Hirdetés

2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Üzlet és Szolgáltatások  »  Telekom mobilszolgáltatások (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2022-07-22 08:41:00

LOGOUT.hu

Magyar Telekom (Mobilszolgáltatások)
Infók a MultiSIM szolgáltatással kapcsolatban: [link]

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#71851) jenei1994


jenei1994
addikt

Sziasztok!

Az lenne a kérdésem,hogy ha vásárolok használt készüléket online és futárral való szállítás kérem,akkor a telefont elrakják nekem, ha 1 hét múlva kérem csak a szállítást ?

(#71852) 313313 válasza jenei1994 (#71851) üzenetére


313313
addikt

Elvileg megadhatod melyik nap vigyék ki, gondolom lehet 1 héttel későbbi kiszállítást is kérni...

Másrészről már nincs fent a honlapon használt készülék.

HP 250 G5, Creative Surround 5.1 USB, Genius 5.1 Home Theater 5000, Kona Blast Deluxe + Shimano LX, Torpado T2000 + Campagnolo Veloce, Motorola Edge 30 Neo 8/256GB

(#71853) jenei1994 válasza 313313 (#71852) üzenetére


jenei1994
addikt

Értem :)

Vasárnap rendeltem használt készüléket és Hétfőre kértem a szállítást ( 11-re) Néztem énis már nincs használt készülék.

DE még visszaigazolást se kaptam ,hogy elfogadták a megrendelésemet . :(

Remélem eltettek egyet a kiszemelt készülékből. :D

(#71854) Aaron14


Aaron14
őstag

Sziasztok!

Jelenleg Music S díjcsomagban vagyok és 17-én van az adatkeretem fordulónapja. Ha most aktiválom a NetPlusz S díjcsomagot és 16-án kikapcsolom, majd 17-én bekapcsolom a NetPlusz M díjcsomagot, akkor megkapom mindkét esetben a 4x-es adatkeretet, az első részarányosan lesz számlázva, a NetPluszM első két hónapjában pedig 2GB-ot kapok az 500 helyett? Aktiválási díjat számolnának fel ebben a hónapban?

Sony KD-55XF9005 - MacBook Pro M1 Pro 14” - iPhone 15 Pro 128GB

(#71855) kali válasza PainKiller13 (#71850) üzenetére


kali
legenda

megoldhatják úgy, hogy a szolgáltatós hgw-n hiába van kikapcsolva az előfizető által manuálisan a wifi szórás, a közösségi wifi-t azért még nyomja - itt van előttem egy upc ubee hgw, pont így tesz, még bridge módban is szór közösségit, pedig a saját wifi-je nem megy csak router módban, illetve úgy előzőleg kikapcsolásra került az eszközön a wifi -, szóval ha valaki központilag nem kapcsoltatja ki, akkor az eszköz esetén más a helyzet, azon nem feltétlenül elég a felhasználónak kikapcsolni.
nem véletlenül van minimálisra korlátozva (itt 3), hogy hány "idegen" kapcsolódhat egyszerre a közösségi wifi hálózatra egy adott eszköz esetén, illetve a sebességet sem zabálhatják úgy, szóval arra figyelnek, hogy ne menjen az előfizető rovására, de ha valakit így is zavar, akkor központilag kikapcsoltatja az opciót.

(#71856) PainKiller13 válasza kali (#71855) üzenetére


PainKiller13
őstag

Akkor viszont biztos, hogy kell vmi aszf módosítás vagy hasonló, mert ahhoz hogy a családom képébe nyomják a wifi jelet nekem bele kell egyeznem.

