Hirdetés

2024. április 23., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Hűtés, házak, tápok, modding  »  VGA hűtő topik (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#951) Speed® válasza norb55 (#950) üzenetére


Speed®
HARDVERAPRÓD

Nincs ilyen, csak az R600ra jelentettek meg egy hűtőt a HR-03 Plus óta.

[kép]

[Szerkesztve]

(#952) marcias válasza Speed® (#951) üzenetére


marcias
őstag

Akkor úgy fest, hallgathatom a vgazúgást :O

Steam: marcias88

(#953) norb55 válasza Speed® (#951) üzenetére


norb55
senior tag

köszi erre gondoltam, lényegébe ugyan olyan mint a HR-03-plus feltünőséget nem venni észre talán a felfogatása lehet másmilyen mint a 8800-nál

(#954) Speed® válasza norb55 (#953) üzenetére


Speed®
HARDVERAPRÓD

A talp kialakítása is az elforgatott R600 magra van belőve ha jól látom a képen.


marcias
Szedd le a karid hűtőjéről a fedlapot, kösd ki a gyári ventit és henkelj fel ha kell madzaggal egy /szabályzóval ellátott/ 12cmes ventit. Aztán szépen üzem alatt megtapasztalod hogy mennyire kell pörgetni a ventit hogy lehűtse a készitményt.
Ha nem rettensz el egy kis barkácsolától, akkor fogj egy procihűtőt, fektesd fel a lecsupaszított kártyára, jelöld át a furatokat->vágj bele menetet, aztán négy csavarral szépen rá lehet rögzíteni. A procihűtőt meg szépen szabályozni.
Ha jó hűtőt választasz és ügyelsz a minőségre, sokkal jobb eredményt is elérhetsz mint bármelyik VGAhűtővel ;)

(#955) marcias válasza Speed® (#954) üzenetére


marcias
őstag

Hát, ami azt illeti nem vagyok biztos benne, hogy szükség van ventire. Véleményem szerint elég lenne egy jó passzív hűtés, a többit már a ház szellőzése megoldja. Azért is lenne fontos, hogy a felső oldalon legyen a hűtő, mert így a hátsó 12-es és a hypertx is onnan szívja a meleget, kvázi helyettesítve a vga ventit. Ráadásul, így nem is kavar be a légáramba egy ellentétes irányú szélkerék :)
Lehet, hogy laikus vagyok de sztem ennek elégnek kell lennie. :U
A valódi kérdés, hogy a 2600-ason milyenek a furatok, tehát milyen passzív hűtő passzol hozzá. Ezt honnan lehetne kideríteni?

Steam: marcias88

(#956) Speed® válasza marcias (#955) üzenetére


Speed®
HARDVERAPRÓD

Honnan lehet kideríteni? Fogod a karit és leméred a furatok távját, aztán felmész az adott hűtő honlapjára és általában megtalálod a hűtő ezen méreteit, kiegészítve a magasságbeli adatokkal, mert ugyebár az sem mindegy hogy milyen alkatrészek vannak az adott kártyán a GPU körül.

Ellenben a hűtőről nem fog olyan gyorsan távozni a meleg mintsem gondolnád..a közvetlen légáramot elég nehéz szívóhatással halkan helyettesíteni. A felületi alkatrészek hűtése sem az igazi ilyen módon.

(#957) Alvin_ti4200


Alvin_ti4200
félisten

Spire Coolforce IV-ről és Coolforce V-ről van valakinek valami tapasztalata? Egyetlen francia tesztet találtam, ott az S1-gye ls éaz NV SIlencer 5-tel mérték össze egy 7900GT-n, de azt nem mondanám mérvadónak. (NV5: 59 fok, CF IV: 58 fok, S1+Turbo Module: 51 fok)

(#958) Speed® válasza Alvin_ti4200 (#957) üzenetére


Speed®
HARDVERAPRÓD

A CoolforceIV átmatrizázott Silencer, így a teljesítménye is hasonló. Az Vös már érdekesebb megoldás, valszeg a GPUt kellően hűvösen tartja. Viszont kialakítása miatt a MEM/VRM részeken nem hűt jól és a meleget keringeti :U
Én az S1re szavazok, ha vételi szándékod van ;) Egy saját 12cmes ventivel minden bizonnyal halkabb mint a másik 2 hűtő. Emellett meg hatékonyabb, nagy felületre húzza szét a hőt.

