Hirdetés

2024. április 20., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Üzlet és Szolgáltatások  »  Telekom mobilszolgáltatások (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2022-07-22 08:41:00

LOGOUT.hu

Magyar Telekom (Mobilszolgáltatások)
Infók a MultiSIM szolgáltatással kapcsolatban: [link]

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#70351) Zeki válasza holozis_HUN (#70350) üzenetére


Zeki
nagyúr

Nos, ha elfogy az 1GB neted Surf csomagnál, akkor amíg él a 30 napos előfizetés, addig lassítottat kapsz.
Valóban nem sokkal olcsóbb Surffel, de kapsz még 150 megát.

(#70352) holozis_HUN válasza Zeki (#70351) üzenetére


holozis_HUN
veterán

Szóval akkor nem érvényes az ami a surf csomagban írnak, hogy ha elfogyott, akkor automatikusan NapiNet-et számol fel? Mert ha ez nem igaz, akkor megéri, mert tényleg picivel több net és talán a beszélgetés is :F Főleg jó, ha le is lehet mondani, ha esetleg váltanék.

El errar es humano y el perdonar, divino.

(#70353) Zeki válasza holozis_HUN (#70352) üzenetére


Zeki
nagyúr

De igaz. De ha veszel hozzá extra netet, akkor nem jön a napinet, ha az elfogy. Az csak a sima surfhöz adott 150 mega elfogyása után jön. De ha van 1GB neted meg 150 surfös, akkor csak lassítás van, ha elfogynak.

(#70354) holozis_HUN válasza Zeki (#70353) üzenetére


holozis_HUN
veterán

Uhh akkor így már jobban hangzik, 1174 mb net, kicsivel olcsóbban és elvileg a percek is olcsóbbak :DDD

El errar es humano y el perdonar, divino.

(#70355) ivaxov válasza _Moriarty_ (#70329) üzenetére


ivaxov
csendes újonc

(#70318) tylerddd : Next S és M csomagoknál a 2 év hűség 3000 forint kedvezményt jelent havonta, míg a Next XL-nél ez 10000 forint havonta. A tarifahűség és a készülékvásárláshoz kötött tarifafüggő hűség az más, attól, hogy csak tarifára ír alá, attól még később vásárolhat készüléket (feltételezve, ha megtartja az arany/platina kártyáját, akkor kamatmentes kezdőrészletes fizetéssel). Csak feltételezni tudom, hogy az értékesítő push érvelése volt hogy vegyen telefont.
Plusz dolog, hogy van készülék nélküli ár is Next S csak SIM (6490/hó 2 év hűséggel) vagy Next M csak SIM (10990/hó 2 év hűséggel) - ha csekket kér vagy megcsűszik a fizetéssel, akkor +600 a következő havi számlán.

(#70320) taip : a havidíj kedvezmény és a készülékkedvezményt ne keverjük össze, utóbbi csak vásárlásnál jár és a készülék vásárlás feltétele, hogy két év hűséget aláírj, tehát automatikusan megkapod.

(#70322) _Moriarty_ : két év tarifahűséget aláírhatsz - a kötbér csak a tarifacsomagban eltöltött teljes hónap után számolódik (pl. ha december 2-án írtál alá hűséget és ma felmondod, akkor a tarifakötbéred 0 forint). Új előfizetésnél szokott lenni még az belépési díjkedvezmény (aka SIM kártya) ami 5000 forint, de a te esetedben ez már szerintem nem játszik.

(#70323) Intel fan11 : alapesetben szolgáltatónál nem kell semmit bejelentened, csak a banknál. De ha most csekkes fizetési módra vagy állítva (kapsz papíron számlát), akkor ugyanúgy nem fogod megkapni az e-pack kedvezmény, e-számlát kell kérj.

(#70325) taip : ebben igazad van, de a készülékkedvezmény még így is nagyobb és ha összepárosítod egy kisebb csomaggal (pl. Move S, ahol nincs ilyen különbözet), akkor is jobban jössz ki havonta. Feltételezem itt azt, hogy valóban sokat beszélsz és a korlátlan csomag megéri neked. A nagyobb tarifasávos kedvezmény különösen Apple telefonoknál szokott kijönni.
Mobiltelefonra, aki sokat telefonál, szükség van, így szerintem túlzás a rablánc kifejezés. Ha nem szereted a hűséget, akkor legyen kisebb csomagod és vegyél függetlenül máshol készüléket.

(#70327) bajaki : csak 1GB-tól (NetPlusz L) jár a 4G sávszélesség, addig csak 30Mbps. Amúgy a forgalombővítő az alap internetednek is felhúzza a sávszélességét.

