Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Üzlet és Szolgáltatások  »  Telekom mobilszolgáltatások (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2022-07-22 08:41:00

LOGOUT.hu

Magyar Telekom (Mobilszolgáltatások)
Infók a MultiSIM szolgáltatással kapcsolatban: [link]

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#92101) sirszevenap


sirszevenap
őstag

Sziasztok!

Telefont rendeltem elő, ahol 0 forint volt feltüntetve indulónak és az általam kiválasztott szolgáltatásoknak megfelelően havi 22 ezer forint. Amikor a rendelés végére értem jelezte, hogy fizessem ki gyakorlatilag a telefon teljes vételárát a futárnak annak érdekében, hogy megbizonyosodjanak róla, hogy fizetőképes vagyok. Teljesen új előfizető vagyok. Mennyire valós ez? Ha most azonnal ki tudnám fizetni nekik azt az összeget, meg sem fordulna a fejembe, hogy előfizetéssel vegyek telefont. Hogy működik ez?

Köszönöm! :R

Bankkártyával? Hát persze!

(#92102) #04441088 válasza sirszevenap (#92101) üzenetére


#04441088
törölt tag

Szia!
Ezt majd valaki normálisan megválaszolja Neked, csak egy sztory.
Ugye Telekomnál divat, hogy karácsony körül elindul a karácsonyi kalendárium, aminek az a lényege, hogy minden hétvégén más telefont akcióznak le. 2 éve volt, amikor egy általam kinézett készülék volt előfizuval olcsóbban, mint féláron. Megrendeltem. Én is új előfizetőnek számítottam. Felhívtam őket, mondták, hogy mivel a címemen van otthoni előfizetés, így csak azt az 6-7k-t kell kifizetnem, amit látok is emailben, semmi többet. Ez egy Xperia volt akkoriban. 190 helyett 80k-ért. Bementem ugye egy tízessel, hogy akkor kifizetem, átveszem és boldogan jövök haza. Na ez nem így történt. Mindenféle adatot elkért pultnál a nő. Hányan élünk egy háztartásban, mennyi az átlagfizum...stbstb. Aztán a végén betolt egy 86 ezer Ft-os összeget, hogy ezt előlegben itt kellene hagynom. Én meg csak néztem, hogy wtf :)) Merthogy ennek a telefonnak a listaára 300 körül volt, amikor bekerült a Telekom kínálatába. Nem azt kell nézni, hogy most éppen mi mennyibe kerül. Ott is hagytam őket. Valószínűleg azért vesz az ember előfizetéssel telefont, mert Mobilnetet úgy is használ, beszélgetni úgy is beszélget, most amellett pár k mínusz havonta egy telefonért belefér, de lehet, hogy egyben ennyi nem. Szóval elég vicc az a logika, amit folytatnak, de másrészt meg érthető is. Anno, amikor 0 Ft-ért szinte bárki bármit elhozhatott nem egy ismerősöm csinálta, hogy felkarolt egy hajléktalant, adott rá ruhát, elvitte fodrászhoz, adott neki 10-15 k-t piára, aztán kihozatott vele egy telefont, másnap meg eladta. A hajléktalanon meg úgyse tudják behajtani...

(#92103) kisspall válasza Nordik (#92099) üzenetére


kisspall
aktív tag

Nem kell semmi egyéb.

(#92104) Zeki válasza Nordik (#92099) üzenetére


Zeki
nagyúr

Rendelheted. Nekem is úgy van.

(#92105) sirszevenap válasza #04441088 (#92102) üzenetére


sirszevenap
őstag

Dehát ez butaság. Én simán beadom a számlatörténetemet visszamenőleg akár egy évre is, nézzék meg mennyi a fizetésem és állapítsák meg, hogy kitudom e azt a havi 20k-t fizetni. Egy ilyet hajléktalan nem tud felmutatni... Valószínűleg okkal nem teljesen fizetem ki azt a telefont egybe. Képzeljük csak el. Keres egy ember 380 ezer forintot. Mi az? Hát rohadt jó kereset. Erre azt mondják neki, akkor rakd ezt most le nekünk egybe a telefonra. Hát Ő is nézni fog, hogy most mivan? Pedig prímán keres, de nem akarja az egész havi fizetését letenni, mert másra is kéne költeni. (Itt ne vegyük figyelembe a spórolt pénzt, ahhoz senkinek semmi köze.)

