Hirdetés

2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Üzlet és Szolgáltatások  »  Telekom mobilszolgáltatások (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2022-07-22 08:41:00

LOGOUT.hu

Magyar Telekom (Mobilszolgáltatások)
Infók a MultiSIM szolgáltatással kapcsolatban: [link]

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#86601) CHIPman


CHIPman
nagyúr

A június-augusztus korlátlan Mobil XL adatot kihasználnám, de duonet simmel.
Élő 2 év hűség stimmel, Mobil XL stimmel, viszont Net nincs hozzá. Így lehet rá vajon duonet simet igényelni, és azzal kihasználni a kedvezményt, vagy ez egy lezárt kiskapu lenne?

Eladó Thrustmaster TCA Sidestick Airbus Edition - hardverapro.hu/tag/chipman

(#86602) IamTheDog


IamTheDog
tag

Ha jól értem, akkor holnaptól korlátlan net lesz a Mobil XL csomagomon. Ez akkor is érvényes, ha márciusban Next M csomagról váltottam erre úgy, hogy a hűségem még él a Next M miatt 2018 márciusig? (Szóval nem új előfizetés kötöttem márciusban.)

Illetve a roaming ebben hogy lesz? Pont megyek Angliába pénteken, szóval ezt jó lenne tudnom.

(#86603) tsteve


tsteve
senior tag

A Telekom ÁSZF mindenre képes, bárkit zavarba hoz...a 1430 csak hümmög, amikor értelmeztetni akartam vele az első és az utolsó mondatot:

A fenti perc és SMS díjak belföldön és EU roaming helyzetből EU Zónába, alapdíjas irányokban érvényesek a havidíj leforgalmazását követően. Az EU roaming többletdíj ezekben a díjcsomagokban 100 %-ban jóváírásra kerül, valamint EU roaming helyzetben a hívásfogadás díjmentes. A díjcsomagban foglalt havidíj leforgalmazhatóság belföldön a Telekom mobil hálózat előfizetői felé indított alapdíjas hanghívásra érvényes, EU roaming helyzetben pedig a belföldi alapdíjas hívásirányokba is, illetve Mobil XL díjcsomag esetén az EU roaming helyzetből EU Zónába alapdíjas irányba is.

A részletben az új hang díjcsomagok (Mobil S, Mobil L, stb) belföldi és EU-s leforgalmazhatóságát taglalják.
Aki az első és az utolsó mondatot megfejti, meghívom pár sörre...

első mondathoz:
- mi van akkor a leforgalmazás "alatti" (tehát nem "követően" leforgalmazott) EU roaming helyzetből EU zónába indított hívásokkal? (nemzetközi díjjal mennek, vagy ingyenesek, tehát a keretből történnek?)

utolsó mondathoz:
- mit jelent az, hogy "EU roaming helyzetben pedig a belföldi alapdíjas hívásirányokba is", belföldön talán nem?

[ Szerkesztve ]

(#86604) tylerddd válasza Ateszpapa (#86600) üzenetére


tylerddd
veterán

Képes biztosan, de mindig akkor, amikor egy évben 2x extra netet kérek??? :U

Egyébként meg az 5-öt nem forgalmazom le ...

És ráadásul ugye otthon wifiről megy a gép/telefon ... a tegnap délután kért csomag mára elfogyott ...

[ Szerkesztve ]

Csak egészség legyen, meg térerő!

(#86605) tsteve válasza tylerddd (#86604) üzenetére


tsteve
senior tag

ha te nem nézel utána hogy melyik alkalmazás "szívja le" nálad az adatot, akkor itt hiába vársz megoldást...fel-le forgalom is számít, pl. egy szinkronizáció is okozhatja akár..nézz utána a gépeden, hogy mi zabálja a megabiteket...

[ Szerkesztve ]

(#86606) tylerddd válasza tsteve (#86605) üzenetére


tylerddd
veterán

Én azt nem értem, h ha szerintetek alkalmazás szívja le, akkor egyébként miért nem szívja le így az alap 5GB-os csomagot, amiből a fordulóig 2GB is szokott maradni?! Ilyen ütemben az 5GB-os csomagnak kevesebb, mint 1 hét alatt el kellene fogynia.

iCloud szinkron van egyedül, ami folyamatosan megy, de mint mondtam, egyébként bőven elég mindenre az 5GB.

