- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- antikomcsi: Celebtanya - Farm VIP V.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Bevezetés a wokok világába
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- weiss: Pant* rant
Új hozzászólás Aktív témák
-
Közben az asztali Frankenstein masinám beüzemelődött (már arról írok) és érkezőben van a hálókártyájához a kábel, hogy a hátlapra tudjam száműzni az RJ45-öt.S hoy ne legyen kevés hátul az USB, jön egy hub is, biztos, ami tuti alapon.
-
-
Nálam eddig csak a magyar nyelv volt bukta vele
Amíg megy rajta egy böngésző, és úgy néz ki, mint a win 10, addig jó lehet. Mondjuk termékkucsot azt venni kell, onnantól meg már nem tetszős az egyszeri felhasználónak.
A Linuxtól félnek a userek, bárhogy is akarod "eladni".
Mai példa, hogy a user nem látja a Jabbert. Mondom neki, hogy indítsa el. Ott a start menüben. Nem sikerült. Rálépek a gépére, katt a startra, negyedik felülről a Jabber... S a Linux még máshogy is néz ki és ezért nem tudnak a tálcán a megszokott ikonokra se kattintani. -
Mint olyan, aki munkahelyen több száz Win10 Ent 2019 LTSC-t rendszert üzemeltet...
Bocs, de nem. Az nem erre van, küzdelmes minden sz@rt pluszba feltelepíteni rá, hogy normál desktopra használható OS legyen.Ha böngészi, netezni, ilyesmi kell -> Linux
Ha játszani -> ugrott a téma, cserélni a hardvert és Win11-re lépni - vagy Linux és windows emuláció. -
Rengeteg, az biztos. Win10 Enterprise 2019 LTSC a megoldás ezekre. Az win 10 is, meg támogatott is 2029-ig.
-
agaron
tag
Tetszett a cikk! Egyebkent mosta Win10 miatt kivancsi leszek mennyi "haszontalan" hardver szabadul a hasznalt piacra, amikbol hasonlo projektek tudnak majd szuletni (nem hazudok, anyam gepet nekem is cserelnem kellett, es mar meg is van, mire lesz hasznalva a regi).
-
baloo79
tag
"Nekem ugye annyi előnyöm van, hogy amióta dolgozom, azóta foglalkozom számítástechnikával. S nem feltétlenül hobbiból álltam neki 1-1 probléma megoldásának valami alternatívabb módon, hanem az volt a megrendelés és azért fizettek."
Persze, úgy azért más.
"A porfogókkal két dolgot tehetsz: vagy vállalod a kockázatot és belevágsz valami átalakításba, vagy egyszerűen értékesíted,sok-sok időt megspórolva ezzel magadnak
"
Áááh, ezek az eszközök ezeréves cuccok, ilyenért már senki nem ad pénzt, már rég túlhaladta őket a technológia (nem csak laptopok, hanem pl. régi routerek). Amik voltak még (pl. régi AGP-s videokártya, régi hangkártya, régi törött számítógépház, stb.) elfekvőben, azokat már leadtam a hulladékudvarban.
-
Szívesen!
Nem nulláról kell nekiindulni és akkor sokkal könnyebb.Nekem ugye annyi előnyöm van, hogy amióta dolgozom, azóta foglalkozom számítástechnikával. S nem feltétlenül hobbiból álltam neki 1-1 probléma megoldásának valami alternatívabb módon, hanem az volt a megrendelés és azért fizettek.
A dekorgumi, mint légcsatorna viszont saját kútfő, mert volt egy olyan házam, amelyben mindenhol járt a levegő, csak a háttértárak körül nem
A porfogókkal két dolgot tehetsz: vagy vállalod a kockázatot és belevágsz valami átalakításba, vagy egyszerűen értékesíted,sok-sok időt megspórolva ezzel magadnak -
baloo79
tag
Köszi a cikket!
Pont amit Cifu is említ, hogy mennyi utánajárás így átépíteni használhatóra egy laptopot, nos, emiatt én bele se kezdtem.