(#959) Jhonny06


Jhonny06
veterán

Sziasztok!

Egy 640-es 8800 GTS-re tudtok ajánlani egy nagyon jó VGA hűtőt? Játék közben eléggé melegszik, GPU Dióda 65, GPU pedig 60 körül. Vagy ez csak szerintem sok? Jó lenne valami könnyen beszerelhető cucc. :)

[Szerkesztve]

(#960) BioNiCMaN válasza Speed® (#947) üzenetére


BioNiCMaN
addikt

Na pont ez az, én olyat szeretnék, ami nem csak a mostani 7900GS-emre, de a következő karimra (valszeg 8800GTS) is jó lesz. :U Ajánlanátok valami okosat? Olyat ami halkabb, mint a gyári Zalmanom... :W

Egyetértenék veled, de akkor mind a ketten tévednénk.

(#961) Speed® válasza BioNiCMaN (#960) üzenetére


Speed®
HARDVERAPRÓD

Te még nem tudod :F Készülj fel...a Mikulás nem létezik :o (tekintsünk el Racetől és az összes alteregójától :D )

Nincs ilyen multis hűtő, egyszerű okból: azok az univerzális hűtők amik jók az X19/n79 sorozatig bezárólag majdnem mindenre (Zalman VFek, NorthQ), egyszerűen gyengék az új karikhoz. Ha meg nem gyengék, akkor a felfogatásuk nem kompatibilis :DDD A gyári Zalmid helyére pattints fel egy AccS1et 12cmes leszabályzott ventivel, az egész manővert megúszod ~5kból (4k az S1 Hammonnál!) és az eredmény ronda és finom ;] Mire eljutsz a 88GTSig, csak kihoznak valami értelmes/olcsó karit a HR-03Pluson kívül..

(#962) Dooby válasza Jhonny06 (#959) üzenetére


Dooby
tag

Szia! Szerintem gratula neked, hogy ''csak'' ennyi! Üdv! :C

Kifordítva, minden ember rózsaszín! Utálom az olasz bort!

(#963) Ragadozó


Ragadozó
Ármester

X1900 xt-re VRM hűtő bordát, nagyobbat, mint a gyári, pl s1-ehez ami adnak, lehet valahol kapni?

Mozgó autójavító szolgálat - autóvillamosság, autószerelés

(#964) pierpont


pierpont
csendes tag

Sziasztok!

Sapphir Radeon 9550 hűtésével van bajom, egyre hangosabb a gyári ventilátora. Megpróbáltam kitisztítani, de nem sikerült.
Neten találtam egy majdnem ugyanilyen ventit (ARXTech), csak a sapphire esetében a zsinór nem legfelül megy... szerintetek ki lehet valahogy cserélni ezt a ventit egy halkabbra? Vagy esetleg passzív hűtés? Mert a chipen egy darab nem sok annyi hűtőborda sincs...
Kösz!

Az ARXTech ventije:
[link]

(#965) Blackhole13


Blackhole13
senior tag

Hi
Tudtok ajánlani 8800gts-re vmi megfelelő hűtőt, a legjobb lenne passzív, egy noctua ugyis kerül rá.
Lehetőleg vmiylen szinten fentebb tornásznám az órajelét.

(#966) #35434496


#35434496
törölt tag

Hali. Gainward 8800gts -re kéne valam brutál hűtő. 640 mb-s változat :)

(#967) Blackhole13 válasza #35434496 (#966) üzenetére


Blackhole13
senior tag

Hát én a 8800gts-emre thermalrightot néztem [link] csak kicsit drágák nekem + a venti a má 10k fölött van jóval.



[Szerkesztve]

(#968) Jhonny06


Jhonny06
veterán

Én is most keresek a 8800 GTS-emre VGA hűtőt. Valaki tud ajánlani egy jót?

Szerk.: Sorry, valaki törölje az egyiket!

[Szerkesztve]

(#969) Jhonny06


Jhonny06
veterán

Én is most keresek a 8800 GTS-emre VGA hűtőt. Valaki tud ajánlani egy jót?

(#970) 7600GT


7600GT
senior tag

Valaki próbált már egy AC S1-et felrakni egy HD2900XT-re vagy egy 8800GTX-re?

