Hirdetés

2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Üzlet és Szolgáltatások  »  Telekom mobilszolgáltatások (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2022-07-22 08:41:00

LOGOUT.hu

Magyar Telekom (Mobilszolgáltatások)
Infók a MultiSIM szolgáltatással kapcsolatban: [link]

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#60651) btz válasza szabogabor10 (#60650) üzenetére


btz
addikt

Nem vagyok jogász ezért nem tudom hogy ha nem írják le hogy nem garantálnak semmit az ugyan az a helyzet-e mint mikor leírják?
Amikor valaki valami szolgáltatást igénybe vesz, gondolom jól körül kell írni a szerződésben hogy mit kapok a pénzemért, mi az amit elvárhatok és mit nem, itt gyakorlatilag nem várhatok el semmit és ez meg van fogalmazva így ha bíróságra viszem az ügyet legalább hamar eldől, hogy bocs de mehetek a fenébe mert tudomásom volt róla hogy semmit nem várhatok el a pénzemért.
Jöhetne ide valami ügyvéd aki jól megaszondja hogy mit kell tartalmaznia egy rádiós szolgáltatási szerződésnek.

[ Szerkesztve ]

ⓑⓣⓩ

(#60652) Soulfly842 válasza polonic (#60646) üzenetére


Soulfly842
addikt

Túlbonyolítjátok az egészet. Addig amíg az NMHH-s rendelkezésben 0MB/s szerepel, addig felesleges ezt firtatni.

A gyakorlati realizáció, meg egészen mást mutat.

[ Szerkesztve ]

(#60653) ubyegon2 válasza Soulfly842 (#60652) üzenetére


ubyegon2
nagyúr

Igazad van, bár én ebben ezt csak érdekességképp vetettem fel, a fő kérdés el is sikkadt rendesen! :U

(#60654) MittuDomain_


MittuDomain_
őstag

Sziasztok!

Hosszú lesz, remélem van valaki aki végigolvassa. :)

Tanácsot/segítséget szeretnék kérni szolgáltatás módosítás/lemondással kapcsolatban.
Igazán sajnálom, mert számomra a kezdetek óta, több mint 12 éve erősítem a Westel táborát, mindig lojális voltam, a hálózat jó és egy éve a telkünknél is van végre edge, azaz legalább az e-maileket megkapom ott is, a semmi közepén.
De ami mostanában folyik, azt már nagyon nehezemre esik tolerálni.

Tegnap meglátogattam "szeretett" szolgáltatómat, akitől már egy éve nem tudok szabadulni.
Teljesen felvillanyozott, hogy ez a gusztustalan drágítás, amit a T bedobott az augusztusi szigorítás előtt, feljogosít a szolgáltatás lemondására, és tárt karokkal fogad a hűségmentes upc, míg meg nem találom a helyem.
Tavaly szeptember óta újra van felsőoktatási nappali diákom, és mindent megtettem, hogy átkerüljek Like csomagba, ami nekik/nekünk van fenntartva. Hiába fizetnék többet a jelenleginél, erre nincs mód, csak Domino-ról lehetséges ezekre mozdulni. Nem tudok Black Friday akcióban vásárolni a hűség miatt és hasonlók.

És itt jön a csavar a storyban.
Mikor '13 decemberében szert tettem a Z10-re, a T-pontos srác elmondása alapján elvileg arra vállaltam hűséget, hogy 2 évig mindenképpen előfizetéses vagyok. Ezért cserébe kedvezménnyel kaptam meg a készüléket, amit az ún. bruttó kiskereskedelmi árlistához képest kell érteni. Erről akkor semmiféle tájékoztatást nem kaptam, illetve nem tudatosították. (most sem találtam semmi br. árlistát a google-n)
Mivel a jelenlegi Move XS csomag a legolcsóbb a kínálatukban (a 690,- -es BIS-es gigás net mellé bőven elég), nem tudok hová lefelé váltani és nincs módom Domino-ba menni/felmondani az előfizetésem, csak ha kifizetem a készülékkedvezményt mint kvázi kötbért, azaz 58.055,- Ft-ot. A vége nem biztos, de az 58 ezres igen, ott már elszállt a vérnyomásom.

Mivan?
MIt szórakoztok velem?
Ez a telefon '13 decemberében 100e-t ért? (42-t fizettem érte...)