Nem vagyok hardverügyben sem a topon, pedig nem lenne rossz kezdeni valamit az itthoni porfogó cuccokkal. -
Mondjuk ebben a nasos történetben ott van a probléma, hogy nagyméretű lemezek csak 3,5 colban vannak, 2,5 colosban talán 5g a legnagyobb és az is elég drágán megy.
Anno egyébként home serverként használtam laptopot, egy kéthelyes USB rackkel, azzal nem volt gond, csak a hangja volt szuboptimális, úgyhogy áttértem a mikrogépekre, amiknél nagy előny az asztali processzor (ha az ember több VM-et futtat, ott alkalmasint nem árt, ha van némi erő is), aztán lett épített gép, amiből meg SFF, most meg sima torony, bár van nálam egy nuc 12 extreme, amin néha gondolkodom, hogy szerverként vicces lenne, bár fölöslegesen erős.
Egyébként mióta minden szart az alaplapra integrálnak, azóta azért elég drasztikusan visszaesett a kijelzőhibás, de még használható laptopok mennyisége a piacon.
-
Nagyon szívesen! A dekorgumis témához még annyit hozzátennék, hogy lehet Kínából is rendelni ilyesmit, ott a 35x100cm-es táblák (5-10mm vastagok) vannak valamivel 5$ felett. Szóval aki csak kisipari méretekben dolgozik ilyesmivel, azok számára ez is járható út lehet. Amint megérkezik a pakk, erről beszámolok.
Elismerem, a tapasztalatszerzés az hosszú idő. Le se merem írni, mióta vagyok a szakmában (azon kívül, hogy esetemben a kezdetek óta).
Ilyesmit ügyfélnek is nehéz elmagyarázni, hogy pl. valamit egyetlen kalapácsütéssel megold az ember. Igen, csak tudni kell, mekkora kalapáccsal, hova, milyen irányból mekkorát kell ütni. Ezt be kell gyakorolni és akkor már csak egy másodperc a szerelés
-
Köszönjük a részletes beszámolót, hasznos volt (főleg a dekorgumi
).
Ezzel együtt azért ezzel vitatkozom (picit):
Gondolnád elsőre, hú, mennyi munka van ezekben a gépekben... abszolút nincs így.
Azért tegyük szépen a szívünkre a kezünket, hogy dehogy nincs, hiszen előtte n+1 projektben már megtapasztal az ember mindenféle zsákutcát, rákeres a neten, hogy ha nincs elég SATA portja, akkor milyen megoldások vannak erre, megnéz X+1 youtube videót a hűtés problémáinak megoldásaira, feltúr Y+1 fórumot a különféle hálózati megoldások kapcsán...
...aztán valóban, a sok tapasztalattal felvértezve már egy ilyen projektet egy délelőtt összedobhat az ember...
-
niof
veterán
Adtál ötleteket!
-
-
Gargouille
őstag
Igazi, vérbeli, tisztességes gányolás. Imádom!
És értékelem a belefektetett munkát és kreativitást is. Szerintem tök rendben van és élvezettel olvastam a cikket. Köszönjük.
-
Nem is azért röhögtem, hogy bármi bajom lenne, csak nagyon régi téma
Ahogyan akkor már lehetett tudni, hogy az étolaj sem lesz jó (de Bacsis még javában lekvározta a procikat
)
"A zsír nagyon leköti a port, finom illesztésekhez nem jó."
Nem, az abba jó, ami már fullra szétkopott -
hmzs
tag
Bocs, nem plagizálni akartam, nem olvastam a cikket, saját kútfőből írtam. De legalább egyet értek vele
A zsír nagyon leköti a port, finom illesztésekhez nem jó. Meg pl alacsony fordulatú 4 centis ventibe sem tenném, nem biztos hogy pár nap állás után elindul majd a kis nyomatékú motor. Ilyen helyekre még teflon szprét használok.