Ha az ember féreggé teszi saját magát, ne csodálkozzon, ha rátaposnak.

(#971) Evil2k


Evil2k
tag

[link]

Nekem Aerocool Vm-103 hűtésem van 4680 Forint volt.
Tuninggal együtt a Asus 7300GT Top (650/1300) alapon 43fok 3dmark03 után 45 és nem raktam rá 12cm-s ventrit arra vigyázzatok hogy nagy ház kell neki mivel 15 cm magas

(#972) Flashback


Flashback
addikt

A Helyzet hogy lenne egy Radeon 1900GT (rev2)-es kártyám és túlmelegszik, mikor valami erőssebb 3D-t futtatok... Annyira hogy a VGA is lekapcsol ilyenkor "No Signal" és csak fél perc mulva indul el újra
A házam CHIEFTEC BA-01B-B-B és még az oldala sincs rajta
Megpróbálom kiporolni a VGA-t hátha. De nagyon gondolkodom hogy a gyári hűtőt lecseréljem. Mi lenne az ideális választás? A veti zaj nem zavar....

Bocs nincs hosszú ö, ü és néha az á is ä :)

(#973) Flashback válasza Flashback (#972) üzenetére


Flashback
addikt

Pontosítok Everestel: 118 Fok

[ Szerkesztve ]

Bocs nincs hosszú ö, ü és néha az á is ä :)

(#974) neszgy


neszgy
csendes tag

Sziasztok !

Olvasgatom a fórumot de arra nem találtam választ hogy miért jobb az a technológia amikor a vga hője bent marad a házban ráadásul a vga alatt beszorul, (vagy mégsem?) mint az amikor egyenesen távozik a házból ? Ha bentmarad mint az AC S1-nél és fűti az összes alkatrészt az nem okoz problémát? Az accelerot pedig abszolút nem értem egyenesen az alaplapra fújja a forró levegőt... Ha valaki érti ezeknek a működését légyszi mesélje el nekem. Valaki írta hogy az AC oldalán magyarázzák hogy mégsem olyan jó ha a levegő egyből távozik a házból de miért?
Nekem 1 Gecube x1950-em van és csukott háznál a proci hűtője mindíg gyakran felpörög mert a VGA és az NB hője fölfele száll és ez fűti a procit is.
Várom válaszotokat!
Üdv. Gyurm@

Idősebb vagyok mint Szlovákia !!

(#975) Speed® válasza neszgy (#974) üzenetére


Speed®
HARDVERAPRÓD

Azért írják azt, mert nem koppinthatják örökké a Silencert :D

Viccet félretéve:
Ha a ház szellőzése jó, akkor nem okoz gondot a VGAról lecsapódó levegő.
A zárt megoldásokkal amik a házból kifelé fújnak az a probléma, hogy a bordával érintkező alkatrészeken kívül mást nem hűtenek. Márpedig az élettartamra ez nem feltétlenül van jó hatással, feltételezve hogy némelyik légáramlat nélkül maradt alkatrész a bordatest alatt 70-80 fok fölé is mehet könnyedén.

Ha a házad elején egy befelé fújó, a táp alatt pedig egy kifelé fújó ventit helyezel el, máris komoly javulásra számíthatsz hőmérsékletek terén. Ha ezt tovább bővíted egy a ház oldalán alul, a bővítőhelyek szintjén befújó, és egy, a ház tetején, a táp és az optikai meghajtók között kifelé fújó ventivel, a géped minden bizonnyal sokáig fog szolgálni hűsen és csendben, felpörgő ventik nélkül. (persze a 4db házhűtőt érdemes alaposan megválasztani és okosan szabályozni, elkerülendő a cseberből vederbe effektet hangerő terén :) ).

Nálam konkrétan mindössze 2 házventi szolgál, köszönhetően az óriási bordáknak amikkel a procimat és a vidkarimat felszereltem, de sokak szerint külön állatfaj vagyok csendességmánia tekintetében :D

[ Szerkesztve ]

(#976) neszgy válasza Speed® (#975) üzenetére


neszgy
csendes tag

Köszönöm a választ én is átgondoltam közben jól megoldható lesz a hűtés ha lecserélem a gyári hűtőjét ami hangos és hátulról előre fúj szal 1 S1 re talán és akkor alul a winyó hűtő ventivel alul és 1 9 centissel a vid kari felett megoldódik a problem.
Köszi még 1x

Idősebb vagyok mint Szlovákia !!