Témához: Tehát ha nekem feltüntették azt a horror pénzt, hogy fizessem ki, akkor abból nem is fognak engedni megbeszélés alapján? Még T-s kollégával nem beszéltem, tegnap este rendeltem.

[ Szerkesztve ]

Bankkártyával? Hát persze!

(#92106) Zeki válasza sirszevenap (#92105) üzenetére


Zeki
nagyúr

Pénzintézetnél kérnek bankszámlakivonatot 3 hónapra visszamenőleg, ha hitelt akarsz. De nem hiszem hogy a telekom kér ilyet.

(#92107) MK VII válasza sirszevenap (#92105) üzenetére


MK VII
veterán

Anno nekem is ez volt.. Ugyan ez.
Nokia 1020-at akartam venni... Telekom oldalán megrendeltem, minden kutyagumit elküldtem nekik, személyi másolat meg minden. 200k-t kerestem akkor...
Felhívott egy tag a Telekomtól, hogy elbeszélgessünk a rendelésről..
Elbeszélgettünk. Azt mondja visszahív nemsokára, mert a hitelbírálatot megcsinálják...
Már akkor fura volt az egész.. Hitelbírálat telefonos bemondásra? :D
Aztán visszahívott kb 3 perc múlva.. Gyors hitelbírálat..
Azt mondja, hogy a kezdő 40 ezer forinton felül, kezdésnek be kéne még fizetnem 65 ezer forintot és akkor tudom megvenni...
Mondom neki, hogy betegek vagytok? 114 ezer kompletten a telefon és be akartok fizettetni velem 105 ezer forintot? Hát akkor megveszem egybe baszki...
Mondtam neki törölje a rendelésem és felejtsük el egymást..

(#92108) sirszevenap válasza MK VII (#92107) üzenetére


sirszevenap
őstag

Korrekt, akkor ennek a fele sem igaz. Bár azt mondják, hogy teljes mértékben jóváírásra kerül az előleg. Vicc komolyan. Én is búcsút intek nekik, ha ennyit akarnak befizettetni velem. Konkrétan 368 ezer forintról van szó! :D

(#92106) Zeki: Pedig így kéne tenniük és kevesebb kellemetlen szitu lenne. Állítom emiatt a tényleg jól kereső emberkék is azt mondják, hogy jó köszönöm akkor nem élnék vele.

[ Szerkesztve ]

Bankkártyával? Hát persze!

(#92109) sirszevenap válasza sirszevenap (#92108) üzenetére


sirszevenap
őstag

Bemegyek Én szerintem egy közeli üzletükbe, aztán letárgyalom velük. Hátha.

Bankkártyával? Hát persze!

(#92110) atosan válasza sirszevenap (#92109) üzenetére


atosan
addikt

Sajna mindegyiknél így van.

Maine coon

(#92111) sirszevenap válasza atosan (#92110) üzenetére


sirszevenap
őstag

Oké, de kétlem, hogy tényleg a telefon teljes árát kérnék el. Kérjenek 100 ropit, azt mondom oké. De ne 400-at.

Bankkártyával? Hát persze!

(#92112) atosan válasza sirszevenap (#92111) üzenetére


atosan
addikt

Lehetséges. Annó a vodánál kártyásan volt egy teló 34 ezerért, gondoltam kipróbálom őket előfizuval mint új ügyfél, 36 ezret kértek volna előleget.

[ Szerkesztve ]

Maine coon

(#92113) dptrsk válasza Ice&Lime (#92085) üzenetére


dptrsk
Topikgazda

külső (telekomtól teljesen független) program a telefonra.

