Hirdetés

2024. április 23., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Üzlet és Szolgáltatások  »  Telekom mobilszolgáltatások (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2022-07-22 08:41:00

LOGOUT.hu

Magyar Telekom (Mobilszolgáltatások)
Infók a MultiSIM szolgáltatással kapcsolatban: [link]

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#87201) g0dl


g0dl
addikt

Láttam a mediamarktban egy Domino Net&Roll Quick simet 4G-s nek mondott modemmel összecsomagolva.
A kép alapján ilyet a web-es boltjukban nem látok. Nem tudjátok milyen típus lehet?

Azt persze nem értem a Domino Net&Roll Quick -nak mi értelme van a maraton mellett.

(#87202) dragon1993 válasza btz (#87198) üzenetére


dragon1993
őstag

Levelezésem IPv6-al kapcsolatban [link]

[ Szerkesztve ]

(#87203) MK VII válasza dragon1993 (#87202) üzenetére


MK VII
veterán

Mi a tököm az az IPv6? Mindenki ezzel van elfoglalva mostanában..

(#87204) szabogabor10 válasza dragon1993 (#87202) üzenetére


szabogabor10
veterán

Még mindig azt terjesztik, hogy az iOS nem támogatja? Jaj. :D

iPhone 14 Pro Max -- iPad Pro -- tv 4K -- Watch — Mac — AirPods Pro 2nd gen

(#87205) St3ven válasza MK VII (#87203) üzenetére


St3ven
addikt

Nem tudom, de most már nekem is kell! :DDD
Ha lehet, rögtön kettő is, a kocsiba is jól jönne egy. :))

Van élet a Facebook és Twitter után? - https://logout.hu/bejegyzes/st3ven/mastodon.html

(#87206) air válasza dragon1993 (#87202) üzenetére


air
nagyúr

Egyébként miért lényeges, hogy IPv6-ot használj a mobilodon?

Tintatartó, aligátor, búzavirág, csók, gyalupad, fogpiszkáló

(#87207) k-adi válasza MK VII (#87203) üzenetére


k-adi
nagyúr

Miért jobb az IPv6?
Az IPv4-ről

Az internet által világszerte összekötött több millió számítógép és hálózati végpont (például nyomtatók, kamerák, mobileszközök, stb.) kommunikációja egy egységes nyelv, illetve rendszer által történik, amit Internet Protocol-nak, röviden IP-nek nevezünk. Ebben a rendszerben a hálózati végpontok (számítógépek, nyomtatók, kamerák, mobileszközök stb.) ún. IP-címmel kerülnek beazonosításra, amely jelenleg negyedik generációját éli, innen ered neve: IPv4.

Az IPv4 cím például a következőképp például így nézhet ki: 84.2.36.220

Ebben a formában minden egyes tag 8 bitet jelöl, és minden bit kétféle értéket mutathat (0-t és 1-et), vagyis egy tag 2 8-féle alakot vehet fel. Így ez a fajta számozás 2 32 mennyiségű különböző IP-címet tud megkülönböztetni.

Kezdetben ez a címzési mód kiválóan megfelelt, azonban a világháló előre nem látott ütemű növekedése következtében a hálózati szakemberek egyre több problémába ütköznek. Az egyik ilyen az, hogy nem elégséges a kiosztott címek mennyisége. Másodpercenként kerülnek kiosztásra a 4-es verziójú IP-címek, melyek előzetes becslések szerint rövid időn belül elfogynak. Valamint többek között az is gondot jelent, hogy ez a protokoll nem támogatja a mobilitást, illetve nincs lehetőség a protokollba beépített titkosítás támogatására.

Ezek megoldására jött létre az IPv6. Azonban az IPv6 bevezetését megnehezíti az a tény, hogy a kétféle verzió, noha sok mindenben hasonlítanak, különböző módon kezelik a hálózaton továbbított adatcsomagokat, így egymással egy időben nem tudnak közvetlenül együttműködni.

Néhány szó az IPv6-ról

Az IPv6 (Internet Protocol version 6; 6-os verziószámú Internet Protokoll) az IPv4 következő verziója. Az IPv4 32 bites címzése helyett az IPv6 128 bitet használ címzésre, ami elméletileg 2 128 cím kiosztását teszi lehetővé, és ezzel hosszú távú megoldást kínál az IPv4 címek használata során felmerült problémák többségére.