(#977) neszgy


neszgy
csendes tag

Persze 5 V-on hajtva mindkét ventit mert énis csendmániás vagyok. Az oldallapra semmit nem teszek mert subwooferként funkcionálna :DDD

Idősebb vagyok mint Szlovákia !!

(#978) hubandika


hubandika
tag

Sziaszok!

Gainward 8800 GTS 320-as karihoz milyen hűtőt ajnálotok?

(#979) hubandika


hubandika
tag

találtam egy ilyet, zalmantól [link]
Vélemények? elvileg jó a 8800 GTS-re. ugye?

(#980) trunkz


trunkz
csendes tag

Hello mindenki!

Kérdésem az lenne, hogy nem éppen a legjobb a Sapphire x1950 PRO 512M-es változatának hűtője, azonban én lehet, egy picit majd húznám a VGA-t, ezért kérdésem az lenne, hogy ezek közül melyiket ajánljátok?

ZALMAN VF 700 ALCU LED
ZALMAN VF700-CU+LED RÉZ
ZALMAN Fatal1ty FS-V7 VGA+RAM 80mm LED
ZALMAN ZM80D-HP PASSZÍV VGA HŰTŐ, DUAL HEATPIPE, RAM BORDA

Csak a legjobbat ;)

PS: a passzív hűtős, ugyanolyan minta ventis, ugyanúgy kell rászerelni a VGA-ra, mint a töbi másikat?

(#981) Retekegér válasza trunkz (#980) üzenetére


Retekegér
HARDVERAPRÓD

A Fatal1ty a legjobb ezek közül, a VF900 nem megy rá véletlenül?

PS: a passzív hűtős, ugyanolyan minta ventis, ugyanúgy kell rászerelni a VGA-ra, mint a töbi másikat? --> kicsit bonyolultabb a rászerelés, vannak hőcsövek és egy ilyen szendvics szerű passzív hűtést kapsz. Lehet venni OP1-es ventit hozzá. Szerintem azért az X1950Pro-nál nem kéne erőltetni a passzív hűtést.

<< Heimdal >>

(#982) trunkz


trunkz
csendes tag

Rámegy, de úgy már kilépnék a kiló negyvenes keretből ^^ De megoldható, hogyha esetleg az a legjobb..

(#983) Retekegér válasza trunkz (#982) üzenetére


Retekegér
HARDVERAPRÓD

Most jutott eszembe az Accelero X1, az sem lenne egy rossz hűtési megoldás: [link]

Ettől a minden 5. ember kínais Sanyikás vicctől besz*rtam x)--> :C

<< Heimdal >>

(#984) lordvico


lordvico
csendes tag

Sziasztok, régi, kb radeon 9500 idők kis méretű vga ventijét keresnék. Tud valaki boltot ajánlani ahol vannak ilyen relikviák?

http://prohardver.hu/tema/kivel_erdemes_uzletelni_topic/hsz_45276-45276.html

(#985) Retekegér válasza lordvico (#984) üzenetére


Retekegér
HARDVERAPRÓD

Esetleg adj fel egy aprót. Hátha van valakinek egy elfekvőben (döglött VGA, cserélt hűtés).

<< Heimdal >>

(#986) Nordic


Nordic
Közösségépítő

Sziasztok!

Egy 8800Gt-re szeretnék valami hűtést mivel a gyári elég hangos. Kinéztem a következőt:
Zalman VF1000-CU.
Mivel a hivatalos honlapon semmi konkrétumot nem írnak csak azt h a 8-as szériára rápasszol(vagyis a megjelenéséhez képest itt a GTs-re,GTX-re és az ULTRA-ra gondolnak) kissé bizonytalan vagyok. Szerintetek passzol egymáshoz a kettő???
Kissé cink lenne ha megvenném és nem lenne jó...
Segítsetek légyszi!!!

(#987) Retekegér válasza Nordic (#986) üzenetére


Retekegér
HARDVERAPRÓD

Rámegy!
Nézd meg ennek a postnak az alját.

