Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- N€T0X|N: Poloskahegy
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
-
LOGOUT
Magyar Telekom (Mobilszolgáltatások)
Infók a MultiSIM szolgáltatással kapcsolatban: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Balcsix
senior tag
válasz
balinlin
üzenetére
Anno használtam LTE routert MultiSIM-mel, és amikor hívtak mindig elment a net.
Már nem teljesen emlékszem a részletekre, de miután tiltva lettek a bejövő hívások a MultiSIM-en, már nem volt ilyen probléma.
Persze lehet, hogy ettől független, és csak azért maradt meg így az emlékezetemben, mert így megjavult. Már nem most történt az eset.
-
mazsiii92
senior tag
válasz
balinlin
üzenetére
Igen de csak akkor jár az NMHH támogatás ha valóban 2/3G-s készülékben használtad a SIMedet. Legalábbis azt olvastam, hogy ezt ellenőrzik, így nem lehet valami random régi telefont bevinni és kedvezményre váltani. Ha azt látják, hogy a SIM-ed egy normál 4G-s telefonban élte a mindennapjait akkor csak a sima készülékkedvezményed lesz, az NMHH támogatott nem.
-
AnonymusX
őstag
válasz
balinlin
üzenetére
Ha jól sikerült keresnem, akkor ez az alábbi GYIK oldalukról van: [link]
Ez a nem tudja a bal kéz mit csinál a jobb tipikus esete. A GYIK szerkesztők vagy le vannak maradva, vagy csak feleslegesen ijesztgetik a népet. Ászf-ből az említett rész kikerült, erről már ment itt diskurzus, ahogy Tompika777 is írja.
-
Tompika777
senior tag
válasz
balinlin
üzenetére
Szerintem nem így van... Volt már erről pár hónapja is szó,hogy a hálózat semlegességgel kapcsolatos büntetések miatt már nem lassítanak, hanem hálózat és felhasználási figyelés van,és adott esetben szankcionálnak... Többen is írták, hogy azóta valóban megy a torrent is(természetesen ettől még a mobilnet tartósan nem erre való), múltkor én is letöltöttem egy pár dolgot, a sebességet a kliensben én állítottam be 5Mbit/s-re, és annyival is jött.
-
-
Tompika777
senior tag
válasz
balinlin
üzenetére
Drágábbnak? Ezt hogy érted, kérdés nélkül felemeli a percdíjat, és jól van az úgy? Szerintem ilyen nincs... Viszont ha a magyar szolgáltató(de a külföldi szolgáltatók is eljárhatnak így fordított esetben) sim kártyáját aránytalanul sokat használod külföldi hálózaton, akkor korlátozhatnak.
-
m1lan
őstag
válasz
balinlin
üzenetére
Az NMHH egyik cikkében is ezt írják, de a gyakorlatban nem így működik, legalábbis a Telekomnál biztosan nem. Az adategyeztetés napjától számít az 1 év, tehát aki ma csinálja meg, annak 2022 február 5-e lesz a következő határideje. Akkor is, ha tavaly mondjuk áprilisban csinálta meg, és akkor is, ha a szerződéskötés évfordulója októberre esik.
-
válasz
balinlin
üzenetére
Én úgy tudom, hogy onnantól számolódik az 1 év, hogy az adategyeztetés megtörtént, így kvázi mindig hamarabbra kerül, ha nem a határidő napján csinálja valaki. Nagyobb az esélye, hogy mezis szimplán rosszul emlékszik, ha nincs a memóriáján kívül más "bizonyítéka" a májusi időpontról (pl. weboldalon már májust ír vagy korábbiról sms/email). (persze én is csak magamból indulok ki, már a tegnapi ebédre sem emlékszem
) -
Papaj x
senior tag
válasz
balinlin
üzenetére
Így hardverapró lesz belőle, nem akarok c@gánykodni ezen, mivel nem a bolt, s nem is a router tehet róla. (online igen, mai nap van a 8. nap átvételtől)
Új router (archer 600) megérkeztével 2 napig hibátlanul ment minden, s ismét elkezdte az előző butaságokat, akkor már tudtam, hogy kapufa.. (Pedig ahol lehetett, utánakérdeztem, utána jártam, s mindenki egyértelmű router hibát hozott ki belőle, hát nem..)
Szerk.: eddig ment a manuális beállítással...
-
MikeWazowski
veterán
válasz
balinlin
üzenetére
Én jobban örülök, ha kéri. Nem vagyok abszolút paranoiás. Mindegy, közben néztem a doksit, amin a qr kód is van. Sim1-nél nincs semmi. Így sikeresen tiltottam is a sim-et, de a PUK rajta volt, amit megadva, tudtam új PIN-t megadni. Így most van happy

Egyébként tapasztaltatok javulást e-sim-mel kapcsolatban? Pl. javult a térerő, vagy kevesebbet fogyaszt a telefon aksija, mintha kártya sim lenne benne?
-
MadMancs
veterán
válasz
balinlin
üzenetére
Vannak. Nagyon sok panaszt olvasni. Bár én november óta a smartbankos hitelesítést használom, így most sincs fennakadás ahol eddig fizettem (voda, emag, meg egy két egyéb). De nem sikerült túl döccenőmentesre a dolog. Bár nem csodálom. Otp figyelmeztető hirdetések alá még december végén is rengeteg komment érkezett Facebookon hogy kamu/adathalászat/"énnemállitokbesemmiteddigisműkődöttezutánisfog" kommentek. Szóval javarészt user error, maradék rész a fizetési folyamat nem lett optimalizálva szolgáltatók részéről.