Mit tudok tenni ez ellen a pofátlan banda ellen, akik önkényesen emelik a havidíjam/percdíjam, a két éves húségszerződés ideje alatt?
Hová fordulhatok?
NMHH? Fogyasztóvédelem? Vásárlók könyve?
A legszarabb az egészben, hogy a május negyediki számla megtekintés után - amit ők rögzítettek, hisz elektronikus számlát kapok és látják az első megtekintés idejét - 15 napon van, vagy ráutaló magatartással elfogadok mindent, és ba*hatom.

Itt a számla a Z10-ről, rajta a készülék ára bruttó 62.160,- Ft, melyből a kedvezmény 18.648,- Ft. Ez a 18 ezres kedvezmény közel sem 58, bárki bármit mond. És nem, nem hallottam félre, visszakérdeztem, biztos-e ez az 58as összeg.
Van viszont a T-s dokumentumaim közt egy ún Kötbér megállapítás (ez a pdf fájl neve), ezen szerepel 58524,- Ft kötbér. Meg másfél oldal jogi szöveg, amin végül átrágtam magam. Viszont ezt csak '14 február 28án állították ki, több mint két hónappal a vásárlás után, Szerződés kiegészítés (ez a kötbér nevű fájl fejlécén a szöveg) néven.
Ebben a kötbér megállapodásban több helyen is arra hivatkoznak, aláírásommal elfogadom az abban foglaltakat.
Én ezt a szerződés módosítást, amiben a kötbér is van, nem írtam alá, erre határozottan emlékszem.
Hiszen nem is volt mit aláírni. Bő két hónapra rá jelent meg a my t-mob felületen, miután megvettem a telefont.
Előszedtem minden papírt, amit azon a baljóslatú decemberi napon boldogan aláírtam a telefon átvételekor, de nincs köztük ilyen. Most akkor mosolyogva besétálhatok, hogy szeretném látni az általam aláírt kötbéres papírt, vagy felejtsük el egymást? :)

Si tacuisses, philosophus mansisses.

(#60655) djculture válasza MittuDomain_ (#60654) üzenetére


djculture
félisten

Nemtudsz mit csinálni nyögöd a számlákat amíg a hűség lenem telik. Kötbért ők állapitsák meg... A szerződés meg egészen augusztusig ráutaló magatartással is megköthető, onnantól viszont életbelép az új törvény ami sokkal szigorubban szabályozza a szerződés kötést.

[ Szerkesztve ]

(#60656) dptrsk válasza MittuDomain_ (#60654) üzenetére


dptrsk
Topikgazda

itt van pl egy kisker árlista, de ez a most érvényes, nem pedig 2013 decemberi.

Pl: Sony xperia E1 akciósan 4990 Ft, előfizetésre vállalt hűséggel

kisker árlistában: 37129 Ft
akciós kisker árlistában: 25990 Ft

kapott kedvezmény:21000 Ft(25990 Ft-4990 Ft)

kötbér:32139 Ft(37129 Ft-4990 Ft)

Ha megnézed, ezt a telefont 20 ezer körül megkapod függetlenül, tehát az, hogy ér-e 37 ezret lényegtelen.
A te esetedben is lényegtelen, hogy a BB ért-e valaha 100ezer forint felett, ha a szolgáltatónak annyiba került(tárolás, szállítás, beszerzés, stb...)

Ha vállalsz mostantól 1 év hűséget 500/1000 forint havidíj kedvezményt kaphatsz 1 éven át.(arany/platina esetén van az 1000)

(#60657) btz válasza MittuDomain_ (#60654) üzenetére


btz
addikt

Hát ha nem írtál nekik alá annyi kötbért akkor miért kéne kifizetned? Fordulj ügyvédhez vsgy jogászhoz.

ⓑⓣⓩ

(#60658) nikos21


nikos21
aktív tag

Sziasztok! a Telekom nagy áremelése ami juni 1 től lesz az minden telekomosnak lesz vagy csak a mobil percdíj emelésre? mert sok eltérő infót hallani :F

(#60659) MittuDomain_ válasza djculture (#60655) üzenetére


MittuDomain_
őstag

Ok, hogy ők állapítják meg a kötbért, de akkor sem tudok mit csinálni, ha erről utólag tájékoztattak és nem fogadtatták el velem?

Si tacuisses, philosophus mansisses.