De nincs komoly tapasztalatom, nem ezzel foglalkozom, ez mind csak a magánvéleményem, és eltér a témától is, úgyhogy bocs K2, meg akit sért
(Hosszúnyelvű szmájli miért nincs?)
-
Gépzsír sem megvetendő
Főleg mert abból van itthon egy kisebb köcsögnyi
PC ventinél az a pár év az pont lehet a várható működési ideje az egész cumónak.
A főzés meg
-
hmzs
tag
Sokáig azt tartottam, hogy ez hülyeség. Aztán láttam milyen trükköket alkalmaznak a bronzperselyek "felújításánál", kicsit megtértem.
Ha épp csak zörög, akkor műszerolaj, ha az nem segít, akkor jó viszkozitású motorolaj. Nem csodaszer, de pár évet még ki lehet tolni a működést. Volt olyan ipari méretű persely, amit lábosban olajban főztem.
Persze van az a kopás, amikor már semmi sem segít, csak a csere. -
-
Köszönöm
Nem feltétlenül a hangja a gond, hanem ha 24/7-ben megy, akkor a tartósságával lehetnek inkább problémák. Na, onnantól már a hangja a gond, szerencsére nem sokáigLaposabb házba, mint az asztali SFF-em... pedig direkt fektetve fényképeztem, hogy látható legyen, mennyire lapos a ~10 centiméterével
-
Szép gányolás
Mondjuk nem tudom, a lapos hűtések szerintem nem hangosak, ez már ízlés dolga. Hogy hatékonyabb jobb-e, az viszont tutiMeg én inkább valami laposabb házakba építeném, ha már, hogy ne foglaljon annyi helyet, ha már az alap kicsi
@Rick4 : Csomó mindenhez nincs bontva cucc, vagy aranyárban. Jellemzően mindenféle konzumer géphez. Nagyon sokan nem adják el a hibás gépet alkatrésznek, mert ő aztán nem foglalkozik vele, inkább kidobja.
Amúgy szétteríteni az asztalon, cikket olvasd el -
nexplo
őstag
Nagyon érdekes cikk. Köszönjük
-
-=MrLF=-
senior tag
Grat hozzá! Szerintem is jó ötlet az újra hasznosítás!
-
Közben pedig befejeztem a cikket. Jó szórakozást!
-
PistiSan
addikt
Sajnos én nem szervizelek, és soha nem jött velem szembe ilyen vas, aminek csak a kijelzője halott.
Házi szervernek szerintem alapból alkalmas akármelyik egy linuxal. Nekem raspberry pi 4 futott usb hdd-vel 3-4 évig, most cseréltem itx lapra, sata hdd-vel, ssd-vel. Mind teljesítményben, stabilitásban előre lépés, többet fogyaszt mint a pi4, de kompenzál a többivel. Otthonra legtöbb embernek egy usb3 sebességű hdd bőven elég, ha nem akarsz mindent végtelen ideig tárolni. Várom a folytatást. -
mephi666
nagyúr
...hm, én egy ideje azon gondolkozok, hogy egy fujitsu esprimo kaliberű mini pc-t szerzek, m2 ssd-re megy egy windows, hdd-re meg adat és plex szervernek felfúrom a plafonra a router mellé
most asztalin fut ez a hálószobában, ami azért hangos és és éjszakára mindig lekapcsoljuk
...notin eddig nem gondolkoztam, de körbenézek majd a cégnél, hátha akad olyan félig döglött, aminek már nem gazdaságos a javítása és halálra van ítélve
-
ASENKI
csendes tag
Jó az ötlet és jó a cikk is!
Támogatásul és bátorításul íme egy 2008-ban, 1U rack dobozba gyömöszölt T20-ból készült hasonló célú megvalósítás.
-
Szeretem az újrahasznosítást, jó irány.
Rengeteg feladatra tökéletesen megfelel egy ilyen. -
Közben el is készült egy újabb oldala a cikknek. Kellemes csemegézést!