(#70341) holozis_HUN : csak egyféle, ún. Domino Surf csomag van, tessék: [link]

(#70342) balint82 : te büntetésnek fogod fel, de ha van több előfizetés is a családban (akár neked és párodnak/szülőknek, etc.), akkor pedig versenyképesebb mint a konkurencia (nagy általánosságban)

(#70344) _Moriarty_ : a T rendszere nem érzékeli ha túlfizetsz, hacsak nem előleg a jogcíme. Ettől függetlenül a folyószámládon érzékeli, de a számla készítésekor nem veszi figyelembe.

(#70347) SNor : a legkönnyebb akkor, ha egyiken sincs semmilyen hűség. Ha van rajtuk, akkor nehézkesebb a dolog. Vásároltál velük készüléket / írtál alá tarifahűséget?

(#70354) holozis_HUN : a NetPlusz forgalombűvítők lassulnak, nem állnak meg, még Dominonál sem: "0 Ft túlforgalmazási díj // A benne foglalt adatmennyiség felhasználása után legfeljebb 32 kbit/s le- és feltöltési sebességgel mobilinternetezhetsz tovább a fordulónapig, túlforgalmazási díj nélkül."

[ Szerkesztve ]

Have you tried turning it off and on again?

(#70356) balint82 válasza ivaxov (#70355) üzenetére


balint82
senior tag

Hát nem tudom, szerintem a NEXT XL csomagot, és pár eseti akciót leszámítva eszméletlen drágák a Tnél a telefonok.
Járatom az osztrák MM hírlevelét, 30-40 EUR csomagoknál 1 EUR-ért dobálják utánad a csúcskészülékeket, tudom az Ausztria.

Google Pixel 4a

(#70357) PainKiller13 válasza balint82 (#70356) üzenetére


PainKiller13
őstag

Ez szinte mindenhol így van, csak kell deposit, nehogy meglépj a telóval. Persze magyarországon a deposit általában a készülék árát jelenti :D

(#70358) ANDROID???


ANDROID???
addikt

Szép... :W
A kupon ami felhasználható 5e-ig tök jó lenne, kitaláltam hogy 2 terméket szeretnék belőle össze is jöhetne a dolog, ha lenne készleten, de nincs (mire képesek voltak kiküldeni elfogyott). Itt az egyik fórum tag jó fej volt küldött egy kupont, persze már fel volt használva... :U Ha lenne másik kuponom is akkor rendelném a drágább tételt, és nem 6500-at kellene ráköltenem, hanem csak 3000-at (sebaj majd veszek boltban valami gagyit helyette), de nem kivitelezhető.... :U

Persze, ránézek neten a dolgokra ilyenkor mindenki vesz mindent, mert beszereznek rengeteg kupont, bár nem tudom honnan és hogyan, de neki is tuti innen vannak a cuccai. :W :W

Ő seftel vele, akinek meg két nyomi termék kellene a mindennapokba, hogy jobb legyen a kedve az nem összehozható, hát gratulálok..

Nem elég, hogy a tablet 1 hónap alatt volt képes csak kiérni, a kupont is könyörögni kellett, hogy megérkezzen.
Erre a T, csk ennyit tud mondani, nagyon sajnáljuk elnézését kérjük a kellemetlenségekért, nem tudjuk mikor érkezik újabb készlet... :W
Annyira jó, hogy sok embernek összejön és most az apróhirdetéseken próbálják a portékáikat elsózni :W

(#70359) ivaxov válasza balint82 (#70356) üzenetére


ivaxov
csendes újonc

Ha tarifával együtt számolod, akkor nem drágább mint a másik kettő. Főleg, hogy ha náluk van az otthonid is, akkor integrált kedvezményt kapsz, szóval a hónap végén kevesebbet kell fizetned vagy ugyanolyan árért kapsz jobb szolgáltatást.

Én amikor Kanadában laktam, a Fidotól kaptam három hónap számlatörténet egy új Nexus 5-st, és nem kértek érte semmit. Még a letelepedésim sem volt meg, annyira nem érdekelte őket - más ország, más kultúra, más szabályok.

Másik megközelítés meg, lehet nekik nem kell annyi frauddal számolni vagy más az üzletpolitikájuk, nem tudom, én csak a hazai viszonylatot nézem.

Have you tried turning it off and on again?

(#70360) szabogabor10


szabogabor10
veterán

A Telekom egyik szakembere a VoLTE-ről:

"Foglalkozunk vele, de hogy mikor tudunk piacra lépni a VoLTE-vel, még nem tudjuk" - árulta el a Telekom szakértője."

Forrás

Magyarán kb. ebben az évben már ne is várjuk. Szívből gratulálok kedves Telekom. Még Romániában, sőt Makaóban, Kambodzsában és Ugandában is előbb lett VoLTE. :W

[ Szerkesztve ]

iPhone 14 Pro Max -- iPad Pro -- tv 4K -- Watch — Mac — AirPods Pro 2nd gen

(#70361) kali válasza szabogabor10 (#70360) üzenetére


kali
legenda

kár ezen mérgelődni, itt más minden feltétel (jogi...stb. is), de még csak január van, ebből nem lehet azt leszűrni, hogy az éven már biztosan nem lesz.
romániában sokkal hamarabb voltak más dolgok is, ott már hasított a gigabites internet, amikor itt még csak a töredéke volt adott, de más témaköröket is lehetne említeni, viszont ahány ország, annyi előny és hátrány a többivel szemben.

(#70362) szabogabor10 válasza kali (#70361) üzenetére


szabogabor10
veterán

Elég nagy szégyen ez számunkra, hogy Románia lassan tényleg mindenben előttünk lesz...
De ez itt OFF, le is zárom inkább.

Egyébként a jogi környezet szerintem adott, inkább a Telenorral való nagy közösködés lehet talán az egyik probléma. Az mindenesetre biztos, hogy teszt jelleggel mindenképp illett volna már bekapcsolni legalább a nagyobb városokban, ahol nincs közösködés.

[ Szerkesztve ]

iPhone 14 Pro Max -- iPad Pro -- tv 4K -- Watch — Mac — AirPods Pro 2nd gen

(#70363) taip válasza ivaxov (#70355) üzenetére


taip
senior tag

Persze, aki full korlátlan díjcsomagot fizet, 200 ezres telefonnal, annak nem érdekes havi plusz 3-4 ezer Ft és lehet, hogy neki megéri, de vajon az előfizetők hány százaléka ilyen? Nem hinném, hogy túl sok.
A másik vége, a dominós készülékár meg egy rossz vicc. Érezhetően drágábbak a T-függő készülékek, mint a máshol megvehető kártyafüggetlenek.

Ezekből gondolhatod, hogy én nem tartozok a korlátlan csomag előfizetői közé és máshol függetlenül szoktam készüléket venni.

Aki pedig azért veszi itt a készüléket, mert nincs pénze egyben kifizetni, itt pedig igaz, hogy drágább, de megkapja kamatmentes részletre, annál (főleg) találónak érzem a rablánc kifejezést.

Magyarul -val, -vel és NEM -al, -el. Legyünk már ennyire igényesek az anyanyelvünkhöz... (Például: 1-gyel, 2-vel, 3-mal, %-kal, stb.)

(#70364) kali válasza szabogabor10 (#70362) üzenetére


kali
legenda

a 4g/lte kapcsán pont az hallottam anno, hogy jogilag nem volt egyszerű letárgyalni bizonyos dolgokat, ezért a fene tudja...
a telenor közösködés csak a 800 MHz kapcsán adott, kérdés, hogy az így mennyire szól bele, milyen szinten érdekelt a másik szolgáltató...stb. - tippem lenne, de nem írom le, mert korábban amikor erről volt szó és valaki írt kapcsolódót, akkor kimoderált(att)ák.

taip; a domino árakkal kapcsolatos megjegyzésed csak részint igaz, mert sokan nem a hivatalos hazai forgalmazói, hanem gsm bolti, áfátlan, jogdíjtalan...stb. áron adott készülékeket mérik a szolgáltatóshoz.

(#70365) taip válasza kali (#70364) üzenetére


taip
senior tag

Lehet, hogy sokan azokkal hasonlítják össze, én nem!
Ez a kijelentés edigital-os, Mediamarkt-os készülékekre is igaz. Mutatok akárhány példát ha nem hiszed.

Magyarul -val, -vel és NEM -al, -el. Legyünk már ennyire igényesek az anyanyelvünkhöz... (Például: 1-gyel, 2-vel, 3-mal, %-kal, stb.)

(#70366) polonic válasza szabogabor10 (#70360) üzenetére


polonic
félisten

Az előző mondatokat is emeld ki:

"A technológia ugyan adott, de a core hálózati oldalon ez egy jelentős architekturális módosítást igényel. Jelenleg áramkörkapcsolt hangátvitelt használunk, a VoLTE viszont csomagalapú. Nem olyan egyszerű bekapcsolni, megvannak a megfelelő lépései, és ami a legfontosabb, biztosítani kell a mobilitást a 2G és a 3G irányába, ami megint csak egy új dolog. "

(#70367) kali válasza taip (#70365) üzenetére


kali
legenda

nem kell mutatni, vannak/lehetnek kivételek, pláne amikor akcióznak bizonyos üzletekben, de nem minden esetben/általánosságban, így ellenpéldát is lehet hozni bőven, aztán itt jön a kérdés, hogy kinek milyen telefon kell épp.
arról nem is beszélve, hogy nem telekom előfizetők is nézegetik a szolgáltatós kínálatot és ha épp független készülékről van szó jó áron, akkor lecsapnak.
nyilván, ha korrekt forrásból van olcsóbban máshol, akkor nem alternatíva a szolgáltatós kínálat, de ezt mindig adott típus és ár határozza meg.

(#70368) szabogabor10 válasza polonic (#70366) üzenetére


szabogabor10
veterán

Oké, csak tőlünk keletebbre és nyugatabbra is vannak már VoLTE-képes hálózatok, SRVCC-vel. A Telekom is szerintem már rég elkezdhette volna a munkát, de most úgy néz ki, nagyon elkéstek. Ne felejtsük el, hogy az USA-ban már 2014-ben volt éles VoLTE a 3 nagy szolgáltatónál.

[ Szerkesztve ]

iPhone 14 Pro Max -- iPad Pro -- tv 4K -- Watch — Mac — AirPods Pro 2nd gen

(#70369) taip válasza kali (#70367) üzenetére


taip
senior tag

Most nincs rá időm, de sok olyan példát tudnék neked mutatni, amikor korrekt forrásból, nem akciós készülék olcsóbb, mint a T-nél Dominóban vagy olcsó előfizetéssel.

Persze, van kivétel, de az a ritkaság, általában a független olcsóbb.

Magyarul -val, -vel és NEM -al, -el. Legyünk már ennyire igényesek az anyanyelvünkhöz... (Például: 1-gyel, 2-vel, 3-mal, %-kal, stb.)

(#70370) cris78


cris78
őstag

Camponában nem lehet majd számlát fizetni. Valamelyik okos elfelejtette, hogy ott is van posta...

Legjobb akciók Kínából: https://www.facebook.com/groups/192131087874217

(#70371) Vangelis válasza cris78 (#70370) üzenetére


Vangelis
nagyúr

Akkor mégiscsak postán lesz tpontos :)

Mondjuk lehet, hogy így még több későn fizető ügyfél lesz..... nekem is van 1 percre a tpont... jóban is vagyunk a lányokkal... most meg mehetek a postára...

[ Szerkesztve ]

@@@@ https://armegoszto.hu/deals/new

(#70372) lugosi


lugosi
MODERÁTOR

VoLTE kérdéshez: Amennyit tudok róla, az alapján amellett, hogy készülékfüggő, díjcsomagfuggő is lesz. Ez alapján, ha a legnagyobb díjcsomagokhoz kötik, szerintem 3-4 ismerősöm lesz, akivel használni tudom majd.

(#70373) polonic válasza lugosi (#70372) üzenetére


polonic
félisten

Én nem látok bele a szolgáltatói oldalba, hogyan gondolkoznak erről.

De szerintem nem lesz díjcsomagfüggő, ha belegondolok az operátor oldalán jelentkező előnyökbe.

(#70374) szabogabor10 válasza lugosi (#70372) üzenetére


szabogabor10
veterán

Ausztriában az A1 egyelőre csak a legdrágább díjcsomaggal rendelkezőknek biztosítja a VoLTE-t. Mondjuk náluk csak tavaly év vége óta megy élesben, és még csak nagyon limitált típusú készülékeken megy (pár Sony, és csak a Samsung Galaxy S5). Az lehetséges, hogy nálunk is csak a Nextesek (csak XL, vagy XL és M) vehetik igénybe első körben, de később már tuti mindenkinek elérhető lesz.
Az osztrák T-Mobile-nál sincs még semmi hír a VoLTE-ről.

[ Szerkesztve ]

iPhone 14 Pro Max -- iPad Pro -- tv 4K -- Watch — Mac — AirPods Pro 2nd gen

(#70375) kali válasza lugosi (#70372) üzenetére


kali
legenda

lehet, hogy a 4g/lte mintára; eleinte csak a drágább díjcsomagokban, aztán később kiterjesztik a kört.

taip; végeláthatatlan lista lenne, kíváncsiságból rákerestem most több készülékre és valamely típusok az egyik, mások meg a mások módozatban drágábbak.

(#70376) szabogabor10


szabogabor10
veterán

Megszüntetik a mindenhonnan helyi tarifával hívható kék számokat

Végre.

iPhone 14 Pro Max -- iPad Pro -- tv 4K -- Watch — Mac — AirPods Pro 2nd gen

(#70377) Soulfly842


Soulfly842
addikt

Kicsit kapcsolódva az aktualitásokhoz:

Október 25-től folyamatosan járnak le a next S és Next M hűségidők (A next L/XL-k már régebben elindultak a lejárati időintervallumok), de februárig még nem emelték meg ezeket a tarifacsomatokat.

E-Pack-vel pl:

Next S 7990 Ft (2 év) helyett 10990 (hűségidő nélküli)

ATK Next S 5490 Ft (2 év) helyett 8490 Ft

Next M sim only ajánlat (készülék nélküli, 2 év) 10990 Ft helyett 13990 Ft
stb.

(S ugyanezenen logika mentén a next XL és L díjcsomagokra is érvényes ez, csak ott a hűségidő nélküli ár 7000FT/hóval magasabb)

De február derekától elindulnak a tömeges átváltások a hűségidő nélküli árak szerint. Az ügyfelek eddig kaptak egy extra time bonus-t :))

Logikailag itt külön kell viszont választani minden esetben - fejben - a díjcsomagra vállalt hűségidőt és a készülék-hűségidőt.

Úgy kell elképzelni, hogy ezek egymástól függetlenül, de akár egymás mellett is párhuzamosan futnak az előfizetésen.

Ergó, ha valaki Move S-re vállalt hűségidőt készülékvásárlással, akkor ő hiába nem használta ki pl. a nagyobb tarifacsoport után járó extra kedvezményt, ha next díjcsomagra akar váltani, akkor már csak a készülékhűségidősre teheti ezt meg.

Egy gyakorlati példa:

vásárolt egy készüléket 2015.02.01-én, de next S díjcsomagra váltott 2015 dec 12-én.

Eszerint:
A készülékhűségidő neki 2017.02.01-én jár le a díjcsomagra vállalt hűségidő 2017 dec. 12-én.
Készüléket arany/platinakártya esetén viszont már 2016. november elejétől vásárolhat előrehozott készülékcserével tarifacsoporton belül (vagy akár kisebb tarifacsoport szerint, de akkor is díjcsomagot csak 2017 dec.12-től válthat)

Ugyanez igaz a készülékvásárlással kapcsolatban a jelenlegi helyzetben is.

Ha valaki bevállalja az új díjcsomaghűségidőt, akkor logikailag ugyanúgy teljesen függetlenül fut ez, s ha készüléket bármikor vásárolhat.

Pl. valaki most Next S díjcsomgban van (7990 Ft), de mivel készülékhűségidő/díjcsomaghűségidő nincs az előfizetésén (nem akar új telefont venni), de nem akarja azt sem, hogy többet fizessen, akkor megteheti azt, hogy átvált Next S készülék nélküli csomagba (6490 Ft) és ha szüksége lesz készülékre akkor utólag bármikor vehet rá (de onnantól 7990 Ft-os havidíjat kell vállalnia)

Viszont: ha díjcsomagon belül történik a váltás készülék nélküli csomagról, készülékes csomagra (6490 Ft--->7990 Ft) akkor a next S tarifahűség nem indul újra.

***

Egy jó tanács: akinek aranytárskártyája/integrált társkártyája van, az nézzen körül a jövőhéten a díjcsomagok házatáján :)

[ Szerkesztve ]

(#70378) 313313 válasza Soulfly842 (#70377) üzenetére


313313
addikt

Tegnap voltam T-Pontba garanciáztatni.
Nem is ez a lényeg, 3 ügyintéző nézegetett valami 3 lapos (6 oldalas) szórólapot, amit nagyon nem tudtak hova rakni, mire rájöttek február 1-től érvényes, mire az egyik beszólt, hogy ezt a szórólapot ne nagyon mutogassa akkor....

HP 250 G5, Creative Surround 5.1 USB, Genius 5.1 Home Theater 5000, Kona Blast Deluxe + Shimano LX, Torpado T2000 + Campagnolo Veloce, Motorola Edge 30 Neo 8/256GB

(#70379) Soulfly842 válasza 313313 (#70378) üzenetére


Soulfly842
addikt

óóó wazzze :)

Ha egyszer nem köt a annyira a helyszín, akkor átmegyek Közép-Mo-ra, Nyugat Mo-ra szétszedni/és újraértelmeztetni az értékesítési mutatókat :D :D :D

Szinte látom a 'megfontolt' logikai-folyamatábrát a fejekben, ahogy szépen lassan kimutatták ezt a bonyolult képletet :D :D :D

Ui.:

Persze azért nem általánosítok, de ez most kikívánkozott.

[ Szerkesztve ]

(#70380) 313313 válasza Soulfly842 (#70379) üzenetére


313313
addikt

Gondolom valami új díjcsomag/kedvezmény... esetleg Magenta1 kiterjesztése...

Más: volt olyan eladó, aki kb 1,5 éve van ott (lehet több megszakítással) saját pultnál tevékenykedett, de közbe másik 3-4 ügyintézőtől kérte a tanácsot/instrukciót...

[ Szerkesztve ]

HP 250 G5, Creative Surround 5.1 USB, Genius 5.1 Home Theater 5000, Kona Blast Deluxe + Shimano LX, Torpado T2000 + Campagnolo Veloce, Motorola Edge 30 Neo 8/256GB

(#70381) dptrsk válasza Soulfly842 (#70377) üzenetére


dptrsk
Topikgazda

Egy kis részlet az új ÁSZFből(9. melléklet)... Gondolom ez a jó tanács

29.
mobil hang
Társkártya havidíjkedvezmény
Új előfizetők, mobil hang
Társkártya díjcsomaggal
2016. február 1- március 31-ig
országos

Két éven keresztül havi 1000Ft (Move M Aranytárskártya), illetve havi 1500Ft (Next S Aranytárskártya 2 év; Next M Aranytárskártya 2 év, Next XL Aranytárskártya 2 év) havidíjkedvezményben részesül a díjcsomagok Díjszabásban meghatározott havidíjából. Akció időtartama alatt új (akár Dominoról havidíjas előfizetésre váltással) , 2 éves határozott idejű előfizetői szerződés megkötése az akciós díjcsomagok egyikére.

Kedvezmény mértéke

[ Szerkesztve ]

(#70382) Zeki válasza dptrsk (#70381) üzenetére


Zeki
nagyúr

Lakossági ÁSZF melléklet február 1-től.
Az elején a kábeltv van, de utána a mobilos akciók.
DROPBOX

(#70383) szabogabor10 válasza dptrsk (#70381) üzenetére


szabogabor10
veterán

Valószínű, hogy ez lesz az.

Soulfly: jelenlegi hűség alatt is lehet majd új hűséget kötni a jelenlegi ATK díjcsomagomra, így megkapva a kedvezményt?

[ Szerkesztve ]

iPhone 14 Pro Max -- iPad Pro -- tv 4K -- Watch — Mac — AirPods Pro 2nd gen

(#70384) Soulfly842 válasza dptrsk (#70381) üzenetére


Soulfly842
addikt

:)

Nem tudtam, hogy ez már publikus. Ezesetben már nem üzleti titok, hogy kikerült a hivatalos ÁSZF módosulásokba.

Akkor lefordítanám (két évig!!):

Move M ATK: 2990 Ft.
Next S ATK 3990 Ft.
Next M ATK: 8490 Ft.

Ha valaki dominó feltöltőkártyáról vált előfizetésre, akkor az első évben kaphat új típusú dominóról havidíjasra váltási kedvezményt (normál lakossági előfizetésekre, ha több mint 3 hónapja aktív a dominó (előfizetésekre -500 Ft az első 1 évre, Korlátlan csomagnál -1000 Ft az első egy évre)). Ez annyit tesz, hogy az első 1 évben:

Move M ATK: 2490 Ft.
Next S ATK 2990 Ft Ft.
Next M ATK: 7490 Ft.

Majd a második évben maradnak a fent tárgyalt árak.

Ez azért így több mint jó! :) ;) :DD :C :Y

[ Szerkesztve ]

(#70385) Soulfly842 válasza szabogabor10 (#70383) üzenetére


Soulfly842
addikt

Ha promóciós jelleggel és csak az új előfizetésekre lenne igénybe vehető, akkor szerintem kint lenne az ÁSZF-ben.

Milyen díjcsomagot érint a te esetedben?

(#70369) taip

Persze-persze,
Pro és kontra.

Huawei P8.
Dominó ár 50 ezres okosórával:
130 990 Ft

Edigital normál ár (okosóra nélkül):

149.990 Ft

MediaMarkt: 134 990 Ft.

:)

[ Szerkesztve ]

(#70386) szabogabor10 válasza Soulfly842 (#70385) üzenetére


szabogabor10
veterán

Next XL ATK. Van már rajta október óta egy 2 éves hűség, ami egyben készülékhűség is.

iPhone 14 Pro Max -- iPad Pro -- tv 4K -- Watch — Mac — AirPods Pro 2nd gen

(#70387) _Moriarty_ válasza Soulfly842 (#70385) üzenetére


_Moriarty_
aktív tag

Ez így vonatkozik azokra, akik hosszabbítanak, mert lejár a hűségük?

Igénybevevők köre: "Új előfizetők mobil hang Társkártya díjcsomaggal"

Mondjuk nekem le is jár március 31-ig a Next S Atk-m, de akkor sem leszek új előfizető, nem?

(#70388) lindermen válasza kali (#70258) üzenetére


lindermen
aktív tag

Szia! Nos közben sikerült mégis megrendelnem a készüléket, 2 nap után eltűnt a korlátozás. Lehet az ehavi számla kiegyenlítése még nem történt meg a rendszerben.

Viszont újabb kérdéssel fordulok hozzád: Tehát megrendeltem egy készüléket, a webshopban a meglévő előfizetéses vásárlásnál egyetlen egy lehetőségem: 2 év hűség az előfizetésre. A díjcsomagra vonatkozóan nem volt semmi kikötés megjelenítve. Megrendeltem a készüléket, ma mentem is érte (Telekom üzletbe kértem az átvételt). Biztonság kedvéért mondom megkérdezem, hogy a készülékváltásnál a hűség vonatkozik-e a díjcsomagra is? Mondja a hölgy, hogy a webshopos vásárlás miatt ő csak egy aktuális állapotot lát, miszerint 2018-ig az előfizura és a díjcsomagra is van hűségem. Mondom akkor most mi lesz, erre ő, hogy akkor ne vegyem át a készüléket és akkor a hűség is storno. Így nem vettem át.