(#60660) kali válasza MittuDomain_ (#60659) üzenetére


kali
legenda

szia,

az akkor alárt szerződést nézted, illetve elolvastad?
abban elvileg szerepel minden kapcsolódó részlet és információ, a kötbérrel kapcsolatosak is, akkor fogadod el és nem pedig utólag.

nikos21; szia, ebben minden lényegi infót megtalász; link

[ Szerkesztve ]

(#60661) nikos21 válasza kali (#60660) üzenetére


nikos21
aktív tag

köszönöm szépen! :R

(#60662) MittuDomain_ válasza kali (#60660) üzenetére


MittuDomain_
őstag

Nálam kicsit más a helyzet.
Részletre vettem a telefont, és elfelejtették a számlát kiállítani, sőt, az online rendelést töröltnek vették, azóta is úgy van a felületemen.
Én szóltam nekik, hogy bocsi, a telefont nem akarjátok leszámlázni esetleg? (Nem akartam a rosszhiszeműség látszatát sem kelteni.)
Volt velük levélváltásom, a 1430-on is beszélgettünk, nem egyszer elhangzott, hogy ők ilyet még nem tapasztaltak, hogy megrendelem, odamegyek és átveszem, a rendszer meg nem rögzíti.
Így minden papír, az eredeti szerződés is utólag került be a profilomba, az egyetlen, amit ott aláírtam, hogy a készüléket átvettem és az első részletet befizettem. A kötbéres dolog még a szerződéshez képest is később lett feltöltve.

Sőt, itt van a kezemben, mit is írtam alá:
- egy példány bevételi pénztárbizonylat, rajta az első részlet
- díjmentes SIM cseréről szóló lap (normál -> micro)

És ennyi, slussz, még szerződést sem írtam alá, sőt, átadás-átvetelit sem. Gondolom a szerződéskötés megtörtént a ráutaló magatartással.
Viszont a kötbér megállapodás jogi szövege egyértelműen (?) arra hivatkozik, hogy Előfizető annak aláírásával fogadja el a benne foglaltakat.

Si tacuisses, philosophus mansisses.

(#60663) #99546112


#99546112
törölt tag

Tudja valaki hogy a TV GO alkalmazás mennyi adatforgalmat zabál mondjuk 1,5 órás film után?! Egyáltalán hány kbps-os sebességgel megy? (Táblagép, 20GB-os csomag)

[ Szerkesztve ]

(#60664) kisapa


kisapa
senior tag

Sziasztok! Van egy domino kártyám amit szeretnék bevonni a nemrégiben létrehozott telekom profilomba. Minden mást az otthoni előfizetést a next előfizetést a mobilinternet előfizetést sikerült. Amikor beírom az adatokat azt írja,hogy hibás jelszó. Az hozzátartozik,hogy amikor csak ezzel az azonosítóval belépek akkor azt írja,hogy ez egy korlátozott jelszó de ,hogy hogyan oldhatom fel a korlátozást arról szó sincs.

(#60665) btz válasza #99546112 (#60663) üzenetére


btz
addikt

Ha mondjuk 2-3 MB/s el jön kb másodpercenként akkor ki tudod számolni hogy 1,5 órában 5400 másodperc van azaz 5400*3 az kb 16000 mega azaz kb 16 GB. Nem tudom hogy a programban lehet e csökkenteni a minőséget de ha igen akkor akár 1-2 GB-vel is megúszhatsz egy filmet.

[ Szerkesztve ]

ⓑⓣⓩ

(#60666) djculture válasza kisapa (#60664) üzenetére


djculture
félisten

Használod a keresőt volt róla szó kismilliószor. [link].Előfizetésesnél 1430 volt az biztos dominónál rákell kersni. Nekem nincs időm most végignyálazni.

[ Szerkesztve ]

(#60667) #99546112 válasza btz (#60665) üzenetére


#99546112
törölt tag

Hú köszi! Az elég sok, legalább a cég saját szolgáltatásánál lehetne ingyenes az adatforgalom...

(#60668) PhoenixSzG válasza btz (#60665) üzenetére


PhoenixSzG
tag

Jó lesz az max. 3 megabit/sec-nek is..szóval kb. 2 GB/1.5 óra

(#60669) dptrsk válasza #99546112 (#60667) üzenetére


dptrsk
Topikgazda

Azért a 16GB elég sok... elég jó minőségű FullHDnak kéne lennie...

(#60670) szabogabor10 válasza btz (#60665) üzenetére


szabogabor10
veterán

Kizárt, hogy 16 GB legyen...

iPhone 14 Pro Max -- iPad Pro -- tv 4K -- Watch — Mac — AirPods Pro 2nd gen

(#60671) Zoty4


Zoty4
őstag

Nyugtassatok meg, Ha tavaly feketepenteken vasarolt valaki keszuleket, de nem reszletre, hamem egyosszegben, 2 ev huseggel move s-re, az visszavalthat most move xs-re az aszf modosulas miatt?