(#71857) kali válasza PainKiller13 (#71856) üzenetére


kali
legenda

a wifi egy extra opció alapesetben is, a kiszállított hgw képes rá, alapbeállítással szór, de kikapcsolható a felhasználó által, a közösségi opció esetén annyi, hogy központilag kapcsolják ki, illetve egy online felületen biztosítják a felhasználó számára a ki- és bekapcsolhatóságot, mélyebben nem kell ezzel foglalkozni, nincs olyan szabályozás, ami mást igényelne, az ellen sem tehetsz semmit, hogy a szomszédok megszórnak wifi-vel, egy kitétel van csak, meghatározott határértékeket nem lehet túllépni, de a gyártók úgy szállítják az eszközöket, hogy azok ezen kitételnek megfeleljenek.
bizonyos routerek esetén van lehetőség módosított firmware verziókkal túllépni - amit a felhasználó eszközöl, lassan nem épp szabályosan - a szabályozott határértékeket, ez ellen pont folyamatban van egy újabb szabályozás a gyártók számára, hogy kvázi zárni kell a gyári firmware verziókat olyan tekintetben, hogy a kapcsolódó moddolás ne legyen megvalósítható.

Aaron14; szia, amennyiben egyik opció sem volt korábban aktív a meghatározott intervallumon belül, úgy kapsz extrát és ha minden jól megy, akkor a másodiknál sem számolnak fel külön aktiválási díjat.

[ Szerkesztve ]

(#71858) bopeti98


bopeti98
őstag

Olyan telefonnál, amelyet csak online lehet rendelni, nincs semmilyen lehetőség számhordozásra? Akár telefonon keresztül, vagy e-mail-be, esetleg utólagos készülékvásárlással?

[ Szerkesztve ]

(#71859) kali válasza bopeti98 (#71858) üzenetére


kali
legenda

direktben nincs, úgy megoldható, hogy domino előfizetésre kell hordozni és később azt átváltani havi díjas konstrukcióba (link), amellett megrendelni a készüléket is.

[ Szerkesztve ]

(#71860) csibabu


csibabu
tag

Üdv! Beleejtettem az ace 3 telefonomat a vizbe :( szerintetek van rá esély hogy a biztosito megcsinálja vagy kapok ugyan ilyet? Ezt a telefont használom már jó ideje és sajnos nincs ilyen telefonom másik itthon, csak rosszabb, amit használjak helyette :/

iPhone 14 Pro

(#71861) kali válasza csibabu (#71860) üzenetére


kali
legenda

szia,

látatlanban nem lehet megmondani, a biztosító szerződéses szervize bevizsgálja és mond egy összeget a javításra - amennyiben javítható -, a biztosító pedig eldönti, hogy annyiért mehet a javítás, vagy adjanak egy azonos, vagy hasonló paraméterekkel rendelkező új, felújított, vagy egyéb hibátlan készüléket.

(#71862) bopeti98 válasza kali (#71859) üzenetére


bopeti98
őstag

Köszi!

Annyira imádom, amikor ennyire túlbonyolítják a dolgokat. Gondolom ha áthozom dominóra, akkor utána 30 nap míg át tudom váltani előfizetésre.
Ráadásul ma, amikor voltam bent, mondtam az ügyintéző csajnak hogy nagyon keveset telefonálok de erre ő elkezdett mindenféle 5-6 meg 10 ezer forintos ilyen-olyan korlátlan csomagokat ajánlgatni hogy ez mennyire megéri. Könyörgöm, még a Move XS-t sem használnám ki! Hihetetlen. Fel is idegesített. :W
Persze arra nem talált megoldást, hogy mi van ha én csak online rendelhető készülékkel akarom a számomat megtartani.

Lehet inkább maradok a Vodafone-nál.

[ Szerkesztve ]

(#71863) kali válasza bopeti98 (#71862) üzenetére


kali
legenda

azon gondolkodom, hogy korábban is megpróbálható, mivel itt nem szolgáltatón belüli havi díjas -> domino -> havi díjas kiskapuzásról van szó, így nem kizárt, hogy 30 napon belül is megvalósítható.
(más) megoldást nem nagyon találhat rá, mert a webshop és az üzletek készlete és bizonyos esetekben az ajánlata elkülönül.
az ügyintézőn ne idegeskedj, az (is) a dolguk, hogy szolgáltatásukat értékesítsenek, lehetőleg drágább és drágább díjcsomagokat...stb., az ügyfélnek meg az, hogy eldöntse, neki milyen kell, aztán az alapján udvariasan elutasítsa, ha nem tart rá igényt.
a postán szoktam így lenni, intézzek bármit, a végén mindig rám akarnak sózni befektetést, biztosítást, sorjegyet...stb., udvariasan elutasítom mindig, aztán néha megjegyzik az ügyintézők, hogy ne haragudjak, de muszáj mondaniuk, mert próbavásárlással is szokták ellenőrizni őket és probléma van belőle, ha nem akarnak külön értékesíteni szolgáltatásokat is.