(#92114) 206 cc válasza sirszevenap (#92108) üzenetére


206 cc
senior tag

Gondolkozzatok el egy kicsit! Mivel a Telekom nem arra szakosodott hogy hitelkêpességeket vizsgáljon valószínű ezért nem ad hitelt mindenkinek az első szóra! Abból kiindulva hogy egy drága készüléket adnak oda gondolom arra támaszkodnak első sorban hogy mióta vagy előfizető hány szolgáltatást használsz, fizeted e rendesen a számláidat??!!!
Pont itt linkeltek ugye az “okos “ felhasználók hogy hogyan vertek át a telekomot vagy más szolgáltatót! Ebből kiindulva gondolom Te sem veszel akárkitől Jófogáson,Vaterán vagy itt a PH- n terméket?! Utána nézel ha tudsz vagy megnézed az értékeleseit minimum. Mivel a T- nek valószínűleg nincs erre ideje ,embere abból indul ki amit rólad tud ......Egyszerű, legyél előfizető pár évig fizesd a számlákat rendesen mutasd hogy megbízható ügyfél vagy és akkor adnak telefont 0 forintért is SŐT kamatmentes részletre!!!

206cc „- pedig nem is én utállak Téged.Te utálod saját magad” .... a problémát nem az jelenti, hogy valaki hülye,hanem az hogy nem ismeri be....

(#92115) MK VII válasza 206 cc (#92114) üzenetére


MK VII
veterán

Na ,de akkor se kérjék már el a kártyafüggetlen készülékárat egy telefonért ami mellé még 2 év hűséget is vállal az ember havi 20k körüli havidíjjal..
Érthető a védekezés, de kicsit fordítva ülnek a lovon a hazai szolgáltatók, illetve kő keményen kihasználják azt, hogy sokak egy összegben nem tudnak készüléket vásárolni.
Gusztustalan..
Kérjen előleget, de ne a komplett készülékárat baszki.

(#92116) dptrsk válasza MK VII (#92115) üzenetére


dptrsk
Topikgazda

Ha valakinek nincs meg a készülék ára, akkor (hála az ingyenes függetlenítésnek) használhatja a régi telefonját 1 évig, majd utána már kap hitelt "mosolyra" és mert látja a telekom, hogy megbízhat benne.

Vagy nem kell a legcsúcsabb csúcs készüléket kihozni 0 ügyfélmúlttal.
Sajnos azért kér be a telekom akkora előleget, mert ha csak az említett 100 ezer forintot kérné be, akkor egy 400 ezres készüléken 300 ezer bukója lenne, ha csak elviszik és nem fizetik.

Ezt a fordítva a lovon kijelentést kifejthetnéd:
Minek valakinek olyan készülék, amit nem tud megfizetni? - fordítva ül a lovon és gazdagnak akar látszani, amikor nincs pénze a készülékre
Miért az amúgy is jótékony (0% hitel) szolgáltató nyelje le a bukót a felelőtlen ügyfelen?
Ha van 100.000 forintja, de nincs 400.000 miért akar 400.000-es telefont, 100.000ért is vannak már korrekt modellek?
Mi garantálja, ha nem tud kifizetni 400.000 forintot, akkor 2 évig fogja tudni fizetni a havi+törlesztési díjakat?
Mondj csak 1 olyan bankot, aki ad neked 400.000 forintot csak a számlavezetésre, úgy, hogy nem érkezik oda jövedelmed és nem kér be jövedelem igazolást, számlanyitáskor.

[ Szerkesztve ]

(#92117) MK VII válasza dptrsk (#92116) üzenetére


MK VII
veterán

Tényleg hagyjuk.
Szögegyenest máshogy gondolom az egészet. Felesleges lenne belemenni.

Az első bekezdéseddel egyet értek.

(#92118) Keem1 válasza MK VII (#92115) üzenetére


Keem1
addikt

De ez csak új ügyfél esetén van így. Tőlem 240 ezres telefonra átvételkor egy forintot nem kértek. Egy aláírás után elhoztam. Igen, volt múltam, 16 év.
Valahol el kell kezdeni, a zsír új ügyfél ne akarjon rögtön kamatmentes részletfizetést.