[ Szerkesztve ]

(#60672) #TOTTI válasza Zoty4 (#60671) üzenetére


#TOTTI
őstag

Igen, vissza.

[ Szerkesztve ]

(#60673) kerxy válasza MittuDomain_ (#60654) üzenetére


kerxy
senior tag

Nekem készülékkötbérre 124 ezer forintot mondtak... Black Fridayes rendelés volt Galaxy S4, de ott részlet nélkül elhoztam 40-ért, alapból előfizetés nélkül 100 ezer forintért adják... Szóval érdekes.

Szerk:
#60671 [chelloZotya: végül nekem is ez lett, és igen díjmentesen le tudsz váltani.

[ Szerkesztve ]

(#60674) btz válasza dptrsk (#60669) üzenetére


btz
addikt

Nem tudom milyen minőségű filmek vannak a TV GO-n én még egyszer sem néztem de abból indultam ki hogy 4G-n ál neki az ilyeneknek az ember azaz 20-30 megabitre néha azért felmegy, a steram minősége pedig igazodhat a sávszélhez mert minőségi beállítás nem tudom hogy van e rajta, tehát azért írtam én is 2-16 GB-t 1,5 órás filmel bárnikor ellőhet, gondolom azért HD tartalom is van rendesen nem 640*480-ban 1frame/seccel nyomják azért ott a tartalmakat hogy 700 megából kijöjjön.

(#60667) Noá  Van mobilnet opció rá, hogy ne számoljon fel adatforgalmat utána. Valami Média opció a neve, nézz utánna a net bővítéseknél lesz valahol.

[ Szerkesztve ]

ⓑⓣⓩ

(#60675) zuioch


zuioch
aktív tag

Üdv Urak!
Kaptam egy nanosim-es telefont, de micro-sim kártyám van jelenleg. T-mobil mennyiért cseréli le? (Náluk vagyok 10 éve, jelenleg is 2év hűséggel, ha ez számít valamit)

(#60676) F.B.I. válasza zuioch (#60675) üzenetére


F.B.I.
veterán

Kivágják ingyen.

Senki nem képes mindenre, de mindenki képes valamire! Segítő válaszokat köszönöm!

(#60677) btz válasza zuioch (#60675) üzenetére


btz
addikt

Vonalzó ceruza olló. Minden háztartásban akad.

ⓑⓣⓩ

(#60678) zuioch válasza btz (#60677) üzenetére


zuioch
aktív tag

Inkább nem kísérletezek :-)

(#60679) Teko001 válasza btz (#60677) üzenetére


Teko001
őstag

+ csiszolópapír, mert ugye vékonyabb is.

zuioch (#60675): Elvileg ingyen cserélik, de van akitől néha pénzt akarnak kérni érte.

(#60680) zuioch válasza F.B.I. (#60676) üzenetére


zuioch
aktív tag

Köszi, mert azzal riogatnak hogy 4-5 ezer forint egy csere

(#60681) Teko001 válasza #99546112 (#60663) üzenetére


Teko001
őstag

Adaptív a stream a TV esetében, de a legjobb minőség ott olyan 3.033mbit/s, szóval ha minden igaz, egy másfél óra a legjobb minőségen olyan 1.952GB-nyi adat

(#60680) zuioch: Hivatkozz erre

[ Szerkesztve ]

(#60682) Soulfly842 válasza #99546112 (#60663) üzenetére


Soulfly842
addikt

(#60683) btz válasza zuioch (#60680) üzenetére


btz
addikt

Én bementem egyszer és a koma egy egyszerű copy paste gépet mutatott. Egyikbe beleteszi a régi simet, a másikba az újat és másol egyet. Teljesen offline másoló szerkezet, majdnem akkora mint egy kis kártyaolvasó. Akárhova odatudja másolni a simemet csak ne használjam egyszerre mert letiltanak a hálózatról. De inkább bedarálják a régit. Ja és azt mondta az ember hogy ez teljesen ingyenes.

ⓑⓣⓩ

(#60684) kisapa válasza djculture (#60666) üzenetére


kisapa
senior tag

Ha nincs időd ezzel foglalkozni akkor nem kell rá reagálni. Legfeljebb nem jön egy válasz sem.Én csak ahhoz szólok hozzá amire úgy gondolom,hogy tudom a választ.Azért köszönöm a kioktatást.