[ Szerkesztve ]

Csak egészség legyen, meg térerő!

(#86607) MK VII válasza tylerddd (#86606) üzenetére


MK VII
veterán

Csak halkan jegyzem meg, hogy a win10 az utóbbi 1-2 hétben folyamatosan frissített... Nyakamat rá, hogy az szopta le az egyenleged...
Igen olvastam, hogy úgy van beállítva a géped, hogy azt nem szedi, de a win10-nél semmi sem 100%.
Nekem a frissítések előttig minden tökéletesen működött.. Most pl nem megy aludni a gépem és nem is tudom beállítani.. Simán elképzelem, hogy átállított valamit egy frissítés a gépeden amit nem vettél észre..

[ Szerkesztve ]

(#86608) 4Grider válasza tsteve (#86603) üzenetére


4Grider
nagyúr

A díjcsomagban foglalt havidíj leforgalmazhatóság belföldön a Telekom mobil hálózat előfizetői felé indított alapdíjas hanghívásra érvényes, EU roaming helyzetben pedig a belföldi alapdíjas hívásirányokba is
Nekem ez elég egyértelműnek tűnik. Itthon Telekom mobil irányba tudod lebeszélni, EU roaming helyzetben pedig más hazai szolgáltatók (Voda, Telenyomor, Invitel, stb.) alapdíjas számainak hívásával is.

(#86609) tsteve válasza tylerddd (#86606) üzenetére


tsteve
senior tag

felesleges erről beszélni addig, amíg nem deríted ki, melyik alkalmazásod a hunyó...addig csak találgatni tudna mindenki itt is..

(#86610) tsteve válasza 4Grider (#86608) üzenetére


tsteve
senior tag

hát ez az..a 80 perc (mobil s) eddig is ilyen volt belföldön is...a 150 perc is a mobil L-nél..mindegyik működött más szolgáltatók fele belföldön is...eddig is.

maradtak a saját hálóba korlátlan részei a csomagoknak...azok pedig nyilván nem működnek külföldről...sem Telekom, sem más irányokba...

[ Szerkesztve ]

(#86611) k-adi


k-adi
nagyúr

Ha a "domino Most" már visszavonásig érvényes, akkor szólni fognak 30nappal előtte hogy ha véget ér vagy fizetős lesz ugye?? Nem akarom percenként nézni, csak beszívni se, hogy átteszik fizetőssé, stb tudom nélkül :D

(#86612) tsteve válasza k-adi (#86611) üzenetére


tsteve
senior tag

igen

(#86613) _q válasza tsteve (#86612) üzenetére


_q
addikt

Az más kérdés, hogy "igen szólnak sms-ben, hogy a MOST opció véget ért" vagy "igen szólnak sms-ben, hogy új ÁFSZ" és mindig olvassam végig. Persze értem én hogy valamit valamiért és vegyük a fáradtságot, de kihangsúlyozva biztosan nem lesz ellenben a "kapcsold be a MOST opciót", ahogyan a honlapon csupa nagy betűkkel ki van írva.

[ Szerkesztve ]

(#86614) tsteve válasza _q (#86613) üzenetére


tsteve
senior tag

hogy milyen módon szólnak majd, ha szükség lesz rá egy esetleges kivezetés esetén, nos ez valóban jó kérdés...azaz hogy eljut-e majd az infó a felhasználókhoz... a küldött sms-ekben nem lehet részletezni mindig a változást, ez tény...

[ Szerkesztve ]

(#86615) IamTheDog válasza IamTheDog (#86602) üzenetére


IamTheDog
tag

Erre valaki?

Amúgy sejtésem szerint az alap netcsomagodat használhatod fel külföldön.

(#86616) tsteve válasza IamTheDog (#86615) üzenetére


tsteve
senior tag

jól sejted... a bónuszok/ ajándékok/opciók nem használhatók odakinn.. nyilván a nyári korlátlan net sem lesz az... marad az alapcsomagod kerete kinti használatra.. hogy egyáltalán megkapod-e a leírás alapján a nyári ingyenes netet, számomra sem egyértelmű hiszen a mobil xl-re nincs hűséged...