<< Heimdal >>

(#988) Nordic válasza Retekegér (#987) üzenetére


Nordic
Közösségépítő

Nagyon köszönöm!!! :))
Leköteleztél.... :K

(#989) webdeejay


webdeejay
aktív tag

Hali!

Azt szeretném kérdezni, hogy egy hővezető paszta képes odaragasztani egy nagyobb bordát a gpu-hoz? Szeretnék olcsón vga hűtőt, van ahhoz néhány bordám, szívesen "formára vágom" itthon, csak tudnom kellene, hogy mi ragasztaná oda a gpu-hoz, ramhoz a bordát. Előre is köszi!

(#990) Antibazsi


Antibazsi
aktív tag

Helló!
Nekem olyan cuccra lenne szüksége amit a hűtő és memória közé szoktak rakni.Gőzöm sincs pontosan mi a neve,puha,összenyomható mind a két fele tapad(nem ragad).Hol lehet külön ilyet beszerezni?Ez mennyire vezeti amúgy a hőt? Notebookot kaptam szét proci csere miatt,miután összeraktam játék közben egy idő után szétesik a kép majd behal a gép.Nem a proci meleg mert az még 60 fok fölé nem igen ment,pasztát raktam dögivel cpu-ra,gpu-ra is ezért gondolom,h a memóriák hűtését baszhattam el vhogy.Van most is a memóiák és a hűtö között ilyen "tapadós szivacs",még az eredeti,de talán a szétszedéstől már nem funkcionálnak annyira.Másra akkor sem tudok gondolni. Tipp?? :F
(azon kivűl,h biztam volna szervizre...szervizesekről nem akarok beszélni :((( )

[ Szerkesztve ]

Üdv, Balázs

(#991) Antibazsi válasza Antibazsi (#990) üzenetére


Antibazsi
aktív tag

up

Üdv, Balázs

(#992) Antibazsi válasza Antibazsi (#990) üzenetére


Antibazsi
aktív tag

Szóval,nekem olyan hővezető lapocskákra lenne szükségem mint amilyen a képen látható hűtön is van:

Így sem tud senki segíteni??

A képet mellesleg aginor 8800gt minitesztjéből loptam,remélem nem haragszik meg...mielőtt vki felismerné.

[ Szerkesztve ]

Üdv, Balázs

(#993) Speed® válasza Antibazsi (#990) üzenetére


Speed®
HARDVERAPRÓD

Nem igazán hatékony hővezető, lévén vastag. Nem értem amúgy miért alkalmazzák, hacsak nem azért, hogy az IC felülete ne sérüljön a hűtőtest fémjétől :U
Nekem ilyen tippjeim vannak a problémádra:
1; az új processzor hőjével mégsem bír el a hűtés (érdemes lenne Win alatt folyamatosan monitorozva beterhelni Orthos/Prime progival és megfigyelni)
2; "pasztát raktam dögivel cpu-ra,gpu-ra is" A sok != jó, ellenkezőleg, ront a hűtés hatásfokán. Ne vastagon kend, egy filmszerű réteg bőven elég!
3; nézz utána a ventillátor/ok/ zavartalan működésének, hátha vmi nem jó
4; lehet, hogy a megnövekedett fogyasztást (nagyobb proci) nem bírja az akksi/táp és egy idő után az miatt válik instabillá a gép=fagyi
5; belefuthattál a statikus mumusba...=>ha garizható, szervíz (még ha utálod is)

Sok sikert ;)

[ Szerkesztve ]