(#92119) norberto_th


norberto_th
aktív tag

Nagyon kíváncsi leszek rá, hogy a nemrég bevezetett mobilnetes csomagok helyére, milyen mérgdrága mégújabb csomagok jönnek decemberben, ha igaz hogy lezárják a régieket :U

 iPhone 8Plus Silver, iPad Air2 Silver - IOS 12, Apple Watch S3, LG 4K Active HDR - webOS 4.0 / Xbox One S /  Music

(#92120) #04441088 válasza Keem1 (#92118) üzenetére


#04441088
törölt tag

Kiváncsi leszek tőlem mennyit kérnek 10 éves mobil előfizetői és 13-14 év otthoni telefon plusz net múlttal.
Mert rendeléskor írtak, hogy előleg bekerese lehet lesz. Mate 10 Pro..

(#92121) Keem1 válasza #04441088 (#92120) üzenetére


Keem1
addikt

Semmit, ha eddig nem volt dolgod a behajtási csoporttal.

(#92122) trec12 válasza norberto_th (#92119) üzenetére


trec12
addikt

Nem tudom de már rég be akarták vezetni az immmr szolgáltatást úgy emlékszem. Lehet azt indítják?

[ Szerkesztve ]

(#92123) #04441088 válasza Keem1 (#92121) üzenetére


#04441088
törölt tag

Felhívtam ügyfélszolgálatot, hogy mi ez az előleg szöveg, azt mondta hogy az új jogszabályok alapján már mindenkitől bekernek valamennyit...egy másfél-két éve volt olyan dolgom, hogy elkeveredett csekk miatt kinyomtak az itthoni netet, de meg aznap bementem befizetni. Bar furcsa volt akkor is, hogy csak ugy lenyomtak, fel se hivtak, ertesitot se kaptam, de akkoriban voltak eleg tre dolgok a helyi postan, lehet elkevertek. Viszont emlekszem, telefonaltam, igertek, hogy semmi visszakapcsolasi dij nem lesz, aztan a kovi havi szamla egy durvan 9-10 k-val tobb lett emiatt..

[ Szerkesztve ]

(#92124) Zeki válasza trec12 (#92122) üzenetére


Zeki
nagyúr

Aligha. Messze van az még a jótól. 2 országban megy beta üzemmódban... a szlovákoknál már 1 éve.

(#92125) punky10 válasza #04441088 (#92120) üzenetére


punky10
addikt

Másfél hónapja hoztam ki egy S8-at kamatmentes részlete, nem kellett semmit sem befizetnem.A haverom most vett egy Note 8-at, és egy Samu A5-öt, tőle sem kértek semmit.Mindkettőnknek volt legalább 1 olyan előfizetése, ami több mint 1 éve probléma nélküli.

/Honor 20 Pro/Huawei Matepad 11,Samsung Xcover6 Pr0

(#92126) StLui válasza MK VII (#92117) üzenetére


StLui
veterán

az 1020-as nem 110 körül volt függetlenül szerintem hanem jóval több, nekem a 920 volt 160 körül a T-től, de lehet tévedek. Tehát ha 105-ért adja oda neked akkor már bőven kockáztat, és lássuk be kiderült nálad valós a kockázat, még ha önhibádon kívül is :R

Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire

(#92127) MK VII válasza StLui (#92126) üzenetére


MK VII
veterán

Te milyen jogon írsz ilyeneket?
Ki a f@szom vagy Te bazdmeg?
Mi az, hogy kiderült, hogy velem kockáztat a szolgáltató?

Kívánom ugyanazokat a jókat az életben neked is ami miatt én most nem tudom kifizetni a számláimat.

F@szom kivan az ilyen szarházi parasztoktól mint Te is vagy..

(#92130) CoolMan


CoolMan
MODERÁTOR

Uraim!

Sem ez a stílus sem a személyeskedés nem vezet sehova ne is folytassátok! Arra kérlek benneteket, hogy fórumozzatok normálisan, hogy ne kelljen vissza jönnöm szankcionálni. Köszönöm.