Az IPv6 cím például a következőképp nézhet ki: 2001:4C48:100:162:8C40:CCB:1FC0:1723

A 128 bites IPv6 címet 8 darab kettősponttal elválasztott, maximum 4 számjegyből álló hexadecimális szám formájában szokás megjeleníteni, ahol a tagok egyenként 16 bitet jelölnek.

Így minden egyes a hálózatra csatlakoztatott eszköz publikus, globálisan egyedi és az interneten továbbítható IPv6 címmel rendelkezhet, ami szükségtelenné teszi a mai IPv4 hálózatokban, a tűzfalak és routerek által használt kiegészítő címfordító szolgáltatását (NAT - Network Address Translation). Erre ma azért van szükség, hogy egy-egy alhálózat központi eleme, például egy router takarékosságból csak egy egyedi IPv4 IP-címet kapjon, majd egy beépített funkció segítségével az alhálózat egyes végpontjainak ő adjon egyedi azonosítókat, ami azonban az interneten már nem egyedi.

Az IPv6 előnyei az IPv4-hez képest

Az IPv6 azon felül, hogy jóval nagyobb címtartománnyal rendelkezik, számos más előnyt birtokol az IPv4-hez képest:

Az IPv6 a protokollba beépítetten támogatja a multicast 1 továbbítást, míg IPv4 esetében ez a tulajdonság opcionális.
Az IPv6 eszközök a hálózat összes alhálózatára kapcsolt kliensnek beállítanak egy csak lokálisan elérhető és érvényes IPv6 címet , amely lehetővé teszi, hogy címkiszolgáló és útválasztó (router) jelenlététől függetlenül is kommunikálni lehessen az azonos alhálózaton lévő végpontokkal. 2
Biztonsági megoldások tekintetében, az IPsec támogatás (hitelesítés és titkosítás) kötelezően része az IPv6 protokollnak, míg IPv4 esetében ez a tulajdonság opcionális.
IPv4 esetében az adatcsomagok méretének felső korlátja 64 kB (kilobyte), míg az IPv6 esetében ez 4GB (gigabyte) méretig növelhető, amely jelentősen megnövelheti az adatátviteli sebességet.
Az IPv6-ról további részletes információ található:

Nemzeti Információs Infrastruktúra Fejlesztési Program (magyar)
Wikipedia (magyar)
IPv6.com (angol)
Az alábbi oldalakon tesztelheti, hogy Önnél működik-e már a szolgáltatás:

Teszt oldal 1. (magyar)
Teszt oldal 2. (angol)
IPv6-on működő alkalmazások és szolgáltatások

Napjainkra már számtalan alkalmazás támogatja az IPv6-ot, hosszú lenne felsorolni mindegyiket. A teljesség igénye nélkül az alábbi angol oldalakon megtalálhatja, hogy milyen operációs rendszerek és hálózati alkalmazások képesek együttműködni az új protokollal:

Operációs Rendszerek

Hálózati alkalmazások

A Google és az IPv6 (Google over IPv6)

A világ vezető internetes keresője, a Google is mindent megtesz azért, hogy szolgáltatásai IPv6 protokollon keresztül is elérhetőek legyenek. Pillanatnyilag IPv6 protokollon keresztül maga a Google kereső (kép, blog és kód keresés), Google Alerts, Google Docs, Google Finance, Gmail, Google Health, iGoogle, Google News, Google Reader, Picasa és Google Maps szolgáltatások működnek.

A Google IPv6-on történő működéséről bővebb információ a http://www.google.com/intl/en/ipv6/ oldalon található (angol nyelven).

1 A multicast olyan összeköttetési mód az interneten, amely a hagyományostól (unicast) eltérően nem két gép, hanem tetszőleges számú gépből álló csoport tagjai között teremt kapcsolatot. Ilyen esetekben az adatokat nem kell minden gépnek külön-külön elküldeni, hanem elég csak egyszer a csoportcímre, ami jelentős sávszélesség megtakarítást eredményez a unicast móddal szemben.

2 Emellett az IPv6 támogatja a hálózati címek állapotfüggő (DHCPv6) és állapotmentes automatikus konfigurálását (SLAAC - Stateless Address Autoconfiguration). Ez utóbbi segítségével az IPv6 kliensek képesek önmaguknak globálisan is elérhető és egyedi címet is generálni és konfigurálni miután csatlakoztak egy IPv6 hálózathoz és útválasztóhoz.

(#87208) dragon1993 válasza air (#87206) üzenetére


dragon1993
őstag

A szerveremhez van
1db IPv4 cím
1208925819614629174706176 db IPv6 cím

Egyébként meg van egy szolgáltatás amit nyújt a szolgáltató és neki és nekem is jó akkor miért ne használjam ?

(#87209) Soulfly842 válasza g0dl (#87201) üzenetére


Soulfly842
addikt

Azért nem is erőltetik már szerintem a weboldalon.

Régebbi mobilintirnet Only csomag.
Minden megkezdett 500MB 1000 Ft-ot von le a kártyáról a forgalmi díjnak megfelelően.

(#87210) btz válasza dragon1993 (#87202) üzenetére


btz
addikt

Értem, köszi, akkor ezekszerint nincs direktben tiltva a dominósoknak, amennyiben az eszköz támogatja az ipv6-ot és megfelelően van beállítva akkor ugyanúgy működnie kell, mit az előfizetéseseknek.

ⓑⓣⓩ

(#87211) Soulfly842


Soulfly842
addikt

Egy kis magánvélemény OFF-ban az Eu-s szabályzások margójára:

Érdekes egyébként, hogy amég az EU-s roaming változások szerint németországból osztrák számot hív az ember a magyarországi díjszabásával teheti meg a díjcsomagja szerint; viszont ezzel szemben a nemzetközi hívások díjazása maradt változatlan (holott az is egy EU-ból EU-ba történő hanghívás). Tudom, nem roaming, de ez akkor is egy feloldhatatlan paradoxon. erre is igazán kitérhettek volna

S minden szolgáltató szépen eszerint igazítja (EU-s törekvéseknek megfelelve a díjszabását is).

Egyébként nem tudom, hogy ezt néztétek-e már:
[Mi változik Jún. 15-től? - Teljeskörű Telekomos összefoglaló (lakossági és üzleti leírás egyben)]

[ Szerkesztve ]

(#87212) tsteve válasza Soulfly842 (#87211) üzenetére


tsteve
senior tag

az angol szolgáltatók pl. ezt a paradoxont ugy oldották fel, hogy pár penny-re (10-15 Ft-ra) csökkentették (már hónapokkal ezelőtt) az eu-ba irányuló nemzetközi díjaikat... pl. 4-5 penny ez már csak Angliából Magyarorszagra többségüknél Pay And Go esetén is... ez durva paradoxon valóban, mert a magyar szolgáltatóknál megmaradt (én többszor irtam róla már itt) hogy 99 Ft/perc innen eu-ba a dij (förtelmesen drága) míg Ausztriából Ausztriába jóval olcsóbb lett...a paradoxon feloldására ajánlanám az angol módszert a magyar szolgáltatóknak is, de tudom, hogy csak megmosolyognák ezt a hazai cégek...

[ Szerkesztve ]

(#87213) #08205312 válasza Soulfly842 (#87211) üzenetére


#08205312
törölt tag

Más szavakkal: ha itthon használod a szolgáltatást, büntetőtarifát alkalmaznak az EUs roaming díjakhoz képest.

(#87214) tsteve válasza Soulfly842 (#87211) üzenetére


tsteve
senior tag

az összefoglaló is be lett linkelve már korábban párszor, s épp ez alapján ajánljuk itt többen is jó szívvel domino-soknak a vodafone ingyenes nyári 4 gigabájtos akcióját, ami eu-ban is működik, s amiért a céged kb. 10 ezer forintot gombolna le róluk eu-ban...

[ Szerkesztve ]

(#87215) MK VII válasza k-adi (#87207) üzenetére


MK VII
veterán

Tyűűű... :)
Ez mán' szöveg. Kicsit sok is, de köszi szépen. :)

[ Szerkesztve ]

(#87216) 4Grider válasza Soulfly842 (#87211) üzenetére


4Grider
nagyúr

Nem találtam olyat az EU rendeletben, hogy feltöltőkártyás előfizetés esetén az EU roaming hívásfogadás 30 naponta 100 perc erejéig számítana méltányos használatnak.

(#87217) tsteve válasza 4Grider (#87216) üzenetére


tsteve
senior tag

ezt a külföldi és egyéb magyar mobilcégek sem vezették be.. ez Telekom unikum valóban

[ Szerkesztve ]

(#87218) Keem1 válasza #08205312 (#87213) üzenetére


Keem1
addikt

Vagy a szövegértelmezéssel vannak bajok, vagy a szövegalkotással :DDD
Ha itthon használod a szolgáltatást, semmilyen büntetés nem ér. De még csak külföldön sem. Amennyiben csak időszakosan (fair use policy, a linken részletezve) használod a mobilod EU-ban, a feltételek kb. azonosak, mint itthon. Ha ezt a F.U.P.-t megszeged, akkor sincs büntetés, csupán a továbbiakban nem részesülsz a roaming mentességben (romaing díjakat kell fizetned, de ez nem bünti).

Kivéve, ha máshogy értetted, de ekkor a megfogalmazásod félreérthető. Ha te külföldi számot használsz itthon, az nem roaming, hanem nemzetközi hívás. Az meg sose lesz ingyenes/itthonival megegyező. A roaming csak a külföldön a honos telefonoddal honos hálózatra történő hazatelefonálás (HU->HU, AT->AT, DE NEM: AT->HU vagy HU->AT).

Kollégám hivatalosan osztrák, osztrák telefonnal. Itt Budapesten ingyen hív haza (Ausztriába), de engem már nemzetközi díjért tudna hívni (viszont nem hülye, van magyar száma). Tehát ha valaki elégedetlen a fair use policy-vel, az annyit jelent, hogy életvitelszerűen tartózkodik külföldön (volt már ilyen a topikban, meg máshol is). Ekkor viszont irány a helyi szolgáltatóhoz ottani kártyát venni, ahogy a kollégám csinálja abban a fél-egy évben, míg Hungarisztánban tartózkodik. Aztán ha hazamegy a sógorokhoz, szépen kukázza a Telekomos SIM-et.

[ Szerkesztve ]

(#87219) Szajo


Szajo
őstag

Kicsit fura ez a biztosítási dolog...
Már 2.jára voltam egy másik T-mobileba hátha jelleggel de ugye nyílván a gép dobja vissza nekik.
Azt írja nekik hogy a biztosító által kizárva...
De hogy kizárva mikor fel se használtam a biztosítást csak fizettem??
Adtak egy számot a 0630800030 vagy mit kárbejelentő hívjam fel érdeklődjem meg. Na felhívtam és konkrétan éppen csak nem küldtek el a jó k*va anyámba... Hogy merészelem én itt hívni őket ez a kárbejelentő rész.
De nem is találtam más számot, ráadásul ezt is a T-Mobile os adta.
Már lassan ott tartok, hogy köt a fene biztosítást ezeknél a zsidóknál. Fizetem folyamatosan minden telefonomra, fel sem használom egyszer sem azt most meg szívatnak...

(#87220) #08205312 válasza Keem1 (#87218) üzenetére


#08205312
törölt tag

hidd el semmi értelmezési gondban nem szenvedek, és nagyon is tisztában vagyok a roaming szabályozással.

Szerintem neked nem ment át a dolog: azzal, hogy roamingban (vendégségben) olcsóbban használod a mobilt, mint itthon, saját hálót használva, az azt jelenti, hogy büntet a szolgáltatód, ha otthon vagy! (kissé elvonatkoztatva: ez olyan, mint ha a szomszéd nál jobban tartanának étellel, mint a saját szüleid. nonszensz) Tehát amíg eu-ban vagy addig az eu-s szabályok kordában tartják a telco cégek mohóságát, mihelyst haza mész, lehúznak (ezt neveztem büntetésnek), mert itt (a belső piacon) már nincs jogköre az eu-nak.

[ Szerkesztve ]

(#87221) Keem1 válasza #08205312 (#87220) üzenetére


Keem1
addikt

Ezt fejtsd ki bővebben, mert számomra nem világos. Már miért lenne itthon rosszabb a feltétel? Azonos... ;)

[ Szerkesztve ]

(#87222) #08205312 válasza Keem1 (#87221) üzenetére


#08205312
törölt tag

hívásirányok:
HU-DE, itthon használva
AT-DE, roamingból hívva
szerinted melyiknek kellene olcsóbbnak lennie?

(#87223) MK VII válasza Keem1 (#87221) üzenetére


MK VII
veterán

Szerintem arra gondol, hogy, ha itthonról hívsz egy mondjuk német számot az nemzetközi hívásdíjak szerint van számlázva, de ha már kimész Ausztriába és onnan hívod a német számot akkor már EU roaming híváskén sokkal olcsóbb... Ergo büntet itthon a szolgáltatód, mert itthonról telefonálsz... Pedig EU-s tagállam vagyunk mi is..
Ha jól vettem ki a beszélgetésből..

[ Szerkesztve ]

(#87224) #08205312 válasza MK VII (#87223) üzenetére


#08205312
törölt tag

pontosan!

(#87225) tsteve válasza Keem1 (#87221) üzenetére


tsteve
senior tag

az a gond, hogy a nemzetközi hivásdíjak nálunk nem csökkentek, miközben az eu roaming szabályozás fura paradoxona miatt a nemzetközi dij töredékéért bonyolitható le már egy AT->AT vagy egy AT->DE hívás magyar kártyával.
Pl. az angolok párhuzamosan csökkentették a nemzetközi díjakat is, igy náluk ez a paradoxon nem érvényesül. Ez nem volt kötelezettség, mégis megtették a legtöbben náluk.
a kollégád jóval olcsóbban fog majd téged hívni, 15-e után magyar területről az osztrák kártyájával.. szólj is neki, hogy tudjon róla...

[ Szerkesztve ]

(#87226) tsteve válasza #08205312 (#87224) üzenetére


tsteve
senior tag

igy van, 8 kollega tökéletesen érti a szitut...

(#87227) tsteve válasza Keem1 (#87221) üzenetére


tsteve
senior tag

a félreértés lényege az a részedről, hogy az eu minden hívást roaming-nak tekint (és szabályoz is) ami nem honos területen zajlik... nálunk terjedt el egy olyan téves értelmezés, hogy csak az AT->HU hívás a roaming hívás, (és pl. az AT->AT nem az) de ezt az eu nem igy gondolja

[ Szerkesztve ]

(#87228) lugosi válasza Keem1 (#87218) üzenetére


lugosi
MODERÁTOR

"Kollégám hivatalosan osztrák, osztrák telefonnal. Itt Budapesten ingyen hív haza (Ausztriába), de engem már nemzetközi díjért tudna hívni (viszont nem hülye, van magyar száma)."

Várj, én úgy tudom, hogy június 15-től legalábbis, mivel ekkor már roaming helyzetben van, akkor ha Magyarországról indítja a hívást, akkor az otthoni feltételeknek megfelelően hívja a magyar számot, tehát erre akkor nem fog neki kelleni külön magyar szám. Az lesz viszont a drága, ha visszafelé működik, azaz te hívod fel itthonról a magyar számodról az ő itt tartózkodó osztrák számát, mert ez neked lesz nemzetközi hívás. Hiszen te egy osztrák számot hívsz. Ő pedig ingyen fogadja.

(#87229) tsteve válasza lugosi (#87228) üzenetére


tsteve
senior tag

pontosan igy van, ahogy írod...

(#87230) tsteve válasza tsteve (#87229) üzenetére


tsteve
senior tag

legegyszerűbben ugy lehet megerteni a helyzetet hogy ha külföldön vagy, akkor minden eu irányú hívás "belföldi"-nek számít jún. 15. után már... hogy a keretek is érvényesek-e ilyenkor minden irányba, az már jogászkodás kérdése csak.. bizonyos szolgáltatók esetén igen, azok is használhatók külföldön, nem hazafelé irányuló hivásokra is...

[ Szerkesztve ]

(#87231) feliratos


feliratos
újonc

Most beszéltem 1430-cal.

Még semmi hír, hogy Wifi Fon melyik "új" díjcsomagokhoz jár majd. Két és fél hónapja vezették be őket.

A másik, hogy Mobil S-ről csak kötbéresen lehet Mobil XL-re felfelé váltani, ha nem vállalok rá hűséget. Tehát nem lehet csak úgy lemondani nyár végén. Méghozzá a számomra eddig ismeretlen fogalom, talán un. "csomagcsoporton" belül lehet. Ami nagyjából a költési szintnek, azaz a kötbért meghatározó összegnek felel meg. Legalábbis ha jól értettem. Illetve egyszer elhangzott, hogy egyet lehet felfelé. Tehát Mobil M-re tudnék, vagy Mobil L-ről XL-re is lehet. Majd még felhívok másik ügyintézőt is, mert elég zagyva tájékoztatás volt, pedig igazán figyeltem. Őszintén szólva nem értette, miért furcsállom, hogy kötbér vagy plusz hűség nélkül miért nem lehet időszakosan magasabb csomagot vállalni. Direkt rákérdeztem, ha nem szeretném a korlátlan netet, akkor sem, nehogy ez legyen az oka. De nem.

(#87232) #74774528 válasza feliratos (#87231) üzenetére


#74774528
törölt tag

Mire szól most a hűséged? Készülék vagy tarifa? Esetleg mindkettő? Felfele valthatsz kotbersertes nelkul!

[ Szerkesztve ]

(#87233) feliratos válasza #74774528 (#87232) üzenetére


feliratos
újonc

Mindkettőre.

És most felhívtam egy másik ügyintézőt, simán felváltott volna. Viszont szerinte a korlátlan netet nem kapom így meg, csak ha a csomagra is hűséget vállalnék. Ha jól emlékszem, a többiek itt megkapták. Bár elvben szerintem sem járna a hivatalos feltételek alapján.

Tényleg nem bántásból mondom, de 10 percet vitatkoztam az első kollégával, hogy 20 éves a számom, és felfelé mindig lehetett váltani hűségen belül is havonta egyszer ingyenesen.

[ Szerkesztve ]

(#87234) tsteve válasza feliratos (#87231) üzenetére


tsteve
senior tag

remélem illő kétkedéssel fogadtad a 1430 ezen információit :)

(#87235) feliratos válasza tsteve (#87234) üzenetére


feliratos
újonc

Aha. Bár ez a második ügyintéző teljesen képben volt, igazából szerintem igaza is lenne, és normális is volt, ellentétben az elsővel.

Most még úgysem aktuális, majd hó végén felváltok, aztán ha nem kapom meg a netet, akkor rögtön vissza. :D

(#87236) #74774528 válasza feliratos (#87235) üzenetére


#74774528
törölt tag

Valtsd fel, es telekom app-ban betudod kapcsolni, automatikusan nem biztos,hogy megkapod

(#87237) feliratos válasza #74774528 (#87236) üzenetére


feliratos
újonc

Köszi, majd 1-én megnézem, van-e menüpont, ha nincs, visszaváltok. :)

(#87238) namenlos válasza tsteve (#87183) üzenetére


namenlos
tag

Nálam nem, legalább is maradt annyi, amennyi előtte volt.

(#87239) g0dl válasza Soulfly842 (#87209) üzenetére


g0dl
addikt

Igen, nekem a modem kellene. sim + modem 9000Ft. Elhasználnám a sim hez adott 1GB-ot, aztán domino fix + maraton

Igatzából az a fura, hogy domino fix hez nem adnak modemet.

(#87240) #08205312 válasza g0dl (#87201) üzenetére


#08205312
törölt tag

(#87241) tsteve válasza feliratos (#87237) üzenetére


tsteve
senior tag

én simán váltottam S-ről L-re 10 napja... azonnal bekapcsolhatóvá vált a nyári ingyenadat is az appban... hűség maradt az eredeti dátumú, új hűséget ill. hűségkedvezményt nem kértem (bár a 3 hónapon épp belül voltam már, szóval vállalhattam volna azt is akár, de nem éri meg most)
tekekom kedvezmény természetesen működik ebben az esetben is...

[ Szerkesztve ]

(#87242) Carline


Carline
őstag

Telekom alkalmazásban átváltottam egy régebbi sim kártyát (amin aktív volt a Most) Fix díjcsomagra.
Azt írta, hogy nem kell aktiválnom a Most-ot, mert alapból 9Ft a percdíj.
A Telekom leírásában [link] szó sincs 9Ft-ról, csak 25Ft-ról.
Változott valami?