[ Szerkesztve ]

(#86617) IamTheDog válasza tsteve (#86616) üzenetére


IamTheDog
tag

cseten azt mondták, hogy mivel van érvényes hűségem, mindegy hogy mire kötöttem. ha l-ben vagy xl-ben vagyok, akkor vonatkozik rám a promóció.

(#86618) tsteve válasza IamTheDog (#86617) üzenetére


tsteve
senior tag

hát igen.. a telekom szokásos következetessége :)
a leírás szerint ugyanis az L-re vagy az XL-re kéne a hűség a nyári korlátlansághoz... reméljük jól tudta a chat-es ügyfélszolga...

[ Szerkesztve ]

(#86619) IamTheDog válasza tsteve (#86618) üzenetére


IamTheDog
tag

holnap kiderül.

(#86620) bepe79 válasza lugosi (#86558) üzenetére


bepe79
addikt

Dehogy kár. A saját vermüket/sírjukat ássák. El kell menni tőlük a 3.14csába, ahogy én is tettem, amikor más szolgáltató korlátlan 4G hipernet-et ad 5900-ért, meg az otthoni szolgáltatásokban is sokkal jobb, és nincs bünti, stb.

"Kár hogy telekom ennyit tudott összehozni."

Xiaomi Poco F5 12/256 5G Black | Must have games for Android:CSR2,Oddworld:Stranger's Wrath,Dark Meadow:The Pact,Hearthstone,Fallout:Shelter,Starfront:Collision,Life is Strange,Six-Guns,Horn

(#86621) IamTheDog


IamTheDog
tag

A Telenor korlátlan adatcsomagokkal támad. Mit lép erre a Telekom?

A korlátlan szó a technológia irányából nézve egy érdekes kifejezés a mobilvilágban, mert azt sugallja, hogy például 50 mobilozó egy bázisállomásra csatlakozva korlátlan mennyiségben tölt le maximális sebesség mellett tartalmakat, ami azért nem lehetséges, mert a mobilhálózat osztott médium. Ha a korlátlanságról ajánlatként beszélünk, mi úgy látjuk, hogy tarifáink pont azt nyújtják, amire az ügyfeleinknek jelenleg szükségük van. A legtöbb felhasználónk néhány gigabájt adatot forgalmaz havonta, ez a volumen akkor sem lenne érdemben több, ha korlátlannak nevezett csomagokat kínálnánk, ugyanakkor a nagyobb adatmennyiségre vágyók akár 30 gigás csomagot is választhatnak a jelenlegi portfóliónkból.

Forrás.

(#86622) bepe79 válasza IamTheDog (#86621) üzenetére


bepe79
addikt

Majd ha korlátlan mobiladatot adnak , hűségidő nélkül, rejtett apróbetűs büntik nélkül, jó áron, mint a Telenor, majd akkor lehet, hogy visszatérek hozzájuk.

Xiaomi Poco F5 12/256 5G Black | Must have games for Android:CSR2,Oddworld:Stranger's Wrath,Dark Meadow:The Pact,Hearthstone,Fallout:Shelter,Starfront:Collision,Life is Strange,Six-Guns,Horn

(#86623) szabogabor10 válasza IamTheDog (#86621) üzenetére


szabogabor10
veterán

Mit ne mondjak, elég rosszul fogja meg ezt a dolgot...

iPhone 14 Pro Max -- iPad Pro -- tv 4K -- Watch — Mac — AirPods Pro 2nd gen

(#86624) k-adi válasza _q (#86613) üzenetére


k-adi
nagyúr

Na ez az! Mindig bogarászni az új ASZFet f.om se fogja :D

(#86625) Zeki válasza szabogabor10 (#86623) üzenetére


Zeki
nagyúr

Jaja, nem csinálunk semmit, ülünk a babérjainkon, mert most minden bizonytalan...

(#86626) huberpe


huberpe
aktív tag

sziasztok!

first world problem jellegű kérdésem lenne. :) próbálkozott e már azzal valaki, hogy megváltoztassa az automatikusan kiosztott dátumot, ami az adatcsomag kezdetéért felelős? engem ma elhajtottak vele a p*csába. :)

(#86627) Deck válasza IamTheDog (#86621) üzenetére


Deck
titán

Ezek hülyének néznek mindenkit..