-
Rick4
félisten
Semminemű szervizeléssel nem foglalkozó? Ezt miből szűrted le? Bár mindegy is, mit gondolsz, a hozzászólásom tartalmára kellett volna reagálni, nem engem támadni, vagy a mögöttes okokat ffirtastni, mert a jó válaszhoz még mindig nem lettél közelebb...
Hamvánban holt, mert minden más megoldás jobb és olcsóbb.
Oké, van ilyened, ami szerverként funkcionál, pont az az egyetlen dolog, amin az ember jellemzően mindig hozzáférhető adatokat akar tárolni, különben minek is kellene a szerver. Namost ezt egy ilyen cuccra bízni kókány, azért kókány, mert lett volna jobb megoldás, de te ezt választottad.
Jó megoldást a rossz megoldással összehasonlítani nem hiba, almát faragni a körtéből már az.
4 ezer egy FFSP600 nano az apróban, 4 ezer egy belevaló akku. Na bumm, és megy vele órákat. Mindegy is. -
-
Örülök, hogy végre idetalált egy semminemű szervizeléssel nem foglalkozó érdeklődő is.
Az egy elég erős költői túlzás, hogy mindenhez van minden bontva. Nem, nincs, és még újonnan sincs biztosan, ha egy egzotikusabb, vagy rövid terméktámogatással rendelkező gyártótól származik az eszköz.
Mondjuk a cikket nem olvastad el, mert nem csak külső SATA elosztóval lehet noti alapra kötni további meghajtókat. Az egész végterméket pedig bele lehet pakolni (PC) házba.Ha pedig csak annyi a cél, hogy legyen értelmesebb hűtése a masinának, de az eredeti meghajtóit használod tovább, akkor egészen a harmadik képig kellett volna eljutnod.
Ha ilyen (javítási) jellegű szakmában dolgozol, akkor vannak olyan szerelési melléktermékek, melyek megmaradnak. Ingyen, vagy olcsóbban. Aki pedig szervizeléssel foglalkozik, akkor van egy olyan motivációja, hogy amit lehet, meg kell menteni. (Ésszerű kereteken belül maradva jobbára.)
Bár nem olvastad a cikket, leírhattam volna benne olyan hibákat is, mint például a kijelző vezérlőjének halála, aminek a gazdaságos javítása az alaplapcsere. Külső kijelzővel hiába marad használható a notebook, az emberek nem szeretik az ilyesmit, ezek rendszerint selejteződnek.Almát a körtével nem hasonlítunk össze. Ha PC-t építesz, kapásból számolhatsz a szünetmentesítésével is, mígy laptop esetén ez általában adott.
-
Rick4
félisten
Hamvában holt ötlet, mindenhez van minden bontva, ha meg akarod csinálni, veszel kijelzőt, vagy eladod az alját. Az árán veszel egy jó itx lapot, több normál méretű vinyó befogadására alkalmas házat, összerakod, működik, van megfelelő hűtés. A notiba legjobb esetben is 2.5"- os cuccok mennek a külső sata elosztóval kb szétteritheted az asztalon a kócerájt, meg a vinyókat, vergődhetsz a kiegészítő tápegységgel, hűtéssel. Minden ezzel töltött perc elfecsérelt idő.
-
F34R
nagyúr
Ez igazi suffni kokany lesz remelem
en varom nagyon.
-
Oldman2
nagyúr
Köszi a cikket!
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Új szintre emelte a fényűzés fogalmát az ASUS
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Egyesítené a ChromeOS-t és az Androidot a Google
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Méretes QD-OLED monitor jött az ASUS ROG-os portfóliójába
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
- AKCIÓ! 4TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Légy a Gépek Mestere! Kamatmentes részletfizetési lehetőség!
- HP Omen - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB-C - KVM Switch
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG STRIX G15 G513IH Gamer notebook - R7 4800H 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1650 4GB WIN
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezes konzol extra kontrollerrel garanciával hibátlan
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest