi, se buko, eletkor meg plane. Most meg egy rollerral lehet menni 50-el siman behugyozva, beszarva, reszegen.
    Nem tudom mi tart eddig, hogy modositsak a kreszt es kelljen ra jogsi, buko, biztositas minden szar, mint pl egy kis robogora is, ezer eve itt vannak mar koztunk.

Tényleg nem ártana, mert a sok hülye papucsban megy 30-at a járdán.
    Múltkor is majdnem elcsaptak az üzletből jövet.
    Ha meg szólok akkor még ő van megsértődve, főleg ha nem idén barnult.

• hemaka
    nagyúr

• DeFranco
    nagyúr

nevetséges felfogás..szabályozás a megoldás, nem a tiltás..
    illetve ilyeneket én is tudok ide hozni
    [link]
    illetve
    [link]
    mivel autóval sokkal több a halálos baleset, javaslom tiltsuk be azt is.. Majd a 2 autót ami az udvaron áll elnézegetem :D Meg hát mivel tízezrek vezetnek engedély nélkül, nyilván a betiltás a legjobb módszer azokra nézve is akiknek viszont van jogsi..
    Ja egyébként 30 éve motorozom, nagymotoros jogosítvánnyal, amatőr pályamotorási tudással, és Te akarod nekem megmondani én mivel közlekedhetek és mivel nem :D
    Sajnos az ilyen típusú emberek mindennek a kerékkötői, a normális edukáció, szülői felelősség, és még sorolhatnám. De meghagyom neked a véleményed, meglátjuk milyen irányba fog ez fejlődni..Remélem egy élhető szabályozás lesz, akár jogosítvány szerzéssel is párosítva, de hogy ne lehessen rollerrel menni közterületen, csak a házad udvarán, na az nonszensz...

én egyetértek veled egyébként, mindenkit le kellene csukni / büntetni / eltiltani aki nem a szabályokat maximálisan betartva, defenzíven és a közlekedőtársak biztonságát maximálisan és objektíven szem előtt tartva közlekedik, nem kellene különbséget tenni autó, motor, roller, kerékpár stb. között.

csak éppen autóra meg motorra van korhatár meg jogosítványszerzési kötelezettség, meg jogszabályban veszélyes üzemnek minősítés, az e-rollerre meg az e-kerékpárra meg zéró szabályozás, és a gyakorlatban az használhatja aki feléri a kormányt, ez látszik is a statisztikákon.

mindenki addig marha liberális, amíg nem nyomorítják meg őt vagy a családtagját egy ütközésben meg nem csinálnak milliós kárt a tulajdonában ezekkel a xarokkal, onnantól valahogy mindenki nagyon gyorsan rendpárti lesz és kamerát meg sokkolót követel minden sarokra.

az meg nem érv, hogy te aktívan nagymotorozol maximum kontextusba teszi (nem épp előnyére) az érvelésedet. nem azért, mert veszélyesen közlekednél a nagymotorral, hanem mert ott is az átlag pont olyan amilyen.

• Tschubi
    aktív tag

[link]
    illetve
    [link]
    mivel autóval sokkal több a halálos baleset, javaslom tiltsuk be azt is.. Majd a 2 autót ami az udvaron áll elnézegetem :D Meg hát mivel tízezrek vezetnek engedély nélkül, nyilván a betiltás a legjobb módszer azokra nézve is akiknek viszont van jogsi..
    Ja egyébként 30 éve motorozom, nagymotoros jogosítvánnyal, amatőr pályamotorási tudással, és Te akarod nekem megmondani én mivel közlekedhetek és mivel nem :D
    Sajnos az ilyen típusú emberek mindennek a kerékkötői, a normális edukáció, szülői felelősség, és még sorolhatnám. De meghagyom neked a véleményed, meglátjuk milyen irányba fog ez fejlődni..Remélem egy élhető szabályozás lesz, akár jogosítvány szerzéssel is párosítva, de hogy ne lehessen rollerrel menni közterületen, csak a házad udvarán, na az nonszensz...

Szerintem próbáld meg értelmezni amit írtam: amíg bárki vezethet ilyet, értsd nincs szabályozva, addig tiltanám. A többire nem is reagálnék. :R

• nevetséges felfogás..szabályozás a megoldás, nem a tiltás..
    [link]
    illetve
    [link]

Szerintem nem okés annyira az a gap sem hogy míg egy új motor mondjuk 3-10 millió ezek a szarok annyiba kerülnek mint két pár közepes cipő vagy egy alsópolcos telefon.

• tutis
    addikt

Márpedig, amíg bárki használhatja, addig akkor szerintem is tiltani kellene. És nem azért mert nem ismerem, hanem pont azért mert igen.
    [link]

[link]
    illetve
    [link]

• Tschubi
    aktív tag

sajnos van. hiába próbálom meggyőzni a meggyőzhetetleneket :D Nem ismernek valamit és egyből tiltanák, meg dögöljön meg mindenki aki nem autóval közlekedik :W

Márpedig, amíg bárki használhatja, addig akkor szerintem is tiltani kellene. És nem azért mert nem ismerem, hanem pont azért mert igen.
    [link]

• Tegnap futni voltam, es valami hasonlo geppel egykerekeztek a tinik. MAjdnem elutottek, hatulrol jottek. Siman buntetojogi korbe raknam ezek a vacakokat. A kedvecenem az,hogy mobilzonak ketten egy ilyen rolleren, es lampa nelkul sotetben toljak ezerrel. Eddig ketszer majdnem felloketem tolatas kozben az ilyeneket, mert nem lassan mentek am. Amugy nemetben is raszalltak a rendorok az e rolleresekre. A tesztet meg koszonom, de nem jo latni,hogy egyre tobb ilyen gep van a piacon.

+1, hasonló élményem volt pár napja, a közeli parkban, a futópályán (ami a gyalogos sétaút mellett megy). A gyerekkel lassan már nem merek ide kimenni, mert centizve kerülgetik lassítás nélkül a gyalogosokat. Agyrém. Az autótól legalább a járdán és a forgalomtól elzárt részeken nem kell tartani, de a rolleres bárhol lecsaphat...

• BütyökLiza
    csendes tag

Egyedül a rolleresek döglenek meg szerencsére. Gondolom a szociális rászorultság indokolja hogy 50-el menjenek ezek a szarok, az agyműtétjét meg az én adómból fizetik a nyomorékoknak.

Én totál egyetértek azzal hogy az a veszélyforrás aki használja, a 98% totál kulturáltan és előzékenyen megy, de azok általában a default xiaomik valamilyen verizóján vagy klónján (ami nekem is van). Fegyver kategóriáson még egyszer sem láttam olyat akin egy sisaknál több védőruha van, pár hete egy elhúzott mellettem a bicikliúton úgy hogy én 55-el mentem... Nem is a xiaomin dolgozni menő irodisták szokták meglékelni az agyukat. Kb ezért mondom hogy a fegyvereket kurvára nem kéne árulni vagy szarrá korlátozni a használatukat.

Jobb esetben természetes kiválasztódás! :DDD

• sajnos van. hiába próbálom meggyőzni a meggyőzhetetleneket :D Nem ismernek valamit és egyből tiltanák, meg dögöljön meg mindenki aki nem autóval közlekedik :W

• tutis
    addikt

Pont

sajnos van. hiába próbálom meggyőzni a meggyőzhetetleneket :D Nem ismernek valamit és egyből tiltanák, meg dögöljön meg mindenki aki nem autóval közlekedik :W

• BütyökLiza
    csendes tag

bicikliről vélemény? Tiltsuk, ne tiltsuk? menjenek ők is vesedonornak? :DDD

Pont

• Sirus86
    aktív tag

Minden közlekedési megoldáshoz szabályozás, a szabályok betartatása és edukáció lenne szükséges. Igen, az autókhoz is, mert bármilyen 5 perces út alatt tudnék rögzíteni a dashcammel ugyanennyi pofátlan tahó szabálytalanságot.
    Elkezdtünk megtervezni a doktorzsolttal pont egy ilyen edukációs videosorozatot (hogy rakj össze egy rollert, hogy ne halj meg, hogy öltözz fel, hogy közlekedj preventíven), de tartok tőle, hogy a mi célcsoportunk (25+) pont nem a leginkább veszélyeztetett közönség.
    Ugyanakkor viszont a roller egy irtó hasznos közlekedési forma (is lehet), a nyári időszakban nekem az autózásaim 80%-át kiváltja Budapesten. És még élvezem is.

Tok jo kezdemenyezes! Ja, en is mar 40 vagyok, szoval nem nekem van kitalalva a dolog. Amugy igen, tok jol tudja helyettesiteni az autot, es a biciklit is. Csinaljatok es majd megmutatom jol a fiatalsagnaka kornyezetmben, akik epp vesedonornak keszulnek.