(#92131) sirszevenap válasza 206 cc (#92114) üzenetére


sirszevenap
őstag

Igazad van, teljesen egyértelmű, hogy nincs más mód arra, hogy bebizonyítsam, hogy igenis van miből kifizetnem 20k-t havonta. Ugyan már... Vegyem meg a telefont kompletten, és még fizessek havonta 16 ezret szintén a telefonért. (Mert tudtommal csak az előfizetés árát nem kell fizetnem addig, míg le nem pörög a 380 ezer kis kevés forint.)

Személyeskedés elkerülése miatt tovább nem akarom firtatni a témát. Ja és bocsáss meg, hogy 4 év után (De szívesen odaadnám a telefonomat egy hétre...) szeretnék magamnak egy ilyen "divat sz@rt" mert megtetszett. De ne akarjak má' új előfizetőként semmit. Hát akkor nem akarok. Érezzük már azt, hogy havi 20 ezer forint kifizetéséhez mennyire irreális 400-at bekérni.

[ Szerkesztve ]

Bankkártyával? Hát persze!

(#92132) Keem1 válasza sirszevenap (#92131) üzenetére


Keem1
addikt

Te értsd már meg, hogy egy telkó szolgáltató nem bank. Egyszerűen csak kitalálta, hogy a régi hűséges ügyfelei bizalmát azzal honorálja, hogy a telefon árát kifizetheti az ügyfél részletekben, a havi számlájával együtt.
Neked viszont szíved joga máshol vásárolni áruhitellel, a bank feltételei szerint.

(#92133) enginev3.0


enginev3.0
félisten

Régi move előfizetéshez lehet még duo net sim kártyát kérni?

Igen, megtaláltam

"A DuoNet opció SIM kártyával az összes belföldi adatforgalmat tartalmazó hangdíjcsomagokhoz..."

[ Szerkesztve ]

A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3

(#92134) ittakary


ittakary
nagyúr

Hova kell irni Tnek ha pont a vasarlasnal 404ezett az oldal es fozetes nelkul felhasznaltnak tekinti a COOP kuponomat?

(#92135) #04441088 válasza ittakary (#92134) üzenetére


#04441088
törölt tag

Szerintem webshop@telekom.hu

(#92136) Lackooo84 válasza ittakary (#92134) üzenetére


Lackooo84
nagyúr

Szerintem ne írj sehová, mert anno én is így jártam, még az emailben is vmi katyvasz volt, aztán megrendeltem újra a cuccot, majd mikor mentem érte legnagyobb meglepetésemre mindkettő rendelés ott várt.

The Truth is out there...

(#92137) kchris78 válasza Keem1 (#92132) üzenetére


kchris78
veterán

En meg emlekszem amikor ment az altalanos fujas a szolgaltatokra hogy beesik valaki 2 evre ujonnan es kapja a nagy kedvezmenyt, a meglevoknek meg semmi. Szoval a mostani allapot egy folyamat egy allapota. Mondjuk alairom a 400 bekerese irrealis. DE: azt gondolom hogy hitelt leginkabb az eselyes visszafizetni akinek igazabol nincs is ra szuksege...

(#92138) Ice&Lime válasza dptrsk (#92113) üzenetére


Ice&Lime
veterán

Köszi a válaszokat, mindenkinek.
..De azért nem telepítünk még külön programot ehhez,, is...

[ Szerkesztve ]

(#92139) fausto


fausto
addikt

Sziasztok,

Mióta céges számom is van, a lakosságimat nem használom semmire, csak hívásfogadásra. Most a upc-nél van előfizetésem, arra gondoltam, hogy átviszem a telekomhoz feltöltő kártyásnak, de előtte lenne 1-2 kérdésem:

Úgy láttam, hogy a Domino fix díjcsomag lenne nekem a legjobb, nincs havidíja, a többi nem igazán számít :) Ennek mennyi a minimum feltöltése és azzal meddig él a szám?
Mivel tényleg nem használnám hívásra/sms-re/adatra a sim-et, van bármi más, amire el lehet költeni? Pl. mobilvásárlás, mozijegy, parkolás, akármi.
Lehet számot hordozni upc előfizetésesről telekomhoz feltöltősre?
Köszi előre is!