-
-
-
-
bene33
csendes tag
válasz
balinlin
üzenetére
sztem T-rol inditott sms-ek elakadnak
ha bank T-rol kuldi akkor nem jon meg
paypal ezek szerint nem T-rol kuldi ezert megjon
probaltam T-rol kuldeni Voda-ra es Telenor-ra az nem ment, viszont Voda-rol es Telenor-rol kuldott megjon T-re
Van a T-nek egy mobil app-ja azon inditott funkcio is kuldene sms-t de az sem jon meg -
válasz
balinlin
üzenetére
Azért írtam havidíj alapján, mert a 990-es ugye csak 1Mbitet tudna, kb. tényleg csak órába lenne jó. Lassult, igen, de rengetegszer húzott ki a csávából, most 20-30 között van (korábban tudott 50-60-at is), a feltöltés is nagyon jó a HDS-sel. A mobilt ki tudtam kötni a routeremre USB-vel és nagyon szépen osztotta, semmilyen fennakadás nem volt. Viszont ez az ingyen multisimes dolog, még ha többe is jön ki 2k-val, praktikusabb lenne. Mert most vagy viszem magammal a hotspottos telót az elsődleges Telekomos telón felül vagy dual sim megoldással viszem a sim-et. Így ha otthon gond lenne a mikróssal, nem tudnának netezni. Egyébként a HDS-sel kapcsolatban is azt mondták anno, hogy nem tudom vele kiváltani az otthoni netet, főleg a routerre kikötve a telót, aztán mégis. Ezzel nem Siofok000 tapasztalatait akarom megkérdőjelezni, de ezért is írtam, hogy kipróbálnám azért, hátha!
-
válasz
balinlin
üzenetére
Igen, az van. Hétfőn megyek a kártyákért.
@Siofok000 Köszi! Kipróbálom azért! Hűséget nem írok alá, nincs vesztenivalóm. Eszközök is adottak, nem kell befektetnem. Jelenleg Hello Data Startom van Telenortól, azt közel 3 éve használom "otthoni" netként mobilról hotspottolva, eddig mindent meg tudtam oldani vele. Ezt sem adom vissza, csinálok 2-3 hónap próbát.
Megjegyzés: Nálunk a vezetékes net is natolt, gagyi mikrós szolgáltató
-
4Grider
félisten
válasz
balinlin
üzenetére
A Telenor hálózatmenedzsmentje fasorban nincs a másik két nagy társaság által használt rendszerhez képest.
A torrenttel és a fix helyen használt újból nat-olt mobilnettel együtt az a gond, hogy a rengeteg csomag egy-egy portot fog kapni a nat-olást végző eszközöktől, azaz előfordulhat (torrent mellett elő is fordul) hogy elfogy a szabad portok száma egy adott publikus ip mögött, ilyenkor pedig mindenkinek megáll a net addig, amíg új kapcsolatot fel nem építenek. Magyarul a torrenttel magadon kívül másokat is megszívatsz, akik úgy fogják gondolni a környéken, hogy ez a Telekom miatt van így, pedig nem, csak egy/több újra natolt háló miatt... -
Tompika777
senior tag
válasz
balinlin
üzenetére
Ahogy írták is, mielőtt meglépitek, a mikrohullámút ne mondjátok le. Lassításnál nem csak a torrent forgalmat fogja belassitani szerintem, mivel büntetésről van szó a hálózat integritásának megóvása miatt, és a cselekedetet szankcionálják. Persze van aki jobban értelmezi esetleg az ászf-et. Mindamellett baromira függ a mobilnet sebesség az adott torony terheltségétől, a tőle lévő távolságtól, stb. Szerény véleményem szerint aki úgy próbálja használni a torrentet mint a vezetékes vagy egyéb formában, az nem feltétlenül lesz elégedett a mobilnet nyújtotta alternatívával.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Ez a Telekom mobil szolgáltatások topicja
- Hír A Telekom elindította az ország első szabványos 5G tesztállomását Zalaegerszegen
- Hír Egy előfizetés, több SIM a Telekom új ajánlatában
- Hír A Magyar Telekom bejelentette az eSIM támogatását
- Hír Készülék nélkül csak egyéves hűség köthető
- Blogbejegyzés Új alapokra kerül a Telekom árlistája
- Hír Modulárissá lettek a Telekom mobilos csomagjai
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- BestBuy topik
- Autós topik
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- League of Legends
- Meghalt a Windows 10, éljen a Windows 10!
- M.2 csatlakozók terén (is) jónak ígérkezik az MSI közelgő AMD-s alaplapja
- Gumi és felni topik
- Gaming notebook topik
- További aktív témák...
- RYZEN 7 7800X3D 32 GB DDR5 RTX 3080 Ti 12GB 1TB M.2
- Lenovo ThinkPad P15 Gen 1 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10750H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- Dell LAtitude 7490 FHD, TOUCH, i7-8565U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, 27% ÁFÁS SZÁMLA, 1ÉV GARANCIA!
- Üzletből, Lenovo garanciával ThinkPad E14 Gen 5/ Intel Core i5-1335u/16GRAM/512SSD/FULL HD +kijelző
- HP Elitebook 840 G6 FHD, i7-8565U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, 27% ÁFÁS SZÁMLA, 1ÉV GARANCIA!
- iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, 100% Akkumulátor
- Google Pixel 10 Pro XL Moonstone Super Actua 120 Hz, Pro kamera 5 zoom 256 GB Használt,Gari
- Apple iPhone 12 Mini / 256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 89%
- Apple iPhone 14 pro 128GB,Újszerű,Dobozával, 12 hónap garanciával
- Xiaomi Redmi Note 13 8/256GB / 12 hónap jótállással!
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

)
dptrsk