PS5

(#86628) lugosi válasza bepe79 (#86620) üzenetére


lugosi
MODERÁTOR

Nem őket sajnálom, hanem magunkat, hogy nincs választási lehetőség, hogy melyik szolgáltatónak a korlátlan nete a szimpatikusabb. Egyből csak egyet lehet választani. Jó lenne, ha kettőből lehetne választani a nekem előnyösebb csomagot. De ha nem hát nem.

(#86629) szalai112 válasza IamTheDog (#86621) üzenetére


szalai112
senior tag

Most komolyan anyira kevés ügyfelet tud ki szolgálni az Adótornyok nem hiszem.

(#86630) Huroq


Huroq
senior tag

"A legtöbb felhasználónk néhány gigabájt adatot forgalmaz havonta, ez a volumen akkor sem lenne érdemben több, ha korlátlannak nevezett csomagokat kínálnánk, ugyanakkor a nagyobb adatmennyiségre vágyók akár 30 gigás csomagot is választhatnak a jelenlegi portfóliónkból."

Tehát, akkor miért nem korlátlan? Ezek szerint bevétel kieséssel nem kell számolni, hisz a nagy többség nem forgalmazna többet, marketing tekintetében jól hangozna és lehet több ügyfél is átszerződne. Nem értem én ezt. Ja de mégis, hogy ordenáré kamu az egész. Mondjuk azt a fene nagy 30 GB -os szabadságot arany áron mérve választhatja csak az ügyfél.

(#86631) lugosi válasza IamTheDog (#86621) üzenetére


lugosi
MODERÁTOR

Szép.

"mi úgy látjuk, hogy tarifáink pont azt nyújtják, amire az ügyfeleinknek jelenleg szükségük van"

Ergo ne is várjunk korlátlan csomagot, köszike.
Egyébként meg nézzék át hogy hányan hordoznak számot a telenorhoz vagy hogy hányan kötnek ott új csomagot valamelyik korlátlanra, és ha meglesz ez az adat akkor jelentsék ki, hogy pont azt adják amire a felhasználóknak szükségük van.

"A legtöbb felhasználónk néhány gigabájt adatot forgalmaz havonta, ez a volumen akkor sem lenne érdemben több, ha korlátlannak nevezett csomagokat kínálnánk"

És ezt hogy? 😂
Hasonlat: felesleges javítani a telefonok akkuidejét, hiszen jelenleg se használják tovább az ügyfelek a telefonjaikat, mint ameddig az akku bírja. Utána úgyis töltőre teszik. Ezzel a nyilatkozattal úgy érzem valami nagyon nem sikerült.

(#86632) szalai112 válasza lugosi (#86631) üzenetére


szalai112
senior tag

oké 300mbit érhető el de hány 10ezerbe kerülne 100GB?
Ja abba van a profit , hát azért nincs korlátlan böngészés stb
az mondjuk nem terheli annyira a hálózatot :U

(#86633) szabogabor10 válasza lugosi (#86631) üzenetére


szabogabor10
veterán

Szerintem ezzel a nyilatkozattal szándékosan az ügyfelek pofájába röhögött. Remélem sokan mennek át a Telenorhoz, akkor talán észhez kap.

iPhone 14 Pro Max -- iPad Pro -- tv 4K -- Watch — Mac — AirPods Pro 2nd gen

(#86634) Nimda


Nimda
addikt

Hi!

A hívásátirányítás kikapcsolt mobilnál is működik? Vagyis ha kikapcsolom azt a mobilomat, amit át szeretnék irányítani, nem szükséges bekapcsolva tartani?

(#86635) vpanangin válasza Nimda (#86634) üzenetére


vpanangin
senior tag

Igen.

Minden hívás átirányítása opciót kell bekapcsolni.

(#86636) Nimda válasza vpanangin (#86635) üzenetére


Nimda
addikt

IOS-en sajna nincs ilyen opció, csak a számot tudtam megadni.Persze lehet, h máshol kell ezeket beállítani, még sosem próbáltam.Illetve ahogy olvasom, csak kódokkal lehet irányítani a műveleteket.