Kérdésem hogy ez valóban így van? A díjcsomagra is vállaltam a hűséget, annak ellenére hogy nem volt megjelenítve erre vonatkozóan semmi? Az nem lehet hogy még 3 hónapig tart a díjcsomaghűség és aztán már csak az előfizura vonatkozna? Ha díjcsomaghűséget nem szeretnék vállalni, meg kell várnom a 24 hónap lejáratát a készülékváltással?

Előre is köszönöm! :R

(#70389) Soulfly842 válasza szabogabor10 (#70386) üzenetére


Soulfly842
addikt

Elvileg ami itt köti az előfizetőket a vállalt tarifahűség.

Ez alapján a díjcsomagértékeken belül:

3900-6299 (Move M, Move M ATK, Next S ATK)
6300-9550 Ft (Next S, Music S, vmint Next M ATK (mivel az eggyel magasabb díjcsomagérték kivezetésre került ezért ide rakták azt is be))

És ami a lényegesebb a te szempontodból:12600-19989 ft.
Next M (Készülékkel), Next XL ATK.

Ez esetben elvileg akadálya nem lenne, de ahogy ti is írjátok: itt is kiemelésre kerül az "új előfizetéssel", így valószínűleg ez nem fog menni. Bár ez még csak találgatás. Várjuk meg a végét.

(#70390) szabogabor10 válasza Soulfly842 (#70389) üzenetére


szabogabor10
veterán

Nem örülök neki. Azért őszinte leszek, ez nagy szemétség a jelenlegi, ráadásul igen jól fizető előfizetőikkel szemben. :((( :(

iPhone 14 Pro Max -- iPad Pro -- tv 4K -- Watch — Mac — AirPods Pro 2nd gen

(#70391) _Moriarty_ válasza szabogabor10 (#70390) üzenetére


_Moriarty_
aktív tag

Agyrém és nem ez az első szolgáltató, aki ezt meglépi.
Pont semennyire nem becsülik, aki tizen x éve náluk van.

(#70392) Soulfly842


Soulfly842
addikt

(#70388) lindermen

Nem a szolgáltató lépi ezt meg önkényesen, hanem az internetes felületek hozzák automatikusan azt a díjcsomagot, ami jelenleg is van az előfizetőnek, az előfizető meg ki is választja szépen azt, hogy pl. next s díjcsomag 2 év hűségidő.

Nem találok kivetni valót sajnos ebben. Az ügyfél választása, az ő döntése. Az internetes felületen ők maguk választják az adott díjcsomagot az adott havidíjjal és - az egyértelmű - arra vállalt két év hűségidővel az adott készüléket:( A kikötések igenis szerepelnek ott.

Ha bizonytalan vagy, akkor be kell menni egy üzletbe és utána kell normálisan, hogy mit is ír alá, hogy mit is válassz (bár ezeket mind-mind egyértelműen írja a felület). Üzletekben lehet úgy is vállalni hűségidőt, hogy kisebb havidíjra szerződik valaki, hogy ha a korábbi - magasabb havidíjú díjcsomag - lejár, akkor lentebb válthasson. Persze-persze, minél kisebb a havidíj, annál drágább a készülék; de ez mindenhol így van.

[ Szerkesztve ]

(#70393) szabogabor10 válasza Soulfly842 (#70392) üzenetére


szabogabor10
veterán

De az előbb írtad, hogy:

"És ami a lényegesebb a te szempontodból:12600-19989 ft.
Next M (Készülékkel), Next XL ATK."

Ezek szerint nekem elvileg bele kéne férnem a kedvezménybe, viszont ettől még továbbra se fogják megbecsülni a régi előfizetőiket. És itt nekem (nekünk) inkább ezzel van problémánk. :(

iPhone 14 Pro Max -- iPad Pro -- tv 4K -- Watch — Mac — AirPods Pro 2nd gen

(#70394) _Moriarty_ válasza Soulfly842 (#70389) üzenetére


_Moriarty_
aktív tag

Átgondolva a dolgot, valójában nagyon fura lenne, visszacsatolva arra, amit írtál, hogy sok Next hűség mostanában jár le és erre válaszként (vagy szimplán véletlenül?) csak az új előfizetőknek adnának egy nagyon kedvezményes lehetőséget.
Ezen a gondolatmeneten végigmenve, talán van arra esély, hogy a régiek hosszabbításánál is igénybe vehető lesz a kedvezmény.
Meglátjuk... :F

(#70395) glaci válasza Soulfly842 (#70384) üzenetére


glaci
őstag

Még a végén lesz itten valami verseny féleség! (Juhhhééééé!)
Már eléggé itt volt az ideje, hogy meginduljon valami és közelítsünk a környező országokban elérhető szintekhez.