• Minden közlekedési megoldáshoz szabályozás, a szabályok betartatása és edukáció lenne szükséges. Igen, az autókhoz is, mert bármilyen 5 perces út alatt tudnék rögzíteni a dashcammel ugyanennyi pofátlan tahó szabálytalanságot.
    Elkezdtünk megtervezni a doktorzsolttal pont egy ilyen edukációs videosorozatot (hogy rakj össze egy rollert, hogy ne halj meg, hogy öltözz fel, hogy közlekedj preventíven), de tartok tőle, hogy a mi célcsoportunk (25+) pont nem a leginkább veszélyeztetett közönség.
    Ugyanakkor viszont a roller egy irtó hasznos közlekedési forma (is lehet), a nyári időszakban nekem az autózásaim 80%-át kiváltja Budapesten. És még élvezem is.

"Faszul ugró nyul" mint veszélyforrás benne lesz? :)

• Bog
    HÁZIGAZDA

Minden közlekedési megoldáshoz szabályozás, a szabályok betartatása és edukáció lenne szükséges. Igen, az autókhoz is, mert bármilyen 5 perces út alatt tudnék rögzíteni a dashcammel ugyanennyi pofátlan tahó szabálytalanságot.

• Sirus86
    aktív tag

Tegnap futni voltam, es valami hasonlo geppel egykerekeztek a tinik. MAjdnem elutottek, hatulrol jottek. Siman buntetojogi korbe raknam ezek a vacakokat. A kedvecenem az,hogy mobilzonak ketten egy ilyen rolleren, es lampa nelkul sotetben toljak ezerrel. Eddig ketszer majdnem felloketem tolatas kozben az ilyeneket, mert nem lassan mentek am. Amugy nemetben is raszalltak a rendorok az e rolleresekre. A tesztet meg koszonom, de nem jo latni,hogy egyre tobb ilyen gep van a piacon.

• szuper, esetleg másnak megengeded hogy ne a nagy szilárdságú, évente világszinten több millió halálesetet okozó sok légzsákos csodával közlekedjenek, hanem más fegyvernek minősített, ámbár nyilvánvalóan messzemenően kevesebb halálos és súlyos balesetet okozó közlekedési eszközzel oldják meg A-ból B-be eljutást? Nyilván a szabályozást se kell megvárni, ami hamarosan szigorodik, is, tiltsuk be egyből, nyilván.. Bár ha jól gondolom le kellene korlátozni a te fém csodédat is, nyilván sokkal több ereje és sebessége van ami kell az utakra.. Tiltsunk be mindent amihez nem értünk, ne pedig szabályozzuk! Hajrá, vissza az ókorba! :W

Nem értünk hozzá ja. Ötvennel menni jogosítvány nélkül a szarral ami annyiba kerül mint három pár cipő... hát, szerencsére hónapokon belül vége lesz.

Izé, én megértem hogy valakinek erre futja és kell valamivel járni, de akkor lehet venni egy xiaomi aprószart ami 25-el megy.

• tutis
    addikt

Nemnem, egy nagyon fasza nagyszilárdságú fémekből készült tizenvalahány légzsákos autóval járok, tudod, amit csak jogosítvánnyal lehet vezetni.

szuper, esetleg másnak megengeded hogy ne a nagy szilárdságú, évente világszinten több millió halálesetet okozó sok légzsákos csodával közlekedjenek, hanem más fegyvernek minősített, ámbár nyilvánvalóan messzemenően kevesebb halálos és súlyos balesetet okozó közlekedési eszközzel oldják meg A-ból B-be eljutást? Nyilván a szabályozást se kell megvárni, ami hamarosan szigorodik, is, tiltsuk be egyből, nyilván.. Bár ha jól gondolom le kellene korlátozni a te fém csodédat is, nyilván sokkal több ereje és sebessége van ami kell az utakra.. Tiltsunk be mindent amihez nem értünk, ne pedig szabályozzuk! Hajrá, vissza az ókorba! :W

• gratulálok, remélem lovaskocsival jársz még :W

Nemnem, egy nagyon fasza nagyszilárdságú fémekből készült tizenvalahány légzsákos autóval járok, tudod, amit csak jogosítvánnyal lehet vezetni.

• tutis
    addikt

Ezeket a kibaszott fegyvereket nem biztos hogy reklámozni kéne.

gratulálok, remélem lovaskocsival jársz még :W

Új hozzászólás Aktív témák