(#994) Antibazsi válasza Speed® (#993) üzenetére


Antibazsi
aktív tag

Hali,köszi a választ!...végre valaki!
Az a baj,h ezeket a dolgokat mind ellenőriztem már.
1.,4.Az új processzor tdp-je u.a....bocs 4w-tal több,de teszteltem orthos-ban 16 órán keresztül nem történt semmi,78°C volt a maximum ami a meromoknak ez meg sem kottyan (ugyebár 100ig bírják),de annyi volt az előző proci is.Valamint nhc-ban dynamic switching beállitást használom,így szinte soha nem megy 60-65°C fölé játék közben sem.
2.Először keveset raktam,nem is folyt ki a szélére felesleg,pont elég volt...aztán azt gondoltam lehet kevés,raktam rá többet...még mindig csinálta a hülyeséget...raktam még rá...utoljára azért már nyomódott ki felesleg.Szóval a paszta sem lehetett gond,mindegy volt ha sok ha kevés.
3.A ventillátort is szétszedtem,kitisztítottam,minden porocskát letörölgettem,lamellák közét is kitisztogattam,h semmi ne korlátozza a hőterjedést,valamint kölön notebook hűtöt is használok.
5.Na lehet erről van szó tényleg,de még mindíg inkább a vgaramok-hűtésére gyanakszom...
megfigyeltem,ha játékoknál alacsonyabb grafikai beálltásokat használok,időben elcsúszik a kép szétesése (pl végtelen síkok,félsíkok jelennek meg a játékban)és a kék halál is.Nem tudom pl az árnyékok részletessége,megjelenítése memóri a függő??Mert ha az árnyékokat teljesen kikapcsolom van úgy,h egyáltalán nem csinálja.
Amúgy a végeredmény mindíg ez:

Üdv, Balázs

(#995) Speed® válasza Antibazsi (#994) üzenetére


Speed®
HARDVERAPRÓD

Hali!
Lett volna hamarabb is válaszod, ha a notis topikok valamelyikébe írsz ;)
Hővezető ragacsot itt találhatsz elméletileg.
Ha a GPU hibázna, az pöttyökben jelentkezne, valószínűleg tényleg VRAM.
Lehet melegedés, de lehet szoftvergaliba is..driverfrissítést gondolom próbáltad :U

(#996) CséZé


CséZé
őstag

Hi!
Van egy Captiva 7600GT VGA-m, és a GPU hőmérséklete a windows-ban 90°C!!!
3DMark 3 percig ment de leállítottam mert felment 120°C-ig. Mit csináljak? Erre hűtőt már nme akarok venni...RivaTunerben van egy opció ahol lehet a propellereket állítani de az hol van?

(#997) Antibazsi válasza CséZé (#996) üzenetére


Antibazsi
aktív tag

Szia! Nincs asztali gépem,így nem sokat tudok segíteni,de a 120°C egy kissé rémisztő! :Y :Y :Y
viszont ha fahrenheitben nézzük az pont optimális lenne...nem lehet,h rosszul van beállitva a mértékegység??vagy rossz a hőmérő...én nem tudom elképzelni,hogy a 120°-ot vmi is bírná...de lehet én vagyok tudatlan.

Speed(R):azért próbálkoztam inkább itt,mert ahogy nézegettem a notis topicokat, kevesen babrálják a gépüket,meg ott inkább csak 3dm eredményekről van szó.De lehet ott is felvetem,hátha...
Driverrel kapcsolatban meg mindíg a legfrissebbet teszem fel,mióta ezt csinálja már 3új jött ki,de lehet megpróbálok még egy régebbit is.Azért köszi mindent! :R

Üdv, Balázs

(#998) CséZé válasza Antibazsi (#997) üzenetére


CséZé
őstag

°C az, de már rájöttem miért annyi, nem pörög a venti a VGA-n, meg nem hiszem h Farenheit lenne, ha az Everest a CPU-t meg °C-ban adja meg, mert az meg 40 ugyanakkor. Holnap gariztatás mindenesetre...

(#999) Lockheed


Lockheed
csendes tag

Sziasztok!

Lenne egy kérdésem a témában, vagyis inkább tanácsot szeretnék kérni, mert hardver dolgokban nemigazán vagyok képben... Van a hugom gépében egy nVidia 6800GS és játék közben amikor eléri a kari a 60-65C fokot mindenféle csíkok jelennek meg rajta ami eléggé zavaró. Azt szeretném kérdezni, hogy milyen hűtőt érdemes/ajánlott/lehetséges vásárolni rá lecserélvén a jelenleg rajta lévő gyári ventit ?

A kártya pontos adatai : http://www.xpertvision.com/en/products/nv_agp_6800GS.html

Előre is köszönöm!

(#1000) Bocaa


Bocaa
senior tag

melyik hűtő a lenne a jobb egy 7800gt-re??????
AC Siencer5.rev.3
Zalman vf-700 alcu
Ac Accelero x1

"itt olyan vihar van hogy elfújja az fps-em "

Útvonal

Fórumok  »  Hűtés, házak, tápok, modding  »  VGA hűtő topik (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.