[ Szerkesztve ]

(#71864) bopeti98 válasza kali (#71863) üzenetére


bopeti98
őstag

Értem.
Most egyenlőre jegelem az egészet, mert az utóbbi 2-3 hetem csak a szolgáltatókhoz való rohangálással telt, és konkrétan alig jutottam előrébb.
Egyébként azt sem értem, hogy akkor interneten miért nem lehet számhordozást igényelni. A szükséges papírokat kinyomtatom, kitöltöm, aláírom, felszkennelem, elküldöm nekik e-mail-be vagy ahova kell és mindenki boldog. De nyilván ez túl egyszerű lenne így.

(#71865) Gedeon31


Gedeon31
addikt

Felkerült a weboldalra DÍJMENTES TELEKOM FON ALKALMAZÁS .

DÍJMENTES TELEKOM FON ALKALMAZÁS

Töltsd le okostelefonodra az alkalmazást:

App Store letöltés és a link ide dob [link] :D megint képbe vannak melyik platform az IOS és az Android.

(#71866) kali válasza bopeti98 (#71864) üzenetére


kali
legenda

több oka is van/lehet, de beszkennelt dokumentumok alapján túl sok a hiba- és/vagy trükközési lehetőség, nem véletlenül nem fogadnak el sok helyen - nem csak szolgáltatóknál - úgy dokumentumokat, meg az okmányok alapján személyesen tudják ellenőrizni, hogy valóban a jogosult használja fel azokat...stb.

(#71867) bopeti98


bopeti98
őstag

Egyébként a Move XS telefon, és hűségidő nélkül ( bármikor lemondható ), mennyibe kerül?

[ Szerkesztve ]

(#71868) kali válasza bopeti98 (#71867) üzenetére


kali
legenda

1990 ft (e-pack), ami teljesen lebeszélhető/sms-ezhető belföldön.

(#71869) bopeti98 válasza kali (#71868) üzenetére


bopeti98
őstag

Tehát ugyan annyiba mint 2 év hűséggel? :F
Vagy hűség csak készülékvásárlásnál van?
És itt most nem a tarifahűségre gondolok, hanem a teljes mértékben határozatlan idejű szerződésre.

[ Szerkesztve ]

(#71870) r3dsnake


r3dsnake
nagyúr

Ehhez a Telekom Wi-Fi Fon-hoz nem elég az IPTV/Net előfizetés, hanem a mobil előfizetésnek is olyan csomagban kell lennie? Mert ez így elég vacak. :U

(#71871) kali válasza bopeti98 (#71869) üzenetére


kali
legenda

nem csak készülékkel együtt vásárolt előfizetésre van/lehet hűség, hanem önmagában az előfizetésre is, de adott esetben a havidíj nem változik annak függvényében, hogy hűséges előfizetésről van szó, vagy sem, ráadásul a a move xs egy olyan - egyik legolcsóbb - díjcsomag, amire még készülékvásárlás esetén sem lehet magára a díjcsomagra hűséget aláírni, hanem csak az előfizetésre.
önmagában csak előfizetés esetén is feldob a rendszer alapban hűséget - 1 vagy 2 év közül lehet választani -, így elengedik az egyszeri 5000 ft-os belépési díjat (ennyivel több hűség nélkül), azt kellene visszafizetni kötbér címén, ha nem valósulna meg a hűség intervalluma.

r3dsnake; link

[ Szerkesztve ]

(#71872) 313313 válasza r3dsnake (#71870) üzenetére


313313
addikt

Most néztem/olvastam át a leírást, ezek után ha HVG fogja is tudni a Fon szolgáltatást, tiltom is le... Ne rajtam gazdagodjon a Telekom...

HP 250 G5, Creative Surround 5.1 USB, Genius 5.1 Home Theater 5000, Kona Blast Deluxe + Shimano LX, Torpado T2000 + Campagnolo Veloce, Motorola Edge 30 Neo 8/256GB

(#71873) blackmajesty válasza bopeti98 (#71869) üzenetére


blackmajesty
aktív tag

5000 ft a belépési díj, ha aláírsz legalább 1 év hűséget akkor ezt nem kell kifizetned.

(#71874) btz válasza PainKiller13 (#71850) üzenetére


btz
addikt

Nem terheli a vonaladat senki pluszban, a te csomagjaid prioritást élveznek a hálózaton, amúgy ha 120-as neted van, akkor neked csak jövőre lesz FON, mert egyenlőre csak DSL-en van, azonbelül is csak Speedport W724V eszköz van rá felkészítve, szóval ha 120-as neted van akkor vagy koaos vagy optikás vagy.

ⓑⓣⓩ

(#71875) btz válasza r3dsnake (#71870) üzenetére


btz
addikt

Elég a vonalas net előfizetés vagy a mobilelőfizetés (olyan csomaggal, ami tartalmazza). A kettő között nem "és" van, tehát vagy az egyiknek kell rendelkezésre álnia vagy a másiknak, de lehet akár mindkettő is.
Egyenlőre csak a DSLes Speedport HGW-k tudják a FON funkciót, kábelesek jövőre fogják csak tudni állítólag.
IPTV előfizetés nem feltétele a szolgáltatásnak, már találtam is olyan háznál FON hotspotot, ahol Sat TV (műholdas antenna van a házfalon) előfizetés van.

[ Szerkesztve ]

ⓑⓣⓩ

(#71876) 313313 válasza btz (#71875) üzenetére


313313
addikt

Honlapon egyenlőre az van kint, hogy Next és Music díjcsomagokkal vehető csak igénybe, azokkal is csak új előfizetés esetén....

HP 250 G5, Creative Surround 5.1 USB, Genius 5.1 Home Theater 5000, Kona Blast Deluxe + Shimano LX, Torpado T2000 + Campagnolo Veloce, Motorola Edge 30 Neo 8/256GB

(#71877) r3dsnake válasza 313313 (#71876) üzenetére


r3dsnake
nagyúr

Igen, én is így értelmeztem, sőt a kérdések-válaszok részben is ez van írva.

btz: Köszi a részletes választ, bár a honlapjuk alapján nem így értelmeztem. Bár ezek szerint nálunk egyébként sem lenne aktuális még. (Itt D-Link HGW van).

(#71878) 313313 válasza r3dsnake (#71877) üzenetére


313313
addikt

Anyuéknál aktív a Fon wifi, lehet napi/heti jegyet is venni. Őket senki nem tájékoztatta a szolgáltatásról...

HP 250 G5, Creative Surround 5.1 USB, Genius 5.1 Home Theater 5000, Kona Blast Deluxe + Shimano LX, Torpado T2000 + Campagnolo Veloce, Motorola Edge 30 Neo 8/256GB

(#71879) btz válasza 313313 (#71876) üzenetére


btz
addikt

Ez a mobilos szekcióra vonatkozik csak? Azért megemlíthetnék, hogy ez a szolgáltatás a vezetékes szolgáltatásokhoz is kapcsolódik.

ⓑⓣⓩ

(#71880) 313313 válasza btz (#71879) üzenetére


313313
addikt

Na eldugva a honlapon találtam olyat is, hogy ha nekem is van Fon cuccom, ami aktív akkor jár az alap Fon.
De nekem hiába van Magenta előfizetésem, nem használhatom a Fon-t mert optikán nincs, illetve a mobilelőfizetésem nem Next/Music ...

HP 250 G5, Creative Surround 5.1 USB, Genius 5.1 Home Theater 5000, Kona Blast Deluxe + Shimano LX, Torpado T2000 + Campagnolo Veloce, Motorola Edge 30 Neo 8/256GB

(#71881) Soulfly842 válasza vizslakutya (#71843) üzenetére


Soulfly842
addikt

Fon-ban megkülönböztetnek Alap és prémium hozzáférést.

Prémium hozzáférést a kapcsolódó külföldön használható opciókhoz ad a Telekom.