Majd írok ide valami okosat. (Majd ...) ;)

(#70396) lugosi válasza Soulfly842 (#70384) üzenetére


lugosi
MODERÁTOR

Ebből a szempontból mindegy, hogy készülékes next M ATK vagy készülék nélküli?

(#70397) madle válasza _Moriarty_ (#70394) üzenetére


madle
őstag

Nekem márciusban lesz 1 éves a Next S ATK-m, én telefon nélkül vettem, csak előfizetésre vállalt hűséggel. Azért nem lenne rossz ha 5490Ft helyett 3990-et kellene fizetni a csomagért. Mert igazság szerint ez egy nagyon jó konstrukció. Ez jövőhéten akkor ki is derül?

(#70398) Zeki válasza Soulfly842 (#70384) üzenetére


Zeki
nagyúr

Tisztázzuk már légyszíves!

Van egy aranykártyás dominóm, ha ezt átváltom Next S-re 2 évet aláírva, akkor ugye még nem leszek ATK-s?
És ha van mellett másik dominóm is?

Az ATK csomag nagyon kedvezményes havidíja ugyanúgy tartalmaz "160 perc lebeszélhetőség
minden más belföldi, alapdíjas irányba, " opciót?

(#70399) Soulfly842 válasza lugosi (#70396) üzenetére


Soulfly842
addikt

Igen,mindegy. Ott nem változik az ár a készülékvásárlás függvényében sem. Csa az aranytárskártya next M-es készülékárakat kell alapul venni. Az aranytárskártyáknak nagy előnye, h. Készülékvásárlás esetén sem változik az ár.

(#70398) CineDOG1

Aranytárskártya. Tehát ahogy a neve is mutatja egy másik előfizetés, egy főkártya mellé igényelhető! A domino nem játszik. Havidíjas előfizetést csak egy másik előfizetés kedvezményezhet (az előfizetőnek is azonosnak kell lennie).

Amihez mapcsolódhat;
1, egy másik lakossági mobil előfizetéshez, ami aranykártya szinttel rendelkezik (természetesen nem lehet mindkettő társkártya, az egyiknek a kedvezményező főkártyás díjcsomagban kell maradnia)

2, Otthoni előfizetéshez. A jelenleg futó promóciók függvényében ezt akár akkor is igénybe veheti az előfizető, ha kiemeltségi szinttel nem rendelkezik (így három új előfizetést igényelhet, ezeknek újnak kell lennie). Arany/platina (otthoni szolgáltatás) kiemeltség esetén ettől akár több kártyát is kérhet az előfizető. Aranykártya esetén egyet díjcsomagváltással is bevihet, a többinek újnak kell lennie; platina esetén a díjcsomagváltással bevihető előfizetések száma: 2.

A díjcsomagok paraméterei - khm - feltehetőleg ugyanazok. Ez esetben a hálózaton kívüli beszélgetés (más mobil/vezetékes) 160 percét is magába foglalja; hálózaton belül pedig korlátlan (mind a beszélgetés, mind az SMS), hálózaton kívül a 160 percen túl 35Ft a percdíj (Telekom alkalmazásban ezt gyönyörűen nyomon lehet követni). Tartalmaz még a csomag ezen felül 500 MB netet is.

(#70400) kali válasza lindermen (#70388) üzenetére


kali
legenda

díjcsomag függvénye is - valamelyiknél alapban sem kínálja fel a díjcsomagra vállalt hűség nélkül -, de esetedben az is bekavarhat a rendszerben, hogy még tart a hűség a díjcsomagra - ezt írtam is korábban, hogy arra nem vonatkozik az előrehozott lehetőség -, azt viszont jelzi a rendszer, hogy a díjcsomagra is alá kell írni, nem pedig csak az előfizetésre.
azért írtam korábban - meg azóta Soulfly842 is -, hogy ha köztes megoldás kell, akkor azt üzletben megoldják az ügyintézők, ha a rendszer alapban nem kínálja fel a még hűséges díjcsomag miatt.

Aryon87; az 500 MB az nem 1 GB, így érthető akkor, hogy a várthoz képest hamarabb elfogyott, de attól függetlenül érdemes majd figyelni a korábban leírt módon, hogy mik forgalmaznak a telefonon.
valóban jobb ár/érték arányú a nagyobb adatkeretet tartalmazó opció és a sebessége is gyorsabb.

holozis_HUN; surf esetén az netplusz l a határ, ahol már jobban megéri a surf + netplusz l bővítő, mint a másmilyen domino csomag + a drágább netplusz l adatcsomag.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Üzlet és Szolgáltatások  »  Telekom mobilszolgáltatások (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.