(#92140) rfszabi válasza fausto (#92139) üzenetére


rfszabi
tag

A FIX a legjobb :)
3500-al 365 napig rendelkezsére áll.
Tudsz belőle parkolni lottózni stb.. de pl http://smspincer.hu/-n is fizetni vele ha rendelsz kaját.
A harmadikban nem vagyok biztos, de sztem. ha nincs hűség és számlatartozás akkor gond nélkül.

(#92141) fausto válasza rfszabi (#92140) üzenetére


fausto
addikt

Ok, köszi!

(#92142) dptrsk válasza rfszabi (#92140) üzenetére


dptrsk
Topikgazda

2500 is elég 1 év érvényességhez

(#92143) Norbika88


Norbika88
senior tag

Egy ilyen nagy cégnek mint a Telekom, hogy túróban lehet ilyen fosedli lassú website-ja? :))
Vagy csak diszkrimináció mert Tarr-os vagyok? :D

(#92144) #04441088 válasza Norbika88 (#92143) üzenetére


#04441088
törölt tag

Egy ilyen nagy cég, mint a Telekom miért nem képes válaszolni, feldolgozni egy emailt közel 8 nap alatt?
És ha kérem őket, hogy ne töröljék a rendelésem miért törölték, mikor az ügyintéző odaírta megjegyzésként, hogy ne töröljék? :DDD

(#92145) Norbika88 válasza #04441088 (#92144) üzenetére


Norbika88
senior tag

Cingár:
-...odavitt egy citromsárga wartburghoz. Hát végülis meggyőzött..., aszongya' hogy jó lesz, mert nagy. Jó, hát valahol igaza van, a wartburg az nagynak nagy...
-...aztán azt mondja, hogy ezért a pénzért van neki egy trabantja is, ami azért jó, mer' kicsi
-Úgyhogy én elmentem, vettem kottát, meg biciklit, ami azér' jó, mer' jó... :D

Passz. Csak, füstszűrős sapka volt-e rajtad?

(#92146) South Velen válasza Norbika88 (#92143) üzenetére


South Velen
addikt

You must be new here :DDD

(#92147) RedCactus


RedCactus
senior tag

Végre visszautalták a számlámra azt az 1990ft-ot, amit szeptember 15.-én egy sikertelen előfizetésről-Dominóra váltáskor levontak. Egy hónapot ígértek, amit Október 15-én megreklamáltam. Összesen 45 nap kellett hozzá, bravó.
Nem tudom ez mennyire normális, de más kereskedelmi egységben pl. azonnal vagy másnapra visszakerül a stornózott összeg a számlámra és reklamálni sem kell hozzá.

(#92148) norberto_th


norberto_th
aktív tag

Kaptam egy üzit a futárszolgálattól, hogy a mai nap folyamán 13:00-16:00 között érkezik meg a shop-ba az iX. Akkor ma mehetek is érte átvenni?

[ Szerkesztve ]

 iPhone 8Plus Silver, iPad Air2 Silver - IOS 12, Apple Watch S3, LG 4K Active HDR - webOS 4.0 / Xbox One S /  Music

(#92149) Ateszpapa válasza norberto_th (#92148) üzenetére


Ateszpapa
addikt

Igen, de arról is kapsz majd üzit, ha beérkezett az üzletbe.

[ Szerkesztve ]

(#92150) #41737472


#41737472
törölt tag

Üdv!
Jól látom, hogy a Telekom honlapján ha előfizetést kötök 1 évre készülék nélkül akkor már csak 3 hónapig jár a havi díj kedvezmény e-pack-el?

Útvonal

Fórumok  »  Üzlet és Szolgáltatások  »  Telekom mobilszolgáltatások (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.