(#71859) kali

Igen ám, de kék ügyfélként fél évig nem vehet részletre készüléket, nem?

(#71865) Gedeon31

Az Apple Jóváhagyási Policy miatt egy héten belül lesz elérhető iOS-re az alkalmazás.

(#71870) r3dsnake

Vagy-vagy.

(#71876) 313313

Ne aggódj, menni fog az a meglévőkkel is ;)

A Fon alap szolgáltatást már láttam fent a meglévőknél is.

----

Elindult a kapcsolódó jelszavak postázása az ügyfeleknek, ami 11-12-ig landol a postaládákban.

Formálisan láttam már a levelet, ebben gyönyörűen le van írva minden a felhasználhatóságról, s garantálják azt is, hogy a meglévő internet sávszélessége nem fog csökkeni a Telekom fon miatt.

[ Szerkesztve ]

(#71882) btz válasza 313313 (#71880) üzenetére


btz
addikt

Így van, sajnos nem mindenki használhatja azok közül sem, akiknek van vezetékes netje, csak aki maga is hotspotot üzemeltet. Ebből a szempontból ugyan úgy nem használhatja az aki technikai okból nem tud üzemeltetni, mint aki lemondja a szolgáltatást.

ⓑⓣⓩ

(#71883) Soulfly842 válasza 313313 (#71880) üzenetére


Soulfly842
addikt

Az otthoni neteden nem (ott miért is használnád), de máshol igen...

Hmm.. erre azért ránézek majd még ÁSZF, egyéb felületeken. Ebben hirtelen nem vagyok biztos. Este még majd írok erről :)

[ Szerkesztve ]

(#71884) btz válasza Soulfly842 (#71883) üzenetére


btz
addikt

De optikán eleve nem üzemeltet hotspotot (mivel eddig csak DSL-es speedport HGW-k tudják), így a szolgáltatást igénybe tudja venni?

ⓑⓣⓩ

(#71885) Soulfly842


Soulfly842
addikt

A Telekom Fon szolgáltatás automatikusan a választott díjcsomaggal együtt kerül aktiválásra és a „hordozó” díjcsomaggal együtt változik a státusza (A Telekom Wi-Fi Fon kikapcsolását kérők elveszítik a jogosultságukat is a WiFi Fon használatára).

Vezetékes oldalon: minden aktív hotspot üzemeltetőnek kiküldésre kerül a saját hozzáféréséhez kapcsolódó felhasználói név és jelszó. A „Multi Access Point”-tal (olyan speciális HGW (home gate way, ami több egymástól teljesen független hálózat kezelésére képes) rendelkezők száma folyamatosan növekedni fog. Magyarországon ez kb 100.000 aktív hozzáférést jelent jelenleg, külföldön 20 milliót.

(#71884) btz

Nagy valószínűséggel a jövőben ezeket is elkezdhetik lecserélni (Sok helyen még optikánál is régről megmaradt nem wifi képes eszköz van, máshol a modemhez adtak extraként D-Link Routereket)

[ Szerkesztve ]

(#71886) szabogabor10 válasza Soulfly842 (#71885) üzenetére


szabogabor10
veterán

Komolyan csak a Next XL-esek (nem ATK) kaphatnak hozzáférést a jelenlegi előfizetők közül?
És ha már régebb óta van EU Plusz csomagom, akkor se vagyok jogosult?

[ Szerkesztve ]

iPhone 14 Pro Max -- iPad Pro -- tv 4K -- Watch — Mac — AirPods Pro 2nd gen

(#71887) Soulfly842 válasza szabogabor10 (#71886) üzenetére


Soulfly842
addikt

Ők kapják meg automatikusan, de nem kell megijedni: A next és music díjcsomagokhoz is igénybe lehet venni: "a díjcsomag érvényességének végéig".

Ezt úgy értelmezem, h. aktív next hűségidő esetén igénybe vehető.

(#71888) szabogabor10 válasza Soulfly842 (#71887) üzenetére


szabogabor10
veterán

És mi az igénylés módja?
Amúgy ez alapján nekem nem teljesen egyértelmű, hogy igénybe vehetem-e.