Azért köszi!

[ Szerkesztve ]

(#86637) Balázs1621


Balázs1621
senior tag

Sziasztok!

Meg mindig adategyeztetes... Tobb hete csinaltam meg, de meg mindig nem kaptam sms-t, ez normalis, vagy nem sikerult az adategyeztetes?

(#86638) vpanangin válasza Nimda (#86636) üzenetére


vpanangin
senior tag

IOS-t nem ismerem.

(#86639) szalai112


szalai112
senior tag

Korlátlan nyári adatforgalom 06 01 00:00 lép életbe!
Telekomosal beszéltem azt mondta szükséges lehet Telekomos applikáció frissítés!
És ki lehet kapcsolni ha valaki külföldre megy , ne legyen anyagilag kellemetlen!

[ Szerkesztve ]

(#86640) IamTheDog válasza szalai112 (#86639) üzenetére


IamTheDog
tag

Mármint ha aktiválom, akkor ugrik az alapból 4 giga roamingom?

(#86641) szalai112 válasza IamTheDog (#86640) üzenetére


szalai112
senior tag

Nem A korlátlan adatforgalom csak Magyarországban érvényes.
Ha külföldre mész ki kapcsolod a korlátlan netet ,és akkor használod a 4GB forgalmadat

Valószínűleg be kell majd kapcsolni a korlátlan netet!!!!

[ Szerkesztve ]

(#86642) szalai112


szalai112
senior tag

Update! (#86639)

SMS-ben leszünk értesítve aki Mobil L vagy XL csomagja van! :DDD

[ Szerkesztve ]

(#86643) joelke HU válasza szalai112 (#86642) üzenetére


joelke HU
senior tag

Hát igen, valahogy túl jól hangzott, hogy igaz legyen...

Motorola G51

(#86644) szalai112 válasza joelke HU (#86643) üzenetére


szalai112
senior tag

Mondjuk én L hang díjcsomagom van :DD de a telefonom HSDPA :O majd átmegy a SIM a tábletbe és megosztom a netet :DD

(#86645) Soulfly842


Soulfly842
addikt

Én úgy gyanítom, hogy az új előfizetők automatikusan megkapják a régebbi hűségidővel rendelkező ügyfelek meg valamilyen önkiszolgáló felületen kapcsolhatják majd be a korlátlan internetet :)

(#86646) IamTheDog válasza Soulfly842 (#86645) üzenetére


IamTheDog
tag

Ez oké, de ha külföldre (EU-ba) megyek, akkor nekem kell kapcsolgatnom a netet, és nem az lesz, hogy az alap előfizetésemben lévő net kezd el fogyni autmatikusan? Magyarán nem az van, ha nekem jelenleg 4 gigás a netem, de holnap bekapcsolom ezt a korlátlan cuccot, akkor a 4 gigám a három hónap alatt a havi EU roaming keretem lesz mert itthon úgyis korlátlan?

(#86647) szabogabor10 válasza Soulfly842 (#86645) üzenetére


szabogabor10
veterán

Akkor is él a korlátlanság, ha Nextre van hűségem, és azt váltottam át Mobil csomagra?

iPhone 14 Pro Max -- iPad Pro -- tv 4K -- Watch — Mac — AirPods Pro 2nd gen

(#86648) Soulfly842 válasza szabogabor10 (#86647) üzenetére


Soulfly842
addikt

Szerintem élhet. Hűséggel biztos. A részletekről holnap többet tudhatunk majd :)

(#86649) Soulfly842 válasza IamTheDog (#86646) üzenetére


Soulfly842
addikt

Ha adnának egy ilyen kedvezményt, akkor az valószínüleg belfödre szólna. Külföldön meg lehetne használni a kiírt adatforgalmat. :)

(#86650) szalai112 válasza szabogabor10 (#86647) üzenetére


szalai112
senior tag

én is a régi csomagról váltottam annó Mobil L-re és én is megkapom :C

Holnap ki probálom p2p-vel 150 Mbps = 18.75 MB/s :DD

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Üzlet és Szolgáltatások  »  Telekom mobilszolgáltatások (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.