˙ɐʌloɹoslǝɟ ʞɐuuɐʌ ʞouoɟǝlǝʇ ɐ ɹɐɯ ɐɯ 'ʞɐʇloʌ ᴉɐʇɐpɐ ƆԀ sǝ doʇdɐl ɐ uǝƃǝɹ ʇʇI

(#87243) csako válasza Carline (#87242) üzenetére


csako
veterán

A fix díjcsomag alapból 25 Ft-os percdíjjal rendelkezik, ezt csökkenti le a Most 9/19-re. Ha aktív maradt a Most, akkor a percdíj is alacsonyabb maradt.

Holnap országszerte 10 fok várható. Ebből 2 Budapesten, 1 Győrött, 2 Miskolcon...

(#87244) Carline válasza csako (#87243) üzenetére


Carline
őstag

Azt írta, hogy nem kell aktiválnom a Most-ot, mert alapból 9Ft a percdíj.

˙ɐʌloɹoslǝɟ ʞɐuuɐʌ ʞouoɟǝlǝʇ ɐ ɹɐɯ ɐɯ 'ʞɐʇloʌ ᴉɐʇɐpɐ ƆԀ sǝ doʇdɐl ɐ uǝƃǝɹ ʇʇI

(#87245) g0dl válasza #08205312 (#87240) üzenetére


g0dl
addikt

Köszönöm, fura módon a dobozon másmilyen kép van, azon egy kihajtható usb csatlakozó látszik.
Azt sem értem egy simmel ( amit akár kidobok azonnal) miért olcsóbb, mint "listaáron". Mindkettő függő.

(#87246) csako válasza Carline (#87244) üzenetére


csako
veterán

Rosszul írta, te magad is látod a Fix díjcsomag leírásában, hogy 25 Ft... Ezt kérdezted, nem? hogy melyik az igaz.
Az ÁSZF-ben még mindig 25 Ft van.

[ Szerkesztve ]

Holnap országszerte 10 fok várható. Ebből 2 Budapesten, 1 Győrött, 2 Miskolcon...

(#87247) #08205312 válasza g0dl (#87245) üzenetére


#08205312
törölt tag

én a tesco-bol vettem. Nekem is ilyen "kihajthatós usb-s" kép volt a csomagoláson. A vonalkód alatt azt írta, hogy alcatel (ha ránagyítasz a képre látni is fogod), a vonalkódon meg hogy huawei.
Odamentem a vevőszolgálati pulthoz , kértem hogy nézzük már meg mi van valójában a dobozban: huawei volt.
Tehát a vonalkód a mérvadó, és persze: "a kép csak illusztráció" :DDD

[ Szerkesztve ]

(#87248) k-adi válasza Soulfly842 (#87211) üzenetére


k-adi
nagyúr

a linked szerint, vagyis a T szerint:

A belföldi kiegészítő net opciók és kedvezmények (pl. Extra net, Domino Maraton, Net Plusz, diákoknak járó 2 GB) EU roaming helyzetben nem használhatók.

well..fuck. :U

(#87249) lazatt


lazatt
csendes tag

Hello

Kb. kedd óta van egy felkiáltójel a térerősség jel mellett ha bekapcsolom a mobilnetet. A telekom app működik és történik is minimális adatforgalom, de semmilyen más oldalt nem tudok betölteni.

Feltöltőkártyás vagyok, nemrég aktiváltam 4 GB-os maraton netet amiből már használtam 20 MB-ot tehát működött.
Nem csináltam semmit a telefonnal magától történt egyik napról a másikra.

A telekom app azt írja hogy az adategyenlegem 3,98 GB.
Előfizetés testreszabása - szolgáltatások - mobilinternet - egyszeri adatcsomagoknál mikor beaktiváltam azt írta, hogy a maraton 4GB aktív( volt a sor végén zöld pipa) most pedig azt írja hogy a szolgáltatás nem aktív.

Mit lehetne ezzel kezdeni?
A telekom oldalon próbáltam valami segítséget találni, de a telefonos ügyintézésnél a mobilnet hibaelhárítás menüpontján az automata azt mondja nézzem meg a gyakori kérdéseket vagy lépjek vissza más opció nincs.

(#87250) ACE- válasza tsteve (#87191) üzenetére


ACE-
addikt

Nem tudnak, ezek a számok hajléktalanok nevén vannak, sosem derül ki ki használja őket... ezért csinálják...

Revolut (7000 Ft azonnali) Curve (5font)

Útvonal

Fórumok  »  Üzlet és Szolgáltatások  »  Telekom mobilszolgáltatások (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.