[ Szerkesztve ]

iPhone 14 Pro Max -- iPad Pro -- tv 4K -- Watch — Mac — AirPods Pro 2nd gen

(#71889) kali válasza Soulfly842 (#71881) üzenetére


kali
legenda

te vagy az illetékes, pontosan tudod a választ, nem?! :)
nem írt részletre vonatkozó igényt, de minden hozzászólását visszaolvasva, valóban volt szó arról is korábban, ha nem is konkrét elvárás képében, hanem csak mérlegelés szintjén.

[ Szerkesztve ]

(#71893) IamTheDog


IamTheDog
tag

Nem nagyon értem ezt a Wi-Fi Font. Az kezd tiszta lenni, hogy hiába van Magenta 1 csomagom, egyáltalán nem vagyok jogosult a használatára (a címünk nincs benne az elérhető hotspotok listájában). Szóval sem a vezetékeshez nem vehetem igénybe, sem a meglévő Next csomagjaimhoz. Viszont a EU Plusz csomagom. Utóbbira előfizetőknek is csak az újaknak jár, tehát ha én már meglévő vagyok, akkor azt is buktam?

(#71894) Bagan


Bagan
aktív tag

Sziasztok!
Ha a T-nel titkositva van egy mobiltelefonszam, akkor megtudhato hogy kihez tartozik? Udv!

[ Szerkesztve ]

(#71895) Vangelis válasza Bagan (#71894) üzenetére


Vangelis
nagyúr

Hívtad már? ;]

@@@@ https://armegoszto.hu/deals/new

(#71896) n@p@lm válasza Soulfly842 (#71881) üzenetére


n@p@lm
őstag

"Formálisan láttam már a levelet, ebben gyönyörűen le van írva minden a felhasználhatóságról, s garantálják azt is, hogy a meglévő internet sávszélessége nem fog csökkeni a Telekom fon miatt."
Mondjuk erre kíváncsi leszek, a 20 Mbitből olyan 17-18 jön.....

Kérdés : ha nálam szüneteltetve van a szolgáltatás akkor is kiküldik a felhasználónév/jelszót?

(#71897) gyuromoj


gyuromoj
veterán

Telekom app-ban akarok net bővítést venni. Move XS csomagom van.
Két ajánlat van:

1. Turbo 1GB adatopció (1690Ft) Egyszeri használati díj

2. NetPlusz L 1GB (1590Ft) Időszaki díj

Most mi a különbség a két verzió között?

PSN: gyuromoj | R.I.P. Supernatural 2005.09.13.-2020.11.19.

(#71898) KZP válasza gyuromoj (#71897) üzenetére


KZP
őstag

Gondolom, az elsőnél egyszeri alkalomra szól az 1GB, valamennyi időn belül elhasználhatod.
A másodiknál havonta fizeted ezt a díjat, és folyamatosan használhatod a szolgáltatást.

(#71899) Soulfly842 válasza n@p@lm (#71896) üzenetére


Soulfly842
addikt

A telekom Fon mint olyan, vagy a vezetékes internet van szüneteltetve?

Előbbinél mindenképpen feltétele a szolgáltatás megléte, ahhoz hogy igénybe vehesd te is.

Utóbbi egy kicsit kacifántosabb. Aktív előfizetés alatt, hogy rárakják-e/aktiválják-e a Telekom Fon hozzáférési lehetőséget másoknak az érdekesebb kérdés. Célszerű megnézni a térképen, hogy aktívnak mutatkozik-e, ha igen, akkor több mint valószínű.

(#71897) gyuromoj

Illetve a már írtakon felül:

Ha az elmúlt 3 hónapban az adott internetes csomag nem volt aktív, akkor 1GB helyett 4 GB adatforgalmat kapsz.

(#71900) IamTheDog


IamTheDog
tag

Úgy látszik elsikkadt.

Szóval a kérdésem még mindig áll.

Csak újonnan vásárolt roaming csomagokhoz jár a Fon? Az én már meglévő EU Plusz előfizetésemhez nem?

Útvonal

Fórumok  »  Üzlet és Szolgáltatások  »  Telekom mobilszolgáltatások (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.