(#60685) zuioch


zuioch
aktív tag

Ok, kártyaügyben köszönöm mindenkinek a segítséget!

(#60686) bigdady


bigdady
nagyúr

Sziasztok!

Mozaik S előfizum van. Egy ideje kiszürkült iphonon az imessage gombom, frissitettem az ios-t és most bekapcsolás után csak "aktiválásra vár". Lehet telekom tilt valamit? viber megy mobilneten szóval gondolom voip nincs tiltva. Vagy mivel van enz összefüggésben? Nemzetközi sms? Nem találok ilyet hogy tiltva lenne. :F

[ Szerkesztve ]

(#60687) Teko001 válasza bigdady (#60686) üzenetére


Teko001
őstag

Próbáld meg, hogy kikapcsolod az iMessaget, visszakapcsolod, és újraaktiválod. Utána se jó?

(#60688) bigdady válasza Teko001 (#60687) üzenetére


bigdady
nagyúr

Ugyanaz. Facetime szintén

(#60689) Teko001 válasza bigdady (#60688) üzenetére


Teko001
őstag

Maga az aktiváció sikerül? Az aktiváláshoz egy sms-t küld külföldre, az ehhez szükséges feltételek megvannak?

(#60690) DBC


DBC
tag

sziasztok,

2 éve még fél évvel hűségidő lejárta előtt tudtam váltani készüléket kedvezményesen, most látom írtatok 1-3 hónapot, ez mindenkire vonatkozik? vagy x év platina, stb miatt ugyanúgy fél év ha előtte annyi volt?

(#60691) bigdady válasza Teko001 (#60689) üzenetére


bigdady
nagyúr

Aktiválásra vár szóval pont az hiányzik.
Számla be van fizetve, mobilnet megy, külföldi sms-t nem rémlik hogy kértem volna korlátozni és telekom oldalán sem látok ilyen tiltási lehetőséget.

[ Szerkesztve ]

(#60692) Teko001 válasza bigdady (#60691) üzenetére


Teko001
őstag

Azt tudom esetleg javasolni, hogy próbáld újra másik nap. Van, hogy néha nem jönnek meg a nemzetközi sms-ek, vagy nem azonnal.

[ Szerkesztve ]

(#60693) bigdady válasza Teko001 (#60692) üzenetére


bigdady
nagyúr

Emelt dijasok vannak tiltva az lehet baj?

(#60694) Teko001 válasza bigdady (#60693) üzenetére


Teko001
őstag

Elvileg nem kéne annak bezavarnia. Egy sima, egyszerű, nemzetközi sms. Csak jön rá egy válasz sms, és az nem jön meg szerintem.

(#60695) dokee78


dokee78
félisten

Tagok,lenne egy kérdésem:

Rendeltem egy fekete készüléket online,de a helyi Telekomhoz kértem.
Pestről küldik vagy a boltban lévő készletből adják?

Mert feketét rendeltem és,mi van,ha a boltban fehéret adnak?
Akkor jelezzem,hogy feketét rendeltem és nem veszem át a fehéret?

raziel01 :R gyors voltál.

[ Szerkesztve ]

(#60696) raziel01 válasza dokee78 (#60695) üzenetére


raziel01
veterán

Központból küldik.

(#60697) Zeki válasza btz (#60683) üzenetére


Zeki
nagyúr

Ott azonnal letiltódik a régi sim, az új meg aktiválódik. Így megy a csere. És odaadják a régi simet is, ha magad akarod a kontaktokat másolni.

(#60698) BéHGT


BéHGT
senior tag

Lehet, hogy csak én nem találom, de a Telekomnak van normális, megfizethető korlátlan csomagja? Amit esetleg tudok használni Ausztriában is? Vagy a szolgáltatóváltás marad?

(#60699) Teko001 válasza BéHGT (#60698) üzenetére


Teko001
őstag

Legolcsóbban: Next M (2 év hűség) + EU Plusz (1 év hűség): 10990 Ft (ATK-ként 9990Ft) + 590Ft

(#60700) BéHGT válasza Teko001 (#60699) üzenetére


BéHGT
senior tag

Köszi a választ!
Elég kevés a hozzá járó 500MB adatforgalom, amit ugye nem is használhatsz pl az osztrákoknál... Még átgondolom.

Útvonal

Fórumok  »  Üzlet és Szolgáltatások  »  Telekom mobilszolgáltatások (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.